Sword of the Stars II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tippre board.
Ha jól látom az ellenfél elég sok rakétát indított. Azok közt átnavigálhatott pár.
A tech szintet nem tudom, a másik ötlet a Pszi. A morri elég erõs abban.
másnak is nyúlja az ellenség a hajóit? (gondolom boardolnak, csak nincsen róla visszajelzés, vagy pszi?) Nekem rohadt gyakran, elõször boardra gyanakodtam, de direkt van két pd cruiser is a flottában, meg marineok. Ja a +100 dront (gondolom azok voltak) egy kör alatt varázsolta ki.

szitu: Bridge pálya (mindenkinek max 4 rendszer ugye, mert rohadt zsúfolt map, pénzhiány, stb), a csata 2. köre, háát van baj, ráadásul 5 hajómat nem kilõtték, hanem átállt o0

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Eddig egy bugot találtam, de másnapra az is javítva lett.
Ha jól tudom, a max kilõhetõ kockamennyiség 300K, ami épp elég egy leviathanra. De nem vagy korlátozva abban, hogy egy kapu hányszorlõhet körönként. Indítottam már egyszerre 4 flottát egy bázisról. Megteheted azt is, hogy 4-5 részletben (flottában) indítod el a tápos hajókhoz szükséges kockamennyiséget, és aztán a célnál összerakod az egészet. Csak bírnod kell supporttal az indítóállomáson.
Ötletes cucc, az tényleg jó a SOTS-ban hogy minden faj igen eltérõ módon mûködik (pl ami az ûrutazást illeti, bár a LOA ugye aztán végképp egy eszement koncepció ezek alapján).

Viszont ahogy nézem a patchlogokat meg a fórumkommenteket, elég bugos még a LOA.

Akkor van még egy dolog, ami miatt aggódni kell.
A Loa meg vicces egy faj. A flottái nem igazából hajókból állnak, hanem legókockákból. És a célfeladattól függõen bármilyen, prototípus szinten legyártott hajót ki lehet rakni belõlük. Más szóval a flottáid mindig a legújabb hajókból állhatnak, ha van elég kockád. De a fényfeletti utazás náluk úgy történik, hogy kilövik az építõkockákat, azok meg 4-4-3-2-1 sebességgel alapján haladnak. 1 után fényalatti sebességgel kocognak a célig.
De: lassabban szaporodnak, mint a többi faj, nincs kiber, pszi és bio kutatási fa, a kilõhetõ kockamennyiség alapból 70K, 2. szinten 150K, míg egy normálisan megépített csatahajó 70K kockát kér páncélzat nélkül...
Tehát nehezen lehet full flottákat küldeni vele. Viszont ha megtámadnak kolonizálás kozben, az asszimilátorokat abban a pillanatban átkonvertálhatod hadihajókká, amíg a készlet tart. És a hajóik kb annyit bírnak mint a hiver téglák. A drónjaik meg alapból közepes ágyúkkal vannak felszerelve, nem könnyûkkel, mint a többi faj.
Meg van a válasz a kérdésemre:
A netronstar flotta érkezése tüntette el a kezdõ rendszeremet,de egy üzi jó lett volna errõl az eseményrõl nem csak annyi hogy új kapitálom lett<#rinya>
No, de legalább tudjuk a választ 😊

Azért kérdeztem, mert egy netronstar flotta! közeledik a kezdõ rendszerem felé egy ideje, de nem látszik semmi.
Meg jelent a system killer a szomszédos üres rendszerben, majd eltûnt a kezdõ rendszerem.
Mi lehet a magyarázat?
A system killer köröknként kilõ egy bolygót a rendszerben, ahol tartózkodik, majd a bolygók elfogytával elindul egy szomszédos rendszer felé.
Neutroncsillaggal még nem találkoztam, de valószínûsítem, hogy aszupernovarobbanás utáni maradék az.
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
- a system killer eltudja pusztítani a szomszédos rendszereket is vagy csak azt ahol van?
- találkozott már valaki "netronstar"-ral?
naaaaa, szarjanak sünt:

Only one of each type of station is allowed in any single system, except for mining stations which can have more per system. Additionally, stations are now limited by population - one station per 750M population (Imperial + Civilian).

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

na de találtam egy remek nézetet, amin tök jól látszik, hogy mennyire kevés stationt engedélyez rendszerenként

csak azért szûrtem naval-ra, mert abból mindenhol van, de továbbra is mutatja, a szabad helyeket:

csak tapogatózom, simán lehet még a bolygó méret + lakosság kombó. fejlettség kizárva, mert nav, civ, science megvan.

Jelenleg kb így fest:

2-es bolygó max populáció (200m/200m), emellett pihen a szinte maxos 1es szintû naval base
5-ös bolygó (itt még gyerekcipõben van a kolonizálás (16k/1,5k)

de így szvsz még látszik is

Ja, és sotsverse map-on a terjeszkedés a LOA fajjal: Amíg be nem korlátozott az szomszéd átlag 2 körönként került be egy új kolónia. 40 kolónia után kezdõdött csak a csúszás.
Ez érdekes.
A jelenlegi játékomban több rendszert is megnéztem, de bárhova fel tudtam húzni az új állomásokat.
Nem véletlenül az a helyzet, hogy nem voltak meg az elõfeltételek a köv állomáshoz?
Mert alapból csak Naval és science építhetõ. Civilhez és diplomatához egyéb kutatások kellenek.
Ugyan csak 3 science állomásom van, de bárhova építhettem diplo-t és kapásból ajánlott hozzá bolygónként 4 helyet.
na egy gyenge tipp az alacsony állomás számú rendszerekre:

Írjátok már le, hogy milyen több bolygós rendszernél tapasztaltok túl alacsony állomás számot.

Nálam eddig a rekord, az 5 bolygó (4 lakható) és még is csak 1 állomás lehet összesen, viszont, a csillag az G1VI (fényes sárga szubtörpe). Hátha a nap mérete befolyásolja az állomások számát.

Ja a számokhoz info: színképosztályzás

õõõ csak én nem látom a képet? képkezelõrõl sem lehet már feltölteni?

ja, a kép:

ja, Inkvizitor taktikája nagyon baba (erõs colony fleet, 6-os adó, 1. körben fittelés). én a bunker taktikát alkalmazva (lassú fejlõdés, + naval base mindenhova) is a 40. körre már 4milla+ban voltam teljesen liberális kormányzással, úgy hogy volt 250k-s colony projekt, amit ráadásul 3* is lenullázott a holland srác meg a slaverek. 60. körre így néz ki a történet, ha picit bátrabb vagyok és több flottám lenne, akkor simán lehetne hozn ennek a másfélszeresét szvsz:

pedig hát:

A Mining Station is a special type of station that can either be built by the state or by it's citizens. They can be built around Asteroids, Gas Giants and Barren worlds.

Each mining station in a system gives +500 IO to all the colonies in that system. Each mining station in a system without any colonies gives +250 IO to the nearest system with a colony. This bonus IO does stack with multiple mining stations. The player does not build mining ships anymore. Instead, they are created automatically and will travel to and from mining station to production center on their own. However if the mining ship gets destroyed it "stuns" the mining station for a couple turns. <1>

Requires Mega-Strip Mining Tech to construct (either by empire, or spontaneously by citizens)

egyébként pont a hazard egy kvázi könnyen megtippelhetõ érték, mert tudod, mi az optimális a fajodnak, meg az 1 techtreejébõl kisakkozható, hogy mi lesz az a +- érték amit majd tudsz kolonizálni

Jut eszembe, most azért bújom a wikit, mert sikerült belefutnom nekem is egy olyan naprendszerbe, ahol már 2 bolygót is kolonizáltam (több van)több mint 1 milliárd a lakosság, de még mindíg 1 (azaz egy) állomásom lehet csak összesen :-(

Agamemnon
Na, a mining állomásos gondomat visszavonom 😊 Azzal a feltételezzél éltem, hogy azokra a bolygókra is lehet bányász állomást telepíteni, amik amúgy még nem kolonizálhatóak és esetleg szerintem a jövõben sem érné meg kolonizálni... ha olyan helyre próbálom, ahol gázóriás van, vagy aszteroida öv, oda természetesen engedi az állomás telepítését.

Akit a többi részlet is érdekel, az olvassa a Lore-t
Biológia:
Ember: No comment 1 férfi 1 nõ.
Hiver: A társadalom java része terméketlen dolgozó, külalakjuk és fizikumuk nagyrészt a hercegnõ által tojásrakás elõtt genetikailag módosítható (hiver norma szerint, ha egyszerûbb ûrruha helyett vákumbiztos dolgozó készítése, akkor a vákumálló dolgozót részesítik elõnyben). egy terméketlen dolgozó 30-60 kg, mérete 0,9, 1 m. Egy katona súlya 120-240 kg, mérete 2-3,2 m.
Termékeny hím v herceg. Meglehetõsen nagy önállósággal bíró szárnyas egyedek. Közel szabadon vádorolhatnak a klánok közett, vagy egy hercegnõvel kötött szaporodási megállapodás alapján akár saját klánjuk is lehet.
Termékeny nõstény v hercegnõ: Klánvezetõk, bármely hiver variációt képesek szülni, kivéve újabb hercegnõt. Ezt csak a királynõ tudja. Egy királynõ folyamatosan olyan hormonokat bocsát ki, ami megakadályozza a hercegnõk királynõvé érését. Királynõ hiányában több évszázad kell egy hercegnõ átalakulásához, de a folyamatot egy királynõi hormonnal való találkozás azonnal nullázza. A koronagyémántok (tulajdonképpen királynõi memóriakövek gyûjteménye) képessé teszi az õket lenyelõ hercegnõt órák alatt királynõvé érni. Élettartam: évezredek.
A hiverek agyában fejlõdik egy kõszerû anyag, amiben az adott hiver személyisége és emlékeinek java rögzül. Ha ezt a követ egy hercegnõ lenyeli, a benne levõ információkat képes átvinni egy friss tojásba. Újjászületési és elõléptetési lehetõség. Így egy dolgozóból lehet katona vagy akár herceg is, ha kitünteti megát eléggé.
Tarka: közel emberméretû, termékeny nõstények, havi 1 terméketlen tojás termeléssel + terméketlen (nem váltott) hímek. A nõstények nagyrabecsülésük jeleként adhatnak egy tojást egy terméketlen hímnek aki kivívja elismerésüket. Elegendõ különbözõ nõsténytõl származó terméketlen tojás elfogyasztásával a tojásokban levõ hormonok beindítják a változást. A Váltott hím 2,5 m magas, eléri a 200-300 kg-ot is, termékeny lesz, de élettartama erõsen lerövidül. A katonai vezetõk és az uralkodó általában váltott hím.
Liir: hímnõs, biológiailag halhatatlan pszionikus képességekkel bíró tengeri emlõsök. Egész életük során folyamatosan nõnek. 400-1000 éves kor között válnak Elderré, ekkor táplálkozásuk is megváltozik, ragadozóból planktonevõvé. Baleset hiányában addig nõnek, amíg puszta súlyuk agyon nem nyomja õket. Az adott bolygó legnagyobb Elderje felveszi a bolygó nevét, és onnantól õ a bolygó hangja.
Zuul: Értelmes, 60-80- kg-os hímek, erõs telepata képességekkel és kb 800 cm3 agytérfogatú alacsony intelligenciájú 150-250 kg-os nõstények. A társadalom alapegysége a kéz: 1 hím és 4-20 nõstény. A nõstények folyamatosan terhesek, de az embriók a nõstény pusztulásáig felfüggesztett állapotban vannak. A nõstény halála után nõni kezdenek, felemésztik az anya testét és a környezõ szerves élelmiszereket, majd alakot váltva kezdik felnõtt életüket. Egy zuul hím élettartama kb 40 év, a tanulásukat gyorsítja az emlékek telepatikus úton (sokszor erõszakosan) történõ megszerzése. Az elõrelépés/elõléptetés teljesen megszokott útja az orgyikosság.
Morrigi: Pszionikus faj. A madárszerû hímek az elbájolás, a sárkányszerû nõstények a telepatikus védelem szakértõi. Ûrhajót csak a hímek vezethetnek, de az utódnevelés, fejlesztés és hajóépítés csak a nõstények kiváltsága. A hímek rajokban járják a világûrt, ahol relikviákat, ingóságokat gyûjtenek, mejd a kolóniákhoz érve felveszik a fiatal hímeket a nõstényekkel folytatott komoly alkudozások után, akkor is a feltöltik a készleteket, a szerzeményekkel és bájoló képességeikkel pedig megpróbálják párosodásra rávenni a nõstényeket. A legvonzóbb nõstény az, amelyiknek a legnagyobb az ellenállóereje, a legvonzóbb hím pedig a legerõsebb meggyõzõerõvel bíró.
cool :-)

Kis SOTS történelem.

A Lore a fajok fiziológiájának, történelmének és társadalmának leírása. A Történelmekben közös, hogy alig valamivel az elsõ ember-hiver kapcsolat (és a lakosság 80%-ának kiirtása) elõtt mind a négy alapfaj egy komoly kataklizmát élt át.
Tarka: az ezüst birodalom pusztulása: 20+ kolónia tûnt el fizikailag is a világegyetembõl, jelentõs technológiai és területi veszteségek. Az esemény akkor történik, amikor a Hiver királynõ diplomáciai látogatásra megy a Tarka uralkodóhoz. Az esemény okáról nincsenek információk, csak sejtetett morzsák utalnak arra, hogy a két faj által használt hajtómûrendszer (ugyanannak az elvnek két ellentétes végpontú alkalmazása) kölcsönhatása okozhatta a katasztrófát. Az eltûnt királynõ keresésére induló Hiver flotta lerombolja az ezüst birodalom maradékát, miközben maga is elpusztul.
Hiver: A királynõ pusztulása, a koronagyémántok (amik valójában nem gyémántok, hanem speciális anyagú kövek, amik lehetõvé teszik, hogy egy hercegnõ évszázadok helyett órák alatt királynõvé fejlõdjön és új hercegnõket szüljön) eltûnése, ami polgárháborúba taszította a Hiver birodalmat. Ennek során emelkedik ki Radiant frost hercegnõ, aki a rivális Obsidian Crown számûzése után régens lesz.
Liir: Egyújabb suulka felemelkedése és a faj rabszolgaságba taszítása, majd az azt követõ lázadás, ami során 7 kivételével az összes korábbi suulkát kiirtják. A Black (a liir normák szerint önkéntes halált választó Elder) vezetésével megkezdõdik a liir ûrkorszak.
Solforce: Az elszabaduló környezetszennyezés és felmelegedés, majd a nyomában járó háborúk kiirtják a lakosság nagy részét. Az egyik emberes ûrrepülés során egy kutatóhajó a rajta levõ szezorgyûrûvel együtt váratlanul eltûnik a radarokról. Pár órával késõbb a Jupiter pályáról jelentkezik be a hajó utasa. A jármû légkörbe zuhanása elõtt elküldött adatok alapján készül el a Node-drive, az emberi fénynél gyorsabb meghajtás. Az elsõ kiküldésre szánt kolonizáló, a Nova Maria pár órával az indítás után belefut a rendszerbe lépõ Hiver flottába, ami nem más, mint Radiat Frost, a Hiver régens által számûzött Obsidian Crown hercegnõt és új hazát keresõ klánját szállító együttes. A bolygó kipucolásának 3. napjára sikerül az embereknek aktiválni a múzeumokba került nukleáris fegyvereket. A mintegy 3000 nukleáris rakéta egyidejû kilövése végez a hiverek összes rombolójával, cirkálójával és súlyos sérüléseket okoz a hercegnõt szállító csatahajónak, de addigra a lakosság 80%-a halott. A csatahajó elmenekül a rendszerbõl, de az ezt követõ erõltetett ûrfegyverkezés és kolonizáció közben, pár évtized múlva egy közeli rendszerben utolérik és elpusztítják a Solforce erõk.
Az terjeszkedés elsõ éveiben az emberek kérdés és kommunikációs kísérletek nélkül elpusztítanak minden felfedezett Hiver kolóniát és ármûvet, miközben a bogaraknak fogalmuk sincs, kik ezek az agresszív idegenek. Mire sikerül tisztázni a helyzetet, és az erõszakos támadások leállnak, 5 hiver klán örök vérbosszút esküszik az emberiség ellen, és az egykori Hiver területek jelentõs része emberkézre kerül.
Zuul: Az egyik Suulka, He who shapes által készített biofegyverek, akik alkotójuk szándékától eltérõen nem pusztultak ki a célbolygó, egy morrigi kutatótelep teljes lepusztítása után, hanem az ott talált technológiából építkezve kiléptek a világûrbe.
Morrigi: A morrigi birodalom 15.000 éve érte el csúcspontját, majd lassú hanyatlásba kezdtett 600 évvel ezelõtt egy újabb terjeszkedõ felemelkedõ fázisba léptek amit két suulka, a Szirén és He who shapes brutálisan derékba tört. A liir biofegyveres támadás, ami elpusztította a suulkák javát és elûzte a túlélõ hetet lehetõséget adott a Morrigik újabb felemelkedésére. A suulka támadásának valószínû oka a Morrigi hajtómûrendszer, ami gravitációmanipulálás elvén mûködik. A suulka pedig épp azért hagyta el a bolygófelszínt, mert mérete miatt már nagyon érzékeny a gravitációra. Veszélyesnek tartották az utazók hajtómûveit.
ennyire nem ástam bele magam, mert már ezen az oldalon elhültem: Lore

Gondolom van külön szekciója a hölgynek a Kerberos fórumon, minden esetre elég termékenynek tûnik. ahogy nézem rá van kattanva a témára, itt a weblapja: Arinn

Biom colonizáló:
teletöltött cirkálóflotta fordulónként 45-90 ponttal javítja a hazardot.
GYK (loa kivételével) mire befejezõdik a kolonizálás, a csúszkát teljes infrafejlesztésre állítva, a biohazard 0-ra csökken bioszféraveszteség nélkül. Minden biom kolonizáló a flottában 6-10 pont biohazardot visz el fordulónként.
Agamemnon
Minél több supportot tudnak vinni, vélhetõen annál elõbb lesz önellátó és termel profitot a kolónia.

Magasabb szintrõl indul és a support is hatékonyabb
Egynél több kolonizálónak flottában van értelme? Esetleg gyorsabban fejlõdik a kolónia - magasabb szintrõl indul ha nem egy hajó alapítja?

Szímáitó=számító
Több is van?
Mert az elsõt elolvastam, amikor az elsõ 4 fajban tudatosul a zuul fenyegetés...

Amúgy az elsõben levõ scenáriók pont ezeken az eredettörténeteken alapulnak.
End of Flesh scenárió: A Via Damasco szímáítógépes vírus által felszabadított AI-k õrjöngése. Ezek egy része símán lelépett, õk lesznek 70 évvel késõbb a Loa.
A hiver koronagyémántok megszerzése scenárió: Ez után lesz megkoronázva Radiant Frost hercegnõ, és tud átalakulni királynõvé.
Temérdek apróság, ami mind színesebbé teszi a világot 😊
A nyitó képeken levõ karakterek és szövegük meg a könyvbõl vett idézetek.
A hiver princ szövege: "Az Õ fényébe húzom ellenségeit, akár akarja, akár nem" közvetlen azelõtt van, hogy kitépi a saját szárnyait = lemond a hercegi rangjáról, hogy következmények nélkül üldözhesse a Slavereket.
Lan MaKoona, az ezüstkezû fél karját egy zuul nõstény tépi le a Jade Mirror (ez egy Hiver teherhajó, itt csípnek egyben egy zuul ellátóhajó és a "Püspököt", egy domináns zuul hímet) csatájában.
A Liir meg eléggé kényelmetlen. Barátságos meg minden, de közben halottnak tekinti magát, és a megy mint a gép. Az egyik zuul hajót úgyszólván egyedül takarítja ki.
óóó a jó öreg locust, amikor összefutottam velük az egyben, akkor még infó sem volt róluk kitéve rorschanton (ugye a fejlesztõk meg direkt nem írtak/írnak a grand menace-ekrõl, legyen meglepi alapon), lásd SOTS1 topik hozzászólásomat. Szóval az volt az a játék amikor mind és mind az AI kikaptunk és a Locust nyert mert felzabálta a galaxist :-)

Jut eszembe, ha valaki szeret angolul könyveket olvasni igazán elolvashatná a SOTS galaxisban játszódó novellás köteteket és megoszthatná itt a többiekkel, elvégre ez egy ugyanolyan élõ univerzum mint a Star Wars, csak egyenlõre nem annyira ismert. :-)

Emellett meg az egyik rendszer napja szupernovává válik, és telepítheted ki a lakosságot 12-16 fényév átmérõjû gömbben. Akkora távolságban irt ki minden életet a fénysebességgel táguló lökéshullám.
Szerencsére akár 12 körrel az akció elõtt kapsz figyelmeztetést.
Hehe, az 1-ben többször is elkaptam a VN world-öt, itt még nem voltszerencsém. De a grand menace, avagy a random fõgonoszok kicsit erõsebbek.
A world killert annyi idõ alatt kell kilõnöd, amíg eléri az elsõ bolygót.
A locust world-re, meg...
Hát láttam egy érdekes képet a kerberos fórumon. Taktikai nézet volt egy locust támadásról. A srác hozzászólása: Do you ever have that sinking feeling...
3 cirkáló pucolt teljes gõzzel, utánuk 30-40 locust vadászdrón, utánuk meg 8-10 locust world méretû radarjel. A nagy anyahajón kívül akár 30! scout locust world (2/3 méretû az anyahajóhoz képest) is kísérheti a flottát.
Ennyit láttam de még van jó pár. És a kertészek teremtõirõl még semmit sem tudni. Csak azt, hogy a csápos izék a terraformálóik.
persze az igazán szép az lehet, amikor szívsz a Neumannokkal, fellázad az AI-d, megjön a Puppet Master és egy elszabadult vírust nem sikerül karanténba zárni és egy komplett szektort fertõz, jeeeee :-)

ja és úgy ilyen hosszú idõ, hogy az ember nyers erõvel harcol, nem kémkedik, nem foglal hajókat és nem állítja át a civileket :-)

Egyébként az egy is belassul, ok az elsõ 100 kör gyorsan lepörög, de utána ahogy nõ a birodalom egyre több mikro kell. Én most egy 2D 100 rendszeres játékot nyomok. 300. kör és még legalább kell 100 pedig a halacskákkal szöviben miénk a galaxis 80%-a. Neumann meg tényleg szivatós, a berserker irdatlan kemény az bármelyik bolygót kiüti, ha nem védi atom flotta, ami képes kilõni a fõhajót és ugye ha azt kiütüd még mindig ott a Constructja meg a homewordje (ezeket még nem is láttam soha sem). Õk ugye a kötelezõ +1 faj.

Szóval továbbra is fentartom ez egy birodalom menedzselõs Sim játék amibe a csaták csak szintesítés, ha nincsen szabad 500 órád, bele se kezdj :-)

Hát ja, hozzá kell szokni, nem véletlenül küzdök vele. Csak ne lenne ilyen lassú és körülményes a játékmenet, 1-1.5 óra után mindíg elmegy a kedvem tõle 😞
(pl miért kell 6 klikk meg 1 külön képernyõ ahhoz ha egy legyártott hajót át szeretnék küldeni egy másik bolygóra ahol a flotta alakul)

Ez benne a kockázat. Terjeszkedhetsz ész nélkül, és akkor vállalod a kockázatokat, vagy biztonságra játszol, és lassabban építkezel.
A bolygó hollandira ott vannak az ûrbázisok, elõször azt lövi le, és szigorúan egy célpontra megy. A spectre-k kinyírják a kezdõ kolóniákat, de a felnõtt, teljes populációval már nem bírnak. Ez benne van a kalapban.természeti erõ.
A slaverek úgyszintén. A kalózoknál meg nem kell beindítani a keresekedelmet, amíg nem tudod megvédeni a hajókat.
A legveszélyesebb ellenség a VN. Az ellen csak a flották tudnak valamit tenni, a rakétákat lelövi. HA kilövöd a begyûjtõt, akkor az elsõ elkészült berserkert ellened küldi. Ha nem lövöd ki, akkor gyorsabban megépíti a csatahajóit. Szívás mindenképp van. Ez egy "élõ" univerzum, rajtad kívül is vannak események.
Értem én hogy mindenre van tech, de még liir-rel is 80-100 kör után még sehol nincs az ember. Ezek meg jönnek már az elsõ 20 kör után is.

Fullra kifejlesztett techtreevel meg dreadnoughtokkal nyilván nem lenne semmi sem probléma. 😄

A kereskedelem láncon fölfele haladva nõ az adótûrés. maxolva 7-es adószinten sem csökken a morál. Az archológiák bolygónként adnak +100 M Adófizetõt.
Ha az összes rendszeredet lezárod, akkor nem kell költeni a korrupció visszaszorítására.
Vannak lehetõségek.
Agamemnon
Van valami kutatás ami az adott bolygó által termelt bevételeket növeli? (Trade-en kívül.)

Miért nem gyorsítod a rakétákat?
Micro-fusion drive: Gyorsabb rakéták, kevesebb idõ van lelõni õket.
Heavy planet missile: lassab, de nagyobb életerejû rakéta. Több lövést kibír.
Multi warhead missile: a pontvédelem hatótávjának szélén 4 rakétára válik szét, nehezebb lelõni.
Tower installation: Az kifejlesztett legnehezebb sugárágyút telepíti bolygóvédelemre. 300 millió lakosonként egyet.
Agamemnon
Este, ha lesz idõm, akkor próbálkozom még a mining állomással 😊

lammaer, azt hiszem, hogy inkább a bolygók számától függ az építhetõ állomások száma, vagy még számításba veszik a bolygók méreteit is...

Hát, a slaverek pl konkrétan minimális sebzést szenvednek egy 500 millás kolónia leraideléskor - egyszerûen azért mert tökig vannak PD fegyverzettel, szimplán MINDEN rakétát lelõnek amit a kolónia kilõ rájuk. De nem is nagyon érdekelnének ha pl lenne rendes autoresolve, és nem kéne végignéznem hogy betölt, slaver bejön, leszáll, visszamegy.

@Állomások száma: na erre tényleg jó lenne valami logikát találni, mert eddig nekem sem sikerült hogy mitõl függ hogy egy naprendszerben 1 vagy 3 állomásra van hely. Gondoltam hogy a kolóniák számától függ, de nem ilyen triviális.

Ez érdekes. Nekem eddig mindig lehetett a rendszerenként 4 állomás (Naval, diplo, civil és science). Bár elég ritkán használtam ki õket. Diplomata állomásból 1-2 darab szokot lenni, de azok maxolva. Science-bõl dettó. Bár most a Loa-val kell, mert anélkül elég nehéz kellõ sebességgel kutatni. Szóval a 4 állomáshely sincs kihasználva az esetek 99%-ában.
A mining állomások meg nem azokat a helyeket foglalják, mint a normál állomások. Ezeket lakott bolygóhoz nem, hanem az aszteroidaövbe, barren planetek és gas giantok mellé lehet építeni. De oda lakatlan rendszerebe is!
Volt olyan rendszerem, ahol 22 ûrállomás volt egyszerre! 20 mining, 1 naval,1 civil.
Agamemnon
Tegnap sikerült kikutatnom, hogy tudjak mining állomást telepíteni, de ahogy nézem, az is pont egy állomásnyi helyet foglal el rendszer szinten, mint ahogy a nav, sci, trade is. Ez csak azért szar, mert ahol volt még plusz helyem, az átlagos 1 mellett, oda már régen leraktam a public-ot trade miatt... 3 vagy több állomásnyi hely nagyon ritka sajna nálam :S

A slaverre és pirate-re ha jól emlékszem van egy olyan jellegzetesség, hogy ha nem találnak komolyabb ellenállást, akkor nõ a gyakoriság és az érkezõ hajók száma. Könnyû koncra gyûlnek, mint a legyek. Ha nincs zsákmány, és erõs az ellenállás, akkor ritkábban próbálkoznak. Egy slaverflottát egy full colony simán visszaver, a kalózok ellen meg ott a fegyveres kereskedõhajó, a konvoj rendszer, de ezek természetesen csökkentik a profitot hajónként. Viszont nem kell körönként pótolni a kilõtt jármûveket.
A kerberos fórumon azt írták, hogy valamelyik faj fegyveres kereskedõhajója gyorsabb, mint a kalózhajók.
Ehem. A küldetésnél nem strike volt a választásod?
Mert az egykörös támadás. Ha tovább akarsz maradni, akkor az invasion a célszerû.
Ja és a ballisztikus/rakéta lõszernek van egy olyan hátránya, hogy hajlamos kifogyni. Energiafegyveres hajók tovább bírják. Vagy csatolni kell supply hajót a flottához, de akkor kevesebb harci egységed marad. Valamint érdemes tervezéskor figyelni az egyes hajók endurance értékét.
A legtáposabb verziók sajnos sokszor alacsony kitartással bírnak, ezekhez külön ellátóhajó kell, egykörös csatákban használhatóak, vagy rendszervédelemre.