5572
-
tom36 #4252 Még nem néztem rá ezekre a radiátorokra, de egy hülye kérdés: a kerbálokra lehet rakni valamilyen módon ?
mer jelenleg már amikor van időm akkor egy az Eve-ről felszálló hajón dolgozom (üresen elvinném oda majd a bolygón feltankolnám, ezután irány az orbit, már ha el tudom érni), és egy olyan problémába ütköztem hogy ha a kerbálal kiszállok és elkezdek mozogni vele akkor elég hamar túlmelegszik és elvileg vége is lenne
pedig sajnos a fúró+finomító és az üres hajó összekötéséhez fel kellene szerelnem az üzemanyagcsöveket. (KAS mód), meg persze mintagyűjtés + miegyéb
vagy nem tudtok valami egyszerübb megoldást, ami könnyen kivitelezhető ? -
#4251 A radiátorok leginkább az LV-N hajtóművekhez vannak. A radiátor nélkül pár perc után felrobban az üza.tartály a termelt hőtől. A normál kémiai hajtóműveknél nincs gond. Továbbá, pl. ha túl gyors vagy és felmelegedsz a légkörben páyára álláskor, akkor az kb úgy is marad, amíg megint légkörbe nem érsz (vákuumban ugye a hővezetés rettentő gyenge). -
drakulalugosi #4250 Köszönöm mindenkinek! A Kerbol nekem nagyon távoli cél, egyelőre még csak a holdaknál tartok, azokból igyekszem minél több infót gyűjteni a fejlesztésekhez. -
#4249 Ha a Kerbol közelébe mész, akkor is elkezdesz túlmelegedni. :)
Egyébként elviekben minden eszköz termel hőt, ahogy nézem, az még nem probléma, ha valami túlhűl, viszont a túlmelegedéssel elkeztek foglalkozni. Én egy picit félkésznek érzem ezt, elviekben minden energiatermelés egyben hőtermeléssel is jár, ezért is vannak akkora hűtőradiátorok az ISS Alfán is. Itt tök mindegy, mennyi energiát termelsz, én sem vettem észre, hogy túlmelegedne bármi is... -
Ninju #4248 Szia. A program elméletileg külön kezeli az összes berendezés által termelt hőt. Én még nem találkoztam olyan eszközzel ami túlságosan melegedett volna az LV-N hajtómű kivételével. Az LV-N viszont rengeteg hőt termelt. Ennek a plusz hőmennyiségnek a kisugárzásában segítenek a radiátorok. -
drakulalugosi #4247 Sziasztok! " A hő(vezetés) rendszerét dolgozták át, vannak külön radiátorok, a reentry is megváltozott állítólag."
Azt értem, hogy elvezetik a hőt, de honnan? Mi hevülne túl, ha nem lennének? Hova kellene egyáltalán felszerelni őket? Eddig nem éreztem a hiányukat. Tegnap volt egy Minmus körüli küldetésem, laborral műszerekkel, kb. 500 sc. pont össze is jött. A visszatérésnél lehoztam a labort is, minden gond nélkül. Szóval a radiátorok nem hiányoztak. Mire valók hát?
(Azt olvastam valahol. hogy a való életben az Apollo űrhajók enyhe forgásban haladtak a hold felé, hogy a nap ne egy ponton melegítse a kabint. Ezzel kapcsolatos a radiátorok megjelenése? Csak még nem működik ez a felmelegítő hatás? )
Utoljára szerkesztette: drakulalugosi, 2015.06.25. 08:48:47 -
EtonBlazer #4246 Köszi.azért ott vettem mert akciós volt de ugylatszik nem volt jó ötlet.. -
#4245 A launcheres frissítésre mások írták, hogy az még mindig nem működik, Steam a nyerő, nekem pikpakk lehúzta...
Ja és azóta jött egy hotfix, úgyhogy 1.04 a jelenlegi verzió :)
"We've released a small patch to resolve an issue some users were having with craft in saves created in KSP 1.0.3 that were not loading properly, and became uncontrollable. If you were not experiencing this issue you don't need to update to 1.0.4."
Gog meg majd valamikor frissíti, max imádkozni tudsz...
Egyébként már nagyban dolgoznak a Unity 5 verzióra váltáson, kíváncsi leszek!
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.06.24. 00:47:02 -
#4244 Felteszem a beépített frissités a Launcher-ből nem működik. Amennyire én ismerem a GoG-ot, ez csak rajtuk múlik, mikor frissitik le ők is... Nem volt a legbölcsebb ötlet ott megvenni szvsz...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.06.23. 22:53:31 -
EtonBlazer #4243 sziasztok.Valaki segitene hogyan tudom frissiteni a legujabb verziora a jàtèkomat?
Gog-os van ès az oldalon mèg az 1.0.2 a letoltehto legfrissebb.
Koszi! -
#4242 Én mondjuk úgy vagyok ezzel a játékkal, hogy ha mindent meguntam, ehhez térek vissza. Fellövöm viccből, hogy csinálok valami vicces VTOL repcsit, hogy körberepüljem a space centert, aztán azon kapom magam, hogy beletoltam 100 órát a karrierbe. :D -
#4241 Ezzel nincs semmi baj, sőt, feltehetően a többiek is ugyan így vannak ezzel. De akkor már talán megérted, miért is contraproduktív megjegyezni, hogy döglődik a topic... Ja, döglődik, csakmertazért. End of transmission... :D -
tom36 #4240 elismerem hogy ritkán írok, meg van hogy 2 hónapig hozá sem szólok, de mindig figyelem a fórumot, és lehet vigyorogni, de az elmult hetekben nemigazán volt időm, nemhogy elindítsam a játékot
másrészt mit szóljak hozzá a fórumhoz, ha nincs értelmes mondanivalóm ? kérdésem nincs mer úgy ahogy ismerem már a játékot , ha nem tudok valamit ugyis irok, ha meg másnak van kérdése vagy olyan hozzászólás van akkor meg megpróbálok segíteni már ha van valami ismeretem ... -
#4239 Bocsi, de nagyon tudok vigyorogni azon, hogy valaki a fórum inaktivitása miatt panaszkodik, közben 10 napja ő maga sem szólt hozzá...
Milyen exploit volt a Science Lab-al? -
#4238 kijött az 1.03, csomó javítással:
http://forum.kerbalspaceprogram.com/content/346
A hő(vezetés) rendszerét dolgozták át, vannak külön radiátorok, a reentry is megváltozott állítólag.
A légellenállást is finomították itt-ott meg még sok mást.
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.06.22. 23:45:13 -
#4237 Pl két különböző biomról származó talajmintával -
#4236 Kerbal wiki: "A laboratóriumban eltárolt adatoknak semmilyen azonnali hatása sincs, de legalább végtelen mennyiségű tudományos eredményt képes tárolni."
Angol wiki: "Up to 500 units of data can be stored in a lab module. If the buffer of data is full, the lab will fail to process the experiments but the results are not lost. ... Up to 500 units of science can be stored before the results must be manually transmitted back to Kerbin. If the buffer storage of science fills up, work stops until transmission. Stored science cannot be claimed if the lab is recovered, it must be transmitted, and as such a lab is useless without an antenna."
Ezek szerint ezt is megváltoztatták 1.0-val, mert gondolom a magyar még a .90-re vonatkozik és nem frissítették.
Viszont így szopás az adatok feldolgozása h csak 500 a limit. Pl: ha van több talajmintád, akkor ide-oda kell pakolgatni? -
tom36 #4235 500 adatot hogy szedtél össze, mer elvileg 2 ugyanolyat nem tárolhatsz ugyanott, amúgy lehet hogy segítene, értelmét nem látnám a bővítésnek mer ha jól sejtem a minmus már ki van fosztva.
amúgy a topik tényleg ki van halva, napi többször is nézem hogy van e már valami változás de már egy ideje semmi komojabb aktivitás nincs sajna -
#4234 Kezd kifizetődni a Minmus körüli állomásom. 3-4 Biomland után 1290 pontot hoztam haza, meg vagy 300-400 hazaküldtem, viszont a science lab működését nem nagyon értem. Nem úgy volt, hogy a lab végtelen mennyiségű adatot tud tárolni és feldolgozni? Nálam 500-nál limit van. Ezt hogy lehet bővíteni/fejleszteni?
Képek
Egyébként meg nagyon leült a topic :(
-
bzsoli #4233 Ügyes! -
#4232 Gyerekek, olyat csináltam most amit még soha: Eddigi legnagyobb műveletem:
Felvettem két küldetést: 1. Mentsd meg Nielsen-t a Minmus körüli pályáról 2. Hozz Science a Minmusról
Építettem egy landert.
Keringett a Kerbin körül egy űrállomásom amihez volt csatolva egy labor is.
Randevúztam az állomással, és felkapcsoltam a labort, meg vettem magamhoz üzemanyagot és az egyik tudós is átszállt.
Átrepültem a Minmushoz és egy-két dokkolási művelet múlva landoltam, a labort Minmus-orbiton hagytam.
Minmuson elvégeztem a kísérleteket.
Felrepültem és megmentettem (randevú) Nielsent, majd randevúztam a laborral is.
Science feldolgozása, üzemanyagtranszfer, majd hazarepültem most már hárman.
Bezsebeltem az 1000 science.t :D egy csomó reput és pénzt, meg a kerbaljaim is fejlődtek.
Képek -
#4231 A Mun-re mehetsz vizuálisan is. Fellövöd magad valamilyen LKO-ra, lehetőleg ne ellipszis legyen. Fordulj be orral a Mun felé. Időgyorsíts addig normál nézetben addig amíg a Mun meg nem jelenik a horizonton. Amint teljes egészében látszik pár fokon akkor teljes gőzzel előre, amíg a pályátok nem metszi egymást. Ha megvan a SOI akkor vagy csinálsz egy flyby-t és visszajössz Kerbin orbitra vagy Mun periapsis-on retrogyorsulsz addig amíg nem orbitálsz a Mun körül.
Minmus-ra ugyanezt kell csinálni azzal a plusszal, hogy LKO-n az orbitokat egy síkra hozod, mert a Minmus más szögben kering.
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.06.17. 12:07:54 -
bzsoli #4230 Köszönöm a válaszod.
Tegnap a dokkolást próbálgattam, megnéztem a program által kínált tutorialt, ahol volt pályainklináció és nem szabályos kör orbiton kellett összetalálkozni egy másik űrhajóval. Alig tudtam kialakítani a találkozási pontot. Illetve amikor már egészen közel voltam, akkor meg ugye meg kellett birkóznom a közeli manőverezéssel, ami nekem még új volt. Most már azt hiszem menni fog, de még gyakorolnom kell. Nem értem viszont, miért kellett ennyire nehéz helyzetet tenni a tutorialba, nekem majdnem elment a kedvem az egésztől, és gondolom nem voltam ezzel egyedül. -
#4229 Ha már orbiton vagy, akkor a Periapsis-ban végrahajtott pályamódosítás jár a legkevesebb üzemanyaggal, de akkor jó helyen kell lennie a holdnak. Viszont mivel relatíve közel van, így egyetlen pályamódosítással megoldható a pálya kitolása, ahogy az Apolló program keretében is tették. De a hold esetében nem kell ennyire pontosan számolni, talán 100-200 deltaV a különbség, valaki biztosan pontosabban is meg tudja mondani.
Ami talán a legkevesebb, ha tervezed a manővert, éppen a Hold pályáját elérd és akkor a pálya "huzigálásával" vagy az új verzióban már van lehetőség beállítani, hogy 1-2-x pálya múlva hova érsz, megkeresed a "találkozási" pontot. A lényeg, hogy ne lődd magad túl, mert a fékezéshez is kell majd deltaV. Az idő nem fontos, de a megfelelő időben végrehajtott manőver igen. Kísérletezz, próbálkozz és előbb-utóbb magad is rá fogsz jönni. -
bzsoli #4228 Sziasztok!
Egy olyan, szerintem számotokra egyszerű kérdésem lenne, hogy ha a Kerbinről a Mun-ra szeretnék eljutni, milyen a megfelelő manőver, útvonal gazdaságosság szempontjából?
Nyolcas forma, vagy simán hurok a kettő körül, esetleg, ha nincs számottevő különbség, akkor az számíthat, hogy melyik mennyi idő? Persze ez relatív, mert a játékban a idő bizonyos tekintetben nem számít.
Vagy hogy ment ez a valóságban mondjuk az Apolló programban? Jártam már a Munon, de az érdekelne, hogy megy ez másoknál?
Utoljára szerkesztette: bzsoli, 2015.06.16. 11:52:40 -
#4227 A VAB-ban a helper még szól is, hogy fel nem használható oxidizer van a járművön. -
Ninju #4226 1.0 óta. Még itt is volt róla szó. -
#4225 Mióta nem kell a nukleáris hajtóműveknek oxidálószer???
Felküldtem az állomásra a Duna hajóm szállító részét,az utántöltésnél vettem észre hogy nem fogyott oxidizer.
Rádaásul küldhetek fel egy üres tartályt mert nincs hova áttölteni. -
tom36 #4224 remélem azzal együtt a gépigényt is csökkentik majd meg főképp a memória igényt.
-
Ninju #4223 Majd ha behozzák az új unity engine-t. -
tom36 #4222 nincs véletlenül valami infó a 64-bites verzióról ? hogy mikorra teszik rendbe ? -
#4221 Ez egy szatelites mod,de semmi tapasztalatom nincs benne,csak azt tudom hogy a távirányított hajót csak akkor tudod irányítani ha össze van kötve az űrközponttal műholdon keresztül. -
#4220 Köszi!
Kár, mert úgy lenne értelme a műholdak telepítésének, mert rajtuk keresztül haza lehetne küldeni az adatokat. Minden műholdnál lenne veszteség, így figyelni kellene h a hold ne legyen takarásban, illetve ne legyen túl messze. Én választanám hogy hova küldöm az adatot. (bázis a felszínen, hajó, vagy állomás)
Egyébként nincs erre valami mod?
-
#4219 Össze kell dokkolni, az antennával csak az űrközpontba küldheted az adatokat. -
#4218 Sziasztok! Van az a küldetés, h állíts orbitra egy űrállomást, ez megvan, majd utána felajánl egy olyat, hogy dokkolj rá. Ebben a küldetésben arra gondoltam, hogy az állomást kibővítem egy science laborral.
A kérdés: Ha science-t akarok feldolgozni a laborban, akkor mindig össze kell kapcsolódnom az űrállomással, vagy át is küldhetem a labornak az adatokat egy antennával? -
#4217 Kifejlesztettem egy egész olcsó megoldást amivel egy teli narancs tartályt és egy nagy RCS üzemanyag tartályt kb 40-50 ezer fundsból fel lehet küldeni a kb 70-100km-en keringő állomásra.A lényeg hogy van egy 24 hajtóműből álló alsó rész ami felett van a pályára állító lépcső,azután pedig a hasznos tartály.Az első lépcső 23000 m-en áll le,ott fogy el a levegő,de 65 fokban bedöntve 1000-1100m/s-ot elérfe 90-100km magasra felrepíti a felső lépcsőket.Az apoapsisnál orbitra állok,a suborbital pályán lévő leválasztott hajtóműrész pedig visszatér,ez a lényeg ugyanis 111 ezer fundsba kerül.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#4216 itt:
Egy poszt
Két poszt
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.06.11. 11:21:11 -
EtonBlazer #4215 Sziasztok,új vagyok a Kerbal világában. Most vettem meg a játékot eredetiben akciosan a gog.com ról.
Pár órát már játszottam vele.
Egy gyors kérdésem lenne.miért van az hogy gravity turn-nél néha elkezd pörögni az egész rakéta? Túl gyorsan megyek vagy túl sok az rcs fuvoka vagy mi lehet?
Köszi a segítséget. -
Lyobag #4214 én gondolkodok ezen a modon, talán segítene valamelyest :D -
#4213 Kész vagyok teljesen. Most már gond nélkül le tudok szállni Duna-ra és marad 2700-3000 dv-m, de ennyiből képtelen vagyok visszatérni a Kerbin-re. Mindig marad 100-200 dv, de az már nem elég még arra sem, hogy LKO-ra álljak.
Ebben a videóban, hogy csinálja a muksó, hogy még Duna orbit-ról rögtön Kerbin orbit tervez? Duna-n gyorsítani kell, hogy elhagyd a SOI-t majd lassítani Kerbol-nál, hogy elérd a Kerbin SOI-t, ezt egy lépésből hogyan csinálta?