30713
TES
  • bajgunar
    Fennt vannak a nem hivatalos patch-ek is?
  • borosz
    Üdvözletem!

Nem igazán tetszik nekem az ahogyan a tárgyak viselkednek mikor megfogom vagy elhelyezem őket. Az OBLIVIONBAN ezt meg tudták csinálni rendesen. Na meg mikor berendezek egy hajlékot a saját ízlésem szerint akkor a házba való belépéskor vagy betöltéskor szanaszét van minden.
    Nincs erre valami megoldás?

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • bajgunar
    Jah, megpróbálhatod visszarakni a régi monitort, állítsd be win-t is vmi 640x480-ra (60Hz-en), úgy indítsd Skyrim-t, abba is tedd 640x480-ba. Ha elindult, kilépsz. Visszarak új monitor, azon szintén állítsd a win-t 640x480-ba (60Hz-en), skyrimot meg ne piszkáld, indítsd el. Ha beindul, királyság, kilépsz win-t átállítod aztán skyrimot is. Úgy sem indul? A Hz-re figyelj, 60Hz-en legyen minden. Win is 640x480-ban is.
    Ez fura egy gyíkság, s már nem az első panaszkodó erre a problémára.
  • PiszkosFred
    Csak a kivancsisag kedveert, ha megvan meg a regi monitorod, akkor dugd vissza, es probald ki azzal is. Fene tudja, lehet mas a gond, csak veletlenul egybe esett a ket dolog...

Directx, es vkarty/monitor driverek mellett mar csak annyit tudok javasolni - bar ez tenyleg "long shot" kategoria -, hogy a codec packot is lehet ujra kellene rakni, ha hasznalsz egyaltalan. TES jatekoknal okozott mar gondott egy-egy kosza kis driver, amely a packokkal bekerul a rendszerbe.
  • nikopeti
    igen,így van minden. Próbáltam mindent (hangminőséget átállítottam,Képernyőfelbontást visszaállítottam,újraraktam a játékot) de nem akar indulni. Teljesen tanácstalan vagyok. Nem értem mi a baj. Nem csináltam semmit csak monitort cseréltem és nem indul. még jó,hogy végig sem értem a történeten :(
  • bajgunar
    c:/users/teneved/docu... blabla, töröld a skyrimperf.ini -t, és úgy indítsd. Am. eredeti? Vagy nem? Mi történt, mióta nem megy? Változott valami Op-on, harware-ileg? Vagy csak felraktad és egyből nem megy?
  • mate23
    Valaki tudna segíteni abban hogy elindul a játék de töltésnél kidob és már letöröltem és fel is tettem újra de nem változott semmi!ű
    Mit tegyek?
  • Fantusz
    A lényeg, hogy mindenki eldöntheti kell-e neki a hivatalos kiegészítőkből valamelyik, vagy sem.
    Alapvető változásokat tulajdonképpen egyik DLC sem csinál, addig, amíg bele nem vágsz a küldetésekbe.
    Igen, a Dawnguardnak van egy olyan hozadéka, hogy vámpírok támadnak a városokon belül, de ha zavarja a játékost, egy kis moddal azt le lehet állítani, de a küldetéseken túl ez a mod szükséges a werewolf, vámpírlord perkek használatához, összességében ez a DLC ad hozzá a legtöbb pluszt az alaphoz.
    A Dragonborn kiegészítő története nem az alapjáték térképén zajlik, oda el kell utazni, Skyrim területén legfeljebb a kultisták támadása, ami esemény.
    Hasonló a helyzet a Falskaar esetében (ingyenes nagy mod), az is egy másik térképen játszódó eseménysor, de valahogy tudomására kell hozni a kalandornak, hová kellene ellátogatni, s erről Riftenben szerezhet tudomást...
    A hivatalos kiegészítők közül a Hearthfire történetben nem sokat ad az alaphoz, a beugró küldetés után, ha van elegendő pénzecske bele lehet vágni a házépítésekbe, s ha van házikó, örökbe lehet fogadni két gyerkőcöt - ha megvan a kieg egyszer mindenképpen ajánlott felépíteni a három házikót, lássuk milyen lesz, de engem pl. ez az, ami nem kötött le, tucatnyi karakterem volt, akik különböző városokban laktak, nem a vadonban épített haciendan - egész jó lakosztályokat lehet építeni, csakhogy nálam egyik sem illett a környezetbe, hiányoltam még néhány NPC-t.
  • Although
    Ha minden igaz ez is Dark Creation égisz alatt készül. Ami nagy mértékben lehet garancia a lore-friendly témára. Ha minden jól megy hamarosan jön a Seat of Sundered King első lépcsőben a Cyrodill projektből. Ha ezek meglesznek akkor lehet újra rakom mert kalandozni már lehet majd nagy területen. :) Főleg ha a Shadow of morrowind is elkészül.
  • Although
    Kis ízelítő.
  • Although
    Igazából az az egy relatív megírt történet van a játékban. De sajnos az se dolgozták ki rendesen. Mellékküldetésként az ellenfél kiirtása, stb.
    A jövő lemérhető a dawnguard értékeléséből a mai tes rajongók zöme nem kíváncsi történet szerű kiegészítésekre.
    Hiányolták a sok helyszínt meg a mászkálást, holott a kastélyos és soul cairnos harc messze a leghosszabb és legjobban megcsinált rész az egész játékban nincs is más. Bár az is csak egy erős közepes vagy kicsit jónak nevezhető nálam. Emlékeztetett az enyészetre az originsből. Az elveszett lovát kereső pl. Mondjuk csak requiemmel vittem, és az nagyban növeli a játszhatósági értéket.
  • Although
    Hosszú idő után, kicsit szétnéztem reggel.

Orsinium
    2GB kis mod. Ráadásul emberünk csinál más modokat is ellenőrizhető a neve alatt.
    Ennek is vannak használható ötletei.
    nesbit098

Végül kijött a rajongói által tűkön ülve várt patch ha requiemhez. Kis részlet.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1 Requiem 1.8.x
    { Ranged combat has been rebalanced completely. The overall damage has been re-
    duced to re
    ect the new stats of common NPCs and NPCs no longer deal double
    damage at short ranges. Requiem now knows light and heavy ranged weapons. The
    former can be drawn/reloaded fast, while the latter deal signi cantly more damage
    per shot. Furthermore the skill-dependent range scaling for the player has been
    revised to allow for a smoother leveling experience.
    { The full set of exertion related stamina drains is now also implemented for NPCs,
    including heavy armor spellcasting penalties. The only exception are untrained
    heavy armor perk drains because there are many "non-combat" NPCs that wear
    heavy armor, like Ulfberth War-Bear from the Warmaiden's shop. These NPCs
    usually have no heavy armor perks and therefore would be permanently exhausted.
    { The strength of the magicka and stamina drain you su er from taking hits is now
    decreased by your armor rating. Each point armor rating will reduce the e ect
    strength by 0.1% up to a maximum of 80% at 800 armor rating.
     Skills and Perks
    { Armor and weapon perks now a ect the mass e ect. Depending on your perk-set,
    only a fraction of your equipment weight will be used to determine your mass-derived
    penalties for movement speed, attack stamina drain etc.
     NPCs and creatures
    { Generic NPCs (at the moment guards and bandits) now have much larger optical
    variety. The look of an NPC is no longer tied to his skill as it was in Vanilla. Instead
    skills and looks are now separate templates, which are cross-combined with SkyProc
    to yield all possible look-skill combinations.
    { Housecarls now wear a robed steel plate emblazoned with the crest of their respective
    hold, instead of a common steel armor.
    { Selected NPCs (for now only guards and bandits) now have their stats, skills and
    perks determined with the same rules the player uses when leveling up. They have
    the same stats as you could have at their level and access to the same perks. And
    most importantly, they are now really specialized with their weapon, a crossbow
    marksman no longer has any training for warhammers and the like.
    { Ulfric Stormcloak now wears the Stormlord Armor (courtesy by gechbal) instead of
    the Dragonknight armor, which had lore issues with the design and material.
     Game Mechanics
    { The Mass e ect has been rewritten and now takes virtually no time to update its
    variables for the player. For NPCs the mass e ect no longer relies on a wide-ranged
    cloak spell.
     Items
    { All normal crossbows and bolts are now craftable with the respective smithing perks.
    Only the enhanced Dwemer/Steel crossbow and the explosive bolts still require join-
    ing the Dawnguard.
    { Crossbows and bolts are now available for all common materials, thanks to assets
    from Jokerine, DJjojo and scot.
    { Imperial Guards have new weapons at their disposal: maces, short swords and dag-
    gers, taken from PrivateEye's Heavy Armory.
    { Selected NPCs now can use tempered weapons and armors. At present only bandits
    and hold-guards are equipped with tempered equipment.
     Interface
    { Fan-made artwork from Vallen128, Metaseverity and Lazuri is now used to decorate
    some menus.
     Compability with other mods
    { The mechanism to prevent armor changes in combat is now based on a keyword
    approach. As a consequence, other mods like Dual Sheath Redux can add the
    keyword to their items to explicitly allow their item to be (un)equipped during
    combat.
    { The script init is now more resilient than before and will detect the common pitfalls
    like missing/outdated SkyUI/SKSE, missing or outdated SkyProc patches, over-
    writes on playable races etc. During the SkyProc patch generation it will also be
    checked if your installation is correct, i.e. the Requiem-added textures are present.1.2.2 Tweaks and Balancing
     Combat
    { Armor-piercing properties from crossbows and projectiles can now also be used by
    NPCs.
    { Crossbows now use double the stamina while aiming and reloading, i.e. half of the
    stamina needed to keep a bow drawn while aiming.
     Magic
    { Meditating on Feim now grants a signi cantly higher regeneration while being ethe-
    real. Under normal conditions the regeneration equals 4% of your total health per
    second.
     Skills and Perks
    { Barbaric Might now only requires 20 points in Two-handed combat.
    { Stamina now grants a signi cantly lower movement speed bonus, instead you can
    use your perks to reduce the movement speed penalties from the mass e ect.
     NPCs and creatures
    { Aela and Farkas no longer a hidden perk that negated 80% of all physical damage.
    { Followers no longer have their ever-respawning special bow and arrows.
    { Followers that should be pro cient with heavy armor, now have a selection of armor
    perks. This means they will no longer move at crawl speed while wearing their
    armor. They have not been reskilled completely like guards and bandits.
     Quests
    { Faleen no longer wears a helmet. Now she is unhindered in a speci c quest scene.
    { Hadvar and Ralof are now useful guides through the Helgen keep. Their skills, perks
    and equipment have been completely reworked and are now on par with a veteran
    city guard. Both can stand their ground in the tutorial ghts instead of being in
    bleedout mode all the time.

8
  • Sith
    A vámpíros szvsz az egyik legjobban kidolgozott történet szálat adja a játékhoz szerintem.
  • genndy
    Modtól függ. Valamelyikhez kell a teljes, de inkább úgy csinálják, hogy van egy alap, amihez aztán le lehet szedni kiegészítéseket attól függően hogy melyik DLC van meg.

@Plata: miért is cseszné el? A Dragonborné meg egy külön sziget, alapjátékba az se nagyon szól bele, ellenben jókat lehet kalandozni a homokos-sivatagos tájban.
  • Plata
    Nekem csak az építkezős DLC van meg hozzá,másik kettő nem is izgat,a vámpíros úgyis csak elcseszné a játékot.
  • RoboKutya78
    Ne az alapot vedd meg hanem a teljest az megéri hidd el
    Én az alappal szenvedek de hiányzik a 3 kiegje:(

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2014.09.12. 22:13:06
  • setuh
    Sziasztok!
    Az alapjatekot megeri megvenni?Vannak ahoz is modok,vagy csak a legendaryval mukodnek?
  • RoboKutya78
    Na a srácnál van minden jó h tud valaki angol megkérdezhetné tőle hogy a skrym mennyiség ami nála van:)

http://steamcommunity.com/profiles/76561198077193884/inventory/#753_6
    pár ezer oldala van csak kártyákból.
  • bajgunar
    Rakd át a win-t is a régi felbontásba, 1280x1024-be 75Hzre. Úgy indítsd a game-t. Úgy sem indul?
    C:\users\YOUR USER NAME\my documents\my games\skyrim\skyrimprefs.ini -ben
    iSize W=1280
    iSize H=1024 -van?
    bShowAllResolution=1 benne van?
    Próbáld a wint 1280x1024-ben 60Hz-en és úgy indítani.
  • PiszkosFred
    Biztos, hogy kell, de ez egyértelmű, nagy részt ezzel kezdi az ember. Amikor én nyugdíjaztam anno régi monitoromat (azóta csak a méretük nőtt, a család és gyártó nem, így annyira nem vészes), akkor dx/monitordrv/nvidiadrv frissítés is volt - még akkor is, ha ez verzióban nem jelentett feltétlen változást, de biztos ami biztos alapon lecseréltem.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.09.12. 09:28:30
  • genndy
    Lehet hogy a monitornak is kell driver.
  • PiszkosFred
    Ha minden drivert lefrissítettél a csere után, akkor annyit tegyél meg, hogy ha nvidia kártyád van, tegyél fel egy régebbi drivert, ne a legújabbat.

Más játék egyébként fut normálisan?
  • nikopeti
    Elképzelni sem tudom mi lehet a baja... Hangot is próbáltam,újraraktam és nem megy.
  • SaGa
    Nem. Minden mod látszik minden profilban, de az is, hogy melyik aktív és melyik nem.
  • bajgunar
    Hohhóóóó! Skyrim legenderí 1750 -ért PH-n. Ajándééék.
    Itt már 1800. De neki 1400 + -a van.
  • drakulalugosi
    Köszönöm!
  • genndy
    Hardverapró. Prohardver. Gamepod.
  • drakulalugosi
    "Ph-n"? Elmondanád kérlek mi is ez ?
  • bajgunar
    Ph-n 3k-ért vannak kulcsok mindíg, legenderíre.
  • drakulalugosi
    Időnként akciózzák, de mindig csak pár napra.
  • genndy
    Yep, bár már Karácsonykor is ennyi volt.
  • RoboKutya78
    3400 ft a legend a hétvégén hopi
  • Plata
    Miért mi van a sztímen?
  • drakulalugosi
    EMBEREK! Irány a Sztím!!! :D
  • RoboKutya78
    Be tudom úgy állítani hogy csak az arra a profilra telepített modok látszódjanak muszáj úgy lennie hogy csak a kipipállási lehetőség legyen ?
    Tehát el tudom távolítani a profil alól azon modokat amit nem akarok használni de a másik profilon ott legyenek?
  • SaGa
    Elvben újragenerálja azt is, ami a játék főkönyvtárában van, ha nincs ott és elindítják, de azért nem árthat előtte egy mentést csinálni róla. Két ini van, az egyik a skyrimprefs.ini (ebben vannakpl a hang hardver beállítások és még sok egyéb), a másik meg a skyrim.ini (ebben meg a videokártya és egyebek). esetleg érdemes a my games alatti skírim mappában lévő rendererinfo.txt-be belekukkantani, hátha van benne valami érdekes.
  • SaGa
    Igen. Kifejezetten ilyenekre való.
  • bajgunar
    Még anno nekem ugyanezt az Oblivion művelte egy Acer vmi képcsöves monitoron. Amire nem találtam driver-t, amit találtam se volt kerek. Szinte írtam egy új illesztőprogit a monitornak, mert nem volt hajlandó elindulni Oblivion. 1024x768-ban ment 120Hz-en a monitor, de Oblivion CSAK 60Hz-en ment 1024-ben. Vagy kivágott, ha nem fix-áltam vmi RefreshRate progival 120Hz-en, ha 60-ra tettem, átállt 59-re és kilépett a game. Audio-t win-ban átállítottad 48000Hz 24 bit-re?
  • genndy
    Az is elég, a másik csak az alap, ha azt is törlöd nem tudja honnan újrarakni.
    Keresgélj tovább, az újrarakás sem lesz megoldás, nem fog változtatni semmit.
  • nikopeti
    2 helyen? én csak a dokuments-ben töröltem. Na majd holnap kipróbálom. Köszönöm. (ha úgy sem lesz jó akkor újrarakom.)