X Rebirth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyanis mirõl híresek a németek?Precizitás, pontosság, katonás rend, igényesség, erõs ipar minden téren.
Nem akarok még jobban off topic lenni (megkérem majd Tomonor-t,ne bántson), de a cég, ahol dolgozom rengeteg német precíziós termékkel gyárt tovább.Olyan szabályokat, hogy pl. milyen nyomatékkal húzhatsz meg egy csavart, csak a németek találnak ki.
Az Egosoft valahogy nem tükrözi a német ipar precizitását.Egy ideig azok voltak, aztán gondolom elkényelmesedtek, és lesz*rták az egészet.Most már megvan a közönség, úgyis csak mi csinálunk ilyen játékot, senki nem tud jobbat,stb.
Ezért kérdeztem tõlük, hogy megérte?Vagy ráuntak az egészre?
Oké OFF vége.
Viszont a trend tisztan latiszk, nagy hangzatos szavak a tobbsegnel es annal sokkal kevesebb tartalom. Nem veletlen, hogy a demok eltuntek, hogy ne lehessen mar ott tetten erni a hazudozast, ahogy az EGO eeseteben is latszodott.
Semmit mondo effektezett videok,fotoshoppolt kepek,latvanyra osszeskiccelt reklamfilmek, lefizetett tesztoldalak.
Ez jellemzi manapsag ezt az ipart sajnos es egyre jobban romlik a szinvonal. Regen az ilyen megkozelites megengedhetettlen volt a cegek szamara, ma pedig ipart uznek abbol, hogy ki hazudik nagyobbat, csak hogy a szemetet is rasozhassak a nagyerdemure.
Mint mondottam, bátyám fejleszt konzolra is meg pc-re is.Ott addig ki sem adhatják,amíg a Sony/Microsoft/Nintendo/stb. minimum checklistájának meg nem felelnek.Erre jön rá a fejlesztõ+kiadó követelményei is.
Csak ugye pc-re azt mondják ilyet nem lehet, mert ott a patchelés lehetõsége.
De azért valljuk be, szörnyû hogy ez kezd trendivé válni.Persze, frissítések, patchek mindig is voltak játékokhoz (is), na de nem arról szóltak, hogy egy használhatatlan valamibõl csináltak egy használhatót(használhatóbbat), hanem a kész mûködõ játékban a játékmenetet, grafikát, kezelõfelületet, stb-t javították.Ez a "gagyisodás" kezdete.Meg a spórolás, mind idõvel, mind pénzzel.Persze a játék (termék) árát nem változtatták meg...olyan mint a "Danonizálódás", azaz a 2 dl-es pohárból elõször csak 15 ml-t, majd 50 ml-t, most már 75 ml-t spórolnak ki, az ár megmarad, a pohár is csak azért kisebb,mert hülyén nézne ki, hogy több mint a fele üres.
A játék jelen állapotában felét/negyedét sem tudja az elõdeinek és azt is hibásan. Ha abbahagynák a tapasztgatást és egy évig vért izzadva güriznének vele, talán eladható állapotba jutna.
Titurel "kizárólag" Barren Heart-ban, Torrid Veil és Unmet Promise között az út mellett fordul elõ. Nem tudom, hogy az ötödik, vagy hatodikat hoztam el tegnap elõtt.
Szerintem nincs a amennyiség, amivel foglalkoznának. Sajnos az Ego, de legfõképpen Lehnan hozzáállásán egyértelmûen látszik, hogy nem képesek alázattal beismerni, hogy hazudtak. Foltozgatnak még egy darabig, aztán ennyi...mást nem várhatunk...Inkább arra jó az egész -ahogy ezt többen írták a fórumokon-, hogy hangot adjanak a felháborodásuknak azok a vásárlók, akik becsapva érzik magukat. Ha legalább annyi hatása van, hogy ritkábban forul elõ ilyen bõdületes átverés, már az is eredmény lenne. Bár ahogy a játék iparban zajló tendenciákat nézem, ez még csak rosszabb lesz. Az ilyen Early Access ,eg kickstarter-es projectekkel is pont az van, hogy végtére is, üres ígéretekre fizetnek az emberek, aztán vagy beteljesül, vagy nem.
Szerintem ti is írjatok alá, nem kell ilyen rémregényt írni, mint én.
Csak azt nem tudom, hány száz vagy hány ezer aláírás kell, hogy foglalkozzanak az egésszel...
I've been a huge fan of X series in Hungary, i've been helping a lot to hungarian players and i bought this episode too.It was a great disappointment for me as you, Egosoft Team haven't done what you promised.The commercials, the previews, were all lies.Altough you fixed a lot of things since the release date but i'm still disappointed to gave out about 50 USD (10000.-HUF) and i got a useless game.I tried to calm down players on forums, i tried to get out the maximum of the game, i tired to enjoy it and shame on you i'm the only who still cares about the game 'cos rest of the players already left and dropped to trash.I've been listening to disappointed and angry posts from gamers and they are right.I'm still playing it 'cos it has nice and good parts and you fixed a lot.
But please, Egosoft DID IT WORTH??You lost a lot of gamers, possible customers, reputation and most online and written computer magazines put you on blacklist.Please fix it, or make it new.I know you are clear there is no place where players (your customers) could report you or sew you but that is not the solution.
It is like if i'd get a half-done bread in bakery.How would you feel if you'd be sold a half done product?

X universe Home, sweet home
A t...m kivan.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
<#awink>#awink>
Ami viszont még érdekes, hogy a billentyûzetet idõrõl, idõre kikapcsolgatja, majd hallod játék közben a kis hangot, amikor egy usb eszközt csatlakoztatsz, megáll kb 2 mp.re a játék és újra mûködik a billentyûzet...
Elõször azt hittem, hogy szar a billentyûm, aztán rájöttem, hogy mindenhol mûködik normálisan, csak itt nem.Ja és ezt sem most kezdte, csak mindig elfelejtettem megírni.<#smile>#smile>
Ráadásul mind az otthoni, mind a melóhelyen lévõ billentyûzet új.Nem, ez a program hibája.Nagyon régóta nincs se joystickom, se kormányom, de állítólag sokaknak gondja van a joyjal is, mert alig játszható vele.
Az egyes helyeken tapasztalható iszonyatos belassulások mellett a másik nagyon zavaró tényezõ, ami nálam elõfordul, az a textúrák és objektumok betöltési ideje (texture pop-in). Ha gyorsan körbefordulok, vagy például az elején amikor le kell szállni a Badlands Mining Colony-n, több másodperc is eltelik, míg betölti a dobozokat és az embereket, és fõleg az a legillúziórombolóbb, amikor darabonként tölti be õket: elõször a hajat és szemeket, aztán a szájat, és csak az után az egész testet. Nem tudom, ti tapasztaljátok-e, de elég idegesítõ.
Ezek a technikai problémák engem a Rage-re emlékeztetnek. Ott is vadonat új enginet csináltak és egy csomó teljesítménnyel és grafikával kapcsolatos hiba volt/van.
Tegnap például azért hagytam abba a játékot, mert rögtön az elején a fent említett állomáson vettem két mérnököt, az egyiket a hajómra parancsoltam, a másikat meg gondoltam ráteszem a késõbbi Rahanasra. Na persze, mire oda jutottam, már csak az én hajómon dolgozó mérnök volt meg, a másik, akit a Rahanasra szántam, csak úgy eltûnt... -40+K kredit... Most vagy én nem értem a játékmechanikát, és nem fér meg két mérnök egy hajón (úgy, hogy az egyik az Albionon dolgozik), vagy bugba ütköztem.
A másik érdekes dolog, amit már nyilván ti is észrevettetek már, hogy a hajókra vagy állomásokra leszállva valós idõben lehet figyelni a környezõ dolgokat, sõt azokon az állomásokon is, ahol nem látod a körülötted lévõ ûrt, lehet hallani, ami kívül történik (sziréna, lövöldözés, gyárak zaja). Szóval ez azt jelenti, hogy attól függetlenül, hogy hol vagy, a játék ugyan úgy megy tovább, így az olyan dolgok, mint a parancsnoki híd a hajókon, vagy az állomásokból kifelé kémlelõ ablakok (ahogy azt megjelenés elõtt spekuláltuk) nagyon könnyen hozzáadhatók lennének. Persze ez az állomásokon belüli gyenge teljesítmény okozója is...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A memória mennyiséget nyugodtan elfelejtheted, mert mostanában (valamilyen indíttatásból) Afterburner-HWiNFO kombóval játjszom, és látom mennyi memória van használatban mielõtt jön a Dingg! Nos ez nálam az éppen futó alkalmazásoktól függõen 4500-4600 MB 55% körül szokott bekövetkezni. (a rendszer 64 bites).
Hogy csak úgy elfelejtse a javaidat a program, azt nehezen tudom elképzelni. Bár láttunk már csodát.
A GPU-t már kitárgyaltuk... (Szerintem pont ugyanannyi köze van a játék minõségéhez, mint eddig az X3-akban. (Szinte semmi!) A CPU lesz a ludas. Fagyos Kõrútban ugyan ez a helyzet!
Nálam mind a négy magot terheli 80-95% között (4770, 4300-on járatva. A Rebirth miatt húztam meg!!!)
Már eszembe jutott... Egyszer, amikor megállt és a feladatkezelõbõl kellett kilõni, láttam, hogy a XRebirth.exe*32 csak 37xx MB memóriát foglal a 8 gigából. Akkor tettem fel a hülye kérdést magamnak, hogy: És mi van a többi 4xxx-el?!?!?
Más: Módosítanom kell egy korábbi kijelentésemet. Most is jönnek üzenetek a bevételrõl, csak elintézték, hogy egymillió alatt ne zaklassanak. Az átutalások is e szellemben...
Most a gyárak gördülékeny üzemelésével küzdök.
Már csak URV-ket nem gyártok.
És még egy elképzelés. Említettem, hogy egy dömperem átjár vásárolni Devríbõl Albániába. (Konkrétan Niv kockát) Ami ugyebár nem lehetséges a jelenlegi beállítások mellett. Ez azóta is így van!
Elvégeztem egy kísérletet: Kölcsön vettem a Sarki Fûszeres Titureljét, hogy feltöltsem hambival az Ascendancy-Forge-Welded Mail-ben lévõ tüzépet. Majd dolga végeztével ott a helyszínen visszaadtam a gyárnak, azóta ez a hajó is átjár a kapun bizniszelni. Próbáljátok ki...
Nálatok elõfordul (még mindig), hogy a hajóitok egyszerûen eltûnnek?Tegnap eltûnt egy Arawn-om.De hogy hová?Valahogy az az érzésem, nem tud 30-nál több hajót normálisan kezelni.Így vesztettem 2 órát, mert az utolsó állásom, ahol megvolt még, 2 órával azelõtti.
Paressel egyetértve még mindig lassú sok helyen.Két konfigon is kipróbáltam, az otthonim I5-750+16 Gb ram+R9-280X, a melóhelyen I5-4570+GTX 650+8Gb ram.
Jellemzõ hely Omicron Lyrae-Wavy Haze és Murky Skies szektorok, ahol sok jég aszteroida és nagy állomások vannak.
Ahogy az állomás felé fordulok, akad.Nem képregényesre, de jelentõsen belassul.
Az állomások építése végre teljesen normális, nem kéri el még egyszer a pénzt, nem kell kirepülni a világból hogy elindítsad, jól jelzi ki a készültségi szintet,stb.Egy dolog azonban még mindig ott van, az ominózus "obstruction", azaz akadályozottság.Persze sosem a saját hajóid akadályozzák az építést-bõvítést, hanem a díszforgalom 😊
Valahogy a saját állomások nem akarnak lõni, mint anno a hajók.Pedig kiprovokáltam, hogy megsebezze a gyáramat valami ellenfél, le sem tojták...erre azért megpróbálok valami megoldást találni.
-Nagyobb teljesítmény növekedést sajnos nem vettem észre. Talán minimum grafikán egy icuri-picurit simábban fut, de még mindig elhanyagolható. Fõleg akkor lassul be, amikor nagyobb ûrállomások felé fordulok. Remélem azért ezzel is foglalkoznak majd a bughunt után, szeretnék egyszer magasabb grafikai beállításokon is játszani vele.
-A célmegjelölõ gombok bevezetésének örülök, nem kell kattintgatni a mozgó ûrhajókra az egérrel, az nem tetszett.
-A dokkolás viszont szerintem úgy mûködne a legjobban, ha a kis ikonra való kattintást teljesen eltörölnék, tehát elég lenne ránézni + megvárni míg "kijelölõdik" + billentyû- Ez szerintem sokkal kényelmesebb lenne, mint a mostani ránéz + bal egérgomb + billentyû.
-Az állomások szkennelésénél is meg kéne növelni a szkennelés "látószögét" és távolságát is. Az utóbbira van egy jól mûködõ mod, elõbbire még nincs, de nagyon jó lenne, ha lenne, mert ez eléggé meggyorsítaná a folyamatot.
-A felbérelhetõ emberekre is kéne egy központosított keresõ rendszer, ami mondjuk zónánként kiírná a felbérelhetõ embereket skillekkel együtt.
-Az állomásokra meg szerintem lehetne tenni tõzsdét, casinót szerencsejátékokkal, meg ilyeneket, hogy kicsit érdekesebbek legyenek és javítsanak az állomások hangulatán. Ja és az sem ártana, ha kicsit mozognának az emberek, vagy legalább néha pozíciót változtassanak.
-Elég randán néz ki, amikor a nagy kereskedõ hajók össze-vissza keresztül-kasul átmennek az állomáson, kicsit illúzió romboló. Az a baj, hogy van, amikor kénytelenek keresztül menni az állomáson, mert olyan helyen van a dokk, hogy a hajó nem fér oda.
Az legalább észrevehetõ, hogy a kereskedelem feléledt, legalábbis sokkal nagyobb a mozgás a szektorokban, mint amikor legutóbb játszottam.
De vissza az 1.24-es verzióra.Sokat javított, ámbár még mindig találkozom a squad ki-squad be megoldás szükségességével.
Határozottan jobb lett, de még mindig kell foltozni.
Most megint játszom vele, azaz nem csak ténfergek az ûrben.A kereskedés/szállítás és a saját gyár ellátása a játék benne.A harc továbbra sem kihívás vagy már rutinos vagyok, de nem látom a megnövekedett xenon és kalóz aktivitást, ahogyan fogalmaztak.
Még valahogy azt kell kitapasztalnom, hogy tudom rávenni az állomásomat a védekezésre, illetve hogy azonnal lõjön minden ellenfélre.
Az NPC állomások azonnal átmennek pirosba, ha ellenfelet csalok a közelükbe, az enyémek nem.Még a Targon Tracerem sem megy át riadókészültségbe.
Pedig a Defense Officer "Attack all enemies"-re van állítva.Rakok drónt is az állomáshoz, meg rakétát, ahol lehet.
Érdemes elolvasni a "The Game - future gameplay" szekciót, mert ha ezt megcsinálják, akkor eldobom az agyam.
POnt most beszéltem errõl, erre tessék:
"Construct modules for the mothership or an entire ship on orbit using minerals from harvesters and nanoassemblers (nano-robots) or "3D printer". Construct/upgrade mothership with dockable modules. Construct utility ships or small modules in onboard nano factories. Construct ground buildings with nanoassemblers using local materials."
Építettem egy Technocore Hi-E-t, már majdnem minden leszállítva, hogy elinduljon a gyártás.Közben bõvítem a Bofu Kitchen-t, mert eladtam az összes kajámat.Persze bõvül a víz "gyár" is, meg gyártom a fegyvereket is ezerrel.
Végül is vettem még Scaldis-t, de fogok még szállítót, mert kezd kevés lenni.
Két Arawn, két Taranis 4 Balor és egy Heavy Sul követ, de ez már nagyon sok, úgyhogy otthagyom õket a többivel.
Ha visszaemlékszem mennyit szoptam az X2-3-ban mire megvettem egy rombolót, most meg van legalább 4, meg a nagyobbak.És még csak 430 órát toltam vele...
Nagyon jó ez a foglalgatás!Fõleg ha ráérzel, hogyan kell a nagyokat is levadászni.Mondjuk majdnem meghaltam a múltkori Arawnnál is, alig maradt a hullból,de akkor is élvezet.
Szerintem jobb mennek a dolgok.
Logbookba a comission bekerült, de a trade események nem, nektek?
Az 1 másodperces szaggatás megszûnt.
Beindult nekem is kicsit a kereskedelem.
Az mi pontosan?: Added filtering by station/ship in trade offer menu.
mert nekem nem valtozott semmi a trade menuben.
Aztán elmentem, hogy vegyek egy Scaldis-t vagy valami transzportot, de egy újabb Arawn-t sikerült elfognom 😊
Több katonai hajóm van már mint kereskedelmi...de olyan szépek...aztán ott a következõ küldetés, ahol még egy Arawn vár...
De nem adom el õket,ahogy a Shipyardon mondják "Ship construction complete.She looks lovely" Igen, olyan édesek <#vigyor>#vigyor>
De hogy mi ez a több száz hajó megjelenése?És még mindig tart, tehát nem javult egyetlen frissítésben sem.Vagy lehet, hogy ez nem is hiba?
Nem a legjobb kép,de képzeljetek melléjük még vagy 60-80 darabot.Persze mozaik szerûre lassítva a játékot.
Az intõ jelek (2990 huf) nem sok jót ígérnek!
Talán el kellene adni cakk-pakk egy centért valami keletközép európai csapatnak... Hátha jobban járnánk!?!?
Újabb "kérdés": Kristály gyáram áll, mint a cövek. Mármint a termelés. Tároló kapacitás pontosan felénél, minden nyersanyag rendelkezésre áll, de nem folyik termelés! Csiszolópapírból annyi van, hogy kínjában a hajókba pakolja.
Hasonlót tapasztaltam Fagyos Körúti Lemezárúgyárban. Ott azért állt a termelés, mert nem volt hambi. Azzal tetézte, hogy nem lehetett, csak egy-kétszáz darabot leszállítani neki. Szó szerint dugóba kergetik magukat a gyárak!
Ennyit a Perpetuumról!
<#vigyor>#vigyor>
Hát igen...Nem tudok erre mit mondani, magáért beszél.Most gondold el, ha itt ennyi, akkor 5 euróért adják kint?Ebbõl a napi gyrosra sem fog telni az Egosoftnak.
Azért ez meseszép. Alig 3 hónapja még 3x ennyibe fájt, ezen is látszik, mennyire mehet...Sztem próbálnak megszabadulni a maradék készlettõl is.