The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RoboKutya78
oks.

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Hidd el, hogy nem könnyû. Alapos angol tudás kell hozzá és még úgy is könnyû lábonlõni magadat, csak a szövegek cserélgetésével is. Már az sem triviális, hogy a javítandó esp-t meg tudod nyitni és nem mentesz bele egy halom felesleges scriptet, csak úgy véletlenül.

Vannak kisebb esp javítgató toolok, azok használata egyszerûbb, sima megnevezés cserékhez lehet, hogy jók is, de tartok tõle a kínait/koreait átírni valami másra azokkal sem egyszerû, csak ha mindkét nyelvet alaposan ismered. Illetve nem kizárt, hogy másba is bele kell nyúlni, nem csak a tárgyak nevébe.

Vagy nyeld le, hogy ilyen a mod, vagy ne használd. Nélküle is jót lehet játszani... Vagy keresd meg az angol változatát. Ha tényleg jó mod, elõbb-utóbb valaki csinál belõle olyat is.

genndy
Nem tudok, nem használom.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

RoboKutya78
ha adsz hozzá némi útmutatót rálesnék egy elnevezés átírása és a mod újra csomagolása nem lehet valami über nehéz feladat😊
szépek az orosz kínai oldalon levõ cuccok volna pár amit szívesen meglesnék.

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RoboKutya78
😊

genndy
Dehogynem, CK-ban. De annak te nem fogsz nekiállni.

RoboKutya78
Tényleg nem lehet valahogy átírni az orosz kínai oldalakról leszedett ruha fegyverneveket mielõtt telepíteném õket? Tényleg zavaró ez a sok kriksz kraksz a fegyvermenüben. Azt még kiheverem hogy vannak olyan ruhatípusok amik nem látszanak rendesen a kiválasztásnál a kovácsnál.
Elvileg volt van lehetõség feltuningolás után átnevezni a fegyvert ruhát de nem mindig engedi.

RoboKutya78
<#eljen><#dumcsi>

Fantusz
Követõt nem akasztanak a nyakadba, igaz van néhány küldetés, amikor csatlakozik hozzád valamelyik NPC, de õk nem nevezhetõk követõnek.
A Companions küldetéssorban Farkas, Aela, Vilkas még nem követõ, nem lehet nekik felszerelést adni, stb.
Van lehetõség megkérni NPC-ket, hogy tartsanak veled, segítsenek, de bármikor el lehet õket küldeni, s ilyen esetekben haza megy...
Biztonsági okokból az elküldést célszerû abban a városban megejteni, ahol az aktuális követõ él, nem érdemes kockáztatni, hogy valahol a vadonban elkallódjon.
Lydia Whiterunba, a jarl palotájába tér haza, illetve, ha már ott megvetted a házat, oda megy, hisz ott õ a housecarl.
Követõkkel játszva elõnyökkel és hátrányokkal is lehet számolni, ha a karaktered nincs rászorulva, jobb egyedül kalandozni.
A követõk többsége halandó, esetenként erre is kell figyelni (fõleg destruction mágus mellett vannak veszélyben), szûk helyeken meg idegesítõen tudnak viselkedni (útban vannak).
Az elõnyük is elvitathatatlan, fõleg, ha a karaktered harci képességekben nincs topon, egy jó kisérõ sokat tud segíteni a harcban, jelentõs mennyiségû cuccot tudnak cipelni, de inkább arra érdemes rászokni, hogy nem szedünk össze minden haszontalan, olcsó szemetet.

RoboKutya78
Sajna a haja az a fejfedõvel együtt jár.
és lehet a test nem stimmel a fejhez bár kitudja.
ha bemászok a racemenübe és mokolok valamin akkor elméletben helyreteszi de ahogy valamit feldobok rá máris leugrik a feje.

Ez a karakter generátor érdekelne micsoda mit kell leszedni hozzá?
Szerintem elsõ próbának nem olyan rosszra sikerült.
A merev mûanyag struktúrát meg tényleg nem szeretem én se találtam pár rucit ami tök jó meg minden de vagy átüt a lába a karakternek rajta azaz pl átlép a fátylán vagy egyszerûen olyan merev hogy az már rontja az összhangot.
A követõ meg szörnyû ai vel rendelkezik sose azon az úton jön ahol én
néha percere eltûnik 😊
Meg a követõ se kóser ruccit hord elvileg ugyanaz van rajta mint a sajátomon mégse vette le a ruháját a karakternél meg csak a fegyverek vannak bent a ruha olyan mintha a skin lenne.Ez az a követõ amit az elsõ sárkány megölésénél akasztanak a nyakamba.😊

Tudtok ajánlani esetleg karakter generátorhoz módokat,haj stílus szem..stb
Lehetõleg valami szép haj (nõi) nem ilyen egybehányt.

Malakai
Tök mindegy hol alszol, én pl legelsõ alkalommal pont akkor volt az elsõ vérfarkas átváltozásom és az ugye azzal jár, hogy beájulsz, na a beájulás miatt jött is Astrid. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

genndy
Meg a legtöbbjének köze nincs a lore-hoz. Csipkében, lakkcuccban meg egy szál tangában a mínuszokban, aha persze. Nekem elég volt az UNP +az alap páncélok és ruhák ahhoz átdolgozva. Meg némi mesh+textúra az archoz, hogy ne legyen olyan szögletes a fejük.
A haj meg legtöbb esetben szépen clippingel a páncéllal vagy a ruhával, az is elég kiábrándító (Apachiit ezért nyírtam ki, pedig az még elég jó).

Fantusz
Alapvetõ problémám a "csinibaba modokkal", hogy sok inkább erõsíti a mûanyag jelleget, s nem csökkenti az alaphoz képest.
Vannak jól, és kevésbé jól sikerült karakter szépítõ modok, a kavalkádból nem könnyû kiválasztani a minõségi munkákat, s az már játékosfüggõ kinek-milyen megjelenésû NPC-k, öltözékek tetszenek.
Karakterszépítõ modokat persze én is használtam:
Bijin Warmaidens (Iona, Jordis, Lydia, Mjoll, Ria, Uthgerd pofikáját szépíti meg)
Seranaholic (Serana arcán csinosít)
Haj modoknál fõleg akkor jön elõ a "mûanyag", ha hosszú hajú karaktert választ a játékos, a hosszú séró mozgás közben is mozdulatlanul áll a karakter fején, mint valami sisak - lehet csinos, de természet ellenes.

genndy
Nem stimmel a test-és a fejmod. Vagy a test és a csuklya.

RoboKutya78
csak azt nem vágom miért válik el a fele a testétõl?
a második képen jól látszik az a fekete csík a nyakán

RoboKutya78
Alakulgatok 😊

genndy
Aha, a bérgyilkosok. Aludj, aztán majd jön futár. Ha városban vagy könnyebben megtalál.

Aludj egy ágyban.
Az árvaházi tanító megölése.
genndy
Mi az a "fejvadász küldi"?
Egyébként lehetsz bármi, vagy több is egyszerre, céhek nem zárják ki egymást.

Helló. Egy kérdés: Még az elején megcsináltam a fejvadász küldit, de aztán a tolvajcéhez csatlakoztam és csalogány lettem. A fejvadászok azóta se keresnek. Se elõtte, se utána. Nem lehetek fejvadász?
Fantusz
Readme - el kell olvasni a mod leírását, s ha nincs hozzá mellékelve, el kell gondolkozni rajta, hogy biztosan kell-e neked (readme nélkül megbízhatatlannak minõsül a mod)

RoboKutya78
azt honnan tudom hogy egy ruha vagy fegyver a kovácsnál aktiválódik vagy külsõ rejtett helyszínen?

RoboKutya78
és ezek automatán aktiválódnak?

Az elsõ 3 kell, a másik kettõ csak akkor, ha a karakter lebeg a szék fölött, amikor ül.
Ezek a pózok a saját karaktered ülésmódjára vannak hatással csak. Arra jó, ha külsõ nézetbõl látni akarod magad és a screenshotokkal akarsz villogni valahol. Más értelme nincs.

genndy
Amit beraktál a Kedvencekbe, hozzárendelhetsz számot 1-8-ig. Lehet fegyver, páncél, ruha, varázslat, kiáltás, stb. Tehát ami Kedvencekbe tehetõ, ahhoz a számot is hozzá lehet rendelni. Ha rajta állsz, nyomd meg és akkor hozzárendeli.
Játékon belüli Helpet ajánlom tanulmányozásra alap kérdésekben.

Kheled: régi, befejezetlen, használhatatlan.

Fantusz
Kedvencek (Q) és az ott lévõ tárgyakat képességeket hozzá tudod rendelni gyors-gombokhoz: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.
Váltáskor így elegendõ megnyomni a megfelelõ számot a billentyûn

RoboKutya78
Srácok animáciok összeakadhatnak egymásba?
egy ülési modot szeretnék fel dobni de nem aktiválódik.
ezt itt mind az 5 filt fel kell tenni vagy csak azt a pózt amit szeretnék?

A másik mod kicsit fifikásabb

Ezt a modot ismeritek? Kiprobálta valaki? Elvileg multiplayer
Skyrim Online

pár apróságban tudtok segíteni ?Most kezdtem el de pl nem tudok valamivel váltani a képességek és a fegyverek között? Annyit sikerült hogy beraktam a kedvencek közé a varázslatot meg a fegyvert és q-val-kattintással tudok váltani.Más módja nincs?

RoboKutya78
Elvileg mod organizerrel lehet de azt hiszem kell hozzá ez a kiegészítõ ha nem tévedek.

sziasztok ezt lehet telepiteni?Elég ha csak a data mappába másolom a fájlokat?Meg hol tudom megnézni milyen verzió(patch) van meg?
charakter

RoboKutya78
Na ezek jó tanácsok köszi
Lehet nagyon sokszor fogom újraindítani a karimat vagy csittel kinullázni a dolgokat ha lehet ilyet.
Most farkasember lett a karakterem😊

Fantusz
Az íjászat mellé egy nem direkt harci képesség illik: a lopakodás.
A lopakodás perjeit böngészve pedig arra irányulhat a figyelmed, hogy, lesbõl támadva íjjal háromszoros sebzést lehet bevinni, közelharci fegyverre orvul támadva hatszoros sebzés, sõt, ha tõrre specializálod a karaktered, tizenötszörös a sebzés.
Ehhez természetesen kell a megfelelõ perk, és a sikeres hátba támadás.

Az íjászatot a legkönnyebb 50-es szintre feltornázni (Riverwood, Faendal - csak a küldetést kell neki tetszõen megcsinálni, s ki sem kell menned a faluból, trébeltethetsz nála, ha van kevés aranyad)
Íjász lehet kalandor, vagy vadász, nem kötelezõ céhekhez csatlakozni.
Céhes feladatok közül a Tolvajok Céhe, a Sötét Testvériség (emlékszel a csajra a kunyhóban, akit kinyírtál a ruháért?), illeve, ha fönt van a Dawnguard DLC, a vámpírvadászok adnak képességhez illõ feladatokat.
A vámpírvadászokhoz csatlakozva lehetõség lesz számszeríjra is szert tenni (plusz egy mester szintû tréner is lesz az erõdben).
A Sötét Testvériség "munkaruhája" is érdekes bónuszokat ad, a kesztyû pl. megduplázza az egykezes-settenkedõs sebzést, ami tõrrel akár harmincszoros szorzót jelenthet.
Céhen kívüliként mester szintû trénerek nélkül marad az íjászod, a két mester a tolvajoknál, illetve a vámpír vadászoknál található, a bérgyilkosoknál könnyû páncélt, alkímiát tréneltethetsz 90-ig, az egykezes mester egy ork, õt egy strongholdban találod, hozzá nem kell céhtagság.
Nincs tiltva, hogy minden céhbe belépjen a Sárkányszülött, de egy íjásznak nem sok keresni valója van a mágusok, de még a harcosok között sem (utóbbiak küldetései során sokszor kényszerül közelharcra, hacsak elõbb nem lesz mestere a lopakodásnak, ami ugye egy vérbeli harcosnál nem feltétlenül erényes viselkedés)

RoboKutya78
uh.. ahm😊

genndy
Akkor szuperül megoldották. Mod-próbálgatáshoz pont jó. Lehet hogy ránézek.
(a lose az "loose" <#vigyor3>)

'RoboKutya78': íjászoknak nincs külön céhük, beállhatsz a hadseregbe valamelyik oldalon, vagy a Companionshoz. Esetleg tolvajok, de akkor már lopakodással is érdemes kombinálni. A többi ahogy SaGa írja.

Az íj, íj, külön perk fája van. A kétkezes fegyverek a nagy kétkezes kardok, az egykezesek a sima rövid kardok és a "másfélkezes" aka "fattyúkardok". Egyiknek sincs köze az íjakohoz. Íj mellé egykezes kard, egykezes balták vagy tõr való. Fe az egy- vagy kétkezes képességek az íjászatra semmilyen hatással nincsenek.

Ha bsa-fájlban vannak a testurák, azokat külön lehet sorbarakni, esp-ktõl függetlenül.
Ha "lose files" (azaz nincs bsa-ba csomagolva), akkor jelzi a konfliktust és eldöntheted, hogy melyik fájlt kell használnia.

RoboKutya78
újabb kérdés
ha íjjász szeretnék lenni hova csatlakozzak illetve jól tudom hogy az íj kétkezes fegyvernek számít? ha igen az íjászat mellé a kétkezes fegyverhasználatot okosítsam a pontozásnál?

RoboKutya78
save modot hogy aktiválok? úgy általában?
ha mindent feldobtam hozzá ami kell?

RoboKutya78
ehhez a ModOrganizer nincs véletlen magyar nyelvi file?

genndy
És sima textúracsere hogy van megoldva? Annál ugye nincs .esp, hogy betöltési sorrendet lehessen variálni. De MO-ben van valami sorrend ami meghatározza hogy mi töltõdjön utoljára?

Malakai
Én is Mod Organizert használom, még anno én is reklámoztam itt a topicban.
Én arra utaltam, hogy egy kezdõ jobban elveszhet benne, meg lehet ki se használja egyáltalán. De ezt is írtam, meg emiatt kérdeztem õt is. Mindegy, lehet rosszul látom.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Az NMM valóban könnyebb, emiatt könnyebb is vele elrontani az egészet és lehet elölrõl kezdeni újratelepítéssel. A ModOrganizer pont azért jó, mert nem ír felül soha semmit. A játék könyvtárát érintetlenül hagyja, így bármelyik mod kikapcsolható bármikor és vissza. Gond nélkül próbálgathatsz többféle modkészletet, bármikor váltogathatsz a profilok között, nem kell semmit leszedni, felrakni közben. A profilokat úgy kell beállítani, hogy a mentéseket saját könyvtárba tegye, akkor semmi sem keveredik össze.
Azaz egyidõben fent lehet egy harcos karakter a maga mentéseivel, modjaival, egy mágus ugyanígy, stb. Amennyi jólesik.

Látom már megoldottad, de a jegyzõkönyv kedvéért. A ModOrganizer leírásában benne van, hogy a skíui-t hogyan kell vele felrakni. Annak a telepítõje (az a bizonyos external) ugyanis keres egy fájlt, amit így nem talál. Ha a telepítés közben (ModOrganozer alatt) azt mondod a hibaüzenetre, hogy nem érdekel, felrakja rendesen és a szükséges fájl is a helyére kerül.

RoboKutya78
most azért volt gondom vele mert a múltkor a nexussal kezdtem a telepítgetéseket és sikerült átültetnem a telepített cuccokat és azért nem volt probléma.
Elképzelhetõ hogy ez a ModOrganizer valami másféle módon telepíti a modokat? Mert volt olyan mod ami nexuxon kuka volt ezen meg simán jó.

Sziasztok
Korábban raktam egy-két perket olyan helyre, amit most így utólag megbántam és most szeretném máshova tenni. Találtam leírást a neten, hogy meg lehet oldani a parancssorban. Namármost nekem ez valamiért nem mûködik ez a módszer. Amúgy így néz ki a dolog:
https://www.youtube.com/watch?v=PqfBFq_MknE
Magyarosítva van a játék, de nincs fönt semmi kiegészítõ. Egy-két mód...: UI meg valami apróságok, de semmi extra.
Miért nem mûködik nálam, tudja valaki? Valaki próbálta már?
RoboKutya78
Valaki itt említette kíváncsi voltam rá gondoltam kipróbálom.Meg jobban látom rajta hogy ha gond van valamelyik kiegészítõvel.

Ez mind szép és jó (egyébként amit linkeltél az volt az elsõ amit kiadott szóval már láttam) de azért köszi.
De még mindig a magyar cikket keresem amely képekkel illusztrált értelmes leírással el volt látva.