Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A "Poodle" ereje túl kevés a leválasztás után, rá kell segíteni a szárnyakkal.
Mechjeb használatakor 25000m-ig max 2-3 fokra érdemes hagyni az Aoa limitert, majd utána lekapcsolni.
2. Kilövés után amikor eléred a 100 m/s-ot kezd el bedőlni már kb 10 fokig, aztán ezt tartsd vagy 10 km-ig, utána a gyorsítófokozat leválás után finoman döntsd tovább. Amikor elhagyod az atmoszférát akkor már nem lesz többé gond.
Kicsit szokni kell, de utána már nem nagyon gáz, voltam már a Mun körül is.
A halál csupán a kezdet...
Teljesen kiábrándultam most a játékból, ez az 1.0 eleddig egy rohadt nagy csalódás... <#ticking>#ticking>

Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Utoljára szerkesztette: n0tr3adY, 2015.05.12. 15:40:35
Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP
A 64 bites verzió meg olyan bugos volt, hogy egy időre félrerakták. Szóval vagy Linux alól tolod, vagy nekiállsz az addonokkal játszani...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP
mer említve volt már de adatokat még nemigazán találtam róla, odáig meg hogy kipróbáljam még nem jutottam el idő híján sajna.
Elkezdtem az aszteroida bányászást:

Utoljára szerkesztette: Lyobag, 2015.05.11. 14:28:16
Lenne egy kérdésem a játékkal kapcsolatban : tényleg ennyire gépigényes? Jelenleg grafikai modok nélkül közepes grafikai beállításon, felszállás közben a légkörben 12.5(!) fps-t produkál egy i5 4570 és egy GTX 760 társaságában. Máshol 60-at.
Hát barátom....
1. Eleve fogalmad sincs arról hogy mi a legújabb verzió, ha az 1.0-t keresed
2. De fenn van a legújabb verzió is....
3. Mégegyszer mondom: gugli, és kb az első találat már az is ami neked kell.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.09. 13:59:33
Vagy csak egy kedvenc torrentoldalon elereszteni egyet? MINDENHOL fenn van...
Jebediah collect data
Ez nehézségi fokozat, vagy képzettség függő?
Utoljára szerkesztette: drakulalugosi, 2015.05.07. 19:33:13
Aki használ Kerbal Engineering Redux modot, az néha pillantson rá az "atmospheric" tabra is, a névlegesnél jó pár tizeddel kisebb tud lenni tengerszinten a tolóerő!
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.05.07. 18:19:42
Ha a kabin pofára esik és maradt még benne elektromosság, akkor a "Q" és "E" gombokkal el tudod forgatni a modult a hossztengelye körül. A reakció kerekek mindenhol működnek.
(olyan 80k magasságban amikor nem volt már hajtómű kimásztam a sciencisttel a kabinból hogy rbegyűjtsem az adatokat meg reseteljem a labort. Nem is nyúltam még semmihez, egyszer csak elkezdett ellebegni a kiscsákó a kabinról, utána meg már nyomhattam bármit, semmit nem csinált (pedig van vmi propellant, az nem arra való hogy lebegés közben irányítani lehessen?) - csak lebegett és szép lassan eltávolodott a hajótól.
Megpróbáltam 2-3 alkalommal is, és végül volt egy eset amikor nem szállt el, szépen kapaszkodott és nyugiban meg tudtam csinálni vele mindent... Amúgy vmi madzag nincs, amivel hozzá lehet közni a csávót a hajóhoz EVA közben?
Nem vágom ezeket az anomáliákat a játékban... Youtubeon a csávónak minden peccre megy (1 hónapos a videó, tehát nem is verziókülönbség), én megcsinálom ugyanazt és tök más dolgok jönnek ki
- neki egyenesen szál a cucc nekem elkanyarodik
- egyszer működi egy design, másodszorra meg nem
- neki kapaszkodik a kerbál a hajón az enyém elszáll
- kedvencem még az volt amikor leszállás után az ajtóra esett a kabin, hogy véletlen se tudjak kiszálni a kerbállal a hajóból azért a pár extra science pontért.
Kezdem úgy érezni valami titkos véletlenszerűség van a játékban hogy 2x ugyanazt a dolgot ugyanazokkal a feltételekkel nem lehet megcsinálni. Ami végülis reális de kicsit irritáló...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.07. 09:13:19
Ameddig nem lesznek meg a támasztékok azt találtam ki hogy a hangárban a hajót kilövés előtt a legszélére teszem az épületnek (ki a körből), akkor kilövésnél nem a launchpadra teszi a hajót hanem mellé a földre. Ott meg nem dől el...
Gondolom a repcsiknél, dokkolásnál, leszállóegység landolásánál jól jöhet.
Ma találtam egy másik magyar KSP oldalt, abból végre megtudtam mi értelme a ducking pump-nak vagy mi is a pontos neve. 😊 Szóval tanulgatok, ráfeküdtem a témára. 😊 Ott kezdő szinten szépen elmagyaráz olyanokat amiket eddig nem is tudtam. 😊
Írok egy hosszút, erre benyeli a fórummotor!!!
Röviden:
Azt vettem észre, hogy van egy kis clipping gond a launchpad környékén. Nekem volt olyan, h a hajtómű vége beakadt a rács alá és nem tudtam felszállni. Próbáld bekapcsolni a SAS-t amint megjelenik a hajó a padon.
NIBI: A Minmuson sokkal könnyebb leszállni, és kevesebb üzemanyagból megvan. Gyengébb a gravitáció, ezért lassabb az esés. Jóval több időd van korrigálni a hibákat.
Az alapokat elolvastad a fejlécben?
Én meg még egyelőre a Mun-ra szállással és visszajutással küzdök. :S Megcsinálom a youtue-bon lévő tutorial szerint a rakétát de nekem sokkal több üzemanyagra van szükségem mindig. Aztán ha odajutok vagy nem tudok landolni vagy nem jutok már vissza. 😛
Pedig kb ugyanúgy csinálom mint a tutorialba de valahogy messze vagyok a jótól. 😞 Általában a centrikus pályával is gondjaim vannak, viszont tojás alakban könnyedén pályára állok bármikor. 😛
Ennyire nehéz dolgok ezek egy kezdőnek vagy én vagyok totál reménytelen? 😮 :S
De most lett helyette más.
Követve ezt a videót megépítettem echte ugyanezt a rakétát - itt a kép
Első fellövés remekül ment. Akarok még egy kört szállni vele, és mostantól abban a pillanatban ahogy megjelenik a rakéta a kilövőn, szépen elkezd dőlni jobbra és felrobban. Esélyem sincs kilőni mert már a launchpadon eldől. Ez most mi az isten? Hirtelen feltámadt a szél kerbáliában?
(mondjuk nekem a launchpad már upgradelve van, de az első fellövés is arról ment.
Használd a SAS-t. Sokat segít.
Igazából hozzá se nyúlok a rakétához, csak megnyomom a szóközt azt nézNÉM hogy megy fel fuggőlegesen az égbe - Kb X prize szinten tartok, nincs még manőverezgetés 😊
ÖÖö... a pilóta alapból számít hogy kicsoda/milyen skillű? Azt hittem ő csak ül benn mint a kisérleti mókus (az elején mind a 4 kerbálomat beültettem egy menetre, lehet az a baj hogy a scientist nyomkodott vmit amíg nem figyeltem? 😊 )
Az 1.0-val nehezebb lett a fellövés. Jobban szimulálja a repülés során fellépő erőket.
Ha feltennél 1-2 képet könnyebb segíteni, de így látatlanban azt mondanám, hogy túlságosan megdöntöd a rakétát és egyszerűen a légtömeg elfordítja.
A pilótáknak van egy olyan képességük, hogy próbálják tartani az irányt. Ez a "Stability Assist (SAS)". Ezt használd sokat. 😊
Sok mindent megtanulhatsz ebből a sorozatból.
Az első orbitális pálya eléréséhez nem kell 30 alkatrész, az még bőven megy az alap épületekkel is.
Tegnap elkezdtem én és felfedezni a világűrt karrier módban, ami este 10 után leginkább véletlenszerűen eldölő meg a levegőben hurkokat leíró rakéták fellövésébe fulladt.
Egy-két kérdés:
- az normális hogy építek egy 4 darab, szimetrikusan elhelyezett (1 középen 3 körülötte) solid boosteres első fokozatot, annak a tetejére egyszem folyékony fokozatot - fellövés után az első fokozattal minden rendben, de a második fokozat simán elkezd kanyarogni meg fejreállni a levegőben? Pedig ugye egy hajtómű meg a tartályok (3-4 darab) az tök szimmetrikus. Ha esetleg teszek rá kis szárnyacskákat, az még van hogy annyit ront, hogy már az első fokozat is elkezd dőlni. Ilyenkor mi a hiba? A szerkesztőben a súlypont középen, a tolóerővektor meg szépen alatta....
- carrier módban a sok random küldi mellett igazából már csak olyanok vannak amik orbitális pályát kérnek (a magassági meg sebességi rekordokat megcsináltam). Nekem viszont csak 4 tech van még unlokkolva (és nem nagyon látok lehetőséget sokkal több science pont megszerzésére - tehát összvisz van 2 féle szilárd rakétám meg 1 folyékony. Ezekkel lehet építeni olyan rakétát ami orbitálni tud? (esetleg kéne unlockolni a hangárt hogy 30nál több komponens legyen?)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.06. 09:54:34
most a terv a Minmus köré egy állomást építeni, ahol bányászati tevékenység fog zajlani, illetve az lesz az interplanetáris expedíciók kiinduló pontja. meg kéne még egy jófajta SSTO, illetve egy Kerbin körüli utántöltő állomás - nem beszélve egy Kerbin rendszeren belüli tankerről.
Ja, vigyázzatok az LV-N hajtóművel! Rengeteg hőt termel és egy apróbb hajót simán felrobbanthat egy hosszabb manőver után. 😞

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram