-
SaGa Jr #557 Elnézést, én fogalmaztam kétértelműen. Alapvetően az a hozzászólás a védelem tekintetében kimondottan a rakéták szempontjából értelmezendő.
A cutter feladata nem az, hogy nekimenjen az érkező hajóknak, hanem hogy lelövöldözze a rakétákat. El szokott vérezni a kezdeti időkben pár rendőr, de ahogy egyre javulnak a battle raider-ek meg egyre jobb fegyverek rakhatóak a drone-okra, már nem szoktak hullani. Ellenben a bolygó körül röpködve a közeledő rakétákat lekapják és ez az ami miatt említettem őket. Ebben a szerepkörben nagyon hasznosak (különösen akkor ha már van variable laser vagy phaser mert akkor a felső csúzlik is befoghatóak erre a célra).
A védelem valódi bástyái a naval station (csak átfegyverzés után) meg az egyéb telepíthető állomások. Azok lesznek amik megvívják a harcokat (még ha veszteségek is érhetik őket, mert sajnos fordítottan arányos a tűzerejük és az ellenállási képességeik) csak egymáshoz közel kell őket telepíteni, meg jó fegyverzettel.
Az sem rossz megoldás, feltéve ha az ember tudja merről érkezhet az ellenfél, ha eleve a belépési ponthoz szórja ki az állomások egy részét a játékos, szépen végigpakolva az utat a bolygókig.
Amennyiben meg olyan komoly flotta érkezne amivel nem bírhat el egymagában a telepített védelem (látható az érkező flotta pontértéke command pontban meg látható hogy miből áll) akkor legfeljebb beküldök erősítésnek egy sajátot az alap 3-ból (ennyivel működöm, nem volt szükség többre a medium kategóriás ellenfelek ellen, a meglévőket meg feldúsítom kellő mértékben hogy védekezni és támadni is tudjanak).
Azzal sajnos egyet kell értenem, hogy a SDB nagyon későn jön. Pedig piszok hasznos ketyere tud lenni. Közvetlenül bolygókhoz lehet csak telepíteni (bolygónként max 2, mindegy hogy lakott vagy sem). Manuálisan aktiválhatóak de utána már teszik a dolgukat (a taktikai képernyőn rá kell bökni az ikonjára). Van rajtuk 2 könnyű előre tüzelő csúzli, 2x3+1x2 könnyű torony, 2 közepes torony meg 4 db Polaris missile (vagy ennek a mutációi úgy mint a phantom missile vagy a sugárfegyveres ami a hajók ellen szerintem a legjobb). Elég jól is bírja a kiképzést a kicsike és megfelelő fegyverzettel nagyon komolyan le tudja olvasztani a támadók számát.
Jut eszembe, melyik fajnak vannak battle cruiser-jei. Az egyik battle raider fejlesztés ilyen (Battle Cruisers) gépeket említ amik hordozásához speciális dreadnaught kell, de nem tudom mire gondolhattak a fejlesztők. Lehet hogy csak a Sol Force-nak nincs ilyen (náluk jutottam még csak el eddig a fejlesztésig)?