SaGa Jr#560
Renegade:
Túl tudod terhelni a védelmet és ezáltal pusztítóbbá tenni a drone-okat, csak ehhez összehangolt támadást kell megfelelő kisegítő fegyverzettel ami leköti a védelmet.
Erre a célra én a MIRV rakéták és Rapid Fire missile fegyverzet kombinálása kell amik folyamatos tűz alatt tartják a célpont hajókat és ezzel a védelmi fegyverzetüket le is kötik. Eközben a saját apróságok zavartalanul ténykedhetnek.
Magyarán érdemes erre a célra felfegyverezni a drone carrier hajókat (plusz légvédelmet adni nekik). Cirkáló alapon saját maga ezt nem tudja biztosítani a drone carrier mert a rapid fire missiles az heavy fegyver (oké, egy tehető egy battle bridge command szekcióra de az kevés). Szóval ezen kategóriában megfelelő fegyverzetű egyéb hajók kellenek mellé (mondjuk war cruiser-ek battel bridge-el mert az úgy már 4 db RFM-et jelent vagy épp MIRV-et).
Dreadnaught-tal már azért kivitelezhetőbb a dolog.
inkvisitor:
Köszönöm az ismertetőt, magukat a típusokat ismerem, csupán arra lettem volna kíváncsi, hogy találkozott már velük játék közben valaki? Locust-al talán már találkoztam (azért csak talán mert lehet hogy keverem valami mással), de az egy nagy szárnyas bogár volt sok aprósággal meg egy aszteroida övben lévő bázissal. Az nem volt kihívás csak nagyon sokáig tartott lelőni.
A phantom missile kimondottan arra készült hogy a fázison kívül helyezett hajókat károsítsa (semmi más nem képes az ilyen hajókat sebezni). Továbbfejlesztése a nagy hatótávú, hajón hurcolható Polaris missile-nak.