The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A patch meg a patch, csak egy régebbi változat, amiben le lettek lefordítva a szövegek. Tehát a patchet nem patcheled, csak cseréled az esp-jét.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Arra lettem volna inkább kiváncsi, hogy a modolt skyrimre ha felrakom a magyarítást és a nem hivatalos patchekhez tartozó (patcheket?😄) akkor a modokaz nem vágja haza?
Mondjuk közben már megoldódott, felraktam és eddig minden szuper, köszönöm azért!
Az opciósokat meg úgy ahogy Vik írja, letöltöd az .esp-ket és a hozzá tartozó .bsa-kat (hogy stimmeljenek a verziók). Kicsit régebbi, mint a legfrissebb UOP, de így kevesebb szöveged változik vissza angolra (az elõbb leírtak miatt). Nem magyarítja a DLC-k unoff.patcheit, csak az alapjátékra vonatkozó szövegek lesznek magyarok, mert különben azok is angolosodnának (fõleg párbeszédekben a sokszor elõforduló sablonok).
Eddig úgy csináltam, hogy modok elõtt raktam be, rápakoltam modokat viszont így egy csomó minden ismét angolul van (nem a kiegészítõk, fõküldetés pl), szóval jó az, ha modokra rápakolom?
Illetve van még itt a letöltéseknél optional, a nem hivatalos dawnguard és dragonborn konkrétan hogyan kellene feltennem? Ugye fent van nekem az összes unofficial patch, de ezek az esp-t akarják lecserélni egy jóval kissebbre.. legalábbis NMM ezt írja.
Szóval ha ebben valaki tudna tanácsot adni azt megköszönném.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Mégegy; Melyik modot ajánlanátok, hogy a followernek lehessen lova? Semmi más nem kell, szal ilyen UFO nekem teljesen felesleges, nem akarom hogy túl sok script legyen.
Na mégegy; combat közben másnál is leesik a stabil 50/60ról az fps kemény 1-et? idõnként nagyon bezavar.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
a képen látható füstben levõ kis részecskéket erõsíti fel, és pl riverwoodban a kovácsnál is volt belõle jó sok
A karakter mesht és texture szerkesztést, ezt nem tudom mért jó így, de van.
Beraktek egy felületes, de azért jópofa reakciós részt, ami reagál arra pl mit csinálsz vagy meztelen vagy stb. nincs mélysége de az akciójátékosoknak pont elég.
Próbáltam rájönni mitõl lett stabilabb, de persze meghaladja a tudásomat.
Viszont a kettõt együtt inkább ne, vagy egyik vagy másik. Biztos nem véletlen hogy a RV ENB-bõl is két külön változat van a két fény-modhoz.
Egyébként a RLO-t használom én is.
#26251 kastil: ez a Finer Dust, de ez nem rak be újat csak a meglévõt cseréli.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Realistic Lighting Overhaul
Meg ez:
(elengedhetetleen MOD ez is szerintem)
Enhanced Lights and FX
Ezt még sztem feldobhatod rá! Vagy ez annyit leránt az fps-bõl? (sztem nem, de kissé még szebb lesz)

köszi a listát, ha teljesítmény akkor Cinemascope ENB..
Nekem az összes enb lerántja 60+ról 35-re az fpst, ezzel viszont a cappelt 50-et megtartom, ez alatt nem tudok játszani. Ja és csak egy hd 5770 em van. climates of tamriellel elég jól néz ki, ha esetleg leszeded akkor az optionals mappából no grain no lens és no letterbox, sztem a classic a legjobb
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Itt pedig a mod list.
Wearable Lanter:
Állítsd automatára, jól idõzítették szerintem és elég hangulatos is!
Ezer meg ezer éve még a skyrim kezdetekor találtam rá, azóta sem pedig egész éjjel kutakodtam!
Nem nagy durranás, visual mod valszeg, pl riverwoodba betesz ilyen csillivilli ködöt tele ilyen apró kis szemcsékkelm, többi városba is term. Valaki nem tudja melyik ez a mod?
bShadowMaskZPrePass=1
bDrawShadows=1
iShadowMode=3
fShadowBiasScale=0.2500
fInteriorShadowDistance=3000.0000
fShadowDistance=2500.0000
fShadowLODStartFade=200.0000
iShadowMaskQuarter=4
iShadowFilter=3
iShadowSplitCount=2
bDeferredShadows=1
bDrawLandShadows=1
bShadowsOnGrass=1
iBlurDeferredShadowMask=2
iShadowMapResolution=2048
iShadowMapResolutionPrimary=2048
iShadowMapResolutionSecondary=2048
Skyrim Tweak Guide
Itt is ír az árnyék minõségérõl és a laggolásról:
Five Quick Skyrim Tweaks
"Additionaly we also took care of the laggy shadow timecycle, this 2 settings when added under the
fSunShadowUpdateTime=0.0025
fSunUpdateThreshold=0.0025
Egy ilyen ini. beállítást találtam, de még mindig nem az igazi:
fSunShadowUpdateTime=0.0025
fSunUpdateThreshold=0.0025
fShadowBiasScale=0.6
Egyébként valami ENB, idõjárás mod, növényzet sûrítés, HD textúrák, ezekre jópár alternatíva van, a fenti ENB és ajánlott modok csak az egyik.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ehhez mi kell? 😊
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Általában nem jelzik lopásnak akkor sem, ha azt valakinek a házából, vagy a jarl palotájából kell elemelni, de késõbb jöhetnek miatta fejvadászok.
Halott NPC-k által felbérelt büntetõosztag megjelenése hiba, de nem ritka eset, ha van hajlama a karakternek elhunyt személyek házát kirámolni, erre számítson.
Thalmor támadásokaz ki is lehet provokálni, ha az õrjáratban lévõ elfekkel szóba elegyedve nekik nem tetszõ kijelentést tesz a karakter (Talos hívõ), vagy a kíséretükben lévõ fogoly kiszabadítására tesz kíséretet.
A tolvaj (thief) nem szerencsés elnevezés, inkább útonállónak nevezném, de annak is gyenge.
Kezdetben még lehet némi kihívás a legyõzése, de késõbb nevetségessé válik.
A 100 arany sáp játszhat még banditák, birodalmi egyenruhába öltözött osztagok esetében - úgysem fizetünk, ennél egyszerûbb, tisztább, kevésbé bosszantó a D.B. bérgyilkosa, aki minden fölösleges szöveg nélkül támad.
így gyorsan átfutva jónak tûnik.
DB-s bérgyilkosok viszont megtámadják a karaktert indok nélkül is, a náluk lévõ levélbõl nem derül ki hogy ki bérelte fel õket és miért (kivéve ha DB-tag a karakter, akkor ezek elmaradnak). Fejvadászoknál mindig ott a levél hogy kinek a megbízásából támadtak (annak az illetõnek tettünk rosszat).
A tábortûznél azok nem khajitok? Kétlem, hogy a városhatárban megtûrnék a banditákat... (fõleg miután a jarl is odaküldi a katonákat)
Volt egy érdekes esetem.
Szabadulás után, beérve Folyamfegyvesbe (magyarul írom mert a magyarítás fent van), Faendal az út közepén fekszik holtan. Ilyen még nem fordult elõ, pedig jópárszor újrakezdtem a játékot.
Elszedem a cuccait, a háza kulcsát is. A házból is összeszedem a dolgokat amik kellenek. A játék kiírta amikor a tárgyakra rávittem az egeret hogy "lop", de mondom úgy sem látja senki, Faendálnak meg már
nincs rá szüksége.
Pár nap múlva (játékbeli pár nap) jönnek a fejvadászok. Orkal játszottam éppen, ork erõ (dühöngõ õrjöngése) plusz pár potival sikerült leverni õket, nézem a náluk lévõ cetlit... sírjak vagy nevessek... inkább nevettem egy jót rajt. A HALOTT !!! Faendál bízta meg õket hogy a karakteremet büntessék meg 😊
Amúgy kaptam már kis szinten Thalmor végrehajtókat is, azok keményebbek mint a fejvadászok. Ott én is le szoktam venni a nehézséget minimumra.
Itt meg csak hadonászok egy karddal össze vissza aztán lesz valami.
Mindegy, ettõl eltekintve, jó gém. A Hired Thug-ok pedig érdekes de azért kerestek, mert hogy lopós szemétláda vagyok akit el akar valaki tenni láb alól. De hogy ekkora felhajtást csinálni 3 db sajtért egy tányérért meg egy kehelyért... mást nem loptam, tiszta vagyok mint a friss hó, alig játszottam még 4-5 órát. Ezért is lepet meg hogy 3 szinten már vadásznak rám.
A SomberENB felrakásához jó ez a leírás, pl. a sorrend,vagy esetleg tudni kell-e még valamit a felrakáshoz,a Nexuson is leírtakon kívül?
ez az
Annyi kiegészítésként beszéltem ogerrel errõl, írtam neki ez már nem az a mod ami volt ahol két órát szoptam csak a labiryntbe a csontsárkány ellen mert szintkülönbségeket nem tudott kezelni és türköznöm kellett. Itt határok között zseniálisan lehet kezelni a szintkülönbséget. És ez az amitõl ez a verzió már nem monoton!
Röviden úgy mondanám mindazt amit régen statok jelenítettek meg azt megjelenítette "fizikálisan". Például a kardfogúra egy régi rp-s tett volna egy számot statot ami azt jelentené az állat felöklelt téged és nagyjából évged is van. Ez most ténylegesen megjelent, mégpedig úgy hogy ez a speciális képesség jelen van akkor is ha már jelentõs szintkülönbség van köztetek a javadra. Magyarul a számok életre keltek. Rengeteg minden írhatnék ami szakadék szinten tátong az alap és a requiem között.
- rejtett csapdák, ténylegesen
- a sérülések, fertõzések effektet jelentenek, a részegség szintén kettõs látás például, konkrétan nehezebb a harc.
- Nulláról indulsz nem journeymanról.
- a ranger kicsit durva lett, erre volt utalás, fog rajta javítani, azonnal meghalsz ha nem heavy armor van rajtad.
- a mágusok tényleg kihívás lettek. Nem lehet csak besétálni és levágni mindenkit mint az alapba. Vagy rejtõzés vagy egyéb módon lehetõleg észrevétlenül kell megközelíteni õket.
- A stealthot már írtam. Szintén fizikailag megjelenik, ha elékerülsz észlel, még lv50-es skillel is tehát ajánlott vagy illlusion vagy láthatatlanság kotyvasztok.
- állatok mint írtam speciális képességeik lettek, medvének kardfogunak de ha kicsit ügyes vagy már alacsony szinten is megölöd õket, ha nem ész nélkül rohansz.
-sok ellenfél mint az elementálok nem sebezhetõk normál fegyverrel. tehát értelemszerûen kerülni kell a velük való találkozást amíg felkészült leszel.
-High ellenfelek low levelen, rémálom mint a vámpirok szintén kerülendõk.
- immersion élmények, mint hogy, élõhalottként Merrida quest elérhetetlen lett. Vagy ha sokat bûnözöl az istenek már nem segítenek.
Sorolhatnám de minek. Lehet mondani ha tényleg jól akartak volna megcsinálni a Beth akkor skyre vagy requiem. De igazából ehhez a játékhoz világhoz, az új Ogerboss féle requiem az igazi. Olyan mintha újra az oblivionnal játszanék, persze a történet nem az a szint de maga a karakter fejlesztés vagy az a zsenialitás amit egy mondatba úgy mondanék a számok életre keltek és megjelenek e mód által az fantasztikus. Ez már nem old school rpg hanem a legtökéletesebb megvalósítása a TEs világ harcrendszerének. Még akkor is ha a régi requiem rajongók már nem biztos hogy szeretik ezt a változatot. Persze ez sem lesz olyan népszerû mint az alap semmilyen nehézséget nem okozó, de még a skyre szintû se mert itt bizony sokan sokmindent nem fognak érteni mi miért ilyen. és ez látszik is a requiem oldalon a nexuson a hozzászólásokban. Ennyi kicsit hosszú lett.