30713
TES
  • Prince23
    Első 20 perc!

SPOILER HEGYEK!
  • Gruffersten
    Én fel is háborodnék, ha nem börtönből indulnánk. :)
  • Csokis
    Nagyon korán van még, mert a saját hozzászólás számát írtad, amit épp írtál.
  • Muttley
    úgy tűnik, X360-on is nagyon szép lesz

• ratgab
    Ez már valahol tradíció! És mint minden hagyományt ápolni kell. Egyfajta kombinációja az elődökre való visszatekintésnek és tisztelgésnek előttük.

Egyébként belekukkantottam (kb 30-45 másodperc) és, amin először megakadt a szemem (most fogom kapni a kollégáktól a korábbi vitára utalva a röhögő, vigyorgó, bólogató smiley-kat ) az a grafika volt.

Ez a graf. nagyot fog dobni a beleélési faktoron. Elsősorban az NPC-k kidolgozására gondolok, arcok és testfelépítés. Nem vagyok graf. buzi, mint már erről korábban szó volt, de tán még ilyen szép NPC-ket nem nagyon láthattunk. Ha a táj kidolgozásában nem is, de ezen a fronton újabb mérföldkő lehet a Skyrim.
  • ratgab
    Ez PTW-nek ment volna a #2098-ra.... Korán van még .
  • ratgab
    Így van!
  • PiszkosFred
    Minden focimeccs a felsorakozassal, kezfogassal majd a kezdorugassal kezdodik, megsincs ket egyforma :) A TES vilagaban a jatekos midnig egy amnezias avatart iranyit, igy nincs semmi kotottseg (mit csinaltal, ki voltal az elmult 20-30 evedben, stb), szabad kezet kapsz teljesen. Jo ez igy.
  • PTW
    szerintem egyáltalán nem unalmas, hagyománynak hívják. és mindíg máshogy van tálalva.
  • jarlaxxe
    Az egész kezdés baromi sablonos lesz de remélhetöleg a folytatás majd od**sz.
  • grebber
    Kezd kicsit uncsi lenni hogy mindig foglyok vagyunk az elején.
    Pcgames-en ennek volt folytatása is de törölték :(
  • PTW
    megérdemli az aki megnézi.......
  • jarlaxxe
    The Elder Scrolls 5: Skyrim – Az első 13 perc 13 másodperc.

http://rpgames.hu/cikk/the-elder-scrolls-5-skyrim-az-elso-13-perc-13-masodperc
  • csocso14
    Ez a legolcsóbb 8500 Ft és előrendelésnél a kiszállítás díjtalan :)
  • benőmenő
    alapból az oblivionban is trágyák a textúrák, pedig az is már ebben a generációban jött ki. Grafikailag egyedül az arcok, amik sokkal jobbak lettek, meg az új engine-nel még kifacsarták azt a pár plusz poligont, amit a többi engine már évek óta tud.
    Már nincs két hét megjelenésig, szal most kell erősnek lenni és nem előre megnézni videón a meglepiket szvsz.
  • Nos
    Abból, hogy a Földön hogy alakult a történelem arra következtetni, hogy egy másik világban milyen mederben alakul szerintem nem szabad. Eleve itt sem volt egyenes fejlődés, kivéve az elmúlt 1000 évet. De azelőtt léteztek évezredekig stagnáló kultúrák. Sőt Róma a legjobb példa arra, hogy van visszafejlődési irány is. És nem csak a bukás utáni germán törzsek térhódítása miatt volt így. Például az utolsó századokban már technikailag is elvesztek dolgok. Hol volt már 400 után az a rákpáncél, aminek a színvonalát csak a 12-13. században érték el újra.
    És sokszor az egymástól nem túl távol élő népek is egészen más technikai/kulturális szinten voltak. Ezért is van az, hogy pl annak nincs értelme, hogy mikor kezdődött a bronzkor, vagy a vaskor. Csak annak, hogy az adott régióban mikor kezdődött.

Szerintem az Oblivionnak nem megy ellent egy kicsit sem ez a világ. Skyrim eleve peremterület. Kb annyira tér el a központól, mint a 700-as Konstantinápoly Skandináviától.
    És ennek ellenére ugye nem a bizánciak törtek borsot a normanok orra alá, hanem fordítva.
  • ratgab
    Jól is teszed, mert szerintem ez a játék legeleje... Így Spoiler!
  • Csokis
    De, ezt is láttam, ahogy szvsz eddig minden videót róla. Az összes videón nagyon ronda textúrák vannak, sajnos. Dehát ez várható volt.
  • Although
    GTv4
    Akkor te ezt nem láttad? :) Ez szerintem a pc-s legalábbis kb ilyen lesz :)
  • Csokis
    Igen, ez Xbox 360, látszik is az alacsony felbontású textúrákon. Bár, szvsz PC-n se lesz alapból valami szép (inkább a modok után), de ne legyen igazam.
  • Although
    De inkább nem nézem meglepit akarok!!!! :)
  • Although
    Viszont ez szerintem csak a konzolos a pc-s sokkal szebb lesz.
  • Csokis
    Az persze. Viszont legalább gameplay, és lehet nézni.
  • Although
    Ebből tökéletesen látszik bizony a karakterek sokkal jobban élnek mint az Obiban. Élvezetes lesz. :)
  • Although
    Nos a sok okos elnevezte DA3nak de ze bizony a Skyrim :)
  • Although
    szerintem tudod mire gondoltam. :) De végül is mindegy. A birodalom katonái elvileg mindenhol ugyanazt hordják hiszen az Imperial végül is elfoglalta a világot nagyjából. Egyébként ez érdekes lehetne ha beletenék a felszabadító hős figuráját is :)

• Atilorn
    Mivel a vikingek, akikről a Nordokat mintázták a római birodalom bukása után néhány száz évvel később bukkantak fel, és még az telőtől talpig konzerv dobozba öltözött lovagkor előtt eltűntek. Mondták is a fejlesztők, hogy Cyrodiil a tipikus nyugati középkort idézi(14-16.század), míg Skyrim a viking kort(8-11.század). Kifejezetten a viking korhoz megfelelő környezetet akartak megteremteni. Különben is. Az elder scrolls világában soha nem is létezett a római birodalom, tehát baromság azt mondani, hogy visszaléptek az időben.
  • morzsi555
    Ez egy fantasy játék, tök mindegy.
  • Although
    *200
  • Although
    Szerintem az Obliban szimplán középkori páncélokat hordtak az őrök :) És most visszalépnek az időben. Sajna ez szerintem ez a játékosok miatt van. Már akkor sokat nevettem azokon a módokon amik visszahozták a római páncélt. Az Oblivon a Birodalom alkonyán játszódik, és 300 ével később most a szétesés története jöhetne például és nem az római páncél visszahozása. Ez így hülyeség.
  • Atilorn
    200 évvel később játszódik. Valóban, az imperial páncél, kísértetiesen hasonlít a római páncélokra. De ebben is, mint minden fantasy világban ebben is a fejlettség , a középkori színten stagnál, még ezer év múlva is. A pengék páncélja az obliban meg a római és szamuráj páncél keveréke volt. Szóval itt az imperial páncél, a pengék páncéljára fog hajazni.
  • Although
    Valamit nem értek az oblivion már középkornak megfelelő időben játszódott, ha jól tudom a Skyrmi 300 évvel később. Most ezek a concept artok a Skyrimra vonatkoznak?? ez biza így nagy blama.
  • benőmenő
    A witcher 2-ben is hasonló volt, csak azért nem ennyire látványos.
  • Voltan
    LOL, 40 ropi a collectorsért?Ez egy vicc? A feléért talán, talán meggondolnám, de ez így egy rossz tréfa. Mellesleg a szobor sem néz ki valami haj de jól szerintem.

Mindegy, a normált azért előrendeltem.
  • ratgab
    Ez így tényleg nem lenne rossz!
  • Magiszter
    Hm. Az nem is lenne rossz ötlet. Vannak ugye az egybe páncélok, de lehetne rájuk mindenféle kiegészítéseket aggatni, illetve fejlesztésük során egyre morcosabbá tenni őket. Nah majd 11-én kiderül.
  • Nos
    Visszatérve a vértekre:
    Ha viszont a vértfejlesztésben olyan szintek lesznek, mint ami a képen látható, akkor azért ebben is lesz lehetőség.
    kép1kép2

De ezek csak conceptartok, szóval csak reménykedek.
  • ratgab
    Lehet, hogy a sok csatától sebhelyekkel tarkított volt a karaktered+ ha volt rajta pár kiló izom az is sokat vethetett a latba egy ilyen kijelentésben.
  • ratgab
    Ebben van logika! De rablók akár a túlerejükre is játszhatnak, vagy úgy vannak vele, hogy ha le is vágnak közülök párat, legalább nem kell szétosztani a zsákmányt, meg így a megtámadott is fárad.

3 méteres világítószeműnek nem megyek neki teljes lelki nyugalommal az biztos .
  • steweee
    csak a legnagyobb harcosok mernek egy szál ágyékkötőben barangolni egy veszélyes világban, ahol mások talpig vasban és fegyverekkel... :)