5572
  • Daffit
    A leghatékonyabb, ha a periapsis-ban lassítasz és csökkented az apoapsis-t. Ezt kb úgy képzeld el, hogy (pályától függően) pe előtt kezdesz fékezni és miután túlmentél rajta leállítod a hajtóműveket, teszel egy kört és megint, majd megint, majd amikor már körpályát alakítsz ki, akkor a landolás pontjához igazítva folyamatos égetéssel szállsz le.
  • wednes
    Légkör nélküli égitesten milyen fékezési módszerrel érdemes leszállni?

Folyamatosan fékezgessek időnként ( állandó lassú fék), vagy legyen 1-2 határozott erős fékezés (satufék) és úgy tegyem le a járművet?
  • wednes
  • Kopasz442
  • drakulalugosi
    Köszönöm a jó tanácsokat!
  • Palinko
    ja meg ezt annyival egészíteném ki, hogy ha már a várható Ap megvan 80-90km majd időgyorsítás Ap elé és prograde gyorsítani amíg kell az orbitális pályához
  • wednes
    Ügyelj az optimális emelkedési sebességre is. Az se jó ha túl gyorsan emelkedsz. Sokkal erősebb lesz a légellenállás, és nagyobb erővel is fékez (nyom lefelé) téged, amihez több üzemanyag és nagyobb tolóerő is kell, hogy lekűzdjed (gazdaságtalan üzemelés). Aztán nagyobb eséllyel is forgatja meg a hajót bedöntésnél, az erőkarok miatt.

Általában akkor szokott borulni az ember mikor ledobja a szilárd fokozatokat és elkezdi élesen bedönteni a hajót. Hirtelen megszűnik a extra tolóerő, ami egyensúlyt tartott a légellenállással.

A légkörbe mikor visszatérsz, ha túl nagy a sebességet, nem kell egyből leszállni. Csinálhatsz légkör fékezést mundjuk 40km feletti periapsissal, ami pár kör után már jobban lefékezte a visszatérő egységet.
  • drakulalugosi
    Már megvolt az 1.0 a légellenállással, mikor utoljára játszottam. Valószínűleg csiszoltak rajta még, mert a visszatérésnél sem volt ekkora jelentősége a súrlódásnak. Hevült rendesen, de maximum lerobbant róla ez-az, erre most az egész kabin robban vele együtt. No meg az ejtőernyők is könnyebben mennek tönkre. A BACC megvan már, csak a kilövőállást kéne fejlesztenem, mert még csak az alap van. A karrierben sokkal nagyobb jelentősége lett a pénzügyi helyzetnek is. Mindegy, legalább van kihívás.
  • wednes
    Köszi a választ. Persze erre az egyszerű dologra nem gondoltam, pedig a műszereknél is így van.

De úgy voltam vele, ha már összedokkoltak a hajók, biztos egyszerűbb lehet bentről átpakolni, mint kiküldeni egy kerbalt. Nem vettem figyelembe a kerbal logikát.
  • Palinko
    gondolom még az előtt játszottál, hogy betették volna 1.0-val a légellenállást :D erre most elfogy az üzemanyagod, hogy leküzd. egyébként gyorsan low orbitot. amíg nem lesz meg ez a hajtóműved az LV-T30 vagy 45-el egyetemben felejtsd el még a low orbitot is :D addig meg experimenteket kell csinálni, még a kerbinen is, lehet tudományt fejleszteni, külön a rakéta kilövő álláson, külön a kerbal másik részén, meg talán még a tengeren is. sok helyzetben mehet a crew report stb, meg azokat a missziókat vállald ahol sok a science pont.
  • drakulalugosi
    Egy ideig nem játszottam, s most hogy új karriert kezdtem, még egy nyamvadt low orbit sem jön össze. Tartok tőle, hogy a játék jelenlegi szintje meghaladta szerény képességeimet. Homokozóval meg játszanak az óvodások.
  • Szabolcs92
    Menj a podhoz egy kerbállal, jobb klikk a podra, és a menüben katt a "take experiments"-re. Ezzel ki lehet szedni a tudományos dolgokat, és elvinni bárhova.
  • wednes
    Ha egy Command Pod-ba van már tárolt adat (pl: talajminta), azt már nem lehet onnan kiszedni?

Úgy csináltam Mun-ra szállást, hogy előreküldtem egy leszálló pod-ot, minden földi jóval orbitális pályán várakozott. Utána indult egy űrhajó, dokkolt, leszállt, begyűjtött mindent, felszállt és újra dokkolt. Azt hittem az üzemanyaghoz hasonlóan át lehet tölteni a tárolt tudományos eredményeket, de nem tudtam.

Azt tudtam csinálni, hogy a műszerekből kiszedtem adatokat űrsétával és visszamentem az űrhajó podjába (az fog csak leszállni Kerbinen). De ami a leszálló podba van azzal nem tudok mit kezdeni.
  • wednes
    Végül is lehet ennyiből áll az egész.

A gömb szelet megjelenik, ha rákattintok a Munra. Ott is tudok képet váltani. Viszont a Tracking Station-ba továbbra se jelzi ki.
    Illetve nem tudom ez megjelenne e tudományos leírásként archívba, mert ott sincs semmi.

Szkenneltem kaptam 20 pontot, tudok színezgetni (akkor ha be van kapcsolva a szkenner a műholdon, minden ki- be lépésnél kikapcsolja). Lehet én vártam többet ettől a feladattól. :)
  • wednes
    M700-assal szkennelném le a Mun felszínét. Nem tudom eldönteni, hogy most jól csináltam -e vagy nem. Mert valami szerintem nem oké.

Polár pályára álltam (tized fokokkal nem foglalkoztam, nem is néztem, szemre ment), és kb 90km-es körpályára állt a szonda. Megcsinálta a szkennelést, vittem elég aksit is, nem merült le adás sugárzás közbe. Be i "színezte" a Mun-t, lehet mindenféle színképet állítani. Kaptam 20 tudományos pontot remek...Viszont nem jelenik meg az a gömb szelet a térképmódba, ahol lehet váltogatni a képeket, mintha nem történt volna semmi. Nincs is kitüntetett felvétel, ami ércet jelezne. Csak nagy általánosságba beszínezi az egész holdat.

Aztán belépek a Tracking Station-ba és a Munra képve, bizony azt jelzi nem történt semmi.
  • Kopasz442
    Fényképet fel tudnál tenni?
  • Palaja
    Valakinek van tippe miért esik darabokra a repülőm 750m/s-nél? Több próbánál is széthullik, pedig a hajtó művek nem is teljes fordulaton mennek.
  • Kopasz442
    Ckan-nal szedtem le. :D
  • Palinko
    köszi, sajna valamit használhattál, mert azt mondja, hogy "contains locked or invalid parts", careerben ki van minden fejlesztés nyitva. megpróbálom azért a sandboxot, mert látom szerkesztetted a kommentet. meg ha az nem akkor még mindég kereshetem a KAX-t :D
  • Kopasz442
    Tessék!
    SR-71 Kerbird
    Igaz kicsit orrnehéz, még lehet alakítani, stb. A KAX mód van fenn. bár nem hiszem hogy abból valamit beraktam volna. Ja és 1.0.5 Sandbox
    Jó utat!
    Utoljára szerkesztette: Kopasz442, 2015.11.17. 01:02:47
  • Palinko
    simán felismerhető a blackbird, ami most kifehéredett :D na de át lehet egymásnak küldeni a buildeket? szívesen elvinném egy körre :)
  • KiruHoshino
    SR-71-es
  • Kopasz442
    Nagyon szépen köszönöm!
    Na, ki ismeri ezt a gépet fel? Egyébként rohadt jól ment.

Utoljára szerkesztette: Kopasz442, 2015.11.16. 21:40:53
  • Szabolcs92
    Akkor mit is szeretnél csinálni?
    Ha valahova már feltöltötted a képet:
    [IMG ]http://képlink[/IMG] (szünet nélkül)
    pl.:

Ha valahova felraktad az albumot:
    [UR L=http://albumlink] albumnév[/URL]
    pl.:
    album

Ha meg még sehova nincs feltöltve a kép, alul "KÉPFELTÖLTÉS".
  • Palinko
    háááááát, végül is valósághű legalább :D meg az is jó hogy tanulni lehet tőle ő hogy szerkeszti a dolgokat.
  • Kopasz442
    Ha a mechjeb megcsinálja helyetted, hiszen az OLYAN egyszerű, akkor nyugodt szívvel tudjátok mondani, hogy: Én csináltam meg?
  • Kopasz442
    Ezeket látom itt alul de hiába nyomkodom, semmi! Csak a link beszurása. :(
  • Szabolcs92
    VOID - ad egy alapból nagyon jó, de elég minimális hudot (repülés és építés közben is). A HUD kis mértékben szabható testre, de gyakorlatilag bármilyen infó elérhető valamelyik ablakából.
    KER - nagyon jól testreszabható hud repülés közbe, építés közben fasza stage-enkénti infókat ad (jóval bővebbet, mint VOID), de talán kevesebb az össz infó, amit ki lehet facsarni az ablakaiból (vagy csak én nem játszottam még eleget vele).

Én több, mint egy évig VOID-ot használtam, utána kipróbáltam a mechjebet, és végül KER-nél kötöttem ki (most pedig a KER késése miatt megint VOID, így a kör bezárult :D ). Mindnek megvan a maga előnye, próbáld majd ki őket, és döntsd el magadnak, hogy melyik a legkényelmesebb.
  • Palinko
    köszi fiúk időközben feltettem a mechjebet, tetszik, tetszik, hogy belövöm menjen 50 méterre a meteortól aztán odatalál. de sok kínja is van, ha pl 0,5m/s akar lenullázni és nem bírok időt gyorsítani, mert mennek a hajtóművek. meg csinál sokszor hülyeséget és látom hogy tudta volna ő ezt kevesebb mint 15 év alatt egy kerbal közeli meteor megközelítését pl. mondjuk az én sok ad hoc próbálkozásomhoz képest lehet még ez is gyorsabb volt :D

egyébként pár sorban le lehetne írni nekem hogy miért Readux vagy VOID? azt látom a mechjeb kicsit lehalt fejlesztés és ettől biztos jött ki jobb mod :)
  • Szabolcs92
    Van olyan gomb hsz írásakor (az írható rész alatt), hogy kép beszúrása. Ha meg linket akarsz, URL beszúrása.
  • Szabolcs92
    Az sincs még 1.0.5-re, legalább napi 5-ször nézem :(
    @Palinko, én VOID-ot ajánlom, 1.0.5-re van már, most ideiglenesen én is visszatértem ehhez. Elég sok dolgot tud ez is, csak a hudok személyre szabása hiányzik.
  • Kopasz442
    Hogy a bánatba lehet képet beilleszteni, jobban mondva a kép linkjét?
    Utoljára szerkesztette: Kopasz442, 2015.11.14. 18:39:21
  • Kopasz442
    Kebal Engineer Readux, megkapsz abban is minden fontos adatot, csak nem csinál helyetted semmit sem? :)
  • Palinko
    a mechjeb-et miért nem tudom 1.4-re felrakni? mit ajánltok ezeken kívül? az alarm clock tényleg jó
  • Kopasz442
    Sok sikert!
  • Palinko
    köszi még nem modoltam, de ideje elkezdeni
  • Kopasz442
    Itt megtalálod a Magic Smoke Industries Infernal Robotics, módot.
    Letöltés a kerbalstuffról
  • Kopasz442
    Az Infernal robotic Arms módot használd.
    IRA mód forum
  • Palinko
    pont ezzel próbáltam :D és valami sok lábas szerkezettel próbáltam ugrálni mert a karom a fenekén volt az űthajónak de semmi sikerem nem volt. nem lehet valami robot karral irányítani a karmot?
  • Kopasz442