30713
TES
  • Atilorn
    Mivel messze északon játszódik a game nem is lehet számítani beláthatatlan dzungli-bungli őserdőre, hanem fenyvesre, és lombhullató erdőre, ami ritkásabbak és az aljnövényzetük is sokkal gyérebb. A witcher 2-ben kaptunk egy kis erdőt, azt jótcakát. Nem kell tőle hátasd dobni.
  • Nos
    Én ugyan a "grafikabuzik" táborát erősítem, de vitatkozni tényleg kár róla :)

Különben sem lehet mindenki ízlésének tökéletesen megfelelni.

De ez a fórum akkor is a játékról szól, tehát szerintem belefér az is, ha valaki elmondja, hogy a játékmechanizmustól, a grafikától, a történettől, vagy a hangulattól van/nincs elájulva.

Hát hol mondja el, ha nem itt???

• ratgab
    Végigjátszottad már a játékot? Láttad már minden négyzetcentiméterét? Akkor honnan tudod, hogy nincs benne olyan erdő? (witcher 2 erdő nem volt annyira nagy szám szerintem, hogy etalon legyen... én legalábbis nem dobtam tőle hátast. Sőt egy kicsit zavart is, hogy egyáltalán nem tudok tájékozódni az egész erdőrész tök ugyanolyan volt, azt se tudtam merre van az előre. Ha még sokadszorra mentem vissza akkor is eltévedtem, csak az iránytű segített.)
  • ratgab
    Nagyon igazad van!
  • ratgab
    Egyetértek!

Ui.: Ez a grafikabuziság de jó lenne ha kihalna már, mert baromi unalmas mindenhol ezt olvasni, hogy ilyen meg olyan a grafika. Nem tetszik nem játszik vele az illető nem? Ki a radai rossebet érdekel, ez nem olyan fontos infó, hogy fórumokra kelljen 600 x írkálni.

Aki reális grafikára vágyik, meg ne játszon, hanem kiránduljon, vagy csak élje az életét, annál nincs valódibb grafika.
  • Laza
    Jól néz ki, de szívesen láttam volna olyan sűrűségű és megvalósítású erdőket, mint amilyen a Witcher2-ben van :)
    Ez megint olyannak tűnik, mint az Oblivionban, ahol a legsűrűbb erdőben is 20 méterenként voltak fák :)

De egyébként biztosan nagyon jó lesz, előrendelve :)
  • Laza
    Nem értem ezt a NASA gépezést ... hiszen még az ajánlott konfig is több éves.
  • koschwarz
    nekem is az tetszett, nem kicsit sikerült monumentálisra az a szobor :D
  • PiszkosFred
    Az Azura szentely kep mindent visz. :)
  • koschwarz
    a faszom a dx11-es effektekbe...

azt grafikabuziknak találták ki a videókártya-gyártók.
  • Although
    Nem tom nekem rohadtmod tetszik ez a grafika is. Egyébként meg igen mint Ryder62 mondotta. :)
  • Lunki88
    Lehet konzolos képek. Mondjuk nekem semmi bajom ezzel a grafikával. Akinek nasa gépe van majd szed le hozzá graf tuning modokat. :)
  • grebber
    Nem is várok Crysis-t mert az még 2 év mulva sem fogom tudni maxon futtatni :(

Eddigi képek csak olyan 10x voltak szebbek mint ezek a tetriszes képek!
  • Laza
    Mindenesetre 1-2 Dx11-es effektet simán elbírna még :)
  • Ryder62
    Nem Crysist adnak ki hanem játékot.
  • grebber
    11 új kép

Hm mobiltelóra is kiadják mert elég tré lett ezeken a képeken a grafika?!
  • Ryder62
    Mért, nem egyszerre adják ki a játékkal?
  • sublimaze
    Főleg ha netalán az sdk később jön mint a game... -.-
  • Atilorn
    Tudom, hogy nagyobb Cryrodil mint Skyrim. Úgy értettem, hogy maga a térkép sokkal nagyobb lesz, 2 harmaddal nagyobb területet járhatunk be, mint az Oblivionban. Tehát, ha Cyrodilt is bejárhatnánk, nagyobb lenne, mint a 4-ben volt. Az Oblivionra meg mint játék címre hivatkoztam.
  • Ryder62
    Amúgy van már Skyrim Nexus

Úgyhogy megjelenés után 2 nappal már tele lesz móddal :DD
  • wedge31
    Kisebb Skyrim mint Cyrodiil, olyan földrész nincs, hogy oblivion.

• Atilorn
    Azt mondták, hogy a Skyrim egyharmada akkora lesz, mint az Oblivion egésze. Magyarán minden idők legnagyobb térképe lesz. Legalábbis szerintem.
  • Ryder62
    Térképet mekkorára becsülitek?

Fallout 3 méretű csak lesz nem?

Sry nem játszottam a széria semelyik darabjával sem. Úgyhogy fogalmam sincs mekkora volt pl az Oblivionban
  • Atilorn
    Az utolsó térkép alapján, viszont több település lesz.
  • Atilorn
    5 nagyváros, 4 kisváros/erőd, 7 falu. Lesz mit bejárni.
  • Jocisan
    Sziasztok!

Skyrim - Achievementek és térkepek
  • Atilorn
    Elolvastam, csak abban reménykedem, hogy az optimizálás is rendben lesz, és nem járunk úgy, mint a GTA4-el.
  • Lunki88
    Jó példa erre mondjuk a GTAIV. Minimumnak egy Core 2 1.8Ghz-es procit jelöl meg, amin kb. épp hogy megmozdul a game. :D
  • koschwarz
    2011.10.11...

már csak egy 1-es hiányzik
  • Solid Snake
    Uraim, ünnepi pillanathoz érkeztünk,már látszik a fény alagút végén.
    29,28,27,.......és felcsendülnek a melódiák,indul a KALAND
  • sanyiiiii
    Olvasd el az első mondatot is ne csak az utána lévő rizsát :D
  • Nos
    Azert nincs teljesen igazad. Pont azt beszeltem, hogy a HDhoz is eleg egy regebbi kartya.
  • Laza
    Hát csak azért, mert az a szint már a középkategória aljának felel meg kb, és lehetne még bőven mivel felnyomni. Hogy most kinek van, kinek nincs Dx11-es kártyája, az egy dolog ... a Dx11 sem mai találmány ...

Kíváncsi leszek, de nem számítok Witcher2 szintű erdőkre :)
  • Ryder62
    Én 1360 X 768-ban játszok. Elötte a CRT tudott 1280 X 1024-et. Mikor váltottam azért egy-két (nem sok) játék jóval rondábbnak hatott. Pl mass effect 1. De a 2 meg nem. Minden megszokás kérdése. A mass effect 1-ben a mostani (1360X768) felbontáson olyan recék vannak hogy eleinte nagyon zavart. Aztán szép lassan megszoktam ezt a felbontást meg a játékok kinézetét. Aki meg HD felbontásban akar egy játékot futtatni 60 fpssel, annak meg is van az ára. 50k egy kártya. És szerintem az már baromi sok érte főleg ha az ember úgy játszik hogy meló/suli után hazaérve behuppanva a gép elé, játszik 1-2 órát és jól szórakozik. És nem azon morfondírozik hogy a 2km-el elötte lévő textúra miért ilyen meg olyan. Meg persze nem grafika huszár. Persze ez csak az én véleményem.
  • Ryder62
    Én még mindig azt mondom hogy a gépigény nem ér semmit. Játszottam olyan játékkal aminek a minimum konfigja nem volt meg (max a ram) és még is ment közepes graf mellett 25-30 fps-sel. De játszottam olyannal aminek a minimum és ajánlott között voltam és közepes grafikán játszhatatlan volt, sőt még minimumon is alig volt meg a 30 fps. Szóval minden a motortól függ illetve hogy mennyire optimalizált.
  • koschwarz
    speciel az monitorom max felbontása 1280x1024. nincs is igényem többre. manapság egy viedókártya teszt sem használ már ilyen alacsony felbontás, alap az 19xx vagy mittoménmennyi. :D
  • Nos
    En ev elejen azt terveztem, hogy a Skyrim miat veszek majd ev vegen uj gepet. Nekem is kb 2007es konfigom van. De mivel nemi cfg file irogatas utan most mar a Rage is megy maxon es vegul a Witcher is szepen futott (igaz az csak 1440*, vagy 1600* felbontason. Lenyeg a 4850 es a hasonlo erosseg boven eleg lesz. Nem csak a Skyrimre, de a kovetkezo jatekokra is, amik meg erre a konzolgeneraciora jonnek ki. A kerdes csak az, hogy megjelenes utan egy vagy ket hetet kell varni arra a patchre, ami javitja a kulonbozo konfigokon felbukkano hibakat.
  • Atilorn
    A játékok ajánlott konfigurációi általában a piszok magas felbontás miatt szokott lenni. Én a Intel i3-370M 2,4 ghz Geforce 310M 1 gb Dx10 4Gb ram laptopommal 1280*720 ban szoktam játszani, ami nekem tökéletesen megfelel.
    Ha a skyrim-mel közepes/magas beállításokkal tudok játszani akadásmentesen,(nekem már a 30fps is megfelel) akkor nekem kánaán lesz a november.
  • sanyiiiii
    Kinek mi a rendes gép... Egy 5770/6770 + core i3-2100 kombinációval ha nem igénye hogy minden 1080p vagy magasabb felbontáson max beállításokon menjen hanem képes kompromisszumokra vígan el tud játszogatni az elkövetkező 1-2-3 évben. Olyan játékokhoz amik xbox360ra is kijönnek pedig bőségesen elég. És persze ne felejtsük el hogy nem teljes gépet vesz, tehát nem kell pl hdd/ssd, ház, tápegység (ez a hármas ugye ha épkézláb darabokat akar alaphangon 30-40k).

100k környékén meg manapság már elég jó dolgokat ki lehet hozni, 40ért vehet egy core i5-2400at (vagy 48-50ért egy 2500K-t), 40-45ért már lehet kapni gtx560-at és 6870-et is,ehhez kell még egy alaplap és a +ram, kb 110-120ból kijönne és egy olyan gépe lenne amit erős lenne a "rendes gép" aljára sorolni :) Egyébként valószínűleg valami ilyesmivel járna a legjobban ha ár/érték arányra vásárol, de ez ugye az általa felvázolt összegnek majdnem duplája.

Lényeg a lényeg, manapság abban a kellemes helyzetben vagyunk hogy nem kell 300k-t elkölteni hogy olyan géped legyen amivel az elkövekező 3-4 évben kényelmesen el tudsz játszogatni. Persze lehet bele ölni a pénzt ha a legjobbat akarod, de nem muszáj.
  • wedge31
    Játéknál nem számit, bőven elég a 4gb, max ha grafikus vagy akkor kell 8gb ram a gépedbe.