5572
-
wednes #4452 Remélem lesz még sok videód, mert nagyon faszák. -
#4451 A régiben is volt. Alább van egy bejegyzésem ami pont a holdról hoz el egy alkatrészt, de nekem is volt h mentés közben nem csak a bajba jutott pilótát kellett menteni, hanem a pilótafülkét is.
Nem kell külön karmot építeni. Ezzel bármit meg tudsz fogni. -
Szabolcs92 #4450 Az új verzióban van ilyen, hogy hozni kell a pilótafülkét is? :O Nem is hallottam róla... -
#4449 kiakadtam megint. orbitális pályáról már lazán mentem az embereket, mun vagy hasonló holdakról szintén. odaérek pár km belülre akkor kézzel nagynehezen leteszem pár száz méterre, fogom a jetpackot és odarepülök pillanatok alatt. viszont ha valakit az Eve-ről kell hozni már igen nagy gond, mivel ott jetpack nem használható, meg leszállni is elég rossz a bolygóra. de ami igazán felhúzott most, a Dunáról kellene hozni valakit, úgy hogy a pilótafülkét is hozom vele.... na itt már nagyon mérges lettem, csináltam valami baromi nagy pókot az alján "karommal" és ott ugráltam körbe a pilótafülkét meg mikor fölé is ugrottam nem kapta el, pedig már a lábakat is felhúztam hátha. szóval szenvedtem és semmi sikerélmény :D meg gondolom a rendes hőpajzs hiánya miatt könnyen elégett volna a fenébe a Kerbin légkörében :D most már kezdenek húzós küldik lenni és még szerencsére nem volt dokkolásos :D -
Szabolcs92 #4448 Az 1.0 aerodinamika rengeteget javított, nekem azóta nagyon nagy bajom nincs vele, így is órákat tudok ölni egy-egy új SSTO vagy space shuttle készítésébe. Az új alkatrészek szerintem kifejezetten jók: a hátra nyíló ajtó, különböző méretű sugárhajtóművek, nagy kitéríthetőségű shuttle-hajtómű mind olyanok, amik régóta hiányoznak, és nagyon örülök a pótlásuknak. Ehhez kapcsolódik az új víz-fizika is, eddig igen komoly gondot jelenthetett egy elhibázott leszállás, most végre nem biztos a repülő megsemmisülése.
Rakétás fejlesztésben te mire gondolsz? Nekem egyedül a még nagyobb méretű raktér, meg nagyobb ion- és nuclear-hajtóművek hiányoznak, bár valószínűleg pont a "valósághűség" miatt nincs az utóbbi kettő. Persze van egy csomó olyan mod, ami tök jó lenne az alapjátékban, de azok pont a meglévő modok miatt nekem annyira nem hiányoznak... -
#4447 Amíg az aerodinamikai fizika ilyen gáz, addig kár a repülős fejlesztésekbe energiát ölni. :\
Ciki, hogy már jó ideje nagyobb prioritást élvez, mint a "rakétás" fejlesztések... -
Szabolcs92 #4446 Kint az 1.0.5: -
Kopasz442 #4445 Esetleg rakd újra a játékot. Előfordul, hogy utána már nem lesz hiba. -
Kopasz442 #4444 A kerbal Engineer reduxot kicsomag bele a game data mappába. ha a kis elemét felrakod az űrhajóra, akkor elő tudod hivni a hosszú "í" betű megnyomásával. Nem nehéz. Ha nem működik akkor valami rossz. -
bgabor911 #4443 Valaki tudna segíteni a modokkal? Machjebet és Engineer reduxot szeretném életre kelteni, de hiába másolom be őket a gamedatába és rakom fel ingame az alkatrészüket a hajóra, nem aktiválódnak. Ezek nélkül meg nemigen tudok játszani, mert a játék továbbra se jelez ki a hudon olyan dolgokat mint TWR vagy apoapsis magasság.
1.0.4.8 verzióm van, sajnos nem eredeti. -
#4442 Annyi a lényeg, hogy még egy jól megépített rakétát sem jó ötlet a prograde-től 10 foknyira dönteni.. -
bgabor911 #4441 Köszönöm, srácok! -
bgabor911 #4440 Bocsi, de gondoltam egyértelmű hogy a 90 fok itt nem derékszög, hanem a Kerbal navballon értendő 90 fok, ami a légkörből való kilépéshez kellene. Tehát amikor felszállás után egyhén jobbra bedöntöm, nem tudom, mert pörögni kezd.
Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.11.06. 09:40:36 -
#4439 -
#4438 Nem gazdasági oka van, hogy ne oda essen a rakéta, hanem mert így gazdaságos egy rakéta felbocsátása. Így egyszerre küszöböli ki a légellenállást és fordítja a rakétát a megfelelő síkba. Ennek az ellentettje, ha meredeken emelkedünk, majd a magasságot elérve fordítjuk be 90°-al.
Angolul tudóknak:
-
Palaja #4437 Sziasztok
Valaki használja a kerbal planetary base modot? Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy milyen vezérlőt raktok rá? -
Kopasz442 #4436 Az űrhajó bedöntését már ezer-ezerötszáz méteren el lehet kezdeni, DE CSAK lassan!!!! És ez a lényeg, hogy csak piciket fordithatsz amig a sürű légkörben vagy. 23 km után viszont már bátrabban mozdíthatod. Vagy 20 km magasig csak emelsz és utána fordulsz, de ez rengeteg plusz energia fogyasztással jár, nem optimális. A valóságban is igen hamar el kezdik dönteni a járműveket, de ott ez gazdasági ok, mert ha felrobban nem az indító állásra zuhannak akkor a töremelék darabok. Szóval csak lassan! :D -
bzsoli #4435 Ha boldogulni akarsz, akkor pakolj irányító felületeket a rakéta aljára, de néha még kell a tetejére is, valamint 15-20 km magasság elérése után próbálj függőlegesből fordulni a tervezett pályairányra, máskülönben kezdődik a körhinta. Minél magasabb a rakéta annál inkább jelentkezik ez a jelenség. Amúgy a súlypont és a tolóerő pont közötti távolság számít, mert ez mint egy erőkar, ha már elfordult a rakéta, erőkarként annál könnyebben kezdi forgatni az egész szerkezetet körbe-körbe, amit tovább erősít a befordult rakétára ható légellenállás. Ha benyomod az F12-t, akkor ezeket az erőket láthatod is. Hasznos, ha már elérhető, ha olyat hajtőművet használsz, ami irányítható kamrával rendelkezik (gimbal), mert az ezen segíthet, de van, amikor kevés. -
#4434 Sajnos van már aero, így igen, ha befordítod derékszögbe, megforog. Olvass utána az "angle of attack" kifejezésnek, és világosodj! :D -
bgabor911 #4433 Ez valami másolásvédelmi mechanizmus hogy amikor a fellőtt jármávet 10.000 méteren be akarom fordítani 90 fokra a légkörből való kilépéshez, akkor elkezd 360 fokban pörögni mindegyik hajótól függetlenül, meg függetlenül attól hogy hogyan kompenzálok?
Az új légköri peccs óta teljesen használhatatlan lett a játék sajnos. -
Kopasz442 #4432 A következő oktató videónk a egy a Dunára küldött roverről és két kis méretű satelit egy idejű oda juttatásáról szól. (és kitérünk az optimális pálya kiszámítására is) Az előkészületekkor azért történtek dolgok.
Facebook fényképek
Rover tesztek -
#4431 Letöltöttem a Mechjeb modult, be is másoltam az adott helyre, de a játékban nem jelenik meg a menü. LEhet azért mert még csak 2-3 fejlesztés van meg? ahogy nézem csak késöbb lehet felrakni mechjeb 2 modult a rakétára? Enélkül meg elég vicces, mert semmi alapadat nincs meg pl a tolóerö/tömeg arányról.. Azaz "hasra" építem a rekétákat...
Ha karriert nyomsz, akkor igen, kell a fejlesztés, és rá is kell szerelni a hajóra egy modult, amit a Command & Control eszközök között találsz meg.
Ha a T/W és ilyesmi kell, akkor jó például a Kerbal Engineering is.
Mod-ok telepítésére javaslom a CKAN-t.
Nomost nem tudom beadni targetnek a Mun-t. azaz nem tudok pályát szerkeszteni hozzá. Miért van ez? holott már tudok olyan rakétát építeni, ami elvileg eljutna oda, és vissza is tudna térni a Mun orbitrol.. Ez azért lenne jó, mert kellenének az SC pontok a fejlesztésekhez.. "szemre" meg elég nehéz meghatározni az indítási ablakot..
"M" billentyűvel mész a "térkép" módba, itt jobb gomb a Mun-on, és úgy tudod targetelni. De tényleg kell a Mission Control fejlesztés.
Az űrrepülős rész nem kötelező, én nem is fejlesztem azokat a cuccokat...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.10.31. 17:35:30 -
wednes #4430 A manőverekhez az épületeket is upgrade-elni kell kell. Mission Control, Tracking Station.
Nem létszükséglet a repülők fejlesztése. Ki lehet hagyni. Űrrepőt még sose építettem, csak a légkörben repkedtem kis géppel, az is inkább lazításképp. -
ati271 #4429 Nemrég fedeztem fel ezt a programot. És hát.. Szuper.
Még nagyon az elején vagyok, és ugye inditottam karriert. Szeretem a kihívásokat, no. Viszont lenne pár kérdésem, lehet hogy tök egyértelmü dolgok de..
Letöltöttem a Mechjeb modult, be is másoltam az adott helyre, de a játékban nem jelenik meg a menü. LEhet azért mert még csak 2-3 fejlesztés van meg? ahogy nézem csak késöbb lehet felrakni mechjeb 2 modult a rakétára? Enélkül meg elég vicces, mert semmi alapadat nincs meg pl a tolóerö/tömeg arányról.. Azaz "hasra" építem a rekétákat...
Következö küldit kellene megcsinálnom: El kell látogatni a Munhoz, keringeni körülötte, majd visszajönni. Nomost nem tudom beadni targetnek a Mun-t. azaz nem tudok pályát szerkeszteni hozzá. Miért van ez? holott már tudok olyan rakétát építeni, ami elvileg eljutna oda, és vissza is tudna térni a Mun orbitrol.. Ez azért lenne jó, mert kellenének az SC pontok a fejlesztésekhez.. "szemre" meg elég nehéz meghatározni az indítási ablakot..
A másik: Ha engem abszolúte nem érdekel az ürrepülös része. Akkor ez behatárolja a fejlesztési lehetöségeket, vagy tovább lehet lépni nélküle?
És még. Miért van az, hogy az elején, karrier módba nem lehet szondákat, müholdakat építeni? Holott az ürkutatás is a szondákkal kezdödött... -
bzsoli #4428 Erről a megoldásról hallottatok már? OPENGL mód helyett DX11 verzió használata:
http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/106356-Forcing-DirectX11-40-memory-reduction! -
bzsoli #4427 Sziasztok!
A minap ellátogattam a Minmusra, érdekes milyen kicsi a Munhoz képes. Mindeközben a REMOTECH 2 modot is használom és sokszor gondom van, a hiányos kommunikációs hálózat lefedetlenségéből. Úgy hogy, a következő project ez lesz, kiépíteni egy jó hálózatot amivel szinte bármikor kommunikálni tudok. -
n0tr3adY #4426 A net egy eldugott szegletében találtam egy kisebb..hm..okosságot, miként lehet ráerőszakolni a 64bitet. Megcsináltam, valóban jobban működött, több alkatrésszel elbírt, viszont a fizika valami katasztrofális lett.
-
#4425 A sima KSP esetén ez nem téma. Ha felrakod a Realism Overhaul Mod-ot, akkor már elkezd rögtön érdekes lenni minél jobban optimalizálni a manővereket, mert egy egyszerű 20m/s-os manőver is fájni tud üzemanyag terén, ha nem 3,4 hanem hirtelen 7 km/s Delta-V kell az alacsony keringási pálya eléréséhez. -
#4424 d.) Linux 64 bites verziót futtatják. :) -
bzsoli #4423 Köszönjük a történetet, érdekes út lehetett. Szívesen olvasom mások beszámolóját. -
#4422 A mai küldetés egyszerűnek tűnt, de nagyon nem volt az: Hozz vissza a Holdról egy otthagyott alkatrészt.
Meg is építettem izibe (balfasz módon XD) a gépet, a dolog egyszerű: odarepülök, leszállok és vissza.
Az aljára raktam a kampót, így az oldalára kerültek a tartalék tartályok meg a motorok. Azt terveztem hogy ezeket a tartályokat majd szépen lekapcsolom, annyival kevesebb súlyt cipelek majd, csak hát oda raktam az extra ejtőernyőket a hazajutáshoz. Természetesen ez már a holdon jutott eszembe. :D
Szóval targeteltem (szép magyar szó :D ) az elkóborolt alkatrészt (hőpajzs) majd kb ötödszörre sikerült is pontosan landolni mellé. (hiába ezt még gyakorolni kell)
Ezután szépen fölé lebegtem majd becsuktam a lábakat. Igen ám, csak a plusz súllyal így megváltozott a hajó súlypontja. Szomorúan konstatáltam hogy a shield közepét kellene megfogni hogy ne forogjak gyorsításkor. Ez kb sikerült is (sok bénázás után).
Aztán rájöttem hogy nem lesz elég az üzemanyag (kevesebb mint 1300 deltaV maradt) meg az ernyőket is rossz helyre raktam, így az eredetileg ledobásra ítélt tartályokba átszivattyúztam az üzemanyagot és reméltem a legjobbakat.
Pár hintamanőver után a lehető legközelebb kerültem a Kerbinhez, de még így is messze voltam, hogy le tudjak szállni. Aztán eszembejutott hogy tele vagyok RCS üzemanyaggal, így a Monopropellantot használtam a lassításhoz. Ez a taktika be is vált, így még a maradék üzemanyagot is elégethettem, a Kerbin hirtelen közelinek tűnt.
Sikerült jó lapos szögben érkezni így jó hosszan tudtam levegőfékezni és mivel a shield amit hoztam döglött volt közben imádkoztam hogy ne essen darabokra az egész.
Meglepődtem, de sikerült. Ahogy szépen nyíltak az ernyők majd süllyedt a cucc már örömködtem.
Aztán ez gyorsan szertefoszlott, mert láttam hogy egy igen meredek lejtőn fogok talajt fogni. Földet érés után gurulni kezdett az egész, az ernyők sorra elpukkantak, de egy kitartott. Egy lankásabb részen kinyitottam a lábakat, majd szépen meg is állt a cucc. Ismét örömködés.
Mivel nem felejtettem el science-t sem gyűjteni közben majdnem 900-at sikerült végül bezsebelni.
KÉPEK
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2015.10.26. 16:39:42 -
pipusz #4421 Megoldódott. -
pipusz #4420 Kelite Kangerous (Reshade FX)
Erről a módról lenne szó. -
pipusz #4419 Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget! Szeretném futtatni a parancsikon végén a force-D3D11 parancsot de sajnos nem tudom, hogyan is kell ezt megtennem. Próbálkoztam de nem sikerült sajnos.
A parancsikonban hová, és mit kéne beírnom ahhoz, hogy el is induljon? -
Fürtös #4418 Nem gond,lényeg,hogy megoldottad! -
#4417 Felhúztam magam, és kis utánajárás után, a megoldás (hátha valakivel előfordul hasonló), hogy az egész kiosztást törölni kell, és kézzel újra bindolni minden gombot.. -
bzsoli #4416 Szuper, akkor kipróbálom. Amúgy a MechJebnek is van ilyen modulja, bár az teljesen automata, tehát végre is hajtja a manővert, amit létrehozhatunk vele. De gondolom ezt tudod. Nekem elég lenne simán a manőver szerkesztő, meg az egérrel tologatás, húzogatás elég pontatlan tud lenni. Köszi az infót még egyszer. -
Szabolcs92 #4415 Simán megy 1.0-4-gyel, több 10 óra alatt sem találtam semmi hibát. -
bzsoli #4414 Ismerem ezt a MOD-ot, sok videóban is láttam, hogy használják, de egyelőre csak v.1.0.2-höz passzol, ha jól tudom. -
Szabolcs92 #4413 Én nem szoktam túlbonyolítani: először sima LKO-ra állok, csinálok egy manőver node-ot először szemre, majd pontosan belövöm, hogy a lehető legkevesebb delta V-vel a lehető legközelebb jussak a munhoz. Nagy segítség hozzá ez a kis mod.
Szerk.: "legközelebb" = pár 10 km maximum.
Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2015.10.19. 11:27:49