30713
TES
-
#27355 A PE-re én is befizettem, de előtte még jópár más van a listámon. -
SziszeeintSz #27354 Több részes videó, kevés angol tudással is harmadjára meg lehet érteni.
http://www.youtube.com/watch?v=PYY1OV2_ZTk
-
sznek1975 #27353 mit kell fogni? -
Although #27352 Guide
Fogod a dszuglit meg a programot és neki állsz tesztelni, próbálkozással.
Felteszed elolvasod elindítod ha nem megy megpróbálsz rjönni miért.
Észre se veszed és elkezdesz angolul tanulni közben.
Edit :Ezenfelül ha időd van minden bsa-t kitömöríthetsz vele felülírod végig, és kapsz egy végleges könyvtár struktúrát.
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.10.17. 19:07:18 -
Although #27351 Ez egy virtuális rendszer nem bántja az eredeti fájlokat. És akárhány konfigot összeállíthatsz a modjaidból.
Meg szerintem jobban is fut. -
sznek1975 #27350 mit tud a organizer ? mibe jobb? -
sznek1975 #27349 is? és még mit? -
sznek1975 #27348 mondani könnyü hogy használd, érteni kéne hozzá vagy valami tanuló vagy bemutatót belőle -
Although #27347 Használd a Mod organizert is nincs több probléma
-
sznek1975 #27346 honnan tudhatni hogy egy mód buggos ? párszor már újra kellett rakni a játékot -
Although #27345 :) Ne agyalj ennyit rajta. Még nincs megjelenési dátum. amennyit dolgoznak rajta ez brutális lesz. De lehet csak 2015 vége vagy 2016 :)
Addig olvasd a regényeket a hivatalos oldalon.
Jön egy csomó minden, ami biztos. Lesz DA3, Witcher 3, Pillars of Eternity. Jön a Longest journey folytatása is, sajnos részekben. Ezek biztosak. Ráadásul februárba jön a total war Attila is :) azt se tudom melyiket vegyem meg :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.10.17. 18:33:29 -
SziszeeintSz #27344 Sziasztok.
Asztali gépről laptopra kellene váltanom, tudnátok egyet linkelni nekem elérhető áron ami lagg nélkül viszi a Skyrim-et és a Creation Kit sem fagy be? -
sznek1975 #27343 már találtam köszi , közepesen erős gépre milyen modok jók? ha tudtok listát megköszönném, -
#27342 Ilyen hangulatos zenét. Nem semmi lesz ez, ha ez az átlag színvonal. -
#27341 Ki tud németül? Van valami újdonság benne? -
sznek1975 #27340 tudtok olyan progit ami leteszteli maxon a videókártyát és procit vagy valami hasonlóra ghondolok -
#27339 Lejjebb rakták, a felszínről már nem elérhető. De asszem nem a hivatalos patch, hanem az USKP csinálja ezt. -
#27338 A kereskedők titkos ládája Dawnstarban a patchel kikerült a játékból? -
sznek1975 #27337 Sziasztok tud valaki Legendary Editoinhoz mod listát ami jó házzá ? 1 gigás a videó kártya ennek függvényében erősen közepes gépre ? -
mate23 #27336 Még mindig nem megy és próbáltam egy pár modott letörlésével de úgy se jutottam tovább! mit csináljak? -
#27335 kezdetben ha lenyilazod az óriásokat azoknál 300 körüli arany van az egész jó a korai időszakban -
#27334 Kezdetben kevés az arany, később meg fölöslegesen sok lesz, de trénelésre megéri költeni.
Nem kötelező, de hasznos.
Kezdés után nem könnyű kigazdálkodni a trénrek díját, de pl Feandal azért jelent különleges előnyt az íjászoknál, mert vele gyakorlatilag ingyért lehet tréneltetni - el kell vinni a levelét a csajnak, s azt hazudni, hogy azt Sven küldte, aztán vissza menni az elfhez, s megkérni, legyen a követőd... tréneléskor elkéri az aranyat, de azt vissza is veheted tőle (tárgycsere)
A Companions tagoknak is van lehetőség ingyen trénelésre, de nekik először végi kell csinálni a céges küldetéssort, ami nem egy rövid menet, Feandal meg a játék elején, első szinttől elérhető.
Az is lehetőség, hogy a trénernek kifizetett összegeket vissza lopkodod (pickpoket), de ezt a már említettek miatt nem ajánlom a játék elején, később élhetsz vele.
Példa: Whiterunban Emren sokszor egyedül kóborol a városban, mellesleg egykezes fegyverhasználatot lehet tőle tanulni, 50-es szintig...
Megállítod, ott ahol nincsenek mások a közeletekben, beszélsz vele, egy szintet tréneltetsz nála, csinálsz egy gyorsmentést, s amikor tovább indul vissza lopd a kifizetett aranyat.
Ha nem buktál ismét beszélsz vele, trénelés, gyorsmentés, lopás.
Arra számíts, hogy fejvadászok támadnak meg, a zsebtolvajlások miatt.
Sokkal barátságosabb eljárás olyanokkal fejleszteni a képességeket, akik kereskedők is, és a trénelések után rengeteg cuccot el lehet adni náluk.
Arany szerzésre legjobb módszer az enchant...
Tőrök enchantolásával nagyon sok aranyat lehet szerezni, nem is érdemes minden kacatot összeszedni a pusztában, minek cipelsz 30 aranyat érő 50 kilós páncélt, ha egy tőrért sokkal többet adnak...
Erre a szakmára mondjuk készülni kell, kezdetektől fogva érdemes felvásárolni az üres apró lélekköveket, kitakarítani a Vaskötő sírdomb nevű helyet, ahol egy kétkezes fejszét lehet találni "heves lélekcsapda" képességgel.
Ezt a képességet kell átvinni a karakter által használt fegyverbe (10 tűzebzés + 3sec soul trap).
Kezdetben a saját enchantos cuccok gyengécskék, nem sokat érnek, de később ez változik, egyetlen dremora előzéssel felruházott tőrért odaadja a kereskedő az összes aranyát (itt azért elismétlem, hogy az enchantolásra is 15. szint fölött érdemes erősebben rákoncentrálni, kezdetben a fegyveres képességeket feltolni legalább 50-ig) -
#27333 Eddig nem igazán akartam goldot költeni a trainelésre, nem tudtam hogy megéri-e. Elég nehezen tudok szerezni. -
#27332 Íjászatot nagyon könnyen fel lehet húzni 50-ig, ha összehaverkodsz Riverwood-ban Feandellel (úgy csinálod a küldetést, hogy az neki tetszős legyen, bár nem az a tisztességes, de nincs következménye).
Felfogadod kísérőnek a vén elfet, trénelteted nála az íjászatot - ha ezzel kezded a kalandozást, szinte ki sem kell lépnetek a faluból 50-es mesterlövész képesség már a 10. szint környékén megvan, s oda nem kell sajnálni a szerzeményeket (perkeket).
Íjászat mellé a lopakodást érdemes fejleszteni, ahhoz is a megfelelő perkeket, úgy már nagy baj nem érhet a harcokban.
Vannak persze érdekes helyzetek, amikor nem lehet észrevétlen maradni (pl. ha a Companions küldetéseit kezded csinálni, az harcosoknak, s nem settenkedőknek való feladat, de magas lopakodó-lövész képességel az sem lesz gond később, de nem a kezdeti szakaszban).
Kézműves szakmákat, mint az enchant, kovácsolás, alkímia nem érdemes 15-os 20-as szint előtt túlzásba vinni, kezdetben 5 skill fejlődés szükséges a szint lépésekhez, később ez emelkedik 10-15-20-30 skill fejlődés után lép szintet a karaktered - először a harci képességeket fejleszd, különben az ismertetett eredménye lesz a dolognak: lepofoznak a csatákban.
Különösen veszélyes tud lenni a zsebtolvajlás, könnyen, gyorsan fejleszthető, de ha azokkal lépegeted a szinteket, nem segít a túlélésben.
Nincs elrontva a karaktered, nem is lehet igazán elrontani, legfeljebb csak megnehezítetted a dolgodat.
A vámpírvadászoknál is van segítség az íjászat tovább fejlesztéséhez: Sorine Jurard, aki mester szintű íjász tréner, és kereskedő.
El kell jutni a küldetéssorban odáig, hogy Sorine csatlakozzon a vámpírvadászokhoz, ekkor lesz lehetőséged Seranat megkérni, hogy kövessen, legyen a segítőd (ha nincs másik követőd).
A vámpír csaj egy erős mágus, aki ráadásul nem halandó, nem kell állandóan arra figyelni, nehogy meghaljon, elvesszen, gyengécske karaktereknek komoly segítség tud lenni (erősek mellett meg muszájból ott van).
Egyenlőre hanyagold tehát a zsebtolvajlást, az alkímia esete is kétes, bár annak van némi haszna, de az íjászat, lopakodás mellett inkább az enchant és a könnyű páncél képességet kezdtem volna fejleszteni (Riftenben Grelka könnyű páncél tréner és kereskedő - szeretem a kereskedő-tréner párosítást, mert trénelés után legalább könnyen el lehet adni komoly mennyiségű értékes cuccot) -
#27331 Védekezni se felejts el, sokat számít.
Nem kell erősnek lennie. Kritikus gyilkos utolsó ütés kell csak, de erős támadásnál nagyobbat sebzel, több az esély arra hogy meg is ölöd, ezért láthatod esetleg többször az animációt. -
#27330 Vedd vissza a nehézséget. Erre van a csúszka a főmenüben. Semmi hátrányod nem lesz belőle, és nem kell szenvedned. Ha erősödsz majd visszateszed.
A kovácsolást húzni azért nem a legjobb ötlet, mert mire eljutna a tápos páncélokig, addigra a világ is úgy felfejlődött, hogy azért nem lesz esélye. Folyamatosan a többi skillel együtt tényleg érdemes fejleszteni, de rágyúrni alacsony szinten felesleges.
Egyébként tényleg el lehet kezdeni a DG-t 10. szinten, de nem nagyon érdemes, ebben a DLC-ben vámpírok elég kemény mobok lettek.
@Xeadron: keress rá a topikban Odahviing-re, valahol pont mostanában linkeltem a wikis oldalát, ott le vannak írva a bugok és megoldásaik (szerintem itt az a probléma hogy a jarl megváltozott és vissza kell küldened Jorvasskr-ba). -
Xeadron #27329 na valaki megoldás a főküldetés bugra? (nem tok beszélni ohviingel) -
#27328 Ja és még valami, a főgonosz legyőzése még komoly védelem mellett is megizzasztott, pláne úgy hogy alig volt nálam gyógyital :) a gyógyítás varázslatra meg nem gyúrtam rá, de végülis győzött a pallos meg az armor :) -
#27327 Végül is igen, de attól függ, én harcos íjász karaktert neveltem szóval nekem fontos volt, most már maxra húzott védelemmel legjobb nehéz páncéllal (sárkányvért vagy daedrikus mikor melyiket veszem fel) a nagy monszták se sebeznek túl sokat és az mókás mikor próbálkoznak eltenni láb alól :) A következő karakterem tuti hogy egy gyíkember lesz és tolvaj-íjász lesz könnyűpáncéllal, a mágusokat nem szeretem :) alig varázsoltam valamit csak ha muszáj volt.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2014.10.11. 10:29:34 -
#27326 Pont ezt akartam elkerülni. Kovácsolást nem szívesen húznám, mert nagyon unalmasnak és kicsit értelmetlennek tűnik a dolog. -
#27325 Szia! Itt nem fejlődnek veled az ellenségek, szerintem egy kicsit gyúrjál rá a kovácsolásra és kovácsolj magadnak páncélt és perkekkel is erősítsd a védelmet. -
#27324 Sziasztok!
Nemrég vettem meg ajátékot DLC-kkel együtt. Régebben játszottam az Oblivionnal, el is voltam vele elég sokáig, de úgy rémlik hogy nem játszottam végig. Emlékszek hogy ott is elég érdekesen működik a leveling system.
Itt pl. van egy 12.-es karakterem amit lehető leggyorsabban felhúztam 10.-re hogy megkapjam a Dawnguard questet és legyen egy crossbow-om. Jól is ment minden, de hirtelen annyira megerősödtek a mobok, hogy kb semmit nem tudok megölni. Vagy ha mégis, akkor olyan sokáig tart és annyi potiont kell használnom, hogy nem éri meg. Perkjeimet elsősorban Alchemy-be, Archery-be, Pickpocketbe és a legtöbbet Sneak ágra tettem. többire nem költöttem.
Ilyenkor mi a megoldás? Ha jól tudom, az ellenségek velem arányosan fejlődnek, szóval hiába megyek vissza egy "kis" barlangba, ugyan úgy erősek lesznek mint máshol. -
#27323 LOOL :))
-
#27322 Köszi! Még most nem rakom fel majd a következő karakteremnél -
neilszab #27321 Köszönöm a válaszokat Fantusz és Genndy.
Szóval akkor lényegében kattintgatom az egeret hol hosszan, hol röviden a jó ütemben és ennyi... (nincs semmi kombó, vagy ilyesmi)
Kivégzéseknél azt vettem észre, hogy talán az utolsó gyilkos ütésnek erős támadásnak kell lenni, hogy bejöjjön az animáció, bár ebben nem vagyok biztos.. -
Xeadron #27320 ezaz, hogy mielött kiengedném a videókban tudtak beszélni vele 1-2 szót, a sárkány hozzám se szólt miután csapdába csaptam. + 1 szintel feljebb az örök még mindig azt hiszik h fightolok a sárkányokkal... + ha azt a 2 húzókart meghúzom semmi se történik :S vmi egyéb ötlet? -
sznek1975 #27319 sziasztok tudtok ehez a verzióhoz kompatibilis modokat? vagy legalábbis ami jó hozzá?Real vision ENBSeries version: 0.262 high beállitás is jo lenne -
#27318 Ilyen modból van kb. millió, minden második mod valami szexrabszolga aligruhás mangalányos. Tessék: legnépszerűbb, többlányos.
Youtube-on vissza tudod keresni a megnézett videókat...
@neilszab :
- először is döntsd el hogy egy vagy kétkezes (a duplakezes is egykezes), mert mindkettőt kiperkelni felesleges. Kombó nincs, ez a játék nem a kidolgozott harcrendszeréről híres. A kurzor legyen az ellenflélen, kb enni. Van a normál meg az erős támadás, meg azzal lehet játszani hogy éppen merre húzod az egeret amikor támadsz. Pajzzsal lehet ütni, meg erősebben ütni. Az erős támadás több staminát fogyaszt. A ritmust azért érdemes figyelni, ha ő támad, akkor védekezz, ha védekezik akkor erős támadással meg lehet tántorítani, ilyesmi. Elég gyorsan ki lehet tanulni.
- lopakodásból kell támadni és kell a magas sneak skill ahogy Fantusz írta, illetve kritikusat kell ütni rajta (még ha a normál támadás is halálos lenne). A kritikus lehetőségét a fegyverskillel, a sebzést a sneakre rakott perkekkel lehet növelni, az íjak és a tőrök élveznek előnyt. Enchant is van erre a célra.
- a kivégzéseket szintén a kritikus utolsó ütésre adja, de random, nem adja be feltétlenül mindig. Magasabb fegyverskillnél gyakrabban. Fegyvertípustól függ csak hogy mi az animáció tudtommal. -
#27317 Hacsak nem állítgattad el nagyon az alap beállításokat, a bal egérgomb a támadás a jobb a védekezés.
Egykezes fegyver+pajzs kombóval leghatékonyabb a védekezés, kétkezes hadonászó, nagyobbat sebez, de kevésbé hatékonyan védekezik, a dualos meg egyeltalán nem tud védekezni - ebben gondolom nincs sok újdonság.
A különböző támadás kombinációk alapja, hogy legyen meg hozzá a szükséges perk, illetve a mozgás irányával lehet némileg befolyásolni,. de ezeket többnyire a gép intézi.
Orvtámadások alapja a settenkedés (sneak) magas szintű elsajátítása, és szintén a perkek megléte.
Egyrészt szükséges a sikerhez, hogy ne vegyen észre az áldozat, illetve vannak sebzést növelő perkek, tőrrel akár tizenötszörös sebzést is be lehet vinni, amit még a bérgyilkos kesztyű meg is dupláz, a harmincszoros sebzés azonnali halált jelent a legerősebb ellenfelekre is (feltételezve, hogy egykezes képzettsége is van a karakterednek).
A különböző perkeket érdemes áttanulmányozni, milyen plusz hatást ad a meglétük. -
neilszab #27316 Sziasztok!
Kezdő Skyrim játékos vagyok, beletoltam már pár órát, viszont a közelharc rendszert illetően nem jöttem még rá pár dologra, melyeket szeretnék most megkérdezni...
- harcban elsősorban az egy és a kétkezes vagdalkozást preferálom, viszont nem igazán jöttem még rá ennek a mélységeire. Az addig oké hogy van röviden, meg hosszan nyomós támadás, de azon kívül, hogy kattintgatom az egeret mint barom, meg a ellenségre fordulok (és néha védekezem, bár úgy látom túl sokat nem jelent.. :U) van még itt vmi finomság, vagy kombó amit ki lehet játszani?
- Ahhoz hogy hátulról odalopózva egy mozdulattal elintézzek vkit, ahhoz pontosan mit kell csinálni/nyomni?
- A kivégzések működésére sem jöttem még rá, elég sokszor sikerül előcsalni, de nem tudom pontosan mi a trükk, hogy tudatos legyen.. A különböző kivégzési módok random jönnek, vagy konkrétan meg van a módja, hogy mikor melyiket hívjuk elő egy adott szituációban?
Előre is köszi, ha vki válaszol!
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.10.10. 17:20:21