30713
TES
-
Fletley9 #4715 köszönöm így már meglesz :). egyébként 12-es wood elfem van jelenleg a tolvaj céhes küldetéseket csinálom. a fővan ráér bőven. a hó trollnak ofc 2 hit voltam:) -
#4714 Amúgy ezek a sárkánycsontok mire jók?
Még nemsikerült rájönnöm. -
SaGa Jr #4713 Mihez kellett csalás az Oblivion-ban hogy összehozd a szuper karaktert? Csalás nélkül is ment a dolog, csak időigényes volt. -
Nagydög #4712 Apropo csontvaz. Egy leanyzo mammut agyarra ahitozik. Sokfele hegyekben hevernek a mammut koponyak, rajta akkora agyarral, mint egy kisebb szeker, de azokat nem lehet osszegyujteni. -
#4711 Baze, most mehetek oda az ötödik sárkányomért! D:DD Mind1, úgyis be akartam iratkozni. -
SaGa Jr #4710 Nem öregasszony, hanem hölgyemény (fiatal csajszi). A felett meg annyit jelent, hogy a település egy hegy lábánál van ami déli irányban van a településtől. Na ennek a teteje felé van a csajszinak a kalyibája.
A tanítás alatt annyit kell érteni, hogy elmagyarázza és gyakoroltatja veled a lövöldözést (skill ettől nem fog fejlődni).
A kérdéses település meg a lerombolt indulóhelytől nyugatra van.
A lopakodáshoz csak annyi kell, hogy észrevétlenül mozogj olyan helyen, ahol vannak mások is. Akciózni nem kell (bár lesből, lopakodva gyilkolászás és lövöldözés is fejleszti).
-
#4709 Elvileg egykezes fegyókra él, nem? -
Although #4708 Ja persze rendes játék időt játszva nem végtelenségig mindkettő jó az egy kicsit összetettebb variálhatóbb volt. Az igaz viszont itt nem tudsz semmiképp full, gyors, extra szuperhőst gyártani csalással. -
Nagydög #4707 Ha lopakodasbol bekuldok a gyanutlan rosszarcuak kozze egy tuzgolyot, arra is el a sneak bonusz? -
athlay #4706 Ma hajnali élmény: Elmentem destruction-t tanulni a college-be... Jövök ki az udvarra, hát nagy bődülés, egy sárkány repdes odafenn. Kezdtem örülni, hogy hát ez milyen vidám lesz, a többi mágussal majd lazán lenyomjuk, erre a sok köcsög elkezd futkosni fel alá, b***tak harcolni.
Na jó, elkezdtem lőni a sárkányt, erre leszáll az udvarra, lehel. Berohanok az oszlopok mögé, hogy ne találjon el. Sárkány óvatosab közelebbcammog, bedugja a buksiját az oszlopok közé jobb oldalon. Mivel a mana épp elfogyott, óvatosan átsunnyogok az oszlop túloldalára. Sárkány gondolkozik, majd hirtelen visszakapja a fejét, átrakja a baloldalra és fúj :D
Healing poti bekapcs, rohanok az oszlopok között, az meg teker utánam :D
Tisztára mint a Shrekben... Aztán a végén megdöglött persze, ott maradt a csontváza az udvaron...Jövök vissza nem sokkal később, hát a mágusok sápítoznak, hogy milyen dolog ez, már itt is sárkány, aztán az egyik odajött és közölte, hogy ezt most akkor mégis ki fogja innen eltakarítani... Bazz... -
Although #4705 Szóval senkinek semmi titkos info mi lesz a dlckben? :( Ilyen jól titkola a Bethesda.. A fallout NV-nél korrektebbek voltak előre kiették mi lesz..Nagyon kíváncsi vagyok milyenek lesznek. Annyit hallatom nagyjából az Obli kieg szintjén lesznek. Az nagyon jó lenne azóta se láttam ami méretben megközelítette volna azokat. -
SaGa Jr #4704 100-as lehetsz mindenből ha elég ideig játszol, mindössze a perk-ek terén nem fogod tudni elérni azt, hogy mindenhol minden meglegyen. Ez a növekvő szintlépésigény előnye/hátránya (ki hogy látja, én előnynek nevezném). -
#4703 Ne aggódj, lesz, mikor ketten sem tudjátok a sokszáz aranyas cumókat elcipelni, annyi akad. Amúgy meg 5000 pénz egy alap ház és ha nincs, akkor nem lesz ládád amiben tárolni tudod a cuccaidat. A sárkánycsontok+pikkelyek stb. meg iszonyat nehezek, nekem már annyi van, hogy csak azokkal fullon vagyok. Szóval kell a ház és a társ is nagyon. -
Flora2 #4702 Aha, igen. :) Majd látsz olyan fegyvereket, főúri házak lezárt tárlóiban, hogy a nyálad csorog utána... A karakterem nem lop, még egy fűszálat se loptam el eddig, de amikor a Companions-nál szétnéztem lent a living quartersben, nagy önfegyelem kellett ahhoz, hogy el ne lopjam az a csodás íjat, amit ott láttam... -
Fletley9 #4701 Na egy-kát kérdés nálam is. jelenleg íjász-tolvaj karakterrel játszok és lenne pár kérdésem. korábban említette valaki ,hogy egy f betű falu felett(?) van egy árválkodó ház ahol egy öregasszony ha rendes vagy vele tanít íjászatot és egy jó íjat is ad a végén. na ez pontosan hol is van? tegnap elmentem az eddig ismert F kezdőbetüs faluknál körbenéztem, de nem találtam. (asszem három darabnál fordultam meg.)
a másik pedig a sneak skill most mitől fog növekedni? mert gyakorlatban még nem jöttem rá, ha csak osonok ellenfelek közelében vagy kell akciózni is? -
SaGa Jr #4700 Én aljas gyilkos karakter indítottam, az bizony harcol sunnyogásban is.
Míg távol az ellen addig lövi, ha meg közel van akkor jöhet a hátba döfködés, a szorzóval való sebzés (lopakodás és észrevétlen támadás kombináció).
De mivel ezzel elég lassan fejlődik például a one handed fegyverek értéke így, bizony van hogy rambózik a manusom (ilyenkor Hp regen lötyi, tárgyak a karakteren nagyon sokat segítenek az életben maradásban). Időnként még az ellenfelet is gyógyítom ha túl hamar kipurcanna (és nem jelent egyébként túl nagy veszélyt, így gyakorlásnak megteszi). A karakteremet egyébként stamina irányba fejlesztettem a sok cipelhető cucc miatt (rengeteg itóka és alapanyag azért tud terhelni, ahogy a fémek is mert a kovácskodás must have a fegyverek turbózása végett). -
Although #4699 És az is igaz így legalább nem lesz mindenből minden 100-as tehát lehet így meghagyom én is talán még jobb is az rpghez ez a rendszer. -
Although #4698 Nos jól összefoglaltad,
De azért ha megmaradt volna a strenght meg mondjuk a speed kicsit variálhatóbb lett volna. De így is jó. A modokkal behozott vámpírokhoz kell a speed. persze az is lehet nem véletlen szüntetek meg baromi szívbajt hozó modon felturbozták a speedel a vámpírt. +20-as speed értéknél megmozdulni se tudtál ellenük. :) -
#4697 Meg obliban azért kellett magadat ilyen hülyén fejleszteni, mert ha aludtál, szintet léptél és a sokat használt képességek tulajdonságaira tehettél sok pontot. Tehát "előtte" jól fel kellett húzni ezt a lehetőséget a maxra. Így ez végülis csalás volt. Itt nem. Ezzel nem lehet (úgy) trükközni. Amit használtál az nő és van három fő értéked kész. -
Nagydög #4696 Amugy is fura. Kitakaritott erod pincejeben halmokban all a mindenfele cucc, amibol szabadon valogathatok, kiveve egy doboznyi nem tul ertekes pia, mert azt csak ellopni tudom. Kitol? -
Flora2 #4695 Hát öszvér-szempontból egyelőre nincs szükségem társra, nagyon válogatós vagyok a lootolásban, ami nem ér legalább 100 aranyat, azért le se hajolok, otthagyom. -
SaGa Jr #4694 El lehet passzolni a lopott árut is a megfelelő helyen, illetve ha növeled a speech skill-t akkor az is segít (az egyik perk ezt tudja ha jól emlékszem).
Plusz nem kell feltétlenül tárgyakat lopni, elég csak pénzt elemelni, esetleg kulcsokat és fogyóeszközöket. Azzal jól fejlődik a skill és mégsem lesz tele eladhatatlan lopott áruval a karakter. -
#4693 El lehet adni a lopott cuccokat is term. csak megfelelő kapcsolatokkal a megfelelő embereknek... :D -
#4692 Obliban nekem is volt lopakodós mágusom (magas szinten láthatatlan is és detektálhatatlan is simán), de az inkább thiefmage úgy már. Itt szemtől-szemben támadok és terrormage effekt. Ehhez meg kell a társ. A sunnyogáshoz persze hogy nem kell, sőt akadályozna. Sunnyogással nem harcolsz ugye senkivel, max. akit tényleg meg kell ölni, azt ledöföd azt haller. -
#4691 A lopkodásnak mi értelme van, ha semmit nem tudsz eladni? Csak saját használatra? -
SaGa Jr #4690 Most nem azért de ugyanezt itt is meg tudod csinálni mert a metodika változatlan maradt. Csupán pár skill ki lett véve és a szintnek most annyiban van szerepe, hogy az határozza meg mi és mennyivel növekszik (tehát Hp, Stamina vagy Mp, nem pedig a tulajdonságodtól függ mint korábban).
Itt is ugyanúgy csipkedtetheted magad egy gyenge ellenféllel hogy fejlődjön a blokk, a vért, majd használod a gyógyítást hogy fejlődjön a restoration. Szép vagy sem, a játék legelején a macis résznél például addig gyakoroltam a lopakodást míg az felment a kezdeti 15-ös értékéről 50-re (a karakter meg fejlődött 4 szintet vagy 5-öt).
Ami más, hogy itt a szintedtől függ mennyi skill fejlődés kell a következő szintlépéhez. Elsőről másodikra elég 4 vagy 5, de például 19-ről 20-ra már tizen sok kell. 29-ről 30-ra ha jól emlékszem huszon valamennyit kellett fejleszteni.
Emellett nem kellenek társak, nélkülük sem esélytelen a karakter, csupán más megoldásokat kell választania. Esetemben a számtalan kikutyult méreg sokat dob a hatékonyságon mikor távolról ritkítom az ellen sorait lopakodva, vagy közel megyek és nyakvágást kapnak tőrrel. Amikor volt mellém adva valaki az mindig lebuktatott, lassított, feleslegesen harcba keveredett ott ahol én elsunnyogtam volna. Jó párszor lecsaptak persze, de újragondolt taktikával megoldódott a probléma egyedül is.
Harciasabb vagy sunnyogós delikvens mellé nem kell plusz segítség, de ha van az jól jöhet. Ám nem létszükséglet.
Mágiahasználó mellé persze jó ha van akit addig ütnek míg a csiribá (vagy né) éppen töltődik, de ezt is lehet gyorsítani felszereléssel és magad keverte mana regenerációt gyorsító lötyikkel. Majd ha befejeztem ezt a delikvenst (az még odébb van) kipróbálom mágiahasználóval is a játékot, de magamat ismerve úgyis lötyizés lesz ami növeli a lopakodást, láthatatlanná tesz vagy egyéb módon kerülhetővé teszi a felesleges konfrontációt). -
Although #4689 Valakinek van titkos infoja mi lesz az első dlc csomagokban? -
#4688 A társ az egy öszvér, rengeteg cuccot el tud vinni HELYETTED. Az már csak hab a tortán, hogy le tud rólad húzni pár ellenfelet. -
Nagydög #4687 Nem t'om. Esetleg a destruction es restoration, vagy alteration komboval... -
Although #4686 space-magic-active effects. -
#4685 Pedik egy fire atronach, meg felnyomot tűzmágiák igen hasznosak.Ugyanis aki már ég, az pluszban jobban sebződik pl. a firebolt-tól, stb. Felgyújtogatjátok egymásnak az ellenfeleket és voilá. Meg sok lény erre-, vagy arra az elemre immunidabb. De ha 1xrre két elemmel sebzed (pl. tűz és villám), valamék csak kinyírja a genyát, akkor is, ha gőzöd sem volt melyik hat rá. Arról nem beszélve, hogy van néha ilyen kifolyt olajos izé a talajon, na az gyúlékony, a többit rád bízom. :D -
Flora2 #4684 Szerintem simán, én Bleak Falls Barrow-t szinte végig destruction-nal harcoltam végig, és egyedül voltam, ráadásul nem is a magicka az erősségem, hanem a stealth dolgok.
Ami meg a csatlósokat illeti, én még nem döntöttem, hogy nekem lesz-e, nekem hangulatos egyedül is mászkálni, de érdekes, amit Ma'iq the Liar mondott nekem az úton (hehe), hogy "sokan szeretnek társsal mászkálni, de az én tanácsom inkább az, hogy jobb egyedül menni". Persze ő egy Liar :) szóval, ki tudja, de úgy tudom, Ma'iq a Bethesda hint-jeit szokta mondogatni. -
Hunor1 #4683 hALI.
aZT HOL LEHET LÁTNI HOGY BETEG VAGYOK-E, VAGY HOGY FERTŐZÖTT????
néha megjelenik egy vékony folyamatjelző /szürke a színe/, az lenne ami mutatja? -
bega82 #4682 Hmmm kár! Pedig nem szeretem az ilyen idézős varázslókat, én magányos mágus akarok lenni! Na megpróbálom majd legkönnyebb fokozaton, aztán meglátjuk! -
Although #4681 igen de míg egy xp alapnál a questért kapsz pontokat itt ha nem harcolsz nem fejlődik a karid. Emiatt sok rps átkozza ezt a rendszert holott jobbb mint az xp alapú. Életszerűbb. A Fallout New vegasnál például agybajt kaptam hogy az okos Obsdidian iszonyat magas pontokat adott a questekhez hogy ne lehessen csak kalandozással fejlődni. De mondjuk el lehet viselni azt is. Kétségkívül a tradicionális rp talán utolsó jól sikerült tagja. Szerintem előbb utobb átálnak a Bethesda által kitalált rendszerre a többiek is. Mivel logikus a questér rewards jár, és a képességek fejlődése az igazi megoldás..szerintem -
#4680 Amúgy breton, esetleg dark elf és csak mágiára teszel végig, plusz destruction és conjuration, más nem kell. Az elején nem. Lényeg, hogy a magicka-t és a visszatöltését növelő cuccokat viselj és a dektruktív mágiákat olcsóbban kasztolósak is jók. Breton amúgy elszívja manába a rálőtt mágia egy részét, van ilyen képessége, csak aktiválni kell (azt meg nem mondom hányszor műxik, asszem csak naponta, mindig elfeledem használni). -
Although #4679 De pl TIE moddal már egész élvezhető lett. Persze mg azzal is max 60% a Skyrim világához képest. -
#4678 Társ és idézett lény nélkül esélytelen vagy. Életben nem lesz elég manád és nem fog elég gyorsan visszatöltődni. Akkor meg kénytelen lennél egyéb fegyókat használni, az meg már battlemage. -
Although #4677 igen sajna ez vot az egyik nagy hibája :( Az obliba rengeteg munkát öltek a világ méretébe meg a rendszerben miközben nem rakták fele ennyire jól össze mint ezt. -
Although #4676 10 skill növekedés egyenlő egy szintlépésel. tehát nem xp alapú, ha a kard képpeség 35-45 re vagy egyebbekből összejön akkor szintet lépsz.