Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha van rendes aerodinamika, akkor gondolom már a rakéták tetejére tehető kúpoknak is van értelme.
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2015.07.27. 16:04:55
Szerk:
A régi rendszer, hogy emelkedj 10 km-re és ott fordulj el 45 fokig, már teljesen használhatatlan. Nagyon korán és óvatosan kel elkezdeni fordulni.
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2015.07.26. 21:00:30
Valószínűleg a Ninju által jelzett aerodinamikai változásokat kell megszoknom még.
Mindegy megpróbálom megszokni.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2015.07.26. 18:36:10
https://www.youtube.com/watch?v=_q_8TO4Ag0E
Ugyanez volt a problèmàm nekem is azota hogy ezt megnèztem ujra konnyen megy az orbit :)
Az a gondom, hogy mindegy milyen rakétát építek, ha elkezdek vele dőlni azonnal pörögni kezd, mint a ringlispíl... Próbáltam olyan rakétákat is fellőni, amikkel régen röhögve mentem más bolygókra, de egyszerűen irányíthatatlanok. Építettem pár újat is, némelyik olyan masszív, hogy atomrakétával nem lehetne szétverni, zárnyak az oldalán, de ugyanúgy pörög. Röhej, hogy egy orbitot nem tudok összehozni, régebben meg a Duna-t jártam...
Mi a fenét rontok el?
Dobjatok össze egy járgányt 1400 fényévnyi távolságot kellene megtennie kb 10 év alatt, ide Kepler-452 B :)

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
ezek szerint érdemesebb az északi pórus közelében próbálkoznom majd.
Már csak a hajtóművek bírják ki az orbitig.
Jahh meg egy másik nagyon gyors kérdés: annó valaki említett egy egyszerű programot amivel meg lehet nézni a deltaV -t, mi volt az (nem a machjeb -re gondolok), az a gond hogy sosem használtam ilyen segítő progikat így ötletem sincs rá hogy mejik az ami tényleg jól működik, főleg a jelenlegi légellenállás mellett más bolygókon.
mer jelenleg már amikor van időm akkor egy az Eve-ről felszálló hajón dolgozom (üresen elvinném oda majd a bolygón feltankolnám, ezután irány az orbit, már ha el tudom érni), és egy olyan problémába ütköztem hogy ha a kerbálal kiszállok és elkezdek mozogni vele akkor elég hamar túlmelegszik és elvileg vége is lenne
pedig sajnos a fúró+finomító és az üres hajó összekötéséhez fel kellene szerelnem az üzemanyagcsöveket. (KAS mód), meg persze mintagyűjtés + miegyéb
vagy nem tudtok valami egyszerübb megoldást, ami könnyen kivitelezhető ?
Egyébként elviekben minden eszköz termel hőt, ahogy nézem, az még nem probléma, ha valami túlhűl, viszont a túlmelegedéssel elkeztek foglalkozni. Én egy picit félkésznek érzem ezt, elviekben minden energiatermelés egyben hőtermeléssel is jár, ezért is vannak akkora hűtőradiátorok az ISS Alfán is. Itt tök mindegy, mennyi energiát termelsz, én sem vettem észre, hogy túlmelegedne bármi is...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Azt értem, hogy elvezetik a hőt, de honnan? Mi hevülne túl, ha nem lennének? Hova kellene egyáltalán felszerelni őket? Eddig nem éreztem a hiányukat. Tegnap volt egy Minmus körüli küldetésem, laborral műszerekkel, kb. 500 sc. pont össze is jött. A visszatérésnél lehoztam a labort is, minden gond nélkül. Szóval a radiátorok nem hiányoztak. Mire valók hát?
(Azt olvastam valahol. hogy a való életben az Apollo űrhajók enyhe forgásban haladtak a hold felé, hogy a nap ne egy ponton melegítse a kabint. Ezzel kapcsolatos a radiátorok megjelenése? Csak még nem működik ez a felmelegítő hatás? <#conf>#conf> )
Utoljára szerkesztette: drakulalugosi, 2015.06.25. 08:48:47
Ja és azóta jött egy hotfix, úgyhogy 1.04 a jelenlegi verzió :)
"We've released a small patch to resolve an issue some users were having with craft in saves created in KSP 1.0.3 that were not loading properly, and became uncontrollable. If you were not experiencing this issue you don't need to update to 1.0.4."
Gog meg majd valamikor frissíti, max imádkozni tudsz...
Egyébként már nagyban dolgoznak a Unity 5 verzióra váltáson, kíváncsi leszek!
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.06.24. 00:47:02
Utoljára szerkesztette:
Gog-os van ès az oldalon mèg az 1.0.2 a letoltehto legfrissebb.
Koszi!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
másrészt mit szóljak hozzá a fórumhoz, ha nincs értelmes mondanivalóm ? kérdésem nincs mer úgy ahogy ismerem már a játékot , ha nem tudok valamit ugyis irok, ha meg másnak van kérdése vagy olyan hozzászólás van akkor meg megpróbálok segíteni már ha van valami ismeretem ...
Milyen exploit volt a Science Lab-al?
http://forum.kerbalspaceprogram.com/content/346
A hő(vezetés) rendszerét dolgozták át, vannak külön radiátorok, a reentry is megváltozott állítólag.
A légellenállást is finomították itt-ott meg még sok mást.
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.06.22. 23:45:13
Angol wiki: "Up to 500 units of data can be stored in a lab module. If the buffer of data is full, the lab will fail to process the experiments but the results are not lost. ... Up to 500 units of science can be stored before the results must be manually transmitted back to Kerbin. If the buffer storage of science fills up, work stops until transmission. Stored science cannot be claimed if the lab is recovered, it must be transmitted, and as such a lab is useless without an antenna."
Ezek szerint ezt is megváltoztatták 1.0-val, mert gondolom a magyar még a .90-re vonatkozik és nem frissítették.
Viszont így szopás az adatok feldolgozása h csak 500 a limit. Pl: ha van több talajmintád, akkor ide-oda kell pakolgatni?
amúgy a topik tényleg ki van halva, napi többször is nézem hogy van e már valami változás de már egy ideje semmi komojabb aktivitás nincs sajna
Képek
Egyébként meg nagyon leült a topic :(
üdv: zsolti
Felvettem két küldetést: 1. Mentsd meg Nielsen-t a Minmus körüli pályáról 2. Hozz Science a Minmusról
Építettem egy landert.
Keringett a Kerbin körül egy űrállomásom amihez volt csatolva egy labor is.
Randevúztam az állomással, és felkapcsoltam a labort, meg vettem magamhoz üzemanyagot és az egyik tudós is átszállt.
Átrepültem a Minmushoz és egy-két dokkolási művelet múlva landoltam, a labort Minmus-orbiton hagytam.
Minmuson elvégeztem a kísérleteket.
Felrepültem és megmentettem (randevú) Nielsent, majd randevúztam a laborral is.
Science feldolgozása, üzemanyagtranszfer, majd hazarepültem most már hárman.
Bezsebeltem az 1000 science.t :D egy csomó reput és pénzt, meg a kerbaljaim is fejlődtek.
Képek
Minmus-ra ugyanezt kell csinálni azzal a plusszal, hogy LKO-n az orbitokat egy síkra hozod, mert a Minmus más szögben kering.
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.06.17. 12:07:54
A halál csupán a kezdet...
Tegnap a dokkolást próbálgattam, megnéztem a program által kínált tutorialt, ahol volt pályainklináció és nem szabályos kör orbiton kellett összetalálkozni egy másik űrhajóval. Alig tudtam kialakítani a találkozási pontot. Illetve amikor már egészen közel voltam, akkor meg ugye meg kellett birkóznom a közeli manőverezéssel, ami nekem még új volt. Most már azt hiszem menni fog, de még gyakorolnom kell. Nem értem viszont, miért kellett ennyire nehéz helyzetet tenni a tutorialba, nekem majdnem elment a kedvem az egésztől, és gondolom nem voltam ezzel egyedül.
Ami talán a legkevesebb, ha tervezed a manővert, éppen a Hold pályáját elérd és akkor a pálya "huzigálásával" vagy az új verzióban már van lehetőség beállítani, hogy 1-2-x pálya múlva hova érsz, megkeresed a "találkozási" pontot. A lényeg, hogy ne lődd magad túl, mert a fékezéshez is kell majd deltaV. Az idő nem fontos, de a megfelelő időben végrehajtott manőver igen. Kísérletezz, próbálkozz és előbb-utóbb magad is rá fogsz jönni.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Egy olyan, szerintem számotokra egyszerű kérdésem lenne, hogy ha a Kerbinről a Mun-ra szeretnék eljutni, milyen a megfelelő manőver, útvonal gazdaságosság szempontjából?
Nyolcas forma, vagy simán hurok a kettő körül, esetleg, ha nincs számottevő különbség, akkor az számíthat, hogy melyik mennyi idő? Persze ez relatív, mert a játékban a idő bizonyos tekintetben nem számít.
Vagy hogy ment ez a valóságban mondjuk az Apolló programban? Jártam már a Munon, de az érdekelne, hogy megy ez másoknál?
Utoljára szerkesztette: bzsoli, 2015.06.16. 11:52:40
A halál csupán a kezdet...
Felküldtem az állomásra a Duna hajóm szállító részét,az utántöltésnél vettem észre hogy nem fogyott oxidizer.<#idiota>#idiota>
Rádaásul küldhetek fel egy üres tartályt mert nincs hova áttölteni.
ksphun.blogspot.hu