Sword of the Stars II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Túl tudod terhelni a védelmet és ezáltal pusztítóbbá tenni a drone-okat, csak ehhez összehangolt támadást kell megfelelõ kisegítõ fegyverzettel ami leköti a védelmet.
Erre a célra én a MIRV rakéták és Rapid Fire missile fegyverzet kombinálása kell amik folyamatos tûz alatt tartják a célpont hajókat és ezzel a védelmi fegyverzetüket le is kötik. Eközben a saját apróságok zavartalanul ténykedhetnek.
Magyarán érdemes erre a célra felfegyverezni a drone carrier hajókat (plusz légvédelmet adni nekik). Cirkáló alapon saját maga ezt nem tudja biztosítani a drone carrier mert a rapid fire missiles az heavy fegyver (oké, egy tehetõ egy battle bridge command szekcióra de az kevés). Szóval ezen kategóriában megfelelõ fegyverzetû egyéb hajók kellenek mellé (mondjuk war cruiser-ek battel bridge-el mert az úgy már 4 db RFM-et jelent vagy épp MIRV-et).
Dreadnaught-tal már azért kivitelezhetõbb a dolog.
inkvisitor:
Köszönöm az ismertetõt, magukat a típusokat ismerem, csupán arra lettem volna kíváncsi, hogy találkozott már velük játék közben valaki? Locust-al talán már találkoztam (azért csak talán mert lehet hogy keverem valami mással), de az egy nagy szárnyas bogár volt sok aprósággal meg egy aszteroida övben lévõ bázissal. Az nem volt kihívás csak nagyon sokáig tartott lelõni.
A phantom missile kimondottan arra készült hogy a fázison kívül helyezett hajókat károsítsa (semmi más nem képes az ilyen hajókat sebezni). Továbbfejlesztése a nagy hatótávú, hajón hurcolható Polaris missile-nak.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
a legtöbb esetben el van csúszva a popup sajna
rendszer védelem, na igen itt abszolút játékos párti:
kirakod a védelmed az elsõ bolygóra, ami legközelebb van a belépési pontjukhoz, mert a csatahajói ide mennek, a zsarukon lévõ pd-k megfogják a rakéták nagy részét), persze ha nagy flotta jön akkor bukja az ember a zsarukat, de egy döntetlen kihozható (köv körben meg már úgy is ott a sok zsaru újra).
rendszer támadás szintén babazsúr: vársz egy picit oda jön az ellen csatahajó különítménye, kinyírod õket, majd elmész a legtávolabbi bolygójához (töb bolygós rendszernél) mert ott lesz a kevesebb védelem, majd köv körben kinyírod a fõ bolygót, vagy ha több flotta védi, akkor elõbb õket, majd a fõ bolygót. 10 cruiser (segéd flottával) gyakorlatilag veszteség nélkül 2 kör alatt bármekkora rendszert szétkap, ha az ellenség csak hasonlóan vagy kicsit fejletteb. Kivéve a pod/shuttle rusht, ott 1-1 hajó veszteséggel lehet számolni
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Battlecruiser: Tarka és Liir építhet, a Tarkának ezenfelül ott vannak a speciális Hunter típusai.
Battleship (csatahajó méretû battlerider): Liir only, Leviathan kell a hordozáshoz, de mocsok kemény jószág.
Az általad leírt védelem tényleg mûködhet, de mennyi idõbe és pénzbe kerül a kiépítése akárcsak a fõbb rendszerekre? Még egy morrigi is véreset pisil, mire kiköhögi az árát.
Renegade: A védelem telítésére a MIRV-eket és az EC drónokat ajánlják. A rakétazáporban csak átjut pár támadó.
A cutter feladata nem az, hogy nekimenjen az érkezõ hajóknak, hanem hogy lelövöldözze a rakétákat. El szokott vérezni a kezdeti idõkben pár rendõr, de ahogy egyre javulnak a battle raider-ek meg egyre jobb fegyverek rakhatóak a drone-okra, már nem szoktak hullani. Ellenben a bolygó körül röpködve a közeledõ rakétákat lekapják és ez az ami miatt említettem õket. Ebben a szerepkörben nagyon hasznosak (különösen akkor ha már van variable laser vagy phaser mert akkor a felsõ csúzlik is befoghatóak erre a célra).
A védelem valódi bástyái a naval station (csak átfegyverzés után) meg az egyéb telepíthetõ állomások. Azok lesznek amik megvívják a harcokat (még ha veszteségek is érhetik õket, mert sajnos fordítottan arányos a tûzerejük és az ellenállási képességeik) csak egymáshoz közel kell õket telepíteni, meg jó fegyverzettel.
Az sem rossz megoldás, feltéve ha az ember tudja merrõl érkezhet az ellenfél, ha eleve a belépési ponthoz szórja ki az állomások egy részét a játékos, szépen végigpakolva az utat a bolygókig.
Amennyiben meg olyan komoly flotta érkezne amivel nem bírhat el egymagában a telepített védelem (látható az érkezõ flotta pontértéke command pontban meg látható hogy mibõl áll) akkor legfeljebb beküldök erõsítésnek egy sajátot az alap 3-ból (ennyivel mûködöm, nem volt szükség többre a medium kategóriás ellenfelek ellen, a meglévõket meg feldúsítom kellõ mértékben hogy védekezni és támadni is tudjanak).
Azzal sajnos egyet kell értenem, hogy a SDB nagyon késõn jön. Pedig piszok hasznos ketyere tud lenni. Közvetlenül bolygókhoz lehet csak telepíteni (bolygónként max 2, mindegy hogy lakott vagy sem). Manuálisan aktiválhatóak de utána már teszik a dolgukat (a taktikai képernyõn rá kell bökni az ikonjára). Van rajtuk 2 könnyû elõre tüzelõ csúzli, 2x3+1x2 könnyû torony, 2 közepes torony meg 4 db Polaris missile (vagy ennek a mutációi úgy mint a phantom missile vagy a sugárfegyveres ami a hajók ellen szerintem a legjobb). Elég jól is bírja a kiképzést a kicsike és megfelelõ fegyverzettel nagyon komolyan le tudja olvasztani a támadók számát.
Jut eszembe, melyik fajnak vannak battle cruiser-jei. Az egyik battle raider fejlesztés ilyen (Battle Cruisers) gépeket említ amik hordozásához speciális dreadnaught kell, de nem tudom mire gondolhattak a fejlesztõk. Lehet hogy csak a Sol Force-nak nincs ilyen (náluk jutottam még csak el eddig a fejlesztésig)?
Grand menace:
System Killer: Kóborol a galaxisban, és felzabálja a bolgókat útközben. Sebessége 2. A bolygózabáláskor felgyógyul. Ha eléri a célbolygót, akkor utána még 10 s van a csata végéig, és elpusztul a bolygó. Energiafegyvereket és spéci rakétákat használ, amik nagyon gyorsak. Tegnapelõtt néztem végig a Föld elpusztítását. A rendszerbõl csak a Merkúr és a Vénusz maradt meg.
Locust Hive: Mint a System Killer, de nem pusztítja el a bolygókat, csak elszedi az összes nyersanyagot. A gyûjtött anyagot újabb Hiveshipek építésére fordítja. Folyamatosan 40-50 drón kíséri, amiket korlátozottan pótol.
Csak energiafegyvereket használ, és most megjelentek Scout hivshipek is, amik csak kicsit kissebbek a Hiveshipnél.
Puppetteer: Áttetszõ hajó, a támadó egységeket átállítja.
Ortgay, avagy a Peacekeeper: Hatalmas UFO-szerû hajó, ami megjelenés után betiltja a háborúkat. Ahol harc van, ott megjelenik és kilõ minden hadihajót. Hasonlóképpen cselekszik nagyobb flották építésekor is. Fegyverei: Heyvy beam-ek, emitterek, phasor-ok és megsemmisítõ sugár (bármilyen hajót kitöröl a létezésbõl)
Ezek a 100. kör után bukkannak fel véletlenszerûen, de a 200. kör vége elõtt.
Elvileg grand menace a szupernova is. A galaxis egyik csillaga felrobban, és fénysebességgel haladó lökéshullám 12-16 egységnyi gömbben kiirtja a lakosságot.
Egyet kell értenem veled, valószínüleg a Star Wars fertõzte meg a programozókat (star destroyer mint csúcs) és inentõl sokáig sok játékban a destroyer kategória volt a csúcs. Holott a scifi játékok nagy része egy ûrben játszódó I-II. vhs tengeri ütközetet próbálnak szimulálni (közelharc agyonpáncélozott nagy hajókal). Ráadásul rohadt lomhák a hajók és szinte mindíg a tûzerõ dominál annak ellenére, hogy lenne lehetõség kütyükkel manipulálni a csatát (sanner zavarók, stb). Pár játék próbálkozott (pl MOO2-ben lehetet cifra dolgokat kihozni).
Azt sem mondom, hogy mondjuk az EVE koncepció jó (pedig meglehetõsen korrekt a harcrendszere), mert ott nincsen pd. Még is nagy poteciál van benne, röviden aki nem ismerné: egy gyors hajó lerohan egy nagy hajót, irdatlan sebességgel cikázik körülötte és az nem tudja lõni (nem bírja lekövetni az ágyú) így ha kellõen sokan vannak, akkor átütik a védelmét, vagy csak simán összezavarják a fegyverrendszerét, hogy könnyû dolga legyen az ellen nagy hajójának és 150 km-rõl szét kapja a szét jammelt ellent. Vagy a fighterek pont annyira kötik le az ellent, hogy ne vegye észre a stealth bomber köteléket, ami 50kmrõl oldja ki a smartbombe-ot ami 10km sugarú körben darál, stb.
És hát el is értünk a szokások kérdéshez: vadászok/dronoek, mert ugye ellenük ott a nagyon pontos pd, viszont mennyiségi jármûvek, szóval túl kéne tölteni a védelmet pusztán a létszámukból kifolyólag (ha már világháborús ürcsatát szimulálunk, ahol a repülõk mindíg átjutottak). Vagy a jammer jószágok, amik abakuszá silányítják az ellenséges célzókomputert.
Ej lenne potenciál ebben a mûfajban :-)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A következõ kérdés elég amatõr lesz de érdekelne, hogy a fõmenüben lévõ cinematics opció alatt minek kéne lennie? Egyenlõre inaktív a dolog (lehet hogy késõbbi feature-rõl van szó úgy mint ahogy a bányász hajók elemei is benne vannak a játékban azt építeni mégsem lehet azokat?).
Szaladt már bele/akadt össze valaki nagy veszedelembe? Elméletileg a 100. körben jelentkeznie kell (már ha meg van engedve) de nálam még egyszer sem bukkant fel. Nem úgy a 25 körönként jelentkezõ random encounter-ek.
Valójában a dolog úgy mûködik, hogy egy adott hajtómûvel rendelkezõ gép esetében a sebességet nem a gép tömege befolyásolja (bár látható az összefüggés, igaz vannak idõnként érdekes kivételek), hanem hogy mekkora módosítót kapnak egyes elemei a gépnek (mission és command szekció). Van ami gyorsít rajta, van ami lassít, meg van ami se nem gyorsít se nem lassít ám gyengíti/erõsíti a manõverezést. A fizikai motor ellen szól még az is, hogy akkor nem lenne szükség max sebességre olyan alacsony értéken megadva, hanem csak gyorsulás lenne a gépeknél meg lassulás (acceleration/decceleration), ha már egyszer ezeket az értékeket használják és le is írják. Továbbá azokkal a sebességekkel a legkülsõ bolygót sem érnék el a hajók annyi idõ alatt amennyi a rendelkezésre áll, nem hogy még akár a csillagig is elmenjenek. Egyszerûen csak parasztvakítás a dolog, egyszerûbb lenne mértékegységek nélkül az egész.
Bolygók védelmét megoldani csak a nagyon kezdeti idõszakban nem egyszerû és akkor még kellenek a flották, ám kicsi fejlesztés után már flották nélkül is tartható egy rendszer és megoldható, hogy ne okozzon gondot az átlagos AI vezérelte ellenség. 2 SDB, néhány jól elhelyezett zsernyák és az érkezõ rakéták nagyja már le is van gyilkolva. Ha kicsit több a zsaru (mondjuk bolygónként 4) akkor nagyon sok legyilkolható. Amennyiben ezeket kiegészítendõ kitesz az ember 1-2 drone/raider állomást is (utóbbiakat fel is tölti) pontvédelmi fegyverzettel a bolygó közelébe, az is megfog rengeteg rakétát. Az asteroid monitor-ról vagy a rakétás állomásról már nem is szólva.
Renegade:
Az összehasonlítgatás messzire vezethet így vegyük inkább a mértékegységeket semmisnek (és akkor csak viszonyszámok) vagy nekünk tetszõnek.
Elvégre ha mondjuk a fegyverzet számát veszem figyelembe, akkor amit cirkálónak hívnak az inkább csak egy romboló/fregatt (sõt egyes esetekben még csak egy korvett/cutter), a dread lenne egy átlagos cirkáló, míg a leviathan már alulról közelíti egy 2. vh-s battleship vagy battlecruiser/heavy cruiser kategóriáját.
Ezek alapján a hajókategóriák besorolása inkább csak a programozók hozzá nem értését hivatott mutatni (másik remek példa erre az általam imádott Freespace 1-2-ben látható, ahol a legkisebb nem vadász kategóriás sorhajó a cirkáló, míg annál sokkal nagyobb a fregatt és azokat is alázza méretben a korvett, míg a csúcs méret a romboló alias destroyer).
Meg aztán méret nincs leírva/megadva, szóval ezek a hajók egészen kicsik is lehetnek.
Persze ettõl még a kg-ban megadott értékek nem kerül ki a marhaság kategóriából, jó lesz az tonnának is. <#eljen>#eljen>
A mostani játékban kétszer is átéltem ezt az érzéstt.
Elõször egy kalózbázisba botlott a pulzuskaput telepítõ flottám. A kalózok balszerencséjére elegendõ kocka volt a könnyû hordozók felépítéséhez, úgyhogy 6x9= 54 plazmaágyús drón röppent neki a cirkálóinak. Maguk a hajók szóhoz sem jutottak.
A másik meg egy morrigi thomb. Itt szintén a könnyû hordozó jeleskedtek, de egyszerûen azért, mert fézerek és lézer légvédelem van minden lövegtoronyban rajtuk. A Thomb-okat meg nagyon nagy rakás morrigi drón védi. A saját vadászokat ki sem küldtem. Itt a légitámadások kivédését lehetett látni. ÉS ez azt is jól mutatja, hogy a drónok miért csak az elsõ szakaszban kanak szót. Késõbb egyszerûen túl gyorsan elhullanak, hogyy komoly kárt tudjanak tenni. De ez manapság is így van a repülõkkel. Mikor küldik ki a légierõt? Ha már szétlõtték a légvédelmet, vagy annak a hatósugarán kívülrõl támadnak.
Nálam ez elég elcseszettül mûködik, minnél többet nyújt egy játék, annál magasabbak az elvárásaim a játék egészét illetõen. :-)
A 2-ben jóval nehezebb megvédeni egy bolgyót a rakétáktól, mivel itt nem lehet védelmi szatellitláncokat telepíteni. Ezért vették ki a rakétát a populációra hatással levõ fegyverek közül.
Plusz kézzel irányított csatánál a droneokat kézzel kell elindítani a platformokról.
Hehe, én eddig nem is láttam hogy van tömeg is írva vhol.
Sajna ha az ember picit ért a hajókhoz, akkor tudja, hogy ez "picit" kevesebb mint a II. vhs Liberty class, amibõl amerika 2710 db-ot gyártott (mondani sem kell, a gyárto kapacitásuk csekély része ment el erre a tipusra) 4 év alatt :-)
persze az is mulatságos, hogy ebbõl a bolygó pusztító cruiserbõl 3 kell, hohgy kijöjjön egy tigris 1-es tank :-)
De ha elírták, és az valójába tonna, akkor is siralmas (Liberty 14000tonna).
Szörszálhasogatás tudom, de akkor ne írják le, mert az ember még elképzeli
Szóval ez a 8-10-12 hajó nekem elegendõ (a kevesebb néha több szelllemében), de jó lenne ha lehetne taktikázni mint az egyben, hogy a sérültet kivonom, hozok be frisset. Urambocsá ha még választható is lenne hogy mit hoz be az ember, maga lenne a taktikai paradicsom :)
Az meg hogy mi elfogadható és mi nem... én el tudom képzelni, hogy egy bolygónak évekbe tellik egy csillaghajó összerakása. Kb olyan mint a Freespace 2-ben, ahol a nagy földi csatahajót évekig rakták össze - ezek óriási erõforrást igeényelnek, cserébe egy cruiser egy bolygót is le tud radíozni. Ez nekem rendben van, így lõtték be az arányokat.
Sajnálom, hogy ezt a koncepciót választották, bár mondjuk ez sajna elég sok játék sajátja:
5 év alatt rendbe rakunk egy bolygót (eltakarítjuk a romokat, visszaültettjük a fákat, eldugunk 1 milliárd szétéget holttestet)
remek!
hogy áll flotta? 2db 400m-es hajót legyártunk egy év alatt!
o0
értem én, hogy nem elvárható, az mint a MOO-ban, hogy egy bolygó egy év alatt 200 rombolót gyárt le, mert nem bírnák az enginek
Persze a legszomorubb az egészben, hogy a SOTSII még így félkész állapotban is köröket ver a mostani 4X-ekre :-(
Ezen mit értesz? A fajok a LOA kivételéve már megvoltak az 1ben is, a magukra jellemzõ FTL technológiával. Van még vmi plusz amit "kiterjesztésnek" hívsz?
Diplomácia - hát õszintén, ez még így is igen basic, a gép 99%ban visszautasít mindent, amúgy is, ki diplomáciázik ha van Dread flottája? :)
A fegyverek sebzése az elméletben ugye részletesebb lett, gyakorlatilag a játékban nincs jelentõsége ennek a modellezésnek. Ugyanúgy szét kell lõni mindent mint eddig, ugyanúgy lehet részegységeket célozni, lefûrészelni a turreteket stb. Páncélfogyást csak magadnál látod, az ellenségnél nem, tehát kb én ugyanazt látom az ellenség hajóin mint a SOTS1ben. Lövöm õket ahogy kifér a csövön, lángolnak, aztána végén felrobbannak.
A taktikai harc tényleg jobb, mert nagyobb, bár sokkal több opció csak a védekezõk részére van, támadásnál ugyanúgy tolni kell neki. Az viszont pl jó hogyha három flottával van az ember, akár ugyanazzal is támadhat 3x, illetve a csata onnan folytatódik ahol abbamaradt.
De pl marhára hiányolom a formációkat (hogy tartsák is menet közben), azt hogy a battlemanagerben hiába rakom szellõsen egy vonalba a flottát, így is véletlenszerûen elcsúsznak elõre-hátra (ecsém, nem lehet wall formációba rakni 9 hajót, mert a managerben jól néz ki, a csatában meg csak jóindulattal hasonlít arra amit összeraktam).
Aztán taktikai harcban pl a reinforcement teljesen megszûnt, ezt szerintem a nagyob csatatéren pont hogy meg kellett volna tartani (az elõre beállítható "melyik flotta harcoljon" azért messze nem ugyanaz).
Szóval kicsit olyan ez a taktikai harc mint a szamba: egy lépés elõre, egy meg hátra :)
A flottamenedzsment egyértelmûen nem elõrelépés, viszont szándékosan lassítja az egész játékmenetet. Nem rossz, de ezt kb le tudták volna hozni egy SOTS1 kiegészítõként. Nem látszik mi tartott ennyi ideig nekik.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
felsõ pöttyök: export árú
alsó pöttyök import árú
háromszögek: szállítók
ha ezek az alakzatok tele vannak akkor jó, ha birodalom színû akkor állami kézben van (te építed a szállítókat) ha fehérek akkor a civilek
Minden bolygó mellett van 3 sor:
- felsõ sorban karikák, azok a rendszerben termelt áruk. Ahogy viszed fel az adott rendszerben a csúszkákat, szépen telítõdnek meg a karikák, az jelzi a rendelkezésre állást. A csúszkákon vannak kis beosztások, az mutatja hogy mennyit kel tolnod hogy egy árút termelj.
- a középsõ háromszögek mutatják a kereskedelmi flottádat. A civil állomásokon dokkokat kell építeni, akkor lesznek üres háromszögeid, és ha gyártasz hajót akkor az üres háromszög tele lesz, jelezve a szállítási kapacitást. Ideális esetben annyi teli háromszöged kell legyen mint amennyi szállítható árud.
- a legalsó sorban a karikák az import kapacitást (üres körök) illetve az aktuálisan importált árumennyiséget (teli körök) mutatják.
A rendszer kb automatikusan megy. Csak az export rendszerekben (ott ahol az árukat termeled) kellenek freighterek, azok bármilyen rendszerbe elvihetik az árukat.
Néha olyan vagyok mint egy rossz férj: amikor nyitvahagyja az ablakot és kezd fázni, felvesz egy kabátot, ahelyett hogy becsukná.... :)
A pontvédelem meg nálam is gyatrábban szerepel gyorsításkor. De már régóta.
Miként lehet növelni az economy értéket? Volt már 4 meg 5-ös értéken is nálam, de hogy mitõl arról fogalmam sincs (vannak civil állomások, védve vannak a freighter-ek a kalózoktól - q-ship-eket építek). Pedig lehetne akár 100 is (ráadásul a magasabb értékek morál bónuszt adnak).
Két megfigyelés:
- a rapid prototyping nálatok is csak dread tervekre vonatkozik, cruiserekre nem?
- létezik az hogy idõgyorsításban a PD fegyverek hatékonysága romlik (nyilván nem szándékosan by design)? Többször észrevettem, hogy pl amíg egy bolygót ostromlok idõgyorsítás nélkül, a PD heavy flottám minden rakétát megállít, de ha feltolom az idõgyorsítást hirtelen átmennek a rakéták a védelmen és ki sebeznek rendesen. Egyszer egy komplett flottám elpusztult kb 2 percnyi idõgyorsított játékban, mig ha szépen végigültem, 6 perc alatt is max 1-2 rakéta sebzett...
Kellett hozzá egy halom battle raider (4 állomásról ment neki olyan patrol típus amin phaser-ek meg point defense lézerek voltak, plusz volt két carrier-em direkt arra, hogy battle raider-eket hurcibáljon), jó sok heavy drone (drone carrier és station-ok ontották magukból), feltápolt rakéták amikkel a bolygó lõtt, meg pár point defense és barrage cruiser. Így is kilõtte a level 5-ös civil station-t, leradírozta a flottám felét meg a kis állomások felét. De végül csak lenyomtam. Remélem nem jön vissza ám ha mégis ezt tenné, már várják az asteroid monitorjaim meg a missile állomások (bár ez utóbbi olyan harmatos hogy ha valaki tüsszent rajta akkor is leesik, pedig nem lenne rossz mert jól el van látva fegyverzettel). <#eplus2>#eplus2>
Jut eszembe, fel lehet valahogy fegyverezni saját kezûleg a naval station-t? Noha a leírás szerint medium ágyúi vannak (már ha van rajta combat module) de én valahogy mindig csak sima AP gauss-t láttam eddig rajta.
Amúgy egyértelmûne látszik most második nézésre, hogy pl benne van a PD fegyverek sebzése, ami ugye nem hajót ért, hanem egyértelmûen rakétákat. Ez máris egy ok a devianciára :)
Az meg külön érdekes hogy így a statisztika alapján tényleg rakétapárbajnak látszik, holott csak az ellen jött rakétákkal jól megpakolt hajókkal, nekem meg rakéta csak a cruiserek hátrafelé nézõ slotjában voltak csak (darabonként egy egész rakéta), az elõrefelé nézõ fegyverek az lila lézer meg a plazma, meg rengeteg PD amivel sikresen negálltam a rakétás flottáját.
Mivel ártani neki nem nagyon lehet, megtanultam együttélni vele, minden friss kolónia mellett gyorsan felhúzok egy stationt, azt lelövi azt elmegy.
Eddig mindegy milyen méretû pályán játszottam, mindegy mennyi ellenfél ellen, ez a dög legkésõbb az 50. körben meglátogatott és gyalázott mindent ami az útjába került. Akár óvatoskodtam és lassan terjeszkedtem, akár gyorsan, nagyjából a 30-40. kör környékére valahol mindig felütötte a fejét.
Egyébként ez a ghost ship ez grand menace-nak számít vagy csak sima random encounter?
Egy bolygósérülés után (elhulló lakosság, mindegy hogy meteoritok vagy ellenség tette) másnál is elõfordult esetleg olyan, hogy teljesen átalakult a finanszírozás (egyszínûvé vált a finanszírozós diagram) és utána az istennek sem lehetett rajta módosítani? Ezt mi okozhatja?
Bolygópusztítás vagy sima rakétapárbaj volt?
Volt hogy több sérülést okoztak a saját hajóim mint az ellenfél. Ami a farokrész szétlövésénél idegesítõ.
Egyéb:
A bioszféra mire van hatással?
Hogy a damage taken (kapott sebzés) és a damage inflicted (bevitt sebzés) miért nincs szinkronban a két csapat közt?
Átlag egyorrúként azt várnám, hogy az én 13900 bevitt sebzésem az ellenfélnél kapott sebzésnek jelenne meg és viszont. Ehhez képest köszönõ viszonyban sincs a kettõ.