30713
TES
  • erno92
    Sziasztok. Hát Although csak egy részét értem annak amit leírtál. Miről is van szó? :D

Amúgy valaki egy módot tudna ajánlani a fegyvertartós állványos hibámra? Mert nem kaptam semmit :(

snek1975. Szerintem a ramoddal nincs gond. Hányas Update van fent? És a videokártyád driver-e frissitve van?
  • sznek1975
    Sziasztok szeretnék érdeklödni hogy mitöl lehet az hogy mikor a karakter választásnál járok kilép magátol mintha alt/f4 et nyomnék

alaplap fm2a55m-dgs
    proci amd a4 5300 3.4 ghz
    ram 2x2 gb de win 7 em van 64 bites
    videókártya saphire hd 7770 1 gb ddr5 1033

lehetséges hogy a ram kevés éléggé? ha van ötleted hogy mi miatt lép ki írjátok meg léci és ha lehet rajta javítani hogy ne lépjen ki azt is léci. köszönöm
  • Although
    Edit2: Ha valaki nem vette észre már a Seranas kiolvasztó gomb nem változtat át vámpirá! Kis utánjárás után itt már csak egy nekem új dolog, fejlesztés, a vampire dust megevés a módszer, de kb 175-200 hp sebez tehát instant halál low levelen. És persze a sztori részben Harkon van még.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2014.08.24. 16:16:00
  • Although
    Most először szántam egy kis időt a mass effect verziójára a requiemnek. Hát a Beth jobban járna ha szerződést kötnének Ogerrel. Közelébe se jutnak a gyereknek Xarrianról nem is beszélve.
    Szóval ez már átlag felhasználónak is barátságos, kemény 4 menetből már le tudtam nyomni Lokirt :) Időzítés fontos, másodpercek de tervezhető, a mass hatás nagyon korrekt. Így már elég volt a DB-s penge meg egy ebony.
    - A láthatatlan entitások továbbra is horror belefutottam egybe és azt se tudom hol van. :) Azért levegőt csapkodva sikerült némileg megsebeznem.
    Szóval gördülékeny, bátran próbálkozzon az aki kicsit gondolkodós részt is akar, már amennyire egy TES erre képes lehet.
    -Elképesztő eddig is durván feljavította a beth által elszart dolgokat, mostmár nemcsak nem tudod vámpírként felvenni a Meridia questet de ha nálad van instant halál ha a Harkon át akar változtatni ez valami olyan immersion dolog hogy csak na. Kemény 1 óra volt míg rájöttem miért fekszik ki a karim. A beacon kifejti az istennő gyűlöletét az élőhalottak ellen.
    Edit: Sok sok apróság. Sajnos a sztorik jó része még mindig gyenge, továbbra is ott a thief szál problémája miért nem megy vissza a guild leader miután veled "végzet" a dungeonba. sok sok apró elbaszott dolog ami egyszerűen felbassza az ember agyát
    a mágus céhről nem is beszélve ahol egyből mélyvízbe kerülsz, nehogy véletlenül se ne gyere rá, szartak bele az egészbe és 5 percet sem gondolkodtak a történeten. Reméljük egy nap valaki átírja ezeket is élvezhetőre. :)

Utoljára szerkesztette: Although, 2014.08.24. 16:06:56
  • erno92
    Sziasztok.

Jó helyre akarom rakni a fegyvert és a pajzsot is. Ja és a vitrinekbe se tudok semmit rakni. Csak az az opció van hogy kinyitom és becsukom. Semmit nem tudok rakni. Hogy keressek ezekre bugfixet? Én sem akarok beköltözni a lakásba, csak szépen be akarom rendezni :D
  • genndy
    Azért nem működik, mert az újabb USKP-ba belerakták ezt a hibajavítást.
  • Fantusz
    Jó helyre próbálod tenni a cuccot?
    Pajzs, és fegyver, elég, ha csak egy picit mozdul a kéz, s a pajzsost keresi, miközben nálad fegyver van.
    A Herathfire lakosztályaiban annak idején nekem is voltak jócskán bugok, a fali fegyvertartókról elmásztak a fegyverek, a páncéltartó állványok méterekkel az alapzatuk mellé kerültek, sőt azokról még véglegesen el is vesztek cuccok, a vitrinekből "csak" kiestek a bele rakott tárgyak.
    Nem is foglalkoztam a hiba javításával, biztos vannak bugfixek, de nekem nem jött be a vadonbéli-lakosztályokba költözés.
    El lehet tölteni az időt az építkezéssel, ötletes kiegészítők is vannak (kertészkedés, halfarm, trófea gyűjtemény), a berendezés is több, mint amire valójában szükség van, de kereskedők még a közelben sincsenek.
    Az meg hangulatilag volt idegesítő, hogy gyakran a küszöbön vártak a banditák, vámpírok, giantok, sárkányok, vadállatok - nem volt gond a leverésük, de egy biztonságos otthon nem ilyen: a két kölök kergetőzik a vadonban, a tetőn meg gólya helyett sárkány ül
    Természetesen ki kell próbálni, fel kell építeni mind a három épületet (van közöttük némi különbség), én is megtettem, s voltak karaktereim, akik bele is költöztek, de leginkább valamelyik szimpatikus városi lak megszerzését tűztem ki célnak, a Hearthfire épületeit sokszor fel sem építettem, a városokban ott vannak a kereskedők, a gyerkőcök kergetőzhetnek a falakon belül (jelentősége nincs, csak szimpatikusabb volt nekem így)
  • erno92
    A kezembe elé van készítve. A városi megvásárolt házaknál az állványra tudom rakni a fegyvert...de itt nem :(
    Ezt kaptam a nexuson, csak ha jól értelmezem akkor nem működik a legjobban a legújabb USKP-al :(
    fegyver
  • genndy
    A kezedben kell lennie amit oda akarsz rakni.
  • erno92
    Sziasztok. Lenne egy újabb problémám. Megvettem egy területet Morthal mellet és felépítettem a házat. Az lenne a gondom, hogy a fegyvertartó állványokra és pajzs illetve fegyvertartó fára ami a falon van nem tudok fegyvert rakni. Mi lehet a gond?
  • erno92
    Ez az sikerült. Működik :D
    Most már magyar az ami eddig angol volt :D

Szerk.: persze az ami magyar kéne legyen elvileg. A DLC-k még nem magyarok. Igaz azt olvastam, hogy még nincsenek lefordítva (teljesen)
    Utoljára szerkesztette: erno92, 2014.08.22. 19:59:24
  • erno92
    Sziasztok. Szerintetek ez mennyire segítene a fordításban fellépő angol szövegek javításában?
    patch
  • RoboKutya78

most így van beállítva a modorg
  • SaGa
    Ha nem a modorggal indítod, akkor nem lesznek ott a modjaid, amikor indítod a játékot. Ha steam-ben akarod, akkor meg kell tanítani a modorgnak a steam indítását és azt kell a modorgból, majd abból, a játékot. A modorg lényege, hogy az összes prigram, ami a skyrimmel összefügg (skse, wrye bash, bármi, mind a modorggal indítandó, mert csak akkor épül fel a data könyvtár szimulációja.
  • genndy
    A magyarításban semmi vírusos nincs ilyen nincs. Nem is lehet, nincs se exe se dll. Se a morrohunosban, se Vik Nexusosában. Szar helyről vadásztad a crackelt update-t. Warez - phöjj.

Fantusz #27015: a sötételfet pár nap múlva kiengedik, nem vesztesz kereskedőt.
  • RoboKutya78
    küldtem privit
  • erno92
    Be vagyok oda reggelve és onnan szedem le a dolgokat. Azt hiszem, hogy a 12-es update volt a virusos vagy valami a magyarítással kapcsolatos fájl...már nem emlékszem. De a 12es update rémlik
  • RoboKutya78
    Honnan szeded a kiegészítőt a nexusról nem hinném hogy ilyet bekaphatsz
    Érdemes erre az oldalra bereggelni
  • erno92
    Lehet, hogy én is újra kéne rakjam a játékot. Csak valahogy most nincs kedvem kínlódni vele, mert emlékszem, hogy mikor felraktam a magyarítást akkor egy virusos crack-et kaptam és azzal szarakodtam egy kicsit. S már el is felejtettem, hogy hogyan lehet magyarul felrakni. Esetleg, hogy ha valakinek van annyi ideje üzenetbe segít nekem elmagyarázni, hogy hogyan fogjak neki?
  • RoboKutya78
    Ja.. tudtam hogy megint szarul csinálok valamit:) Akkor emiatt kellet nekem párszor újraraknom a játékot meg azzal kísérleteztem hogy külön mappába mentettem a data könyvtárat. ó mamám akkor ha megint beszarik a játék így fogom megpróbálni telepíteni.
    Akkor az esm-esp filokat se kell bedobni a data mappába.
    Annyi hátrányom lesz egy darabig hogy csak az alapjáték van megy egyenlőre.
    És ha pl nem a modorggal indítom hanem steamen belül ott a data mappás menüben is kell okoskodni?
  • Fantusz
    A gyilkolós feladat a bérgyilkosok közé biztosít belépést (előfeltétel az árvaházi banya megölése).
    A tolvajokhoz csatlakozni szintén szakmabéli feladat teljesítésével lehet.
    Brynjoff zagyva dumájával összecsődíti a népet, neked a feladatod egy gyűrűt ellopni, majd bele csempészni azt egy másik NPC zsebébe...
    A feladatot csak akkor csináltam meg, amikor valóban csatlakozni szándékoztam a tolvajokhoz, mert ez egy városi kereskedő elvesztésével jár (letartóztatják), igaz, ha céhtag lesz a karakter lesznek helyette más (sőt jobb) kereskedők a patkányjárati kocsmában, és a küldetések során.
    A kristály gyűjtögetéssel nem foglalkoztam, így az sem zavart, ha Brynjoff nem kedvelt, sőt némileg bosszantott is az erőszakos tolakodása, pedig az is csak egy ajánlat... mint az a felkérés, hogy öld meg az öregasszonyt.
  • benőmenő
    Kicsit már belekavarodtam az írásokba azóta, de a "SkyTEST - Realisctic Animal" ESM elé nem lenne szabad esp-ket tenni tudomásom szerint, még az unofficial patchekét sem.
  • SaGa
    Nem! A Mod Organizer semmit sem tesz a data mappába és neked sem szabad! Saját könyvtárstruktúrája van, abba pakolássza a mappákat és ott is kell hagyni őket. A játékot a ModOrg-en belül kell elindítani, akkor létrehoz egy "virtuális telepítési környezetet" és abban futtatja a játékot. AZ az a skyrim úgy érzi, hogy a modorg almappáinak tartalma az ő data mapájában van.
    Pont ez a lényege: semmit sem tesz a data alá, így semmit nem ír felül vagy ront el, Ha a bal oldalon kikapcsolod a modot, annak a könyvtára nem lesz betöltve a játékba.

Emiatt fontos, hogy a bal oldalon a modok sorrendje megfelelő legyen, mert aszerint fogja a modok erőforrásait (texturák, hangok modelek, stb) betöltögetni. A jobb oldalon csak az esm-esp fájlok és a bsa-k betöltési sorrendje állítható.

Amúgy a modorg-et használva érdemes a telepítéskor a bsa fájlok szétszedésére vonatkozó kérdésre yes-t nyomi, sokkal könnyebb úgy kezelni az erőforrás fájlok egymás közötti komplikációit.

A legjobb a modorg-et úgy használni, hogy csak az alap skyrimot és a dlc-it teszed föl, majd onnan kezdve minden mát a modorg-gal. Azokat i, amiknek saját telepítőjük/konfigrálójuk van, csak ezeket is a modorg-en belül kell indítani, majd az lekezeli a problémákat. A skyui-t is fel lehet a modorg-rel rakni, csak kicsit trükkösen, de le van írva a módja a modorg használati utasításában.

Utoljára szerkesztette: SaGa, 2014.08.22. 12:08:46
  • erno92
    Így jó néhány dolog angol lett...de na :( ez ellen most nem tudok mit tenni :(
  • erno92
    Működik :D
    Köszönöm szépen genndy és Although
  • RoboKutya78
    Más kérdés
    A telepítővel kapcsolatban
    Észrevettem hogy ha a modorggal letöltöm a modot az nem pakolja egyenest a data mappába a cuccot ha jól sejtem kicsomagolja a modorg mods mappába jól sejtem? Ha igen akkr ezeket a kicsomagolt modokat kell bemásolni a data mappába?
    Mert most én eddig úgy csináltam hogy a letöltött zipett egyenest a data mappába csomagoltam ki és újra indítottam a modorgot valamikor megjelennek az esp filok meg a mod a telepített sorba valamikor nem.
    Kivételt képeznek azok a modok amiket esetleg külön kell konfigolni pl test mod azt lefutattom.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2014.08.22. 11:17:05
  • RoboKutya78
    Na ez lehet valószínű ez lesz a probléma bár emlékeim szerint mintha megcsináltam volna azt a küldit amikor álmomban szólítanak hogy nyírjak ki egyet a 3 csóka közül.
  • erno92
    Értem. Köszi. Magyarítással játszok. Hogy ha letörlöm és újra visszarakom akkor megcseszödhet a magyarításom? Vagy nem befolyásolja?
  • Although
    Most hogy mondod, valami baj van a fájlal annak is feketének kellene lenni, próbáld újra telepíteni.Kikapcsolod és törlöd a bal oldalról és újratelepíted. A fekete fájlok esm fájlok, vagy esp-k amik esmnek vannak beállítva és azok előbb vannak mint az esp-k. Ezért nem tudod feljebb tolni.
    Edit A bal oldalt is rendezd át ennek megfelelően. Ne nagyon legyen eltérés.

Utoljára szerkesztette: Although, 2014.08.22. 08:39:39
  • erno92
    Sziasztok. Although én az USKP-ot (amit halványabban írja) nem felvinni az UDP elé (amit sötétebben ír). Ezt nem értem, hogy miért. Azokat amiket világosabb feketével ír nem tudom felvinni a sötétitett patchok elé :(
  • Fantusz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez nekem újdonság, bár soha nem volt hangulatom az összes követ összegyűjteni, olyan sokat egyetlen karakterrel sem játszottam. Ez a Bunkó Riftenbe belépve szólít le, nem ott, ahol a képen álldogál, de gondolom ez egy másik jelenet. Brynjoff a tolvajok céhében alvezír, valószínűleg Bunkó elvárná tőled, hogy te is legyél tagja a tolvaj-galerinek. Rémlik, hogy egy csajjal is érdekelt lehet a kristály-bizniszben, de természetesen ő is kisfőnök a tolvajoknál, a Patkányjárat kocsmájában ténfereg
  • RoboKutya78

Mikor lesz ez a csóka olyan állapotba hogy meg tudja lesni micsoda kristályom van a kezemben?
  • Although
    Mod organizerrel mindkét oldalt tudod állítani bal oldali az összes elem és a textura sorrend a jobboldalt meg az espké tartsd nyomva a fájlt amit mozgatni akarsz. De azt is meg tudod csinálni ráküldöd a BOSS-t és utána amit elszart, javítod a TES5edittel ellenőrizve.
    Ezt nézd meg azért,hogy kell külső programokat betenni alá. third party program by MO

Edit arra figyelj ne legyen ellentmondás a két oldal között, de ezt a háromszög jelzi is ha van.

Utoljára szerkesztette: Although, 2014.08.21. 23:38:31
  • erno92
    A .txt fájba kicseréltem. És a Modorganizerbe csak bal oldalt tudtam előre hozni az USKP-ot, de így sem működik. Lehet, hogy én nem tudom csak megcsinálni :(
  • erno92
    Na megvan az a file. És abban cseréljem ki a sorrendet?
  • erno92
    Lehet, hogy velem van a baj, de nem kapom azt a txt fájt és nem engedi előre rakni az USKP-t sem. Amit sötétebb színnel vannak írva azok elé nem tudom rakni az USKP-t
  • genndy
    A Nexus oldalon jó, csak az NMM csinálja szarul. Sejtettem. Rossz helyen van az Unoff.Skyrim Patch. Gyimakold legelőre, mindenáron. plugins.txt-t keresd meg (C:-n rejtett mappában van, Notepaddel szerkeszthető).

Ennek kell lennie:
    Skyrim.esm
    Update.esm
    Dawnguard.esm
    HearthFires.esm
    Dragonborn.esm
    Unofficial Skyrim Patch.esp
    Unofficial Dawnguard Patch.esp
    Unofficial Hearthfire Patch.esp
    Unofficial Dragonborn Patch.esp

Rossz sorrendnél az USKP elcseszi a többit. Nálad most ez van.
  • erno92
    Amit e Nexus mod oldalán ír mod sorrendet az hülyeség?
    Ám itt a sorrendem, itt ki van pipálva az UHP, de a launcherbe nincs
  • RoboKutya78
    Betettem a kockát aztán iszkiriztem mert gyorsan betojtam tőle:) De megoldottam:)
    köszi
  • genndy
    Toljad ide befele a modsorrendet. NMM-es baromságot felejtsd el, a plugins.txt-t hadd látom.