The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Azt jelenti hogy frissült a mod. Nem tünteti el magától, neked kell rákattintani és letölteni a friss verziót.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

RoboKutya78
vagy ezeket a háromszögeket hogy lehet eltüntetni?

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RoboKutya78
Technikai kérdés a nexuxhoz
Ha csinálok egy frissítéskeresést a módokra és sárga felkiáltójeles háromszög lesz a mod mellett és esetleg ezek után újraindítom a nexust automatikusan lefrissíti ezeket a módokat?
Mert most hogy elindítottam végig pásztázta és installált pár kiegészítõt.

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Manuálisan elég nehéz lesz kiütni a hibákat.
Elõször is csinálj egy teljesen tiszta Skyrim installt.
Látogasd meg ezt az oldalt, és regisztrálj rá: skyrim nexus
Töltsd le az NMM-et (Nexus Mod Manager).
Telepítsd, indítsd el, fel fogja ismerni a Skyrimet.

Töltsd le az SKSE -t (Skyrim Script Extender). Másold be oda, ahol az exe van.

A skyrim nexus oldaln keresd meg azokat a modokat, amiket telepíteni akarsz és válaszd a letöltés mod managerrel opciót. Telepítsd õket a mod managerbõl, ha lejöttek.

Ennek az az elõnye, hogy bármikor ki-be kapcsolhatod a modokat, sokkal egyszerûbb õket számontartani. Ha törlöd õket, akkor nem maradnak elfelejtett felesleges filok, amik galibát okozhatnak, és szól, ha az adott modból vannak frissebb verziók is. A hibás mod kikeresése is lényegesen könnyebb.

Optimalizáld a modok sorrendjét.

Play!!!
Fókameister
Üdv! Most kezdtem neki a Skyrimnek és az itt felsorolt modok közül már párat fel is tettem probléma nélkül ( weathers of tamriel, realistic water, footprints, realvision enb, heart of the beast stb.) Eddig mindet manuálisan bemásoltam a data mappába, majd indítás után a launcher data pontjában láttam, hogy ki is vannak pipálva és mûködnek is szépen. Most még a Cloacks of Skyrim modot szedtem le, bemásoltam, launcherben pipálva vannak, de a játékon belül hiába írja ki hogy lootoltam köpenyt se az itemek közt sem felvéve nem látszik semmi. Mit rontottam el? Részletesen le tudná írni valaki a megfejtést ? Kezdõ vagyok még moddolás terén.
Elõre is köszönöm!

RoboKutya78

PiszkosFred
Mert feltehetõen az armor és az általad használt "female body" mod más mesht használ. Keresd meg az armor modnak azt a verzióját, amely az általad használt "testhez" készült. Ha, van ilyen verziója egyáltalán.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

RoboKutya78

Na ezt kreáltam eddig😊
Mért üt át a teste a kesztyûn meg a lábán?

PiszkosFred
Jaja. FO3, FNV és Skyrim esetében is érdemes használni pont emiatt azt a modot, amely engedi, hogy a default ruhát is láthasd, sõt, elvehesd a karaktertõl. Ez még talán nem "cheat" 😊

Köszi mindkettõtöknek. Akkor így ruházom fel.
genndy
Primary skills: Heavy Armor, One-handed, Archery, Block
wiki Lydia

Malakai
Inkább egykezes + pajzs, plusz nehéz páncél és íjjal se rossz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Lydiának milyen fegyvert érdemes adni?
Kétkezes van most nála, elég szépeket üt vele. Jobb esetleg egykezes+pajzs?
Értem köszi. Akkor keresek jobbat az övénél.
genndy
Mindig van nála a sajátja, csak azt nem látod, nem tudod tõle elvenni. Ha nem erõsebbet adsz neki, mint a saját sima acélpáncélja akkor nem fogja fölvenni. Egyébként nehézpáncélos perkjei vannak.
A te karaktered szintje ebben nem számít.

Adok Lydiának egy páncélt és nem veszi fel. Pedig más páncél nincs nála. Próbáltam acélpáncélt, próbáltam bõrpáncélt adni neki, semelyiket nem veszi fel. Birodalmi vaskesztyût és elf tökfödõt felvette, egyik nehéz másik könnyûpáncél, szóval nem értem.
21. szintû a karim, ha ez számít vmit.
PiszkosFred
Alap esetben: add át neki a cuccot és ha azok a legjobb elérhetõ felszerelések az õ inventoryjában, felveszi/kézbe veszi.
Más esetben: follower modokkal.

RoboKutya78
a követõmet fel tudom valahogy öltöztetni ha csináltam egy ruha szettet?

Rendben, köszönöm a Segítséget! 😊
genndy
Feleséget lehet vinni kalandozni, ha olyan típus, igen. Csak vigyázz bele ne haljon. Ha elküldöd, akkor hazamegy.
Házasságnál a szertartás után rögtön kapd el a csajt (nem úgy! csak beszélgetni) és mondd meg neki hová menjen haza, különben eltûnik, és vagy csak pár nap múlva, vagy soha nem találod meg (bug).

Felraktam a pachet igy se lett jó, még mindig "tehetek érted valamit" ! Nem nyilik meg a párbeszéd ablak, de már nem izgat akkor elveszem Lydiát. Nála még müködik is, amugy ha most mellettem is tartom késöbb elküldhetem háziasszonykodni?
Nem nyirtam ki! 😄
De még nem raktam fel hozzá a patchet, talán az a gáz megprobálom.
genndy
Maramalt kinyírtad? Akkor szerintem bukta a házasság.

Nem is tudok vele beszélni, csak a szokásos szöveget nyomja. Mint például segithetek és igy tovább..
Vagy másnál kell ezt megcsinálni, mert a munkahelyén lévöt lenyomtam.
Az amulett eredeti a paptól vettem.
genndy
És a pappal is beszélni kell arról, hogyan is mûködik Skyrimben a házasság.
Meg a jelöltekkel "jóban kell lenni", igen (küldetés, nem lopjuk szét a házát a szeme elõtt, stb.)
Szerintem patch után (vagy unoff.patchel) bármilyen Marával mûködik (nem biztos, nem próbáltam, a legújabb karakteremmel éppen nem házasodtam).

Fantusz
A breton leányzónak megcsináltad a küldetését?
A mellékküldetését is...
Aela esetében a Companions vezérség a feltétel.
Mara amuletje "eredeti"?
Lootban talált nem jó, csak a paptól vásárolt amulettel mûködik a házasság.

Sziasztok, nem tudom elvenni Muirit még párbeszéd panel se nyilik meg, ugyanugy csak tolja a gépi szöveget bármit is csinálok. A másik jelöltem Aelaval tudok beszélni, de nem jelenik meg a házasságkérés. Pedig nálam van Mara amuletje is nem tudom mit csináltam rosszul!?
Malakai
A BodyChange csak a játékoson mûködik (szép pirossal van kiemelve).
A követõknél meg változó lehet, hogy használnak-e egyéb test-módosító modokat, de a bevett szokás inkább, hogy saját van beállítva fixen, a linkeltnél is.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

genndy
Nem valószínû. Az egyik testmod (-csomag) a másik meg követõ. Nincs sok közük egymáshoz.

RoboKutya78
de nem vágom mért nem jelenik meg a mod menû a fõmenüben.

RoboKutya78

RoboKutya78
áá most bedurrantam elkezdtem elölrõl mindent kiderítettem hogy nem friss nexuxt használtam így most már betölt az oldalról rendesen
Nem lehet ezzel kezdeni valamit? mármint a nyelvi dologgal?

genndy
Orosz/ukrán/koreai/stb. nyilván.

RoboKutya78
Srácok erre tudtok orvoslatot aadni miért így írja ki a cucc nevét?
a mod mûködik telepítésnél nem kell mókolni vele simán kipipa és jó
de ha a mod leírását megnézem a txt filok is ilyen hokuszpokuszal vannak tele.

genndy
Igazad van, nem tudom miért maradt meg bennem a 10 (egyébként tudom, Oblivionból, de hogy miért, amikor már évek óta elõ sem vettem, arról fogalmam sincs), de hülyeség. Szóval a szintlépéshez és a skill-lépéshez is mindig egyre több "fejlõdésre" van szükség. A pontos számokat nem tudom, lehet hogy úgy van ahogy írod, de lehet simán csak növekményes a követelmény.

Fantusz
"Mindig 10 skill-fejlõdés (egykezes, kétkezes, alkímia, stb.) kell 1 szintlépéshez"

Nekem úgy rémlik, hogy a játék elején, 10-es szintig 5 skill-fejlõdés kellett a szintlépéshez, ezért sem volt ajánlott azonnal belevágni a kézmûves szakmákba (kovácsolás, enchant alkímia), mert azokkal könnyen félre lehetett húzni a kezdõ karaktert a kívánt pályáról (10-es szinten 50-es alkímiával, 15-ös harci képességekkel nehezen indult a kalandor életmód - késõbb persze kiegyenesedett a karakter, elrontani nem lehet, csak nehézzé tenni bizonyos idõszakokat)
10-es szint fölött egyre több skill-növekedés kellett a szintlépéshez 10-15... 40-es szint fölött pedig már 30 skill-fejlõdés után lehetett csak szintet lépni.

Kezdõ karaterrel el kell dönteni, milyen irányban szeretnénk fejleszteni, s célirányosan, aranyat sem kímélve minél gyorsabban feltornázni a szükséges képességeket legalább 50-ig, a legtöbb skill 70-es tudással már szinte fullosan használható, tehát a hiányzó 20 pontot kell késõbb begyûjteni hozzá (vannak kivételek, de a legtöbb 70-esen már "bajnok szint").
Ha a kezdetekben hanyagolja a játékos a szükséges harci képességek fejlesztését, késõbb lehetnek szenvedõs idõszakai, a szintlépesek után belépõ magasabb szintû ellenfelekkel nehezen boldogulhat (ekkor jól jön egy erõs kisérõ, különben szinte fölöslegesek), nem mindegy, hogy a szintlépéshez szükséges 5-10 skillfejlõdés eléréséhez, vagy a szükséges 30-hoz tudunk segítséget kérni trénertõl, aki minden esetben csak 5 skillt fejleszthet szintenként.
Erre példa íjászoknál Feandal, aki kezdõ íjászból úgy nevelhet 50-es szintû lövészt, hogy ki sem kell tenni a lábukat Riverwood-ból, 30-as szintû karakter mellett meg már inkább kolonc, akire külön vigyázni kell. (max szintje 25-ös)

genndy
Röviden: igen, az fejlõdik amit használsz. Mindig 10 skill-fejlõdés (egykezes, kétkezes, alkímia, stb.) kell 1 szintlépéshez. Viszont minél magasabb szintû vagy az adott skillbõl, az annál lassabban is fejlõdik (tehát mondjuk kardozásból 20-ról 21-re fejlõdéshez kell 5 találat, de 21-rõl 22-re fejlõdéshez már 8. A pontos képletet már nem tudom, de asszem exponenciális, wikin ott van).
Hagyományos értelemben vett XP TES-ben nincs.

Malakai
Jep, és nem törpék, hanem inkább "barlangi gépész elfek" (voltak), nem Elder Scrollos kifejezéssel. 😊

XP-khez meg itt a formula: UESP Wiki

(\__/) ( X.x) ( } . { )

PiszkosFred
Ha a dwemerekre gondolsz, akkor az egy olyan ziccer a TES világában, amelyet nem fognak kihasználatlanul hagyni. A kérdés nem az, hogy visszatérnek e/meglátogathatjuk e õket valaha, hanem az, hogy melyik TES részben.

az elder scrolls világában nincsenek törpék, szóval szerintem a modderek sem csináltak törpéket
Ja és nincs olyan kiegészités ahol élõ törpékkel is lehet találkozni ?
Skyrim-be hogy van a szintemekedés pl: 30-as vagy 40-es szintõl hány képzetségpont kell szintugráshoz ? Pl-hány pont a kardozásból alkimiábol stb ? Itt a megölt ellenségekért nem jár pont csak pl: fejlödik a kardozás képesség és ha sokat ugrottak a kardozás képzetségem akkor van szintugrás ? Hogyan emelkedik a szintemelkedés csikja ? Probálom megérteni .
genndy
Az se biztos hogy mindig jó. ezért kell olvasni és ésszel modolni. Nagyon nem mindegy a sorrend, bizony.
UNP / CBBE pl. ezt csinálja, de szerintem amt leszedtél real girls is. Teljesen mindegy hogy meglévõ, kicseréli a modellt meg a textúrát (ráadásul minden azonos fajtájú nõét, tehát ha a te karaktered megváltozik, akkor az összes játékban szereplõ olyan fajú karakter megváltozik). Viszont ezek elõszeretettel akadnak ruha modokkal. Ha valami külön fajt is fölraktál magadnak, akkor az tovább kavarja a dolgot, mert az a saját dolgait használja, ahhoz kell leszedni módosítást (ha van).

RoboKutya78
mit lehet rosszul csinálni minden telepítésre allint nyomtam 😊vagy nem mindegy hogy teszem fel?
többségébe nexusról mindig azt szedtem le amit a legtöbben leszedtek.
bár pár mod kinai oldalról meg lehet oroszról jött mert a könyvtár nevek cirilek az nem lehet probléma?

Külsõ kinézetet hogy telepítek a már meglevõ karakteremre?

genndy
Rosszul telepítetted a modot.
Más testmod van fönt, mint amivel a ruha rendesen mûködik.

RoboKutya78
Na akkor a kövire kéne megoldás
megtaláltam az egyik ládát tele rakás holmival
minden típusból 5 darabot
A probléma a következõ
minden ruhadarabnál egy árva kép van csak betéve.
minden ruhadarab krikszkraksz nevekkel van ellátva
csak cipõ és felsõ öltözet ez mondjuk nem gond
ha a felsõt veszem fel csak az alsó testem eltûnik.
ötletek?
😊

genndy
Nem valószínû, mert az .esp is biztos a cirill karakterekre hivatkozik.

RoboKutya78
Hogy tovább kérdezzek
az orosz nyelvû mappák miatt jelennek meg a kriksz kraksz nevek a listában?
Ha átnevezem õket mûködni fog még a mód attól?

RoboKutya78
A charakter mappában levõ feltöltött karaktereket hogyan tudom aktiválni?
Pl õt leszedtem de nem tudom hogy tölthetem be.
Tauriel

RoboKutya78
Van pár mod aminek a neve krixkraxként jelenik meg a menüben ezt lehet valahogy orvosolni?