30713
TES
  • Madi92
    Amúgy számít, hogy 4 gb vagy 8 gb játéknál? Van látható javulás, vagy valami amiért megérné a 8 gb? Csak mert ha igen, akkor lehet én is elgondolkodom rajta.
  • koschwarz
    nézd, nem aggódom, mivel minden konzolport játék tökéletesen, és gyakorlatilag maximuon fut. namost, a skyrim nyilván más, mert sokkal nagyobb a világ, stb. stb., de nem hiszem, hogy a dx9 problémát fog okozni. persze nyilván legfeljebb közepes, de inkább minimum beállításokkal tudok majd játszani.
  • Bandris86
    Lol, egy olyan gépen te nem fogsz Skyrimezni :)

Fáradj át bátran a Milyen gépet vegyek most? topikba, ott örömmel segítenek. Amúgy 100k alatt nem kapsz rendes gépet, csak szívás lesz vele. Ilyen kategóriás gépbe 8 giga memória pedig tök felesleges (amúgy 14e Ft), neked 4 gigát javaslok, a különbözetet inkább rendes procira/videokarira/alaplapra költsd.
  • sanyiiiii
    Ha videokártyára tudsz költeni pár ezressel többet (27-30) 5770/6770-el járnál a legjobban (a kettő között gyk csak a blu-ray 3d decode támogatás a különbség).

CPU necces 15ért, egy athlon2 x3-ban lehet gondolkodni, esetleg 20 körül egy phenom2 x4 vagy pentium g860 életképes lehet, de ezeket nem ajánlanám, mégpedig azért mert jobban jársz ha rászánod azt az 5-10k többletet egy 25-30k-s egy core i3-2100-ra.
  • koschwarz
    mondjuk:

videokártya: 25k
    proci: 15k
    alaplap: 15k

a memóriaárakkal tisztában vagyok, meg ma már tényleg 8 gigákat vágnak az emberhez potom pénzért. a többi alkatrész megvan.
  • PiszkosFred
    Minden attol fugg, mennyid van ra :)
  • koschwarz
    monnyuk ha új gépet raknék össze, akkor már win7 menne rá.
  • koschwarz
    az a helyzet, hogy utoljára 2007-ben (?) "újítottam" a gépem. most hogy belegondoltam, fogalmam sincs, hogy milyen procit és videókártyát (na meg alaplapot) kellene aktuálisan beszerezni. természetesen egyáltalán nem kell csúcsgép, de amin elfutnak a mai játékok.
  • Atilorn
    A 32bites csak 3 gb-ot ismer fel, szóval ha nem akarsz egy giga kiesést, akkor be kell szerezned egy 64biteset.
  • koschwarz
    ha beleteszek +2g ramot, az menni fog a 32bites xp-n? :D
  • gseldon
    alapvetően csak a ram meg a videokártya kevés benne, +2 GB RAM ~ 5k, egy használt ati 4850 meg olyan ~12-15k körül van, azzal már nagyon nagyot dobnál a géped teljesítményén.
  • PiszkosFred
    Elso blikkre, futni fog ezen a konfigon, de sajnos szerintem orulhetsz, ha minimumhoz kozeli beallitasokkal folyamatos lesz a jatek.
  • koschwarz
    én örülnék, ha 1280x1024-ben mondjuk közepes beállításokkal futna a 8800gt512, c2d 2400Mhz, 2 giga ramos gépemmel. annyi bőven elég lenne nekem, még akár kis reccenésekkel is. az oblivion ugyanezen a gépen árnyékok kivételével minden maxon fut totálisan játszható módon, néhány értéket módosítva a config file-ban, bár fps-t sosem mértem. de kellemesen játszható.

az árnyékokat is csak azért kapcsolom ki, mert ha nincs mindennek, vagy legalábbis szemmel láthatóan mindennek (pl. épületeknek is) árnyéka, csak a fáknak meg az embereknek, akkor minek...
  • Atilorn
    De minek is kellene többet várni? Már boxon is marha jól néz ki. Csak azt eredményezné, hogy atomerőmű kellene, ezt meg ugye nem minden földi halandó engedheti meg magának. (Nincs mindenkinek DX11-es kártyája.)
  • Laza
    "A minimum egy jó 4 éves középkategóriás, az ajánlott meg egy kb 2 éves középkategóriás konfig."

Mondjuk ebből adódóan arra tippelek, hogy nem érdemes sokkal többet várni, mint amit a konzolos verziók nyújtanak ... bár a min konfig is kb hozza az X360 teljesítményét, mégis az ajánlott már manapság is alacsonynak számít azzal a GTX460-al (és Dx9-el).
  • koschwarz
    az a vicc, hogy előbb vagyok hajlandó a skyrimért gépet fejleszteni, ha szükséges, mint a bf3-ért, pedig egyébként eléggé egy bf-fan (is) vagyok.
  • Laza
    Hát, a gépigények eléggé a béka segge alatt vannak ... kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog ténylegesen kinézni. Mondjuk az Oblivion is szépen nézett ki 8800GT alatt ... de azóta eltelt 4-5 év.

A minimum egy jó 4 éves középkategóriás, az ajánlott meg egy kb 2 éves középkategóriás konfig.
  • koschwarz

várás!!!!
  • vzajcev
    na végre 11.10.10
    ja hogy 11.11.11
  • Fehercsoki
    Kis mennyiség?Nyereség 20%át kérik el csupán, plusz 50k dollárt.
  • sanyiiiii
    Bethesda most vált saját motorra (Creation Engine).
  • Pretorian
    + Az Arkham Asylum animációi. Bethesdáék láthatóan nem szeretnek a motion kepcsörrel tökölni, inkább kézzel készítik az animációkat, azért ilyen párját ritkítóan élethű mindegyik. lol.
  • Pretorian
    Ezt én sem értettem soha, hogy egy olyan kaliberű cég mint a Bethesda miért nem csengeti ki azt a relatíve kis mennyiségű zsugát egy kiforrottabb engine-ért a saját motor toldozása-foldozása helyett. Egyébként az Unreal valószínűleg azért olyan népszerű, mert rohadt jó az SDK-ja, és baromi jól van optimalizálva, akárcsak a Quake 3 anno. És ha már Unreal engine, a Homefront részletessége a Borderlands hatalmas nyílt tereivel kombinálva milyen szép is lett volna a Fallout 3-ban...még időt is spórolhattak volna.
  • Ryder62
    Hát ez az hogy a gamebryo az valami ótvar motor. Egyébként ha jól tudom a fallout 3 a tovább fejlesztett változatát használja, a new vegas is gondolom kicsit tovább fejlesztett. És minél jobban tuningolják annál szarabb. De mivel most összekalapáltak egy teljesen újat, remélhetőleg optimalizáltabb lesz.

Jah amúgy fallout 3 nagy kedvenc, nekem 30-40 fps között mozog külső tereken, míg városban vagy belső tereken 60.

A new vegas optimalizálatlanabb és bug tenger volt. Szerencsére a d3d9 fix megjavította és a kezdeti 15 fps helyett 50 körül fut. De néha az is leesik 40 körülre pedig azért egy olyan játékban ahol a pályán alig van valami, szinte művészet.

Nem értem hogy miért nem licencelik a Chrome engine 4-et (call of juarez 2) vagy 5-t (dead island) A játéktörténelem legjobb motorja hisz amellett hogy baromi jól nézz ki nagyon jól optimalizált. És ebben a környezet nem statikus szóval a fűszálak, falevelek lengedeznek, szállnak a falevelek stb. Sajnálom hogy ezt a motort csak pár játék használja mert ha úgy elterjedne mint az unreal engine akkor bizony a PC játékok megint aranykorukat élnék. Gondolom azért van itt a kártyagyártóknak is beleszólása sajnos. bah
  • ratgab
    ÖÖÖ... soha egyik részével sem játszottam és nem is tervezem.
  • Pretorian
    Bethesda belső fejlesztésű játékai sem a jó optimalizációról híresek. Fallout 3 még egy 4870-be is beleharap komolyabb felbontáson élsimítással, nagy külső területeken/bizonyos effektek megjelenítésekor. Pedig alig szebb valamivel az Oblivionnál, az meg egy x1900-on is elrepül full beállításokkal, magas felbontáson. Ezért nem érdemes készpénznek venni az ajánlott konfigot. Mondjuk most hogy végre lecserélték a 100 éves elavult xar GameBryo motort, lehet hogy megtanultak optimalizálni is, ki tudja.
  • Ryder62
    Ööö.. Crysis ?

Remélem hogy jól lesz optimalizálva azért. A Bethesda is éget most a RAGE-el nem is kicsit.
  • ratgab
    Summa summárum nem minden a szép grafika, ha nem párosul hozzá hangulat és játékélmény!
  • ratgab
    Oblivion gumifejei? Észre sem vettem úgy el voltam merülve a játékban.
    De most komolyan, nem zavart egyáltalán. Elkönyveltem, hogy ez ilyen és kész.

Azonban valahol igazad van. Fontos a grafika, de csak sokadik helyezett nálam a fontossági sorrendben (de ezt már kifejtettem). De ezek az általad felsorolt dolgok is fontosak és jó ha vannak természetesen.

Nekem mondjuk speciel mindegy, hogy ez 2054-es, 2011-es vagy 2000-es színvonalon valósul meg, ha jól szórakozom nem nézem a grafika milyenségét. (sok indie játékkal is játszom, amelyeknek igen elavult grafikája van és mégis elvagyok velük.)

Igazából ezzel a kis szösszenetemmel arra akartam rávilágítani, mikor sokak a grafika miatt szaroznak le amúgy jó játékokat. A high poly, low poly-kat elemzik, meg hogy 2d-s a fű vagy 3 és ehhez hasonló dolgokat. Elvesznek az ilyen és ehhez hasonló teljesen értelmetlen baromságokban és magát a játékélményt persze meg sem említik. Ilyen emberekre értettem amit írtam.
  • ratgab
    "Előszeretettel fogjuk "verni a nyálunkat" a táj szépségére."

Ez viszont biztos, hogy így lesz!
  • Pretorian
    Jah Oblivionhoz nekem megvolt anno az ajánlott, közepes beállításokhoz is kevés volt 1024x768-ban élsimítás nélkül...
  • LeWyTy
    Am is tervezem újítani a gépet ...csak pénzt kéne rá félre tenni
  • Ryder62
    Ha jól lesz optimalizálva akkor ha kicsit alatta vagy még elfuthat. Amúgy nem csak tuningoló modok lesznek hozzá gondolom hanem mint a falloutokhoz lesznek sebesség növelő modok is gondolom. Pl a new vegashoz készített d3d9.dll-hez hasonló
  • LeWyTy
    Francba... a minimumhoz gépújítás szükséges
    Am hi all
  • Lunki88
    Látom van közte egy olyan hogy "get married". :D
  • Atilorn
    Itt az achivement lista. Érdekes infókat lehet megtudni.
    http://www.vg247.com/2011/10/04/skyrim-achievements-list-pop-up-online/

• Ryder62
    Pedig vannak nagyon állat modok. Mondom, new vegas annyira nem tetszett "nyersen". :D De olyan modokat tettem fel amivel szinte csodálatos játék lett mind látványilag mind pedig játékmenetileg (pl szebb égbolt/felhők, több változatosabb növények, nap effekt mod amivel a napfelkelte gyönyörű, random encounter amivel mindig megvan az esély hogy a sivatagban bóklászva összefutok egy szuper mutáns sereggel vagy az enclaveval, és még sok másik)
  • koschwarz
    én meg pont azt határoztam el, hogy hozzá nem nyúlok sem modokhoz, sem a mod-szerkesztőhöz. ezúttal csak játszani akarok, úgy ahogy van :D
  • Ryder62
    :DD

Mondjuk azt hozzá tenném hogy a modok tesznek róla hogy mindig kicsit másmilyen legyen a játék. De nem kell olyanokra gondolni amik gyökeresen megváltoztatják a játékot csak kisebbekre pl: ruha, pipboy, időjárás/napszak stb Az F3-hoz nem is kell sok mod mert úgy szeretem ahogy van :D De sajna new vegasra már nagyobb modokat kellett feltennem hogy változatosabb, szebb stb legyen.

Annak viszont nagyon örülök hogy a skyrim is modolható hisz látható hogy szeretem modolni a falloutokat is, sőt moderkedni is szeretek. Már alig várom hogy megépítsem az első kis pályámat erdőstűl falustól a skyrim szerkesztőjében :)
  • koschwarz
    7 2 7 !!!!!!!!!!!
    grat :D