Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ksphun.blogspot.hu
Kár, mert úgy lenne értelme a műholdak telepítésének, mert rajtuk keresztül haza lehetne küldeni az adatokat. Minden műholdnál lenne veszteség, így figyelni kellene h a hold ne legyen takarásban, illetve ne legyen túl messze. Én választanám hogy hova küldöm az adatot. (bázis a felszínen, hajó, vagy állomás)
Egyébként nincs erre valami mod?
ksphun.blogspot.hu
A kérdés: Ha science-t akarok feldolgozni a laborban, akkor mindig össze kell kapcsolódnom az űrállomással, vagy át is küldhetem a labornak az adatokat egy antennával?

ksphun.blogspot.hu
Pár órát már játszottam vele.
Egy gyors kérdésem lenne.miért van az hogy gravity turn-nél néha elkezd pörögni az egész rakéta? Túl gyorsan megyek vagy túl sok az rcs fuvoka vagy mi lehet?
Köszi a segítséget.
Ebben a videóban, hogy csinálja a muksó, hogy még Duna orbit-ról rögtön Kerbin orbit tervez? Duna-n gyorsítani kell, hogy elhagyd a SOI-t majd lassítani Kerbol-nál, hogy elérd a Kerbin SOI-t, ezt egy lépésből hogyan csinálta?
A halál csupán a kezdet...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
kéne egy mod az ion hajtóművekhez, ami akkor is működteti a gyorsítást, amikor másik küldetéssel törődök. igazi űrjáró szörnyeteget lehetne építeni, ami egy küldetésből bejárhatná az összes bolygót :D
A minap is volt valami kisebb frissítés, de infót nem találtam róla, annyit vettem észre, hogy a pálya nevezetes pontjai mellett megjelent egy kis ikon, amivel "oda lehet warpolni". Vagy ez korábban is volt?
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.06.03. 22:30:45
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Felesleges, mert 0 pontos eva adatokkal is meg lehet tölteni. Ez mondjuk lehet bug is, de én akkor pakolok bele valamit ha visszatértem Kerbin köré. Úgy is le kell vinnem a felszinre az adatokat, akkor meg inkább spórolok az oda-vissza úton.
2. Ha már egyszer begyűjtöttél science-t valahonnan, akkor onnan nem tudsz mégegyszer már (esetleg nagyságrendekkel kevesebbet), viszont a contracthoz neked fizikálisan nem kell begyűjtened pontot, szóval akár 0-val is megcsinálhatod. Around space -hez csak SOI kell, orbit nem.
Amiket linkeltél ahhoz nagyon jó ingame modok vannak:
Science összefoglaló ablak ami szűrhető és elemek kereshetők benne.
Nagyon hasznos mod, szól ha olyan biome felett vagyunk ahol még el nem végeztt science-ek vannak, erősen konfigolható.
Transfer Window Planner
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.06.02. 22:35:06
1. Azt a küldetést, amikor a légkör különböző pontjairól kell hőmérséklet adatokat gyűjteni ti hogy oldanátok meg? Egy jó SSTO- kellene, mert 12-13e méteren elfogy az intakeair. Akárhogy variálok kevés a felhajtó erő. Amit építek SSTO pedig felzabálja az üzemanyagot, így többfordulós lenne a móka, de az rengeteg idő. :S Arra is gondoltam, hogy ez a küldetés a régi atmospherahoz volt.
2. A Munraszállós küldetést csinálom éppen, de a Mun körül hiába gyűjtök science-t nem fogadja el. Az gond lehet, hogy egy korábbi küldetésben szereztem onnan science-t? Azt írja Around a kerbin. A magasság is számít ilyenkor, vagy csak h orbiton legyek?
De ne csak kérdezzek, linkeket is kaptok:
Sandbox holdraszállásom Apollo stílusban. A holdról direktben randevúztam a parancsnoki hajóval, ami nem volt egyszerű, végén már csak monprop maradt.
Találtam egy jó Science Checker-t. A save file-t a zónába húzva megnézi, h milyen silencek vannak meg/hiányoznak és egy táblázatban összesíti.
Az Indítási ablak tervező is nagyon hasznos tud lenni.
Leszállóegység nincs hozzá?
Egyébként rohadt jól néz ki! :)
Diopapa: Radiális decouplerekkel és üzemanyag vezetékekkel.
-50 tonnás tudományos hajó
-435 tonnás össztömeg
-5 elszánt kerbal
-8 rosszul elhelyezett napelem ami nem tölt rendesen mert egymás árnyékolják
-kevés akkumulátor (1500 nem elég ha működik a laboratórium)
A Mark II-es ugyanilyen lesz, minimális változásokkal.

Le szeretnék szállni Duna-ra, de ott csak ernyőkkel akarok leérni, majd miután visszajöttem orbit-ra akkor ha lehet újracsomagolom, hogy majd Kerbin-en újra használhassam. Nem szeretnék extra tömeget aggatni a lander-re azért, hogy a kerbalom fel tudjon menni minden egyes ernyőkupolához.

Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.06.01. 22:26:41

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Esetleg azt tudja valaki, hogy már leszúrt zászlót hogyan lehet átnevezni úgy, hogy ne kelljen oda mennem? Fájlt kell szerkeszteni vagy modot kell használni az mindegy, sajnos sikerült két Mission #6-ot csináltam, egyet Minmus-ra egyet meg a Mun-ra.

ksphun.blogspot.hu

Amit kapásból kifejlesztettem elvitt fél milla pénzt.

ksphun.blogspot.hu
TAC-ot próbálgattam, de az elején még baromira megnehezíti a játékot, szerintem nem érdemes foglalkozni vele addig amíg egy Mun vagy Minmus küldetés is viszonylag nehéz. Nyílván karrier módra gondolok.