Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A 32 bites motor miatt pedig Windows alatt a modolgatást súlyosan lekorlátozza a memórialimit... 😞
Remélem hamarosan átálnak az Unity 5-ösre, és ismét lesz 64 bites support...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
v1.00-nak úgy indultam neki, hogy lehetőleg nem használok modokat. Esélytelen... már 22-t telepítettem és állandóan nézem mit lehetne még rápakolni. 😊 Igaz a MechJeb-et kihagytam, és nélküle sajátítottam el a légkör elhagyását.
Most éppen a RemoteTech-et próbálgatom, de sajnos megeszi az öregecske gépemet, kb. dupla annyi az FPS-em nélküle, így valószínűleg kénytelen leszek megszabadulni tőle.
Aztán valami "life support"-os mod-on is gondolkozok: USI, TAC, vagy valami. Valakinek van ezekkel tapasztalata?
Jah és a KSP wiki magyar részlege határozottan hasznos. Elismerésem a szerzőknek, fordítóknak! 😊
Utoljára szerkesztette: RaKmaTakaTa, 2015.05.28. 20:51:15
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Nekem nem teljesen világos, h mi a probléma. 😊
Viszont most olyan gondom van, hogy a kattintással beindított (tehát nem kövi fokozatként indítva) hajtómű lemerül, nincs energiája, hogy bekapcsoljon, pedig a hajó tele van árammal. Ilyenkor mit lehet tenni?
A napokban kezdtem el (újra) játszani a programmal. Lenyűgöző, hogy a korai hozzáférési állapotból mennyit fejlődött. Egyelőre ott tartok, hogy a Kerbi körül mondhatni tetszés szerinti pályára tudok állni, és többé kevésbé a kívánt helyre vissza is tudok érni életben maradt emberkékkel. Egyelőre elképzelni is nehéz, hogy miként fogok eljutni, űrállomás építésig, Mun-ra szállásig, de nem sietek, próbálok magabiztosan haladni, mint az Apollo program...
üdv: zsolti
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Girl Power

A halál csupán a kezdet...
Ez is nagyon hasznos:
KSP Optimal Rocket Calculator
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.05.25. 13:31:34
Eddig ugyebár a "szabály" az volt, hogy 10km-ig függőlegesen, majd utána 45 fokig bedöntve kelet felé, aztán szépen lassan tovább dönteni majdnem 90 fokig a görbe tetején.
Már több helyen több mindent írtak, ezért lennék rá kíváncsni, hogy mi lenne a jó. Eddig kb úgy mentem, hogy fellövés után 100m/s után 10 fok kelet felé, majd a booster fokozat leválás után elkezdtem tovább dönteni szépen, viszont nem tudom, hogy ez mennyire optimális, elég kevés delta v-m szokott lenne stabil Kerbin orbiton.
Van esetleg valami mod az ascent path kijelzésére/szimulálására a Mechjeb-en kívül?
Nah meg is lett elsőre, (szerencsére írta is), a fejlesztési épületet kell fejleszteni. 😄
Utoljára szerkesztette: NIBI, 2015.05.22. 21:31:43
és úgy lehet utánna hogy kijelölöd az egyik tartályt majd a többinél már hozzá nyomod az Alt gombot amikor kijelölöd és akkor felhozza az áttöltési menüt egy hajón belül oda töltöd át ahova akarod csak lényeg hogy a része legyen vagy ha másik hajóról van szó akkor dokkolva legyen hozzá
Részemről meg megoldódott a probléma
egy kicsit bonyolultabb lett de hasznos cucc ez a KIS mód is
Csatlakozva van 2 egységem de áttöltési funkció nincs. 😮 Vagy az is valami szinthez kötött?
Utoljára szerkesztette: NIBI, 2015.05.22. 21:17:01
Ahhoz, hogy tudj manővert létrehozni a Mission Control-t és a Tracking Station-t kell előtte fejleszteni.
felraktam a Kerbal Attachment System (KAS) és a Kerbal Inventory System (KIS) módokat hogy az eszközöket el tudjam raktározni és üzemanyagcsővel össze tudjam kötni a hajókat, de amikor az eszközt fel akarom venni a hátamra akkor nem engedi se leszedni a cuccokat ha meg az inventoribol akarom felrakni valahova akkor az meg nem marad rajta hanem le esik.
Illetve van egy másik problémám is. Egyszerűbb szondák, amiket sikerült összerakni, már el tudnak jutni a Mun-ig. Régebben ha jól emlékszem, volt pályagörbe szerkesztő beépítve magába a játékba. Most hiába viszem manuálisan orbitális pályára az eszközt, a pálya görbén hiába kattintgatok, nem jelenik meg a szerkesztő. Ezt máshogyan kell már csinálni, vagy itt is várni kell valami fejlesztésre?
Szintén teljesen manuálisan sikerült két műholdat Mun körüli stabil pályára állítani, de azért valami tervező mégis csak hiányzik.
Hogy ezt fent miért nem lehetett?!...
De végre lejött a csávó, aki egy szerelő, 1 csillaggal, és azonnal hadba is állt nálam. 😊
Köszi mindenkinek a tippeket, azért csak összehoztuk. 😊 Csak én bénázgattam. 😛
kisebb konstrukcióval még nem próbáltam de a hirtelen teljesítmény esés miatt valószínűleg hasonló lehet
a másik hajtómű ami meg vegyessen tud üzemelni annál megint más (1x próbáltam az de valamivel jobban teljesített)
ksphun.blogspot.hu
Korábban csak az ISP változott, azzal hogy az üzemanyag fogyasztás volt magasabb.
ha meg egy kicsit feljebb megyek akkor rohamosan csökken a sebesség mer a teljesítmény meg nem bírja
meg lenne egy ojan kérdésem hogy nem tudjátok miért lehet az hogy csináltam egy SSTO-t legalábbis szerettem volna, de amikor gyorsultam akkor azt vettem észre ha túl magasra megyek (20-22k m környékére) akkor a sebességem nagyban leromlik hiába kap elég levegőt és csak 2-300 al tudtam menni míg ha lemegyek 15k m környékére akkor meg megszenesedek ojan gyorsan megy és lényegében nem tudok nagyobb magasságban nagy sebességet elérni és így elég nehézkes lett az orbit elérése.
nem tudjátok miért lehet ez ?
Egyébként maximális tiszteletem, ha alap pénzügyi beállításokkal eljátszol. Én a bolygóközinél már a hajamat téptem, úgyhogy kézzel átírtam a pénzösszeget a mentésben. Csalás-csalás, de az meg vicc, hogy a Kerbal faj legnagyobb lépését egy félig üres malacpersellyel tegyem meg...
Utoljára szerkesztette:
/proud
Illetve, elhatároztam, hogy elhagyom a mechjebet. Az engineer-rel is egész faszán el lehet lenni.. Majd a bolygóközi manőverekre leszek kíváncsi, amíg a kerbin körül bohóckodom bőven jó a kézi node buhera..
Thermal:
* Fixed ships potentially overheating when splashed down.
Parts
* Small tweak to Mk16 parachute drag.