Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tesztgép: Asus p77h Proci i7 2,93GHz, Ram 16GB DDR3, VGA: Asus GTX 1660 OC 6 GB
Link: https://www.facebook.com/899408590117564/timeline/story?ut=43&wstart=0&wend=1441090799&hash=-4849335261418231966&pagefilter=3
Sajnos nem tudom, hogy a repülési profilt nem találom el, vagy a gépem nem jó. 70k főlé felmegyek szépen (a zuhanásos technikával) de utána nem marad elég üzemanyagom h pályára álljak. Kísérleteztem, a tolóerő/üzemanyag aránnyal, de vagy a tolóerő lesz kevés, és nem érem el a megfelelő sebességet, vagy a nafta fogy el.
Ez a gép:
KÉP
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2015.08.19. 20:40:12
Sajnos ide még linket nem rakhatok igy csak beírom az oldal linkjét, másoljátok ki!
http://kerbalspaceprogram.hu/ksp-oktatas/utazas-mas-bolygokra/
A wikin azt írták, hogy 256x160, de átméretezem. Speciális karaktert nem tartalmaz a fájl neve.
Olyan legyen mint ez

Kerbal Aircraft Expansion (KAX) Az OPT-vel akadtak gondjaim, mert a leszállásnál imádnak szétesni?!

A hangárban:
Felszállás előtt:
Durva emelkedés:
Lekapcsolódás előtt:
Távolodva a Lifter-1-től:
Orbiton:
A Korábban említett problémák a repülés során ugyanúgy fennálltak.
Elnézést kérek, a képek 2 repülésből származnak, az első alkalommal nem ültettem pilótát az Orbiter-1.3-ba.
Van még egy kis problémám. Nem tudok zászlót berakni. A használni kívánt kép 256x160 px méretű, PNG formátumú, Gimp segítségével készítettem. A ...\GameData\Squad\Flags mappába helyeztem el a többi között, de nem jeleníti meg a programban. Hogyan oldhatom ezt meg?
A kép:
http://i59.tinypic.com/30bejio.png
SötétBarom:
Simán kibírja a visszautat is. :-)
Most már csak annyi a kérdés, kibírja-e a visszatérést <#idiota>#idiota>
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Szóval a repülőm visz a hátán egy kis űrsiklót, ami a pályára állás után még elegendő üzemanyagot tartalmaz a Mün eléréséhez (vissza már nem tudna jönni, sőt odamenni sem, ha nem a legkisebb Δv szükségletű pályát választanám). Ezt a gépet viszont több okból sem használom. Az első, hogy a Lifter-1 (ez a nagy gép) eltűnik egy bizonyos (idő, távolság, magasság ?) helyzetben. Azaz elérem a Lifter-1 által elérhető maximumot, majd a pálya csúcsán lecsatlakozik az Orbiter-1.3. A Lifter-1 beáll 0°-ra. Ilyenkor kb 10 m/s-al süllyed. Viszont ahogy emelkedik az orbiter-1.3 (azt irányítom), egyszer csak eltűnik a Lifter-1. A pályára állás a lecsatlakozástól számítva pár perc. Ennyi idő alatt a Lifter nem zuhanhat le. Egyszerűen eltűnik. A 10 m/s-os süllyedéssel több, mint 1 óra kellene a földetéréshez, de még ha zuhanna, akkor sem érne le ennyire gyorsan. Több fokozatú visszatérésnél is ugyanez tapasztalható nálam (v1.0.4 KSP hivatalos oldaláról letöltve).
15 km-es magasságban végrehajtottam a lecsatlakozást és az Orbiter-1.3-al repültem a Lifter-1 mellett. Stabilan süllyedt az előzőleg megadott sebességgel, ezt 2 km-ig tartotta, majd véget vetettem a tesztnek...
A másik az, hogy a radiális fokozatleváltó üzemanyagot továbbít. Az Orbiter-1.3 tartályából kezd fogyni az üzemanyag felszállásnál. Ezt úgy küszöböltem ki, hogy lezártam az Orbiter-1.3 üzemanyag hozzáférését (az oxidálószerét nem kell, a sugárhajtómű nem eszi azt). Emiatt nehézkes a lecsatlakozás, de nem lehetetlen. Jó lenne egy alkatrészlista, ahol a darabok "fuel flow"-ja is fel van tüntetve. Esetleg egy mod eredménye lehet ez?
A harmadik dolog a megépítés, bár ha egyszer sikerül, akkor tárgytalan, viszont új projekt esetén fejtörést okozhat. Megépítettem a Lifter-1-et, majd külön az Orbiter-1.3-at. Mivel komplett járművet nem lehet részegységként menteni, ezért készítettem egy képet az Orbiter-1.3-ról, majd ráépítettem a Lifter-1-re. Az első ötletem az volt, hogy a pilótafülkét leszedem az Orbiter-1.3-ról (root), így már menthető részegységként. Sajnos egyetlen node volt, amin csatlakozni lehet, ez a pilótafülke utáni első elemé. A Lifter-1-re rakott radiális leváltóra nem lehetett.
Ha gépközelben leszek, rakok fel képet.

IP: ts.442pcgames.com:5555
Gyertek bátran!
Az Orbiterben nem nagyon vittem az SST-s scenario-kat. Telepítés után azonnal raktam fel a Bajkonur packot, Szojúzzal. A space shuttle-ket is a Buran miatt kedvelem.

Space Shuttle jellegű járművel küzd valaki?
Van egy ilyenem, mellesleg az első, amit magam építettem:
A kilővőállványon:
Indítás után:
A szilárd hajtóművek leváltása:
(A valóságban 45km körül teszik, de a ksp nem ad lehetőséget erre. A legnagyobb solid boostert is dobni kell 25km alatt, pedig ennél könnyebb hajót nem tudok építeni hozzá.
Itt még szuborbit...
A gondom csak az, hogy a gyárban a fő hajtóművet +5°-so beállítással terveztem és itt (amint látható) 10°-nál sincs "egyenesben" (mellesleg 15°). hogyan számoljak így pontosan?
Itt már orbiton, a tank leváltása nélkül is van még bőven DV-m...
Mellesleg az utolsó "sztédzs" monopropellant, ami majdnem 600 DV-t biztosít, csak hogy a "main engine"-t ne tudjam használni, mint a valóságban.
na igen, ez elég "csálé" orbit, z "ecc" általában 0,002 alatt van, azaz a AP és a PE ugyanazon a magasságon szokott lenni a karrier módban (ez egy sandbox mód, tesztelésre)
Persze ez a gép 1 kerbalt visz, egy kis raktérrel, ami a teszt során üres.
szóval szívesen fogadom a hasonló tapasztalatokat, hátha tudunk egymásnak okosat mondani...
nagyobb tömegű sikló esetén gyenge a solid rocket vagy túl erős a liquid (azaz 215 kevés, 600 már sok ekkora tömegnél)
http://i60.tinypic.com/m9rkid.png
Tapasztalatok?
Utoljára szerkesztette: Dawtec, 2015.08.09. 04:03:42
A bolygóközi pályák fizikája szerencsére változatlan.
Amúgy én is a Kerbin orbiton összeszerelést használom, hogy a Kerbinről induló rakéták alkatrészeinek a mennyiségét kordában tudjam tartani.
A küldetésekről:
Erősen mod függő, hogyan oldok meg egy-egy problémát. Life support-al és kethane mod-al a Duna-ra:
1. Az indítási ablakig gyorsítom az időt.
2. Kerbin orbitra küldtöm a létfenntartó modult. Ez a Duna-ra érkezéstől a hazatérésig elegendő ételt, vizet és levegőt jelent (ténylegesen csak ételt, ugyanis vizet és levegőt tudok konvertálni). Ez a modul tartalmaz még akkumulátorokat valamint napelemet.
3. Kerbin orbitra állítom az üzemanyag ellátó rendszert. Ez egy üres kethane tartály, fúró és konvertáló, plusz akku és napelem.
4. Kerbin orbitra állítom a legénységet és a tudományos műszereket. Ezen a járművön csak az odaútra van elegendő levegő, víz és étel.
5. Minden modul külön indul a Duna-ra. Először a csapat modulja ér oda. Megkezdi a szkennelést kethane mezők után, míg a létfenntartó odaér.
6. Megérkezik a létfenntartó modul és landol egy nagyobb mezőn, a csapat szkennel tovább, míg tart a hajó létfenntartó rendszere.
7. Leszáll a legénység a létfenntartó modulhoz, majd összekapcsolódik vele.
8. Tudományos adatgyűjtés az üzemanyagmodul érkezéséig.
9. Az üzemanyagmodul csatlakozik a bázishoz. A raktérben egy egyszemélyes kisrepülő, amivel meglátogathatom az összes körzetet a bolygón és begyűjthetek minden adatot (csak légkörben képes repülni).
10. Előállítom a hazáig szükséges üzemanyagot. Duna orbitra áll az üzemanyag ellátó rendszer, 1 kör múlva a legénység is.
11. Dokkolás az üzemanyag ellátó modulra, nafta átcsorgatása majd indulás haza (persze indítási ablakban).
Ez a megoldás a Duna-ra van optimalizálva, ugyanis a létfenntartó rendszer és az üzemanyag pontosan ki van számolva. Annyira, hogy ha valamit kicsit elnézek, akkor egy modul soha nem érkezik meg. Ez azért van, mert a légkört használom fékezésre, plusz egy kevés hajtómű rásegítés. Viszont ha a Duna periapszis után még deorbitális a pályám, akkor integethetek a modulnak, mert akkor látom utoljára. Amennyiben a Duna holdja megfelelő helyzetben van, akkor segíthet a pályára állásban.
Amit használok ehhez:
Delta-V map
Alexmoon LWP
Sajnos mindkettő elavult már. Persze Delta-V map az van új, de ablak kalkulátort mèg nem találtam (mindkettő 0.x-re készült)
Szeretem magam számolni a dolgokat, a mechjeb-ből is kizárólag a Delta-V adatokat és az Orbit info-t használom. Nem okoz gondot, ugyanis az Orbiter 2010-ben csak műszerekre lehet támaszkodni, számolgatni kell, stb... Én azzal kezdtem.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Azt akartam kérdezni, hogy a nagyobb expedíciós gépeket (több műhold, lander, rover science) azt Kerbin orbiton építitek, vagy egyben lövitek fel, vagy több lépcsővel repültök át a bolygóra?
Mennyire figyeltek pl az indítási ablakra? Illetve, egy többmanőveres utazást (hinta, orbit) hogy tervezitek meg?
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2015.08.05. 22:54:19
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Engem Zoltánnak hívnak, és a 442 PC Games játékismertető weboldal tulajdonosa vagyok. Örömmel értesítek mindenkit, hogy létrejött aKerbal Space Program - Magyar Űrprogram weboldal. A játékot teljes mértékben szeretnénk magyarul ismertetni, de itt nem álltunk meg! Felkerestük a MANT-ot, akiktől kaptunk szakmai segítséget, de a játék fejlesztőkkel is kapcsolatba léptünk, hogy hivatalossá tegyük a honlapot. Jelenleg a tartalom feltöltése folyik.
Szeretnénk segítséget is kérni, mert kis csapatunk alig győzi a munkát! Ha valaki jól ismeri a játékot, jól fogalmaz, örömmel vennénk a segítségét!
A weboldal már üzemel, és a hozzá csatlakozó facebook oldal is, csak még nincs reklámozva. A hivatalos indítást Augusztus végére tervezzük egy váci Lan Party élő helyszínén!
És ha tudja valaki, hogy ki írta, fordította a wikipédiában a játék ismertetőjét, azzal szeretnénk felvenni a kapcsolatot!
Köszönöm a figyelmeteket, jó játékot!

A Béna.
A Béna.
Még nem próbáltam egyiket sem, de majd holnap...
Egymás mellé nem nagyon tudom rakni, nem sima hengertartályok. Nem is kell új elemeket hozzárakni, a két tartály közé rakom a dokkoló elemet és a hátsó tartály és hajtómű közé pedig a rakteret. Remélem működni fog.
Az egymásra rakott üzemanyagtartályok között fuel crossfeed van igy a te esetedben a felső tartály tölti az alsó tartályt ÉS a hajtóművet is.
Remélem gy működni fog.
A Béna.
Ha az se működne akkor próbálj több szárnyat rakni rá (függőleges vezérsík szerepben),és úgy próbáld tenni az üzemanyagtartályaidat,hogy ha kifogy minél kevesebbet mozogjon el a tömegközéppont.
ksphun.blogspot.hu
az összekötés:
az eredmény:

Utoljára szerkesztette: Dawtec, 2015.08.01. 21:13:02
Szóval mindkét tartályból induljon üzemanyagcső a hajtóműhöz? Csak a távolabbi tartályt kötöttem össze a hajtóművel, ami közvetlenül a hajtóműhöz csatlakozik azt nem. Gondolom akkor ez tetszőleges számú tankal is működik.
THX!
ksphun.blogspot.hu
Van arra lehetőségem, hogy egy hajtómű 2 tartályból kapja az üzemanyagot egy időben? Egy nagy SSTO-n dolgozom, de a több tartály miatt össze-vissza vándorol a CoM. Megoldható valahogy (akár mod-al), hogy két tartály egyszerre fogyjon?
Másik:
Nálatok is előfordul, hogy crash report-al kidob a program? (1.04) Ritka, de van ilyen, hosszabb küldetésnél bosszantó tud lenni és néha elfelejtek f5-öt nyomni...
Előre is köszi!