Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
1. Pályára állsz (figyelsz, hogy ne arra, amin a dokkolandó cucc van, legyen legalább 15-20km különbség)
2. Match planes with target
3. Hohmann transfer to target
3/b. Fine tune closest approach, hogyha a 3. pont nem sikerült tökéletesen
4. Match velocity with target (at closest approach).
Profit.
5let? :D
A halál csupán a kezdet...
Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.03.25. 19:00:58
Kerbin-Fuel állomás transzfet:
Az állomás 85 km-en kering, 0°-os inklináció. Akkor indulok, mikor az állomás kb 1/8 körrel van az űrközpont mögött. Az apoapszist 90-95 km köré lövöm be, ekkor a pálya még szuborbitális, így a két metszéspont között lehet játszani a hajtóművel, hogy minél optimálisabb legyen a találka helye. Aztán pályára állok úgy, hogy ott van az állomás a közelembe és a Δv is elég kevés. Volt olyan, hogy 2km-en belül voltam, mire megvolt a pálya, szóval pályára állás után csak az RCS üzemanyag fogyott.
Ez a módszer nagyban függ a jármű tömegétől, tolóerejétől, a pálya magasságától. Azért írtam a "kb 1/8"-ot, mert nagyobb tömeg esetén, ugyanakkora tolóerővel 1/8+, kisebb tömeg esetén 1/8- . Gondolom egy magától értetődő.
Ezt anno az Orbiter 2010 szimulátornál használtam, ahol nem lehetett a node-okkal játszani, egy rakat műszert kellett kezelni.
Én úgy szoktam amúgy, hogy az első elemet fellövöm olyan 100km-es pályára, ott figyelek rá, hogy 0 fokos legyen az elhajlás. A további darabokat 80km-es pályára lődözöm fel, így nem kell annyit várni, mire meg lehet csinálni a transfert.. Ha figyelsz rá, hogy fellövésnél mereven 90 fokos legyen a pálya, akkor elvileg a síkegyezéshez csak valami egészen minimál deltav kell.. (Ha elképesztően prő valaki, akkor azt is meg lehet csinálni, hogy direktbe rálövöd a már keringő egységre az újat, de az kurva nehéz..). Innen elvileg pár száz deltaVnél több nem kell.. Egyszer a transfer, meg után a "fék".
Már összeraktam VAB-ban egy új űrállomás részeit, ezeket kéne fellőni, aztán összelegózni, vissza kéne vinnem a kerbálokat a Mun és Minmus köré a laboratóriumhoz, hogy folytathassák a kutatásokat, kéne gyártani műholdakat felderítésre, lassan el kéne kezden építeni egy Duna-képes lander-t, kéne rover, kéne holdbázis, stb :D
BTW ti a randevúkat, hogyan csináljátok. Én biztosan nem jól mert nagyon pepecs és sok üzemanyag megy el.
Többször sikerült már dokkolnom, szóval tudom, hogy mi hogyan megy, de a megközelítés kicsit bénázós nálam.
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.03.23. 19:36:11
Most ideje visszahozni a srácokat!
A közepe a Space Lab, egyik fele a lander, a másik egy üzemanyagszállító rakéta. Amúgy a dokkolásnál másnál is probléma, hogy a dokkoló csatlakozások nem fognak össze ha be van kapcsolva az RCS meg a SAS?
a másik megoldásom az űrben low orbiton keringő sci lab és sok üzemanyag, meg egy könnyű leszállóegység 3-4 helyszín meglátogatására elég naftával és kutatóeszközzel.
Mondjuk sztem a lab akkor igazán hasznos, ha a "pucolásra" használod. Én csak a 100%-os kísérleteket küldöm vissza. A többit nem éri meg.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amennyi üzemanyagot elpazarolsz miatta, abból 2-3 alkalommal fel és leszállsz nélküle.
Szerk.: ez lenne a lander
Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.03.16. 10:08:05
Valami ilyesmire gondolok:

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.03.15. 19:11:17
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Más:
Korai karrierben valami ötlet, hogy miképp lehet leggazdaságosabban tundra orbitra rakni egy probe-ot?