Sword of the Stars II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát, az ûrstratégiáknál elég nagy divat hogy akár több 100 csillagrendszer is lehet egy játékban. Distant World pl....

Én nem szeretem, mert az elég mûvi dolog a játékmenet kitoláshoz, attól nem lesz jobb a meccs ha 100 kolóniát kell pesztrálni.

Sztem itt is vmi minimum galaxisba fogok belevágni (15-20 kolóniánál több számomra egyszerûen értelmetlen, ott már beleunok a dolgokba).

újabb patch:

r24419(2.0.24413.1)
Critical fixes:
- Fixed Locust end turn CTD
- Fixed crash transferring ships to new fleet
- Fixed crash deleting invoices as Loa
- Fixed Neutron Star CTD

Other fixes:
- Optimized transitions to starmap
- Fixed bug allowing Zuul to see Loa paths
- Fixed issue with AM burst torpedo
- Fixed Loa SDB's not appearing in defense manager
- Fixed bug that would allow biosphere to go below 0
- Fixed ship production cost not displaying correct value in some places
- Fixed bug where Loa production costs were not being calculated correctly for armor selections
- Fixed bug that would cause polysilicate alloys to be impossible to select in design screen
- Fixed bug that would allow Loa to continue researching while in debt
- Fixed Loa audio not changing volume
- Fixed Loa not dropping gate in origin system when on NPG mission
- Fixed bug that would cause Loa to build gates in wrong order
- Fixed bug causing caravan fleets to consume CE at target system
- Fixed bug where Loa would not use cheapest command design when creating fleet
- Fixed bug locking players out of espionage

Other changes and additions:
- Exposed singleplayer empire colors for modders
- Global Chat now needs to be enabled in the options menu
- Tuning of Loa ship costs

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

én csak egyfajta állomást tudok letenni egy rendszerbe, hiába mutatja, hogy minden bolygó mellé tehetek 4 állomást :-(

Na igen, kicsit más léptékû a játék mint az egy, nagyon ellehet veszni benne. Mondjuk én õrült lassan haladok, hogy megismerjem, szóval még csak 1 provincia, 8 rendszer 13 pici bázis(1,2 szintû), pár fejlesztés, és ez 80 kör alatt.

Mi lesz itt 200 rendszernél 7 fajjal a SOTS pályán? Elkezdem egy hét múlva, befejezem nyárra? :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Agamemnon
Igen, tényleg olyan Amerika felfedezése feeling :)

Ezzel a naprendszerenként több bolygó, minden bolygóra külön állomás, minden állomásra külön modul, mindig külön szintlépés állomásonként logikával lehet, hogy kicsit eltúlozták a részletességet. Ennek akkor lenne értelme, ha 4-10 naprendszeres pályák lennének, nem 10-100 :)

Megnézném a programozót, aki 50 naprendszerben 100+ bolygón naprakészen tartja az állomásokat és még élvezi és kikapcsolódásnak is tartja...

na én is gyûrtem még tegnap, kb a 70. körig jutottam. Wave pálya (3 fõ). Huh, hát elég idõrabló játék. A fejlesztés még csak most kezd felpörögni, idáig 8-15 kör volt egy tech. A retrofit egyelõre csalódás, mert elég fapados. A gazdaság szárnyal, a kereskedelmet nagyrészt a civilek irányítják, kezd beindulni (sok az import igény), pedig még csak egy provinciám van. Épp összefutottam egy indy fajjal, most próbálok velük barátkozni, kicsit támogatni õket. Ez a tech 5-ös éra (ami kb a játék elsõ 50-100 köre) amolyan "Amerika felfedezése" feeling, bár áthajózunk a csillaghok között, de a saját rendszerünk sincs szenzorokkal lefedve, a kalózokat nehezen lehet még elzavarni, de legalább már a kereskedõket meg tudom védeni.

Az az érzésem, mintha ez egy Sim játék lenne, némi ûrcsatával, ha az ember beválasztja a SOTS univerzum mapot, akkor kb mint egy babylon 5 (mind az 5 évad), több ezer kör, több 100 óra o0

Agamemnon
Azt hiszem a wikin belefutottam a keresett válaszba:

Fleet size is limited by both command ability of the CnC/Admiral and the support capacity of the naval base the fleet is attached too. In combat, an Admiral in the field only has their own command limit to work with.

Spare ships are kept at a naval base as reserves and will require a turn to reactivate, so they can NOT jump straight into combat.

Fleet size limits the number of ships available for scouting the battlefield, as well as thereby limiting the numbers of ships available for responding to the enemy in system. Thus you will now have to work for their zones of control.

Agamemnon
Nekem a 6 játékos mellett sem lassú a körváltás, nem több 2 másodpercnél, semmilyen lassulást, fagyást nem tapasztaltam alt+tab-olásnál sem.

Sokat javult a sebesség, de még mindig ez veszi el a kedvem a játéktól.

A rendszer saját védelme (rendõrök, kis ûrállomások)mindig jelen vannak. Most nem lehet nagyobb egy flotta a benne lévõ CnC max command pontjánál, szóval nincs tartalék akik beugranak mellé.
Nem nagyon voltak több flottás védéseim, fõleg olyanok, ahol maradt volna szabad CP, így nekem csak 1 flotta volt bent. Elképzelhetõ, h ha marad, akkor hozhatsz be másikat is, de nem hiszem.
Mester egy kérdés: ugye régen volt az, hogy 1 flotta 1el harcolt, és egyszerre csak annyi hajó lehetett a csatában, amennyit a CnC kapacitás megengedett, a többi tartalékban volt és lehetett behívogatni.

Ezen változott vmi, most hogy naprendszer szintû a harc? Pl ha van helyi védelem meg esetleg saját flotta is (ne adj isten 2 vagy több), azok mindketten jöhetnek be egyszerre a csatába?

"Nem lassú!!! Az volt. Mostanra NAGYON sokat gyorsult és sokkal gördülékenyebb, mint volt. "

El se merem képzelni milyen VOLT, mert nekem még most is dobja a "homokórát" körváltáskor, meg a képernyõk közti váltáskor is :D

Én azért ragadtam le a kis pálya-két játékos kombónál, mert az elején nem voltak csapatok sem és a körváltás nagyon lassú volt.
Picit gyorsabb az eleje és ha rágyúrsz, akkor a gép sem tud annyira zavaró lenni.
A prototípus hajók tényleg drágák és lassabban is készülnek.
Én a rendszervédelmet úgy oldottam meg, hogy nem állomásozott minden rendszerben flotta. Ha láttam, hogy támadnak, akkor átküldtem patroll feladattal valakit védekezni. A rendõrökkel, meg a kis állomásokkal nem kell annyit foglalkozni.
Így kevesebb naval base-re lesz szükség.
Tegnap nem néztem alaposan utána de itt a link, ahol meg lehet nézni az összes fegyver sebzésképét.
Agamemnon
Nem volt túl hosszú egyáltalán :)

Ha az ember elkezd kereskedni, egybõl megjelennek a kalózok, ezt tegnap este tapasztaltam :)

Ami még újdonság volt, az a prototípus költsége... több 100k-t fizetni az elsõ rendõrért kicsit húzós :)

Azért, az hogy mindenhová állomásokat kell lepakolni, nem biztos, hogy annyira elõnyös újítás volt... az elõzõben, ha egy kolónia már önellátó volt, akkor berakta az ember a gyártó sorra a védelmi egységeket, aztán kész, nem nagyon kellett vele többet foglalkozni... most meg, minden bolygóhoz lehet lepakolni public station-t, külön állítgatni a modulok számát és még upgrade-elgetni is, ha az ember komolyabban akar csinálni valamit :)

Lehet, hogy nem egy 6 fõs pályán kellene egybõl kezdenem :P

Na látom felpezsdült picit a topic. :)

Pár gondolat azoknak akik nem szenvedték végig az évet és most kipróbálták a mostanit.
Sajnos még egy játékot sem sikerült befejeznem, mert nem az ellenség legyõzése volt a cél, hanem a lehetõ legtöbb tech kipróbálása.
A max játék ameddig eljutottam az valami 2XX kör volt.

-Nem lassú!!! Az volt. Mostanra NAGYON sokat gyorsult és sokkal gördülékenyebb, mint volt. <#idiota>
-A techek mûködnek. Nem csak benne van néhány.
-Én tegnap kipróbáltam picit 1 fehér halálom volt csak a rossz setup miatt.
-A kereskedelem fontos! A drágakõ világok még fontosabbak!
-A kalózos dolog nem bug, hanem feature. Majd ha minden körben 2 gyenge flottával támad az ellenség ÉS még kalózok után is kell rohangálni, akkor hálás leszel érte. :)
-A rendszerek Command Pointját az ûrállomások határozzák meg. Fõleg a naval. Csaták elõtt érdemes ránézni a Battle Managger-re, mert szabadon átrakhatod a védelmet. Jelzi is, hogy az ellenséges flotta melyik irányból jön. A kalózokra ez nem vonatkozik. A szektoroknak van egy szám értékük. Ez azt mutatja, hogy hány védelmi egységet rakhatsz oda (rendõr, station). Több nem fér el egymás mellett.
-A variable laser egy jóóó dolog.
-A fegyvereknek tényleg változik a sebzésképük. Itt van róla szó (bár már elég régi a topic, de némi támpontot ad)
-Én easy Liir ellen játszottam sokat. Hiába kutat jól, buta az AI. A hajóik gyengék, de mindig nálam volt a technológiai fölény. Állítólag ezen a problémán az utóbbi hónapokban sokat reszeltek.
-Buta az AI.

Bocsi, ha hosszú volt. :)
na, valóban építenek freightereket a civilek (támogatás fügvénye hogy mennyire gyorsan). Trade nézetben látszik: birodalom színû amit én építek, fehér a civilek által épített. Illetve még amire oda kell figyelni, hogy a trade csúszka bolygó nézetben az nem a freighterek max számát növeli, hanem a exportra gyártott termékek számát. Jópofa.

Agamemnon
Nincs tutorial benne, csak az adott "oldalon" nézheted meg a hozzá tartozó segítséget...

nyirog
játékban van amúgy tutorial, vagy rendesen magamnak kell kitapasztalnom a nulláról?
(eddig még nem próbáltam ki, vártam h peccselgetéssel mjad játszható legyen, elsõ részével pedig nem játszottam)

wow, a civilek is építenek freightereket, így nem kell minden rendszerbe kézzel beállítani, asszem ebbõl este tutorial lesz :-)

na, pár dolgot kevertem, pl nem construction, hanem enginer, de a wikin elég jól leírnak mindent: wiki

Update:

Ami a legfontosabb, hogy sok fagyásért a videokártyám felelhetett, mert dühömben mindent kikapcsoltam bal oldalon az optionben és azóta stabil.
Kezdtem egy dualt a rovarok ellen, jól el is picsázott :-)

Civil az FTL policenél van, utána mehet a freighter. A Trade nézetben látszik, hogy hány szállítóra van szükség/rendszer. A retrofit (ami szintén fontos) meg az industrynál, hiszen a naval base-ek is fittelhetõek, meg úgy minden.

Fura én azt tapasztaltam, hogy a drága kolonizálás körök alatt csõdbe viszi a birodalmat (100k+).

Rendõrség: mivel olcsók és jók a kalózok ellen én feltöltöm a rendszert (1 zaru 1 command pontot fogyaszt, command pontot meg a stationok adnak). Bár ami fura, hogy hiába van maxra állítva a csata ideje, kalózok ellen 5 perc van (lehet bug). Jó scoutok, világítanak a bolygóknak és akkor már mennek is a planetary missile-ok.

Ami para, hogy nagyon nem felhasználóbarát, egyelõre, már 8 saját rendszer esetében is el lehet veszni.

Ja, a constructor fleet sose malmozzon, ha éppen nem tud bázist építeni akkor upgradeljen, mert az 1-es szintû bázisok nagyon gyengék.

Agamemnon
80 körig jutottam az elmúlt két napban, addig egy kolóniámat zúzta le egy Ghost ship, mert mindössze 2-3 körös volt a kolónia... úgyhogy most folyamatosan õrzöm, és a két "flottát" felváltva küldöm :)

Szóval nem volt még semmilyen igazi csatám, és lehet, hogy újra is kezdem a pályát, és most már az elejétõl nagyobb figyelmet fordítok az állomásokra is. Ahogy látom, ha igazán kereskedni szeretne az ember, akkor minden bolygóra kellene, de legalább minden naprendszerbe Public állomás...

De ha lesz valami csatám, akkor készítek fényképeket. Printscreen-t automatikusan menti?

Jah, még egy apróság, az egyben lehetet kicsit csalni a csata hosszának állítgatásával, ha esetleg felkészületlen volt az ember egy-egy védekezésre, itt most talált valaki erre megoldást? Mert ahogy nézem, csak az elején egyszer megadtam a csata idõt, és utána már nem lehet változtatni... ami nem feltétlenül baj, csak jó lenne tudni, hogy ott van-e a lehetõség, vagy csak én voltam figyelmetlen :)

Esetleg tudnál pár screenshotot tolni a csatákról. Írták angol fórumon, hogy az nagyon jó lett, fõleg hogy mostmár naprendszer szintû a csatatér, sok bolygóval... arra nagyon kiváncsi lennék hogy mûködik. Sõt, jutúb videó is jöhetne.

A taktika részét nagyon szerettem a SOTSnak, állítólag ez sokkal frankóbb lett.

Agamemnon
Ha valaki már szórakozik vele egy ideje, akkor néhány apróságot leírhatna, ami különbség az I-hez képest, és jó tudni...

Gondolok itt olyanra, hogy a Trade nem indul meg, amíg nincs Public Station, bár azt már nem tudom, hogy milyen kutatás teszi elérhetõvé a Public Station-t... szóval, ha vannak még ilyenek, akkor szóljatok, hogy feleslegesen ne gyártson az ember Freighter-t, mert úgysem hoz pénzt :)

A drágán kolonizálható bolygók 200e+ nagyon gyorsan 0 közelire fejlõdnek, különösebb kutatás nélkül is, ezen meglepõdtem...

A küldetés alapú flottakezelés is nagyon meglepõ, és egyelõre nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy elõnyös változtatás, fõleg, hogy nem is olyan egyszerû átcsoportosítani a hajókat... (6 hajó/bolygó ?)

Az állomásoknak (gondolom) nagyon fontos szerepük van, bár még nem sikerült átolvasnom a wiki-t, de ha valahol nagyobb flottát szeretnénk állomásoztatni, akkor azt egy rendes Nav állomás nélkül nem lehet összehozni.

jaja, átdolgozott HOI2. Igencsak ügyes munka, mert a legújabb patch óta rohadt nehéz lenyomni a ruszkikat, na nem azért mert olyan erõsek lennének, hanem mert supply gondokkal küzd a hadsereg, ijesztõen reális :-)

Az gyakorlatilag egy felspécizett HOI1 (vagy 2?) nem?

na nekem az már túl sok volt, nekem az etalon az Arsenal of Democracy
:-)

A leírásodból jut eszembe, hónapok óta áll a winyón a HIO3, minden kieggel... lehet arra kéne rávetõdni :)

nem mindenki olyan öreg, mint te vagy én, kell az újaknak is az infó ;)

Csak furcsa akkor hogy így kiemelted pozitívumként azokat a dolgokat, amik már az elõzõ részben is megvoltak :)

Õszintén szólva, egyelõre nem vonz a játék, abszolút nem - szóval nem is baj hogy nem lehet megvenni az amazonon :)

Szomorú ez úgy ahogy van. Ott folytatják, ahol abbahagyták...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

szvsz még dumáltunk is az I topikjában, nem keveset toltam, kivéve az utsó kieget. Ott úgy rémlik nem volt még minor race + tech study, csak random tech tree. Nekem kezd megtetszeni a flottakezelés, bár tény a gyártó flottához kötelezõ CNC az fura, na de hogy egy rendszer felderítés nem azonnali, hanem ott a survey, hej ez bizony szerelem :-)

Basszus, idáig eskû alatt vallotam volna, hogy a Kerberos az ruszki o0, beülök a sarokba kicsit és átgondolom az életem.

Amazon: miután bevittem a kártya adatokat és rákattintottam a buyra :-)

Jól tippelek hogy az elõzõ résszel nem játszottál?

Csak azért gondolom, mert nagyon sok dolog amit említesz (kutatás fajspecifikussága, kalózok, gazdaság, a fajok mozgásának specifikussága) már ugyanígy megvolt az elõzõ részben is. Személy szerint elsõ blikkre a legnagyobb változás az új küldetés alapú flottakezelés, ami speciel szerintem túl ügyetlen és feleslegesen bonyolítja a játékmenetet.

A negatív oldalon teljesen igazad van, a UI csapnivaló (ecsém, ahogy egymásra vannak csúszva némely listában az elemek az vmi borzalom), ráadásul az egész kezelõi felület lassú (3-5 másodperc hogy megnyiljon a research panel?) - a fagyások még az Enhanced Editionban is jönnek? Õszintén szólva, engem az UI meg ez a flottakezelés úgy elborzasztott, kb fél óra után azt mondtam ennyi. Pedig az elsõt nagyon sokat nyomtam :(

"Szóval furák ezek a ruszkik" - ruszkik? a Kerberos tudtommal kanadai csapat...

Ezt hol olvastasd? Én nem találok olyan feliratot sehol....

Amúgy megkérdeztem a space sectoron (ahol ajánlottak), azt mondták egy steam kódot kap az emberfia....

NE már, ennyi CTD van az enhanced verzióban 1 évnyi bugfixelés után?

Komolyan, crash to desktop olyanoknál hogy belépés a kutatási képernyõre vagy a battlemanagerre? :)

2 nap 2 patch, itt a második nfo-ja, lehet ostorral verik õket:

r24354(2.0.24320.2)
Critical fixes:
- Fixed CTD when loa system destroyed
- Fixed endturn CTD caused by locust scout
- fixed gardener waypoint CTD
- Fixed rare mission CTD
- Fixed suulka repair CTD
- Fixed CTD entering battlemanager
- Fixed CTD entering research screen

Other fixes:
- Fixed NPG moving in auto-resolve combats
- Fixed not being able to scrap stations
- Fixed being able to edit accelerator fleets and scrap the NPG
- Fixed loa fleets not including production cost bonuses when forming ships
- Fixed loa construct station ui not presenting composition selector when manually placing station
- Supernovas will now follow max number of GM's rules
- Fixed issue where Deploy NPG fleets could get stuck in space
- Fixed bug causing loa to secretly pay corruption expenses

HááÁÁááÁÁáát... Letöltöttem a virágbolti verziót, de nem estem hanyatt. Igaz most már nem omlik össze, de a legzavaróbb dolog az interface lassúsága, hibái és a hintek hiánya. Az enciklopédia nálam teljesen üres, és hiába állítottam 1600x900-ra a felbontást, ablakban jelent meg a játék (egész képernyõs ablakban). Csalódott vagyok, azt hittem ennyi idõ és javítás után jobb állapotban lesz a játék...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"Game Downloads are only available to US customers"

Egy kis rinyával egybekötött játékismertetõ, annyira döbbenten állok a játék elõtt, hogy muszáj kiírnom magamból:

Nagyon dühös vagyok erre a játékra, mert az évtized 4x játéka lehetett volna azoknak, akik szeretnek komplex Játékokkal játszani (mint a HOI sorozat).

Mi minden van benne, amitõl elalél az egyszeri HC stratégia fan?

Kutatás: Bár látsz minden kutatni valót, de bizonyos dolgok nem a fajod útja, persze neki ugorhatsz ezen újításoknak is, de elõször tanulmányoznod kell az adott irányt, ha bejön, kutathatod, ha nem, így jártál. Vannak speciális kutatások, pl ha összefutsz egy fejletlenebb fajjal, akkor tanulmányozhatod õket, úgy hogy a bolygójuk mellé telepítesz egy tudományos állomást, emellett számtalan õsi veszély van az ûrben, amiket legyõzve szintén lesz kutatni való, ahogy más játékosok által vívott csatákban hátrahagyott ellenséges roncsok is kutathatóak. Ami hab a tortán, hogy a 15 kör, amíg tart egy K+F projekt, az lehet 7 is ha áttörés van, meg lehet 19 ha épp elsikítják a pénzt. Ha meg AI-t fejlesztesz, akkor készülj fel rá, hogy lehet, hogy nem leszel neki szimpatikus és kilép…és viszi pár bolygódat apanázsként.
Flották (Ezt a részt vagy szereted, vagy utálod, de ettõl még ez is egyedi rendesen): Gyámoltalan kis hajóid flottában szeretnek mozogni és erõs a küldetéstudatuk. Ha fel akarsz fedezni egy új naprendszert, oda hajóznak, égitestek számától függõ ideig tanulmányozzák, visszatérnek és jelentik. Persze minden faj egyedi csillagközi hajtómûvel rendelkezik, az emberek a már jól bevált FTL technológiát használják, de van olyan faj is, aki fénysebesség alatt cammog el a következõ rendszerbe, csakhogy térkaput építve a késõbbiek folyamán gyakorlatilag át teleportálhasson az egyik rendszerébõl a másikba. A flottákat admirálisok vezetik, akiknek van koruk, képességeik (média hõstõl a specialistákon át a szimpla gyávákig). Persze a hajók nem homogén csövek, hanem szektorokra vannak osztva, csata alatt látszik, hogy hol, mennyire sérül a páncél (talán még az is benne van, hogy minden fegyver más-más elven pusztítja a páncél rétegeket, tehát valamelyik rétegesen szedi, valamelyik lyukat robbant bele, stb). Persze nem csak a játékosokkal kell harcolni, mert zsák szám találkozol az ûrben õsi lényekkel, fajokkal, akikhez képest az Antaresek (MOO2) ovisok, de még a Shadows-ok (Babylon5) is csak halkan beszélnek róluk.
Gazdaság: Egyszerûen nagyszerû, jópofa csúszkákkal állíthatod be, hogy mennyit költsenek kutatásra, kémkedésre, járjon-e adókedvezmény a kivándorlásért (kolonizáció buff) és persze lehetõleg ne fulladjon bele a korrupcióba az ország. Ide tartozik az államszervezet, ez szintén zseniális, ugyanis nem te választod, hanem a tetteid hatására tolódsz egy koordináta rendszerben. Remek önismereti teszt, én még mindig vakarom a fejem, hogy lett a birodalmam egy anarchista jegyekkel rendelkezõ kooperatívista (egyfajta vallási-szocializmus) valami: „Hé haver, nem érdekel amíg tépsz a melóhelyeden amíg hozod a tervet és nem mulasztod el az áldozást az üzemi kápolnában”…gondolom.

És ez még csak a jéghegy csúcsa, van kalózkodás, szektorokra osztott naprendszer (védelem megszervezésében fontos), kolonizáló flották, amik nem elenyésznek, hanem támogatják a telepeseket árút és embereket szállítva az új világba.

Jó mi? Letöltenéd/megvennéd? Ne tedd, nagyon bugos (néha eltûnnek egységek, miss clickre is tud fagyni), nagyon lassú, nagyon optimalizálatlan (i5 2.8, 4gb-al igen csak swappel). A csata csúnya, de legalább átláthatatlan (itt a vieókarim is saras), de mivel csak a játékon kívül van setting, így szöszölõs kitalálni az optimális beállítást a ne hányd el magad és a szaggat de látható között (apróság, de a felbontást is be kell gépelni, pl). Az ellenséges AI-ról meg nem tudok nyilatkozni, mert nálam túl sûrün fagy így odáig még nem jutottam el (van úgy, hogy csak harmadik próbálkozásra indul el a játék). Ami csatám eddig volt, ott csúnya tengeri tehenek jöttek és még nem sikerült memorizálnom a gombok nevét (hogy mit takar a név az néha rejtély, mert hint nincsen).

Szóval furák ezek a ruszkik, remek ötletek irdatlan szar megvalósításban.

Crusader Kings II nagyon jó annak, aki szereti a történelmi stratégiákat, már csak azért megéri.

hmmm.... a lényeg ugyanaz. Hihetetlen hogy 1 év elteltével még itt tartanak.

Amúgy neten találtam bundléban 6 másik játékkal együtt mindössze 10 dolcsiért az amazonon

paradox bundle

Lehet érdemes megvenni, végülis ez csak alig több mint 2 rugó, és akkor nem kell többé a patchekkel foglalkozni.

nem CTD van, hanem fehér lesz a játéktér és szól tovább a zene

Fehér halál? (ez a régi wines kék halál 2012-es változata vagy mi?)

Sajnos még mindig sok a fehér halál, ráadásul tök értelmetlen helyeken, amiket idáig megnyertem (már patchel):

birodalom név választásnál
flotta létrehozásnál (itt állandó, kivéve, ha 1 fõs flottát hoz létre az ember és utána hajigálja bele a többi hajót)
kolonizálásnál
alt+tab
néha csak úgy

hogy megtaláltam elsõ játékra a SotsVerse bugot :-)

a patch javítja

Elvileg igen, gyakorlatilag már van új patch :(

A margaréták közt található

Úgy tûnik akaratlanul ugyan, de ellehetetlenítik a magunkfajta botanika iránt rajongó játékosokat azzal, hogy olyan iszonyatos bénák, hogy több mint 1 ével a megjelenés után még mindíg hetente kell patchelni...

közben megfejtettem:

A SotsVerse map esetében van crash (na ná, hogy elsõ térép amin játszani akartam), mert csak 6 játékost szabad engedélyezni, hiába 7 fõs a térkép (gondolom a 7. a kötelezõ mumus)

Általános jelenség, hogy a fajok és map kiválasztás/testre szabás után crashel a játék, vagy keressem nálam a hibát?

(Virágbolti)

Agamemnon
1000 köszönet. Remélem ez egy olyan verzió, amit már tényleg érdemes kipróbálni :)

De, azt hiszem igen, mea culpa.

Cobra.
De, akinek az eredeti van meg, az megkapja ingyen az Enhanced Edition tartalmát patch-ként.
Lehet ki kellene próbálni megint, de magán a kezelõfelületen meg az átláthatóságon sajnos nem változott semmi.

Hide and fear, Cobra Commander is here !