Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vagy várhat heteket Jebre, Billre és Bobra, akik most fel se tudnák szedni
album
Kb 5 t hasznos terhet képes LKO-ra állítani, és még marad bő 900 m/s delta-v. Szóval üzemanyag lenne még bőven nagyobb teher felvitelére is, de a tolóerő/súly arány úgy már nagyon kevés a turbojetek kiégése után.
Sokat próbáltam különböző fellövési profilokat, végül a legegyszerűbb lett a legjobb: indítás után rögtön felemelem az orrát kb 35 fokra, és végig teljes gázzal megy a turbojet. A túlmelegedéstől eleinte féltem, de annyira gyorsan elhagyja a légkört, hogy nincs ideje felmelegedni. Kb 19 km magasan bekapcsolom a nuclear engine-eket, a turbojetek kiégésekor lezárom a légbeömlőket, és legközelebb csak akkor nyúlok a géphez, mikor kezdenek túlmelegedni a motorok. Az egyedüli probléma az, hogy nagy magasságban elég sok üzemanyagot pazarol a gép: a kis tolóerő miatt muszáj magasan tartani az orrát hogy ne zuhanjon vissza mielőtt elérné a periapsis is a 70 km-t.
Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2015.05.03. 12:26:38

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
A patcher amúgy megy valakinek?
Nálam most másik hibával hal le mint eddig:
Unable to authenticate with the server: Received malformed data from the server: File not found.
A halál csupán a kezdet...
Utoljára szerkesztette: Lyobag, 2015.05.02. 13:50:26
Elküldtem Jebet hősködni a Munra,de visszafele csak a Mun orbitig volt elég a hajó.Fogtam kiküldtem Valentinát átvettem a tudományos adatokat,visszatértem.Így most már ki tudtam fejleszteni azokat az eszközöket,amikkel vissza hozom jebet +egybe el tud menni a holdakra és vissza.
Utoljára szerkesztette: pingex, 2015.05.02. 13:27:23
ksphun.blogspot.hu
ahogy észrevettem, az lv909 elég jól működik hőpajzsként is.
tegnap amúgy jött két update, elég fontos változásokkal.
http://forum.kerbalspaceprogram.com/content/337-KSP-1-0-1-Is-Up
a turistákkal meg kezdeni kéne valamit - valahogy nem akarom őket kiküldeni, míg nincs meg a megfelelő visszatérő egység nekik (avagy egy nagyobb hőpajzs, rakéta elemek, ilyesmik)
Utoljára szerkesztette: Lyobag, 2015.05.02. 10:58:47
Science módban indítottam, de nem értem hogy mire kapok kutatási pontokat, az elején 1-2 kilövés és leszállás után kaptam aztán akármit csináltam nem kapok. :( Mit csinálok rosszul?
Épp az első hold körüli utamról toltam vissza a pályát 30km magasra,kb 3200 m/s-al érkeztem,a hőpajzs izzott mint a fene,de alig lassultam 3-400m/s-ot.Ha viszont nyitok ernyőt akkor az kb 17km-en nyílik ki,ott le is kapja pár másodpercen belül 1-200m/s-ra.

ksphun.blogspot.hu
Szóval: meg lehet-e azt oldani, hogy
– nem megy le tálcára a ksp, ha kikattintok belőle,
– vagy az egyik monitoron fut a rendes KSP, a másikon egy térkép-nézet van (erre találtam külön modot, de az elavult, ráadásul két KSP kliens egyidejű futása kell, ahhoz pedig gyenge a gépem),
– vagy valahogyan "kihúzom" a KSP-s ablakokat (pl. VOID, vagy Mechjeb ablakait) a kis képernyőre, miközben a nagyon megy rendesen a játék
Köszi :)
Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2015.04.28. 16:41:21
@3986: Eleinte nekem is sokszor átfordult még folyékony üzemanyagúval is. Kezdd nagyon korán a gravity turn-t, és ne csinálj éles manővert, 10 foknál messzebb ne legyen a rakéta orra a haladási iránytól, így jóval hangsebesség fölött lehet haladni már 10 km alatt is. Én általában indulás után már pár 100 méterrel nekiállok dönteni.
tapasztalat: súlyelosztásra figyelni a visszatérő egységnél, mert ha orrnehéz, könnyen felrobban...
Ha SRB-vel megyek fel első fokozatként akkor amikor túllépek egy sebességet kis magasságon akkor eldől a rakéta a vektorról és elkezd pörögni. Van valami ötlet? Próbáltam szárnyakkal, de azok még fixek. A folyékony üzemanyagú rakéták stabilak mert tudom állítani a tolóerőt, ha tartom a kb 200 m/s-ot 10 km-ig akkor nincs gond.
Asszem kezdek egy revert meg quickload nélküli karriert a nagy örömre.
Elvből nem foglalkozok sohase félkész/early access/alfa játékkal, bétával is nagyon csínján. Nemrég megszektem ezt a koncepciót, és meg is bántam (Planet Explorerresel, mert egész játszható ugyan, de utólag azért sok szívás volt a bugokkal, crashekkel, félkész featureokkal - ha meg kijön élesbe, kb a nagy részét már láttam ezért nem lesz élmény).
Az is egy dolog ha a funkció csírái már megvoltak egy éve, aztán apránként adták hozzá a küldetéseket - jobb nekem ha egyszerre látom az egészet, nem ahogy növekszik :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.04.28. 08:53:09
Új alkatrészek pengék, van egy csomó új sciency stuff, fasza légbeömlők, kibaszott nagy szárnyak, egy új solid booster, pajzsok, fairingek, stb..
Az aerot viszont szépen megberhelték, ahogy néztem megszűnt a "soup-o-sphere".. Csináltam egy repülőt négy rapierrel, és simán 2-300m/secet repült felszállás után pár másodperccel.. Aztán jól elkerekedett a szemem, mikor 12000m-en átváltottak closed cycle-re..
Majd beleásom magam kicsit jobban, de eddig nagyon jónak tűnik.. Kezdek is egy új karriert, csak megvárom, amíg kijön a kompatibilis mechjeb. ;DDDD
ksphun.blogspot.hu
Nálam villámgyorsan tölt! Hozzáteszem ,nem mértem soha, de még SSD-ről is sokat vacakolt. Most meg talán ha 10-15 másodperc alatt Főmenü. Egyelőre a régi mentést is betöltötte, majd meglátjuk rendesen működik-e?
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Kb 2-3 óra mire be fog tölteni így saccra. (Steam verzió)
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.