TES
-
ratgab #1040 Persze, hogy ne lopjanak ez is teljesen jogos kérés (Ami mindig is furdalta az oldalam, hogy mi van akkor, ha leszeded warezba, megtetszik, majd rögtön megveszed eredetiben, akkor most loptál vagy nem?)! De ha valami érdekel, akkor legyen jogom kipróbálni, főleg szoftvernél érdekes ez, ami vagy fut vagy nem fut! Pl.: ha én milliomos lennék, nem érdekelne megvennék mindent ami kicsit is érdekel, és ha nem futna addig pakolgatnám az alkatrészeket, amíg nem megy. DE ha most megvennék egy játékot (idén már megtettem a Witcher2-nél és az Assassin's Creed Brotherhoodnál) és nem futna, hát nem lennék túl boldog, hogy kidobtam 10k-t a semmiért, annyira jól nem megy!
Pc-s piachoz egy szösszenet: Ez is üzlet, ha profitálnak belőle csinálják, ha nem profitálnak nem csinálják! Komoly gazdasági emberek foglalkoznak ezzel a dologgal a fejlesztőknél ebben biztos vagyok, ha ők egyszer azt látják, hogy ebből nem lesz pénz, akkor leállítják a pc-re fejlesztést. De egyenlőre a nagy cégek: Blizzard, Bethesda, Bioware szorgalmasan gyártja pc-re a játékokat és sok kisebb név is... valószínűleg megéri nekik. Szóval nem kell ennyire bórusan látni a jövőt szerintem.
Az meg, hogy konzolra mennyit adnak el és mennyit pc-re fölösleges összehasonlítani: más a célközönség, másak a lehetőségek. Konzolon csak insert and play van, míg pc-n ez egy picit összetettebb.