30713
TES
-
#27235 Megoldottam már a bajt az volt a baj hogy kozvetlen a bánya bejáratánál töltöttem le a 30 napot, elmentem másfelé és ott már ment, vissza is töltődött a higanyérc úgyhogy északi vértezet maxrafejlesztve :) most az üvegpáncélra gyúrok :) -
#27234 Köszönöm a segítséget! :) Whiterunban már említette a jarl, miután legyőztem a sárkányt, hogy kapok házvásárlási engedélyt, de azt nem mondta kinél(vagy nem rémlik). Merre keressem a megoldást? :D -
#27233 A város vezetői csak akkor adnak engedélyt a letelepedésre, ház vásárlásra, ha kiédemled...
Ehhez teljesíteni kell bizonyos küldetéseket, Whiterunban a legegyszerűbb a feladat: vidd vissza a sárkánykövet, s ha ráadásul a sárkányt is megölöd a toronynál Lydiát is megkapod a Jarltól.
Pici viskót vásárohatsz 5000 aranyért, de ennek a háznak a legjobb az elhelyezése, lényegében nincs benne semmi, de a közelében minden megtalálható (kovács műhely, alkímiai labor, kereskedők)
Riftenben a skooma dilereket kell lefülelni, Windhelmben a gyilkost megtalálni, Soltitude-ban a necromanta veszélyt megszünteni, de ezekben a városokban szükség lehet még plusz munkára (segíts a városlakók problémáinak megoldásában)
A Hearthfire lakosztályainak felépítése is feltételekhez kötött, nekem ugyan nem jöttek be a vadonban épülő rezidenciák, főleg a hangulatuk miatt, de egyszer mindenképpen érdemes felépíteni, ha megvan a mod.
Kölköket örökbe fogadni is a Hearthfire mod aktiválásával lehetséges, városi házikókban a gyerekszoba miatt esetenként le kell mondani valamelyik kézműves műhelyről (Whiterun - alkímia, Riften - enchant), de szerintem nem nagy veszteség, van a városban lehetőség a házon kívül is.
A ház megvásárlására a jarl ad engedély, s meg is nevezi kinél teheted meg (housecarl)
-
#27232 Minden nagyobb városban (Whiterun, Riften, Solitude, Markarth, Winterhold). Jarnnál és stewardjánál érdeklődj, meg a városiaknak kell mindig pár küldetést megcsinálni, segíteni nekik (teddide-viddoda-öldmeg típusúak).
@ sznek1975: Megtelik a vram. Modok esetén teljesen megszokott, nem tudsz nagyon mit csinálni. Illetve de, SKSE+SSME.
@Savaran: keress máshol vagy vegyél higanyt kereskedőtől... -
#27231 Az a nyomorult higanybánya nem akar újratöltődni pedig 30 napot áttekertem már, és még sem, a többi bánya ennyi idő alatt bőven visszatöltődött, másnál is előfordult ez? -
sznek1975 #27230 Sziasztok mitől lehet az hogy 3 vagy 4 óra elteltével kilép magátol fullra a gép a játékbol? pedid minden zöld és jó a Wrye Smash ban -
#27229 Hogy lehet és hol házat venni? Illetve hozzá bútorokat. Mondjuk èn most főmáguskènt kaptam egy rezidenciát, de azért jó lenne egy saját kis kunyhó :D -
#27228 Berendezetlenül is egy láda biztosan lesz. Aztán ha megveszed hozzá a bútorokat, akkor lesz szekrény, dobozka, könyvespolc, meg több láda. -
#27227 Rengeteg láda, szekrény, fiók. Amit csak akarsz. -
#27226 Ha veszek egy hazat,lesz benne vmi lada a cuccaimnak ? -
#27225 Köszi a segítséget, de délután már rájöttem :) találtam is egy fejszét az egyik fűrészmalom mellett :) -
#27224 Egészségedre! Mondtam, hogy ez a legolcsóbb és leggyorsabb. -
#27223 Szerezz egy favágó fejszét, csak annak birtokában apríthatsz tüzifát...
Fejsze elég sok hever szerteszét, főleg ott, ahol lehet fát is aprítani (fűrészmalom, favágó rönkök)
A rönkre kattintva a fejsze bortokában automatice aprít némi fát a karaktered (a bányászathoz sem kell kézbe venni a csákányt, elegendő, ha van az inventory-ban) -
#27222 Van,kozbe utananeztem,es megvannak a dlc-es tartalmak is,szoval minden rendben,csak megijedtem,hogy semmi nem valtozott :)
bajgunar : Koszi a tippet -
#27221 Steam normál Skyrimként mutatja.
Data fileokat nézd meg, ha van dawnguard, hearthfires, dragonborn esm, akkor minden ok. -
#27220 Megvettem hardveraprorol,el is kuldte a srac,viszont nem jelenik meg ugy mint legendary edition a steamen belul,es osszesen 1.7 gb patchet toltott hozza.Maradt minden ugyanugy,plusz tartalmat se latok(uj sziget,uj skillek:lycanthropy),mit csinalhatnek,tegyem ujra?A menteseket a szerveren tarolja? -
#27219 Köszi :) Mondjuk közbe a lovam megdöglött :) következő kérdés: tüzifa kéne azt honnan szerezzek? -
#27218 Igen.
@Savaran: Ugyanolyan követő mint a többi, azokat se jelzi. Gyorsutazásnál meglesz. Oda is mehetsz ahol éppen vagy, csak gyorsutazz. -
#27217 vettem egy lovat 1000 aranyért, ha valahol elhagyom akkor hogy találom meg? mert nem jelzi a térkép -
#27216 Ha ezt megveszem akkor a mentesek megmaradnak csak megkapom a kiegeket is? -
sznek1975 #27215 milyen tűz mod kell hogy egy kicsitől ne égjen a egész környék?
-
#27214 Akkor már olcsóbban megkapja a LE-t a Steamről, 10,19€ szokott lenni akcióban. Az még bazi drága euróval számolva is legalább 1500 Ft-al olcsóbb.
Abban igazad van, hogy ha minden DLC kell neki, akkor a LE-vel jár jobban még akkor is, ha az alapjáték megvan neki. -
#27213 The Elder Scrolls V: Skyrim - Legendary Edition steam giftnek 1800ft darabja Ennél olcsóbb biztos nem lesz még a nagy akció ideje alatt sem steam, se sehol. 1800 Ft nem egy vészes összeg. Kb 2 perc, megkapod a kulcsot, aktiválod steam-en és már nyomathatod is a kiegeket. -
sznek1975 #27212 http://cdgalaxis.hu/kereses?q=skyrim&platform=minden&x=0&y=0 ezt nézd meg olcsó eléggé szerintem jobban járnál evvel
-
#27211 Téli szünetben várható majd nagyobb leárazás, de nem lesz olcsóbb mint nyáron volt.
http://isthereanydeal.com/#/page:game/info?plain=elderscrollsvskyrimdragonborndlc
History-nál nézd az árakat, Steamet pipáld be.
@ sznek1975: passz. leginkább user error. Nekem 600 órája megy, modolva, pedig gépet meg oprendszert is cseréltem már alatta. -
sznek1975 #27210 Steam erroral mit lehet kezdeni? ezért volt jobb a másolt application load error p:0000065432 ezt irta ki hozzá
-
#27209 Lesznek meg olcsobbak a dlc-ek steamen a kozeljovoben szerintetek?Csak az alapot vettem meg a nagy learazasnal,mert nem tudtam mennyire fog tetszeni,de azota beleraktam 25 orat ,ami nalam nagy dolog ,szoval most bankodok a dlc-ek miatt.Valoszuni mostmar kiviszem igy a jatekot,viszont aztan a Dragonbornt biztos megveszem,ha kell teljes aron is. -
#27208 Mik a géped paraméterei? Felrakhatod, ütősebb lesz tőle az tuti. + akkor még :
Static Mesh Improvement
Water And Terrain Enhancement Redux
Realistic Lighting Overhaul
Lush Trees and Grass
Realistic Smoke and Embers
Enhanced Distant Terrain
Ruins Clutter Improved
Project Parallax Remastered
A Quality World Map - With Roads
Colour Map Markers
Footprints
No More Blocky Faces
The Eyes Of Beauty
Realistic Ragdolls and Force
ezeket.
HIALGOBOOST GPU UPGRADE -et berakod alá.
Aztán lefuttatod egyszer az Optimizer Textures-t.
Az .ini -ben ezt azt (meg ne kérdezd mit), kissé átírogatod, tuningolod, tweak-eled. (ehhez már utánnajársz net-en, mit s hogy kell)
Alanti gépen alapjáraton ment auto beállításokon ~50-60 Fps -el. Ezek a modok, meg még pár (fejből nem vágom) mind felrakva. Meg plusz még skyui (amit valahogy átbűvöltem, hogy csoportosítsa a cuccokat), valami valósághűbb idő, látóhatár kitolva, leszedhető növények (amik újranőőnek x idő után) + ini-ben átírogatva rengeteg sor. Árnyék dinamikusabbra és élesebbre téve. Nincs videó indításnál, forog a skyrim logo, időt kiírja alul, bla-bla, sok extra csemege.
Az egész álleejtős lett, és leesett az fps kinnt a mezőn ~35-45-re, barlangban 60-70-re!!! Az alanti gépen!!! Ezzel a fos vga-val.
Egy kis bűvöléssel, ini tweak-el, stb. ki lehet hozni olyan grafikát, hogy csak lestem. Na meg örültem is, mint majom a farkának.
Mutatnék shot-ot, csak sajnos alanti alaplapom meghalta magát, jelenleg egy egymagos amd prockóval, 3Gb rammal, kezdetleges alaplappal tolom, amibe már beraktam azt a 250-es vga-t, hogy legalább dukenukemezni tudjak.
Meglepetésemre sniperelite3 elég magas graf beállítások mellet fhd-ban egész élvezhetően játszható.
Gondolkodom, h le kéne szednem skyrim-ot, csak nemtudom mennyire menne. Gagyi graf-on meg nem akarom tolni. A vinyókat nem szedtem ki amire telepítve van, s nincs kedvem átrakni ebbe a gépbe. Így most az a gép egy alaplapra vár (meg RAM-ra, meg VGA-ra) ez meg majd megy páromnak. Akkor visszatérek Tamriel-be. -
#27207 Én csak azt nem értem, hogy olyan dolgok lettek angolok amik eddig nem. Más meg maradt magyar. De olyan dolgok, amik látszólag összefüggnek. Példa: A koldus mondja, hogy hagyjam békén ő csak koldus. Erre adok neki egy aranyat és megköszöni angolul. -
#27206 Oblivionnál még fontos volt a sorrend, Skyrimnél máshogy megy a magyarítás. Kimondottan szövegfájlokban van a szöveg, azt cserélték, úgyhogy bármi ami szöveget módosít felülbírálja a magyarítást.
@ sznek1975: túl nagy a bőrtextúra, nem bírja a géped hirtelen betölteni (vagy valami ilyesmi, nekem is volt ilyen gondom hogy vetkőztetésnél majdnem mindig kidobott, és a skin lecserélése kisebb felbontásra oldotta meg). Vagy nem passzol a ruha és a karakter mesh-je, vagy textúrája és megzavarodik a hirtelen váltástól.
@Fantusz: igen, unoff.patchek angolosítanak, de a hivatalos DLC-kben is van szöveg ami hatással van az alapszövegekre, úgyhogy ha azok fönt vannak akkor is észrevehető a pár angol mondat (LE-nél már automatikusan be vannak kapcsolva ugye).
@gibson9: az alap 512-es textúrákat 1024-re cseréli. Mondjuk olyan 1,5x lesz az erősforrásigény, vagy másképpen: olyan kétharmadára esik vissza az fps. -
#27205 ma kaptam meg a futártól legendary editiont, abba asszem benne van HRTPack, de szájtátós a játék, én már ráfüggtem pedig két órát játszottam vele még csak :) -
#27204 Na majd mindjárt újrateszem a magyarosítást, meglátjuk mi lesz. Közben találtam ezt steamen: Skyrim: High Resolution Texture Pack (Free DLC) Erről vélemény? Megéri feltenni? Mennyire dolgoztatja meg a gépet? -
sznek1975 #27203 Sziasztok mitől lehet az hogy mikor ruhát cserélnék ki dob kapásból?
másik gondom meg hogy van néhány kék fa szerű azokat hogy lehet eltüntetni? -
#27202 Hát igen. A magyarítás a leges legutolsó dolog, minden patch, unoff patch, stb. után. Akkor 100% magyar lesz. Utána MOD-olható (persze azokkal a MOD-okkal, amik a szövegbe nem kontárkodnak bele) Ha olyat tesz fel, ami a szöveg részen felülír vmit, akkor megintcsak "félkésznek" fog tűnni. -
#27201 Nem néztem vissza mit csinált a kérdező, de ha a magyarításra rátelepítette az unofficial patch-t, annak bizony lehetnek kellemetlen következményei is.
A patch vissza-angolosítja a magyarított szöveg jelentős részét, és azon nem biztos, hogy segít a magyarítás újra telepítése, inkább a "tisztal lappal, helyes sorrendben" a követendő. -
#27200 Közben utánanéztem én is - mert melózni már reggel sem volt kedvem, nem hogy most :) - és írják sok helyen azt, amire én is gondoltam.
Results of payment may not be immediate due to the fact that the bounty collecter has to walk all the way to the jarl of the hold to deliver the bounty. Be wary of fast traveling to an associated city immediately after paying the bounty collector.
Feleségeknél, társaknál, egyéb npcknél is megesik ez, hogy elindul a megadott feladatot elvégezni vagy elindul a megadott helyszín felé, de mivel nem "csal" a játék, ezért végig fog kolbászolni a főúton az adott NPC - ami nem minden esetben egy leányálom a vidéken pusztító és fosztogató sárkányok és/vagy banditák idejében...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.09.19. 16:04:46 -
do2 #27199 Van egy mentésem amikor lefizetem, lehet kísérem akkor hazáig, testörködöm felette:) -
#27198 csak a sima skrym van lefordítva a dlck nem
vagy tedd fel újra a magyarítást
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2014.09.19. 15:42:35 -
#27197 Na követtem lépésről lépésre amit írtál és sikerült :) Túl is jutottam a sárkányos küldetésen. Köszönöm szépen a segítséget! :)
Most amit észrevettem, hogy a magyarosítás olyan lett mint ha félkész lenne. Angol lett pár tárgy, könyv és küldetés leírás/párbeszéd ami eddig magyar volt. Ki tudom ezt küszöbölni valahogy? -
#27196 "Sajnos" nincs ilyen, csak poén volt. Valószínűleg vagy bugos, vagy a karakter nem ért még vissza a városba. Ments egyet, és várj pár napot, hátha akkor sikerül. Volt már, hogy időközben meghalt a karakter és nem ért vissza a városba lefizetni a hivatalnokokat (vagy más küldetésben, a haza küldött npc az úton meghal, mert rátámad valaki vagy valami).