Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

4db AV-R8 winglet a központi fokozatra megoldja a problémát.
A "Poodle" ereje túl kevés a leválasztás után, rá kell segíteni a szárnyakkal.

Mechjeb használatakor 25000m-ig max 2-3 fokra érdemes hagyni az Aoa limitert, majd utána lekapcsolni.
Fenrir
1. Használj winglet-eket, ha alulra beteszel 4-et akkor stabilizálja az emelkedést.

2. Kilövés után amikor eléred a 100 m/s-ot kezd el bedőlni már kb 10 fokig, aztán ezt tartsd vagy 10 km-ig, utána a gyorsítófokozat leválás után finoman döntsd tovább. Amikor elhagyod az atmoszférát akkor már nem lesz többé gond.

Kicsit szokni kell, de utána már nem nagyon gáz, voltam már a Mun körül is.

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Komolyan mondom vicc lett az indítás. Adva van egy egyszerű "palack" alakú rakéta, alul Rokomax üzemanyagtartállyal és hajtóművel. Amint az első fokozat leválik, olyan piruettet ad elő, hogy öröm nézni. De ha "pálcika" rakétát csinálok dettó. Bakker, 500m/s sebességnél egy áramvonalas, hosszú test ugyan ne kezdjen már el bukdácsolni, mert ez nem fizika, hanem annak a megerőszakolása...

Teljesen kiábrándultam most a játékból, ez az 1.0 eleddig egy rohadt nagy csalódás... <#ticking>

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.05.12. 22:15:37

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Az a baj, hogy sosem megy 1 giga fölé .

Utoljára szerkesztette: n0tr3adY, 2015.05.12. 15:40:35

Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP

Pénzt sztem nem hoz. Max annyit, h üzemanyagot állítasz belőle elő. Egy Tiny aszteroidából nem jön sok. Picit talán többre számítottam.
[NST]Cifu
Azt ugye tudod, hogy a 32 bites verzió nem kezel 3-3,5GByte-nál több ramot (a többi a videóram miatt kerül lefoglalása)?

A 64 bites verzió meg olyan bugos volt, hogy egy időre félrerakták. Szóval vagy Linux alól tolod, vagy nekiállsz az addonokkal játszani...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Lenne még kettő darab kérdésem 😊 Az egyik az lenne, hogy van valami olyan mod, ami az RCS fúvókáknak ad hangot? Mert ami curseforge-on elérhető, abban nincs ilyesmi. A másik pedig arra vonatkozna, hogy építés közben a kiválasztott alkatrészeket alig látható zöld kontúrral jelöli ki a program. Lehet ezen változtatni?

Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP

Tényleg ez az aszteroida bányászat miféle pénzt hoz ?
mer említve volt már de adatokat még nemigazán találtam róla, odáig meg hogy kipróbáljam még nem jutottam el idő híján sajna.
Köszi, de sajnos nem ilyet kerestem. Igazából az LV-N hajtóműhöz szeretném minél jobban kihasználni a tartályokat, így hogy csak üzemanyag kell neki. 😊

Elkezdtem az aszteroida bányászást:

ez? bár nem konkrétan az, amit szeretnél, de legalább ki lehet egyenlíteni a cuccot az összes tartályban

Nálam 8 g ram mellett.. Kerbal Engineer mod van fent, Mechjeb, és a chatter.. Mindenesetre kipróbálom, köszönöm szépen!

Tud valaki ajánlani, egy olyan modot amivel az üzemanyag és az oxidáló arányát tudom állítgatni egy tartályban?
nálam egy core 2 duo e7400 és egy amd raedon hd 6750 alatt egész jól elfut 4 gb rammal (míg nem megyek pár száz alkatrész fölé)
Utoljára szerkesztette: Lyobag, 2015.05.11. 14:28:16

Nálam egy i7-4510u és geforce 840m és (egyelőre) 4 GB ram társaságában általában gond nélkül fut, csak az igazán nagy (400+ alkatrész) gépeknél akad, pedig egész sok mod van fent. Ezt a modot próbáld ki, nagyon sokan használják, jelentősen csökkenti a játék ram-igényét.
Scott Manley-nek az Interstellar Quest-ben sok--sok moddal és atomerőművel volt 1-2 fps-e is. minél több alkatrészt használsz, annál lassabb...

Trucker39
Ez jó néhány javítással volt igazán probléma. Azóta jelentős javuláson esett át a játék optimalizációja. Természetesen most is lehet olyan helyzetet teremteni, ami kifekteti mind a gépet, mind a játékot. Sok-sok alkatrész, mind csinál valamit, mind hatással van egymásra és a környezetére, amit azonnal ki kell számolnia a programnak. MOD-ok is jelentős erőforrást fogyasztanak.

Üdv!
Lenne egy kérdésem a játékkal kapcsolatban : tényleg ennyire gépigényes? Jelenleg grafikai modok nélkül közepes grafikai beállításon, felszállás közben a légkörben 12.5(!) fps-t produkál egy i5 4570 és egy GTX 760 társaságában. Máshol 60-at.

Hát barátom....

1. Eleve fogalmad sincs arról hogy mi a legújabb verzió, ha az 1.0-t keresed
2. De fenn van a legújabb verzió is....
3. Mégegyszer mondom: gugli, és kb az első találat már az is ami neked kell.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.09. 13:59:33

Igen de nem a legújabb verzió

Én nem farizeuskodom - mert én sem vettem meg, és úgy tűnik hogy nem is lett volna értelme mert nem nagyon jön be hosszútávon - , de azért tényleg olyan nehéz betolni a gugliba egy keresést?
Vagy csak egy kedvenc torrentoldalon elereszteni egyet? MINDENHOL fenn van...

Trucker39
Link

Szerintem ezt érdemes megvenni.

Sziasztok tud valaki egy torrentet adni ahol letölthetem az 1.0 as verziót?

Az aerodinamycs fülnél találod, de a neve most nem jut eszembe.
NIBI
Melyik alkatrésszel lehet "becsomagolni" a rakéta elején lévő szállítmányt? Hogy olyan nagy kúp legyen a rakéta elején. Vagy nincs még nekem olyanom, vagy nem tudom mi az. 😊
Illetve ha viszel mellé egy tudóst, akkor többször fel tudod használni ugyanazt.
Köszönöm! Leesett a tantusz! Begyűjteni meg - gondolom - azért kell, mert a műszereket nem hozza vissza.
Collectelni lehet bárkivel, viszont csak a sciencist tudja "resetelni" a műszereket, azaz ugyanazzal a műszerrel egy repülés alatt több kísérlet is elvégezhető (pl felszálláskor a goo megnézése, aztán megnézi orbiton, majd leszállás után vmi bioméban)

Most néztem meg Scott Manley legújabb tutorial videóit. Valami nem kerek, mert megint adatokat gyűjt be a műszerekből Jebediah közreműködésével, aki, mint tudjuk pilóta, nem tudós.
Jebediah collect data
Ez nehézségi fokozat, vagy képzettség függő?
Utoljára szerkesztette: drakulalugosi, 2015.05.07. 19:33:13
Fulcrum11
Köszi Ninju, megnyugodtam, hogy nem én vagyok a hülye, amikor 1.4-es TWR-el nem akar elemelkedni a kilövőállásról 😊
Aki használ Kerbal Engineering Redux modot, az néha pillantson rá az "atmospheric" tabra is, a névlegesnél jó pár tizeddel kisebb tud lenni tengerszinten a tolóerő!
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.05.07. 18:19:42

<#love11>
<#law>

Az ellebegés nagyon régóta benne van a játékban. Egyszer kapaszkodik, máskor nem. Viszont van rakétahajtómű az űrhajósok hátán. Az "R" betűvel tudod bekapcsolni, amikor nem kapaszkodik semmibe. Az irányítás egyszerű Mindig a kamera irányában van az előre (W). Ha oldalról nézel a kerbálra, akkor odafordul. A többi gomb a szokásos, (A,S,D), kivéve, hogy a felfelé (fejfelé) a SHIFT, lefelé meg a CTRL.
Ha a kabin pofára esik és maradt még benne elektromosság, akkor a "Q" és "E" gombokkal el tudod forgatni a modult a hossztengelye körül. A reakció kerekek mindenhol működnek.
Azt lehet tudni hogy EVA-nál mitől van az, hogy néha elszáll a kerbál a kabinról máskor meg rajta marad?
(olyan 80k magasságban amikor nem volt már hajtómű kimásztam a sciencisttel a kabinból hogy rbegyűjtsem az adatokat meg reseteljem a labort. Nem is nyúltam még semmihez, egyszer csak elkezdett ellebegni a kiscsákó a kabinról, utána meg már nyomhattam bármit, semmit nem csinált (pedig van vmi propellant, az nem arra való hogy lebegés közben irányítani lehessen?) - csak lebegett és szép lassan eltávolodott a hajótól.

Megpróbáltam 2-3 alkalommal is, és végül volt egy eset amikor nem szállt el, szépen kapaszkodott és nyugiban meg tudtam csinálni vele mindent... Amúgy vmi madzag nincs, amivel hozzá lehet közni a csávót a hajóhoz EVA közben?

Nem vágom ezeket az anomáliákat a játékban... Youtubeon a csávónak minden peccre megy (1 hónapos a videó, tehát nem is verziókülönbség), én megcsinálom ugyanazt és tök más dolgok jönnek ki
- neki egyenesen szál a cucc nekem elkanyarodik
- egyszer működi egy design, másodszorra meg nem
- neki kapaszkodik a kerbál a hajón az enyém elszáll
- kedvencem még az volt amikor leszállás után az ajtóra esett a kabin, hogy véletlen se tudjak kiszálni a kerbállal a hajóból azért a pár extra science pontért.

Kezdem úgy érezni valami titkos véletlenszerűség van a játékban hogy 2x ugyanazt a dolgot ugyanazokkal a feltételekkel nem lehet megcsinálni. Ami végülis reális de kicsit irritáló...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.07. 09:13:19

Ja, kiderült hogy a kilövőpad a hunyó.
Ameddig nem lesznek meg a támasztékok azt találtam ki hogy a hangárban a hajót kilövés előtt a legszélére teszem az épületnek (ki a körből), akkor kilövésnél nem a launchpadra teszi a hajót hanem mellé a földre. Ott meg nem dől el...

NIBI
Van aki használ hozzá joy-t?
Gondolom a repcsiknél, dokkolásnál, leszállóegység landolásánál jól jöhet.
NIBI
Igen olvasok én mindent, gyűjtöm a tudást. 😛
Ma találtam egy másik magyar KSP oldalt, abból végre megtudtam mi értelme a ducking pump-nak vagy mi is a pontos neve. 😊 Szóval tanulgatok, ráfeküdtem a témára. 😊 Ott kezdő szinten szépen elmagyaráz olyanokat amiket eddig nem is tudtam. 😊
'zanyád!!!!!
Írok egy hosszút, erre benyeli a fórummotor!!!

Röviden:
Azt vettem észre, hogy van egy kis clipping gond a launchpad környékén. Nekem volt olyan, h a hajtómű vége beakadt a rács alá és nem tudtam felszállni. Próbáld bekapcsolni a SAS-t amint megjelenik a hajó a padon.

NIBI: A Minmuson sokkal könnyebb leszállni, és kevesebb üzemanyagból megvan. Gyengébb a gravitáció, ezért lassabb az esés. Jóval több időd van korrigálni a hibákat.
Az alapokat elolvastad a fejlécben?
Fulcrum11
És ha kevesebb folyékony üza-t pakolsz, de teszel az aljára egy SRB-t? annak stabilnak kéne lennie.

NIBI
Durva jó képeket találok itt a fórumban. 😛 Tetszenek nagyon. 😊
Én meg még egyelőre a Mun-ra szállással és visszajutással küzdök. :S Megcsinálom a youtue-bon lévő tutorial szerint a rakétát de nekem sokkal több üzemanyagra van szükségem mindig. Aztán ha odajutok vagy nem tudok landolni vagy nem jutok már vissza. 😛
Pedig kb ugyanúgy csinálom mint a tutorialba de valahogy messze vagyok a jótól. 😞 Általában a centrikus pályával is gondjaim vannak, viszont tojás alakban könnyedén pályára állok bármikor. 😛
Ennyire nehéz dolgok ezek egy kezdőnek vagy én vagyok totál reménytelen? 😮 :S
No, hát megnéztem, a rakéta 2000-2500 méteren tök instabil lesz, mindegy hogy ki ül benne vagy hogy van e SAS (egy hajtómű, 5 kis tartály meg egy kapszula a tetején)). De közben sikerült megszerezni a nagyobb stabilizátort, abból ráteszek 4et szimmetrikusan, akkor már nincs hurok csak egy kicsit dől be.

De most lett helyette más.
Követve ezt a videót megépítettem echte ugyanezt a rakétát - itt a kép

Első fellövés remekül ment. Akarok még egy kört szállni vele, és mostantól abban a pillanatban ahogy megjelenik a rakéta a kilövőn, szépen elkezd dőlni jobbra és felrobban. Esélyem sincs kilőni mert már a launchpadon eldől. Ez most mi az isten? Hirtelen feltámadt a szél kerbáliában?

(mondjuk nekem a launchpad már upgradelve van, de az első fellövés is arról ment.

Jaja. Számít a skill. Az astronaut komplexben meg tudod nézni, h ki mihez ért. SAS csak a pilótáknak van. A tudós ad egy kis pluszt a kutatásokhoz, meg vissza tud állítani bizonyos kutatóegységeket. A mérnök javít, meg sztem bónuszt ad a bányászatnál.
Használd a SAS-t. Sokat segít.
Köszi,

Igazából hozzá se nyúlok a rakétához, csak megnyomom a szóközt azt nézNÉM hogy megy fel fuggőlegesen az égbe - Kb X prize szinten tartok, nincs még manőverezgetés 😊

ÖÖö... a pilóta alapból számít hogy kicsoda/milyen skillű? Azt hittem ő csak ül benn mint a kisérleti mókus (az elején mind a 4 kerbálomat beültettem egy menetre, lehet az a baj hogy a scientist nyomkodott vmit amíg nem figyeltem? 😊 )

Üdv a csapatban. 😊

Az 1.0-val nehezebb lett a fellövés. Jobban szimulálja a repülés során fellépő erőket.
Ha feltennél 1-2 képet könnyebb segíteni, de így látatlanban azt mondanám, hogy túlságosan megdöntöd a rakétát és egyszerűen a légtömeg elfordítja.
A pilótáknak van egy olyan képességük, hogy próbálják tartani az irányt. Ez a "Stability Assist (SAS)". Ezt használd sokat. 😊

Sok mindent megtanulhatsz ebből a sorozatból.

Az első orbitális pálya eléréséhez nem kell 30 alkatrész, az még bőven megy az alap épületekkel is.
Hali,

Tegnap elkezdtem én és felfedezni a világűrt karrier módban, ami este 10 után leginkább véletlenszerűen eldölő meg a levegőben hurkokat leíró rakéták fellövésébe fulladt.

Egy-két kérdés:

- az normális hogy építek egy 4 darab, szimetrikusan elhelyezett (1 középen 3 körülötte) solid boosteres első fokozatot, annak a tetejére egyszem folyékony fokozatot - fellövés után az első fokozattal minden rendben, de a második fokozat simán elkezd kanyarogni meg fejreállni a levegőben? Pedig ugye egy hajtómű meg a tartályok (3-4 darab) az tök szimmetrikus. Ha esetleg teszek rá kis szárnyacskákat, az még van hogy annyit ront, hogy már az első fokozat is elkezd dőlni. Ilyenkor mi a hiba? A szerkesztőben a súlypont középen, a tolóerővektor meg szépen alatta....

- carrier módban a sok random küldi mellett igazából már csak olyanok vannak amik orbitális pályát kérnek (a magassági meg sebességi rekordokat megcsináltam). Nekem viszont csak 4 tech van még unlokkolva (és nem nagyon látok lehetőséget sokkal több science pont megszerzésére - tehát összvisz van 2 féle szilárd rakétám meg 1 folyékony. Ezekkel lehet építeni olyan rakétát ami orbitálni tud? (esetleg kéne unlockolni a hangárt hogy 30nál több komponens legyen?)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.06. 09:54:34

jelenleg. de az állomásokat az intertplanetáris ügyködésekhez akarom 😄

Sokkal olcsóbbak most az alkatrészek. Sztem simán megéri elszaladni a holdakig, aztán utána elkezdeni állomásokat kiépíteni.
még ha ott tartanák, egyelőre nem merem elhagyni se a Kerbin környékét.
most a terv a Minmus köré egy állomást építeni, ahol bányászati tevékenység fog zajlani, illetve az lesz az interplanetáris expedíciók kiinduló pontja. meg kéne még egy jófajta SSTO, illetve egy Kerbin körüli utántöltő állomás - nem beszélve egy Kerbin rendszeren belüli tankerről.

Én nagyon sokáig max 2 fős űrhajókat építettem. Az alap Mk1 és az inline pilótafülke kombóval.

Ja, vigyázzatok az LV-N hajtóművel! Rengeteg hőt termel és egy apróbb hajót simán felrobbanthat egy hosszabb manőver után. 😞
Terawatt
Amikor nem sikerült rendesen landolni. <#hehe>

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Fenrir
Hogyan csinálsz többszemélyes űrhajót karrier módban az elején? Ha sok podot rakok akkor nagyon nehéz lesz. Hitchiker használható erre?

A halál csupán a kezdet...