23060

A Wargaming új MMO játéka
-
Prof William #8398 Kösz szépen a felvilágosítást! -
aru #8397 Ha bemegy a lövedék akkor ott lyuk lesz egy árkád játékban is és süllyed! Valaki kapott már süllyedést lövedéktől? Persze, hogy nem!
-
Ezt az "értelemszerűen"-t te tetted hozzá, vagy a cikkből idéztél?
Ja, tehát te úgy gondolod, hogy lennie kell, de nincs, tehát biztos f*szság. Értem, nincs kérdésem. :D
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.10.01. 14:00:56 -
Még az is lehet, hogy tényleg a páncélozott kormányművet (pl. Yamato-ék) kaptad el. Vagy a net/lag baromkodott. És nyilván az is egy opció, hogy az egész rendszer egy véletlenszerű baromság. Viszont, ha az utóbbi áll(na), akkor meg nincs miről beszélni. -
aru #8394 Olvastad a cikket? Ha te vízvonal alatt beütöd a "cirkálót vagy rombolót úgy, hogy a LÖVEDÉK belül felrobban" akkor ott értelemszerüen süllyedésnek is lennie kell.
Mivel soha nem kapsz vízvonal alatti találatnál (inkább lepattanó) süllyedést ezért nyilvánvaló, hogy ott nem is tudsz sebezni, azt a részt csak a torpedó sebzi.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.01. 14:01:08 -
seepheeerd #8393 Engem baromira idegesít a mindenütt "lőszer*", holott az csak lövedék. (A shell vagy projectile sem lőszer)
A másik: nagyon szép a citadella ábra, animáció mifene. Namost én gyakran követem a lövedékeket az ellenséges hajóig, és egyszer láttam olyat, hogy a tatba csapódott pár, a többi a hajó mögé és hoppá, citadel... Azóta is azon gondolkodom, mi volt ez: hajócsavar, kormány? Vagy az idióta rng?
*Lőszernek azt az egybeszerelt cuccot nevezzük, amely tartalmazza a lövedéket, lőport, gyúelegyet. Bármelyik ezek közül hiányzik, az nem lőszer, legfeljebb töltény, vagy még az sem.
Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.10.01. 13:47:32 -
Lokker #8392 "Ó léci mutass már legalább egy hajóosztályt amivel lila vagy kék eredményt értél el utána hablatyolj."
Ezen kiégtem. :D -
Ebben egyébként igazad van, én is lőttem már citadel-t HE-vel hordozónak. Tippem nincs, hogy; kinetikailag bizonyára semmi akadálya, de hogy a pillanatgyújtó miért nem durrantja el a burkolaton, az jó kérdés.
Azt viszont tudtommal senki nem írta a világon sehol, hogy ágyúlövedékkel árasztást lehet elérni. -
aru #8390 Ó léci mutass már legalább egy hajóosztályt amivel lila vagy kék eredményt értél el utána hablatyolj. Na? Azért mert mindenütt reklámozod a weboldaladat attól még nem lesz minden igaz ami azon van! Pláne úgy, hogy a WoWs oldalon nem is lelhető föl az infók egy része amiket leírtok!
Tegnap is lőtem 5 csatából 3x HE-vel citadelát többször is. Majd akkor nyomok printscreent. De te akkor mutass olyat, hogy lőszerrel süllyedést hoztál össze!
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.01. 13:28:05 -
DantesHUN #8389 Egyrészt attól függ melyik hordozó. Másrészt HE-vel citadellát? Nosza, mutass róla egy képet. De hát mint tudjuk te úgyis mindent jobban tudsz. -
aru #8388 A hordozó, mint páncélozottabb... HE-vel citadellákat lövök rajta! A cikk meg több helyen nem stimmel... vízvonal alatt még senki nem ütött át hajót lőszerrel a játékban. Vízvonal alatti rész csak tórpedó esetén van. -
DantesHUN #8387 Nem én írtam, én csak mindig belinkelem :) Nehogy valaki félreértse. -
Dantes cikke* kiváló, szintén komolyan javaslom.
*által linkelt cikk :D
Ökölszabályként csatahajóval mindent megküldök AP-vel, vízvonalon, nagyjából merőlegesen (ha látom, hogy ilyen kölcsönös pozícióba kerülünk belátható időn belül, akkor sűrűn addig el sem eresztem a sortüzet), hozzávetlőeg a kémény alatt - kivéve pl. a St. Louis-ál, ahol a kazánok inkább a tat felé el vannak tolva némileg. Ha látom, hogy kénytelen vagyok egy rombolóval hosszabban elszórakozni (mert pl. nincs cirkálótámogatásom), akkor váltok HE-re.
Személy szerint az ütközet kezdetén az első sortüzet olykor még HE-vel engedem el, mivel a lőtáv miatt a találati arány egy picivel még kisebb, mint normálesetben, ha pedig sikerül tüzet okozni (nem ritkán márpedig sikerül), akkor a majom ellövi a kárelhárítását, és a ráraboló cirkálóknak könnyebb dolguk lesz sebezni, ha újragyújtják - de a második sortűztől kezdve viszont jóformán végig AP. Technikailag tehát úgy kezdem az ütközetet, hogy egy gombnyomás a '2'-esen, és W-W-W-W. :D
Szerk.: Hopp, most látom, cirkálózol... mea culpa. Ettől kezdve ez az átütés kérdése, de Ternyu, Kuma szintjén még talán érdemesebb a nagyvasakból kerti grillt csinálni - na meg _itt_ torpedózni. A nehézcirkálóknál az ellenséges cirkálókat már egyértelműen érdemes AP-vel lékelgetni, de érdemes kitapasztalni, mert egy 203-assal már sikerülhet egy Kongo-szintű csatacirkálót is átlőni. Legalábbis, engem lepett már meg annyira, hogy sikerült a mutatvány, hogy emlékezzek ilyesmire. :)
Ezzel kapcsolatban láthatsz a kapitányi skillek között egy olyan elsőszintű lehetőséget is, folytatva a tegnapit, ami a már reteszelt tüzérség új lőszertípusra áttöltésének időszükségletét veszi le valamelyest. ....nehogy költs erre. :) Ha "rossz" lőszertípus van nálad, inkább válts puhán (egy gombbal) lőszert majd lődd el a sortüzet (váltáshelyzetben egy klikk elszórja a helyzetben álló csöveket majd tölt az összesen), így sebzel több, mint nullát, és vársz - teszem azt - 30 másodpercet. Ezzel szemben a kapitányi skillt kihasználva nem történik semmi ÉS vársz 25 másodpercet. Összességében a "szub-optimális" lőszer a kisebbik gond az egyáltalán nem tüzeléshez mérten.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.10.01. 12:40:52 -
DantesHUN #8385 Ezt olvasd el ha még nem volt, és van más jó tippek az oldalon. -
Prof William #8384 Írják, hogy páncéltörő lőszert értelemszerűen a páncélozottabb célpontok ellen kell használni.
Tehát jobban megéri a csatahajókat/hordozókat lőni AP val míg a többiek inkább a robbanólőszerre érzékenyek? Vagy vannak kivételek?
Tegnap már nekem is sikerült a TIer III-as Teryu-val két egymás követő csatában előbb 500 majd 1000 hajó XP-t szerezni.
Tier IV Kuma jövök!
Csatahajóval akkor nyomom ha túl hamar kilőnek és el kell valamivel tölteni az időt. Legalább az is fejlődik közben.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.10.01. 10:35:36 -
SzocsA #8383 Hát tegnap mentem vele egyet, körülöttem volt még két csatahajó, de engem kellett letorpedózni, maradt 11000 hpm utána meg a 6 os amcsi csatahajó kilőtt, úgy hogy lőni sem bírtam....
Csak rombolót, meg cirkálót húzok, meg hordozót.
durva ez a hajó és még csak 6 lövegje van. a 8as lesz a legjobb annak 15 olyan mind egy cleveland.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Elrontottam a fordulás utáni torpedózást, elfordult, elé kellett volna lőni és akkor kiszedtem volna majdnem fullhpról :)
-
tutyimutyi2 #8382 azért olyan ritka az arkansas beta mert mivel hogy csatahajó ezért meglehetősen nagy, nem fordul olyan jól mint a többi amcsi csatahajó és mivelhogy nincsen légvédelme ezért ínyenc falat a hordozóknak.
-
SzocsA #8381 Tök jó hajó ez az Arkansas béta, nem is értem, hogy miért ilyen kevés van csak belőle, szinte alig látni csatákban.
Láttam még olyan hajót is aminek Warspite volt a neve, csatahajó, meg volt valami ishizuchi. ezt megtaláltam a prémium boltban.
Prémium boltban a hajóknak a tulajdonságait nem látod, hacsak nincs a tech treen. ez így elég gáz. -
Nekem BB-nel joparszor volt eletmento a a torpedok elobbi eszlelese, mert pl. a Colorado olyan fordulekony, mint egy raktarepulet, sajnos kell az a par szazalek, hogy eselyem legyen kikerulni barmit is. -
Ugyan már nem tudok szerkeszteni, de mivel a játékban van "situational awareness" skill (és az a BB-nek épp nem létkérdés), ezért pontosítok; lent egyszerűen azt értettem, hogy a passzív képességeket hanyagolom, amik önmagukban nem járnak képességbővüléssel, "csak" visszajeleznek. -
Ízlés (és hajó) kérdése. Csatahajón én pl. szintenként rendre ás először másodlagos tüzérség vagy javítás; toronyforgatás, kárelhárítás, légvédelemmel szoktam menni. (Utóbbi, ha még a hajódon van AA modification is és a légvédelem tűzvezetését is manuálisan intézed, együtt már képes aratni) Mások a torpedóvédelemre esküsznek - én újabban hanyagolni szoktam azokat a képességeket, amiket "situational awareness"-szel úgy-ahogy kompenzálni lehet amúgy is, és inkább azokra fekszem rá (százalékos tűzerő-növelés, javítási ciklus csökkentés stb.), amikre máshogy nem lenne behatásom.
Így belegondolva, csatahajón a tüzek és elárasztás megfékezése is hasznos bármilyen százalékkal; a modificationt sem érdemes lespórolni erre, ha van lehetőség rá.
Cirkálón például a másodlagos tüzérség szerepe jelentősen háttérbe szorul, de elgondolkodhatsz (pláne IJN-nél) a torpedókon; DD-n pedig piszkosul hasznos, mi több, szinte kötelező az első szinten az a képesség, ami a felderítettséged állapotáról ad visszajelzést.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.09.30. 23:37:32 -
DantesHUN #8377 Ami csökkenti a tűz esélyét, aztán gyorsítani a javtást. Lőtáv növelés is jó. Ilyesmi. -
tutyimutyi2 #8376 csatahajónál pl azt ami a jelzőknél a harmadik hogy 20%-al nagyobb távolságból felderiti a dd-k torpedóját -
Prof William #8375 A kapitányoknak melyik skilleket javasoljátok cirkálónál és csatahajónál? -
Modként már fel lehet rakni, de jó lenne már ha benne lenne "gyárilag". -
Jó lenne a kapitányi skill újraosztásra is egy akció, kikötő vásárlás ... -
tutyimutyi2 #8372 ahogy mézem a wg-sek nem eröltetik meg magukat wows akciók terén.
http://worldofwarships.eu/en/content/event-calendar/ -
Plata #8367 Elvileg már zárt bèta idejèn volt róla szó hogy kèszül. -
Érdekelne engem is..... -
Lehet tudni, hogy a hivatalos magyar nyelv mikor érkezik a játékba? -
Kiléphetsz a csatából nyugodtan és mehetsz közben egy másik hajóddal, de az xp-t majd csak akkor kapod meg mikor vége a csatának ahonnan kiléptél.
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.09.30. 15:36:13 -
Sziasztok,
Miutan kilottek a hajomat es visszaterek a kikotombe (kilepek a jatekbol) kapok xp-t, vagy meg kell varni a csata veget a jatekban?
Koszi -
Leradírozom a gépet némi egészségügyi reinstall érdekében, gondoltam, pár képet a kollekcióból felszúrok ide, legalább ennyi értelme legyen, hogy elkészítettem őket. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Kawa új MM-et kapott, így már jobb lesz vele. Engem elég sűrűn rakott T6-os csatába. -
Prof William #8360 Ez minden hajóra igaz. Ha már 2 -nél többen tüzelnek rád egyszerre, akkor már régen rossz...
Tegnap meglett a Tier III-as Kawachi. Csatahajóval tényleg más a helyzet. Nagyon lassan tölt és manőverezik de cserébe nagyon sok HP-ja van és durván sebez ha betalál. HA betalál szóval nagyon ki kell számítani azokat a lövéseket. + két sorozat között csak a páncélzatunkban bízhatunk.
A lótáv még csak 10 kilométer (Ennyi egy cirkáló is) de gondolom ez majd nőni fog.
Elsődlegesen a cirkáló vonalat viszem tovább és mellette a csatahajókat is amikor a cirkáló éppen "csatában van". :9 -
tutyimutyi2 #8359 van bármi külömbség pl. a diana és a diana lima között?
-
AlucardHuN #8358 A Chikuma nekem bejött, T 2-ben elég jó a lőtávja (kb 10,3 km), és oldalanként 5-6 löveget lehet használni. A Chesterhez képest klasszissal jobb.
Igazából a Tenryu se rossz, de nekem nagyon hibridnek tűnik, ha nem engem lő mindenki egész jó. -
Umm koszi, ezt nem tudtam :) -
Ragnaer #8356
Egy újabb LEAK videó -
seepheeerd #8355 Ne menj följebb! :)