Sword of the Stars II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cobra.
Ha esetleg találkozna valaki a legutolsó patch próbaverziójával, az kérem adjon majd linket.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Mihez kevés?
200. körre 4 csatahajót (1 CnC hajóvadászt és 3 aszteroidagyorsítót) tudtam kilõni egyszerre full phaser-meson fegyverzettel. Páncél nem kellett rájuk, egy kilövés után már mehetett is 3-4 kolonizáló flota, egy naval base és az 5. körre már át is települt 1-2 300K-s támadóflotta a következõ rendszer elfoglalásához. A hátrahagyott rendszereket meg a hátországból feltöltöttem 4-500K kockával, hátha jön egy ellentámadás.
A VN world meg csalódás. Csak a kis UFO-k támadtak, semmi más. Az 1-ben legalább a gyártóhold is rakétázott keményen.
Cobra.
Nekem jobba ntetszik, hogy nem kell flottamenedzsment, mindig kéznél van olyan hajó, amire szükség van. Plusz harc után javítani se kell, csak vissza kockába. Cserébe elég korlátozott a kiküldhetõ hajómennyiség.

Ez a LOA faj gép ellen egy õrült.
30 másodperc egy tarka csatahajó kilövése paser-meson combós cirkálórajjal, Battlebridge-War-Antimatter felépítéssel. (8 cirkáló, a CnC csatahajó már nem ért oda idõben). A max páncél poliszilikát, és így is alig kaptak sebzést. Túl gyorsan kilõtték az ellent.
Ráadásul a kolonizálás is rettenetesen gyors.
Egy accounot letre kell hozni, es utana le tudod tolteni a torrent fajlt.
Ha nagyon nem igazodsz el a siteon, hasznald a translate.google.com oldalt, masold be a fenti urlt azt hajra, leforditja neked.

Én a 430-dik körnél járok és akkor crashhel a játék ha provinciát akarok létrehozni<#wow3><#wow3>, random crashek is vannak
Az alábbi verziót hogy kell letölteni?
No, csak a rend kedvéért, itt van a legfrisebb verzio, itt már bátran lehet designolni Drenyákat pszicho cuccokkal.

Az installer orosz (a játék angol), de elég csak a jobb oldali gombot nyomogatni :D

No, még mindíg nem vágom ezta túlnépesedés dolgot, csináltam screenshotot :)

Szóval: ugye 5.ös szintû bolygó, az 500 milliós imperial és civilian populációs "kapacitású". Mint az ábra is mutatja, nem haladom meg ezt a limitet, a popup viszont 4* -2 büntetést mond overpopulationra.
Az ugye -8, van +7 bónuszom economy ratingra, az summa -1, ehhez képest a maximum 100-on van a morál, ahelyett hogy csökkenne.

Van tipp hogy mire fel van overpopulation büntim, illetve hogy a végén mégis miért nincs morál romlás?

(ez egyébként az a bolygó ahol hosszú körök óta lázadás volt, aztán meg is alakult semleges nemzetként, egy kör alatt leradíroztam és újratelepítettem. Számszerüleg most is kb ott van aho a lázadás idején, mégsem csökken a morál mint a radír elõtt :) )

hmmm... átnyálaztam a hivatalos fórumot, többen reportáltak is változatos crasheket a prototyping körül - a devek szerint 2.0.24645.1 már megoldja. Megyek be is gyûjtöm...

(fene megeszi, nagyon elmélkedem azon a 10 eurós befektetésen :), túl durván jönnek ki a patchek )

Hopp, konkretan mezonnal es pszi modulokkal felszerelt dreadokat akartam epiteni.... :)

A pszí modulok miatti probléma a prototípusokkal (de csak dread-ek esetén) általam lett említve kicsit korábban. Érdekes módon crusier és leviathan esetén nem volt ilyen nyûg (utóbbinál viszont problémázott a meson beam vagy épp a pulse graviton beam miatt, mert ha az került a hajóra akkor a prototípus legyárthatatlan volt mert kidobált a program).

De úgy tudom nyirog-nál nem volt pszí modul és mégis tapasztalta a problémát.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Na, engem is utolert a "vegzet", 470. Kor kornyeken jarok, keszulok az emberek elleni harcra, es nekem is elkezdett kiugralni. Mily meglepo, eloszor akkor amikor a gyartaban az SDB fulre akartam menni (aztan ez vhogy elmult), most viszont - akarcsak Nyirognal - a vadiuj dread prototipust ha berakom gyartasba, es nyomok egy backet a fokepernyore ugrashoz, jon is a crash....

Nyirog, volt vmi megoldasod ra?

Van egy olyan kosza emlekem, mintha olvastam volna vhol (esetleg itt?) hogy a pszi modulok miatt van, kesobb majd le is tesztelem.

Azert a fene essen belejuk, egy ev es meg mindig ilyenek vannak a jatekban....

Attól mert a százalékos csúszka nincs 50% fölött, még összejöhet a túlnépesedés miatti probléma. Ennek oka általában, hogy van valami morál módosító ami felüti fejecskéjét bizonyos populációs létszám esetén és ez negatívan befolyásolja a morált. Ezt simán túlnépesedési problémaként jelzi ki a program, holott nem az.

De az is elõfordulhat, hogy a civilek és az imperial lakosság létszáma nagyon eltolódott valamelyik irányba. Ilyenkor szintén morál romlás lesz ami megintcsak népesedési problémaként kerül kiírásra (ezesetben még igaz is a dolog csak nem a bolygó befogadóképességére vezethetõ vissza). Általában a túlzott liberalizmus és engedékenység ennek okozója vagy a nagyon elhanyagolt bolygó/politikai kutatási ág.

Köszi a részletes infót.

Idõközben megint kitört a lázadás (de csak abban a rendszerben, megint a fõ tényezõnek a túlzsúfoltságot mutatja, pedig már csak 40%-ra van állítva a max population), ezúttal el is szakadt az adott bolygó és önálló állam lett. A flotta már úton van... :)

Az is megoldás ha az ember telepít pár rendõrt a rendszerbe. Õk, ha ki van fejlesztve a militarization vagy talán para-military (nem emlékszem) a létszámuktól függõen csökkentik a morálromlást. Ha van egy rendszerben vagy 10-15 akkor ott sosem lesz lázongás.

Lázongás meg lehet sok minden miatt. Terjeszkedõ ellenség, kémek, alacsony security kiadások, korrupció, civil-imperial populáció arány felborulása, de akár még az adott államforma is betehet egyeseknek vagy épp a bevándorlási ráta (immigration), netán az idegenek beengedése megfelelõ kutatások hiányában. Többnyire pár kör alatt kifut a dolog.

A kérdéses helyen érdemes levenni az immigration rate-et, csökkenteni 1 ponttal az adót, lezárni a rendszert (ez csak akkor jó ha a bal oldali government típusok valamelyikében vagy épp, különben pont ellentétes hatást fog szülni), ideiglenesen megnövelni a security csúszkán az ottani pénzmagot. Általában ennyi elég szokott lenni és 3-5 kör után csillapodnak a kedélyek. Ha kész van a fent említett kutatás (political science részlegben van ha jól emlékszem) és minden rendszerben akad vagy féltucat rendõr az megint csak csitítólag hat avagy épp a pszí empathy ága jó mennyiségben ki lett már kutatva az szintén megoldja a rebellisek jelentette gondokat.

Overpopulation kialakulhat úgy is, ha az adott bolygó elindult a továbbfejlõdés útján, de még nem érte el a választás lehetõségét hogy forge world vagy épp gem world legyen. Ezek jelentõsen terhelik a környezetet, bár nagyon kitolják a lakosság számát és a forge world iszonyat mértékben megdobja a termelést, de mindez a bioszféra pusztulásával jár és leépíti szép lassan az egyé alapanyagokat is. Ezek (fõleg a bioszféra pusztulása) úgy vettem észre, hogy igen erõsen meg tudják rendíteni egy adott bolygó lakosságának morálját, ha nincsenek meg a szükséges csitító tényezõk (politika és pszí-empátia vonal).

Elvileg legalább az egyik térképnézet mutatja a már egyszer használt vonalakat.
Lecsitítani: Ha jól emlékszem propaganada.
A legygyorsabb és legdrasztikusabb pedig evakuálni vagy felszámolni a kolóniát, majd újraalapítani. Ha csak az ipari termelése kell, akkor ez egy gyors megoldás.
Ha a pénze, akkor marad a propaganda, vagy a lakoslimit emelése.
Ööö.. na kifejlesztettem a human node trackingot, de ahogy elnézem használhatatlan, mert csak addíg mutatja a vonalat, amíg egy hajó használja, utána meg nem. Hát addig én is tudom amíg látok egy hajót menni hogy kb honnan hova :(

"Leverni, lecsitítani" - na ez az, de hogy?

Amúgy nem csináltam semmit, és 5-6 kör múlva abbamaradt. Akkor ez most egy random esemény?

Leverni, lecsitítani, hagyni hogy kifusson.
Srácok, lázadással (rebellion) mi a rákot lehet csinálni?

300. kör, és egy kolónám (ami majdnem a kezdetek óta megvan) lázadni kezdett (15-ös morál).
A vicc hogy nem tudom miért - van kb 10-15 más bolygóm, akik 100as morálon vannak, nem látok semmi okot hogy ez a kolónia miért lázad (mitõl jött le 100ról) és ami fontosabb, hogy mégis mit lehetne tenni.

Illetve megnéztem hogy mit ad a moral tooltip, de számomra teljesen érthetetlen:

- economic rating below 0 -3 (a vicc, hogy az economic rating 1-es, és gondolom a lázadás miatt annyi)
- overpopulation (-4) nem tudom mitõl lett overpopulation, amikor szigorúan 50%on tartottam azt a csúszkát.
Ráadásul jelenleg a 6os méretû bolygón kevesebb mint 600 millió a population (tudtommal méretenként 100 millió a limit) tehát nincs is túlzsúfoltság.

Csak azokat a node-line-okat látod, amiken már láttál mozgó hajót. Tehát amit még nem láttál használatban, azt nem látod.
Koszi, ez nagyon jo hir. Nem nagyon hittem hogy van erre is tech, de a remeny hal meg utoljara :)

Kutass kicsit a CnC fa bal oldalán.
Ugyanott lehet kutatni a Zuul node-linek érzékelését is.
Van arra vmi mód hogy nem human fajként láthassam a node lineokat? Háború készûl az emberek ellen, jó lenne tudni hogy tudnak jönni....

nyirog
nekem az van fenn amit még rlslogon postoltak 16.-án, v2.0.24567.1 update. Azóta sajnos nem rakták ki azokat amik megjelentek, de ha te ne adj isten ismersz más alternatív peccs forrást akkor az infót boldogan üdvözlöm :)

Hát, ha végül is még se annyira vészes, akkor szerintem mostanában megpróbálom megvenni, 10 euróért igencsak megérné - egyetlen bajom h a Cib bank 21.-e óta meg van hülyülve és így elég nehéz bármilyen pénzmozgatást végrehajtanom, most csak imádkozok h addig tarston ki az akció amíg karácsony után majd bemegyek a bankba személyesn h most akkor wtf van.

Törtbõl is nagyon gyorsan rá lehet akadni a legfrissebbre különösebb gond nélkül. Csak nem a Piratebay-en kell keresni. :)

Amúgy nem hallottam róla hogy tönkrevágta volna a játékot, de mivel ezer féle konfiguráció létezik a lehetõ legvegyesebb szoftver összeállítással, így mindig lesz akinek valamije hibásan fog mûködni...

nyirog
Hát röstellem bevallani, de törttel játszom - viszont steamen utánaolvastam és ott volt egy bizonyos december 21.-ei patch, azért is kérdeztem itt h nem jött e ki "valamilyen" formában, ettõl függetlenül amennyire ki tudtam venni, ez a bizonyos 21.-ei foltozás inkább rontott a játékon, mivel nem erdetim ezért én nem tudok nyilatkozni, annyiból viszont érdekelne hogy tényleg játszhatatlanná tette-e mert most le van árazva és eléggé hajlok rá h hibái ellenére megvegyem, de amennyire a tudom a steam autoupdatelei a játékokat.

Az elmúlt 2 hétben 3 patch jött ki (a legutolsó 2 nappal karácsony elõtt, 22-én). Ezek közül egyik sem jó? Vagy épp az újak rontottak el valamit nálad?

nyirog
a gáz az h most már battle raidereknél is kilépked, amiken psi cuccok abszolút nincsenek is... azért karácsonyra tényleg dobhattak volna valami kurva peccset ami legalább ezt javítja

Az a karika a kutatás állását mutatja. Ha teljesen körbeér akkor fejezõdik be a kutatás. Ha kicsi rá az esély akkor ég ha körbe is ér a karika, elbukhatod a fejlesztést. Meg kell próbálni újra és újra (ha húzni akarod a játékot), ölni bele a zsetont zsákszám.

Ha 25% alatti az esély akkor inkább hagyd a fenébe, nem érdemes veszõdni vele, mert csak hatalmas mázlival fog összejönni a dolog (ne itt segít a pszí ágon való kutatók teljesítményét befolyásoló fejlesztés). Azonnal nem fogod tudni újra megpróbálni az elrontott dolgot, hanem elõtte valami mást sikeresen ki kell fejlesztened, hogy újra próbálkozhass.
Addig egyszerûen eltûnik a kutatások közül, nem marad ott vörös színnel a bebukott kutatás.

A prototípusnál kilépés problémája ismerõs nekem is. Nálam eddig csak pszí képességekkel is rendelkezõ hajónál jött elõ. Ilyenkor nulláról új hajót kell tervezni ami egy kicsit eltér a korábbitól (elég ha egy valamiben) és akkor már nem lesz gond. Legalábbis én csak így tudtam olyan hajókat gyártani amiken volt valamilyen pszí jellegû ketyere (fegyver, védelem, aktiválható képességek).

nyirog
van nekem is egy gyanúm h nem, legalább is van egy karika amiben megy egy csík, és minden újrapróbálkozásnál ment a csík, de mivel a színe a zöld árnyalat felé váltakozott ezért úgy gondoltam h biztos nõnek az esélyeim ha minél többször próbálkozok, aztán bumm, körbe ért és azóta csak piros; a javasolt telepátia képességet próbáltam kikutatni, eddig nem sok sikerrel :\.

Bugokról meg annyit h képtelen vagyok legyártani a dreadnaught oszályú drone carrierem prototípusát mert egyszerûen mikor berakom inconvience-be akkor kilép a játék.

Ez a játék meg a "bugmentes" kifejezés.... erõs szarkazmust érzek :)

Boldog bugmentes karácsonyt kívánok mindenkinek! :)

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

nyirog
Hm, köszönöm a tippet, remélem a psi ágas megoldás hatákony lesz, csalni nem igazán szeretnék :)

Cobra.
Jeej, 5 kör alatt le tudtam szedni egy Locust felderítõt, már csak 14 marad meg a fõ hajó :D

No, azt nem is tudtam hogy újra lehet próbálkozni.

Például a pszionikai ágon (nem emlékszem a nevére) ha kutatsz akkor eljuthatsz egy olyan fejlesztésig ami megemeli a siker esélyét (a kiírt százalékos esély nem fog változni de mégis valahogy sikeresebbé válik a dolog, még ha továbbra is elõfordul pár belesülés, késõbb még mindig meg lehet próbálni újra).

Ha meg nagyon meg akarsz szerezni valamit tuti biztosra, még mindig átírhatod a százalékos esélyt egy sima szövegszerkesztõvel a játék adott fájljában (techtree.techtree).

nyirog
akkor úgy kérdezem, hogyan tudnám növelni az esélyt?

Persze, csak kevés eséllyel :)

nyirog
kikutathatóak e valahogyan azok a fejlesztések, amik a study után kevés esélyt adnak a sikerre?

Pedig én rakétával szoktam. Illetve a bolygók.
Sebzi õket minden, csak nem látod mennyire lóg a belük. :-)
Cobra.
A Spectre-eket csak energiafegyverrel lehet megölni.

Egy cruiser flotta megtámogatva a szabvány védelemmel (+ a bolygó rakétái) nekem 1-2 alkalommal elegendõ volt.

De olyan nagy kárt nem okoznak szóval alapvetõen érdektelen. Ja, meg ha jól láttam, amiket "elnyeltek" azok a csata végén sértetlenül visszakerültek, szóval még kevésbé érdekes a történet...

nyirog
elvileg 22.-én kijött hozzá valami peccs féleség, tud róla valaki valamit? :)

Más: Haunted spectre ellen mivel érdemes védekezni meg támadni? Csak mert, jött vagy 6 db az egyik rendszeremben és hiába lõttem, õket mindenféle cruiserrel, egyszerûen hatástalan volt, a köd belepte ahajóimat és egyenként emésztette fel õket - ennek ellenére azt írta ki ajáték h gyõztem, de az én lelkem ettõl akkor se nyugodott meg :D.

Még egy: nem annyira játékhoz kapcsolódó, de ha már menüben viszonylag jó zenék szoktak szólni, nem értem h játék közben miért csak a 2 alap zene megy, az ambient ami a stratégiai nézetben, meg egy csata zene és kész. Nem akkora para, mert mikor már az agyamra lehúzom és alárakok winampot, csak most így feltûntek a fõmenü alatt szóló zenék...

Becsülettel elhalálozol:)
Cobra.
A Locustokkal mit lehet kezdeni, ha nincs Dreadnought flottám?

Igen, pont ezért merült fel bennem a kérdés - jelenleg az AI elég rakéta heavy hajókkal jön, így gyakran csinálja azt hogy amikor meglát a flottája hátat fordít, és menekül miközben ontja a rakétákat. Kárt nem okoz, mert erõs vagyok PDben, csak húzza az idõt amíg beérem, és egy jó darabig csak a seggét tudom lõni a hajóinak.
Szóval amint a hajtómûnek kampec, érdemes egy másikat elkezdeni lõni, amíg be nem érem a leállított hajót.

Cobra.
Cruiserek azért általában elõrefelé tudnak a legtöbb fegyverrel lõni, de ha nincs hajtómû vagy orrész, akkor nem tudnak ráfordulni a hajóidra. A rakéták meg úgyis mindig a hajó közepére mennek, szóval azt puhítják közben.

Csak éppen a középsõ szekción szokott lenni a legtöbb olyan cucc, ami fáj.
Amúgy szerintem azt a részt érdemes lõni, ami a legtöbbet van a saját hajóim fele fordítva. A második fajfüggõ.
PL Solforce és Tarka esetében a hajtómû. Könnyen eltalálható, és viszonylag gyengén páncélozott.
Cobra.
A 2-ben is gondolomhasonló a rendszer, mint az 1-ben, szóval érdemes elõször az ellenséges hajó orrát vagy hajtómûvét lelõni, majd a középsõ szekciót. A szétlõttet már nem érdemes lõni, mert onnan már nem kap sebzést.