6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • dimre
    Na még egy kép, ilyen messziről és agresszívan eddig nem másztak rá az emberre a Xenonok.
  • dimre
    Ha új játékot kezdesz, modok nélkül, akkor kb. a hibák fele !!!nem jelentkezik!!!
    Nálam sok minden működik ami Kisvikunál nem (zsoldosként új játékot kezdtem, nincs semmi mod aktiválva).
    A régi mentésem nálam is bekavar rendesen.
    Nehéz egy olyan játékhoz modokat csinálni ami önmagában egy bughalmaz.
  • lammaer
    Nagyon impresszívek ezek a képek :) Már-már kedvet kapok a játék elkezdéséhez, erre kicsit lejjebb görgetek és ott a hibalista :(

Mind1 legfeljebb három év múlva már amúgy is olyan gépem lesz, hogy röccenés nélkül megy majd ez is full grafon :D
  • dimre
    Meglátogattam a nagymamát. "L"

Nem 2mm lemezből van, tekintélyes a mérete is, kb. tízszer akkora mint egy "K"

A "K" papírvékony hozzá képest

• Jóózsf István #3723
    Enyém lesz! Ójesz. Enyém lesz.

Ha még a "Mamának" is lenne leszálló dokkja...!?! :-)
  • dimre
    Megpróbálom még a Xenon nagymutert becserkészni, legalább a nevét tudjam meg mielőtt sz@rrá lő.
  • dimre
    Argon szülemények.
    Íme nagy tesó: "Fulmekron"

Aranka fegyverarzenálja piskóta ehhez képest

És van egy kis öcsikéje is: "Olmekron"

Itt is van mivel galambokra lövöldözni

• Jóózsf István #3720
    Valóban szépen teleszórták!
    Mindegy. Ma már úgy sem nyúlok hozzá. "Holnapra meg lehet, hogy kijavítják."

Billentyűzet-egér hibával még sosem találkoztam.

A Vakulj paraszt effektus sajnos tény!
  • kisiku
    Az Egosoft support fórumban hemzsegnek az új bejegyzések hibákról...

Érdemes ránézni.
  • kisiku
    Na,na,na!Annyira azért ne örülj előre!

Nézzük a gyermek betegségeket:

- Továbbra sem működik a fegyvergyártás
    - Továbbra is bekéri némelyik állomáshoz újra az anyagokat
    - Továbbra is rosszul jelzi ki a Trade menüben az állomásom nyersanyag szintjét (pl 500 db-ot jelez, a valós készlet pedig 15000)
    - Továbbra sem jelzi ki az építőanyagokat a Trade menüben, addig amíg személyesen meg nem nézed a CV-t.
    - Továbbra is kifagy, gondolkodás nélkül, van hogy hibajelzéssel, van hogy nélküle.
    - Valamit gyorsult, de nem sokat.
    - A kereskedelem úgy tűnt, hogy megjavult, pedig nem,francokat.
    - Továbbra is lefagyasztja a billentyűt, ha a menükben bóklászol.
    - Van hogy a fegyver is akadozva lő harc közben (mi az, számol közben??)
    - A Take me to... parancs nem működik, helyette van beépített Move to sector, az igen.

Egyelőre ennyi...
  • Jóózsf István #3717
    Mi hőköm?
    Elmegyek egy hétre nyaralni, és szétfabrikálnak mindent?

A plot is megy, vagy félreolvastam valamit?

Ezek szerint szedhetem ki a fülke és az MCE mod-t?!

Dimre! az a "H" formájú hajó melyik frakcióé, és hol találom? Azonnali einstand érzés kerített hatalmába!

Ma még kicsit el vagyok zsibbadva az "SK" csapolt árpaszörptől és a vízből a tepsin keresztül a gyomromba (egy óra alatt (másfél-kettő. Kicsit állnia is kellett a sóban)) süllőtől, de holnap még szabad vagyok. Adok én nekik kettőpontnullát! Főleg, ha a cellagyáram továbbra is b*szik működni!
  • dimre
    Újdonság van, "claim"-oltam egy vadászt, röpke fél év alatt ez a második. Örülhetnék neki, de még mindig nincs lehetőség sem venni sem javítani kis hajókat (szakállam kinő mire pótolni fogják e hiányt).
    Viszont a menü, a toborzás, a vásárlás kereskedelem nagyon jó, gyorsan lehet böngészni (köszönhető MadJoker NESA modjának, biztos nem kapott érte semmi elismerést Egosoft-tól).
    A junosztyról viszont eltűntek az információk (új játékot kezdtem zsoldosként, lehetséges hogy csak plotban és free-ben működik ?), csak a térkép, és a kijelölt objektum neve jelenik meg. Kipróbáltam más cockpit-ekkel eredménytelenül.
    A menüben ki lehet kapcsolni az oldalsó monitort, így forgás nélkül informálódhatunk, bal felső sarokban kényelmesen elolvashatjuk a kívánt infót.
    Első foglalásom zsoldosként (Balor és a vadász).

Ezt a cifra nagy tepsit (a nevét még tanulnom kell) viszont nem sikerült, túl közel volt egy station-höz, onnan és más hajóktól is kapott rendesen.
  • dartonite
    Igazatok van,de ajandek volt szoval en csak megmutattam hol tudjak beszerezni azonnal.Raadasul az 576-tol sosem vennek semmit,kocsog egy tarsasag.
    Az otleteket koszonom,a jatek egyelore nagyon tetszik :)
  • kisiku
    No, vannak még újdonságok a játékban, szerintem inkább a könyvbe fogom beleírni.A foglalás nehezebb lett, most próbáltam, de nem sikerült, mert valamelyik hajóm szétlőtte, ráadásul előtte meg is adta magát nekem, tehát még a Board parancsot sem tudtam kiadni :)

Sajnos hibák is vannak.Meghal a billentyű vagy az egér kihagy, főként harc közben (mondani sem kell, nem hardver hiba)

A patch jó tett az építkezésnek, ám az alábbi látvány fogadott ismét:

Már megint hiányzik az állomás része, persze valamit épít, de ez így fog kinézni attól tartok.

• kisiku
    Itt a pont.Jajj basszus...gondolom 50 euróért veszed...nem is értem miért annyiért adják ott, mikor itthon 3000.-ért megkapod.
    Teszkóban is megveheted 3 rugóért, meg van még pár hely.
  • dimre
    Itt olcsóbb lett volna. A cdgalaxisban három pénzért adták egy hónapja, gondolom "megszabadultak" az összestől ami raktáron volt, mert nincs a listájukon.
  • dartonite
    Behuztam a steam-en learazva.Meg igy sem olcso,de ha csak fele annyi oromom lesz benne mint az elozo reszekben akkor mar megerte:)
    Eddig tetszik,bar a tutorialja eleg...fapados.
  • kisiku
    No, jó estét.Immár több órát eltöltöttem a kettőpontnullával...
    Meg kell hogy mondjam, dicséretes,amit műveltek, de most megint azért írok, mert lefagyott.

Hát igen, a régi betegségei még megvannak.Persze, lehet, hogy már az én gépem sz*r, kéne új proci...hmm hamarosan megjelenik az Intel 5. generációs 8 magos procija...na jó viccelek, nem kell olyan drága.

Szóval a poént nem akarom lelőni, no meg nem akarom kétszer ugyanazt leírni,mert úgy néz ki, könyvemben bizony jó pár dolgot ki kell javítanom ,de pár dolgot hozzáteszek még korábbi felsorolásomhoz.

- A nagy hajók kaptak pajzsot.Ezt ugyan nem jelzi a hajóinfóban, de látszik fizikailag is látszik és van is.Hogy mekkora?Nem tudom
    - A harcok sokkal keményebbek lettek, erről korábban kiadtak egy hivatalos Rebalancing Mod-ot, ez most be van építve.Jobban sérülünk, agresszívebb mindenki, sokkal több és gyakoribb ellenfél van.Végre! Ölni, bombajó!
    - A highway-ek működése jelentősen megváltozott, ehhez szerintem nem kellet volna hozzányúlni, de így sem rossz. Kicsit a Freelancer-re emlékeztet.El kell feledni a 3x3-as csöveket, az egeret azonnal engedjük el, ahogy belépünk, mert kidob a sztrádáról...úgy tűnik mégis duplán fogom írni..mindegy ismétlés a tudás atyja :)
    - A menük villámgyorsak, bekerült jó pár új menüpont pl a távoli beszélgetés (á la Never Enter Station Again Mod)
    - Van támadás parancs, de kevesebb a navigációs, a Take me to... nálam nem megy, de a Move to sector igen.
    - A karakterek sokkal szebbek, választékosabban beszélnek és új hangok-szövegek, dumák vannak
    - A kereskedelem egy picit megugrott ahogy nézem, legalábbis el tudtam már adni fegyvert is, igaz a fegyvergyár továbbra sem megy, de majd tolom még és meglátom.
    - Hajókat folyamatosan gyártanak a hajógyárak
    - Sok Albion állomás folyamatos támadás alatt van
    - Még mélyebb és részletesebb info az állomásokról,rakterükről,stb
    - Új rakéták vásárolhatók
    - Új fegyvereket egyelőre nem találtam
    - ÚJ COCKPIT! Vehető a Mechanic-nál 4 fajta, jobban is lehet kilátni
    - Külső nézetet nem találtam még mindig
    - Stabilabb szállítás-kereskedelem, a nagy hajók stabilan követnek, agresszívebbek, de nekem rohadtul hiányzik az MCE, hiába a beépített támadás parancs.
    - Szebb grafika, jobb grafikus effektek
    - Lekopogom az építkezés zökkenőmentes...de további tesztek kellenek
    - Én még új beszerezhető hajókat nem találtam, de körülnézek.

Most ezek jutottak eszembe, majd folytatom.
  • Betyar070
    NA, VÉGRE !
    Bátran merem ajánlani én is a 2.0 verziót. Immáron harmadszor futok neki és úgy látom,hogy a korábbi szarvashibákat kijavították. Teljesen újraékeztem mindent, a mentéseket is veszni hagytam mert az 1.3 verziónál már korábban megszívtam rendesen. Jelenleg egy-két apró modot leszámítva használom az x rebitet, korábban sokkal több cuccal kellett kiegészítenem.
    Summázva, végre működik,játszható a játék! ( legalább is eddig )

Ui: Kedves egosoft nem lett volna jobb, ha mindjárt így adjátok ki ?
  • kisiku
    Szerintem érdemes belevágni.Az apró nem működő dolgokat úgyis kábé a 200-300. óránál veszed csak észre :)
    Később többet is tudok mondani, milyen a "kettőpontnullás" változat.
  • dartonite
    Ez engem is erdekelne,gondolkodom hogy belevagok valamelyik X univerzumba ismet de nem tudom eldonteni hogy az Albion Prelude legyen,vagy most mar erdemes ezzel a jatekkal is foglalkozni.
    Aki megjelenéskor 20 perc után sírva fakadt ezen a pre-early-access állapotú valamin, annak érdemes mostmár belevágni?
  • kisiku
    Jó reggelt!

Na, eddig 3 percet játszottam az új verzióval.
    A fegyvergyár továbbra sem működik...magyarán ez nem fért bele a javításba.

3 perces észrevételek:

- A karaktereknek végre nem az a torz transzi nyugger fejük van.
    - VAN ATTACK parancs a hajóinkhoz, még nem próbáltam.
    - Részletesebb leírást kapunk a célpontról
    - Új főmenü van, más zenével
    - A belső menük sokkal gyorsabbak.
    - Úgy tűnik, hogy a telepített modok nem működnek, legalábbis az MCE nem megy.
    - Szebbek a hajtóműeffektek, a hajók új külsőt/jobb grafikai megjelenítést kaptak.
    Majd később folytatom a tesztelést, "sajna" pénzt is kell keresni :), meg a leírást is folytatnom kell.
  • dimre
    A tények, leamortizáltam egy K-t, egyik tarhonyám segített, a módszer érdekes volt, vagyis bugos. Taranisom squadban volt velem, jött utánam rendesen, amire kilövöldöztem a kis gépeket a K mellöl oda is ért. De nem akárhogyan utánégetővel körözgetett piruettezett mint egy balerina, közben adta az áldást a gépnek. Már régi hibának számít, legalábbis nálam az utánégető beragadása, eddig megálltak és várták az inputot, közben leolvadt a hajó hátulja. Most már legalább cselekednek, az, hogy squadban külön noszogatás nélkül nekiront egy ellenségnek már nagy fejlődés a szememben.
  • kisiku
    Most először le vagyok maradva.Sajna mingyá' éjfél, úgyhogy letöltöm a patchet aztán majd a munkahelyemen tolom :))
    De inkább folytatom az írást, erre meg vissza kell kattannom, mert 2 hete nem toltam és az a 800 óra vele, már azt sem tudom, mit kell csinálni.
  • Micsu
    1st day vettem de csak épphogy ránéztem
    most hogy kijött a 2.0 megvárom azért mit mondtok, mert ilyenkor szokott az lenni hogy megint elbasznak mindent :)
  • dimre
    Nem tudom mikor játszottál vele utoljára, ha kiadáskor, akkor érdemes belevágni, ég és föld a különbség a kiadás óta.
    Szapulom rendesen, de azért már kipofozták rendesen, engem a sok beleölt idő bosszant, a sok csalódás, már csak a tényeknek hiszek.
    Az imént belenéztem megint, hát vannak csodák pl. Xenonéknál a destroyernek (K) lett egy mamája, elvállaltam a kiiktatását. Közelébe se jutottam.
    Régebben egy K-t körberepülhettél volna akárhányszor, most már meggondolandó, fél perc alatt szétszed ha nem figyelsz.
    A kép alján a "pici" K felül a mamája. Barátságos népség.

• Micsu
    megvárom ti szakik mit mondot a 2.0ról, ha jó nekikezdek
  • dimre
    A vak is ezt mondta.
    A trailer hangulatos, kedvem lett megint játszani, de annyit bosszankodtam (bosszankodtunk) már a hibákon, hogy a játékkal kapcsolatos hitem, reményem szertefoszlott.
    Bár sokat fejlődött e bughalmaz, "alapvető" dolgok még mindig hiányoznak, a grafikát csiszolhatják ítéletnapig, lehet olyan fényes mint Salamon töke, ezzel nem lesz teljes értékű a játék. Ahogy látom inkább a parasztvakításra hajtanak és nem a hiányok pótlására, a sok új funkció, még több hibát generál.
  • kisiku
    Na, ez jól hangzik.Meglátjuk.
  • tomonor
  • Micsu
  • kisiku
    Látom, kicsit alábbhagyott az írogatás ,ezért tájékoztatok mindenkit, hogy haladok a leírással, csak a sok szerkesztés és fordítás időm nagy részét elveszi, de szép lesz, ígérem. :)
    Mivel nem játszom vele kb május 10-e óta, ezért most inkább a leírásnak szentelem időmet.
    Ha megjelenik időközben a 2.0-ás verzió, akkor lehet, hogy azt is beleírom.
  • kisiku
    Annyival folytatnám gondolataimat, hogy ugyanez folyik az OMSI topic-ban is, ahol úgyszintén azoknak az embereknek köszönhető, hogy a termék (a játék) eladható és élvezhető, akik önként, hobbiból, szeretetből és élvezetből moddolják, készítenek 3D modelleket, programoznak, stb a játékhoz mindent, csak abba a topic-ba nem merek ilyen hozzászólásokat írni, mert elég szigorú a házigazda és nem biztos hogy tolerálnák a hosszú írásaimat és gyakori hozzászólásaimat.
    Mert az OMSI 2. része ugyanakkora csalódás a játékosaik szemében, mint az X-Rebirth itt.Ugyanolyan gyalázatos hazugságok és ígéretek helyett egy használhatatlan, fagyogató szart adták ki,mint itt és teljes áron.

De innen üzenem nekik, hogy bár nekik adhattam volna a játék vételárát, mert ők érdemlik meg!Ők csinálták meg úgy, ellenszélben - azaz a
    forráskód hiányával - hogy játszható legyen.
    Itt egy modder csak annyit tud csinálni, amennyit az Ego enged.Abból hozza ki a maximumot.S hogy miért?Azért hogy maga mellett másokat is boldoggá tegyen és esetleg kapjon egy dicséretet vagy egy jó szót a fejlesztőktől.Sok ember már egy jó szó hallatán is elérzékenyül...de ezt ma hiába keressük.
    Ha meg pl "feltörnék" a kódot, hogy más is bele tudjon túrni a részletekbe, még be is perelnék.
  • kisiku
    Megható.Igen, ezt nem láttam, de olvastam róla.Nem tudom, feltételezem, önként akart segíteni az Ego-nak, de kivágták mint macskát szarni.
    Abba kéne belegondolni néhány ilyen fejlesztőnek, hogy ha teremtenek valami "epikus" dolgot (itt nem a rák ellenszerének feltalálásához akarom hasonlítani), lesznek olyanok, akiknek az élete részévé válik.Én sokban hasonlítok Roguey-hez, annyiban viszont nem, hogy nem készítek ilyen videókat, mert nekem sajna volt egy kis belepillantásom abba, hogyan zajlik egy ilyen fejlesztés.Baromi jó ötletekkel előállnak emberek, játékosok, majd a fejlesztők azt mondják, áhhh ez lehetetlen, nem tudjuk megcsinálni, tudod mennyi időbe és pénzbe kerülne, satöbbi, majd elhal az egész...

Másik feléről ott van az, amit minden cégvezető, vezető első helyen említ mindenhol, hogy "pótolhatatlan ember nincs". Roguey nem volt tagja a fejlesztőknek, gyanítom, hogy önként és ingyen szeretett volna valamit, de csalódott.
    Meg kell hogy mondjam őszintén, én az első, második és a harmadik részt sírva játszottam végig, annyira jó volt a sztori és annyira beleéltem magam.Volt egy magával ragadó világa,ahová elbújhattam, ha magányos voltam a valóságban, volt egy olyan virtuális "élet" benne, amiben érezhettem, hogy valaki vagyok.Ezt már többször leírtam, mint ahogyan azt is, hogy a Freespace 1-2-nél is sírva toltam végig, olyan hatással volt rám az egész.Az új részből ez az esszencia hiányzik.

Én már ott kezdtem nem érteni és feladni, amikor a sztori szerint a Földieket és az X univerzum népeit egymásnak ugrasztották (Terran Conflict).
    Végig azt taglalták és adagolták a játékos fejébe, hogy végre, valahára hazatérhetsz a szülőbolygódra, az Argonok megtalálják a Földet, a Gonereknek beteljesedik a jövendölése és a generációkon átívelő pilóta végre megpillanthatja bolygónk csodálatos látványát.Ez volt az X2 vége.Mi jön a többiben?Háború egyből...miért?Aztán ezek a cégek...hogy végképp megváltozzon minden.

Az új részből sokkal többet ki lehetett volna hozni.Persze, ez nem negyedik rész, ha az lenne, akkor a sémákon nem változtattak volna.Azonban a való világ piaca mást határoz meg.Mutass újat, mert ez már unalmas és csak max az az egy-két-néhány százezernyi ember fogja élvezni a termékedet,akik amúgy is fanatikusak.
    Valószínűleg (feltételezem) ezt is akarták, de valami nagyon elbaszódott, mégpedig ott, hogy az új trendeket követve KONZOLRA kezdték fejleszteni, mert valami barom azt mondta, hogy a PC-s világnak leáldozott.Soha nem fog, mert akkor a mai világunk megszűnik létezni.
    Meg az a trendi, hogy ma ócska, de látványos, bárgyú, buta játékokat csináljanak,mert az IQ fejlődik vissza, a konzolokra pedig úgy kell kiadni, hogy még az analfabéta is tudja élvezni.
    Egy X-et hogyan lehetne konzolra megcsinálni?Oda rövid, akciódús,látványos szarok kellenek, amikben nem kell gondolkodni.

Én egyébként hasonlóan vagyok a munkámmal is, feldobok jó ötleteket, lehurrognak,majd úgy adják elő két hónap múlva, mint a saját spanyolviasz találmányukat és őrjöngve éltetik magukat.Na, ilyeneknek segítsen az ember önszántából,abba a reménybe ringatva magát, hogy milyen jó lesz és sikert ér el vagy boldogságot szerez másoknak?
    Kábé így hurroghatták le ezt az embert is, aki az Ego-nak próbált jót tenni.Nem anyagi haszonszerzésből...
    "nem kell ide nekünk az ilyen okostojás, mi vagyunk a faszagyerekek, majd több tízezer eurót fizetünk inkább egy ötletelő fasznak" - hát ennyit az önzetlen segítésről.
    Sajnos nagyon sok helyen, nagyon sok jó ember dolgozik,akinek a munkája, ez esetben az élvezete, hobbivá, szerelemmé változik, és az ilyeneket nem becsülik meg, illetve beállítják a sorba az átlag közé.

Mi mást mondhatnék még...tényleg nem tudom.Gratuláljak az Ego-nak?
  • dimre
    Itt az eredménye.

Az ilyen emberek elvesztése az Egosoft "halálát" jelzik.
  • kisiku
    Én éppen hogy nem játszom vele.Most pár napra, lehet egy-két hétre jegelem.Én már mindent elértem benne amit akartam, majd ha lesz valami egetverően új,akkor folytatom.Most inkább szimulátorozok, meg multizok.
  • Jóózsf István #3690
    Muhaha!
  • mindero
    Na úgy látszik végre kezd játszható lenni a játék, mert nem itt panaszkodtok, hanem játszotok :)
  • kisiku
    Hehe, a fordítógépeket inkább hagyjuk.Ha kell, szóljatok, állok rendelkezésre angol fordítással.Orvostechnikai eszközök 10-250 oldalas leírásait szoktam fordítani, amiben angol-latin van,plusz műszaki-mérnöki duma , úgyhogy egy ilyen nem gond.A fordításban a magyarosítás ami nehezebb,nem maga a lefordítás.

Emlékezzetek a klasszikusokra:
    "ha szennyezett a lemez arca, akkor sósavas oldattal törölje,majd vakolja"

Én örülök, hogy új "fícsöröket" hoznak be, kérdés, mi más romlik el,ami eddig ment.