5572
-
bzsoli #4412 Sziasztok!
Nem túl rég óta foglalkozom a programmal és megmondom őszintén még csak a Mun-ig jutottam. Mondjuk nem is sietek sehova, és pont elég tökéletes ez így is a gyakorláshoz. Mert gyakorolni van mit. Szóval most ott tartok, hogy a Mun-ra próbálok úgy eljutni, hogy az minél tökéletesebb legyen, ezáltal minél hatékonyabb, már ami az üzemanyagot illeti.
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy nektek szokott sikerülni, vagy nem törődtök azzal, hogy a Munhoz szabályos 8-as pályán érkezzetek? Illetve így a legjobb érkezni szerintetek? Pontosítok, szóval a szabad visszatérési pályával szoktatok menni a Mun-hoz vagy nem foglalkoztok ilyesmivel.
Számomra ez fontos, érdekes lenne, és kíváncsi vagyok mások hogy boldogulnak ezzel. Nem az Apollo programot akarom majmolni, de számomra ez így lenne érdekes, így is nagyon lenyűgöző, hogy amit a program tud. Szombaton a második Kerbálos Mun-ra szállásom annyira magával ragadott, hogy totális együdüllét érzése tört rám, amint egy ideje leszálltak a kis manók. Olyan távolinak tűnt a Kerbin, ami oly hatalmas ha ott vannak, hogy magam is meglepődtem. -
n0tr3adY #4411 Hm.. Na ez az egy nem jutott eszembe :) Bár azért megnéznék egy dokkolást ~5 fps környékén. -
Szabolcs92 #4410 Általában úgy, hogy a játék szaggat, de a videót felgyorsítják, hogy folyamatos legyen ;) -
n0tr3adY #4409 Mostanában elég sok videót nézek a Kerbal dolgokról, és egyre több helyen látom, hogy rengeteg alkatrészt használnak mindenféle szaggatás nélkül... Kérdésem lenne, hogy oldják ezt meg?
a.) Nitrogénhűtéses szénné húzott i7 @ 6.0 GHZ
b.) Mod
c.) Egyéb
-
Fürtös #4408 Nem mondtam, hogy hülye vagy de ne feledd,hogy én nem látom a te monitorod. De tudod mit? Találd ki magad ha így fogadod azt ha valaki segiteni próbál.
-
#4407 Nem vagyok teljesen hülye, az 1.0-ig dokkoltam sokat. Az 1.o óta elbaszták az input beállításokat. Lehet egyedi probléma, de láttam még pár embert netszerte, akinél ugyan ez előjött. A legjobb, hogy docking módban ha megpróbálok rotationről translationre váltani a space-el, ellővi a következő stage-et :D IJKLHN nem csinál semmit. -
#4406 A space center nézetben hibátlanul odawarpol különböző launch windowkra, elég hasznos plugin. -
#4405 köszi majd átnézem, az alarm clock nem tudom minek, nodeot kijelzi alul hány perc, felgyorsítom az időt és kész, olyanoknak kell alarm akik otthagyják a gépet
én most a holdbázis alapításnál járok, kerestem videót, erre találtam egy ilyet :D
na asszem majd magamtól rakom össze mégis :D -
Fürtös #4404 Ez az alap beállítás, W-A-S-D-SHIFT-CTRL a forgatás és a tolóerő.
I-J-K-L-H-N a vertikális és horizontális kitérés (Csúsztatás).
Ezek csak az RCS üzemmód bekapcsolásával müködnek. -
#4403 Inspiráció
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2015.10.17. 14:54:31 -
Lyobag #4402 indítási ablakokhoz a legegyszerűbb a Kerbal Alarm Clock -
Szabolcs92 #4401 Én mechjeb nélkül játszom, ezt használom, szerintem ez a legegyszerűbb. -
#4400 Konkrétan beállítani se engedi. Hiába nyomok az apply-ra, hogy mondjuk az S legyen a down, és CSAK translationben, ahogy újra ráklikkelek, már megint mind a három mód be van pipálva. (translation, rotation, staging). -
Fürtös #4399 Próbáltad az IJKLNH billenytűkkel? Én maradok normál irányításon és a lineáris mozgástt ezekkel a billentyűkkel vezérlem közben. -
#4398 Az 1.0 óta képtelen vagyok belőni úgy az irányítást, hogy működjön a dokkolás. Hiába váltok forgatásról lineárisra, ugyan úgy a rotációs kontrol az aktív. Nem tudom mi a fasz baja van. Szal azóta mechjeb dock autopilot. :D -
#4397 jaja, ma főleg landolgattam, Minimus, Duna meg a holdja meg egy kis szatelit. viszont mai legnagyobb bajom a bolygók közti váltás, általában 3-4 próbálkozás még eltalálom :D -
Szabolcs92 #4396 Menni fog ez később könnyen, csak gyakorlás kérdése ;) A helyes dokkolás megtanulása viszont hasonlóan időrabló eleinte... -
#4395 Azért én 10 méterre mentem, órákat szenvedtem vele, de meglett :D dolgozott az F5 és F9 :D -
bzsoli #4394 Ahogy Szabolcs92 írta, pár száz métert, vagy akár 1 km-et is simán megtehetsz egyedül a kerballal űrsétálva. -
Szabolcs92 #4393 Pont ehhez a küldetéshez abszolút nem létszükséglet, ha ~100 méteren belülre érsz, onnan már könnyen át lehet menni kerballal az egyik hajóból a másikba. -
#4392 köszi hogy leírtad, elolvastam tegnapelőtt az összes alapok részt, de most mikor kellett volna eszembe nem jutott. és egyébként érthetőbb és részletesebb a te leírásod, csak kár hogy még nincs RCS fúvókám :(
na majd próbálkozok. -
bzsoli #4391 Nem olyan bonyolult az űrrandevú.
Fontos, hogy az egész manőverezéshez meg tervezéshez a céltárgyat ki kell jelölni célnak (set to taget).
A kilövést úgy indítsd, hogy a céltárgy pályájánál kisebb méretű, így nagyobb orbitális sebességű pályára állsz, úgy, hogy a céltárgy mögött legyél, mondjuk legfeljebb fél fordulattal. Minél közelebb vagy a céltárgy pályájához, annál több idő kell, hogy utolérd, mivel a sebesség különbségetek kisebb, mintha kisebb pályán követnéd. A mentőhajó pályáján, magad előtt valamennyivel (hogy legyen időd a manőver megtervezni) hozz létre egy új navigációs pontot, és növeld meg úgy a pályádat, hogy az egybe essen a céltárgy pályájával. Utána ezt a navigációs pontot addig mozgasd a mentőhajód pályáján (vélhetően magad előtt), ameddig meg nem jelenik, a találkozási pont ikonja (olyan idézőjelféle, vagy tevepata, ahogy tetszik) ahol ki is fogja írni, hogy ott akkor milyen közel lesztek egymáshoz. Ha megjelent ez a pont, akkor tovább elmozdítva a navigációs pontodat finomat, még közelebb kerülhetsz a céltárgyhoz. Ha már nem közelebb kerülsz, hanem távolodsz, akkor még igazíthatsz a pályádon hogy még közelebb kerülj a sebesség (prograde) növelésével vagy éppen csökkentésével, mert lehet nem volt elég közeli a két pálya (kicsit nagy lett vagy kicsit kisebb, csak nem látszódott).
Tehát a manőverezési pont áthelyezésével és a pályaméretezéssel tudsz majd egy olyan találkozási pontot találni, ahol egészen közel kerülsz a céltárgyhoz. Az egészen közel mondjuk a 10 km-en belüli távolság. Kisebbre is sikerülhet, de sokszor nem könnyű eltalálni. Ha ezzel meg vagy, akkor várd meg ameddig oda ér a mentőhajó a manőverezési ponthoz és hajtsd végre a manővert. Ha jól csináltad, akkor már úgymond szabad szemmel is láthatod, hogy a céltárgy ciklámen jelölése a tervezett távolságot mutatja, 1 km felett km-es értékben, alatta majd méterben. Végül is mielőtt, eléred a tervezett legkisebb távolságot, figyeld meg, hogy a navigációs gömbön, mekkora a sebesség különbségetek (fontos, hogy ezt lásd, ne a surface, ne az orbit, hanem a target legyen kiválasztva). Fordulj a prograde irányába és indítsd be a hajtóműved, de csak finoman. És majd láthatod, hogy a sebesség érték nőne vagy csökkenne, ha nőnek, akkor azonnal állítsd le a hajtóművel, és csináld meg az előbbi műveletet a retrograde irányába. A lényeg, hogy ezzel a céltárgyhoz képesti sebességedet el tudod tüntetni/koptatni. Ez az állapot, azonban csak átmeneti, ezért ez után gyorsan fordulj a target irányába és indítsd be a hajtóműved és mondjuk legfeljebb 100m/s sebességet érj el a céltárgy irányába. Ha 10km távolságra voltál, akkor ez azt jelenti, hogy 100m/s sebességgel közeledve ~100 másodperc múlva eléred a céltárgyat. DE, mielőtt oda érnél, 2-3 km távolságra már kezd csökkenteni a sebességed, úgy hogy a retrograde irányba fordulva begyújtod a hajtóművet. Az utolsó 1-2 km-en már csak 50m/s alatti sebességgel közeledj, majd még kisebbel. És így szépen odaérsz a céltárgyhoz. Az utolsó pár száz méter már az RCS fúvókákkal meg tudod oldani. Ennek idejére, célszerű leállítani a hajtóművet, hogy még véletlenül se gyújtsd be...
És itt egy videó, amiből én is megtanultam, pont ezt írtam le neked, 3:38-nál hozza létre az utolérő manőverezési pontot.
Remélem tudtam segíteni. -
Szabolcs92 #4390 Itt, a fórumban legfelül vannak linkelve az "Alapok", a másodikban pont a kérdésed van nagyon egyszerűen elmagyarázva. -
#4389 na megkaptam én is az első megmentési küldit, nagyon meg szeretném csinálni, de nem tudom :( próbáltam videót keresni találtam is 3-4 et, de mind fejlettebb cuccokat használ mint ami nekem van. magamtól nekimentem a dolognak, orbitális pálya megvan, aztán kb egyeztetem is a 2 pályát, aztán rájövök mikor közelinek is tűnik km-ek választanak el :D
van valami olyan videó ami alacsony fejlettségi szinten mutatja meg hogyan kell? egyre inkább az a gyanúm hogy sok olyan küldit ad amihez nincs egyszerűen eszközöm
de legalább egy hold flyby összejött :D -
#4388 Én szinte csak karrierbe nyomom.
Ha az ember csinálja a questeket, akkor jön a pénz is.
Ments meg egy kerbált itt-ott, építs űrállomást, flyby repülés stb. Nekem ezek adják a kihívást. És az, hogy a feladatok teljesítése közben a lehető legtöbb science-t gyűjtsem. -
Kopasz442 #4387 Nincs itt semmi hiba, ha megérted a küldetéseket és a fizikával is tisztában vagy jól lehet szórakozni a Karrierrel. Csak nagyon sok időt emészt fel. nekem és sok felnőttnek akik dolgozunk, egyszerűen nincs elég időnk ezzel foglalkozni, hiszen szeretnénk más bolygókra holdakra eljutni. Így marad a science, amiben azért legalább van valami cél is, szemben a sandboxal. A sandbox arra jó, hogy kikísérletezheted a járműveket előre, így nem kell pénzt kidobni felesleges projectekre. Sok sikert a küldetésekhez. XD -
#4386 muszáj hogy keményfejűsködnöm egy kicsit, nekem tetszik a karrier és nem a pénz, hanem a science pont szokott a szűk keresztmetszet lenni. majd ha a pénz lesz egy kicsit farmolok. nekem pont ez a küldetés, fejlődés tetszik, ha csak olyan sandbox módban lenne minden sztem 3 nap alatt megunnám. -
Kopasz442 #4385 Akinek van kérdése az nyugodtan keressen meg a Weboldalaink Team Speak szerverén!
IP.: ts.442pcgames.com:5555 vagy wolfet.hu:5555
Ez ugyan az a ts, mindkét ipéről elérhető. Van KSP külön szoba, bátran gyertek fel és kérdezzetek! esténként általában 6-7 óra után megtalálható vagyok.
-
Kopasz442 #4384 Kezdők NE akarjanak Karrier-ezni, mert nem elég, hogy fogalmuk sincs semmiről, de még pénzt is keresni kell, fejleszteni az atya uristent is.... nem kezdőknek való.... Nem hiába a Science-t ajánlom. Sajnos a nyugati kultura elvárja, egy játéktól, hogy "játék"szerű legyen, tehát kell a fejlődés, küldetés stb. DE ez akkor is egy játékos űrszimuláció!. A Tac life support ajánlot, (és egyáltalán nem túl nehéz a hozzávaló) mert szerintem anélkül olyan mintha müanyag babákat lövöldöznék fel. A Mech jeb megint lehet nagy falat a kezdőknek, inkább a Kerbal Engineer redux, hiszen konkrét adatokat ad mint a meglévő Delta-V stb ("í" betűvel hozható elő) A lényeg, hogy mindent meg kell tanulni, mert a fizika az fizika! :D Sok sikert! -
Palaja #4383 ja az amire gondolsz :) am én is még csak most próbálkozom összerakni egy "űrbázist" :D am modok nélkül nem halnak éhen a kerbálok. Kopasz honlapját melegen ajánlom meg a magyarra fordított kerbwikit! ha twitchet is nézel akkor ott én DasValdezt szoktam lesni.:) -
#4382 Szia.
A kajával nem számol, csak kopasz elég sok modot használ a játékban. A kaja az éppen a Tac life support mod. Ha azt nem raktad fel, akkor nem kell aggódni, nem fognak éhen halni a kerbálok.
A napelem meg aksi tényleg kell, mert ha elfogy az elektromosság, nem tudod begyútjani a hajtóművet, meg irányítani a hajót.
Az inline wheel egy giroszkóp, irányba tartja a hajót, a SAS modul is ugyan ezt csinálja. (T-vel tudod ki-be kapcsolni bár ezt gondolom tudod)
Ajánlom a Kerbal Wiki olvasgatását, meg érdemes itt is visszanézni a fórumban.
Érdemes csinálgatni a felajánlott küldetéseket/teszteket. Hajrá :)
-
#4381 Sziasztok Dimefromhell és Palaja. köszi a segítséget, látom már nem tartok még sehol :D a tutorial tényleg az alapokat mondja el, de néztem a videót, hogy napelemek fontosságáról beszél, meg legénység ellátmányáról. én meg több napos hold küldit lenyomtam nem is gondoltam a kajáltatással is számol a program :D szóval ott már ki is kapcsoltam, beláttam, hogy nem fogom megúszni videó nézések nélkül, hiába cheateltem ki mindent maxra, fogalmam nincs mi az-az inline wheel, gondolom az, ami úgy működik mint egy csapágy, de hogy ez most miért lenne jó nekem nem értem. arról már ne is beszéljünk, hogy űrbázist, rovert, szatellitet fogalmam nincs hogy kéne építeni. szerintem akkor járok legjobban ha törlöm a karriert és újat kezdek, de már a videók megnézése után. az alap irányítás begyakorlására jó volt ez a 2 nap, meg hogy megnézzem kb mik használhatók és melyik fül alatt van. holnap sztem kezdem tiszta lappal és cheat nélkül eljutok ameddig tudok, legfeljebb majd jelentkezem :) -
Palaja #4380 Szia!
Én sem vagyok egy nagy fizika zseni de ez a játék nagyon bejön, így egyszerű meglátásként azt vettem észre, amíg nincs Inline wheel addig a legegyszerűbben úgy tudod kilőni az űrbe a hajód ha olyat építész ami "magától forog" :D Csalni meg szabályosan úgy tudsz ha addig elszenveded magad, hogy meglegyen a science lab meg a napelemek, és csinálsz egy grindelős hajót. Nekem jelenleg kettő van fent és jól hozzák a science pontot amíg bénázok egy egyszerű holdra vagy marsra szállással. -
#4379 Szia bzsoli!
A Rovereket a szimmetria miatt tanácsos a Spaceplane hangárban megépíteni. Az alapja egy okto2, aköré építek mindent, az alkatrészek elhelyezésekor sokat használom az offset meg a rotate gombokat (bal fent). Arra kell figyelni hogy ne lógjon bele a konténerbe, mert akkor szétesik az egész. A konténer a legvégén kerül a rover köré, belső felén felül rögzítetem egy tr-2v decoupler-el, így ha azt oldom, akkor a rover lepottyan és ki tudok gördülni vele. Érdemes sokat kísérletezni, nekem kb 1,5 óra volt ezt így összehozni h működjön. (előtte nem csináltam ilyet) KÉP
Szia Palinko!
A játék 1.0-val sokat változott leginkább az aerodinamika így nehéz felszállni a Kerbinről. Ami nekem nagy segítség, hogy használom a Mechjebet. Célszerű kelet felé dönteni a rakétát (jobbra) mert így a Kerbin forgási sebessége is hozzáadódik a sebességhez. (nyílván ha poláris pályát akarsz akkor nem arra döntesz. Emelkedéskor finoman döntöm a rakétát és figyelem az apoapsist (legmagasabb pont) Ha ez elérte a 75-80e m-t akkor leállítom a hajtóműveket és teljesen bedöntöm a rakétát, majd megvárom amíg elérem az apoapsist. Figyelem a mechjebet, ha már kb 15mp van az apoapsisig akkor elindítom a rakétákat teljes tolóerővel és ügyelek rá hogy az apoapsis mindig előttem legyen. Ha csökken az idő (közeledek az apoapsishoz), akkor megemelem az orrát ha nő (távolodik) akkor bedöntöm vízszintesen, és ha még mindig nő, akkor csökkentem a tolóerőt. Ez türelemjáték. Ha a periapsis is elérte a 70e m vagy afeletti távolságot akkor leállítom a motorokat elértük az orbitális pályát. Remélem érthető volt a leírás.
A megfelelő tolóerő számításhoz érdemes kalkulátort használni, illetve rengeteg tutorial van fent youtube-on.
Kopasz videója is sokat segíthet.
A kilövő állást és az összes épületet is tudod fejleszteni ha az épületekre jobb klikkelsz, majd ott az upgrade gombra nyomsz. Mindegyik fejlesztés kemény pénzbe kerül. -
#4378 tegnap kezdtem kis training majd karrier módban. van ez az orbitális pályára állás, és egyszerűen képtelen vagyok megoldani 20 tonnás
űrhajóval. ebbe belefér egy LVT-30 meg egy LVT-45 hajtómű a többi üzemanyag, meg 3 szerencsétlen AV-R8 szárny, elég instabil a cucc de ellavíroztam vele, odáig is, hogy már megjelent a röppálya legalacsonyabb pontja, de túl közelinek bizonyult és bevonzott a Kerbini.
egyébként hogy lehet fejleszteni a felszállóállást? van már pár 2,5 méteres cuccom, de egyszerűen túl nehezek. sok cuccom van már amit nem tudok használni mire. kicsit begyorsítottam a fejlődésbe mert kevés scient pontot adott, alt + f12 vel. szóval már megvan a 10 es vertikális sor szóval jó cuccok vannak. főleg a kezdetekhez viszonyítva ahol még robbanó cucc sem volt és egymásba égettem a fokozatokat stb :D
még sok mindent nem értek de érdekes lesz ez már látom. adhatna több segítséget carrier módban is kéne kemény tutorial. -
bzsoli #4377 Szia!
Szabad kérdeznem, hogy a járművet, hogy teszed be oda építéskor? Hogyan rögzíted, hogy építed meg, és hogy kerül oda bele úgy, hogy működjön? Előre is köszönöm a segítséged. -
#4376 Mai móka:
Jeb felmarkolta Bill-t és Valentina-t a KSS-en, majd átrepültek a Minmuson frissen felhúzott bázisra.
A rovert nem volt egyszerű úgy megtervezni, hogy beférjen a konténerbe.
A KSP mindig meglep: A leszállást két hajtóművel kellett véghezvinni, mert a másik kettő elfagyott, így elég messzire sikerült landolni a bázistól de ez van.
KÉPEK
Ui: Az hogy lehet, hogy a KAC-ban beállítom az indítási ablakot, az adott időben mégsincs megfelelő helyen a kiszemelt bolygó?
Kopasz442 írtam neked privátot.
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2015.10.11. 22:33:15 -
Szabolcs92 #4375 Próbáltad újratelepíteni? -
Palaja #4374 1.0.4 asszem ez a legfrissebb. a mentést sikerült betölteni működik is de 2-3-4 óra játék után ugyan úgy crashel a játék :( (gyakori quicksave kell tudom :) -
Szabolcs92 #4373 érdekes... melyik verzió?