30713
TES
  • yesname #541
    Ja és a modderek figyeld meg, hogy max fél év alattt felhozzák olyan szintre ;)
  • yesname #540
    Erre ismét az 536-os hsz 2. mondatával tudok válaszolni. Obli a maga idejében sokall jobban...
  • ratgab
    Azt a játékot nem ismerem... majd nézek róla youtube-on egy videót!
  • ratgab
    Hatalmas Skyrim világ áll szemben a jóval kisebb Witcher 2 világgal... Skyrim hatalmas területeit képtelenség olyan grafikai szintre felhozni, mint a witcher 2-t! Egyszerűen embertelen sok munka lenne! Witcher 2-t is ha jól tudom tán 4 évig készítették... Skyrim-et 5 éve csinálják... Ha olyan grafikája lenne, mint a witcher-nek még tolhatnának bele még 5 évet a fejlesztésbe, de az már nem térülne meg nekik szerintem eladásokban!
  • yesname #537
    Ebben már megegyeztünk. Én is az összhatást érzékelem, nem csak a grafikát. Ezért mondtam, hogy várom és játszani fogok vele. Nagoyn várom.
    Sőt, most egyik legjobb játék az Anomaly - Warzone Earth. Grafika egyszerű, mégis abbahagyhatatlan :D
  • yesname #536
    Nem mondtam, hogy nem tetzszik, csak hogy abban találtam hibát.
    Amúgy meg maga idejében Oblivion sokkal inkább hozta a kor technikai színvonalát, sőt előzte azt, mint most a Skyrim.
  • ratgab
    Tudod mit Yesname... hagyjuk ezt a dolgot, mert ebben nem fogunk megegyezni! Nekem tetszik a Graf. Neked nem tetszik. Nem kell nekünk mindenben egyetérteni. Nekem a Grafika huszadrangú dolog, ha jó a játék.. Ott van a Saints Row 2... bűn ronda volt, sza..rul is futott, mégis marha jól szórakoztam vele!
  • yesname #534
    Witcher 2 is tölti játk közben a pályaelemeket. Obli is ezt tette. Ez manapság már nem probléma.
  • ratgab
    Nem Sandbox vs Grafika, hanem Kötöttebb játékmenetű Witcher 2 vs Barominagy Szabad világú Skyrim... A lényeg, hogy összehasonlíthatatlan... Olyan mintha a Kacsát hasonlítod a Tyúkhoz! Mindkettő baromfi, de más kategória.
  • yesname #532
    Szerintem ha PC-re csinálják-fejlesztik a grafikát, akkor nem lenne gond vele. PC-re kéne fejleszteni aztná visszabutítani konzolra. Nem fordítva.
  • yesname #531
    Én meg azért mondtam, mert látod, hogy lehet a kornak megfelelő, jó grafikával jót csinálni :)
  • ratgab
    Vagy ellenkező esetben kénytelen leszek megkérdezni, hogy mi a csúnya Skyrim-ben és mihez viszonyítjuk?
  • yesname #529
    Sandbox vs grafika hogy jön össze?
  • ratgab
    Csak azért linkeltem, hogy helyre tegyük már ezt a melléknevet végre!!!!
  • yesname #527
    Na egy pillanat, a maga idejében az a játék nem számított csúnyának...
  • ratgab
    Witcher 2 és Skyrim nem egy kategória szerintem! Witcher 2 bizonyított (irgumburgum, hogy még mindig nincs nativ support 4:3 monitorra), de mégsem egy sandbox játék, mint a Skyrim lesz! Witcher 2 egy picikét kötöttebb, de semmivel sem rosszabb! Én megelégedtem volna a Witcher 2 esetében is az első rész motorjával... Mert engem ott is a játékmenet érdekelt!
  • ratgab
    Mi szerintem nem egy videót néztünk...Ez nevezhető csúnyának, nem az Oblivion!

Egyébként ez a Severance Blade of Darkness játék és a mai napig az egyik legjobb H&S játék... Csilli villi új grafikával rendelkező mai H&S-eket is sza...á ver játékmenetben, mert a játékmenet számít és nem a grafika!
  • yesname #524
    Nem hát, hanem összhatásában legyen jó azok számára, akik kedvelik adott stílust/műfajt. De lássuk be, azért ez kicsit csalódást keltő mai technikai színvonalon.
    Witcher 2 is lesz konzolra, mégis nagyon komolyan kidolgozottak a textúrák, a terep meg minden.
  • ratgab
    A másik meg, hogy a fene akar évente új gépet venni... Jó ez a Graf. is!

Nem a grafikájától lesz jó egy játék szerintem! Dungeon-öket elvileg, állítólag mind kézzel készítették, tehát nem ugyanazon darabokból lesznek, mint az Oblivion esetében (azért erre majd rálesek... 130 Dungeon-t szerintem nem lehet nem repetitívre csinálni... de legyen úgy!)
  • yesname #522
    Én nem hiszek ebben az új motor dologban. Tisztán látszik, hogy ugyanarra épül. Az új motor poént Oblinál is ellőtték, közben csak továbbfejlesztett Morrowind motor volt.
  • yesname #521
    Én meg RPG-vel szeretek játszani, ahol megadják a módját és nem hanyagolnak el semmilyen összetevőt. De jó a rosszabb is, ha modderek felturbózzák, én türelmes vagyok :)
  • ratgab
    Elvileg lesznek olyan helyek, ahol elvernek mint a lovat, ha nem vagy megfelelő szintű... Oblinál szintigazítós volt az egész világ, tehát mindenhol szintednek megfelelő ellenfelek voltak!

Oblivionban bizony lehettél vámpír is... Tessék szépen visszamenni és kipróbálni!
  • ratgab
    Ez egy új motor! Én RPg-vel szeretek játszani és nem fényképész szimulátorral... Ergó Grafikát lesz...arom! Ennél jobb nem is kell! RPG-nek tökéletes ez a grafika!
  • Bence94
    Hát remélem jó lesz a pc-s verzió bár nagy félek, hogy egy "butított" fajta lesz a konzol orientáltság miatt... Amit láttam videót x 360-on ment és nagyon de nagyon csúnya volt...
  • yesname #517
    Én valószínű grafika miatt várok a modderekre, mint Oblinál is tettem :D Modderek jobbat csinálnak mindig a Bethesdánál. Ez tény.
  • yesname #516
    Jah picit tovább fejlesztették és átnevezték, mint anno a Morrowind->Oblivionnál is. Ugyanaz az alapja az egésznek.
  • heady
    Tudtommal ez már nem a Gamebryo engine.
  • xrm
    Jól értem,hogy nem az obli fejlődési rendszerét követi ugye ? Hanem lesznek benne olyan részek,hogy "na ide még fejlődnöm kell visszajövök később" ? Nekem az obli tetszett kivéve a fejlődési rendszerét,meg hogy nem válhattam full gonosz vámpírrá :D
  • yesname #513
    Sajnos én találtam: a grafikát.
    Egyrészt konzolra lett fejlesztve és ez nagyon nagyon erősen meg is látszik rajta (textúrafelbontás, -minőség, effektszegénység). Másrészt még mindig ugyanaz a tízéves motor van alatta és ez is nagyon-nagyon látható :( Egyetlen előnye videó alapján, hogy a karakterarcok jobbak. Ennyi. Attól is félek már előre, hogy dungeonok nagyrészt tök ugyanúgy fognak kinézni hiába ígérgetnek fűt-fát. (Vannak erre mutató jelek a videóban.)
    Ettől független játszós lesz, de nagyon nem tökéletes.
  • heady

Tökéletesen egyetértek :)
  • ratgab
    Térkép fantasztikusan hangulatos, inventory tetszik nagyon... semmivel sem bonyolultabb, mint az Oblivioné, Csillagképes skill tree rendkívül ötletes, kivégző animációk hangulatosak!

Eddig én nem találtam benne hibát (videók alapján)!
  • koschwarz
    óóó, végigjátszottam én már mindennel :D
  • Although
    Azért a T.I:E mod meg a one of the gang mindenképp javasolt ezek tényleg az alap változtatása nélkül nagyon nagyot dobnak az Oblivion-on :)
  • Palinko
    az a víz alatti rom után lehett fasza kardot kapni :)
  • Árnyvadász
    Oblivion is konzol orientált volt. Sőt ugye a Morrowind is kijött később (ha jól emlékszem, mert előbb volt a PC verzió) Xbox konzolra. Ez még annyira nem baj, bár felvet persze néhány kérdést.

Az egyszerűsítés viszont a fejlődés egyik iránya. Nézzétek meg mennyi minden lett egyszerűbb, egyszerűbben kezelhetőbb és nem csak a számítástechnika világára gondolok. Ezeknek többségében is csak a felszín, a látszó dolgok egyszerűbbek. Attól a belső tartalom, kód, akármi lehet, biztos, hogy bonyolultabb.

Skyrim elég sokat feljődött az Oblivonhoz képest, de megtalálható benne a régi nagy előd nagyon sok vonása is. Kedvezve ezzel azoknak a játékosoknak, akik mondjuk kicsit csalódottak voltak az Oblivion után. Ismét fontos szerepe lesz a felderítésnek a szimpla kalandozásnak é biztosan lesznek majd egészen döbbenetes megvalósítású rejtekhelyek, sírhelyek, romok.

Morrowindben pl. egyik ismerősöm mutatott olyan föld alatti barlangot, amiben egy hatalmas tó volt és benne egy félig elsüllyedt hajó. Aztán olyan Daedra romot ami egészen közel a vízparthoz, de a víz mélyén lévő bejárattal volt ellátva. Ezeket meg sem találtam, holott mindent megcsináltam már a játékban és jelentős területet jártam be.

Remélem itt is találkozok majd ilyen jellegű dolgokkal.
  • sirdond
    az utóbbi videó alapján azért lehetett látni.
    a csillagos skillek, a térkép,a navigálás, teljesen meglátszik rajta a konzol mivolta. nem azt mondom,hogy ez nagyon nagy baj lenne, de úgy érzem,hogy játék közben ez majd kicsit zavaró lesz
  • koschwarz
    egyetértek piszkos freddel. lehet hogy többek között a tes sorozat is egyszerűsödik, de ettől még továbbra is a kedvencem. a nehrim közben azt mondtam, soha nem indítom el többet az obliviont. röhej, nem röhej, most egy "közhelyes" (de általam még nem játszott) breton mágust fejlesztgetek :D

és gyakorlatilag néhány kisebb modot kivéve (mint pl. szebb víz) mindenféle nagyobb mod nélkül. kifejezetten élvezetes így visszatérni az alap oblivionhoz.
  • Fehercsoki
    Az a kérdés ez miben nyilvánul meg?Nem feltétlenül rossz.
  • FSpofon
    Console version of Skyrim Bethesda’s “lead SKU”
    Bethesda’s Craig Lafferty has laid out some flamebait by suggesting that The Elder Scrolls V: Skyrim has been developed primarily for consoles.

“We wanted to take it and make it really accessible,” the producer said.

“… We still have the complexity behind the scenes, but we wanted to make it so that you could pick up the controller and play and it was easy; the average person could get into it.

:(
  • Fehercsoki
    Elnézve ezeket a videókat ez a játék nagyon nagy lesz!Már csak ezek alapján is tuti vétel!Kár hogy novemberben jön csak.