Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
És ha van Kerbal Engineer Reduxod akkor ő kell hogy mutasson extra dolgokat is.
Utoljára szerkesztette: pingex, 2015.05.17. 22:02:54
ksphun.blogspot.hu
A halál csupán a kezdet...
Más: a szerelő mit tud csinálni? Miért szerelő a szerelő? :P
Utoljára szerkesztette: NIBI, 2015.05.17. 21:37:16
ksphun.blogspot.hu
Nem jövök rá mi a megoldás. :(
ksphun.blogspot.hu
Utoljára szerkesztette: pingex, 2015.05.17. 20:31:21
ksphun.blogspot.hu
És hogy veszem át a mentésre váró irányítását? :) Valahogy nem jött össze. :P
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
De lehet hogy én értem félre,akkor csak ki kell szállnia Kimree Kermannak, a háti rakétával megközelíted a mentőhajót és beszállsz az üres helyre.
ksphun.blogspot.hu
Ez a mentsd meg Kimree-t feladat.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
tom36
Jó az a videó csak ott is nagyon hasonló pályáról kezdi a manővert, míg a training-ben totál más ívű pályáról kell megmentenem a többieket, vagyis dokkolnom. Ami végre sikerült. :P Elég szenvedős egy dolog...
Közben a career részben elvállaltam egy szatelit pályára állítását, meg is történt de egy kritérium nem teljesült: have a materials bay on the satellite. Ez pontosan mit jelent? Én vittem Mystery Goo-t (igaz csak egyet), azt hiába nyitottam (a megfelelő röppályán) nem teljesült akkor sem. :(
fuho: Ha a "revert" opciót választod az visszadob a kilövéskori időre. Minden ami történt azóta semmissé válik.
valószínűleg valami be van kapcsolva vagy nem vagy orbiton
de ha ténylegesen a kilövés pillanatába dob vissza akkor rossz menüpontot választasz
(3 lehetőség van 1. visszarak a kilövőállomásra 2. a hangárba rak vissza 3. space centerhez és csak a 3. esetben marad fenn a hajó)
én meg mindig a azzal szórakoztam hogy a space gombal váltogattam hogy a W A S D mijen funkciót töltsön be
most nem vasárnapig nem leszek gép elött így nem tudom megnézni, de ha az I J K L-t használom akkor a kameranézet szerint vizszintes tengejhez képest fel balra le jobra vagy ugyanúgy megy mind a másik esetben mer ott egy kicsit kitekert irányítása van
ezekután w, a, s, d, (oldalazás) Ctrl, Shift (lassít gyorsít)
Az első amit tenned kell hogy kijelölöd a célpontot:
- ezt megteheted térképnézetből is "set target" vagy mi
- vagy ha közel vagy hozzá (kb. 10 km-en belül) akkor kijelöli a gép hogy hol is van és akkor arra a négyszögre rá kell kattintani kétszer és ugyanúgy kijelöli targetként
Ezek után ha közel tudsz kerülni hozzá (10 km-en belül) akkor autómatán átvált a sebességjelződ és azt mutatja hogy a célponthoz képest mekkora a sebességed és milyen az irányod.
Ilyenkor a sebességedet (hozzávetőleges) 0-ra kell csökkenteni (a navballon jelöli a haladási irányodat, ez esetben már nem a bolygó körüli ez hanem a célponthoz képest mutatja) majd felé kell gyorsítani (csak szép lassan) és mindig korrigálni kell ha a haladási irányod már nagyban eltér a célpont irányától (sebesség 0-ra majd ismét felé gyorsít)
amikor közel vagy akkor ismét megállsz és átváltasz dokkolási módba ( bal oldalt a 3 ikon közül a középső, hajó nézet, dokkolási mód, térkép nézet) ezen kívül be kell kapcsolni az RCS-t és onnantól fogva tudsz oldalazni meg miegyéb (a space lenyomásával tudsz váltani a forgási mód és a haladási (oldalazás miegyéb) mód között
Irány a dokkoló...
Remélem nem vóltam esetleg túl részletes vagy épp egykét részt illetően érthetetlen
amúgy elég sok videó van ami tud segíteni vagy tippeket adni ...
A programban lévő training fülön található docking feladatot csinálnám meg gyakorlásképp, de nem értem...
Beállok azonos szögre a másik "járművel", majd kb el is vesztem a fonalat hogy mit kell csinálni és hogy. :S Keresek egy 5 km-en belül lévő pontot, ez is megvan, de olyan teljesen más íven körözünk hogy rossz nézni. :D Valami nem kerek. :(
de akkor már fejlesszük: kiinduláskor poláris orbit :D
Bár itt a problémát a multi része jelentené esetleg, mondjuk még sosem próbáltam meg nem is tudom mennyire működi de ahogy néztem annó eléggé akadozós volt .
ahhoz mit szólnál, ha mindkét versenyző járműve egy-egy Aeris 4A lenne egy állomásra bedokkolva. Induláskor mindkét versenyző teletöltött tartállyal rendelkezne. egy megegyezett időpontban ledokkolhatnak az állomásól, és az nyer, aki a KSC kifutópályáján először megáll.
a következő szinten meg egyénileg szabályozhatják a magukkal vitt üzemanyag mennyiségét.
utána meg jöhetnek az egyedileg alkotott gépek - csak stock alkatrészekből - de a hajtóművekből max 4-et vihetne magával mindenki (bármilyet), de az összes ledokkoláskor csatlakoztatott alkatrésznek a gépen kell lennie a landoláskor (ledobható tartályok, hajtóművek kizárva).
+ feltételek ? (pl.: ne legyen hozzá csatolva egy hatalmas rakétához ami gyorsan lelassítja ...)
két szabadon választott jármű, dokkolva LKO-n. szétkapcsolás és a verseny: leszállni a KSP-ben, minél gyorsabban és minél előbb
kár hogy ijeneket nem tudok kitalálni
viszont egy jó kis verseny nem ártana
Ez nagyon jó :)
Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP
Most fogd azt a ceruzát, és gyorsítsd fel alaposan, mondjuk ~10km Kerbal légsűrűség mellett 500m/s környékére. Nem azt mondom, hogy hú, de stabil lesz, de azért nem is kezd el bukfencezni.
Na ez az a szint, ahol az én tudományom véget ér. :)
Azt hiszem Molni tudná valamennyire megmondani, hogy mi történne. :)
Viszont gondolkoztam és szerintem pont az az 1-1,5 másodpercnyi irányítás kihagyás tesz be a rakétának, ami a két fokozat között bekövetkezik. Főleg, hogy a MJ modul aszimmetrikus légellenállást produkál. Meglátásom szerint ez az egyik nagy baja az új aerodinamikának, hogy nem "terelődik el" a levegő eléggé. Mindkettőnk rakétája már átlépte a hangsebességet, amikor bepörgött.
Köszönöm az eszmecserét. :) <#worship>#worship>
A valóságban is ha leejtesz egy ceruzát, vagy tollat jó magasról, akkor az nagyon könnyen el kezd pörögni.
Most fogd azt a ceruzát, és gyorsítsd fel alaposan, mondjuk ~10km Kerbal légsűrűség mellett 500m/s környékére. Nem azt mondom, hogy hú, de stabil lesz, de azért nem is kezd el bukfencezni.
Nem tudnád irányítani fent az űrben a hajót
Ez jó megfigyelés, rakok rá majd lendkereket.
A valóságban is ha leejtesz egy ceruzát, vagy tollat jó magasról, akkor az nagyon könnyen el kezd pörögni. Csak egyszer billenjen ki a súlypontjából. Onnantól kezdve már nincs megállás.
Teszteltem picit a konstrukciód. A Stayputnik-al az a baj, hogy nincsen benne lendkerék. Nem tudnád irányítani fent az űrben a hajót, valamint amikor ledobod az első fokozatot, akkor a Poodle nem tudja kompenzálni a fellépő erőket önmagában. Szárnyakkal nincs gond, mert azzal a légkörben tudod rendesen irányítani, de az a hajtómű önmagában kevés.
Készítettem pár képet.
Nézd meg a dinamikus nyomás értékét. Nem kevés
A második képen látszik, hogy milyen felhajtóerőt generál a test, ha oldalirányba kapja a szelet. Tapasztalataim szerint az oldalcsúszás okozza a legnagyobb problémát.
Nekem ezzel a konfiggal nem fordult át ha command pod van rajta. Érdemes a fordulás arányát jó magasra állítani. Így nem akar hirtelen sokat fordulni, csak már nagy magasságban.
Javaslom a CKAM-ot (letöltési link az alján, ckam.exe), ezt másold be a KSP könyvtárába, és futtasd. Nem kell a MechJeb, jó a Kerbal Engineer Redux is a célra.
a tesztelést meg majd a jövő héten tudom elvégezni de elvileg jobbnak kell lennie
viszont a légellenálláson segítő kúpot már teszteltem egy néhány próbából állós sorozatban és nincs túl nagy jelentősége kivéve ha olyan sebességet érünk el a légkörbe hogy előjöjjön az az effekt amikor mutatja a levegőáramlást vagy égni kezd már körülötte a légkör.
Ez most olyan, mitha egy autóversenyes játékban az lenne a legjobb köröd, hogy nem az ideális íven mész, hanem bizonyos helyeken hajtsál rá a fűre, kavicságyra és akkor jó lesz, mert az aszfalton csak megcsúsznál és pörögnél.
12km magasságban (ahol az első fokozat levált ez esetben) már csak 0.2 atm légnyomás van, de még ha csak 60kN a leadott tolóerő is, akkor sem magyarázat arra, miért kezd el bukfencezni a rakéta. Esetleg még megmagyarázom azzal, hogy túl nagy a légellenállása az orr részen (ezt aláírom), de ettől nem kéne bukfencet vetnie egyből. Viszont ugyanilyen bukfencet vet akkor is, ha csak egy Mk.1-es kapszula van az orrán, ejtőernyővel és antennával. Az meg már csak ne csináljon ekkora légellenállást...
@Kamov, @Fenrir és @Ninju: Köszönöm a javaslatokat, igyekszem ezek alapján tovább haladni...
Utoljára szerkesztette:
tom36: Fellövésnél sokat segít a gravitáció. Az a legegyszerűbb, ha fellövöd mindkét módon ugyanazt a rakétát. A végén kiderül mennyi deltaV-d marad. :)
Itt magyaráz róla a srác.
A Munra közvetlennel sztem spórolsz, csak nehéz becélozni. :)
A halál csupán a kezdet...
meg ha kerbál körüli pálya is kell akkor is 70-80k magasságú pályát érem el először és csak a légkör elhagyása után kezdem el a gyorsítást az orbit pályára való álláshoz
ezeknek a megoldásoknak van értelme ?
mer elvileg ezzel minimalizálhatom a légköri ellenállásból származó veszteséget, és a szükséges erő elvileg ugyanaz marad, de még nem teszteltem