The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem egy dolgot elfelejtesz, itt már nem igazán rpg a harc, szóval annyi a lényeg mozogj el kerüld ki ténylegesen az ütéseket. Az alap skyrim modok nélkül még nekem is, aki nem akció játékos vagyok, egy rém könnyû játék. 😊 Szóval figyelj rá, ez már realisztikus harc, nem a számok számítanak mint a régi rpgkbe elsõsorban, az csak szintkülönbségeknél jön ki, és ott is leginkább egy skyre vagy requiem szerû moddal. Persze a Tes mindig is egy külön út volt, max mára még inkább akció jelegû lett mint a morrowind volt. Próbálj úgy játszani vele mint egy akció játékkal és menni fog.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Végigpróbáltam jópár ENB-t, FXAA injectort meg SweetFX-et. Nem tudják azt amit az ENB, a legjobbtól is csak olyan érzésem lett hogy ugyanaz a látvány csak iszonyúan szaturált. Nekem az ENB jobban bejött, bár sokáig játszottam én is csak fxaa-val, de most már az nem elég: mosott, szürke, színtelen.
2 óra alatt jó esetben az elsõ faluig érsz el, esetleg beszélsz egy-két emberrel. Van benne tartalom szerencsére bõven (nekem csak az alapjáték olyan 200-250 óra szokott lenni).
Calver meg erõsen ironizált...
Már alig játszok, így ha leülök játszani nem szenvedni akarok, meg újratöltögetni. Vissza is megyek ME2-be, ott legalább érzem hogy haladok és nem szenvedés az egész.
Régen imádtam a sandboxokat, mostanra megutáltam úgy látszik, mert ezek tipikusan azok a játékok amihez nem lehet fél-1 órára leülni.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Nem tudom miért szenvedtek az ENB-kkel. 20 fpsel játszani akkor se fun mikor minden csili vili. Imaginatort használok kb fps veszteség nélkül közel olyan látványt lehet elõcsalni mint egy ENB-vel. Max nincs benne sun glare meg egyebek. Nagy kaland. Inkább 60 fps meglegyen. (fõleg hogy 100+ órás játékról beszélünk)
Am elkezdtem és kb 2 óra alatt nem haladtam semmit. Fogócskáztam a banditákkal, eladtam amit találtam és ennyi. Mire végzek ezzel a játékkal, megházasodok.<#idiota>#idiota>
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
"The trees move. Do you not see it?"
Amiket ismerek már:
Saints Row sorozat
Fable sorozat
Elder Scrolls sorozat
Fallout sorozat
Más:
Nagyjából készen vagyok, összeraktam a modokat, a BOSS sem kötött bele.
Valaki esetleg ránézne, hátha talál össze nem illõket vagy esetleg javasolna valamit, ami illik a listába!?
Elõre is köszönöm! 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Skyrim.esm=1
Update.esm=1
Dawnguard.esm=1
Unofficial Dawnguard Patch.esp=1
HearthFires.esm=1
Unofficial Hearthfire Patch.esp=1
Dragonborn.esm=1
Unofficial Dragonborn Patch.esp=1
ClimatesOfTamriel.esm=1
Lanterns Of Skyrim - All In One - Main.esm=1
HighResTexturePack01.esp=1
HighResTexturePack02.esp=1
HighResTexturePack03.esp=1
Unofficial Skyrim Patch.esp=1
Chesko_Frostfall.esp=1
Better Dynamic Snow.esp=1
ClimatesOfTamriel-Sound.esp=1
StaticMeshImprovementMod.esp=1
StaticMeshImprovementMod-FurnitureChestSnowFix.esp=1
83Willows_101BUGS_V4_HighRes.esp=1
Birdsofskyrim.esp=1
Moss Rocks.esp=1
Skyrim Flora Overhaul.esp=1
WetandCold.esp=1
Footprints.esp=1
SkyUI.esp=1
1nivWICCloaks.esp=1
1nivWICCloaksCRAFT.esp=0
1nivWICCloaksNoGuards.esp=0
Hothtrooper44_Armor_Ecksstra.esp=1
Hothtrooper44_ArmorCompilation.esp=1
Immersive Weapons.esp=1
DeadlyDragons.esp=1
Run For Your Lives.esp=1
When Vampires Attack.esp=1
Grass_On_Steroids_SFO-SHORT.esp=1
SFO - Expanded Diversity.esp=1
SkyTEST-RealisticAnimals&Predators.esp=1
Convenient Horses.esp=1
dD - Enhanced Blood Main.esp=1
EnhancedLightsandFX.esp=1
ELFX - Exteriors.esp=1
ELFX - Dawnguard.esp=1
ELFX - Dragonborn.esp=1
CinematicFireFX.esp=1
ClimatesOfTamriel-Dawnguard-Patch.esp=1
ClimatesOfTamriel-Dragonborn-Patch.esp=1
Supreme Storms - Cot Version.esp=1
CoT-WeatherPatch.esp=1
CoT-WeatherPatch_DB.esp=1
CoT-WeatherPatch_Snow-40.esp=1
CoT-WeatherPatch_SupStorms.esp=1
CoT-WeatherPatch_NL3.esp=1
ELFXEnhancer.esp=1
SkyRealism - Time and Travel.esp=1
TRO_BasicNeeds.esp=1
Duel - Combat Realism.esp=1
dD - Realistic Ragdoll Force - Realistic.esp=1
WATER.esp=1
WATER Plants.esp=1
WATER DG.esp=1
WATER DB Waves.esp=1
SkyFalls + SkyMills + DG + DB.esp=1
Ha nagyon kevésnek bizonyul az fps-ed, érdemes megnézni más enbket, én pl a Sombert javasolnám, nem eszi a gépet, és rohadt hangulatos szerintem, keress majd rá.
Kumiho #2179
20-30fps-el nem oké, így kiszedtem az ENB-t, ekkor rájöttem, hogy ami modokat eddig felraktam azok között volt, ami direkt ENB-re kihegyezett verziókat is tartalmazott, így azok vannak most fent. Ez okozhat gubancot a késõbbiekben?
Kezdjem megint nulláról? 😞
Kezdek elkeseredni, ez már a 3. estém amit erre cseszek el és mindig van valami.
Utána nézek, de lehet valahol finomhangolni? Mondjuk akármit állítok, nem hinném, hogy 60-ra felmenne megint! 😄
Bár megjegyzem, hogy tényleg rohadt szép lett! <#eljen>#eljen>
Már a végén járok, Yt-n néztem videót is hozzá, teljesen végigvisz a folyamaton, de mikor indítanám a játékot, akkor hibát észlel és csá.(Real Vision EN😎
Valakinek valami ötlet?
A follower modom pedig hotfile lett ^^
Kumiho #2179
"Itt vannak a fájlok ezeket kell leszedni" Ezzel aztán kurvasokmindent nem mondanak egy mezei usernek aki életébe nem moddolt semmit.
Van 7-8 fájl milyen sorrendbe rakjuk fel õket stb arról egy rohadt szó nincs.
Next PC upgrade: 2022
Sajnos itt a Skyrimnél senki nem csinál ilyet 😞
Next PC upgrade: 2022
Csak azért kérdezem, mert annyira nem értek a módoláshoz, feleslegesen meg nem akarok belevágni ilyesmibe. Nem tudom miért, engem már a 30-40 fps zavar.
Persze nagyon jó lenne, ha nem lenne igazam, meg az is, ha végre a sureai már olyan szinten járna, hogy be tudjon lõni valami hozzávetõleges céldátumot az Enderalnak.
A játék sárkányok nélkül is játszható, sõt vannak olyan szerepek, amikor a sárkányok nem is igazán illenek a karakterhez (pl. bérgyilkos, tolvaj)
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Dragonborn.esm
Hearthfires.esm
Highrestexturepack01.esp
Highrestexturepack02.esp
Highrestexturepack03.esp
SkyUi.esp
Unofficial Skyrim Patch.esp
Unofficlal Dragonborn Patch.esp
Unofficial Hearhtfires Patch.esp
Igy müködik a Sárkánylélek elszivás és Fehérvágtában sem bugos a saját ház van Alkimista labor stb . Kösz az ötletet .
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Korábbi interjúk alapján Dragon Age-t akarják ötvözni a skyrim megjelenési motorjával.
A csapat info oldalon viszont láttam két nehrimes story író már nincs és itt új a szerkesztõ. Reméljük hozza a várt szintet.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Skyrim.esm
Update.esm
Dawnguard.esm
Hearthfires.esm
Dragonborn.esm
egyéb .esm-ek
HighResTexturePack01.esp
HighResTexturePack02.esp
HighResTexturePack03.esp
Unofficial Dawnguard Patch.esp
Unofficial Hearthfire Patch.esp
Unofficial Dragonborn Patch.esp
Unofficial High Resolution Patch.esp
egyéb .esp-k
Mindig ezt írja ki ha érzékeli hogy van valami a mentésben ami már nincs bepipálva. Modtól függ hogy mennyire igaz hogy tönkremegy. Nagy általánosságban azért nem kell félni.
Valamit be lehet olvasztani, valamit nem. Ami angolul "Dwemerrel" kezdõdik, azokat lehet. Hogy magyarul ez hogy alakult, azt nem tudom.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem törpe, törp. Ráadásul valójában dwemer. Nem fogsz találkozni eggyel sem, egyszer csak eltûnt az összes.
Dawnguard.esm
Dragonborn.esm
Hearthfires.esm
Highrestexturepack01.esp
Highrestexturepack02.esp
Highrestexturepack03.esp
SkyUi.esp
Ja és olyat ir ki a program amikor kikapcsoltam a kiegészitést hogy állitolag bizonyos tárgyaim el fognak tünni és egy idö után használhatatlan lesz a kimentés ha vissza megyek az alapjátékbol a kiegészitetre ezt még nem vettem észre ( még az elején járok )?
Ezek közül mindet ki kell kapcsolni ? Vagy mi lehet a gond ?
A törp dolgokat drewmer emelökar stb be lehet olvasztani még nem probáltam ?
Cicerot a bohocot mi van ha nem nyomom fel az öröknek ki lehet még nyirni ?
Fogok találkozni élõ törpével a játékban amit ujrakezdtem ?
1: támadó fegyver vagy varázslat
2: védekezés (pajzs, ward, ...)
3: távolsági varázslat vagy idézés
4: gyógyítás varázslat
5: ez változó, ami éppen kézre esik a stílustól függõen. Most éppen a bénítás.
6: most éppen a fénygömb, de lehet más is
7: fáklya
8: gyógyital (valamelyik nagyobb)
Gyorsbillentyû csak 1-2-3-4-5-6-7-8 lehet.
Az irányító gombokkal már lehet variálni, kinek mi esik kézre, én pl a mozgatást átrakom a nyilakra, néhány fontosabb mûveletet pedig a fölötte lévõ gombokra.
- Insert: fegyver elõvesz-eltesz (kiáltáshoz ezzel rendeli a sárkánylelket is
- Home: shout, power
- Delete: használ, aktivál (tárgyak felvétele,. zárnyitás)
- End: srint, futás
- Page Down: ugrás
Mire gondolsz egész pontosan? Ki mit melyikre állít?
ha nexust használsz, legegyszerûbb ha a néha megnézed a categoryban a quests, guild és new land részeket a többi sallang. Illetve a dark creation érdemes ellenõrizni, õk az összes területet fel akarják tennia skyrim mellé.
Írhatnátok még ilyen játékélmény-növelõ cuccokat.
interesting npc
Ez egy oldal ahol vidoktól kezdve questeken át minden megtalálható a readme részben, most már 225 npcrõl. Szerintem ez meg a requiem untig elég. De ismétlem az alap sajna marad a 10 évesekre szabott színvonal, és azt senki nem tudja javítani. Legfeljebb úgy mint az Arthmoor mod aki tett be választási lehetõséget, a sárkány oldalára is lehet állni a konfliktusba.
Nem ruhák, hanem páncélok, amelyeket viselhetnek rossz arcú, ellenséges NPC-k, de kovácsolással el is lehet készíteni, ha a megfelelõ kovácsolás perked megvan hozzá.
Be vannak szintezve a páncélok, így pl. a Paladin páncél egyenértékû az ebony-val, s csak akkor tudod kovácsolni, ha képes vagy ében páncélokat is készíteni
Nem állítom, hogy ez egy nagyon szuper mod, de nem nyakon önt egy rakás új cuccal - lehetõséget ad néhány tetszetõsebb darab elkészítésére, ha kitanulod a szakmát.
Immersive Armors