5572
  • Kopasz442
    Örülök neki, hogy a hozzá szólásom, ilyen szép hozzá szólást generált! Annak főleg örülök, hogy ilyen értelmes hozzá szólást olvashatok. ami összeszedett, átgondolt.
    Pont erről van szó, ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokra van szükség!
    Hozzászóltam!
  • [NST]Cifu
    Alapvetően itt rögtön több oldalról is támadnom (?) kell a megállapításokat:

1.: A KSP játékosan áll a témához, a fizikai része félkész, nincsenek például a Lagrange-pontok leszimulálva, illetve hát ha a fizkai motor úgy működne, ahogy a nagy könyv szerint kellene, akkor a Lagrange-pontok hatása automatikusan jelentkezne (nyilván ilyen szintű fizikai modellezést elvárni ilyen szinten botorság lenne). Ehhez köthető az is, hogy a Kerbal (és a Kerbol bolygóinak többsége) sokkal kisebb, mint a Naprendszer bolygói, így a manőverekhez szükséges Delta-V értékek sokkal kisebbek, mint amire a Naprendszerben szükség lenne (éljen a Realism Mod!).

2.: Azért párszáz óra játék után már nem annyira szórakoztató, hogy megint leszálltam a Moho-ra, vagy eljutottam az Eeloo-ra. Még ha közben új modulok, új lehetőségek jelentek meg a játékban. Nem túl élvezetes az sem, hogy ilyenkor nagyon bajosak a Krakenek, mert hát azok még ott bújkálnak a sötét űrben. E téren nagyon jó lenne egy tényleg szórakoztató egyjátékos játékmód. Engem nagyon jól elszórakoztatna az, ha tényleg a nulláról és a szeméttelepről guberált alkatrészekből kiindulva lehetne felépíteni az űrprogramunkat. De ennek alávág a merev és nem kellően átgondolt Tech-tree, amin sajnos a különféle custom addonok sem segítenek sokat. Ahogy a contract megoldások is sokszor kellemetlenek.

3.: A játék nem ronda, de sokat segítene, ha lehetne szabadon használni a nagyfelbontású textúrákat... és itt bukik sajnos a 32 bites win kliens, mert hát a ~3.5 GB-os memórialimit megöli a nagy felbontású textúrák alkalmazásának a lehetőségét... :(

Hogy néznek ki a vanilla és az újratextúrázott bolygók a KSP-ben...

4.: Szép és jó a KSP, különösen a kismillió addonnak köszönhetően, de azért a piacon akad egy-két figyelemre méltó játék, amelyben lehet gyönyörködni, mint az Universe Sandbox (ami persze nem az űrhajózásról szól) vagy a Take On: Mars (ami bugos, félkész, sőt, negyed-kész).
  • Kopasz442
    A probléma az, hogy csak játékként tudtok rá gondolni, holott, eközben nem csak az. Szerintem maga az űr önmagában csodálatos, és figyelve a híreket hétről hétre egyre több izgalmas képek bukkanak fel, hogy az űr nem is sivár szürke, hanem csodás színes, ... és mozgalmas! Bizony, még a "halott" bolygók, holdak sem olyan sívárak mint aminek képzelték. Gondoljatok bele mennyi új dolgot tudtunk meg a plutó és a ceres mellett elrepülő szondák segítségével.
    Látjátok csak fantázia kell "nem játékmenet" mindenki találjon magának célt! Ez a legfontosabb! Cél nélkül még élni sem lehet(aki igen az csak létezik). És aki nem képes önmaga célt találni, nos.. azt sajnálom, mert szegényes a fantáziája!
    Nézzetek körbe, és ne várjátok hogy mások mondják mit és merre, legyen merszetek bátran beválalni nehéz feladatot, és ha nem sikerül, azzal is szembe kell nézni, elemezni tanulni belőle!
    Én magát a repüléseket imádom a legjobban sok esetben real time játszom és gyönyörködöm az űrben,...
    Mert szép!
  • [NST]Cifu
    A "vicces" az, hogy a rozsdás-ütött kopott textúrák relatíve könnyen megoldhatóak lennének. Egyébként ez nekem is hiányzik kicsit, legalább az elején lehetne 'junkyard' feelinget csinálni a játéknak.

Egyébként ahol a fejlesztés szempontjából szvsz óriási gondok vannak, az a kampány. Egyszerűen annyira, de annyira gáz, hogy iszonyat. A tech tree önmagában is problémás (nehéz valóban egy irányba elindulni), aztán a fejlődés üteme is le tud lassulni. A contract része meg egyenesen nevetséges... sajnos.

Az első időszakban (kb. Mun / Minmun felfedezése) még valamennyire szórakoztató, de aztán mintha falba ütközne az ember. Lelassul az egész játékmenet (ebben persze az olyasmik nagyban besegítenek, hogy nincs thorttle alatti time warp...).
  • Dimefromhell
    Akkor ezek szerint elképzelhető hogy a textúrák is kapnak egy kis ráncfelvarrást?
    Egy rozsdás tákolt hajót nagyon élnék, ami jól is illeszkedne a Kerbal világba. Aztán a fejlődéssel ezt is lehetne "húzni"
    Amúgy rengeteg potenciál van még ebben a játékban. Lehetne egy hős rendszer pl, vagy simán lehetne több űrügynökség amik vetekedhetnének a különböző célokért (kár h kijelentették, hogy ilyet nem akarnak, mondjuk ez kivételével a többivel egyet is értek.) több fejlesztési irány, hangsúlyosabb science vonal, szóval lehetne "komolyítani" bőven :) Aztán tervben vannak az új bolygók is, de már így is annyira szerteágazó: Ha már lesz egy jól működő motor és jobb ramkihasználás már akkor is elleszünk egy darabig. :)
  • [NST]Cifu
    Nyema probléma, egy Kerbálban sem esett maradandó károsodás. :)
  • Kopasz442
    Igen igazad van, csak amig próbálom leírni "halandó nyelvre" kicsit eltévedek. (talán fáradt vagyok a sok meló után) Tehát minket igen érdekel a sok Ram (64 bit) ami a gyorsabb betöltést adja, a több szálas, (2-4 stb magos ) processzor használat, ami a számítási sebességet tolja meg. De, bár ezek menni fognak, és mi újjongásba törünk ki és emeljük kezeinket égbe, az új motor ugyan azt, már több gépigénnyel fogja kiszámolni. Inkább majd az lesz a gond, hogy sokak akiknek most full még a full is, Sok "p" graphics settings very high, azok lehet meglepődnek és sírni fognak.
  • [NST]Cifu
    Danke sehr mit der information. :)

Viszont minket a KSP esetében első sorban két dolog érdekel, az egyik a 64 bites Win kliens, hogy végre 3+ Giga ramot is ehessen, a másik meg az, hogy a fizikai motor hogy muzsikál, hiszen per pillanat jó részt ez az, ami miatt az FPS drasztikusan rossz lesz sok részegységből álló űrhajó esetén. Amit leírsz, az inkább a képgenerálás esete, ami abban lenne lényeges, hogy több FPS-t kaphassunk (a grafikai beállítástól függően) vagy hogy azonos FPS mellett jobban nézzen ki.

Mondjuk nem véletlen, hogy az Unity royalty költsége egy "picit" alacsonyabb, mint az Unreal vagy a CryEngine motoré... Megnéznék egy CryEngine 3-as KSP-t...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.01.11. 14:22:23
  • Kopasz442
    Vagyis Lehet, hogy (sőt biztos) a modelleket már r jobban kezeli, de mivel jóval több a tudás, jóval nagyobb a gépigény. Bár legalább nem fog laggolni egy 180 partos ürállomásnál.
  • Kopasz442
    Láthatod a két motor között a különbséget. A 4 még nem kezeli a modellek felszinét, csak egy mezei kép van ráhajtogatva mondjuk így, a modellre. Nincs felület részletesség, stb. Ezért is inkább ilyen a tech videó, rajzfilmszerü.
    Az öt már foglalkozik a modellek felületének a részletességével, azok milyen anyagból vannak annak megfelelően veri vissza a fényt, teljes a DX11 kihasználtság. De mivel még új (nagyon is) maga a működése nem optimalizált még megfelelően. Nem túl régi még ez, sőt még mindig javítják, ha teljesen kész akkor fognak plusz az optimalizáció kérdésével is foglalkozni (vagyis hogy szélesebb számítógép platfornokon is tudjon futni megfelelően). teszteltünk egy játékot, és nagyon siralmasan magas gépigény kellet közel sem olyan jó képminőséghez, mint az Unreal 4 vagy a CryEngine 3.
  • Kopasz442
    Unity 4

Unity 5
  • [NST]Cifu
    Számszerűleg mit takar a "rossz optimalizáltság"? Ha a fizika számítása volt eddig a szűk keresztmetszet, akkor ha azt már legalább két szálra le tudja párhuzamosítani, akkor is előreléphetünk 50-70%-ot. Ha csak az egyszálas teljesítmény számít (azért az egyszálas teljesítmény nem csak a frekitől függ...), akkor az annyit tesz, hogy továbbra is egy szálon számítja ki a dolgokat...
  • Kopasz442
    Nagyon jól tudom mi a baja a játéknak. Mint tesztelő, hidd el többet tudok az enginek működéséről. Ezt is tudom, azért írtam, hogy jobb kártyával talán lenne 20. Mert több tuti nem. Pillanatnyilag épp vizsgálom aZ Unity 4 és 5 közötti külömbségeket, de én nem örülnék a helyetekbe, mert az öt bár már támogatja a többmagos képalkotást. egyenlőre , nagyon rossz az optimalizáltsága, vagyis gép kell alá. Egyenlőre annak jó akinek a gépében erős a proci órajele. (mennél nagyobb a GHz)
  • [NST]Cifu
    Yepp, szvsz itt nem a videókártya a szűk keresztmetszet, hanem az, hogy a fizikát egyetlen szálon számolja a játék. Márpedig minél több részegységből áll a jármű, annál több mindent kell számolni...

Én is ezért várom annyira az 1.1-et, mert iszonyatosan zavar, hogy játékban olyan korlátozások vannak, amelyek nagyon csúnyán alávágnak egy űrszimnek 2016-ban (egy szálon számolt fizika, 3.5 GByte-os memróialimit, stb.).
  • Dimefromhell
    Nah majd a Unity 5.2. az 1.1-el. Csak jönne már...
    Nálam is kezd szaggatni az állomásnál, pedig f@sza gépem van.
    Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.01.10. 17:06:19
  • Kopasz442
    8-12 FPS, jobb videó kártyával lehet lenne talán 20! Ennél több partból nem is készitek eszközt, ennyivel még éppen lehet boldogulni. De a köv videóban pont erről lesz szó.
  • Dimefromhell
  • MarkBlade
    Nagyon jó!!
  • [NST]Cifu
    Kicsit játszottam a háttérrel, szóljatok, ha nagy-csúnya-lassú...

Továbbá mikor jön már az 1.1?
  • n0tr3adY
    Kopasz442, ennél az űrállomásnál hogy alakul az FPS? :)))
  • Kopasz442
    Igazán nincs mit, de körültekintően készíts járműveket, mindig legyen mód menekíteni (mentő hajó), legyen elegendő energia, és napelem(nem napkollektor!!! mert az meleg vizet készít, ) és mindig mindent előbb tesztelj le! Ha több napig tartó missziók, akkor legalább 2 bolygó fordulót tesztelj mit bírnak az akuk! (vagyis 2 napot, kerbinen számolva 10 óra)
    Sok sikert!
  • Joker307
    Köszönöm a segítséget!
    Nem szívesen vesztek legénységet csak sajnos így alakult és már nem lehetett vissza tölteni :(
  • Kopasz442
    Megöltem science módban az összes tudóst!

Kitöröltem öket az elveszettek közül igy mind K.I.A lett.

Felvettem minden más kerbált ürhajósnak! MINDET!

Time warp 3 nap és mit látok!

Megjött az utánpótlás! DE HA LEHET NE ÖLJETEK !
  • Kopasz442
    Erre képes a mérnök: Bár én inkább szerelőnek hívnám.
    A mérnök (engineer) kerbal képességei:
    0 csillag: Fúró (Drill-O-Matic) sebesség 5x.
    1 csillag: Leszállás után újra tudja csomagolni az ejtőernyőket. Fúró sebesség 9x.
    2 csillag: Meg tudja javítani az eltört kerekeket is EVA-során. Fúró sebesség 13x.
    3 csillag: Meg tudja javítani az eltört leszállólábakat is EVA-során. Fúró sebesség 17x.
    4 csillag: Fúró sebesség 21x.
    5 csillag: Fúró sebesség 25x.

Plusz még egy kis ismeret: Katt ide!!!
  • Kopasz442
    Szép munka!
  • Kopasz442
    Nem hinném hogy csak ennyi tudos lenne a játékban, nézd meg az elveszetteket lehet e törölni, az asztronauta központban?
    ha igen utána nézd meg kiket lehet toborozni még.
  • Dimefromhell
    Nah srácok csak sikerült összehozni azt a nyomorult SSTO-t :D :D Nem vagyok nagy repülős nah :D
    Karrierben most először sikerült eljutnom egy Probe-al a Dres-re, bezsebeltem egy csomó science-t, így ki tudtam váltani a rapiert.
    Tovább finomítottam a "kis" (nagyobb mint az űrállomásom XD ) SSTO-t. Most már gazdaságosabb lett a crew transfer az állomáson.
    Annyi változás lesz a gépen, h kevesebb MonoP-t fogok magammal vinni.

Képek

UI: Az állomáshoz dokkolva látható a szintén nem kicsi bányagépem, vele eddig csak a holdon bányásztam, majd visszajöttem az állomásra.
    UI2: Ezt 1.0.4-ben sikerült összehozni.

A további tervek hogy bővítem az állomást, mert így elég szűkös a gépezet finoman kellett dokkolni.
    Továbbá jelzett a KAC hogy nemsokára indulni kell a Jool-ra :) :)
  • Joker307
    Tac life-fal az igazi mégiscsak :) Az volt a gond hogy lemerült teljesen az állomás és hiába voltak kint a napkollektorok, mikor a bolygó nappali oldalára értem akkor sem kezdtek tölteni az aksik. Vittem fel egy modulnyi aksit hogy azzal majd bebikázom de dokkolás közbe meghaltak :( Azóta működik újra az állomás. Van még fent egy mérnök, ami nem tudom mire jó :)
  • Kopasz442
    Hm.. akkor igazából pofára estél. :)
    A jármüveket semmisitsd meg a követő állomáson, ha már ugy sincs benne élő kerbál? ezek szerint Tac Life -ot használsz, Hát oda kell figyelni az ellátmányra.
    És ezek után nézd meg a kiképző központot.
  • Joker307
    Sajnos meghalt mind a két tudóson az állomáson és a kiképző központba csak mérnök és pilóta van. Tudományos karriert csinálok(pénz nincs, csak tudományos pont) Ilyenkor mi a teendő? :D
    Már az 5 kerbinemet vesztettem el :(
    Utoljára szerkesztette: Joker307, 2016.01.09. 11:50:38
  • Kopasz442
    Ha végül is sikerül az orbit, akkor arra a magasságra tegyél egy üzi tartályt után tölteni, kint már nem kell túl sok lehet kicsi is, és tovább tudsz haladni.
  • Kopasz442
    Ha jól látom ez még régi verziójú KSP, 1.0.4? Próbáld ki az új 1.0.5-őt, meglepődsz menyire mások a hajtóművek.
  • Kopasz442
    Pontosítok a képen látható mire kell kattintani hogy haza küldhesd a pontokat! Na azért ennyi energia nem kell, ennyi csak ehhez az űrállomáshoz lett készítve!

Plussz adalék:

A tudós (scientist) kerbal képességei:
    0 csillag: Képes resetelni a Science Jr és a Mystery Goo eszközöket EVA során. Az MP-LG-2 labormodulba kell egy tudós hogy működjön.
    1 csillag: Helyszíni kutatás ra +5% science pont. Labormodul sebesség 5x.
    2 csillag: Helyszíni kutatás ra +10% science pont. Labormodul sebesség 9x.
    3 csillag: Helyszíni kutatás ra +15% science pont. Labormodul sebesség 13x.
    4 csillag: Helyszíni kutatás ra +20% science pont. Labormodul sebesség 17x.
    5 csillag: Helyszíni kutatás ra +20% science pont. Labormodul sebesség 21x.
    Utoljára szerkesztette: Kopasz442, 2016.01.08. 20:48:22
  • Kopasz442
    Jobb klikk a Laborra és ha van rajta antenna haza küldi, persze jó hosszú idő alatt úgy hogy legyen elég elektromos energia is!
    Ha jó emlékszem transmit reseurce, vagy valami ilyesmi.
  • [NST]Cifu
    Azt az apróságot nem említetted, hogy te repülőgép-alapú SSTO-t akarsz. :)
    Az aerodinamikai része annyira gáz (még mindig) a játéknak, hogy én bottal sem piszkálom...
  • Dimefromhell
    Nah csak sikerült összehozni egy Rapier nélküli SSTO-t ami Orbitra tud állni, viszont még mindig nem marad elég nafta, hogy randevúzni tudjak az űrállomással. A második emelkedéskor kissé instabil a gép és akárhogy korrigálok nagy lesz az eltérés a két pálya között. (Lehet hogy ezt kellő gyakorlással ki tudom kerülni, de nagyon neccesen van kiszámolva az üzemanyag.
    Egyébként úgy csinálom, hogy 40 fokos szögben szállok fel, amikor elkezd csökkeni a sebesség (úgy 15-20e m-en) akkor zuhanásba viszem a gépet, felgyorsítom amennyire merem (600-750 m/s) és finoman felhúzom az orrát (ekkor szokott instabillá válni) emelkedek, gyorsulok, amikor az intake air 0.7 körül van bekapcsolom a rakétákat. emelkedés 70e-re, majd az orbit kialakítása a szokott módon.
    KÉP 1
    KÉP 2
  • OGMontana
    Kutatásnál mindegyik technológiának megvan, hogy mennyi pontból tudod kifejelszteni. A legdrágábbik technológia 1000 science pontot ér. Viszont lépésről lépesre kell őket kifejelszteni. Ha karrier módban vagy, akkor az épületet is fejlesztnei kell, mert első szinten talán 500 a maximum, amit gyűjthetsz. Ha többet gyűjttöl akkor nem számolja bele, csak a kutatási archívumoknál lesz róla infó.
    A vizsgálatot pedig egyszer kell elvégezni, viszont bármikor megismételheted, de csak adott science pontot ér. Szóval ha elküldöd antennán, akkor az össz pont egy részét kapod meg, majd a többit pedig, ha adatokat hazajuttatod. Bár crew és EVA reportot elég hazasugározni, mert ugyanúgy megkapod a max pontot értük. Ezen kívül tudóssal érdemes csinálni a dolgokat, mert ő kap valamennyi pluszt.
    Ha űrhajón vannak az eszközök, akkor ki sem kell szállni, úgyis el lehet végezni a dolgokat. Az EVA-hoz és talajmintához kell kiszállni az űrhajóból.
  • [NST]Cifu
    KSP Enginerrel-el vagy MechJeb-el nézd meg mekkora a Delta-V-je az űrhajódnak. Felteszem nincs elég Delta-V.

Két megoldás van: könnyebb űrhajó, vagy több üzemanyag. :)
  • Dimefromhell
    Megint kínlódok az SSTO-val, mert az űrállomáshoz jó lenne egy crew transportot csinálni.
    Akárhogy építem meg a gépet, mindig kevés marad az üzemanyag a low orbithoz :( Karrierben nincsen rapierem, így ott váltok a két hajtómű típus között, de sandboxban se jön össze rapierrel.
    100 videót megnéztem, többféleképpen próbáltam a repülést, azt is ami kopasz videójában van, de egyszerűen nem jön össze. 70-ig felmegy szépen, aztán amikor ki kellene alakítani a körpályát akkor kifogy a nafta :( Nem tudom hogy mit kellene figyelnem még :(
  • Joker307
    Köszönöm a segítséget! Végül inkább ahogy írtad a Mimnuszra szálltam le, tényleg lényegesen egyszerűbb volt. A kapott pontokért meg már tudtam olyat építeni ami vissza is tud jönni a Mun-ról :)

Laboratóriummal kapcsolatba lenne 1-2 kérdésem :)
    Egyrészről a kutatás ami folyik, meg kell várni míg felmegy 500-ra majd mit kell vele csinálni? Mennyi kutatási pontot ér? Ha ez egyszer megvolt onnantól kuka, nem lehet belőle több pontot kicsikarni? A másik az hogy új opció jelent meg ha az állomáson csinálok egy vizsgálatot, plusz pontot ad érte a laborba, majd ott eltárolja, azt antennával továbbítva csak veszteségesen tudom elküldeni vagy valahogy ilyen adat begyűjtéssel a legénység is betudja szedni majd személyesen levinni a Kerbinre? Az adat begyűjtés itt is olyan hogy ki kell szállni egy EVA-ra, odaevickélni a laborhoz és kiszedni?
    Bocs a sok kérdésért csak ez a labor dolog még nagyon új :)

Még egy eszembe jutott: Jeleneleg két tudós dolgozik fent, lehet valahogy gyorsítani a kutatást?