Sword of the Stars II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet csak én nem láttam még meg, hogy na ez egyértelműen az, vagy tényleg nincs egyetlen olyan szám felírva azon a képernyőn, hogy „na a következő körben ennyi lesz a pénzed” vagy „ennyivel fog változni a pénzzed”?
Fel van írva csomó pénzügyi adat, örülök is neki :D De egy végső szám nincs?
Játékon belül nem. Csak amit a community dobott össze. Pont az ilyen sutaságok miatt lett ez a játék nagy kudarc sajna.
Még 1 kérdés: a fegyverek sebzési profilját a játékon belül meg lehet megnézni? Mert párat már találtam itt a fórumon is, meg a játék manual pdf-ben, de közel sem az összeset, csupán az alap fegyverekét.
Mostanában találtam rá erre a játékra és eléggé megtetszett :)
De van pár dolog amit nem értek: pl. olvastam itt is, hogy a biom kolonizáció sokkal jobb, mint a "hagyományos". De a biological transfer kutatás sikeressége rendre 1%, ergo lehetetlen kikutatni. Ti hogy csináljátok mégis?
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Vannak lézer, kinetikus és sugár (phasor) PD fegyverek. A Kinetikus ágon elég hamar fejleszthetõ.
Ha nincs elérhetõ lehetõség egy csillagnál, akkor vagy az odavezetõ Node Line-t nem fedezted fel (az emberi faj csak a csillagokat összekötõ "vonalakon" tud utazni, ha nincs ilyen, arra nem mehetsz), vagy kívül esik a flottáid hatótávolságán.
A faj átírás nekem kimaradt.
A foltozást meg már abbahagyták. Egyébként nagyon jó játék lenne, de így egy a sok félbemaradt fejlesztés közül...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Mondjuk a Paradoxtól azért többet vártam volna.
Más kérdés, hogy sokat nem ér. A rendõrhajókat ugyan a teherhajó közvetlen közelébe pakolja, de így sem tudják megvédeni azt... Ráadásul most még csak egyszerre három rendõrt tudok kipakolni az ötbõl, ennyi telik a command pontokból.
Újabb fejlemény esetleg patch-ek kapcsán? Még mindig játszhatatlan az egész? Szemezek vele már régen mert kedvelem a múfajt, de olyan sok rosszat olvasni róla, hogy nem tudom, érdemes-e megvenni.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
De tény, a nevén kívül semmi közös nincs a SOTSal (tudom, lore is elvben azonos, de ez sztem NAGYON erõltetett). Amúgy elég gagyi kivitelezésnek tûnik....
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
És általában homogén flottákkal dolgozom. A felderítõk drón v riderhordozók, sok supply modullal. A kolonizálók 1 CnC és egy rakat biom kolonizáló. A harciak meg a legújabb hajókból tevõdnek össze. Supply hajót ha lehet nem használok. Így egyszerûbb.
Az UI nálam érdekes teljesen normál. A legvakítóbb színek a csatáknál jelennek meg, amikor sok sugárágyú tüzel egyszerre. Nem lehe hogy a videokártyád a ludas?
Az egyetlen UI gondom a feliratok. Valamiért minden információ úgy kezdõdik nálam hogy UI_Interface... És sokszor kitakarja a számot. :(
De ez egyedi probléma lehet, mert a bugreportokban nem említik.
Kikapcsoltam, nincsen bloom se, egyszerûen az UI számomra olyan mintha egy katódsugárcsöves tévét néznék közelrõl (legalább is nem teljesen olyan, nyilván, csupán olyan érzést kelt bennem).
Mert nekem érdekes módon nem folyik i a szemem. Bár a gamma nincs is nálam maxra húzva, meg a képernyõ fényerõ is moderált.
A swarm az szaporodni próbál, nem véletlenszerûen jön. Ha valahol fészket ver, onnan egy idõ után újabb kitelepülõk jönnek.
Minél nagyobb a populációja, minél több bolygónrendszerben lakik, annál gyakrabban kerülnek célkeresztbe a bolygóid.
Ha meg nagyon gyakori a slaver/pirate raid, érdemes lecsekkolni a felderítetlen bolygókat kalózbázisért. Csak vigyél sok légvédelmet, mert a 30 körüli kalózcirkálón bizony sok boarding pod van.
Az AI meg nagyot fejlõdött a legutalsó 2 hétben.
A Tarka hard AI +1 bolygó +1 kutatás elõnnyel jelenleg lehagyta a LIIR emberi vezetésû birodalmamat terjeszkedésben. A gépi loa szintén terjed mint a pestis. Harcba még nem kerültem, heti 5-6 óra játékidõvel, de határozottan érdekes a helyzet. És a GM-ek még meg sem érkeztek.
Ha meg zavar a flottarendszer, fogd fel úgy, hogy a CnC hajók az alapok, a többi meg erõsítés. ÉS máris küldhetsz 1 hajós felderítõket, kolonizálókat, stb. Csak egy örökkévalóságig eldolgoznak magukban.
De ahogy sokzor hagsúlyozta, a SOTS devek meg elmehetnének tanulni az ES csapathoz, hogy mégis mit jelent a UI :)
Pedig gondoltam rá hogy megveszem, de valahogy olyan uncsi lett, és a flottamanagementtel azóta sem tudtam megbarátkozni, vhogy egy mesterséges féknek, játéklassítónak érzem az egészet.
AI pedig tényleg nincs benne, legalábbis stratégiai biztosan: a 400. kör környékén készültem az utolsó népnek nekimenni, legujabb fegyverzet, nagy monstre hajók, de azért aggódtam.
Aztán amikor találkoztam a gép flottáival - gyakorlatilag elsõ körös gauss designjai voltak csak. Úgy tûnik elfelejtették megtanítani a flottafejlesztésre. Valõszinüleg az AIval csesztek ki legjobban, hogy nem lehet csak szimplán retrofittelni a hajókat...
De a hiver AI is "jó", aki soha nem épít/hoz gate hajókat...