TES
  • SaGa Jr
    Annyiban igaza van, hogy a Skyrim sajnos iszonyat igénytelen lett grafikai szempontból néhány helyütt, bár én nem modokkal hasonlítanám össze (amik optimalizáltak és nem konzolra készültek, így ebből a szempontból a Nehrim bármiylen szép is, nem releváns) hanem az előddel.

Összehasonlításként az Oblivion alapban jobban kezelte és jelenítette meg a havas területeket (valahogy volt dimenziója a hónak itt meg nincs), nem egy fehér vékony skin volt csupán mint most.
    A nagy távolságban lévő terepet is szebben jelenítette meg, valahogy életszerűbb hatása volt, igaz mosódottabb is, de valahogy tömeget, teret éreztetett, itt meg ez az érzés valahogy hiányzik. A növényzet nagyon igénytelen lett ahhoz képest amilyen volt. Az árnyékokon meg dobtam egy hátast. Itt is nyomon értem a visszalépést az oblivionhoz képest(pedig azt még egy 6600GT-vel nyomatta mezt meg kipróbáltam 8600 GT-n ugyanazon beállításokkal és HD6670-el high beállításokkal amin most is játszom).

A belső terek (már ahol nincs hó) szebbek lettek ezt el kell ismerni a Skyrim grafikai előnyének (különösen a barlangokban lévő, gyönyörűen megvilágított erdős szekciók amikből van pár példa, na azok lenyűgözőek a fényhatásoknak köszönhetően, csak ne menjen túl közel az ember a bokrokhoz), de a külső helyszínek összességében tettek egy lépést hátra (vagy másfelet) mert az oblivion bizony jobbat tudott mutatni ezen a téren.
    A víz is szebb lett mint korábban volt ez is jó pont a Skyrim részére. Ellenben ennyire balta arcú (hasogatott képű, szögletes) elfeket nem láttam a Morrowind óta és még ott sem voltak ennyire szögletesek szegények.