5572
-
Palaja #4372 semmilyet :) -
Szabolcs92 #4371 Milyen modokat használsz? Nálam már hosszú ideje semmi gond. -
Palaja #4370 ahhh még egy bugot találtam, :) betöltöm a mentésem és nem tudok semmilyen épületre kattintani, sőt semmit nem tudok csinálni :( -
Palaja #4369 Nektek is gyakran összeomlik a játék? vagy csak velem ilyen kegyes? :( -
Szabolcs92 #4368 Nagyon érdekes megoldás ez, lehet, hogy én is megpróbálom átültetni a gyakorlatba (bár a Duna körül keringő hajóban nálam lenne személyzet, és vissza is hoznám). Remotetech + tac life support eléggé meg tudja nehezíteni a más bolygókra való eljutást, így meg teljesíteni lehet az összes küldetést.
Néhány észrevétel:
A Kerbinről való felszálláskor én használnék a rakéta elején védőburkolatot, szerintem tudtál volna spórolni vele némi deltaV-t, így nagyon nagynak tűnik a légellenállása.
Dokkolót én szinte mindig rakok az összes rakétára. Váratlan probléma, elszámolt deltaV, elcseszett manőver esetén életmentő lehet, hogy rá tudok dokkolni egy üzemanyag-újratöltővel, nem kell teljes felszereléssel új rakétát küldeni. A te esetedben is segíthetett volna ez egy kicsit.
A Dunára leszálló kis szondának én fölöslegesnek látom az üzemanyagot és rakétát, szerintem egy jól eltalált manőverrel, hőpajzzsal és az ejtőernyőkkel egy darabban le tudna szállni. -
Karabiner #4367 Kéne már nagyon az a 64bit. Elértem én is a módokkal a határt ahol már Kerbal galaxis kezd néha instabil lenni és nagy reccsbe megy át.
Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2015.10.08. 21:51:18 -
#4366 Devnote Tuesday: Kerbal Space Program 1.0.5
A legutóbbi devnote-ban azt írják, hogy elég komoly nehézségek vannak az Unity 5-re való átállással, mivel rengeteg mindenbe kell belenyúlni. Ezért ki fogják adni a fícsöröket egy külön 1.0.5 javításban, ez már tesztelés alatt van.
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.10.08. 20:49:15 -
wednes #4365 Én az engine cserét várom már nagyon. Bár ki tudja arra meddig kell várni.
A 64bites és több CPU szálas támogatásnak szerintem sokan örülnének. -
Kopasz442 #4364 Igen érdekes, a megoldásod nem is rossz. Bár ebbe a hibába magam is bele estem már (oxidizálo bennhagyása)
Tudnánk kommunikálni? -
#4363 Sziasztok!
Mivel eléggé pang a fórum, gondoltam megosztom a Duna küldetésemet veletek.
Az érdekesség az, hogy két műholdat indítottam, az egyik a Dunán a másik az Ike-on landolt begyűjtve egy csomó science-t. A hordozó Duna körüli (félig-meddig) poláris pályán maradt, szkennelve a bolygót. Sajnos itt elkövettem azt a hibát, hogy a nuclear engine-hez tartozó tartályból nem vettem ki az oxidizer-t, így romlott a hatékonyság, de sebaj, ennyi belefér.
Jöhetnek az észrevételek! :)
KÉPEK ITT -
Kopasz442 #4362 -
#4361 Ha valaki rendes fedélzeti műszerekre vágyik, ajánlom a Raster Prop Monitort és annak almodjait (nav Utilities, Vessel viewer)? Nagyon tetszetős és megkönnyíti a leszállást is :)
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.09.13. 15:15:54 -
Kopasz442 #4360 Tessék, 5méteresre felpakolt alig pár holmi:
-
Szabolcs92 #4359 Mutatsz képet? -
Kopasz442 #4358 Szia, mit jelent az, hogy nagyobb rakéta? de ezt nem értem, mert nekem még az 5 méter átmérőjűre is simán felmegy minden. :D -
#4357 sziasztok.
Nagyobb rakéta épitésénél amikor felrakom a decoupler-et ,nem engedi felrakni rá a szilátd rakétákat.Vagy a nagyobb halytóanyag tankokat.
csak ugy engedi mintha a raketa szerves része lenne.
Probáltam ALT billenytűvel is. nincs kapcsolódási pont. 30-bol 1x ha sikerül.
Mit csinálok rosszul?
köszi -
Karabiner #4356 A felborulás elenne főleg már nagyobb nehezebb rakétáknál én a NASA korai Atlas rakétáiról vettem egy stabilizációs ötletet ahol az első fokozat alsó részére két oldalt elhelyezett egy-egy stabilizáció mini rakétát raktak. Az alábbi tesztpados indításon jól látszik a két kis segédrakéta.
Videó
Ezt a módszert én a KSP-ben általában négy Place-Anywhere 7 Hosszirányú RCS szoktam megoldani amit az első fokozat aljára vagy alsó harmadára rakok. Ezáltal van némi segítség a borulás megfogására, nem 100% megoldás de bizonyos határokon belül növeli a rakétánk stabilitást a kezdeti kritikus szakaszon.
Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2015.08.28. 17:35:36 -
wednes #4355 Én se tudom néha eldönteni, hogy mi játszik szerepet egy bukdácsolásba. Most a hajtómű teljesítmény szempontjából. Gondolom az sem jó, ha túl erősen égetünk, de az sem, ha túl gyengén. A súlyponton úgyis mindig felfelé mászik el. De mintha egyensúlyba lehetne tartani a hajót sebességtől függően. Persze nem abszolút fej nehéz építményre gondolok. -
#4354 Ma majdnem tönkre tette az EVE szondámat a burkolat.Levittem a periapsist 45km-re majd a 4100m/s-os sebességemet elkezdtem lassítani a maradék 2000dV-mel még kb 1000dV maradt amikor a legnagyobb heatshield mögött lévő közepes burkolat alapja lerobbant.Így a szonda levált a nagy részről+ a heatshieldről,de mivel retrográd irányban égettem szerencsére a helyén és még stabil is maradt.Ám amikor kifogyott a cucc elértem a periapsist és kénytelen voltam lefordulni.Még mindig 2000m/s-al haladtam és ott volt utolsó mentőövként a landolásra hagyott üzemanyag 1000dV-vel.El is használtam belőle 700-at így szerencsére nem égett semmi porrá a rengeteg kis részből.
Képek
Utoljára szerkesztette: pingex, 2015.08.27. 21:50:21 -
#4353 Szép! -
naburus #4352 Megnézem. Kösz. -
Kopasz442 #4351 Van légköri hatás, nézd meg a tömegközéppont helyzetét, nem túl magasan van-e? -
naburus #4350 Nem tudja valaki mi okozhatja azt hogy be van kapcsolva a sas, és a rakéta a kilövés után elkezd elfordulni, kézzel se tudom visszaállítani. Túl nehéz lenne? -
#4349 Egy hónap kihagyás után megcéloztam a Dunát. Kicsit Apolló stílusú lett a külön fellövést leszámítva, de ezt már csak a tervezés után vettem észre.
Képek -
Kopasz442 #4348 Igazság szerint ezek csak javítások! :D -
fuho #4347 Jogos! :) -
#4346 Helló! Van olyan mod, ami a manőverpontok állítgatása közben megadja, hogy az új pályának mik a tulajdonságai? Mint a Kerbal Engineer Redux-ban, ami Stage nézetben is kijelzi az Apo/Periapsis-t, de az ugye csak az aktuális pályáé. Jó lenne ugyanilyen a tervezett pályára. -
kamov #4345 A Hyperedit moddal lehet. -
Kopasz442 #4344 Ha nem az űrutazás hogyanja és mikéntje érdekel, akkor miért is a KSP-ét akarod? Akkor neked inkább a Star conflict való. Tanuld meg hogyan lehet kijutni az űrbe, és ne csalás útján, mert ez a szép benne. És mivel tízszer kisebb a Kerbol rendszerben minden, hát még csak nem is nehéz. :D -
fuho #4343 melyik móddal lehet kiteleportálni a járművünket az űrbe? -
fuho #4342 Nagyon szépen köszönöm! milyen plusz van benne az 1.0 hoz képest? -
wednes #4341 Ez egy jó kérdés. Szerintem még kicsit odébb van. Ugye itt most engine-t fognak cserélni, unity 4 -> unity 5. És ezzel együtt jön el a 64bit és több CPU szálas támogatás. Olvastam olyan fórumot is akik kifejezetten nem szeretnék, ha gyorsan bekövetkezne a csere a modok szempontjából. Hiszen akkor nem egyszerűen csak hozzá kell igazítani a verzióhoz az adott modot, hanem (gondolom) kompletten meg kell írni az adott grafikus motorra (de nem vagyok ebbe jártas).
Szerintem a korszerűsítés viszont mindent megér. -
EtonBlazer #4340 Frissítés :) -
EtonBlazer #4339 Sziasztok,lehet már tudni,hogy mikor jön a 64bites értesítés? -
Kopasz442 #4338 Tessék, csak másold ki a linket:
https://drive.google.com/file/d/0BzqTX7tSG-XZOXBqU19mWlBqb1U/view?usp=sharing -
fuho #4337 Nagy rakás fosok vannak ott.
-
#4336 64bites kliens jéééééjjjj!!! -
Fürtös #4335 Gyerek, google a barátod!
Link
-
fuho #4334 Jó hagyjuk. Vagy segítetek vagy sem sajnos nem Gmail-os ez van majd egyszer meglesz addig nem játszom. -
Karabiner #4333 Valahogy csak visszalehet szerezni a irányítást egy e-mail cím felett. Ha az meg van már a többin is vissza tudod szerzi a kontrollt. Ha gmail ott SMS- keresztül tud azonosítani ha szolgáltató mail cím ügyfélszolgálat segítségével.