30713
TES
  • Ryder62
    "Bethesdába ez a jó bárhogy is szidják a játékai maradandó élményt adnak még évek múlva is. "

Fallout 3-al egész pontosan 727 órát játszottam eddig. És most megfogtok lepődni: Még mindig ugyan olyan jó élmény nyújt mint a kezdeti órákban :)

• Although
    szerintem félreérteted amit ratgab írt. Egy szóval nem írta, hogy nem számít. És szerintem neki is fontosak amit írtál. De tény van rengeteg játék ami csúcs grafikával jön ki és csak uninstalt ér vagy ad 1 óra élményt azt többet elő se veszed. A Bethesdába ez a jó bárhogy is szidják a játékai maradandó élményt adnak még évek múlva is. Ez nagyon egyedülálló, talán csak a régi Bioware volt ilyen meg a Paradox. Viztos van még pár de nem sok. Ez nyilván talán sok szempontból a legegyszerűb játékuk lesz de rengeteg új dologgal. Tehát remélhetőleg ez is lesz olyan jó mint a Fallout volt a maga idejében ha nem is volt ízig-vérig rpg.
  • Nos
    Szerintem meg igenis fontos a grafika, csak nem minden a grafika. Persze, voltak játékok régebben amivel nem csilivili grafikával is nagyon szórakoztató volt és még ma is az. Sőt, a régi 2D-ket jobban szerettem sokkal, mint a kezdeti 3D-ket. Bár azért, mert szerintem az szebb volt.

A belbecsnek igenis jónak kell lenni.

De azon túl, hogy hogyan működnek a különböző játékmechanizmusok, az is számít, hogy hogy néz ki. Nem mond nekem, hogy nem kaptál hülyét az Oblivion ízléstelen gumifejeitől. Vagy nem zavartak már pár játéban a folyamatosan agyonismétlődő textúrák.
    Engem zavartak.

És ha egy jó RPG-t elképzelek, akkor abban nem csak az van benne, hogy egyedivé tehetem a karakteremet, vagy megkapom a választás szabadságát, hanem az is, hogy az NPC akivel beszélek az a szituációtól függően mimikázik, az, hogy tudok egy kicsit gyönyörködni a ruházatomban, nehezen megszerzett tárgyaimban. Az se baj, ha tudok egy kicsit csak úgy gyönyörködni a tájban, mert nem az az egyetlen motivációm, hogy rohan-teljesít-pontotszétoszt-rohan-teljesít-pontotszétoszt . . . hanem csak úgy meg lehet egy kicsit pihenni is. És az is jó, hogy ha összefutok egy lénnyel, akkor nem csak azért tudom, hogy jetimacska, mert ki van írva a feje fölé és utána tudom, hogy az ilyen folt a jetimacska lesz később is, hanem megvizsgálhatom, hogy hogy is néz ki a jetimacska: jéé . . . de szép a szőre. Ezek a dolgok a való életben is számítanak, ezek igenis sokat adnak egy rpg-ben a valóságérzéshez. A Witcher 2-ben pl volt, hogy csak elnézegettem a falusiakat, hogy mi tcsinálnak, tetszett.

És igenis úgy a legjobb, ha kirakom a 120 cm-es LCD TV-re és jó nagyra veszem a felbontást.

Ha neked ez nem számít, az nem baj, de azért ne fikázd le azt, akinek számít.

De abban egyetértek, ha nincs kellő mélység a játékban, akkor tényleg mindegy milyen a grafika, de attól még egy kalap sz..t se ér.
  • koschwarz
    az a szomorú, hogy az az érzése az embernek, hogy mintha manapság csak a grafikáról szólna a játékfejlesztés. nem akarok álszenteskedni, mert nem mondom, hogy nem tátom el a számat egy szép grafikájú játékon, és nem ítélem el ezt a technikai fejlődést, de akinek van egy kis esze, az tudja, hogy nem ez a lényeg. de ezt te is már leírtad :D
  • benőmenő
    e3-on Carmack bá ugyan ezt regélte el többek között, csak neki közben a szájában maradt a nyelve :D
  • Atilorn
    Egyet értek. Biztos lesz olyan, aki nyavalyog, hogy milyen ronda xboxon, pedig már a demón megállapítottam, hogy nagyon szép, főleg egy nyitott világú hatalmas területet kezelő játékhoz képest, amiknek általában "szerényebb" a kinézete, mint egy Crxsis 2-nek. De ha már itt tartunk, annál lerombolt város szerepel, ami nem nyújt szép látványt, de egy táj szebb, ugyan akkor nehezebb virtuálisan megteremteni, mint egy egyenes vonalakból álló mesterséges tárgyat, ezért én jobban tudok értékelni egy Skyrim grafikák, mint egy Crysist. egyet azért el kell ismernetek: Előszeretettel fogjuk "verni a nyálunkat" a táj szépségére.
  • ratgab
    Nem maradi vagy hanem normális gondolkodású. Aki a grafika milyensége miatt sír bármilyen játékban (nem futásról és optimalizációról beszélek, mert az természetes, hogy mindenki szaggatás nélkül akar játszani) az süllyedjen el.

Az nem szórakozni akar, csak felvágni és fikázódni. Lowpoly-highpoly pont lesz...rom, amikor még 286-oson játszottunk volt 2D és kész és jé mégis jól szórakoztunk. Nem volt ilyen grafikai fejlődés és fikázódás emiatt, mint most!
  • sanyiiiii
    Nem vagyok tisztában a rage-el kapcsolatos dolgokkal, úgyhogy világosíts fel pls!
  • benőmenő
    Azt hittem hirtelen, hogy a rage topikban vagyok LoL
  • koschwarz
    hozzáteszem, az én grafikai elvárásaim megragadtak 2004-ben, amikor megjelent a far cry. azóta nekem sem kell több grafikailag. tudom, maradi vagyok :D
  • koschwarz
    detto :D
  • PTW
    világos, ezért írtam amiket írtam. hoyg alapból eg y"picit" szebb lesz, hozzányúlással meg ég és föld. Én nem aggódom egyáltalán. grafika úgyios sokadlagos nálam, már így is csoroga nyálam az egésztől.
    csak arra vágyom, hogy végre leülhessek egy egy fa tövébe a hegyekben tábortűz mellett hóesésben :D D:D
  • Atilorn
    Helyes. Már boxon is k*va jól néz ki. Így legalább az átlag földi halandó is szép beállításokkal futtathatja majd. Legalábbis remélem.
  • sanyiiiii
    Ez annyit tesz hogy PCn jobban fog kinézni mint xboxon de nem annyival mint amennyivel a hardware erősebb (az okokban egyébként igazuk van), csak megbonyolítják és nyalnak egy kicsit miközben mondják...
  • PTW
    őő ?
  • sanyiiiii
    "We are very comfortable on 360," he said. "Yes, it will look better on PC. The PC has moved on a lot. With the kinds of things we do where we are streaming a lot, even your average hard drive on your average PC these days is crazy fast at ripping data.

"The negative on PC is that there are still a lot of layers of API before you can look at the hardware. So we might be able to get the data faster on PC, but what we do with that data is still easier on 360 and PS3 where we can look directly at the memory registers and do what we want.

http://www.computerandvideogames.com/319968/skyrim-is-very-comfortable-on-xbox-data-management-easier-than-pc/
  • Nos
    Én miután kinyírtam minden olyan alkalmazást, ami nem kell a játékhoz, a 4850-esemmel 1600-os felbontáson picivel high alatt tudtam nyomni. Nem igazás szaggatott és 30-45 fps-t ért el.
  • Although
    Hm Nekem 4870-nel nem ment jól 1280x1024-en csak az első etáppba :) A harmadikra le kellett vennem. Mondjuk maxon(ultra) már elég rendesen szaggatott . :)
  • MaRee
    Az én konfigomon (c2d 2.66 ghz, hd 4850 512mb, 4gb ram) 1280x1024-ben minden gond nélkül ment a W2 high!!! beállításokon, pedig nem egy mai masina már. Szerintem jó lesz ez is, csak optimalizálják úgy, mint a Two Worlds II-t
  • Although
    Mondjuk ha úgy lesz mint a Witchernél akkor már közepesen is elég észbontó lesz. :)
  • Atilorn
    Laptop, de eddig minden játékom jól szuperált. Tört verzió( a Skyrimre kuporgatom a pénzt. ) Nem is játszottam volna vele, de így legalább össze tudom hasonlítani őket, most, hogy végigjátszottam, a Skyrim jobban fog tetszeni nekem. Mind egy, nincs jogom nyavalyogni, hogy szarul fut, így is eldöcögtem vele. A lényeg, hogy a Skyrim jól szuperáljon.
  • Sir Quno Jedi
    WIthcer 2 még 2560x1440-ben is szépen muzsikál maxon. Persze übersampling kikapcsolva, ehhez a felbontáshoz már vicces lenne.
  • ratgab
    Eredeti játék (akkor a patchek már a nagy részét kezelték a dolgoknak)? Übersampling kikapcsolva, Dinamikus csontváz bekapcsolva? Textúra memória közepesen?

Vagy ez egy laptop konfigurációja(nagyon annak tűnik)?
  • Atilorn
    A witcer 2 minimumon szaggat, mint a franc. ilyen eddig csak a Beowulfnál fordult elő, mert alapértelmezetten, csak a beépített Intel integrált chipsetet érzékelte, de meg tudtam oldani, hogy a Nvidia vezérlőpulton, a programbeállításokon megadtam, hogy a játék a Geforce-ot használja futáskor, de a Witcher 2- nél nem működik.
  • ratgab
    Régi szép idők, amikor még 800x600-ba minimumon képes voltam játszani...

Hát lentebb lévő cikket elolvasva én nagyon bizakodó vagyok, hogy jó lesz!
    Állítólag NPC-k még jobban fognak élni a SKyrimben!
  • MaRee
    Engem sem érdekel a grafika, mondtam, hogy Oblivionos elég nekem. Azt sem maxon játszottam sosem, sőt egy évig 800x600-ban ablakos üzemmódban nyomtam minimumon :)

Remélem a játékmenetet nem basszák el, de ha lesz kb akkora bejárható terület és annyi mellékküldetés + kicsit élőbb NPC-k( mint pl W2-ben minden NPC-nek megvan a napirendje, este még a faluban leültek a tűz körül mesélni stb, kurva nagy feeling volt!), akkor engem megvettek kilóra :D
  • Although
    Bár állítólag az op .rendszerek sem képesek erre, szóval érdekes kérdés
  • Although
    itt már nem csak az órajel számít szóval.
  • Although
    Erre az évre két 4 magos volt jelölve..legalábbis amit kinéztem a Witcher 2 meg ez :)
  • Although
    Az i3 az szerintem csak két magos.
    a quad ugye meg négy. Ha kihasználja ténylegesen a négy magot fullon az mókás lesz. Akkor csak közepesen mint a Witcher is.
  • ratgab
    Max-on menni fog!
  • Atilorn
    Sziasztok. Nem voltam sosem jó a konfigokban. Az én gépem mibe esik?
    intel i3-370M 2.4 ghz
    Geforce 310M 1GB DDR3
    DDR3 4GB ram
  • ratgab
    Én meg pont lesz...arom a grafikát, a játékélmény lesz a döntő!
  • PTW
    én egyébként pont oblivionos mod tapasztalataim miatt tervezek olyan VGA-ra újítani Skyrimhez ami min 1,5 de inkább 2 giga memóriás.
  • Tibbor
    Annak idején az akkori gépemen nagyon szép volt az Oblívion.Aztán amikor az új gépen is kipróbáltam, leesett az állam.Akkor mutatta meg az igazi szépségét, amikor vasat kapott maga alá.Persze az akkori gépigényhez képest.Most így leszek a Skyrim-el is: szépnek remélem, hogy szép lesz a mostani konfigomon is, de az igazi vizuális orgazmusra csak a következő gépfejlesztés után kerülhet sor...:)
  • MaRee
    Nekem már Oblivion szintű grafikával is tökéletes lenne :) Bár ahogy nézem a gépigényt, egyedül a kártyám esik a minimum kategóriába (HD 4850) , szerintem simán menni fog, a Battlefield 3 is megy pedig az se piskóta.
  • Nos
    ámen
  • PTW
    szerencsére nem kell beérnünk enniyvel ezek miatt:

1 - pc-re (ha nem hazudnak) defaultban magasabb felbontású textúrákkal érkezik
    2 - dx11-et supportál, amivel habár sajnos az új graf lehetőségeket nem használja ki, viszont teljesítménynövekedést hoz
    3 - pc-n a legalapvetőbb grafikai tuning az ini file-nál kezdődik. bármiféle mod nélkül már itt csodákat lehet művelni pl. látótáv, LOD, tárgyak pop-up távolsága, növényzet, különböző víz és fényeffektek stb....
    4 - nem kell hozzá 1 hónap és elkezdenek majd jönni a graf tuning modok

szóval a dolog is is :) valóban nem kell hozzá erős gép, hoyg azt a szintet kapd mint boxon. Viszont a rengeteg potenciál kihasználásához madj igencsak izmos VGA kell majd!
  • Nos
    Itt van, szerintem a ATI 4850-emmel /majdnem/ maxon lehet majd tolni.

Recommended System Requirements:

CPU: Core 2 Quad 3 GHz
    RAM: 3 GB
    HDD: 15 GB free disk space
    Graphics: 512 MB Graphics Memory
    Sound Card: DirectX 9 Compatible
    DirectX: Version 9.0c

Minimum System Requirements:

CPU: Core 2 Duo 2.0 GHz or Althon X2 2.0 GHz
    RAM: 3 GB
    HDD: 15 GB
    Graphics: 512 MB card
    Sound Card: DirectX 9 Compatible
    DirectX: Version 9.0c

Supported Graphics Cards:
    Minimum – 8800 GT
    Recommanded – Geforce GTX 460/Radeon 5850
  • Nos
    Nem hiszem, hogy túl erős gép kellene hozzá. Vagy legalábbis a konzolos grafikai szinthez biztos nem. De remélem azért PC-re lehet majd húzni.

Mondjuk szerintem ez nem fog megtörténni, mivel nagyon az Xboxot nyomják marketingben. Szóval be kell majd érnünka azzal a grafikával, ami a konzolokba belefér.