Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a baj, hogy van olyan, hogy mondjuk csinálok 2 fokozat szilárd hajtóanyagos rakétasort és 3. fokozatra folyékonyat. Leválasztom a 2 szilárdat és a végén a sztem már sokkal stabilabb utolsó fokozat kezd el pörögni.
Ha van rendes aerodinamika, akkor gondolom már a rakéták tetejére tehető kúpoknak is van értelme.
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2015.07.27. 16:04:55
Jaja :)
konkrétan manapság 45 fokra fordulni kb 20-25 km magasban lehet

Ha nagyon nem megy tölts le egy MachJebet és nézd meg az hogy száll fel. Segíthet, de csodákra azért nem képes. :)

Szerk:
A régi rendszer, hogy emelkedj 10 km-re és ott fordulj el 45 fokig, már teljesen használhatatlan. Nagyon korán és óvatosan kel elkezdeni fordulni.
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2015.07.26. 21:00:30
Köszi a linket, de kicsit félreértettél. Nem azért nem tudok pályára állni, mert nem tudom hogyan kell, hanem mert irányíthatatlanok az olyan rakétáim is, amik régen szupersztárok voltak.
Valószínűleg a Ninju által jelzett aerodinamikai változásokat kell megszoknom még.
Mindegy megpróbálom megszokni.

Köszönöm a gyors válaszokat.
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2015.07.26. 18:36:10
Ezt a videot nèzd meg.
https://www.youtube.com/watch?v=_q_8TO4Ag0E
Ugyanez volt a problèmàm nekem is azota hogy ezt megnèztem ujra konnyen megy az orbit :)
Jelentősen megváltozott az aerodinamika. Nagyon óvatosan kell dönteni max 5-8° lehet a haladási iránytól való eltérés a sűrűbb légkörben.
Segítséget szeretnék kérni.
Az a gondom, hogy mindegy milyen rakétát építek, ha elkezdek vele dőlni azonnal pörögni kezd, mint a ringlispíl... Próbáltam olyan rakétákat is fellőni, amikkel régen röhögve mentem más bolygókra, de egyszerűen irányíthatatlanok. Építettem pár újat is, némelyik olyan masszív, hogy atomrakétával nem lehetne szétverni, zárnyak az oldalán, de ugyanúgy pörög. Röhej, hogy egy orbitot nem tudok összehozni, régebben meg a Duna-t jártam...
Mi a fenét rontok el?
a Plutohoz is elég lenne elmenni :D

ximix
Ok, feladat:
Dobjatok össze egy járgányt 1400 fényévnyi távolságot kellene megtennie kb 10 év alatt, ide Kepler-452 B :)
kicsit kevés a hozzászólás mostanában

Dimefromhell
Frissített delta-V map:
KÉP
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2015.07.06. 22:29:51
SötétBarom
Pólus. Pórus az arcodon van.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Daffit

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Thx az infót
ezek szerint érdemesebb az északi pórus közelében próbálkoznom majd.
Már csak a hajtóművek bírják ki az orbitig.

Jahh meg egy másik nagyon gyors kérdés: annó valaki említett egy egyszerű programot amivel meg lehet nézni a deltaV -t, mi volt az (nem a machjeb -re gondolok), az a gond hogy sosem használtam ilyen segítő progikat így ötletem sincs rá hogy mejik az ami tényleg jól működik, főleg a jelenlegi légellenállás mellett más bolygókon.
Elméletileg igen. Mondjuk nem tudom, h egy Kerbálnak mekkora a hőtoleranciája. :D
Nem hagyott nyugodni a kérdés, megnéztem: az egyenlítő mentén tengerszinten 156 és 147 °C között változik, a sarkokon 95-87 fok. Szerintem ez még bőven a kritikus hőmérséklet alatt van.
Amennyiben a bolygót a Vénuszról mintázták, akkor a légkör 400+ fokos. Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy nappal vagy éjszaka szállsz le. :)
Éjszakai oldal?
Szerintem a hőmérséklet megjelenésével Eve eléggé felfedezhetetlenné vált. nagyok a radiátorok. Ráadásul ha a környezet melegebb, akkor nem tudja a radiátor leadni a felesleges hőt.
Még nem néztem rá ezekre a radiátorokra, de egy hülye kérdés: a kerbálokra lehet rakni valamilyen módon ?
mer jelenleg már amikor van időm akkor egy az Eve-ről felszálló hajón dolgozom (üresen elvinném oda majd a bolygón feltankolnám, ezután irány az orbit, már ha el tudom érni), és egy olyan problémába ütköztem hogy ha a kerbálal kiszállok és elkezdek mozogni vele akkor elég hamar túlmelegszik és elvileg vége is lenne
pedig sajnos a fúró+finomító és az üres hajó összekötéséhez fel kellene szerelnem az üzemanyagcsöveket. (KAS mód), meg persze mintagyűjtés + miegyéb
vagy nem tudtok valami egyszerübb megoldást, ami könnyen kivitelezhető ?
Fulcrum11
A radiátorok leginkább az LV-N hajtóművekhez vannak. A radiátor nélkül pár perc után felrobban az üza.tartály a termelt hőtől. A normál kémiai hajtóműveknél nincs gond. Továbbá, pl. ha túl gyors vagy és felmelegedsz a légkörben páyára álláskor, akkor az kb úgy is marad, amíg megint légkörbe nem érsz (vákuumban ugye a hővezetés rettentő gyenge).

Köszönöm mindenkinek! A Kerbol nekem nagyon távoli cél, egyelőre még csak a holdaknál tartok, azokból igyekszem minél több infót gyűjteni a fejlesztésekhez.
[NST]Cifu
Ha a Kerbol közelébe mész, akkor is elkezdesz túlmelegedni. :)
Egyébként elviekben minden eszköz termel hőt, ahogy nézem, az még nem probléma, ha valami túlhűl, viszont a túlmelegedéssel elkeztek foglalkozni. Én egy picit félkésznek érzem ezt, elviekben minden energiatermelés egyben hőtermeléssel is jár, ezért is vannak akkora hűtőradiátorok az ISS Alfán is. Itt tök mindegy, mennyi energiát termelsz, én sem vettem észre, hogy túlmelegedne bármi is...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Szia. A program elméletileg külön kezeli az összes berendezés által termelt hőt. Én még nem találkoztam olyan eszközzel ami túlságosan melegedett volna az LV-N hajtómű kivételével. Az LV-N viszont rengeteg hőt termelt. Ennek a plusz hőmennyiségnek a kisugárzásában segítenek a radiátorok.
Sziasztok! " A hő(vezetés) rendszerét dolgozták át, vannak külön radiátorok, a reentry is megváltozott állítólag."
Azt értem, hogy elvezetik a hőt, de honnan? Mi hevülne túl, ha nem lennének? Hova kellene egyáltalán felszerelni őket? Eddig nem éreztem a hiányukat. Tegnap volt egy Minmus körüli küldetésem, laborral műszerekkel, kb. 500 sc. pont össze is jött. A visszatérésnél lehoztam a labort is, minden gond nélkül. Szóval a radiátorok nem hiányoztak. Mire valók hát?
(Azt olvastam valahol. hogy a való életben az Apollo űrhajók enyhe forgásban haladtak a hold felé, hogy a nap ne egy ponton melegítse a kabint. Ezzel kapcsolatos a radiátorok megjelenése? Csak még nem működik ez a felmelegítő hatás? <#conf> )
Utoljára szerkesztette: drakulalugosi, 2015.06.25. 08:48:47
Köszi.azért ott vettem mert akciós volt de ugylatszik nem volt jó ötlet..
Fulcrum11
A launcheres frissítésre mások írták, hogy az még mindig nem működik, Steam a nyerő, nekem pikpakk lehúzta...
Ja és azóta jött egy hotfix, úgyhogy 1.04 a jelenlegi verzió :)

"We've released a small patch to resolve an issue some users were having with craft in saves created in KSP 1.0.3 that were not loading properly, and became uncontrollable. If you were not experiencing this issue you don't need to update to 1.0.4."

Gog meg majd valamikor frissíti, max imádkozni tudsz...

Egyébként már nagyban dolgoznak a Unity 5 verzióra váltáson, kíváncsi leszek!
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.06.24. 00:47:02

[NST]Cifu
Felteszem a beépített frissités a Launcher-ből nem működik. Amennyire én ismerem a GoG-ot, ez csak rajtuk múlik, mikor frissitik le ők is... Nem volt a legbölcsebb ötlet ott megvenni szvsz...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.06.23. 22:53:31

sziasztok.Valaki segitene hogyan tudom frissiteni a legujabb verziora a jàtèkomat?
Gog-os van ès az oldalon mèg az 1.0.2 a letoltehto legfrissebb.
Koszi!
SötétBarom
Én mondjuk úgy vagyok ezzel a játékkal, hogy ha mindent meguntam, ehhez térek vissza. Fellövöm viccből, hogy csinálok valami vicces VTOL repcsit, hogy körberepüljem a space centert, aztán azon kapom magam, hogy beletoltam 100 órát a karrierbe. :D

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

[NST]Cifu
Ezzel nincs semmi baj, sőt, feltehetően a többiek is ugyan így vannak ezzel. De akkor már talán megérted, miért is contraproduktív megjegyezni, hogy döglődik a topic... Ja, döglődik, csakmertazért. End of transmission... :D

elismerem hogy ritkán írok, meg van hogy 2 hónapig hozá sem szólok, de mindig figyelem a fórumot, és lehet vigyorogni, de az elmult hetekben nemigazán volt időm, nemhogy elindítsam a játékot
másrészt mit szóljak hozzá a fórumhoz, ha nincs értelmes mondanivalóm ? kérdésem nincs mer úgy ahogy ismerem már a játékot , ha nem tudok valamit ugyis irok, ha meg másnak van kérdése vagy olyan hozzászólás van akkor meg megpróbálok segíteni már ha van valami ismeretem ...
[NST]Cifu
Bocsi, de nagyon tudok vigyorogni azon, hogy valaki a fórum inaktivitása miatt panaszkodik, közben 10 napja ő maga sem szólt hozzá...

Milyen exploit volt a Science Lab-al?

Fulcrum11
kijött az 1.03, csomó javítással:
http://forum.kerbalspaceprogram.com/content/346
A hő(vezetés) rendszerét dolgozták át, vannak külön radiátorok, a reentry is megváltozott állítólag.
A légellenállást is finomították itt-ott meg még sok mást.
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.06.22. 23:45:13

Dimefromhell
Pl két különböző biomról származó talajmintával
Dimefromhell
Kerbal wiki: "A laboratóriumban eltárolt adatoknak semmilyen azonnali hatása sincs, de legalább végtelen mennyiségű tudományos eredményt képes tárolni."

Angol wiki: "Up to 500 units of data can be stored in a lab module. If the buffer of data is full, the lab will fail to process the experiments but the results are not lost. ... Up to 500 units of science can be stored before the results must be manually transmitted back to Kerbin. If the buffer storage of science fills up, work stops until transmission. Stored science cannot be claimed if the lab is recovered, it must be transmitted, and as such a lab is useless without an antenna."

Ezek szerint ezt is megváltoztatták 1.0-val, mert gondolom a magyar még a .90-re vonatkozik és nem frissítették.
Viszont így szopás az adatok feldolgozása h csak 500 a limit. Pl: ha van több talajmintád, akkor ide-oda kell pakolgatni?
500 adatot hogy szedtél össze, mer elvileg 2 ugyanolyat nem tárolhatsz ugyanott, amúgy lehet hogy segítene, értelmét nem látnám a bővítésnek mer ha jól sejtem a minmus már ki van fosztva.

amúgy a topik tényleg ki van halva, napi többször is nézem hogy van e már valami változás de már egy ideje semmi komojabb aktivitás nincs sajna
Dimefromhell
Kezd kifizetődni a Minmus körüli állomásom. 3-4 Biomland után 1290 pontot hoztam haza, meg vagy 300-400 hazaküldtem, viszont a science lab működését nem nagyon értem. Nem úgy volt, hogy a lab végtelen mennyiségű adatot tud tárolni és feldolgozni? Nálam 500-nál limit van. Ezt hogy lehet bővíteni/fejleszteni?
Képek

Egyébként meg nagyon leült a topic :(
Ügyes!

üdv: zsolti

Dimefromhell
Gyerekek, olyat csináltam most amit még soha: Eddigi legnagyobb műveletem:
Felvettem két küldetést: 1. Mentsd meg Nielsen-t a Minmus körüli pályáról 2. Hozz Science a Minmusról
Építettem egy landert.
Keringett a Kerbin körül egy űrállomásom amihez volt csatolva egy labor is.
Randevúztam az állomással, és felkapcsoltam a labort, meg vettem magamhoz üzemanyagot és az egyik tudós is átszállt.
Átrepültem a Minmushoz és egy-két dokkolási művelet múlva landoltam, a labort Minmus-orbiton hagytam.
Minmuson elvégeztem a kísérleteket.
Felrepültem és megmentettem (randevú) Nielsent, majd randevúztam a laborral is.
Science feldolgozása, üzemanyagtranszfer, majd hazarepültem most már hárman.
Bezsebeltem az 1000 science.t :D egy csomó reput és pénzt, meg a kerbaljaim is fejlődtek.
Képek
Fenrir
A Mun-re mehetsz vizuálisan is. Fellövöd magad valamilyen LKO-ra, lehetőleg ne ellipszis legyen. Fordulj be orral a Mun felé. Időgyorsíts addig normál nézetben addig amíg a Mun meg nem jelenik a horizonton. Amint teljes egészében látszik pár fokon akkor teljes gőzzel előre, amíg a pályátok nem metszi egymást. Ha megvan a SOI akkor vagy csinálsz egy flyby-t és visszajössz Kerbin orbitra vagy Mun periapsis-on retrogyorsulsz addig amíg nem orbitálsz a Mun körül.

Minmus-ra ugyanezt kell csinálni azzal a plusszal, hogy LKO-n az orbitokat egy síkra hozod, mert a Minmus más szögben kering.
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.06.17. 12:07:54

A halál csupán a kezdet...

Köszönöm a válaszod.

Tegnap a dokkolást próbálgattam, megnéztem a program által kínált tutorialt, ahol volt pályainklináció és nem szabályos kör orbiton kellett összetalálkozni egy másik űrhajóval. Alig tudtam kialakítani a találkozási pontot. Illetve amikor már egészen közel voltam, akkor meg ugye meg kellett birkóznom a közeli manőverezéssel, ami nekem még új volt. Most már azt hiszem menni fog, de még gyakorolnom kell. Nem értem viszont, miért kellett ennyire nehéz helyzetet tenni a tutorialba, nekem majdnem elment a kedvem az egésztől, és gondolom nem voltam ezzel egyedül.

Daffit
Ha már orbiton vagy, akkor a Periapsis-ban végrahajtott pályamódosítás jár a legkevesebb üzemanyaggal, de akkor jó helyen kell lennie a holdnak. Viszont mivel relatíve közel van, így egyetlen pályamódosítással megoldható a pálya kitolása, ahogy az Apolló program keretében is tették. De a hold esetében nem kell ennyire pontosan számolni, talán 100-200 deltaV a különbség, valaki biztosan pontosabban is meg tudja mondani.
Ami talán a legkevesebb, ha tervezed a manővert, éppen a Hold pályáját elérd és akkor a pálya "huzigálásával" vagy az új verzióban már van lehetőség beállítani, hogy 1-2-x pálya múlva hova érsz, megkeresed a "találkozási" pontot. A lényeg, hogy ne lődd magad túl, mert a fékezéshez is kell majd deltaV. Az idő nem fontos, de a megfelelő időben végrehajtott manőver igen. Kísérletezz, próbálkozz és előbb-utóbb magad is rá fogsz jönni.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Sziasztok!

Egy olyan, szerintem számotokra egyszerű kérdésem lenne, hogy ha a Kerbinről a Mun-ra szeretnék eljutni, milyen a megfelelő manőver, útvonal gazdaságosság szempontjából?
Nyolcas forma, vagy simán hurok a kettő körül, esetleg, ha nincs számottevő különbség, akkor az számíthat, hogy melyik mennyi idő? Persze ez relatív, mert a játékban a idő bizonyos tekintetben nem számít.
Vagy hogy ment ez a valóságban mondjuk az Apolló programban? Jártam már a Munon, de az érdekelne, hogy megy ez másoknál?
Utoljára szerkesztette: bzsoli, 2015.06.16. 11:52:40

Fenrir
A VAB-ban a helper még szól is, hogy fel nem használható oxidizer van a járművön.

A halál csupán a kezdet...

1.0 óta. Még itt is volt róla szó.
pingex
Mióta nem kell a nukleáris hajtóműveknek oxidálószer???
Felküldtem az állomásra a Duna hajóm szállító részét,az utántöltésnél vettem észre hogy nem fogyott oxidizer.<#idiota>
Rádaásul küldhetek fel egy üres tartályt mert nincs hova áttölteni.

ksphun.blogspot.hu

remélem azzal együtt a gépigényt is csökkentik majd meg főképp a memória igényt.
Majd ha behozzák az új unity engine-t.