5572
-
fuho #4332 A minden felhasználói név és jelszó ezt jelenti. szóval legyetek oly szivesek és adjatok egy linket. -
Lyobag #4331 elvileg ha vásárláskor adtál meg email címet, kérhetsz jelszó emlékeztetőt arra. már ha tudod az email jelszavad és címedet :D -
fuho #4330 minden felhasználói nevem és jelszavam is oda. ez már azén hülyeségem. de segítsetek. -
Ninju #4329 De ha már egyszer megvetted belépsz és letöltöd megint.
(Vagy valamiről nem tudok.) -
fuho #4328 Mert az egész gépem úgy ahogy volt ment a kukába. :( -
Ninju #4327 Nagyobb virágboltban biztos találsz, de miért kell újra megvenni? -
fuho #4326 helló valaki tud adni egy linket aksp hez az 1.0.4. letöltéséhez. sajna nincs pénzem újra megvenni így ingyenes torrent kellene. -
wednes #4325 First news on version 1.1
"... The Unity 5 update in itself brings major changes to many game systems, and delivers a very solid performance boost, via the new version of PhysX being able to multithread across your processor cores. Perhaps more importantly the Unity 5 update has proven to make the game far more stable on 64 bit platforms, meaning a 64 bit client for Windows and possibly Mac OSX is something we’re looking into very seriously for this update....." -
#4324 TWR, Mass -
Kopasz442 #4323 -
Kopasz442 #4322 Kép: -
Kopasz442 #4321 Tessék egy SST:
Link: https://www.facebook.com/899408590117564/timeline/story?ut=43&wstart=0&wend=1441090799&hash=-4849335261418231966&pagefilter=3 -
Kopasz442 #4320 Illetve mennyi a súlya, tonnában (két tizedesig) :D -
Kopasz442 #4319 Szia, mennyi a TWR (toló erő/ tömeg) aránya a gépednek indításkor? -
#4318 Szia! Én is elkezdtem egy SSTO-t építeni, és nagyon sokat segített a videód.
Sajnos nem tudom, hogy a repülési profilt nem találom el, vagy a gépem nem jó. 70k főlé felmegyek szépen (a zuhanásos technikával) de utána nem marad elég üzemanyagom h pályára álljak. Kísérleteztem, a tolóerő/üzemanyag aránnyal, de vagy a tolóerő lesz kevés, és nem érem el a megfelelő sebességet, vagy a nafta fogy el.
Ez a gép:
KÉP
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2015.08.19. 20:40:12 -
Kopasz442 #4317 Elkezdtük az ismertetők, oktató oldalak feltöltését. elsőnek az utolsót, az "Utazás más bolygókra" készült el.
Sajnos ide még linket nem rakhatok igy csak beírom az oldal linkjét, másoljátok ki!
http://kerbalspaceprogram.hu/ksp-oktatas/utazas-mas-bolygokra/ -
Dawtec #4316 Köszönöm a választ!
A wikin azt írták, hogy 256x160, de átméretezem. Speciális karaktert nem tartalmaz a fájl neve. -
Kopasz442 #4315 -
Kopasz442 #4314 A zászló pontos mérete: 250x160! amit írtál egy kissé nagy, és ékezetes betű szóköz ne legyen a nevében!
Olyan legyen mint ez
-
Kopasz442 #4313 Sokszor nem a legnagyobb a legjobb hanem a kisebb. és nagyon sokat számit milyen a repülési profil. Főleg az utobbin kell sokat dolgozni. Én egy egyszerű kis géppel, több repülés után is folyamatosan tudtam emelni a max sebességét, elöször a 3 M. de végén jó repülési profillal 4,2 M és 50 Km magasság! -
Kopasz442 #4312 Az Orbiter szárnyában lehet tüzelőanyagot tárolni! Bár a mérete lehetne kisebb is nincs szüksége ekkorára. Használd a Tweekscale módot ehhez. Azzal nem csak nagyítani lehet! Az általam használt módok: Tweekscale, TAC Life support, Kerbal Engineer Redux, KW Rocketry, OPT Space Plane Parts V1.7,
Kerbal Aircraft Expansion (KAX) Az OPT-vel akadtak gondjaim, mert a leszállásnál imádnak szétesni?!
-
Dawtec #4311 Itt vannak az ígért képek:
A hangárban:
Felszállás előtt:
Durva emelkedés:
Lekapcsolódás előtt:
Távolodva a Lifter-1-től:
Orbiton:
A Korábban említett problémák a repülés során ugyanúgy fennálltak.
Elnézést kérek, a képek 2 repülésből származnak, az első alkalommal nem ültettem pilótát az Orbiter-1.3-ba.
Van még egy kis problémám. Nem tudok zászlót berakni. A használni kívánt kép 256x160 px méretű, PNG formátumú, Gimp segítségével készítettem. A ...\GameData\Squad\Flags mappába helyeztem el a többi között, de nem jeleníti meg a programban. Hogyan oldhatom ezt meg?
A kép:
http://i59.tinypic.com/30bejio.png
SötétBarom:
Simán kibírja a visszautat is. :-) -
#4310 Összehánytam még egy ganédomb SSTo-t. :D Az új aeroval egész jó dolgokat meg lehet valósítani.. Ennek a különlegessége, hogy az oxidizer nagy részét a 4 külső tankban viszi.. Kerbal engineer is meg van zavarodva ettől, simán azt hiszi nincs már benne nafta, amikor még bőven van.. :D
Most már csak annyi a kérdés, kibírja-e a visszatérést -
Dawtec #4309 Van egy gépem, ami sugárhajtóművel képes felmenni 40 km-re és mindezt 1600 m/s mellett, onnan kb. 700 m/s kell a pályára álláshoz. A linkelt képen 891 m/s szerepel, innen azért még kell kb. 1400. Végülis az sem olyan sok, 50 km-en.
Szóval a repülőm visz a hátán egy kis űrsiklót, ami a pályára állás után még elegendő üzemanyagot tartalmaz a Mün eléréséhez (vissza már nem tudna jönni, sőt odamenni sem, ha nem a legkisebb Δv szükségletű pályát választanám). Ezt a gépet viszont több okból sem használom. Az első, hogy a Lifter-1 (ez a nagy gép) eltűnik egy bizonyos (idő, távolság, magasság ?) helyzetben. Azaz elérem a Lifter-1 által elérhető maximumot, majd a pálya csúcsán lecsatlakozik az Orbiter-1.3. A Lifter-1 beáll 0°-ra. Ilyenkor kb 10 m/s-al süllyed. Viszont ahogy emelkedik az orbiter-1.3 (azt irányítom), egyszer csak eltűnik a Lifter-1. A pályára állás a lecsatlakozástól számítva pár perc. Ennyi idő alatt a Lifter nem zuhanhat le. Egyszerűen eltűnik. A 10 m/s-os süllyedéssel több, mint 1 óra kellene a földetéréshez, de még ha zuhanna, akkor sem érne le ennyire gyorsan. Több fokozatú visszatérésnél is ugyanez tapasztalható nálam (v1.0.4 KSP hivatalos oldaláról letöltve).
15 km-es magasságban végrehajtottam a lecsatlakozást és az Orbiter-1.3-al repültem a Lifter-1 mellett. Stabilan süllyedt az előzőleg megadott sebességgel, ezt 2 km-ig tartotta, majd véget vetettem a tesztnek...
A másik az, hogy a radiális fokozatleváltó üzemanyagot továbbít. Az Orbiter-1.3 tartályából kezd fogyni az üzemanyag felszállásnál. Ezt úgy küszöböltem ki, hogy lezártam az Orbiter-1.3 üzemanyag hozzáférését (az oxidálószerét nem kell, a sugárhajtómű nem eszi azt). Emiatt nehézkes a lecsatlakozás, de nem lehetetlen. Jó lenne egy alkatrészlista, ahol a darabok "fuel flow"-ja is fel van tüntetve. Esetleg egy mod eredménye lehet ez?
A harmadik dolog a megépítés, bár ha egyszer sikerül, akkor tárgytalan, viszont új projekt esetén fejtörést okozhat. Megépítettem a Lifter-1-et, majd külön az Orbiter-1.3-at. Mivel komplett járművet nem lehet részegységként menteni, ezért készítettem egy képet az Orbiter-1.3-ról, majd ráépítettem a Lifter-1-re. Az első ötletem az volt, hogy a pilótafülkét leszedem az Orbiter-1.3-ról (root), így már menthető részegységként. Sajnos egyetlen node volt, amin csatlakozni lehet, ez a pilótafülke utáni első elemé. A Lifter-1-re rakott radiális leváltóra nem lehetett.
Ha gépközelben leszek, rakok fel képet. -
Kopasz442 #4308 Pillanatnyilag olyan meleg van a szobában, hogy a számítógép folyamatosan számítási hibákat vét. :( Az SST elhalasztva hűvösebb időre! Próbáljatok egy kevésbé kritikus űrrepülőgépet építeni mert az amerikai egy nagyon kihegyezett konstrukció, igazság szerint meg sem éri foglalkozni. Vagy kisebb jármű, egy rakéta tetejére, (mint az ESA terv) vagy jet hajtómű, rakéta hajtómű kombináció. Ezt inkább érdemesebb megpróbálni. Egy jó repülő megfelelő repülési profillal akár 50-60 Km-re is képes felugrani, és onnan már nem kell sok Delta-V az orbitális pályához! Sok sikert! -
Kopasz442 #4307 Ha kérdése van bárkinek, szívesen segítünk a weboldal Team Speak-jének Kerbal Space Program szobájában!
IP: ts.442pcgames.com:5555
Gyertek bátran! -
Dawtec #4306 Nagyon szépen köszönöm!
Az Orbiterben nem nagyon vittem az SST-s scenario-kat. Telepítés után azonnal raktam fel a Bajkonur packot, Szojúzzal. A space shuttle-ket is a Buran miatt kedvelem. -
Kopasz442 #4305 De este ha hazajöttem össze rakom egy ilyen SST-ét és megmutatom. -
Kopasz442 #4304 A repülés alapjai
-
Kopasz442 #4303 Nézd meg aaz Orbiter 2010-ben a felszállási profilját az SST-nek. Egyébként nem éri meg szenvedni vele, az amerikai változatú SST a legrosszab! Nézz utána másnak, PL az ESA sst terveknek, megvalósithatobbak. Az amerikaiak is belátták, hogy fejlődési zsákutca. :(
-
Dawtec #4302 bocsánt, utolsó kép:
-
Dawtec #4301 Sziasztok!
Space Shuttle jellegű járművel küzd valaki?
Van egy ilyenem, mellesleg az első, amit magam építettem:
A kilővőállványon:
Indítás után:
A szilárd hajtóművek leváltása:
(A valóságban 45km körül teszik, de a ksp nem ad lehetőséget erre. A legnagyobb solid boostert is dobni kell 25km alatt, pedig ennél könnyebb hajót nem tudok építeni hozzá.
Itt még szuborbit...
A gondom csak az, hogy a gyárban a fő hajtóművet +5°-so beállítással terveztem és itt (amint látható) 10°-nál sincs "egyenesben" (mellesleg 15°). hogyan számoljak így pontosan?
Itt már orbiton, a tank leváltása nélkül is van még bőven DV-m...
Mellesleg az utolsó "sztédzs" monopropellant, ami majdnem 600 DV-t biztosít, csak hogy a "main engine"-t ne tudjam használni, mint a valóságban.
na igen, ez elég "csálé" orbit, z "ecc" általában 0,002 alatt van, azaz a AP és a PE ugyanazon a magasságon szokott lenni a karrier módban (ez egy sandbox mód, tesztelésre)
Persze ez a gép 1 kerbalt visz, egy kis raktérrel, ami a teszt során üres.
szóval szívesen fogadom a hasonló tapasztalatokat, hátha tudunk egymásnak okosat mondani...
nagyobb tömegű sikló esetén gyenge a solid rocket vagy túl erős a liquid (azaz 215 kevés, 600 már sok ekkora tömegnél)
http://i60.tinypic.com/m9rkid.png
Tapasztalatok?
Utoljára szerkesztette: Dawtec, 2015.08.09. 04:03:42 -
kamov #4300 Az Alexmoon LWP még mindig jó.
A bolygóközi pályák fizikája szerencsére változatlan.
Amúgy én is a Kerbin orbiton összeszerelést használom, hogy a Kerbinről induló rakéták alkatrészeinek a mennyiségét kordában tudjam tartani. -
Dawtec #4299 Köszönöm a képet Fürtös! Most már megy. A projektet eldobtam, de újra elindítom.
A küldetésekről:
Erősen mod függő, hogyan oldok meg egy-egy problémát. Life support-al és kethane mod-al a Duna-ra:
1. Az indítási ablakig gyorsítom az időt.
2. Kerbin orbitra küldtöm a létfenntartó modult. Ez a Duna-ra érkezéstől a hazatérésig elegendő ételt, vizet és levegőt jelent (ténylegesen csak ételt, ugyanis vizet és levegőt tudok konvertálni). Ez a modul tartalmaz még akkumulátorokat valamint napelemet.
3. Kerbin orbitra állítom az üzemanyag ellátó rendszert. Ez egy üres kethane tartály, fúró és konvertáló, plusz akku és napelem.
4. Kerbin orbitra állítom a legénységet és a tudományos műszereket. Ezen a járművön csak az odaútra van elegendő levegő, víz és étel.
5. Minden modul külön indul a Duna-ra. Először a csapat modulja ér oda. Megkezdi a szkennelést kethane mezők után, míg a létfenntartó odaér.
6. Megérkezik a létfenntartó modul és landol egy nagyobb mezőn, a csapat szkennel tovább, míg tart a hajó létfenntartó rendszere.
7. Leszáll a legénység a létfenntartó modulhoz, majd összekapcsolódik vele.
8. Tudományos adatgyűjtés az üzemanyagmodul érkezéséig.
9. Az üzemanyagmodul csatlakozik a bázishoz. A raktérben egy egyszemélyes kisrepülő, amivel meglátogathatom az összes körzetet a bolygón és begyűjthetek minden adatot (csak légkörben képes repülni).
10. Előállítom a hazáig szükséges üzemanyagot. Duna orbitra áll az üzemanyag ellátó rendszer, 1 kör múlva a legénység is.
11. Dokkolás az üzemanyag ellátó modulra, nafta átcsorgatása majd indulás haza (persze indítási ablakban).
Ez a megoldás a Duna-ra van optimalizálva, ugyanis a létfenntartó rendszer és az üzemanyag pontosan ki van számolva. Annyira, hogy ha valamit kicsit elnézek, akkor egy modul soha nem érkezik meg. Ez azért van, mert a légkört használom fékezésre, plusz egy kevés hajtómű rásegítés. Viszont ha a Duna periapszis után még deorbitális a pályám, akkor integethetek a modulnak, mert akkor látom utoljára. Amennyiben a Duna holdja megfelelő helyzetben van, akkor segíthet a pályára állásban.
Amit használok ehhez:
Delta-V map
Alexmoon LWP
Sajnos mindkettő elavult már. Persze Delta-V map az van új, de ablak kalkulátort mèg nem találtam (mindkettő 0.x-re készült)
Szeretem magam számolni a dolgokat, a mechjeb-ből is kizárólag a Delta-V adatokat és az Orbit info-t használom. Nem okoz gondot, ugyanis az Orbiter 2010-ben csak műszerekre lehet támaszkodni, számolgatni kell, stb... Én azzal kezdtem.
-
#4298 Minden egyes verzió megépíthető. Volt expedícióm amit Kerbin körül építettem meg és egy hajóval oldottam meg pl Jool összes holdján a landolást Jool album, de volt, hogy több részletben indítottam ugyanoda a modulokat (és a később indított hamarabb ért oda ) (ilyen volt az egy hajóval az összes bolygó/hold, csak üzemanyagot mindenhova küldtem) Általában Mun-t használom egy kis lendület szerzéshez. Az indítóablakok használata a kevesebb anyaggal tervezett űrrepülésekhez kell, ezt ritkán vettem igénybe (Kerbal Alarm Clock nagyon jó mod ehhez). -
#4297 Igazából amit én szívesen vennék, ha már lenne tutorial a bolygóközi utazásról hinta manőverekről és a hozzájuk való gép megépítéséről.
Azt akartam kérdezni, hogy a nagyobb expedíciós gépeket (több műhold, lander, rover science) azt Kerbin orbiton építitek, vagy egyben lövitek fel, vagy több lépcsővel repültök át a bolygóra?
Mennyire figyeltek pl az indítási ablakra? Illetve, egy többmanőveres utazást (hinta, orbit) hogy tervezitek meg?
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2015.08.05. 22:54:19 -
#4296 Nagyon jó! Maga a játék annyira komplex, mégis szórakoztató, hogy kell magyarul is ilyen, hogy minél többen rákapjanak :D -
#4295 Hajrá! :) -
#4294 Tök jó kezdeményezés! Hajrá! :) -
Kopasz442 #4293 Oktató videók :)