The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyszerûbb ha konzollal odaadod magadnak, akkor még kinyírni se kell szerencsétlen gyõztes hadvezért:
player.additem 0005cbfe 1
De tényleg nincs benne semmi extra, sima Steel Heavy Armor (sõt még kicsit gyengébb is).
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Nagyon sok páncél mod létezik, vannak gyengék és jobbak, s az sem kizárt, hogy ezt a páncélt is "odaadja" valamelyik mod.
Nem a megfelelõ oldalhoz csatlakoztál? - lázadó oldalon végigjátszva is úgy érezheti a játékos, hogy mégiscsak a birodalmiak oldalára kellett volna állni <#falbav>#falbav>
26113 *"thanejává"
(Remélem ezekre gondoltál.)
Ha éppen látok valami szépet, akkor megnyomom, de minden lépésnél meg barlangban felesleges.
A másik kérdésem, hogy a Tulliust hol lehet elkapni, ha vége van a küldetéssornak. Sehol nem találom.
Ha semleges NPC házában alkalmatlankodsz szólnak, hogy menj el, nem szabad ott lenned, ha a szép szóra nem hallgatsz meg is támadhatnak.
Útonállók, banditák lakta romok, erõdök közelében is figyelmeztetnek, de ott az ingerküszöb alacsonyabb, ha belépsz a területükre azonnal támadnak.
Érdekes, hogy esetenként a banditák attól még nem gõzölnek be, ha a közelükben elhaladva, a területükre nem lép be a karakter, mágusok sokkal agresszívebben viselkednek, de a nagy általánosságban való igaz, hogy agresszív fogadtatásra kell számolni minden városon kívüli építményben, barlangban.
Nem tudok olyan, megfelelõen kidolgozott modról, ahol banditákhoz, necromantákhoz, vagy az Ezüst Kézhez lehetne csatlakozni, s normális tartalommal megtöltve játszató lenne ez az életút, így marad az a "törvény", ha valaki rátámad a Sárkányszülöttre le kell csapni.
Jó lenne bemenni olyan területre,amin nem támadnak meg azonnal,minimális figyelmeztetéssel(és nem notarget parancsal <#nyes>#nyes>).
I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.
1. Requiemnek van egy perkje amitõl azt hiszik bizonyos mértékben, mértékig közéjük tartozol kereskedni akkor se tudsz szerintem.
2 Van egy mod ami ha felveszed a ruháját valakinek akkor közéjük tartozónak vesznek, de ez így, hogy nincs kidolgozva történet szinten mint a fallout NV-be nem sokat ér.
3. Alternative life mod különbözõ kezdéseket ad. Ez se az amit keresel.
Ez ennél egyszerûbb játék.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Lehet hülye kívánság,de nincs véletlen arra mód hogy ne támadjanak be azonnal az ellenséges táborok/romokban lévõ banditák/ellenállók stb.-k,ha túl közel megyek hozzájuk?
Elvileg lehetne náluk is kereskedni vagy néha elbeszélgetni,néha ki lehet hallgatni hogy miket beszélnek egymás között(amíg észre nem vesznek),max míg nem támadok addig elviselnének,vagy gyanúsan figyelve követnének.
I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.
Gondolom akkor eddig össze vissza mindenbe belekóstoltál, ezzel a módszerrel még 40-es szintig is el lehet randalírozni.
Páncélt válaszd ki: könnyû vagy nehéz, maradj az egyiknél. Könnyû nem véd annyit de sok elõnye van. Nehéz páncélok nagyobb védelmet nyújtanak, de nehezek is, perk nélkül egy szett könnyen elfoglalhat 60-at amíg nincs ennek kiküszöbölésére perked.
Amíg kétkezes fegyóra edzel, felejtsd el a blokkolást. Elég akkor fejleszteni amikor egykezesre gyúrelsz. Ott majd kedved szerint váltogatod: két egykezes vagy egykezes+pajzs. Utóbbit preferálják a legtöbben a skyrim játékostáborából, mert egy kis kovácsolással és pár perkkel kiegészítve hatékony lesz mind offenzív mind defenzív oldalról embered. A két egykezes a leghatékonyabb gyilokmester, sokkal hamarabb ölöd meg az ellenfelet - ha az nem egy menekülõ köcsög mágus páldául - harcosok ellen a legjobb. A védelem hiányának kárát is pótolod azzal hogy sokkal nagyobbat sebzel így idõd sincs bekapni annyi sebzést.
Zárnyitást hanyagold ha nem vagy végtelenségig kényes. A legfölöslegesebb perkfa a skyrimben. Abszolút egyik pontjának sincs értelme.
A sztorit akkor csinálod amikor kedved tartja, de vedd figyelembe hogy ha csak azt csinálod napok alatt kipörgeted a fõszálat.
A polgárháborúban mindkét oldal ugyanolyan (faszfej) szerintem és sokak szerint. Apróságok döntik el hogy ki hova áll. Nekem ilyenek például hogy sétálgatok wonderelgetek, erre 3 birodalmi jön az úton egy vagy több rabbal. És pofáznak h menjek onnan, nem az én dolgom, még bicskát is rántanak h megfélemlítsenek. Na hát volt már h kis távolság után íj elõ, aztán dugiból had szóljon. Leszedtem õket a faszba... kell pofázniuk a dragonbornnak... cöh 😄 Na ugyanez van a stormcloakoknál is, vagy hasonlók.
Az mondjuk alapvetõen ellenkezik a jól fejleszthetõséggel, ha a kétkezes fegyverhasználat mellé a pajzshasználatot is fejleszteni szeretnéd (minek?), a páncélnál is el kell dönteni rögtön a játék elején, hogy nehéz, vagy könnyû páncélos lesz a karaktered, a "vegyes" öltözködés kisebb védelmet ad.
Zárnyitás perkjeire soha nem raktam, még tolvajjal sem, a khajiitoknál lehet venni lock picket, kezdõként is ki lehet nyitni a mester szintû zárakat.
Elõzetes tapasztalat nélkül nehéz eldönteni, hogy pl. melyik az a házikó, ahová szeretnél beköltözni, de ha ez a döntés megszületett, akkor célirányosan érdemes azokat a küldetéseket csinálni, amelyek közelebb visznek a ház megvásárlásának lehetõségéhez, a többi házaz legfeljebb akkor megvásárolni, amikor már nem gond az arany megszerzése-elköltése.
Elsõ lépésben talán a karakterhez illõ céhbe érdemes belépni.
Második cél lehet az Black Star megszerzése, hogy ne legyen hiányod grand méretû lelkekbõl, illetve jobb alacsony szinten letudni azt a küldetést, 20-as szint fölött gorombák tudnak lenni a dremorák :-)
Fõküldetést akkor érdemes csinálni, ha szükséged van a whiteruni házikóra, illetve sárkányokat szeretnél pofozgatni a kalandok során (sárkánycsont, pikkely, lelkek gyûjtése)
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Kell egy stabil fészek, ahol le tudod rakni a cuccaidat, ha szeretnél kölköket, asszonyt a házba, legyen egy otthonotok.
A többi lakhely is megszerezhetõ, de amíg másra is el lehet költeni az aranyakat (pl. trénerek), nem biztos, hogy ingatlanokba fektetni a leghasznosabb.
A manorok a legjobban felszerelhetõ házak, de mind a három messze van a városoktól...
Városi házikók közül a whiteruni a legkisebb, igaz legolcsóbb is, s bár a házikó csak egy kuckó, a városban megvan minden kiegészítõ, és lehet mondani, hogy központi fekvésû a város.
Riftenben egy picit nagyobb a házikó, gyerekszoba (az enchant mûhely helyett építhetõ) mellett már alkímiai labor is helyet kap.
Soltitude-ben egy hatalmas, több szintes kõházat ajánlanak fel megvásárlásra a megfelelõ küldetések teljesítése után.
A két "nagyház" megvásárlása, berendezése magasabb szinten lesz realitás, amikor már nem gond 30-40ezer aranyat kiadni.
A törhetetlen álkulcs (Skeleton key) hasznos kis darab, de még sincs igazán komoly használati jelentõsége.
Csak tolvajcéh küldetések során lesz elérhetõ, küldetési tárgy, s ha a játékosnak célja, hogy a karaktere legyen a céh vezetõje, a Skeleton key-t vissza kell adnia (s miért ne adná vissza, bármilyen zár kinyitható nélküle is)
Tolvajokat, bérgyilkosokat a céh egész jó tulajdonságokkal felruházott könnyû páncélokkal látja el (Thieves Guild armor, Nightingale szet, Dark szet).
Settenkedõkre nem illik a nehéz páncél, elvileg más életpálya, mint a harcosé, de ha a játékos úgy gondolja, nincs tiltva harcossal, mágussal sem a tolvaj céh küldetéssor.
Több házad lehet, de gyereket adoptálni, csinálni nem lehet.
Itt csemegézhetsz Skyrim:Alchemy UESPWiki
Potions Poisons Ingredients
Házra választ nemtom, azt nem vettem meg.
Skeleton Key a törhetetlen kulcs. Tolvajok Céhe küldit kell végigvinni, és ha megölöd Mercer Frey-t, akkor kapod meg.
Nem feltétlen szükséges újrakezdeni, hacsak nem összevissza fejlesztetted a karaktered, és nem kifejezetten ~2-3 fontos perk-re gyúrtál, ergo egy öszvér lett.
Meg-e lehet házasodni a Skyrim-be , családalapitás stb és kit lehet elvenni ?
Ha több házam van adoptálhatok-e tobb gyereket ?
Tudtok-e egy jo alkimista link-et receptekröl ? Miben jobb az eredeti progi a virágbolti verzionál ahhoz van-e magyarositás ?? Ahhoz hogy a viharkoppenyes házat ( Hjerim ) megkapjam háboruzni kell a Birodalommal ?
Eggyenlore ennyi ?? Hol kapom meg a minden zárat kinyito eszkozt valahmelyik hozzászolásban olvastam ? Gondolkodom hogy ujrakezdjem-e a játékot karakterfejlesztés miatt ??
A polgárháborúban az egyik kutya, másik eb, és mind a kettõ szürke - választhatod a neked szimpatikus felet, vagy egyszerûen figyelmen kívül hagyod õket.
A lehetõséged megvan az összes céhbe belépni, de ezt az utat én régen nem járom, véleményem szerint harcosnak semmi keresnivalója a mágusok között, de a tolvajok, bérgyilkosok között sem
Tolvaj, bérgyilkos vonalat vittem egy karakterrel, varázsló egy másik, és a harcos a harmadik életút, ehhez lehet kombinálni a plusz lehetõségeket (fõküldetés, Dawnguard, Dragonborn, stb)
- A Xarrian féle az egy leveles old school rpg volt. Az Ogerboss féle pedig egy modernizált verzió. Eszembe nem jutott volna, hogy ilyet is lehet csinálni pedig sok mindent ki tudok következtetni ezt nem.
A régi értelemszerû teljesen szint függõ volt. itt realisztikusabb lett minden, egy bandita is le tud ütni két ütésbõl ha nem heavy van rajtad. Magyarul életszerûbb, a páncél ténylegesen számít de nem csak szintfüggõen. Nincsenek nevesítve mint az originalba de bandita és bandita között is van különbség. A rendszer kényszerít a gondolkodásra. Mivel a stealth lényege is megváltozott, ha szem elé kerülsz észrevesznek és ez még 75 skillnél is így van. Persze függ attól mozogsz vagy nem mozogsz.
- Tényleg ne nagyon tegyél fel mást emellé a koncepció mellé mert ilyen nincs másik. Immersion, grfika, stb mehet, de még szörny, npc is csak akkor ha van patch hozzá mivel borul az egész.
- A perk rendszer varázslatos, összegezve 75-ös skilltõl lesz érdemleges eredmény, mint nevébõl is következik akkor leszel advanced. De egyetlen perk sincs benne ami overpowered lenne. Mivel komplex rendszert kell csinálj rouge pl. alchemy, stealth, one-handed, picpocket pl. És ez evvel a modal az oblivionhoz képest is jobban igaz, mivel önmagában egyik sem ér semmit csak ha rendszerként használod.
- Pihenj idõnként, van cooldown time a stamnia feltöltõdésre ha megerõlteted magad, pl erõs ütések stb.
- Vannak perkek amihez az alchemynél kellenek kiegészítõ elemek legyenek az inventoryba csak úgy mûködik de ezt látni fogod.
- Sárkányoknak mielõtt, szerintem 80-100 skilljeid nincsenek neki se állj, de módosított a környezet is, nem jutsz el a fõbossig az adott helyen ami aktiválja, mivel kijátszhatatlan lett, kipróbáltam. Ezen felül félelem aruát kaptak ami elég jól hat ha jól tudom.
- Vámpírok idõnként jönnek futás szintén még 25-ös karival is ha egyedül vagy.
összegezve ami miatt elképesztõ az az hogy modernizálta a régi rendszert úgy hogy jobban illik a TES világához mint bármi amit a bethesda valaha is csinált, beleértve a morrowindet is. Persze old school rpg rajongók ezt már biztos hogy nem szeretik mivel itt is szükséges az ügyesség ha nem is vészesen is. Pl 75 stealth skillnél van elvileg acrobatic perk az szerintem jelentõsen segít abban ne kerülj szem elé.
Ami még csodálatos az a food ingerident rendszer. Semmi nem fogható hozzá. Van a food overhaul is de az fing szint ehhez képest, túl erõs lett, itt érvényesül az alap elv. ritka dolgokkal lehet csak igazán jó dolgokat produkálni és magas szinten. Az alapba semmilyen szintû ingerident rendszer nincs szinte úgyhogy ha nem requiem akkor tegyél fel valamit csak sajnos nem ismerek olyat mint ami ebben van. Ennyi amit tudok mondani.
nagyon tetszik
mikor érdemes oldalt választani értem birodalmi viharköpenyes
melyik céhbe érdemes belépni
harcosom van amúgy most 16-os
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!
Blokkolásnál az említett idõlassító perk szerintem az egyik legjobb, látványos és hasznos, még a kétkezes fegyverrel hadonászónak is (a lassulás alatt van ideje kitérni a csapás elõl és ellentámadást kezdeményezni).
Kényelmesebb lenne, ha elérhetõ lenne az enchant oltár és az alkímiai labor a házban - nincs de mindkettõ bármikor elérhetõ a jarl palotájában
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Valaki a blokkolás perkrõl tudna véleményt mondani? Másoknak se áll le a lassított idõ a blokkolásnál?
Blokkot nem tudom, sose rakom ki azt a perket.
Jaaaaa és még valami! szintlépésnél kiválasztottam a blokkolásnál a lassú idõt ha nagy csapást védek. Le is lassult az idõ, de nem akarta abbahagyni, úgymaradt. Valahogy meg lehet szakítani?
Így marad a whiteruni kecó fasza átalakítós modokkal. Kint meg ott van minden ami kell, ha kell egyáltalán 😊
Arra is számíthatsz, hogy haza érkezve mindenféle rosszarcúakba botlasz a küszöbödön, banditák, vadállatok, vámpírok, sárkány is lehet a meglepi :-)
Fõleg a kereskedõk hiánya miatt volt, hogy föl sem építettem a manorokat (de volt eset, amikor mind a hármat megépítettem) - nincs igényem a lakberendezõsdire, a whiteruni kis kuckó körül ott van minden ami kell, s hangulatosabb a városi légkör.
Nem lebeszéllek a ház építésérõl, azokat legalább egyszer illik megépíteni, belül tényleg a legjobban berendezhetõ lakhelyek, az csak az én egyéni problémám, hogy a pusztai kitelepülés nem volt bejövõs
A szolgáló elvileg az elejétõl kezdve ott kóborol, ha már tud akkor beköltözik, és akkor tõle tudsz rendelni egy bárdot meg egy lovaskocsit mint személyzetet.
rouge class, tapasztalatok immersion stb.
Szóval:
-Ami alapvetõ különbség, és most már látom, az az hogy ez életszerû. Itt baszti ha szembefordul veled egy ellenfél és ott vagy elõtte az észrevesz biza. fura hogy egy rps rendszer a legéletszerûbb, ezen nevetnem kell és kicsit izgalmas is mert mozgásba kell lenni és kerülni kell a fényt is.
De cserébe ha már megvan a lv25,50 már tudsz gyorsan lopakodni is ez létkérdés itt.
-Amin a szavam is elállt az a mostmár látható logika a rendszerben. ami az alapból teljesen hiányzik és az összes többi módból az itt megjelent. pl egy példa, egyszerû lopakodás méregkeveréssel ebben nincs csoda. ami viszont nagyon nagy, kombinálhatód ezt speak fejlesztéssel is és akkor 50-es skillen kapsz egy perket ami álcázó képességet jelent, és be tudsz olvadni az ellenfél közé, azt hiszik egy vagy közülük. Ez kétszintes perk az elsõ 30% esély. Na ezt nevezik rpgnek!!!! Nem ezt a butuska Bethet 😄 Az már csak mellékzönge, végre kettéválasztották a speaket és shout réssz független a normál emberi speaktõl skill fejlõdés szempontjából legalább perk szinten.
Vagy egyszerûen rányomsz az alchemyre és készítesz láthatatlanság potiont szükséged lesz rá. Mert az elit hrcos ellen egy az egybe egy rouge szemtõl szembe nem biztos hogy megáll ha azon heavy armor van. Vannak még ilyen csodák ebbe a perk rendszerbe ami a requiemhez van. Szóval egy nagy *5-ös a csapatnak!!!!!