6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Jóózsf István #3967
    Off: Nem képes feldolgozni a Tecső. Pedig ugyanabban a hang és képformátumban van.
    (Kinek a tulajdonában is van? Jaaaa?!?)
  • Jóózsf István #3966
    Azért egy I-t nem olyan könnyű szétlőni. A mozgóképeken szereplő példány Silent Void-ban nagyon nehéz Ellenséges ügynökként kaptam. Járt hozzá Katinka is!
    Na ezek ketten elintéztek egy Olmekront, Fulmekront és néhány teherhajót. Plusz gyárlátogatáson is voltak. Még örültem is amikor kezdődött a muri, hogy nem nekem kell levakarnom róla a K-t.
    De igen!
    A végén oda kellett hívnom egy hegylakó Arankát, hogy intézze már el. (Látszik is a film elején amikor elmegy)
    Elfoglalni az Olmekron tuti bukó, a Fulmekron meg lutri. Ráadásul mindkettővel sokat kell piszmogni, vagy nagy károkat okozok benne, (mondjuk eladásra mindegy) mire lepucolom.

Ezt a foglalást egyébként elbuktam, mert csak 18 gyalogos ért célba a 36-ból. Visszatöltöttem és 29-ből már megvolt.

Lehet, hogy nem vetted észre, de már hivatalosan is lehet kapni a boltban minden fegyvernek a kettes számú kiadását!!!

Imre! Az anyagbeszerzésre nem vonatkozik a zóna korlátozás, sem a más fajokkal történő kereskedés. A saját hajóit a gyár röhögve küldi át más szektorba idegen cégekhez anyagért. De akkor mi célt szolgálnak, vagy hogyan értelmezzük a kapcsolókat?!?!
    Én is furcsálltam.

Áruszállítás más értelmezésben: Imigyen!
    Érdekes, hogy nem bénázik a targoncákkal, hanem egyből a kapuba tojja (nem tolja!) az árút. Másik esetben is így csinálta! (kár, hogy belekapcsolgattam)

Indusztriálisan elértem az Alfa Quadránst (Dzsénvéj béna vagy!). Jobbra fel is rántottam egy vizesblokkot, de balra sehogy nem tudom rávenni a CV-t, hogy elkezdjen egy Napcsit! Volt már ilyen. Akkor sem én győztem. Ismerünk trükköt makacs CV-k ellen?
  • dimre
    Három napja leragadtam Albániában, nem kapok kiutazási vízumot, csak a vagyonomat mentem kifelé.
    Lassan ha lenne (tervezni kellene), nyithatnék egy használt hajó kereskedést, fő profilom a tepsis tarhonya lenne.
    Komolyan, mindig megfogadom az épp meglátott hajóra, hogy ez az utolsó amit elfoglalok, de mindig jön egy újabb. Helyszínen javítok (jump, hajtómű, hajótest), aztán küldőm devribe.
    Érdekes, a tepsik nagyon agresszívan nekem esnek, egy bányászhajó meg rám se lő.
    Elmentem a HOA-s hajógyárba CV-t venni, annyi szabad préda körözget (PMC-s), jó dolgomban már csak azokra hajtok amelyeknek százezer felett van a rakterében a cucc. Mindez azt mutatja, hogy milyen szar a gyártás és kereskedelem.
    Úgy tervezem, ha nekiállok építeni, csak a saját gyáraimnak szükségleteit próbálom előállítani.
    Hibák amiket észleltem, managernek hiába állítottam be működési területet, a bányászhajókat elküldte Pécs á szektorába.
    A CV-k kicsit furcsán viselkednek, vagyis nem azt csinálják és mennek amit parancsba kaptak, elküldtem tankolni, elindult kb. tíz mp múlva megállt, a junoszton "wait" látszik. Egymás után háromszor eljátszotta, a pálya szabad volt senki nem volt a benzinkúton sem. Ráadásul kísértem is, a körözgető agresszív tepsik miatt, hamar kilyuggatják a papírvékony testét.
    Dupla adag tarhonya
  • kisiku
    A videód meg tetszik, jól tolod, csak ehhez azért mák is kell, hogy ne olyan helyre adja be, ahol szétlőhetik.
    Amióta az új rendszer van és berakja állomások közelébe a célt, azóta nálam elsődleges a hajtómű, hogy legalább megálljon.Ha megállt, már könnyebb dolgom van.
    Ja, azóta szereztem még egy K-t, meg még egy Olmekron-t is és mint kiderült, meg sem halt a Lyramekron-om!. :) Valamit muszáj csinálni, mert nem megy a gazdaság.
  • kisiku
    Na nézzük.Először is jumpdrive leszedése.Ez is pajzzsal védett, ráadásul kettő is van.Mire az egyiket kilőttem, a másikat megjavították. Aztán a hajtómű és még pár fegyver, amit a csaj kért.
    A novadrón az használhatatlan harc közben, hacsak nem közelről lövöd ki, és akkor nem hívja le a célzót, de persze ügyelve, hogy te sem sérülj.
    Az Astrobee és a Tristar kifejezetten jó ágyúk meg minden leszedésére.A gáz csak akkor van, ha abban a pillanatban lövik ki őket amikor indítod a hajóról, mert egyből lemegy a pajzsod és meghalsz, ha rosszul áll a szénád.

Amit a 3959 hsz-ben látsz, az egy próbálkozás volt, majd visszatöltöttem, mert rájöttem, hogy 3 hajóm is volt ott, és zavartak volna.A 3960-ban látod a foglalást.
    Igen, észrevettem, hogy van raktere is, persze nem szállításra kell, mert mondom, az a része a játéknak halott.
    Ez szétlőtte Eternal Dawn-ban a másik hajógyárnak (nem azt ami működik) a tracerét és valami modulját is.
  • Jóózsf István #3962
    Látom a foglaláshoz ajánlott pajzstípust használod. Nem is értem a többivel miért próbálkoztak, hisz bármennyire is regeneratív, amíg lőnek rád, egyik sem tölt vissza!
    A 21 darab Asztrobít mire "pocsékoltad"?

Más:
    Nem tudom mióta, de nálam nem működnek a Targon Tracer-ek. Elvállaltam egyszerre, vagy 3-4 Xenon attack this station és egyéb sáskajárós küldetést ugyanabban a zónában. Volt olyan hajó ami konkrétan a trészert lőtte, de az le se szarta.
    ???
  • Jóózsf István #3961
    Rakteres, 1.02-es?
    Elaludtam a feltöltés alatt, de úgysem láttad volna "előtte"!

Szpólyler!

Tegyél rá targoncát, begyűjtő drónokat és máris tied a legerősebb TEHERHAJÓ!
    Én már gyűjtöttem vele elszórt árút, most szállítja le a megrendelőknek.
    Kár, hogy egy mesterséges intelligenciának sosem lesz elég fejlett a humora ehhez.
    Addig is kuncogok rajta én...
  • kisiku
    El sem hiszem, meg is van a játék legerősebb hajója!
    Ugyan bebuktam egy Lyramekron-t, de azt lesz*om, úgyis mindig megakadt, majd veszek másikat, de mákom is volt, mert a K-t egyrészt valami, asszem a másik hajógyár szétlőtte, másrészt ez is inkább az állomást lőtte.

Na de pár kérdés:

- Ennek tényleg két Jumpdrive-ja van?
    - Mi a francnak az engineer a Skunk-on, ha azt nem javítja és ha megkérdem, hogy Ship Status, akkor ő mindent rendben talál, miközben majdnem meghaltam?

Képek:

Foglalás indítása:

Szálljatok má' le! :)

Huhh, ez egy kemény darab...22.800.000-es Hull. A Fulmekron is "csak" 8 millió körül van, igaz, ott van PlasmaJet is.
    Na asszem benyomok egy fröccsöt, meg egy cigi is jól jön
  • kisiku
    Na, végre kaptam egy Xenon I-t (Take out Enemy Agent Very Hard), most megyek érte, csakhogy van vele egy K is, meg vadászok...Eternal Dawn-ban fog megjelenni.Ez fasza...vagy szétlövi a hajógyárat vagy engem vagy az enyém lesz :)
    Még jó hogy mentettem előtte, mert ott is állomásozik néhány hajóm, úgyhogy azokat is kitessékelem előbb onnan, hogy max az Argonokat lőjék szét.

Addig itt a kép előzetesnek:

Hát nem lesz egyszerű, de jártam én már ilyen csatában.
  • kisiku
    Nálam is kicsit remeg néha, de legalább már nem fagy ki.
    Mondjuk írják is az ego-sok, hogy nem kifejezetten a perfomance-ra, tehát a teljesítményre mentek rá most, hanem, a memória felhasználására és kihasználtságára.Persze ez növeli a minőséget, meg simább is lesz, de egyelőre csak a jobb ram kihasználás a cél.

Itt is az idézet:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "The primary aim of the 64-bit version is to remove the memory limitations of 32-bit. This should improve stability, because the game is less likely to run out of memory, and reduce stutter, because certain essential assets that cannot be loaded in the background can stay in memory for longer. It is not likely to significantly improve general performance, though it's possible that it may do so for certain people under certain circumstances.

Ez annyit tesz, elsődleges céljuk az volt, hogy a 32 bit-es struktúra memóriakezelési korlátait leküzdjék, de nem feltétlenül jelent hihetetlen nagy sebességnövekedést, illetve bizonyos rendszereken elképzelhető, hogy még valamit tovább javul.
    Egyébként látom is, már tud 3,5 gigát is foglalni anélkül, hogy kifagyna.Simább lett highwayen is.

István: hát tipikus, most egy I-t sem kapok,csak K-t, de azokat is valami mindig kilövi, mire odaérek.Asszem bekeményítek valahogy és más módon fogok eljutni a célhoz.
    Például: Entering System: Empty Space Ezt is bemondja újonnan.
  • dimre
    Nálam sűrűn pillanatokra megakad, mintha le akarna fagyni, és a búgó hangot is hallani.
    Haladunk megint, visszafele.
  • Pares
    Na, azt hiszem most jött el az idő, amikor újra előveszem.
  • Jóózsf István #3955
    Küldetésre kapásból a módosított I-t kellene adnia. A második nekem is onnan van. De a tuti az, ha kilövöd a Shattered Singularity-ban levőt és vársz fél órát, hogy újat adjon!
    Azóta már a mod-ot is módosították, asszem 1.02-re. Kapott pajzsot az ugróhajtómű... a műhelyben utánanézhetsz.
  • kisiku
    Megjelent a hivatalos 64bit-es patch!

Verziószám 2.20

Update 2.20 (184360) - 2014-06-27

• NEW: The 64-bit EXE is now the default. See below for more information.
    • Fixed Secret Service missions constantly reminding player to talk to mission actor.
    • Fixed campaign progressing unexpectedly when docking at station.
    • Fixed player occasionally being in wrong position on platform when loading savegame.
    • Fixed trade offers on player ships/stations occasionally not appearing in trade menu.
    • Fixed claimed ships not showing up in property menu.
    • Fixed ships continuing to move when ordered to wait.
    • Fixed trade orders not being executed when ship has been ordered to wait.
    • Fixed various cases of drones being unable to dock/return.
    • Fixed missing docking bay on Wheat Plantation.
    • Fixed missing container storage on Pharma-Spice Farm.
    • Fixed missing MK2 weapons after completing plot (you may need to change zones before this kicks in).
    • Fixed map not showing player stations.
    • Fixed incorrect positions of some elements on map.
    • Fixed menu slider controls breaking under certain circumstances.
    • Fixed controls no longer working when opening ability menu on a platform.
    • Fixed controller A-button not working after having left the cockpit while an interactive notification was displayed.
    • Fixed station under construction becoming invisible after Alt-Tab.
    • Fixed a leak causing savegames to grow slowly in size over time.
    • Fixed several causes of occasional crashes.

Aki nem vágja az angolt, kérésre lefordítom.
    Egyébként itt a teljes írás.
  • kisiku
    Továbbra is keresek elfoglalható I-t. Megnéztem még egyszer a videódat, hogy hol keressem a dokkolási pontot, mert ugye ha az megjelenik, akkor foglalható el a hajó, egyébként meg "sima".
    I-t találtam, nem is egyet, de még elfoglalhatót nem.Kérdezem, küldetésben nem adja be Omicronban? Mert a K-t úgy szereztem.
  • kisiku
    Ma reggel azon filóztam a klotyón ülve (hol máshol?), hogy írok egy készlet nullázót.Persze régen foglalkoztam már programozással, úgyhogy nagyon nem megy manapság.
    A kérdés az vajon, ha nulláznánk az AI készleteit, lenne-e automatikusan kereslet, azaz igény? Ugyanis ha elhordom Eternal Dawn hajógyárából az összes drónt (200-300 db-os készlete van mindből) akkor jó esetben 15-20 darabot kér újra.Tehát a büdös életben nem lesz visszatöltve az 200-ra...
    Hál'Istennek továbbra sem működnek Omicron-ban a URV gyárak, úgyhogy ez nekem jót jelent.Továbbra is baromira kéne a cargo transfer vagy valami, mert a gyáraim roskadoznak a rakétáktól, én meg alig kapok a kis sz*r hajómra.Vagy legalább annyit csináljanak, hogy a capital shipek a fegyvergyártól közvetlenül tudjanak maguknak venni, mert így legalább az astrobee, a sunstalker és a newtonian fogyna.
  • kisiku
    Imre! Ha nem akarsz pöcsölni az állomáson keresgetéssel, akkor Enter-->Universe-->Open universal comm.

Ekkor bejön a lista a szektor összes felvehető/kereskedő/stb emberkéről és így nem kell leszállni, hanem pillanatok alatt megvan minden.

Más. Nálam is előjött megint egy építkezés hiba.Gyönyörűen felépített 3 modult a nagy fegyvergyárnál, a negyediket - úgy hogy már kész van és termel - mindig újrakezdi. De immár nem a teljes anyaglistát kéri be, mindenből csak 5-10 darabot.Idegesítő,mert nem tudok új építési parancsot kiadni, mivel állandóan újrakezdi.
  • Jóózsf István #3950
    Akkor kijelenthetem, hogy nem tudom miről szól a játék!
    Építkezni nincs értelme, mert kereskedni nem tudsz. Ha legyilkoltatnak valakit veled, azért pénzt nem kapsz, Ha fifikás vagy és elfoglalod a hajóját, akkor talán pénzé teheted, persze csak Albániában, mert Lúréban csekély az esélyed!
    Kihagytam valamit?
    Ja! Gondolkodni azt lehet, de nem érdemes.

Azért tegyük a szívünkre a kezünket: Sok olyan apróság megvalósult, ami kényelmesebbé tette a játékot a megjelenés óta! Amiket a nyafogás számlájára lehet írni!

Túlon túl lassú a játék!
    Lehet, hogy indítok egy X3 AP-t és megnézem mire jutok 100 óra alatt.
  • dimre
    Szerintem hiába írnátok bármi észrevételt, javaslatot, az okostojások úgy is másképp csinálnák meg. Ego nem épp a fanok kívánságainak teljesítéséről híres.

István, a plotnak sem kedvez, nyakig benne vagyok, sok helyen már gyűlnek a hajók mint a viharfelhők. Albánián végighaladva sok tepsi vár valami bizniszre (search for trading..), per pillanat nekem jó, tudok válogatni melyiket szeressem magamnak. Viszont legénységet toborozni időigényes, mintha direkt kib@...., csak kereskedőkkel van tele minden állomás, van 20 arms dealer és 30 junk dealer, legénység meg nuku.
  • kisiku
    Igen, megtehettem volna már az X2-nél...mert asszem a Btf-nél még nem volt meg a fórum, bár ki emlékszik rá mi volt 1999-ben?15 év...még gombócból is sok. :)
  • Jóózsf István #3947
    "Ideje regisztrálnom az egosoft-hoz," Már csak a 64 bit miatt is!!!
    Már én is gondoltam rá, hogy befűzlek szószólónak.
    Megírtam volna én is nekik már rég, de nem tudom megfogalmazni játéknyelven. Tömören, csak annyit kellene írni, hogy állítsák vissza a megjelenés utáni gazdasági állapotot.

Azon is elgondolkodtam, hogy ez a gazdaság így ahogy van, a plotnak kedvez egyedül. Na de hol van az már?!?!?
    Tujadonképp a történet van elcseszve: Átjössz a kapun egy szál semmivel. Abból kellene teherhajót venned és tápolnod a RoC hajógyárat... Vagy komolyan gondolták, hogy a mínusz húszas viszonyt fogom nullára tornázni?
  • kisiku
    Jó reggelt!

Először is gratula, hogy éjjel 2-kor ezt még leírtad :) mondjuk én is éjfél után szoktam befejezni.
    Egyetértünk, nálam is ez a baj: most mindenütt minden van, mit adjak el?!Kinek? Szerintem nagyon el*ták ezt, amikor belenyúltak.Lehet, hogy kéne írnom nekik.Ideje regisztrálnom az egosoft-hoz, mert ennek így már nem sok értelme van, tulajdonképpen a játék fő célja nem működik.
    Vagy csinálják meg, hogy lenullázzák az AI raktárkészletet időről-időre vagy csináljanak raktárt vagy építhető hajógyárat vagy valami háborút, ami ritmusban tartja az egészet (pl. a nem működő kapun keresztül előjöhetne a Khaak megint,stb)
  • dimre
    Tegnap az összes tarhonyát feldíszítettem rakétával. Első előtt és után direkt megjegyeztem a hajógyár készletét, a másodiknál a készlet visszaállt az első előttire, mintha nem is vettem volna semmit.
    Így nincs értelme bármit gyártani, nem lehet kereskedni, előbb-utóbb az npc hajók is leállnak nincs felvevő piac.
    Megjelenés után hiány volt egy-két áruból, most meg belefullad az összes gyár a saját termékébe. Megint ott tartunk, mint a legelején, hogy hibás az egyik láncszem, akkor mi értelme az egész játéknak.
    Lehet hajókat gyűjtögetni, küldetéseket vállalni, xenonokat vadászni, ezzel bezárult a kör.
    Régebben azt hiszem Viku írta, jó lenne egy kimondottan raktár jellegű állomás (építhető, bővítési lehetőséggel), lehetne spájzolni a épp felesleges szajrét. Biztos meg lehet oldani, minden gyárnak vannak saját raktárai, ezeket a modulokat kellene egybegyúrni, még valami hangár féleség is jó lenne, ahol az épp nem használt hajókat lehetne bedokkolni.
  • Jóózsf István #3944
    Bedlendnél jártam mostanában. Láttam is, hogy kell nekik az áram, de nem esett le, hogy pazarolnák.
    Viszont a Kimeríthetetlen Lonely Giant-nél is szeretik égve hagyni a villanyt! A plotban is oda kell szállítani...

Mindhiába! Albániában két elműm van, csurig EC-vel! Nincs több tippem. "...Kérem kapcsolja ki!"
  • kisiku
    Én meg azt tudnám, hogy a ROC-nak miből van kajája?Olyan tök jól meg volt oldva, hogy minden kolóniára tízezrével tudtam eladni, most mindenki tele van.A Crystal Palace az kaját gyárt, de Wheat-et tud csak venni, Meat-et nem.A jéggyáruk nálam is megy, sajnos.Szét kéne lövetnem...
    Dormant Bear-->Badlands Colony aszteroida-állomása viszont úgy vesz áramot folyamatosan, hogy hiába szállítok le, mindig kér, tehát lehet, hogy végtelen EC-t lehet neki eladni?Ezt még tesztelnem kell.

Maelstrom-ban a kutya nem fog tankolni, fogalmam nincs miért oda akarom rakni, viszont Omicronban van két rendszer ahol egyáltalán nincs tankállomás, próbáld meg azokat.Az én hajóim nem használnak benzint, a Xenon meg nem fog tankolni.
    Amióta van gyáram, nincs is Xenon sehol csak legbelül Sable Vortex-ben.Korábban mondtam, hogy miért építkezek oda:
    1. Tök üres
    2. Szép a zene
    3. Szép a táj
    4. Provokálni akarom a Xenonokat.

Na ez persze nem jött be, azóta meg sem támadtak, pedig nagy fegyvergyár és Technology Megacomplex van ott.A fegyvergyáraknak van Plasmajet-jük is ,meg csomó rakétavetőjük.Egy darab nem jön azóta.
    Lehet, hogy Sable Vortex-be is kéne építkezni.Egyfajta előretolt hadibázis-javítóműhely.Na persze ha Shipyard-ot is építhetnék, akkor lenne ez igazi...
  • Jóózsf István #3942
    Az, hogy eladja a hajókban lévő árút, tulajdonképp jó! Azon paráztam eddig, hogy a gyáraknak fogalmuk sincs, hogy az árukészletük nem csak annyi, amennyi a raktárban van, hanem egy csomó cucc, főleg termék, a hajókban pufferel.
    Így már csak azon idegelek, hogy mi a francért nem szállítja le a Síptek a RoC hajógyárnak a több száz fúzióst, Podkát és Plazma áram szabályozót!

CV-nek mindig adok zsé-t, ha közbeszerzésre van állítva, mert csak feltartana ellenkező esetben.

Az áramgyár tuti bukta valamelyik tapasz óta, (1.25-1.30-1.31) de szükséged lesz rá a benzinkúthoz!
    Most, hogy említed, betelepülök én is halálfalvára Vízzel, árammal, naftával. Had tankolgassanak kedvükre a Gangrénák. Csak nehogy átírjam a Xenon viszonyomat és támogassam a Lúré elleni inváziót gázolajjal!?!? (Mennyi lehetőség "lenne" ebben a játékban!!!!)

Már a vizet is a RoC-tól veszik a gyáraim, nem csak az áramot. Csak tudnám, hogy a RoC honnan vesz jeget??????? Illetve egy tippem van: A minap találkoztam a Reivers szektor központjában egy Lúrés kereskedővel (kreskent szervant). Áramot vitt a nyomornegyednek. Gondolom ő mutyizza meg az én bizniszemet!
  • kisiku
    Most hogy még egyszer elolvasom és kuncogok :), eszembe jutott: adtál pénzt mindegyiknek?Valószínűleg azért szállított egy-egy darabot, mert nem volt több pénzük megvenni.CV-nek is lóvé, szállítónak is.
    Mellesleg elég gyermekcipőben jár az automata szállítás.

Tőlem folyamatosan könyörögnek lóvét a gyárigazgatók, a megoldás, hogy letiltod az összes AI vásárlást a gyárnak, csak azt adhatja el, amit gyárt, de ő ne vegyen máshonnan semmit.Nekem egyetlen nullszaldós gyáram van, ami termel is lóvét, és nem is kér tőlem: Foodstuffs Supply Distress Reek-ben.
    Ennek csak víz és áram kell, cserébe Wheat, Meat,Spices,Food Rations-t és Spacefuel-t termel.Na ez az egyetlen, amit ha szabadon hagyok, akkor mindig elad annyit, hogy ne ugasson pénzért.Persze én alig kapok tőle, de legalább már nem vesz el!Ez is nagy szó!
    A többi gyáram viszont milliókat von el tőlem, igaz vissza is kapom, mert családban marad.
    Most egy High Tech Fab-ot fogok építeni, ez Albionos, mert Scanning Array-t, Bio Optic-ot és Microchip-et még nem gyártok.Persze ezeket sem fogom tudni eladni, már most látom :)
    Ezután teljesen feleslegesen fogok egy benzinkutat építeni Maelstrom-ba, meg egy naperőművet is valahová, szintén tök feleslegesen...
  • kisiku
    ...kommentáljam?

Most mit mondjak?Én maradok a manuális szállításnál, az biztosabb.Néha ránézek a bányászokra, hogy nem felejtettek-e el bányászni, amúgy lekopogom, működik, csak nem tudok semmit eladni, ezért építkezek, hogy végképp ne tudjak semmit sem eladni, csak a sajátomat használom fel.

Egyébként sérülnek az állomások, épp egy Arankát akartam foglalni az Albánoknál, de szétlőtte a helyi rendfenntartó "Felügyelő rombolót" (Warden Destroyer), megsebesítette az egyik farmot és kajagyárat is, asszem Concealed Hideout-ban. Sajnos elfoglalnom nem sikerült,mert kilőtték a drágát, de legalább szétlőtt mindent a környéken :)
    Ugye el akartam menni egy I-ért is,nem sikerült, mindig küldetések állták utamat :)
    Még mindig az albánoknál tolom a szekeret, ráadásul vettem még egy CV-t, mert valamit kell építeni, hogy fogyjon az anyag.
  • Jóózsf István #3939
    Mindig sejtettem, hogy ez a játék a végsőkig tartogat meglepetéseket!
    Ha ezt valaki meséli, le hazug kurvázom!

Az úgy volt, hogy a Devrí-ben lévő tüzépemen (construction shop (Albán tipus)) raktárbővítési műveleteket eszközöltem. Ebben még semmi pláne nincs. Hagytam, hogy a rendszerben levő gyárak töltsék fel anyagokkal a CV-jét.
    Most jön a meredek része: Olyan gyárak hajói is jöttek és szállítottak anyagot, amiknek semmi köze az építéshez, vagy építőanyagokhoz. Lásd: Integratív URV (a plotos) leptonja, hozott egy darab Hit/ma löveget. Aztán az URV BTO leptoja csengetett és lerakott egy darab Reinforced metal plating-et!
    Itt már nagyon hülyén néztem, de ez semmi!
    Kész lett az egyik raktár modul, építem a következőt, és egyszer csak arra eszmélek, hogy tele a zóna a gyáraim hajóival és mind sorban állnak a tüzép egyetlen kapujára (legalább öt van) hogy feltöltsék a gyárat. NADE!!!!
    Olyan gyárak hajóik álltak sorba, akik a saját gyáruknak szánt alapanyagokat hozták el. Mint valami szeretet szolgálat! A síp tek küldött finomított vasat (igaz, hogy a tüzépnek van saját finomítója, amihez minden anyag rendelkezésre is állt), a cellaművek kaját, az arm tech gyógyszereket, megint egy másik szamaritánus narkót, és így tovább. (vasércet, ion-plazma cellákat egyik sem!)
    Húsz hajó mind bedobott valamit a közösbe. Köpni nyelni nem tudtam.
    Már csak az hiányzott volna, hogy átjöjjenek Albániából, vagy Lúréból is. Vagy teszem azt a RoC felajánl egy Styrvokot ajándékba!
  • kisiku
    Kínomban én is gyárakat építek, most már szinte ingyen, mert mindenem megvan, ami az építkezéshez és főleg a gyártáshoz kell.
    Idegesít, hogy a fegyvergyáraim Hailstorm/Ma ágyúból egy kör alatt legyártanak 350 darabot (!), annyit hová adok el?Mivel nem tudom eladni, megtelik a raktára, ergo a többit sem gyártja le, amit viszont el tudnék adni. Jó lenne, ha nem csak a fegyvergyáraknak lenne Hailstorm és PlasmaJet felszerelési pontja.
    Még a HIT/MA és a Plasma/Ma fogyogat, ezek vannak nagyobb mennyiségben a hajókon, meg a legtöbb építkezéskor fogy.

Rakéták.Irtó kretén, hogy saját magamnak nem tudom felszerelni, én ugye veszem Arms Dealer-től, akinek nem tudom eladni, nem tudom, hogy az ő készlete kapcsolatban van-e a gyártott rakétákkal.Miért nem gyárthatom az új rakétákat sem?
    Newtonian-re szükségük van az állomásoknak néha, esetleg még Astrobee-re is, de Sunstalker-t nem tudok eladni.Én ugye nem tudom ellövöldözni,mert megvenni sem tudom a gyáramtól magamnak, a Novadrone-t is csak Aspiring Champion-ben veszik (amikor veszik).

A PMC Phalanx vagyis a Plutarch Overwatch néha kér rakétákat, mert az meg lövi az összes ROC-os hajót, ami arra téved, s mivel 3 gyáram van ott a kapunál, mindig lesz akikre lőjön.De valaki leszállít neki, pedig úgy tudom, kapun nem mennek át kereskedők.
    Én is közeledek, de lehet, hogy már meg is van a 20 gyár, eddig szinte csak Omicron gyárakat építettem, most jön az Albion-os. Erőművem még nincs, mert annyira olcsó az EC, hogy felesleges 20+ millióért építeni egy naperőművet.
    Ezeket részben a leírás miatt is csinálom.
  • Jóózsf István #3937
    Érdekes, mert a plot elején és a minap kezdtem egy free-t és abban is láttam, hogy hajógyárak CV-t gyártanak, majd elküldik őket a SEMMIBE. Hiszen gyárat nem épít belőle!
    Ezt például sűrűbben megtehetné. Vagy éppen teljesen nullázhatónak kellene lenni a gyáraknak. Igenis rombolják le a Xenonok.
    De ez csak az egyik fele, mert amíg a RoC -45%-on tud EC-t adni, te nem rúgsz labdába a büdös életben.
    Tehát kell gyár statisztika és árháború is! Az igyen áramot, ingyen vasat, ingyen vizet miért ne adhatnám akár -50%-on is?!?!
    Esetleg lehetne kalmárkodni is!

Ha ezt egyszer meglépik, én egycsapásra milliárdos leszek, mivel a 23 komplex tele raktárral áll! Én meg foglalgatom el a nagy hajókat, hogy a kiadásaimat fedezzem!
    Biggyesztettem is az I-ca Mama mellé egy I-luskát is. 9 emberből, halál és visszatöltés nélkül. "Nagyon nehéz ügynöknek" indult. Rutinmunka! Kár, hogy csak egymilliót ér!

Emlékezzünk vissza decemberre!: A hajógyárak álltak, mert nem tudtak felépíteni egy nyavajás scaldist. Minden más gyár állt, mert nem volt áram, étel, víz. Na az volt a normális állapot. Azt kellene visszaállítani. És akkor lenne helye a JÁTÉKOSNAK a játékban. Nem kellene tehetetlen birkaként szemlélni a nem történő eseményeket.

"A németeknek kell elmagyarázni, hogy mi az a gazdaság???!?!?!?"
    KERESLET-kínálat!
  • campernoob
    Változás a plotban csak annyi,hogy kevesebb reinforced metal plating (262) kell, más igazán nincs. Az újrakezdés egyik oka hogy így a mentéseimben lévő bugoktól megszabaduljak, de hogy megszabadultam-e valamitől azt nem tudom. Mondjuk most nehéz fokozatban tolom, így legalább nem annyira unalmasak a harcos küldik, mert általában több az ellenfél. Ami változott hogy több nagy hajó kóricál a világban. A gazdaságélénkítésre van két módszer: a békésebb (valószínűleg a telített raktárak miatt ez nem működik) spacefuel, és spaceweed értékesítés mindenkinek akár veszteségesen is, ez az elején tutira működik kipróbáltam. A másik megoldás kicsit gonosz. El kell vállalni a nagyhajó ölő küldiket, és hagyni kell őket stationt amortizálni, erre a legjobbak ezek új jövevények: az I-k elég komolyan tudnak radírozni. Utána ha mást nem is de newtonian rakétákat rendelni fog a sérült állomás.
  • dimre
    Nálam 64bit beta fut, simán fagyás nélkül (lekopogom), néhány helyen azért diavetítés van, ez már nem bosszant mint régebben a lefagyások.

Ma nagyon ráragadt az ujjam a jobb egérgombra, egy zónát teljesen kitakarítottam. A PMC közellensége vagyok (ismét), most valahogy jobb érzés mint pár hónappal ezelőtt. Három-négy órán keresztül Auspicious Excavation-ba érkező összes PMC hajót magamévá tettem ill. elküldtem a vadászmezőkre.
    Egy tarhonya kivételével csak tepsiket meg bányászhajókat szereztem, a legjobban mégis három kis szállítóhajónak örülök. Végre kiugrálnak a pilóták a picikből, jó hasznát veszem a javítólézernek is, a bányászlézert úgyis csak ritkán használtam. Amíg nem lesz kis hajó vételi, javítási lehetőség marad állandóra módok között.
    A plotot kellene csinálnom, de leragadtam az "árubeszerzésnél" a URV gyárhoz, valószínű a gazdaság fellendüléséhez is hozzájárultam. Összeszedtem pár alapanyagot hajóval együtt, darabig nem lesz gondom nyersanyag hiány miatt.

Ami hiányzik, régebbi részekben volt lehetőség elküldeni egy hajómat a gazdátlanul lebegő cuccok begyűjtésere, már nagyon ideje lenne egy bővített parancs menü a hajóknak (több mint fél éve várunk rá). Kicsit fárasztó apró pöttyöket keresni a térképen, megtalálni meg pláne "függőleges" paraméterek nélkül.

Két hete kiugrott egy pilóta egy vadászból, nem tudtam megszerezni csatározás közepette, aztán el is feledkeztem róla, ma állam leesett, ugyanott lebeg mint két hete. Biztos változtattak, javították, régebben ha elhagytad a zónát, és visszajöttél akkor csak hűlt helyét találtad volna a gépnek.

Viku, újrakezdés = új remény
  • kisiku
    Ja, pár napja foglaltam én is egy K-t, most már tudom, hogy kell előcsalni őket, én küldetésben találtam rá.Nem kell érte elmenni Sable Vortex-be, küldetésből kell elkapni.
    Nem is rossz hajó, amennyire nem ér ellenem semmit, annyira jó vadászgépek ellen.Kicsit a hovatartozással gondja volt, mert hiába volt az enyém, amikor hívtam a kapitányt, lekezelően elküldött a francba, de egy visszatöltés megoldotta.
    Na megyek, és szerzek egy I-t is.
  • kisiku
    Nem tudom, hogy az újrakezdés jelent-e valami változást a játékban, de majd 1000 óra játék után te is megtapasztalod a lent leírt ördögi kört, már ha addig kitartasz :), mert én elmebeteg vagyok ebből a szempontból, aztán úgyis jön valami, amitől megunom ezt és abbahagyom.

Most, hogy már több és erősebb ellenfél van, van valami kis mozgás a gazdaságban, mert azért ki-ki lőnek egy jó pár hajót, de igazából ez is kevéske.
    Emlékszem, volt olyan, hogy vizet alig tudtam beszerezni, erre építettem egy Water Prep.Plant-ot, ami ment is egy jó darabig, nem győztem eladni, majd jött egy patch és mindenki színültig lett vízzel, így már csak a saját farmjaimat öntözöm.Ugyanez kajából és high tech termékekből.
    A fegyverek sosem voltak nagyon kelendőek de mindig volt annyi igény, hogy jó pár milliót lehessen szerezni velük.Én pl nagyon sok milliót kerestem URV-k eladásával, ennek is vége.Most hiába gyártom őket, max a saját állomásaimra és a saját hajóimra tudom felszerelni.De sorolhatnám a végtelenségig.
  • kisiku
    Elnézést, én voltam, nem akarok vitát amd és intel között.Én maradok az Intelnél, de GPU-ban csak Ati, mert már bőven megérett, hogy remek teljesítményt nyújtson a túlárazott Nvidiával szemben.
    Ezt a témát lezárom részemről.Remélem a 64 bites verziót nem csak kísérletnek csinálták és nagyon remélem hogy nem kell majd újrakezdeni a játékot miatta.
    Csak miért kell eleve egy ilyen szép és tudván nagy hardverigényű játékot 32bit-en szerkeszteni?Mikor eleve tudják - főleg ha még toldozgatják is a jövőben - hogy úgysem lesz elég sem a ram, sem a szerkezete nem lesz elég jó, nem fogja tudni kihasználni a vasat. Megspórolhatnának egy rakás időt és pénzt ha eleve 64bit-re csinálják. A hardverek ma már úgyis mind azok, a szoftver a lényeg alatta, hogy együtt tud-e működni.
    Na, tényleg abbahagyom.

A megoldás a játékra egyébként egy egyszerű algoritmus lenne, ami időnként lenullázza a háttérben az AI raktárkészleteket.Ha tudnék jól programozni, meg is csinálnám. Így állandóan lenne hely mindent eladni, nem lenne a teherhajó tumultus, mert azért jönnek, hogy eladják azt a 10-20 darabot mindenből, mivel ők ugyanúgy tele vannak, mint én.
    De mivel nem tudok eladni, nehezen jön pénz, amiből nehezen veszek új hajót, ami sok mindent elfogyaszt a készletből...ördögi kör.
  • campernoob
    Azért ez nem teljesen igaz, hogy " Okos úgysem lehetsz, legfeljebb szép!" Ezt csak az mondja aki intel alapon építkezik. Míg az inteles boltba jár addig az AMD-s biost frissít. Például a mostani alaplapomat 2007-ben vettem az egymagos Semptrontól a 6 magos phenom 2-ig mindent támogat, ja és a memóriáim is DDR 2-esek (2 giga a 4-ből szintén 2007-ben vásárolva). Ehhez képest 1600x900-ban játszom persze némi grafikai kompromisszummal, de most már csak egy fél szektor van ahol nem szívesen állok le vadászokat kergetni, ez pedig Magnificient Templarban a cellfab környéke, de ez szerintem bugos lehet, mert például High Scholarban semmi gondom sincs. Mondjuk mivel újrakezdtem a plotokat (mind a kettőt), ezért még nem találkoztam teherhajó invázióval, lehet hogy az tényleg kellemetlen lesz, de bizom abban hogy nemsokára jön a 64 bites verzió egy kis teljesítményjavulást okozva. Egyébként a 2.0 és 2.1 között Aerodrome is lagos volt, de az szerencsére megszűnt.
  • kisiku
    Ja, látható, hogy fagyáskor mennyi ramot foglalt.

• kisiku
    Jaja, már megszolgálta.Évekig nem volt semmi, amivel meghajthattam volna, kivéve amikor dolgoztam vele Illustrator-ban, egyébként még mindig jó, csak már gyenge a cpu.
    Nyomtam egy defragot is tegnap, hátha...aztán valamit segített is. Lejjebb vettem a távolságot, nem az a baja.
    Tudjátok a highway-ben gyorsan megy a hajó és a cpu-ak nincs ereje tartani a sebességet, ezért akadozik.Aztán a klasszikus Eternal Dawn-i csúcsforgalomban, meg állatira szaggat.
    Én csak azt nem értem, hogy a GPU-t azért találták ki, hogy ne a proci legyen terhelve.Mégis, miért kell olyan szarul programozni, hogy mindig csak a cpu legyen mindenütt?Ez a játékok majdnem 70%-nál így van.
    Olyan brutális GPU-kat adnak ki, hogy nem igaz, erre nem úgy írják a játékot, hogy azt használja ki...nevetséges.
  • Jóózsf István #3928
    Lehet, hogy a hivatalos 210 tett jót neki!

Arról nincs tapasztalatom, hogy gyengébb gépen hogy muzsikál a játék, nekem tavalyi gépem van. Szempont volt az erős cpu, mert van még egy-két játék ami szereti használni.
    Viszont amikor összeraktam és kipróbáltam az AP-n nem volt túl látványos a javulás. Ezt csak vigaszként gondoltam megemlíteni!

Viku! Mindegy ma már mit veszel, egy év múlva úgysem fogod tudni fejleszteni, mert direkt más foglalattal, vagy csípszettel adják ki a következő generációt. Egy pillanatig én is elbizonytalanodtam, mert pont beleestem az Ájvi-Haswell korszakba, de aztán rájöttem, hogy csak az előnyeit kell nézni és akkor nem fáj annyira az a 80+ pengő! Okos úgysem lehetsz, legfeljebb szép!
    Egy öt év körüli gép meg már megszolgálta a magáét!
    Borítsd bele az egyik fizetésed azt' csend van megint évekig. :-)

Utóirat.: Hangkártyát is vegyél!