30713
TES
  • RoboKutya78
    srácok hülye kérdés de felteszem hátha mégse.
    Ha modorgban csinálok egy új profil menüt és oda úgy teszem fel a dolgokat hogy kezelje az unp rucikat és egy másik profilt ahol a cbbe rucit kezeli az működne?

• PiszkosFred
    Huh, akkor passzolok. A beallitasokert a gameprefs.ini vagymi felel. Az ket helyen talalhato, a dokuban es van egy biztonsagi tartalek is valamelyik skyrim mappaban. Ha a monitor driver, directx es esetleg videokartya vezerlojet is lefrissitetted, es megsem jo a szuz a skyrimmal, akkor lehet tenyleg egy reinstall lesz a vegso megoldas.
  • nikopeti
    Csak az alapjáték van meg magyarosítva,nincs mod.
  • PiszkosFred
    Minden modot deaktivalj (ne torold, csak pipa ki), es ugy probald meg. Aztan ha mukodik, johetnek a modok ujra.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.09.11. 14:22:19
  • genndy
    Az nem.
  • nikopeti
    Nem lett jó :/,alaphelyzetbe állított mindent de még mindig kirak. Olvasgattam közbe fórumokat,volt ahol hang hibánál csinálta ugyanezt de nálam az se működik ha az ott leírtakat állítom. :( Csak a monitor változott. A régi 75 hz-en 1280*1024 ment az ujj 60 hz-en megy 1920*1080 felbontáson. A játék magyarítása fent volt,ez okozhat problémát?
  • nikopeti
    Megpróbálom,köszi a tippet!
  • PiszkosFred
    A *prefs.ini-t (valami ilyesmi a neve, doku-majgemsz-skyrim vagy a steamapps-on belul van, mar nem emlekszem) torold le, hadd generalja ujra. Ugy probald meg.
  • nikopeti
    visszaállítottam arra ami volt de ugyanaz. Nem értem...
  • genndy
    Felesleges újrarakni. Biztos hogy az új monitor kavar be valahogy, ha eddig jó volt. Vedd lejjebb a felbontást első körben, azt Launcherben is lehet, addig biztos eljut. Ha jó, akkor elindulhatsz fölfelé.
  • nikopeti
    Sziasztok. Valamiért nem indul a játék,eddig nem volt vele semmi gond. Új monitort vásároltam és feljebb raktam a felbontást,azóta nem indul a játék. A Bethesda logó még megy utána villan 1-et és kirak asztalra a játék. Valaki ismer megoldást? Még nem próbáltam újra rakni mert nincs kedvem újra letölteni a játékot. Steam-en vásároltam nem tört játékról van szó. Ellenörzést-javítást próbáltam csinálni a fájlokon de nem lett jó így se. Lehet köze az új monitornak a dologhoz? Előre is köszi. Sziasztok.
  • genndy
    Katt rá és konzolba disable.
    ÓVATOSAN! Lehet hogy mögé a földre kattintasz és azt tünteted el, úgyhogy előtte ments. USKP-ban ezt is javították, érdemes föltenni.
  • sznek1975
    Van egy sárkány ami halott és nem tűnik el. nem én öltem meg és ahova megyek ott megjelenik és útban van leginkább. hogy lehetne eltüntetni?
  • Szuni
    Lol, falidísznek néztem, nem vettem észre..
  • genndy
    A trón mögött/mellett húzd meg a kart, ott lesz mögötte az üreg a hullával, rajta a páncél.
  • Szuni
    Egy sötét testvériség küldetéshez kérnék segítséget.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hag's End a helyszín, én már voltam ott. Egy hibbant öregasszony Whiterunban megjósolta a jövőmet az egyik küldetés után, amiben kiderült, hogy a régi idők orgyilkosát kell keresnem itt. A helyszínt kipucoltam, a jelölő látszik is, de egyszerűen nem látok semmi ajtót, vagy bármi mást, ahol tovább tudnék menni a jelölés irányába, Minden kijárat felfedezve, így még nem jártam, ha valaki tudna segíteni, eléggé megköszönném, nem találtam sehol leírást róla - gondolom egy kis adalék lehet, mert a küldetésleírások között sincs, engem viszont nagyon bosszant hogy ott figyel
  • RoboKutya78
    Ha most fent van a Calientes mond ami ha jól értem a CBBE rucikért felel elég csak kiixelnem és feltenni a Dimenzionedet és akkor már az UNP rucikat hasznosítja?
  • genndy
    Nincs "rossz helyen". Mind a kettő ugyanazokat a fájlokat módosítja, úgyhogy ha mindkettő fönt van akkor szétverik egymást. Ezért lila a fejed meg lóg ki a tested a ruhából. Döntsd el hogy melyik kell, vagy melyiknek a ruhái tetszenek jobban, és csak azt rakd föl, meg a hozzá illő ruhákat. UNP vagy CBBE a ruhák vége, meg mindegyiknél belinkelik az alap modot (alap UNP vagy alap CBBE).
  • RoboKutya78
    az a baj hogy még mindig teljes homályban vagyok ezeknek a kiterjesztéseknek a megértéséhez.
    Kéne egy mod lista hogy mit kell feltenni ha unp vagy cbbe vagy milyen rucik vannak még hogy jó legyen
  • RoboKutya78
    Ha most ez a mod van fent nálam
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/48652/?

akkor valószínűsítem Unp rucik futnak rajtam
    Ez a mod is unp
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/38053/?
    Akkor viszont a
    Calientes Female Body Mod Big Bottom Edition -CBBE- mod van rossz helyen?

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2014.09.09. 22:53:14
  • genndy
    Vagy egyik, vagy másik. Egyszerre nem megy a CBBE és az UNP, ütik egymást. Amelyik kell, azt tedd föl és ahhoz nézz ruhákat is.
  • RoboKutya78
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/48652/?
    jelenleg ez van rajtam
    igaz ez is furcsán mükszik mert csak akkor mutat jól ha minden alkatrésze fent van a karakteren.
  • RoboKutya78
    űhh elvileg cbbe ben vagyok ezt pontosan hol tudom kisakkozni milyen típust használok?
    Calientes Female Body Mod Big Bottom Edition -CBBE- így van betelepítve
  • genndy
    "This mod add the female Northgirl light armor to Skyrim. It is craftable at any forge and can be improved,
    you find it under the Hide section, amulet under Jewelry section." - mod első oldali leírásából copyzva...

Tehát bármelyik kovácsnál meg tudod csinálni, a páncél a Hide pont alatt, az amulett az ékszerek között lesz.
    UNP kell hozzá, ugye arra is figyelsz.
  • RoboKutya78
    Skacok fejtse már meg nekem valaki hogy telepítés után milyen ruhát textúráz át ez a mód vagy hol találom meg játékon belül?
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/38053/?
  • Alexzel
    Sziasztok!
    Nem ismer valaki olyan modot, ami hasonlít az Oblivionos Trade and Commerce-hez? Kerestem, de nem találtam, csak a Heljarchen Farm-ot, de a karakterem jelenleg kincsvadász és kovács beállítottságú, így egy bolt - amiben egy felfogadott kereskedő (vagy a feleségem) adja el az általam gyűjtött/készített cuccokat - jobb lenne.
    Vagy esetleg olyat, amiben egy megbízónak kell leszállítani a kért cuccokat (pl. egy tűzsebzéssel ellátott obszidián kardot)? Ehhez kicsit hasonló volt a Work a Steady Job as a Blacksmith, de nem fejezték be.
  • PiszkosFred
    ua jutubon is.
  • genndy
    Örülök hogy megoldódott, de ha mentett állás betöltésnél modhiányra panaszkodik, akkor ott bizony tényleg hiányzik neki egy mod (legalábbis az adott mentésnek).
    Nekem logikusnak tűnt, hogy a kiszedett mod kavart már be a scriptekbe, és ettől hülyült meg Belethor, de ezek szerint nem.

Kísérők: asszem a unoff.patchek ilyen stat-hibákat is javítanak (de nem biztos, végig kellene túrni a changelistet).
  • PiszkosFred
    Van egy uj video is. Egyelore csak faszbukos, de talan felrakjak HD-ben youtubera is. Hja es nemet :)

Demo video of Enderal.
  • Alexzel
    Esetleg az UFO - Ultimate Follower Overhaul modot kipróbálhatod. A 'So what are you good at?'-re megmondja az skilljeinek értéketi, és az ellenállásait. Sok mást is tartalmaz még, pl. varázslatokat is lehet nekik tanítani, nem csak 1 követőd lehet.
    Ha szeretnél egy kicsit 'interaktivabb' követőt, ajánlom a Vilja in Skyrim modot - az Oblivionban is volt egy Vilja mod, a 'nagyanyja' - lehet vele beszélgetni valamilyen szinten, sok ismerettel rendelkezik más NPC-kről, véleménye van egyes helyekről, esetleg egyes követőkkel el is beszélget (pl. Lydia-ról énekel hogy mindig a széken ül és eszik, aztán mikor Lydia rászól azt mondja csak cukkolja, és így tovább), vagy lehet azt is mondani neki hogy vezessen, és ezután nem ő követ téged hanem te őt.
  • Alexzel
    Az ilyen esetet általában bug vagy egy új mod okozza, nem kiszedett mod.
    Sok próba után a Buyable Paintings and Pictures - Place Anywhere mod, bár mint olvastam más modok is okozhatják. Javításnak a Belethor - Vendor Fix-et használom, eddig jónak tűnik. A Load Order végére érdemes rakni, ill. a BOSS ugyan 'Error'-t jelez, mert az 'Unofficial Skyrim Patch' is javítja ezt a hibát, de az elől van és a javítását más mod felülírja.
  • Fantusz
    Ez így van, s erre nem árt odafigyelni, mert pl. egy könnyű páncélra képzett kísérő le is rontja magát azzal, ha nehéz páncélba öltözik.
    Farkasnál többszörösen faramuci helyzet állhat elő, annak ellenére, hogy ő az egyik mester trénere a nehéz páncél viselésnek, nincs neki olyan skillje, így a Companions főküldetés végigjátszása után nagyon sérülékennyé válik.
    Level 50-es statjai:
    Health 590
    Stamina 345
    Light Armor 20
    Heavy Armor 15
    Sneak 64
    One-Handed 100
    Two-Handed 25
    Archery 15
    Block 20
    Alteration 15
    Conjuration 15
    Destruction 15
    Restoration 15
    Illusion 15
    Enchanting 15
    Speech 100
    Lockpicking 15
    Alchemy 15
    Smithing 100
    Pickpocket 10
    Úgy ismerjük meg, mint egy nehéz páncélos, kétkezes pallost lóbáló rettenthetetlen harcost, de miután megszűnik a védettsége harmatgyenge tud lenni a harcokban... ő tulajdonképpen egy meggyőző beszédű kovácsmester, aki mesterien bánik ugyan az egykezes fegyverekkel, de a blokkolásból, páncélból adódó védelme nincs
  • genndy
    A játékban nem tudod.
    A wiki jól írja, de még hanem is nehézpáncélos, akkor is ha abból jó páncélt adsz neki, azt fogja viselni. Csak a statokat nézik, a saját skilljeiket nem.
  • horthy
    Hol tudom megnézni hogy egy kisérő npc-nek mik a képességei ? Pl :Frea-nak kétkezes vagy egykezes skill-je van-e ? Nehéz vagy könnyüpáncélos képességei jobbak ? Mert a wiki nem teljesen korrekt pl jobban favorizálja a nehézpáncélt .
  • genndy
    Hát akkor keresd meg a hiányzó modot és tedd vissza. Azt neked kell tudnod hogy közben mit műveltél a játékkal.
  • Alexzel
    Sziasztok!
    Nemrég kezdtem újra a játékot, és 2 olyan hibával találkoztam ennél a karakternél, amivel a többinél nem. Nem tud erre eseteg valki megoldást
    1. Belethor boltja zárva van (erre azt írják a neten, hogy elmegyek messzebbre és várok 1 órát)
    2. ha nincs zárva, akkor Belethorral beszélve a 'What have you got for sale?' hiányzik, így nem tudok vele üzletelni.

Ha visszatöltök egy régebbi karakter annál jelez hogy hiányzik neki valamilyen MOD, de a bolt nyitva van és tudok vele üzletelni.
  • Fantusz
    Botokat szinte mindegyik kísérő használ, ha oda adod neki, mágusoknal hatékonyabb. Serena sok szempontból előnyös kísérőnek, ha nem zavar a vámpírsaga. Nem kell dedelgetni, nem halhat meg, s képzett necromanta, destruktív mágus.
  • horthy
    Előszőr el kellet menni valami sírhoz ahol egy gyürű jelezte a probléma forrását aztán visszamenni Neloth-hoz jelenteni utána eltünt az also bejárattol a homokakadály ! Másik kérdésem az volna hogy varárzsloknak kisérő karakterre gondolok érdemes-e adni mondjuk varázsbotokat ? Pl: J'zargo hatékonyságát mivel nővelhetném mert láncvilláma gyenge mint a harmat egyébként kisérő karakter fejlödőképes ? Uesp wiki-n olvastam róla nehézpáncél , egykezes fegyver , rombolo , illuzió varázslatok de csak ezt a láncvillámot használja vagy ha kifogyott a manna akkor a kardot vagy kézifegyvert . Milyen cuccokat adjak neki ki mit javasol ? Vagy varázsloknak általában mit adjak mit szeretnek használni ?
  • sznek1975
    akad valami stabil LE es mod lista?

• genndy
    Szedd le a test-textúra modot. Valószínűleg túl nagy, és nem bírja hirtelen kezelni amikor be kéne töltenie. Nekem is volt ilyen.
    Leginkább az 1.9.32.0.8 a kompatibilis a modokkal, ugyanis ez a legutolsó, és a modokat ehhez igazították.

@horthy: alul keresgélj, a föld alatt van a bejárat. Asszem egy alagút-féleség visz oda.