5572
-
OGMontana #4652 Halihó! Valaki találkozott olyan buggal, hogy az mk2 lander can-nél nem működik sem az EVA sem az IVA? Kerbálok benne üllnek, tudok crew reportot is csininálni, sőt transzferelni is tudom őket. Kint áll a rakéta a kilövőpályán és semmi. -
#4651 Rövid de ígéretes a Devnote, befejezték a QA-t, jöhet az experimental testing :) Elvileg minden fontos bugot megoldottak (?) és a feature listát is rögzítették (=nagyobb változás már nem lesz) -
#4650 hú én még nagyon régen,kethane moddal csináltam nagy mozgó állomásokat,leszálló kitermelő egységekkel,és gyűjtögettem az üzemanyagot mindig ha fogyóban volt,egy hajóval igy szinte mindenhova el lehet menni :) -
Tauri #4649 Egy kis segítséget szeretnék kérni...
ScanSat el felderítem a felszínt a Mun on és gyűjtöm a mintákat a különböző helyekről. HA én a mapon beállítok egy marker jelet hogy hová szálljak le, hogyan lehet ezt a pontot megjeleníteni a navi ballon, vagy milyen alternatívák vannak?
Most szedtem le kíváncsiságból a Waypoint Manager addont amivel lehet szépen markereket készíteni, és meg is jelenik a navi ballon, de csak a haladási irányban mutatja. Szóval ha fékeznem kell mert ugye kell leszállásnál, pont nem látom az irányt ami igen bosszantó -
Kopasz442 #4648 Még 0.25-ben:
-
#4647 Hát szerintem az már felesleges, n+1 ilyen játék van. De science téren egy csomó lehetőség van. Én egy komolyabb science-fát is el tudnék képzelni és mondjuk legyen nehezebben kinyerhető a science. (Tudom modokkal erre is van lehetőség)
Aztán az egyes ügynökségeknek/feladatoknak nincs elég nagy hangsúlya. Nekem pl már akkor feldobta a Duna questet, amikor még eszközöm sem volt a kijutáshoz, utána meg képtelen questeket dobott fel. (pl nem tudom ki az aki 3-4 bolygót is körberepül 1 hajóval.) Az 1.1-ben ezt tudtommal javítják majd.
Amúgy az 1.1 megjelenését én kb április-május környékére saccolom. :) December és február között nem nagyon adtak ki új verziót. -
Ninju #4646 Ja, és mini-gamekkel boostolhatnád a kapott RP-t. :) -
#4645 Vagy úgy lenne értelme, hogy a IVA effektíve egy FPS játékként játszható, tehát a a hajón belül is tudjuk mozgatni a Kerbálunkat. -
#4644 Hát igen, az állomásnak úgy lenne értelme, ha a kinyert adatokat rádión át lehetne küldeni az állomásnak hogy a Lab feldolgozza.
Kár h ez nem lesz benne az 1.1-ben.
Továbbá hiányolom a "merevlemezeket" is. Jó lenne ha fizikai alkatrészként megjelennének és oda lehetne tenni a science data-t.
Lehet h ezek most megoldhatók moddal, nem nagyon néztem utána...
Én is hanyagolom, de azért el-el csábulok játszani :D
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.02.29. 15:04:45 -
#4643 Szép, de pont ez a "baj" a KSP-vel, nincs alapvetően értelme űrállomást építeni, akkor már szerelsz rá valami hajtóművet, és mobil űrállomásként használod.
Sajnos amíg nem jön az 1.1, addig én hanyagolom a játékot, bár a hétvégén nekiálltam egy SSTO űrhajót összeépíteni, de időhiány miatt félkész lett... -
#4642 -
#4641 Még nem döntöttem el, hogy űrállomás vagy nem, de egyelőre az. :D Akarok rá csatolni két landert, és elmenni vele a Dunara..
-
#4640 Nekem szépen megjelenik több gépen is.
FELHÍVÁS!!!!
Hogy kicsit megmozgassuk a topicot, jöhetnek a bolygó körüli állomások képei. :) Én kíváncsi vagyok miket építetek :) -
Tauri #4639 Nekem nem jön be semmi...bár lehet hogy a céges gép miatt -
#4638 Bővülget az állomás. (Jobbra a bányagép látható)
KÉP
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.02.28. 23:03:15 -
Kopasz442 #4637 Új linken a KSP LIve.
KSP Live LINK
-
#4636 Eddig ezek nem lesznek benne a korábban beharangozottakhoz képest:
-Antenna átjátszási hálózatok
-Szonda telemetria
-Új árnyékolási rendszer -
wednes #4635 Hetekre?
Az nem is olyan rossz. Bár ebbe az is belefér, hogy 16-25 hét. Gondolom így sem minden kerül be az 1.1-be, amit eredetileg akartak. -
#4634 Kerüld a repülést, én is azt teszem. Illetve most várom az 1.1-et. Csak ahogy most kinéz, még mindig hetekre van. Legalább... -
#4633 kipróbáltam az 1.0.5-öt, nem lett jobb a repülés, jobb a rakétázás :) -
tom36 #4632 Sajna az a változás nem volt valami nagy annó.
Volt akinek segített volt akinek nem. Pl.: nálam anyit jelentett hogy 4-500 elemről nagyjából 600 ra felment az az érték amit ugyanojan akadás mellett kezelni tudott, míg másnál nagyobb javulást eredményezett, gondolom hardveres okai voltak ennek.
De remélem most nagyobb ugrás lesz mer emiatt hanyagolom a játékot már vagy fél éve. -
#4631 Volt már egy engine csere a 0.18 körül, akkor álltak át a Unity 3-ról Unity 4-re. Én valahol e körül ismerkedtem meg a KSP-vel, már az "új" motoros verzióval. -
wednes #4630 Pedig már nagyon várom a vérfrissítést. :(
Csak aztán legyen valami érezhető látszatja az engine cserének. Nem vagyok benne biztos, de úgy tudom már egyszer volt egy engine csere még a kezdeteknél a játékban. És laikusként az ember nem látott ugrást. Bár arról nincs tapasztalatom, akkor még nem is volt a játék a látóteremben. -
#4629 Ahogy a lightning system revamp is el lett tolva 1.1 utánra. :(
Úgy tűnik ez az Unity 5-re való átállás nagyon döcögősen megy... :( -
#4628 Ez mondjuk szomorú :(
"...we pushed the antenna and telemetry system back meaning it won’t be a part of update 1.1..." -
Kopasz442 #4627 Pénteken este folytatjuk kalandunkat a Mun holdon, a ScanSat műholddal feltérképezzük a holdat és keresünk egy anomáliát!
És természetesen az eddig össze szedett pontokat haza juttatjuk!
KSP Live - Anomáliák -
#4626 A fórum visszajöt, az 1.1 még messze... :(
... And we're not quite at experimentals yet
-
#4625 Hogy ontopic is legyen. A fórum le van halva, és a DevNote holnapra van átirányítva.
Holnap 1.1. Fingers crossed... -
#4624 A heti 100-150 próbálkozás esélyesen robot, amiből saccra én 80-85%-ban a Google kis scannelős botjait tippelném. Sajnos ebből még nem szabad következtetéseket levonni. Célszerű sűrűn frissíteni, például csak most ránézve a Wordpress oldalára rögötön ott a 4.4.2-es hír, amelynél az egyik kritikus biztonsági hiba egy külső átirányítást lehetővé tévő... -
Kopasz442 #4623 A hozzá szólások is pont a védelem miatt admin általi engedélyezéshez kötött, ami tudom kissé (nagyon lassitja a vélemény nyilvánitást, viszont cserébe a bot spam-ok azonnal karanténba kerülnek, és csak az érdemleges emberi hozzászólások maradnak meg. -
Kopasz442 #4622 Köszönöm a hozzá állásotokat. Nekem az egyik felem azt mondja, minek hiszen úgysem érdemes, a másik meg adjuk meg a lehetőséget. Szóval adok egy évet a lehetőségnek és ha nem indul meg akar "delete".
Viszont szükségem lenne adminra, mert egyedül ez már kicsit sok egy embernek. (videók, két weboldal tartozik hozzám, (a tulajdonom) ezekez szerkeszteni összefogni a cikkírokat....
Egyszóval ha valaki szeretne segíteni azt megköszönném.
A weboldalt eddig sikerült tökéletesen megvédeni, a forum sem a weboldalara belogozos (hanem külsö, mint facebook vagy twitter használata, stb.) tehát nem magára a webre engedi a bejutást. És heti jelentés szerint kb 100-150 alkalommal próbálnak bejutni, (eddig sikertelenül) ami a védelem remek munkáját dicséri. -
Karabiner #4621 Van az általam úgy nevezett ős SG-s akit dinamittal se lehet innen kirobbantani pedig szerintem is jobb egy témacsoportokra szedet tematikus fórum, könnyebb visszakeresni meg használni.
Bár itt életbe lép a következő alaptétel user nem olvas vissza és nem használja a keresőt, felteszi a kérdést még egyszer.
Saját tapasztalatom alapján érdemes témacsoportokat csinálni előre esetleg fő témákat mert az emberek csak úgy maguktól nem írnak vagy pedig csinálnak hatszáz értelmezhetetlen altémát.
Cifu javaslatait érdemes megszívlelni nagyon bekel védeni a wordprest a törés meg spam miatt a regisztrációra is érdemes kicsit rá gyúrni, hogy a robotokat távol lehessen tartani. Sajna a wordpresst már csak azért törik mert ott van és wordpress.
Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2016.02.10. 10:35:40 -
#4620 Még szerencse, hogy senkinek nincs megszabva hogy hova írjon, mit csináljon! :) Jó ez a kezdeményezés, mert tényleg kevesen vagyunk és szétszórt a társaság. Ettől függetlenül szerintem nem zárják ki egymást a fórumok. Ha akarok angol nyelvű fórumokra is írhatok és akkor ez már nem hozza magával azt, hogy a magyar nyelvűekre nem.
Szóval nem teljesen idokolatlan a "hivatalos" magyar oldal és fórum.
Amúgy szerintem a legtöbb kérdésre a sokat emlegetett és linkelt Kerbal wiki-n megvan a válasz. Ennyi erővel akkor felesleges fórumozni, mert ott minden info megvan, meg amúgy is kevesen vagyunk... ....Még....
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.02.09. 18:38:51 -
Kopasz442 #4619 Talán mert megpróbálom összeszedni a szétszórt magyar közösségeket. itt 10 ember, ott 5, amott 3 stb... miközben próbálják egymásnak osztani az észt, ész nélkül. És nem kellene a spanyol viaszt feltalálni mindenkinek saját maga, hisz már feltalálták.
A legjobban az imgl.info tetszett ahol 5 hü--- akarom mondani nagyon okos gyerek ossza magának az észt.
De nyugodtan nézd le, hogy szándékomban áll összefogni a magyar közösséget egy helyre. Hiszen minek az...
-
Szabolcs92 #4618 Minek kell külön fórum? Itt összesen egy hónap alatt 80 hsz érkezett (és ez már jóval az eddigi átlag fölötti), kevesebb, mint 10 embertől, ennyi kényelmesen követhető külön topikok nélkül is. Szerintem nincs akkora magyar közösség, amiért érdemes lenne ennyit vesződni. Sok értelmét legalábbis biztosan nem látom, hogy nyitsz 4-5 topikot, aztán érkezik mindegyikbe 3 naponta egy hozzászólás... -
#4617 Hogy feltörhető-e vagy sem, az leginkább úgy megoldható, ha a háttérben frissítve van sűrűn a Wordpress. Ez bármilyen ilyen webrendszerre igaz (Drupal, Joomla, stb.), nekünk úgy törték fel egyszer a Joomla oldalunkat, hogy régi 1.6-os volt, ismert volt egy hibája, a crackerek erre alapozva pedig feltörték (Deface)...
A Wordpress-t nem ismerem, de a Joomla-ból kiindulva pár javaslat: ha lehet, vedd le az oldal aljáról a Wordpress hivatkozásokat, ez alapján találják meg a crackerek az oldalakat, és a másik, hogy az admin felület elérhetőségét ne az alapbeállításúra tedd (Joomla-na admin / administrator könyvtár átnevezése). -
Kopasz442 #4616 Beindítottam egy fórumot, kísérlet képpen, reméljük ezáltal nem lesz feltörhető a weboldalunk!
KSP-Magyar Űrprogram Fórum -
Kopasz442 #4615
-
#4614 Jah és SAS nélkül is tökéletes :) -
#4613 Sziasztok. Mai móka egy rakétakocsi építése és szárazföldi sebességrekord felállítása :D
Eddig jutottam: 573 m/s kb 2062,8 km/h
A szabályok:
Az indulás előtt nem lehet hátrább gurulni (tehát onnan kell indulni ahova "ledob" a játék)
A kifutópálya vége előtt (tehát a betonon) meg kell állni a járműnek
Nem eshet szét a gépezet, és egyfokozatúnak kell lennie. Max. 4 hajtómű.
KÉPEK