inkvisitor#556
Mi az a phantom missile? A Loa hülye a rakétákhoz, papírja is van róla :)
Grand menace:
System Killer: Kóborol a galaxisban, és felzabálja a bolgókat útközben. Sebessége 2. A bolygózabáláskor felgyógyul. Ha eléri a célbolygót, akkor utána még 10 s van a csata végéig, és elpusztul a bolygó. Energiafegyvereket és spéci rakétákat használ, amik nagyon gyorsak. Tegnapelőtt néztem végig a Föld elpusztítását. A rendszerből csak a Merkúr és a Vénusz maradt meg.
Locust Hive: Mint a System Killer, de nem pusztítja el a bolygókat, csak elszedi az összes nyersanyagot. A gyűjtött anyagot újabb Hiveshipek építésére fordítja. Folyamatosan 40-50 drón kíséri, amiket korlátozottan pótol.
Csak energiafegyvereket használ, és most megjelentek Scout hivshipek is, amik csak kicsit kissebbek a Hiveshipnél.
Puppetteer: Áttetsző hajó, a támadó egységeket átállítja.
Ortgay, avagy a Peacekeeper: Hatalmas UFO-szerű hajó, ami megjelenés után betiltja a háborúkat. Ahol harc van, ott megjelenik és kilő minden hadihajót. Hasonlóképpen cselekszik nagyobb flották építésekor is. Fegyverei: Heyvy beam-ek, emitterek, phasor-ok és megsemmisítő sugár (bármilyen hajót kitöröl a létezésből)
Ezek a 100. kör után bukkannak fel véletlenszerűen, de a 200. kör vége előtt.
Elvileg grand menace a szupernova is. A galaxis egyik csillaga felrobban, és fénysebességgel haladó lökéshullám 12-16 egységnyi gömbben kiirtja a lakosságot.