5572
-
Kopasz442 #4612 -
antiatom #4611 Addig oke, de ha egy reszfeladatot teljesitesz a kuldetesbol azt kijelzi. Leszallasnal mukodik is de a flybynal valamiert nem... -
#4610 A flyby: "repülj el oda és gyere vissza" így a küldetés akkor teljesül ha visszaérsz a Kerbinre (és persze él a tourist is) -
#4609 Nem egy bizonyos pont felett, bizonyos magasságon kell teljesülnie? -
antiatom #4608 Az miért lehet, hogy hiába repkedek a Minmus körül, le is szállok rá de nem teljesítem a turistám flyby küldetését? :D -
#4607 Hehe nincs mit :) Naponta többször felnézek ide (kár h nincs nagy aktivitás) de sajna csak a végére tudtam becsatlakozni, így is teljesen jó volt. Így tovább :)
-
Kopasz442 #4606 Péntek esténként lesz élő adás 20 órától. Ez a rész a Munra jutásról szól, egy kocsival? Vagy mivel...
Dimefromhell kösz, hogy nézted a teszt adás!
-
Kopasz442 #4605 Teszt adás! Kérdés, milyen idő pontokbAn lenne megfelelő?
kopasz442 KSP LIVE -
#4604 Esetleg azt próbáld meg h jobb klikk a parancsnoki egységen és "controll from here". -
drakulalugosi #4603 Nem merült le. A pálya stimmel, minden szükséges alkatrész (antenna, generátor,napelem) a helyén van, ki is vannak pipálva a listában, csak ez a "Be in command of Probe." nem. -
OGMontana #4602 Ruszkik így is akarták elérni a Holdat. Eredeti ötlet szerint az '50-es a KSP-s megoldást használták volna. Tehát felszáll a rakéta, odarepül, fokozat leváll leszáll, felszáll fokozat leváll hazamegy és mindneki örül, USA, Coca-cola és megint legyőztük a komcsikat. :D
-
Lyobag #4601 az űrszemét nálam az egyszer használatos műholdakat jelöli, amiket a szerződések miatt küldtem föl. a fölös fokozatokat mindig úgy választom le, hogy elégjenek a légkörben -
#4600 Kicsit én is pihentetem. A Jool-ra indított anyahajóm annyi alkatrészből áll, hogy élvezhetetlen a játék fps-e. Pedig nem vagyok ultraérzékeny a droppra. (Kéne már az az 1.1)
Amúgy a debris-eket tudod törölni (detonate) a tracking station-ban. -
Lyobag #4599 hát egy kis ideig szüneteltetem megint a porgit. duna szona, minmus orbit bázis és mun körüli szórakozások. vagy 1 millió kéne a továbblépésekhez (új technológiák), a map nézetem meg lassan egy űrszeméttemető... mondjuk úgy: nagyon sok mani kéne :D
-
#4598 Nem merült le? :D -
drakulalugosi #4597 "Be in command of Probe." - ez hiányzik. Minden más oké. Tudnátok segíteni, mi a baj? Mi maradt le? -
#4596 Nem nem erre, hanem még a korai évekre. Egyébként volt olyan terv is (1950 körül), hogy egy űrálloműsról kiindulva érnék el a holdat. Mondjuk ott is elég érdekes elképzelések voltak. (pl az egy fős rakódó gép) -
#4595 Oh, így érthető. :) -
#4594 RAPIERnél szarul számol a mechjeb; ez a 7,4k air-breathing módban ennyi, ahogy átvált closed-cycle-ra, pikkpakk elpirítja a naftát. -
#4593 7,4km/s Delta-V nem elég LKO-ra? -
#4592 Challenger évforduló alkalmából csináltam egy remek kis személyzetszállító gépet.. A cucc maga nem tud pályára állni, ellenben 75km apoapsist eléri, ahol kis kapszula RCS-el remekül tud _cirkulalizálni_ :D Azt, hogy visszatéréskor mennyi marad belőle, még nem próbáltam ki. A szállítógép elégés nélkül visszatér, marad még némi nafta is benne manőverezni..
-
#4591 Bocsánat, de ha erről beszélünk, akkor az nem SSTO. Az SSTO annyit tesz, hogy a felszínről indulva egy fokozattal éri el az orbitális pályát. Von Braun holdkompja valóban egy fokozatú lett volna, de teljesen más képpen. ;)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.01.28. 09:39:13 -
Kopasz442 #4590 Köszönöm, igen tudom, de a megnevezések körüli tévedésekről is lesz videó, mert ugye akárhogyan is indul, végül is egy STS, vagyis Space Transportation Sytem.
De akkor lehet nem tudják miről írok, ha ezt a megnevezést használom. :) -
#4589 SSTO - Single Stage To Orbit. Ksp-ben ezt a leggazdaságosabban repcsi formájában lehet megépíteni, de egyébként tökre igazad van :D
Azt nem tudom, hogy tudjátok-e, de pl Von Braun az első holdraszállást egy bazinagy rakétával (SSTO) akarta megvalósítani, majd egy régebbi koncepcióra alapozva John Houbolt volt az aki javasolta a randevút a hold körül meg a többlépcsős rakétát. Jól kiröhögték szerencsétlent mert annyira ragaszkodott a holdkomp ötlethez.... aztán tudjuk mégis mi lett. :) :)
Egyébként én már nagyon várom az 1.1-et. Szerintem fogok kezdeni egy új karriert nehezítéssel ;)
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.01.27. 19:16:07 -
#4588 Ha kijön az 1.1, akkor építek egy függőlegesen felszálló, rakéta meghajtású SSTO-t, már csak azért is. Anno a 0.27 körül csináltam, de az tényleg max. Mun fly-by-ra volt jó, annál többre nem.
A aerodinamikai része a játéknak még mindig olyan botrányosan rossz, hogy még bottal sem vagyok hajlandó piszkálni az űrrepülőgépekkel... -
Szabolcs92 #4587 A kettő között elég nagy az átfedés KSP-ben, a legtöbb űrrepülő SSTO is. De Kopasznak én is akartam szólni, hogy ha rakéta tetején van, az már nem SSTO :P -
#4586 Csak egy megjegyzés: érdekes, hogy a KSP-ben mindenki SSTO-nak nevezi az űrrepülőgépeket. :) -
Kopasz442 #4585 Sajnos egy elég rossz bugot fedeztem fel az SSTO-kal kapcsolatban ha azt egy rakéta tetejére rakva próbáljuk hasznáni. Kicsit rosszul sikerült a fizikája. Dolgozom a kiküszöbölésén, de egyenlőre csak ha beburkoljátok az egész űrrepülőt akkor szünik meg a probléma. Remélem sikerül másképpen is megoldanom a hétvégére. -
Szabolcs92 #4584 Ha még küszködsz vele, kis segítség:
Hazard-ish csatornája: nagyon hatékony SSTO-k is vannak, a két részes "Minmus Base"-t különösen ajánlom.
Turbo Pumbed zseniális 13 tonnás, újratöltés nélkül Dunára elmenni és visszatérni képes SSTO-ja.
És egy kis önfényezés, tudtommal a játék első, közösséggel is megosztott, csak folyékony üzemanyaggal működő SSTO-ja. Ezt még 1.0.2-ben csináltam, de szerintem minimális módosításokkal most is működhet, kb 8-10t hasznos terhet képes orbitra rakni.
Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2016.01.26. 09:40:14 -
Lyobag #4583 kéne már egyszer építenem egy jó SSTO járgányt. valahogy a repülés a gyengém a légkörben, minden gépem instabil -
Kopasz442 #4582 Lassan, de elkészült.
-
#4581 A Stage Recovery mod ezt jól megoldja, ha elegendő ejtőernyőd van az eldobott fokozaton, akkor a fokozat földet érésekor megkapod a "visszajárót". Nem kell külön átváltani rá vagy irányíthatóvá tenni.
(mondjuk az is igaz, hogy IRL semmilyen első fokozatot nem lehet csak ejtőernyőkkel épségben letenni, muszáj a rakétás landolás). -
antiatom #4580 Sziasztok!
Van valami jó megoldás arra, hogy az indító fokozatot egyben visszahozzam Kerbinre? Próbáltam telepakolni ejtőernyővel de földet éréskor így is felrobbant a hajtómű (pont ami sokba kerül...). Bónusz, miután landoltam az első fokozattal a "fő" hajónál nem működik a revert flight, ez mitől lehet? -
Kopasz442 #4579 Többször egymás után is előfordult? -
#4578 Másnál is felrobban az egész hóbelevanc, ha egy kerballal felmászol a hajóra, de nem száll be, és utána átváltasz a hajóra? (értelemszerűen vízben történik)
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2016.01.19. 19:37:13 -
Kopasz442 #4577 Igen a válasz a kérdésedre, de még csak mint magán személy. A 442 PC Games weboldal, félhivatalos még csak, és sajnos a Squad a megkeresésre, hogy a Kerbal magyar oldal hivatalos legyen, nem reagáltak. Sok játékban vettem részt tesztelőként, eddig csak zárt betában (alpha-ba bejutni nagyon nehéz) mindig jeleztem a megtalált problémákat, kitöltöttem a küldöt kérdőíveket stb. Ez egy hosszú folyamat, de már hívtak be kérés nélkül is tesztelni tehát már figyelnek rám. Legutóbb a 2K Games Battleborn játékát, az előtt meg az Elder Scroll online, és még sok más játékot. -
#4576 Aki olvassa a Devnote-ot az tudja, hogy tényleg gőzerővel dolgoznak a srácok, elég szépen felsorolják h mik lesznek a változások.
Pl legutoljára azt írták, hogy a térképnézetet gyúrják át (halleluuujah), gyűrik lefelé a bugokat (pl most Jeb feje van minden kerbálnál :D) trekkelni fogják az elvállalt küldetéseket, így a játék ehhez kapcsolódva fogja felajánlani a további conctract-okat, és lesz kezdő/középhaladó/haladó oktatómód is, bővülnek az alkatrészleírások, osx 64bit, stbstb (akit érdekel olvasson vissza)
Szóval nem csak a motort nyúzzák. Elég nagy lesz ez az 1.1 frissítés, uh én nem csak az új motor és a 64bit miatt várom :)
Kopasz442! Te hivatalos developer/tester vagy?
-
#4575 Nem vállalkozom mindhez hozzászólni, úgyhogy, csak pár dolog:
Szerintem a fizika most eléggé egyensúlyban van. Elég nehéz, hogy ne legyen triviális, de még érthető és átlátható. Nyilván a széles játékosbázis a cél, nekik pedig már jelenleg is meredek a tanulási görbe. A nagyon menők pedig majd modolnak. :)
Találtam egy pár nagyon szórakoztató contract csomagot, repülőkhöz, még repülőkhöz, roverekhez és új tudományos eszközökhöz. Legutóbb például bójákat kellett ledobni, hazamenni épségben, majd az bójákon levő műszerekkel visszaküldeni az adatokat.
A tech tree tényleg nem a legjobb, és még mindig be kellene tenni jópár modból kötelező elemeket. Az 1.1 pedig most már tényleg hamarosan jön. Nagyon dolgoznak rajta és nem egy könnyű feladat.
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2016.01.13. 12:05:19 -
Szabolcs92 #4574 Csak az utolsóra reagálva: van full throttle alatti warp, nyomd meg a ctrl-t is, miközben warpolnál (tehát ctrl + . ha jól emlékszem). Ilyenkor úgy működik, mint ha a levegőben warpolnál, tehát fizikát is számol, ezért nagyon sok darabos hajónál figyelni kell, nehogy szétessen. Ugyanez működik olyan helyeken is, ahol egyébként nem engedi (tehát pl légkör nélküli égitestek közvetlen közelében, vagy bármelyik felszínen autókázva). -
#4573 Kilengett az iróniaméter...