• Dimefromhell
    A mai küldetés egyszerűnek tűnt, de nagyon nem volt az: Hozz vissza a Holdról egy otthagyott alkatrészt.
    Meg is építettem izibe (balfasz módon XD) a gépet, a dolog egyszerű: odarepülök, leszállok és vissza.
    Az aljára raktam a kampót, így az oldalára kerültek a tartalék tartályok meg a motorok. Azt terveztem hogy ezeket a tartályokat majd szépen lekapcsolom, annyival kevesebb súlyt cipelek majd, csak hát oda raktam az extra ejtőernyőket a hazajutáshoz. Természetesen ez már a holdon jutott eszembe. :D
    Szóval targeteltem (szép magyar szó :D ) az elkóborolt alkatrészt (hőpajzs) majd kb ötödszörre sikerült is pontosan landolni mellé. (hiába ezt még gyakorolni kell)
    Ezután szépen fölé lebegtem majd becsuktam a lábakat. Igen ám, csak a plusz súllyal így megváltozott a hajó súlypontja. Szomorúan konstatáltam hogy a shield közepét kellene megfogni hogy ne forogjak gyorsításkor. Ez kb sikerült is (sok bénázás után).
    Aztán rájöttem hogy nem lesz elég az üzemanyag (kevesebb mint 1300 deltaV maradt) meg az ernyőket is rossz helyre raktam, így az eredetileg ledobásra ítélt tartályokba átszivattyúztam az üzemanyagot és reméltem a legjobbakat.
    Pár hintamanőver után a lehető legközelebb kerültem a Kerbinhez, de még így is messze voltam, hogy le tudjak szállni. Aztán eszembejutott hogy tele vagyok RCS üzemanyaggal, így a Monopropellantot használtam a lassításhoz. Ez a taktika be is vált, így még a maradék üzemanyagot is elégethettem, a Kerbin hirtelen közelinek tűnt.
    Sikerült jó lapos szögben érkezni így jó hosszan tudtam levegőfékezni és mivel a shield amit hoztam döglött volt közben imádkoztam hogy ne essen darabokra az egész.
    Meglepődtem, de sikerült. Ahogy szépen nyíltak az ernyők majd süllyedt a cucc már örömködtem.
    Aztán ez gyorsan szertefoszlott, mert láttam hogy egy igen meredek lejtőn fogok talajt fogni. Földet érés után gurulni kezdett az egész, az ernyők sorra elpukkantak, de egy kitartott. Egy lankásabb részen kinyitottam a lábakat, majd szépen meg is állt a cucc. Ismét örömködés.
    Mivel nem felejtettem el science-t sem gyűjteni közben majdnem 900-at sikerült végül bezsebelni.

KÉPEK
    Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2015.10.26. 16:39:42