5572
  • OGMontana
    Légköri fékezéssel. Mikor Mun körüli pályán vagy, akkor próbáld meg úgy belőni a kerbinre való visszatérést, hogy érintsd a légkört. Bár elméletben 60Km-es periapszis előbb utóbb visszahúz a felszinre pár keringés után.

Még nem próbáltam ki, de akár ion hajtóművekkel is el tudsz rugaszkodni a Mun felszínéről. Mivel a Mun vonzása 1/6-a a Kerbinéhez, Mechjebbel ki lehet sakkozni, hogy durván ~0.17-es TWR-el már el lehet szökni a Mun-ról. Amúgy ~1000-1200 delta-v már bőven elég, hogy hazatérj.
    Mellesleg Minmusra könnyebb eljutni, ha sikerül belőni LKO-ról. Csak kb 100-al több delta-v kell a megközelítéséhez, viszont fele annyi kell a pályára álláshoz és lesázláshoz, mint a Mun-nál, és kisebb gravitációval miatt könnyebb is.
  • SötétBarom
    Solid booster. ;DD
  • Joker307
    Mun-ról való visszatérésnél, hogy a legtakarékosabb visszatérni?
  • Kopasz442
    Köszönöm! Bár a visszatérésről nem túl sok az infó a videókban, mert az elsők még 0.90-korban készültek, de egy Hogyan csináljam Extrák-ba pont befér a téma!, És akkor e-miatt nem kell újraforgatnom 5 részt. Mondjuk ez azért igy meggondolandó. Tény figyelni kell az ernyőre mikor nyitod ki. Pl jobb klik rá és ki is írja mikor nyitható: Risky(ne igazán, de meg próbálhatod) Safety(Na most nyisd mert már itt a tala...."connection lost")
  • Joker307
    Köszönöm a segítséget, valószínű a túl gyors érkezés miatt romlott el.

Kopasz videói tényleg nagyon jók!
  • wednes
    Lehet túl nagy sebességgel érkeztél visszafele, amikor csak 200m-en érted el az ideális nyitási sebességet, az meg már kevés volt a csodához. Bár úgy tudom magasságra nyílnia kéne automatán.

Akkor lehet nem lassult le eléggé a kabin a légköri súrlódásnál. Lehetőleg lapos szögbe érkezz vissza, hogy minél hosszabb ideig hasítsd az atmoszférát, ahhoz hogy elég ideig tudjon fékezni.

A kilövésnél és emelkedésnél is érdemes figyelni a sebességre. Ha túl gyorsan emelkedsz a légkör ugyanúgy felhevíti a hajódat és a legtöbbet pont a csúcson lévő ernyő kapja. Szerintem akkor is megtud rongálódni. Na meg véletlenül se nyissa ki az ember az űrben, meg ilyenek. :)

Kopasznak vannak nagyon jó oktatóvideói, azt tényleg érdemes nézni.
  • Joker307
    Köszönöm a segítséget! Még nagyon az elején vagyok de nagyon tetszik. Most épp az oktató videókat nézem :)

Az a gondom az ernyőkkel, hogy végig lezuhanásig piros marad, pedig seggel előre érkezem a légkörbe és az ernyő a tetején és az oldalán van. Ettől függetlenül mind piros marad, vagy a utolsó 200 m vált hirtelen sárgára vagy zöldre :S

Utoljára szerkesztette: Joker307, 2015.12.30. 16:52:32
  • wednes
    1. Ha túl korán, túl nagy sebességnél nyílnak ki az ernyők akkor leszakadhatnak. Van is állapotjelzője az ernyőknek, zöld, sárga, piros.
    Olyan is lehet, hogy károsodás érte őket, megsültek visszatéréskor. Bár ha jól van elhelyezve akkor ez nem lehet probléma.

2.Erre nehéz válaszolni, függ attól hol tartasz éppen, meddig jutottál előre. Az elején érdemes szub-orbitális ugrásokat végrehajtani, eljutni különböző földrészekre, sarkokra és ott is elvégezni kutatásokat, mintákat venni, jelentéseket tenni stb. Minden légrétegben is eltérő eredmények vannak.

3. Valószínű elfogyott az elektromos áram és nincs mi gyújtást adjon. Aksik és napelemek kellenek.
  • Joker307
    Helló!
    Még korai verziókkal játszottam, most újra kezdtem egy careert de több problémám is adódott.
    1. és legfontosabb hogy valami oknál fogva ha kilépek az űrbe majd a szondával visszajövök nagyon gyakran az összes ejtőernyőm tropára megy és meghal szerencsétlen pilótám. Ezt mivel lehet orvosolni?
    2. Hogy gondba vagyok a kutatási pontokkal, kifogyok belőlük és nem tudok tovább fejlődni. Milyen jó taktika van ezekre, mire érdemes odafigyelni?
    3. pedig az, hogy MechJeb-bel beállítom hogy álljon pályára 100km-en, felviszi a gépet rendbe majd 80-100 km körül foglya és leáll a robotpilóta és nem lehet visszakapcsolni, miközben lenne még a rakétába szufla.
    Utoljára szerkesztette: Joker307, 2015.12.30. 15:38:11
  • Kopasz442
    Új év előtt!
    Nagyon kellemes, és boldog új évet kívánok mindenkinek!
    Kerbal Space Program Magyar Űrprogram

• Kopasz442
    Kellemes ünnepeket mindenkinek!
  • ximix #4521
    fél OFF
    És sikerült

Szeresük az ilyeneket amikor nem adják fel.
  • Kopasz442
    Megjött az 1.0.5 TAC Life support!
    TAC Life letöltés
  • Karabiner
    Persze, biztosan össze gépészkedhető a dolog csak én már a Silent Hunter sorozatot végig gépészkedtem ilyenekkel. Most már szeretek határt húzni a dologban, hogy programozok meg konfig fájlokat szerkesztek és bújom a googlét vagy inkább vezetem a zűrhajót. Csupán ezért döntöttem úgy, hogy nem erőlködök a KW-val most.
    Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2015.12.15. 18:39:47
  • Kopasz442
    Sajátosan fogalmazol, de nagyon tetszik!
    Viszont én is átraktam 1.0.5-re egy 1.0.4 kampányt, néhány kezdeti probléma után, megmaradt minden eszköz és űrjármű. Tehát megoldható, csak nem szabad elsőre feladni. A Steam-eseknek csak azt tudom ajánlani, hogy állítsák be a játékot, hogy csak a játék indításakor frissítsen és NE A STEAM indításakor, és offlineban kell játszani akkor megmarad a régi a módokkal együtt!
    Az tény, hogy nem könnyű, de egyszerű logikai levezetéssel, minden megmaradt, még olyan módnál is ami maradt a régi pöty 4!
    De mivel látom ez sokaknak gondot okoz, meg sok más embernek is ezért lesz erről egy oktató videó.
    Pöty, pont remélem nincs harag?
  • Karabiner
    Már bocsi de én szerintem nem fikáztam itt semmit.
    Csupán megjegyzem, hogy a KW saját suport fórumán kilehet olvasni némi tanácstalanságot a mód további sorsával kapcsolatban. Ebből és a mutatkozó jelekből vontam le egy olyan következtetést, hogy személy szerint ÉN lehet, hogy kampány szinten eltekintek a KW használatától a legnagyobb sajnálatomra.
    Sajnos kampányszinten mutatkoznak továbbra is hibák. A mentet űrszekerek például szétesnek, eltűnnek az elemek az általad készített fixált KW móddal is és az észrevételem előtt is kipróbáltam ugyan ezekkel a kiegészítőkel és az eredmény hasonló volt. Újat tudok építeni ott nincs probléma valószínüleg az általad is említett elérési utak kavarhatnak be.
    Remélhetőleg nem fikázok most sem tisztában vagyok vele, hogy egy módolt programnál bizony bele lehet szaladni ilyenekbe ez egy ilyen sport.
    pötty és boldogok a sajtkészítők!
  • naburus
    Van magyar wiki? Ezt nem is tudtam, lol.
  • Dimefromhell
    Stayputnik
    Érdemes a többi leírást is olvasgatni.
  • wednes
    Automata vezérlés. Műholdakhoz, szondákhoz való.

Ha már műholdat építesz, nem árt, ha van rajta aksi és napelem (mondjuk ez egyébként se árt).
  • naburus
    Mire való a Stayputnik Mk.1?
  • Kopasz442
    Eddig nekem a huszonvalahány módból amiket használok illetve a videók miatt kénytelen vagyok használni, csak a Station Science nincs meg. bár az elöző változattal azért eldöcög és müködik csak néha nem tölti be a model felszinének a színeit. vagyis full fehér.. érdekes, de müködik.
  • Kopasz442
    Ezek után lesz egy videó a verzió váltás módokra gyakorolt hatásáról illetve mit nem csináltok ilyenkor ami kellene. Na ez biztosan hasznos lesz!
  • Kopasz442
    Tessék az KW 1.0.5 verzió! Csak kicsomag betesz és már megy is. le van tesztelve.
    KW 1.0.5
  • wednes
    Köszi. :)

Asszem én ebbe beleakadtam már, de nem tűnt "hivatalosnak" vagy nem is tom. :) Valamiért nem foglalkoztam vele.
    Azt néztem, hogy mikor frissül a a modos oldalakon a verzió szám rendesen.
  • Dimefromhell
    Szia. Köszi a tippet. Annyira nem gyógyultam rá a KW-ra, de azért jó használni. Nem sikerült megoldani, de őszintén szólva nem is nagyon törtem magam. Vszínű vmivel ütik egymást. 1.0.4-el is simán elvagyok (és 0.25-el is milyen sokáig elvoltunk még frincfranc nélkül is ;) )
    Egyébként ne húzd fel magad, mindenki úgy alakítja ahogy akarja.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondjuk mostanában engem is lekarmol az ideg, melóhely váltás cégen belül, költözés, karácsony, agyfasz.
  • Kopasz442
    A jobb oldalt találsz olyat, hogy download zip. rákatt és lejön. Kicsomag és az egészet belerakod a GamaData-ba. Nehéz lenne magatok megkeresni azt ami kell? Hiszen mindenkinek van keresője? vagy nem? :)
    Cybutek Kerbal Engineer
  • wednes
    Kerbal Engineer Redux modhoz kéne már egy aktualizáló frissítés.
  • Kopasz442
    Itt az 1.0.5-re a fixed KW rocketry-hez!
    KW Rocketry Community Fixes
  • Kopasz442
    Én még mindig nem értem a problémátokat, a KW rocketry-vel. De ami javítás megy a játékokra verzió.o után legtöbb esetben csak hotfix, ez egy kivételes eset, hogy most többet adtak. De a módoknak is változni kell mert mások lesznek a játékban a hivatkozások. tehát e régi változat az újban rossz helyre mutatna. Ezért sok módnál ahol vannak megjeleníthető elemek, elég csak a hivatkozásokat megváltoztatni, magát a modelleket nem kell. Ezt vagy megértitek vagy nem. A KW-nél is ez van, a modelleken nem kell változtatni csak a játékon belüli hivatkozásokat. És pont.
    De természetesen jobb lefikázni mást mintsem beismerni hogy valamit nem értetek. Ez egyszerű emberi magatartás, csak
    borzalmas.
    Mindenesetre nekem remekül működik, tehát a HIBA NEM A MÓDBAN VAN!
    Az viszont igaz, hogy mindenki azt használ amit akar.
  • naburus
    Igazad van, a hajómat kell fordítani. Erre nem is gondoltam. :)
  • wednes
    Olyan pálya jön létre, amerre fordítod a hajódat. Kelet felé kell dönteni, ne legyen észak és déli eltérés benne.

Ha nem pörög be hajód, hanem szépen stabilan felszáll, akkor D gombbal szépen bedöntöd és csak ezen a tengelyen mozogsz.
  • naburus
    Valaki nem tudna nekem arra a problémára megoldást mondani,hogy ha orbitális pályára akarok állni, a pálya mindig véletlenszerű szögben jön létre. Olyan pályát szeretnék ami az egyenlítővel egy vonalban jón létre. Mert ügye amikor pályát hozok létre akkor a légkörből kilépő úrhajó pályáját használja fel. Nincs erre valami mod?
  • Karabiner
    Amikor már egy módot még vagy kétféle külsős javító móddal kel helyre rázni az már régen rossz. A KW fórumán is megy a variálás, hogy mi legyen a mód sorsa ezekkel a közösségi javításokkal amit így nagyon nehéz fenntartható módon kezelni. Na képzeld ha jön a 64bit-es verzió, így is lehetnek problémák az egyes kiegészítőknél hát még egy gazdátlan módnál mire lehet esetleg számítani. Örülnék ha tovább vinnék a KW módot de jelenleg nem úgy látom, hogy lenne fenntartható jövője. Én személy szerint nem építkezek tovább rá.
    Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2015.12.12. 15:46:33
  • Kopasz442
    Miről beszélsz? tökéletesen müködik a KW rocketry az 1.0.5-ben! Ha neked nem akkor valamit nem jól csinálsz. DE lejjebb írtam mi kell mellé, hogy jó legyen. :(
  • Dimefromhell
    Hosszú kihagyás után ma volt végre alkalmam játszani.
    Próbálgattam az 1.0.5-öt de annyira nem nézegettem. Inkább a repülős cuccok bővültek, ami engem sose érdekelt igazán. 1.0.4-ben tolom továbbra is. Amit sajnálok az a kis méretű bányászcuccok. A mai móka is ehhez kapcsolódott:
    Repülj el a holdra, bányássz ki 1200 Ore-t és állítsd Kerbin körüli pályára. Elég érdekes küldetés volt, itt-ott megint kellett trükközni de végül megoldottam és közben igyekeztem minél több science-t gyűjteni. A küldetés a kis KSS-re való dokkolással koronáztam meg. Valószínű, hogy a továbbiakban ezt a kis állomsát kibővítem. (Nem tudom mi lesz a bányászgéppel)
    KÉPEK
  • Karabiner
    A KW Rocketry módnak szerintem ennyi. :( Én elkezdtem kivezetni a KW cuccokat, sajnos a kampányomban csomó KW cuccos átjátszó műholdom van mert Remote Tech-el tolom. Kénytelen vagyok bent tartani.
    Kár érte pedig jó holmik vannak benne, de magára hagyták a módot most próbálják toldozni foltozni de nem nagyon megy már. :(
    Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2015.12.11. 19:47:20
  • Kopasz442
    Az 1.0.5-ben a KW Rocketry mód. :D
  • Kopasz442
    Szia, nos a KW rocketry-t én Ckan.exe-el betelepítettem, plusz hozzá a : KW Community Fixes, és a True - KW Rocketry - Community Fixes - Interstage config-ot. Nem volt semmi gond. De lehet más móddal ütik egymást. Még nagyon új a verzió, előfordulhatnak hibák. Egyenként tedd fel a módokat, hogy ki tudd szürni esetleg mi a probléma forrása. Sok sikert!
    :D
  • Dimefromhell
    Sziasztok. KW Rocketry mod 1.0.5 alatt működik nektek? Amit tanácsoltak fórumokon nekem nem működtek.
    Betöltésnél megáll.
  • Kopasz442
    Tessék tanulj. :D