30713
TES
  • Although
    Normál játékidőnben abba sem lehetett ha mágus karaktert indítottál akkor indulásnál inteligencia és az akaraterőd volt magas. Ha valaki nem a csaláson törte a fejét akkor nem volt annyira rossz. Annyi hogy feleenyire nem dolgozták ki jl a fajok alaptulajonságait. mint itt és ezzel el is veszett a dolog. Itt a Redguard az redguard, a breton breton etc,etc. Ez tényleg méltó folytatása a Morrowindnek. Az obliivon nem volt. Kitaláltak egy zseniális rendszert meg felépítettek egy hatalmas világot a tartalom meg a tizede volt ennek a Skyrimnek ennyi.
  • SaGa Jr
    Annyiban igaza van, hogy a Skyrim sajnos iszonyat igénytelen lett grafikai szempontból néhány helyütt, bár én nem modokkal hasonlítanám össze (amik optimalizáltak és nem konzolra készültek, így ebből a szempontból a Nehrim bármiylen szép is, nem releváns) hanem az előddel.

Összehasonlításként az Oblivion alapban jobban kezelte és jelenítette meg a havas területeket (valahogy volt dimenziója a hónak itt meg nincs), nem egy fehér vékony skin volt csupán mint most.
    A nagy távolságban lévő terepet is szebben jelenítette meg, valahogy életszerűbb hatása volt, igaz mosódottabb is, de valahogy tömeget, teret éreztetett, itt meg ez az érzés valahogy hiányzik. A növényzet nagyon igénytelen lett ahhoz képest amilyen volt. Az árnyékokon meg dobtam egy hátast. Itt is nyomon értem a visszalépést az oblivionhoz képest(pedig azt még egy 6600GT-vel nyomatta mezt meg kipróbáltam 8600 GT-n ugyanazon beállításokkal és HD6670-el high beállításokkal amin most is játszom).

A belső terek (már ahol nincs hó) szebbek lettek ezt el kell ismerni a Skyrim grafikai előnyének (különösen a barlangokban lévő, gyönyörűen megvilágított erdős szekciók amikből van pár példa, na azok lenyűgözőek a fényhatásoknak köszönhetően, csak ne menjen túl közel az ember a bokrokhoz), de a külső helyszínek összességében tettek egy lépést hátra (vagy másfelet) mert az oblivion bizony jobbat tudott mutatni ezen a téren.
    A víz is szebb lett mint korábban volt ez is jó pont a Skyrim részére. Ellenben ennyire balta arcú (hasogatott képű, szögletes) elfeket nem láttam a Morrowind óta és még ott sem voltak ennyire szögletesek szegények.
  • yesname #4753
    Nekem ez jobban bejön, sokkal nagyobb szerepe van a szakosodásnak, jobban érezni a hatását. Obliban pl. egy varázslat erőssége a pénzedtől is (vagy attól a legjobban) függött. Itt nem, itt nincs lekorlátozva a karakter, hanem igen is szakosodj ha erős akarsz lenni valamiben. Sokkal jobb számomra és életszerűbb, még akkor is ha ezt perkekkel van megoldva.
  • koschwarz
    szerintem tök jó, hogy nem lehet olyan "jack of all trades" (magyarul, ezermester) karaktert csinálni, mint az obliban, abszolut benne van a többszöri újrajátszási potenciál. lehet nem egy kategória, de pl. a dark messiah of Maight and magicet is vagy 6 x játszottam végig, mindhárom karakterfajtával kétszer, mert ott is csak egy irányt volt érdemes fejleszteni :D
  • Molnibalage
    Igen, megtettem. És akkor jöttem rá, hogy emiatt van magas FPS. Nem vagyok grafikahuszár, de azért valahogy engedhetnék, hogy feljebb tolja az ember a látótávot. Texedittel nem lehet ezt megtenni?

Őszintén szólva meglep, hogy fullra húzva az én kb. 3 éves konfigomon simán megy a cucc. (E8500 kicsit húzva, 4 GB RAM, ATI 48501 GB RAM. Semmi különös, már 3 éve sem volt nagyon az.)
  • Sir Quno Jedi
    Soul gemtől függ elsősorban szvsz., meg a skilledtől (tán a tárgy minőségétől is). Ha nagy a gemben a lélek, meg jó a skilled és pluszokat ad, akkor jó lesz, ha nem, akkor hót gagyi 1%-o szar.

Én már jópár tucat varitárgyat szétkaptam. Mentek a lecsóba. :D
  • yesname #4749
    Igen, a "megsemmisítésekor" megtanulod az enchant effektet.
  • koschwarz
    igaz, most tényleg rágyúrtak a tps nézetre, és hívják bár "casual"-os hozzáállásnak, de szerintem mindenképpen jót tett a játéknak - mert jól néz ki - ez a sok fasza kivégzős animáció. persze lehet hogy 150 óra és 3000 ellenfél kivégzése után már unalmas lesz, ki tudja :DDD
  • Although
    Most is azt mondom az obli rendszerre a tökéletes csak rendesen meg kellene csinálni. De valószínű a Bethesda foga is beletört. Mert ezt jól megcsinálták de ez egy kapcsolós rendszer az meg az életet modellezi. vannak erősek agilisek, gyorsak szerencsések. Nyilván túl sok munka lett volna jól megcsinálni azt vagy túl bonyolultnak tartották,és csalni is lehetett vele. Nyilván ha bárd karaktert csinálnék akkor kellene a lucks nagyon.
    De játékba ez tökéletes de nagyon értem a hardcore prsek egy jó része miért nem barátkozik meg vele. Mert ebből hiányoznak dolog. Abból semmi nem hiányzott. Csak nem volt jól kivitelezve sajna.
  • Sir Quno Jedi
    A textúrák szarok, ez igaz, node ez alapvetően konzolgamma. Vagy lesznek HD textúrák ehhez, vagy sem. DE a terep az murva. Meg főleg a látótáv. Mindent fel kell húzni maxra. amit csak lehet és úgy körbenézni tiszta időben egy magaslatról. Lám-lám...
  • Molnibalage
    Azt jól értettem, hogy az enchantolásnál csak úgy tudok tanulni, hogy varázstárgyakat megsemmisítek és ellesem a fogásokat? Ez azt jelenti, hogy az adott feture-t tanulom meg - pl. gyors regen, plusz stat, stb. - de a mértéke az a skilltől függ majd? Vagy az item + skill kombótól?
  • koschwarz
  • Voyager5
    Köszi!
  • Molnibalage
    Márpedig nem felejtem el. Már viszonylag közel is olyan lowres textútákat használo, hogy ehaj. Pedig mnident fullra húztam.

Az erdők kidolgozottsága közelében nincs pl. annak, amit a Nehrimben láttam TES IV motorral.

Itt.

0 PS munka van az első kép kivételével, nagy része saját kép.

(Modjuk a TES IV megfekteti a gépemet, ez meg nem. Majd otthon rakok fel képeket a Skyrimről.)

• mike01010101
    Itt azért egész jól kidolgozták, ahogy csap a kétkezes karddal és kicsit elviszi a kard súlya és a lendület, az példaértékü.
  • yesname #4740
    Hát basszus, ezt a perk rendszert iszonyat jól kigondolták (ágak vannak és szintkövetelmények az aktiválásukhoz). Akárhogy is nézem még az egyszerűbbnek számító íjász-assassin karakteremnek sem tudnék kimaxolni két ágnál többet, pedig annyira jó lenne :)
    Vannak itt rendesen osztályok és szakosodások, amit ki is kell használni, mert vagy profi azokban, melyek az osztálynak megfelelnek vagy többől kevesebbet tud csak és ez elég rendesen számít.
    Enchantolok is a karimmal, de a perkeket vizsgálgatva rá kell jönnöm, ha nem rakok az enchantolásra akkor hiába, mert óriási előnyöktől esek el. A perkek viszont kellenek a Light Armorra, Íjászatra, Lopakodásra, One Handedre lol. Közben meg jó ha kimaxolni ezekből csak két ágat tudok majd.
    Hát basszus le akalappal azok előtt, akik ezt így kiötölték.

Emlékszem Although mennyire pesszimistán állt hozzá szinte mindenhez megjelenés előtt és nagyon örülök, hogy ennyire tetszik neki is a rendszer. Nem szerettem volna, ha csalódás éri, mert látszik rajta, hogy nagyon szeretné ha jó lenne minden negatív szava ellenére :)
  • Nagydög
    Azert jo lenne, ha legalabb az inventoryban latszana a karakter, mert mar elofordult, hogy veletlenul mellenyomtam, es jo ideig alsonadragban, bor alkarvedoben meg csizmaban dzsesszeltem a hegyen, a nepek meg gondolom neztek, hogy nem is tudtak, hogy buzibar nyilt a kornyeken.
  • Sir Quno Jedi
    EZt sürgősen felejtsd el... EZ nagyságrenddel szebb bárminél. Közelre a W2 jobb, de terepen ez győz.
  • mike01010101
    Biztos valamit rosszul fogalmaztam, mert szerintem is jobb mint a fallout csak ahhoz hasonlítottam, de annál szebb és jobb.
  • Fpocok
    Ne kommenteljetek már ilyen gyorsan. Nem tudom elolvasni őket...
  • TVelvet
    :DDDDD

Milyet röhögtem úristen. :DDDD
  • Although
    Valamenyire használható a tps is és tényleg több fatalítitt kapsz nekem mindkettő tetszik de lesősorban valóban ez fps és abban tökéletes.
  • Molnibalage
    Egyszerűen nem kell ezt kihasználni. Ennyi.

Egyébként tényleg vicces, hogy nem írtak bele olyata kódba, hogy ne vágass hozzá mindent egy karakterhet követekezmény nélkül. Talán egy patch javítja majd ezt.
  • Flora2
    Loot-ként is lehet mammutagyarat találni. Nekem pont akkor élt ez az agyaros megbízás, amikor bounty-ügyben egy bányába mentem a bandavezért megölni. Na ott a bányában pl. volt egy szekér, megpakolva tele agyarral.
  • Although
    Hát így egy kicsit izgatott vagyok mik lesznek :)
  • koschwarz
    mondjuk sosem értettem, minek raknak bele EGYÁLTALÁN tps nézetet. mindig is az FPS nézet volt az egyik megkülönböztető jegye a TES-nek. csak azért van 3. személy, hogy megnézd magad kívülről. ezért is nincs annyira kidolgozva, szerintem.
  • Although
    Nos akkor én vak vagyok mert ez még a fallouthoz képest is jobb..Nem tudom feltűnt e pl. A nyak és a test között nincs vágat?
  • SaGa Jr
    Az se rossz. :)
    Esetleg blizzard vagy valami villámos cucc (azt szeretem mert a mágiahasználókat rendesen szivatja, ugyanis csökken tőle a mana pontjaik száma is).
    Varázslatként is jól jöhetnek de gondolom ezek legalább adept ha nem még komolyabb varázslatok.
  • Molnibalage
    A G4-gyel nem játszottm, de a "elgothicosodik" résszel egyetértek.

Még valami. Tudna valaki screenshotokat felrakni ultra felbontáson? Mert szép, szép, de azért én szebbre számítottam. A belső terek gyönyőrűek, de a külső táj tekintetében a Gothic 3 szebb volt ennél sokszor. Fura.
  • athlay
    Igazából erre a jó megoldás az Illusion. A láthatatlanság nagy királyság, illetve a chameleon+lopakodás is. Én most így megyek, nagyon vicces dolog, szépen egyenként levadászni a dungeonökben a moncokat.

Ehhez a stílushoz persze nagy óvatosság és körültekintés kell, de nekem nagyon bejött. Meg persze tűzerő és b***tt sok mana, hogy ha esetleg neked esik a szabadban egy sárkány, azért tudj mit kezdeni vele :)
  • Although
    Ezt tegnap láttam a guminija forumon de nagyon jó reméljük kijavítja a Bethesda. Az old school rpsek jól szórakoznak rajta azt látom.:)
    bug
    Kicsit szomorú vagyok hogy ilyennel töltik az idejüket. Az eszük az megvan hozzá azt tudom de akkor is :(
  • Sir Quno Jedi
    VAGY firestorm scroll pl. és körülötted mindenkinek rossz lesz... :D
  • mike01010101
    Pénteken vettem a játékot, a hétvégén egy jó 20 órát nyomtam (14-es szinten vagyok) leirnám pár gondolatomat, kivancsi vagyok ti hogy látjátok.
    Először is a játék nagyon tetszik. Ez végülis az Oblivion+Fallout+Gothic. Észrevettem már rég, hogy ha egy szerepjáték "elgothic-osodik" az mindig az előnyére válik. Mikor elkezdtem egy bányában ércet kitermelni azt gondoltam ez akár az igazi gothic 4 is lehetne.
    Az Oblivon-hoz képest mindenben előrelépett a Sykim és végül is ez a lényeg. Az már más kérdés hogy fejlődött-e annyit amennyit fejlődhetett volna 5 év alatt és amennyit a hardware fejlődött ez idő alatt (egy magos -> 4 magos, stb). Erre a válasz szerintem, hogy nem. Nem érzem rajta azt a tökéletességre törekvést mint az assassin creed vagy uncharted sorozaton (és ez nem játék stilus kérdése). Én külső nézetből játszok, (nekem a belső nézetből kardozás mindig hadonászásnak tünik, ez egyéni) az animációk egész jók, érezni a kard súlyat mikor suhint, viszon egy olyan alap dolgot kihagyni mint amikor az egér fordul is utana arrafordul a karakter animációs fázis nélkül az durva. Az utóbbi időben a First Templar-ban láttam ilyen favágó dologot, máshol nem már évek óta. Lehet hogy ez apróság de nekem fontos.
    Hagytak szépen ziccereket a modereknek, de talan ez sem baj.
    Azt a vak is látja hogy ez ugyanaz az engine ami az oblivion és a fallout alatt futott, bármit is mondtak a fejlesztők erről.
    Végül is nekem a fallout jobban bejött, mint az oblivion annak idején, úgy én elégedett vagyok az első napi vétellel.
  • SaGa Jr
    Voyager5:
    Sárkánycsont és sárkánypikkely a dragon vértekhez jó (100-as smiting kell hogy az ehhez tartozó perk aktiválható legyen). A csontból heavy vértek és pajzs készülhet, a pikkelyből light vértezet kreálható.

SzirmosSzisza:
    Láthatatlanság löttyöt ezért kell tartani, illetve ezért kell képezni a delikvenst egykezes fegyverek használatában is, hogy mikor lebukás van, akkor fel kell pattanni, hárítani, csépelni vagy menekülni.
  • Sir Quno Jedi
    Hótrollokat van ahol egymás után vagy 4-5-öt kell leírtani. Nekem sosem okoztak gondot.
  • PiszkosFred
    Felesleges elarulniuk egyelore, alig 3 napja jelent meg a jatek, kar ezzel osszezavarni a nepet. Egyszeruen csak megnyugtattak picit a x-konzolosokat, hogy "nyugi, tudjuk hogy a PC-s szebb es jonnek ra usermade modok, de cserebe ti kaptok valami extra XBOX only cuccot". Valami aprosag lesz, nem gameplayt befolyasolo.
  • Molnibalage
    Hát igen. Az íjjal számomra művészet kicsit is mozgó célt eltrafálnom...
  • Although
    Hm vannak akik szeretik a meglepiket és nem szeretik ha ellövik őket mondjuk én nem olvasom el de pár szót sajnos mindig elolvasok mielőtt elkapom a szemem :( Szerintem, érdemes lenne tanulni Pretoriántól. :)
  • SaGa Jr
    Két megoldás van a helyzetre. A nehezebb, hogy elcsatangolsz mamutot verni (az óriások nem fogják jó néven venni). A másik a könnyebb megoldás, amikor is bemész a helyi vegyesboltba és veszel (mert lehet ott kapni én is onnan szerváltam).
  • SzirmosSzisza
    Meg íjra is.

Akartam is kérdezni, hogy később mennyire életképes az íj ? Mert ugye én szépen ellopakodok, de ha rámront valaki, akkor lófszt nem tudok csinálni :/