6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
Jóózsf István #3887 Sajnos benyalás sem megy már úgy mint az X3-ban.
Próbáltam én is viszonyt javítani már nem egyszer, de igen csak kínszenvedés. Ha csak nem vagy megrögzött becsülethuszár, akkor nyugodtan írd át a mentésben!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Annyit előre elárulok, hogy két helyen kell átírni. Egyszer a Player és ... Ls ugyanannak a számnak kell szerepelnie a ... és player részben is.
A menete egyszerű: kinézel magadnak egy szimpatikus pozitív viszont, amit már kialakítottál valamely másik közösséggel és a hozzátartozó viszonyszámot és az időkódot is átmásolod a kívánt csapathoz.
Ez az én Beril viszonyom: relation="0.087288" time="2246488.57" -
kisiku #3886 Egyetértünk, várni kell, amíg valami ellenséget találsz.Tudom, idegesítő.
Minden állomás és mindenki lő rád vagy csak bizonyosak?
Mert nálam van olyan, hogy megharagszik rám, aztán békén hagyom, kimegyek a szektorból, majd vissza és puszipajtások vagyunk megint.
Más.Tegnap hatalmasakat kacagtam a harcon.Most már videókat fogok beszúrni, nem képeket, annyira nevetséges a nagy hajók mozgása :) Az nagyon jó, hogy védenek engem és követnek, de harc közben az, hogy 200-al tolatva(!) repül vissza egy Taranisom, csak hogy szétlője az ellenfelemet, majd felökleli a másikat, ami ettől 90 fokba áll, az nagyon nevetséges :)
Ráadásul gyorsabban repülnek, mint én turbó fokozatban. -
Vader77 #3885 kalózokat kell íratni az állomásuk közelében, és lassan, nagyon lassan javul a viszony.
ezt járőrös küldetésekkel tudod "kezdeményezni", és reménykedj , hogy egy BER állomás körül is jönnek a kalózok... -
Betyar070 #3884 Sajnos összekaptam a BER Tech-el és kiszeretnék velük békülni, hogy újra kereskedni tudjak velük. A BER Tech. állomások küldetéseit nem tudom felvenni, hogy ez által javítsam a reputációt, ahogy a közelükbe megyek nyílzápor fogad. Milyen más mod vezethet a békéhez ? -
Betyar070 #3883 Sajnos a 2.0-val nem működik :( -
kisiku #3882 Elvileg csináltak valami ilyesmit, de nem tudom, mennyire működőképes.
Nálam az állomáshoz rendelt hajók mennek venni és eladni egyaránt modok nélkül, csak baromi sok pénzt kell adni az állomásnak.
-
Betyar070 #3881 Érdeklődnék,hogy van-e automata trading lehetőség a szállító hajók számára? Olyasmire gondolok mint az X3R MK3 software. Vagyis, hogy ne kelljen állandóan a trading menüben kijelölni egy hajó számára mit hova vigyen, hanem automata módon kereskedjen egy zónában, sectorban. -
Vader77 #3880 A hivatalos 2.10 verzió még mindig csak 32 bites, a 64 bites még csak béta verzióban érhető el. -
Micsu #3879 egyik xhez se kötelező a 64bit, szintúgy a játékok nagyrészéhez sem -
Wowbagger78 #3878 Az Elite: Dangerous 32 bites lesz? Vagy az is már 64-es? Mert azt kipróbálnám, ha nem ennyire bugos, mint ez volt (vagyis ahogyan olvaslak Titeket még mindig bugzik rendesen)
Egyelőre még kitartanék a 32 bit mellett:) Bár tudom, hogy nem lehet a végtelenségig elkerülni az elkerülhetetlent.
Anno nekifutottam, hogy kipróbálom az X-et, de csak a menüig jutottam. (nyilván a 64 bites win hiánya miatt)
-
kisiku #3877 64bit-es Windows-t követel, viszont maga az exe csak 32 bit-es. Tudom, mi sem értjük :)
Elvileg most ezzel a frissítéssel válik 64 bitessé, de még nem tudok nyilatkozni. -
kisiku #3876 Fogalmam nincs, hogy kaptam-e
- Amit viszont rögvest észrevettem, hogy elkezdtem Maelstrom benépesítését, hogy hozzá lehet rendelni az állomáshoz védőhajókat, akik rögvest a Patrol parancsot kapják, magyarán, végre valahára megoldották ezt is.
- Megjelent az állomásinfóban egy olyan rész, hogy mennyi minimális lóvét "kíván" a Manager-ünk.Ez a kis fegyvergyáramnál 110 millió... :) Most építem a nagyot ebből.Átlag 10-60 milliókat szeretnének a gyárak.Igen, annyit én is szeretnék.
- A hajók még mindig túlmozgásosak, még csatában is.
- Nem lehet az állomás harci tisztjét Attack All Enemies-re utasítani, csak "Defend" módban fog menni.
Még csak 4 órája tolom az új frissítéssel ezért egyelőre ennyit vettem észre, ami feltűnt.
Commander: Mil.Hi-Tech.Manuf.
Command: Patrol
Tessék kipróbálni.Defence Officer-hez kell rendelni a hajót, ha azt akarjuk hogy védje az állomást.
-
Wowbagger78 #3875 Az X Rebirth nem CSAK 64 bites alapból?
Vagy volna 32 bites változata is...?
-
Jóózsf István #3874 64 bitet nem is kaptál???? -
kisiku #3873 Megjelent a 2.1-es frissítés.
Haladunk.Tesztelés folyamatban.
-
Jóózsf István #3872 DE! Ott van egy fekete pötty. Az elég félelmetesnek tűnik! -
kisiku #3871 Úgy tűnik a pathfindinggal még mindig bajok vannak, főleg, ha építeni akarok.Itt egy látszólag teljesen normális kép, amin a CV éppen elkezd(ene) építeni egy gyárat.
5 kilométerre van a CV-től az építési pont és ő nem talál oda
Mint látható, még egy porszem sincs a közelben, ami akadályozná bármiben is.Ő szépen megáll és semmit nem csinál.Vár.Mivel nem használok parancs modokat, pusztán a gyárira hagyatkozok, így azt sem tudom mondani, hogy menjen előre 5 kilométert, ez korábban az MCE-vel ment és meg is oldotta eme borzasztó bonyolult feladatot.
Ez az első állomás, amit a kettőpontnullában hoznék létre, de úgy tűnik megint moddolás jön vagy 8-10 próba.Mondani sem kell, hogy a "Cancel build order"-re semmit nem reagál, magyarán még visszavonni sem lehet. -
kisiku #3870 Megjelent egy külső nézetet lehetővé tevő mod.
Még nem töltöttem le, akit érdekel, a Steam Műhelyben megtalálja.A Nexus-on még nincs fent. -
Jóózsf István #3869 De jó neked!
Tegnap kicsit (talán egy órát) zizegtem benne. Az utolsó mentés 06.01.-i volt! Az utóbbi időben összesen 1 hónap kihagyást minimum összehoztam vele. Már rég megelőztél óraszámban!
A 64bit egy álom. Amíg csak vágysz rá, a remények reménye, a vágyak netovábbja.
Ha megvalósul, már csak egy teljesen természetes dolog lesz. Észre sem veszed, csak játszol, amíg a kedved tartja.
Ettől nem lesz jobb, se rosszabb a játék!
Nálam annyira egybefolyt a 2.0-val, hogy nem is tennék különbséget. Viszont nem is panaszkodok.
Az átvariált nehézséget kitárgyaltuk, a gyáraim működnek, a gazdaság ugyanúgy áll.
Az egyedüli hiba ami jött a nagy hajók manőverezése. (De az garantált agylob!) -
kisiku #3868 Jó estét.Némi betegség miatti kihagyás után folytassuk.Mit is?!
Először is ne hasonlítsuk a Star Citizen-hez, mert azon jóval fejlettebb technológiákkal és valóban, sokkal több pénzzel dolgoznak.Bár ki tudja, hogy mibe került ez az X rész...
4-5 napig nem voltam gépközelben, és még úgy is, hogy már nem tudok mit csinálni benne, azért vonz, hívogat.
Mivel még Cell Recharge Fab-om nincs, most tervezek egyet építeni, de kérdezném, megéri?Szintén elkezdek építkezni Maelstrom-ban, úgysincs ott semmi, csak már nem tudom mit építsek.
Az a helyzet hogy rövid lett ez a játék, kicsi a tér, az univerzum, kevés az építhető dolog.Például itt vannak az új rakéták, miért nem lehet gyártani?Ja persze, felszerelni sem tudom sehová, mert csak én tudom használni, de azért jó lenne valami saját hajógyár vagy ilyesmi.
Mi újság a 64bittel?Jó vele tolni?Mert egyelőre én még várom a hivatalosat, azt viszont már most olvasom, hogy mennyi minden romlik el megint :)
-
#3867 Reménykedem én is, hogy sikerül jól összerakniuk. Egyedül az anyagiasságuk aggaszt.
-
#3866 A górénak van már tapasztalata, nem az első próbálkozása.
Ne érts félre nem leírni akarom, csak ennyi lóvéval a zsebben meg ilyen meg olyan ígéretekkel, többre számítottam.
Az újjászületés kicsit félresikerült, ezért tartok a másiknál is a végkifejlettől. -
Diopapa #3865 Ez itt teljesen off, de nekem bejön a repülési modell, jópofa, hogy ha limitált módon is, de newtoni fizikának megfelelően repülnek a ladikok. Ha csak a fele elkészül annak amit ígérnek, akkor is nagyon nem egy ligában fog játszani a két játék. -
Dani271 #3864 A jövőbeni licenc-ért kérnek pénzt a jövőbeli játékosoktól.
Az, hogy kipróbálhatod a reklámon kívül csak extra. Na, meg reklám.
Más engine hajtja, aminek más lehetőségei, korlátai vannak. Mentségükre legyen szólva ilyen alapokra építve ez az első játékuk, míg az ego-nál megvan egy jó pár éves tapasztalat közel ugyanazokon az alapokon.
Ezek alapján és a megjelenési időpontok ismeretében az, hogy a két játék összehasonlítható kategóriába esik... hát döntsd el melyik készítő gárdára nézve rosszabb :) -
#3863 Ez is kb két év múlva lesz használható.
A Bernd csapatnak ekkora anyagi forrás állt volna rendelkezésre, akkor a vasaló is tudna repülni.
Szerénységükre legyen mondva, nem kérnek pénzt egy tesztrepülésért.
-
Diopapa #3862 Grat, hogy egy "végleges" játékot (X) hasonlítasz egy olyanhoz, ami még minimum 2 évig nem készül el :) -
Jóózsf István #3861 "inkább megvenném még egyszer az X-et."
Ez elég kifejező! -
#3860 Ígérem többet nem szidom az ego-t, tegnap kipróbáltam a konkurenciát.
Attól függetlenül, hogy erősnek mondott alfa stádiumban van (akár e játék), csalódást okozott.
Kezdem azzal, több órán keresztül töltöttem le a klienst... Végre lejött gondoltam most belépek a "profi világba", ha a Rebirth bughalmaz, akkor a másikra nem tudok fokozott hibajelzőt kitalálni. Letöltés közben valami hiba lépett fel, "repair downloading" van már órák óta.
Azért próbálkoztam párszor belépni, ami sikerült is, egyszer a saját hangáromba, máskor meg egy drágább kategóriájú hangárban találtam magam.
A repülés is összejött, sajnos elég szűk helyen lehet szárnyalni, bár nem saját géppel, hanem training ship-ek vannak. Az irányítás a rebirth után szokatlan, de ennek ellenére valahogy nem az igazi. Már megszoktuk az X részekben az irányítást, sztm egy kifinomult dolog amit már nem veszünk észre. Ezen lehet mosolyogni, de ég és föld a különbség.
A parasztvakítás jóval nagyobb volumenben van jelen, a környezet, tárgyak, hajók részletesebben vannak kidolgozva, sőt jóformán minden mozdulat animálva van, még a hangyafingás is.
Nem akarom leminősíteni, de már megbántam, hogy belemásztam (állapotától függetlenül), annyira felfújták nehogy kidurranjon, inkább megvenném még egyszer az X-et. Az anyagiakról, ennyi pénzből már lassan igazi űrrepülőt lehetne építeni, ahogy nézegettem mindenért pénzt kérnek. Úgy látszik a sok sem elég, és az agymosó szöveg körítésnek. -
#3859 HOA parkoló (egy kis nosztalgia)
Lehet béna vagyok, ma jöttem rá mik azok az apró pontok a junosztyon. A hajók által "kidobott" cuccok. Itt tegnap csatáztam, érdekes, ezek megmaradnak a memóriában. A vadászok amiből kiugrottak a pilóták azok meg eltűntek.
-
kisiku #3858 Akkor már csak össze kéne kötni a rendszereinket, hogy a két koldus iparmágnás egymással kereskedjen... :)
Viszont van egy csomó hadihajóm is, asszem megyek és leamortizálom őket a Xenonoknál.
Imrének: a hajtóműveket és a fegyverzetet én is vagy Astrobee-vel vagy Tristar-ral szedem le, mert a fegyverek általában egymás mellett vannak, így egyszerre 4-5 löveget is kiiktatok.Én csak a hajó fölső részén szoktam a fegyvereket bántani és azokat is csak addig, amíg az összes katonám le nem szállt.
Most viszont már tényleg semminek nem szabad követni, ha lehet a teherhajóknak is adjunk hosszú útvonalakat vagy állítsuk le, mert mindig a legrosszabb helyen és időben jelennek meg foglalásnál. -
Jóózsf István #3857 Jah! Ez valóban egyhúsz környékén volt, bár nekem inkább 1.25 rémlik. -
Jóózsf István #3856 Pontosan emlékszem egy olyan mérföldkőre, amikor rontottak a gazdaságon. Talán ti is.
Egyszer elhatároztam, hogy indítok egy Áramot és Ételt Albániának kampányt. Mire megvalósítottam jött egy "javítás" minek következtében mindenhol lett áram és étel albániában, de nem nekem köszönhetően, hanem mert belepiszkáltak a rendszerbe. Na azt K-ra nem kellett volna!
Egy földönfutó iparmágnás vagyok! -
kisiku #3855 Hidd el, mindent megpróbáltam, novadrone-t is.Nem ezzel volt a baj, meg nem is a kísérettel, hanem, hogy valami vagy valakik elkezdték lelőni előttem.S akkor ugye közben jön az idegesítő hacker drónozás is, amit nem igazán lehet kivitelezni.Ja, megjegyzem a "Defence Wall Drone" szart sem ér, azon a kiterített "ponyván" simán átlőnek.
Tehát figyelnem kellett a pajzsomat, az ő hajótestét, a támadóit, meg mindent.
Lényegtelen, azóta foglaltam helyette egy Arawn-t, egy Balor-t, meg még egy Taranis-t :)
Most mentem vissza megint Omicronba, csak lefagyott :), ezért vagyok itt és gépelek.
Na, én várom, hogy kijöjjön a 64-es verzió, mert itt már tényleg semmit nem tudok eladni.Most annyival megdobtam egy kicsit, hogy szétlövettem jó pár teherhajót, bányászt, Arawn-t és Taranis-t, de az újakat fegyverhiány miatt nem tudják legyártani és itt jövök én a képbe...
Egyébként én már csak kényszerből építkezek, fogalmam nincs milyen gyárat építsek, mert tudom, hogy úgysem leszek képes eladni a termékeit, de legalább az enyémeket fel tudom használni.Lehet hogy a nagy ürességbe Maelstrom-ba viszek egy kis életet, legalább megnézem milyen egy magára hagyott állomás, ha betámadják a Xenonok.
Őszintén mondom, nálam betelt minden, gyakorlatilag a gyáraim csak egymással kereskednek.
Raktár lenullázás?Próbáltam, de ahhoz baromi sok sort át kéne írnom.
A gazdaságnak és az árutorlódásnak valahol 1.20 környékén tettek be, amikor a raktárakhoz először nyúltak hozzá.
Pl: teljesen lenulláztam a 300-300 darabos drónkészletét Eternal Dawn-nak.Kér helyette, de mennyit: 20 darabot! Mmmhhh!Király!
Továbbra sincs megoldva gyárilag a hajók rajban követése.Teljesen mindegy, milyen hajót rendelek mihez, szarik rá, nem követi, nem megy vele, nem védi.Szemben az ellenféllel.Asszem vissza kell pakolnom az MCE-t. -
#3854 Én nova helyett sunstalker-t vagy astrobee-t használok, attól függ melyik részét akarom kilőni a hajónak. Általában a generátorra hajtok, sunstalker-böl kell 3-4 db mire lebontja, ha szerencsém van a generátorral együtt az általa pajzzsal védett lövegek 80-100%-a megsemmisül. Indításnál kell megfelelő ívet hagyni a rakétának, fedezékből kényelmesen lehet használni, a célt meg így is úgy is ki kell jelölni mindegyiknél. Harmad annyiba kerül mint a nova, gyorsabb a töltési ideje.
Az astrobee a kedvencem, hatásos mindenre és rendkívül látványos.
-
Jóózsf István #3853 Barbár munka, de van benne ráció! :-)
Apropó nova drón! Az üzemszerű, hogy kilövök egy novát és kajánul vigyorogva navigálom a célpont felé, de közben a borz is elindul. Hiába hagyom üresben a váltót vagy nyomom ki a kuplungot! De akár a motort is leállíthatom.
Emiatt néhányszor igen kellemetlen helyzetbe kerültem. Leginkább az ellenséges hajó távolsági fegyvereinek kereszttüzébe!
Egyszer például a "Mamánál" kitaláltam, hogy az egyik rejtett zugából, ahol biztonságban tudtam a borzot, kilövök egy novát az ellenkező irányba, majd visszafordítom és kiiktatom az egyébként igen alapos munkát végző fegyvercsoportot. Totális kudarc volt a végeredmény:
1; A novát nem tudtam visszahozni a Mamához, mert idő előtt felrobbant (megjegyzem ez sincs rendben, mert a rám kilőtt novák "órákig" köröznek körülöttem, akkor az enyém miért olyan kezelhetetlen?)
2; Ez a K borz magától előjött a rejtekből és...
Ezt a manővert kipróbáltam a szabad űrben is és mindannyiszor a borz elindult "utánam"
Ötlet? -
Maxkiller80 #3852 Sziasztok! kisiku, foglalásról: szerezz be legalább 15-20 Novadrones-t, maradj a foglalandó hajótól legalább 10km-re és lődd ki az összes hajtóművét. Nem lesz nehéz mert igaz ez egy irányítható rakéta. Amint sikerült hajótól függetlenül ami a fulmekronnál lent, az omekronnál fent található jumpot lődd ki biztonságos távolságból. Nálam a 10km-er az :)Igaz ez a két fontos dolog hogy a foglalást kezdeményezhesd. Ha ez is sikerült, repülj hozzá olyan közel amennyire csak lehet és add ki a foglalási parancsot és tűnj el onnan, nem kell több kárt csinálni a hajón. Lehet veszíteni fogsz pár katonát, de ez is benne van. A vadászok követni fognak de biztonságos távolságból le is vadászhatod őket. A katonák pedig dolgozzanak nyugodtan. Csak akkor térj vissza a hajóhoz ha sikerült a foglalás. Ez akár lehet 5-perc is. A csajossal ne foglalkozz mit kéne még szétlőni. És ha netán nem sikerült a vadászokat addigra leszedni amire kész lett a foglalás, rögtön repülj a hajódra és rakd ki a tiszteket, majd ők elvégzik a dolgukat :) Sok sikert hozzá! -
kisiku #3851 - Igen, van megvehető fejlesztés: Trading software, 400-450 ezerért.Mechanic-nál kapod. Aztán jön az, hogy kiválasztasz egy karaktert az adott állomáson (ne legénység legyen, hanem kereskedő) , megvárod, míg beszédbe akar veled elegyedni, ekkor ráklikkelsz, választod a Smalltalk-ot és ha végigtoltad a minigame-et, akkor megkéred hogy "Ask about trade offers".
Eztán ő mindig értesít, hogy az állomás amin ő van, mit kér, mit ad el.
- Nincs szétküldhető drón, mindent egyesével kell felfedezned, mint ahogy a szektorokat is.
- Igen, a küldetés ikonokat csak akkor adja be, ha közelebb mész, ráadásul a reputációd tekintetében.Magyarán, ha nagyon szeretnek, nagyon sok küldetést fogsz kapni.
Harci küldetésekkel óvatosan, sokkal nehezebb, mint előtte. -
#3850 Megint el kezdem játszani a játékkal. Eddig próbálkozásaim során semeddig nem jutottam. Most viszont már tűrhetően fut.
Le pár kérdésem. Van valami megvehető fejlesztés mint X3ban hogy lássam az összes kereskedelmi ajánlatot, anélkül hogy órákig keringek egy rohadt állomás között???
Nincs valami drón amiből ki lehet küldeni párat, hogy felderítsen?
Illetve a küldetések ikonjai is csak 2-3 Kmről látszanak, pedig az állomást látom legalább 20 km távolról.
-
kisiku #3849 Igazából nem nyavalygunk miatta, hanem egyszerűen még mindig , közel 1 évvel...jó még nincs egy év, de sok hónappal a megjelenés után sem hozza azt, amit vártunk, megígértek.
A mi nyávogásunk és fikázásunk még mindig az elkeseredettségből ered.Sokszor megdicsérem, sokat javítanak rajta és folyamatosan, csak minket már felőrölt az egész.Ha most kezdenénk el, valószínűleg áradoznánk, hogy ilyen, meg olyan jó.
Végül is a célt elérték, legalább ezer órát tudhatunk magunk mögött, ennyit szerintem az RPG-k szoktak hozni vagy azok sem.
Nem rossz ez a játék, bárki belevághat már, de arra ne számítson, hogy olyan könnyű lesz, mint előtte.
Tegnap nekimentem még párszor a Fulmekron elfoglalásának, immár vittem magammal két rombolót, hogy szedjék le az idegesítő kíséretet,de azért hagyják életben a célpontot.Nem sikerült, látszólag jó ötlet volt, de csak megérkezett a szektort védő másik Fulmekron, és már végre rajta voltak a katonáim, mikor szétlőtte, így feladtam, majd lesz másik alkalom. -
Jóózsf István #3848 Van akinek megér annyit!
"Na hol egy nem alkalmazható NPC? - Á ott egy! - Szólalj már meg az ég áldjon! - Most meg miért nem ajánlja fel a lehetőséget??? ..."
Közben kattintottál húszat, eltelt egy-két perc, szemed kifolyik a fényeffektektől...
Ugye, hogy nem is olyan sok a 80 pénz?
Más: A hideg kiráz a gondolattól, hogy esetleg újrakezdjem a játékot!
Nem is annyira azért, mert nem szeretek semmit kétszer végrehajtani, de hogy esetleg még sokkal többet kelljen küzdenem is érte?!?!?! Arról nem is beszélve, hogy senki nem garantálja a zökkenőmentes játékélményt!
Pedig, ha belegondolok mennyi álmunk vált valóra: A hajók sorbaállása az építkezésnél, a tré-doffer, szép autópálya, etc. Mégsem akar összeállni egy egésszé a játék. Mi már csak nyavalyogni tudunk rajta/miatta.
Boldog lehet, aki csak jövőre kapja a kezei közé, és nem olvassa ezt a fórumot!