30713
TES
  • tobias88
    Én már 2 ilyennel találkoztam, mindegyiken ez volt írva (Farengaron kívül)...
  • Flora2
    Ezt a játéktippet nem is láttam, kösz, én is csodálkoztam, hogy ugyanazok a cuccok, amik eddig Steal kategória volt, kicsit később átváltoztak elvehetővé.
  • ratgab
    Mint már írtam expert szinten nyomom.

Hát engem harcossal is meg tudnak fingatni a bandit chief-ek! 1v1-ben leverem őket, de ha van egy társ, akkor már nehezebb a dolgom (persze vihetnék én is magammal segítséget, de ezt még nem próbáltam).

Minap úgy jártam, hogy lementem 1 bányába és egyszerűen nem sikerült egyenként kicsalni az ellenfeleket. Így egyszerre küzdöttem meg 1 bandit chieffel, 1 bandit outlawval és egy bandita mágussal. A legtöbb fejtörést a mágus okozta. Minden bevetettem (2 banditának olaj volt a talpa alatt azt is meggyújtottam, meg meg egy másik csapdát is aktiváltam, és így is csak szerencsém volt, hogy 1 ütésből tudtam hatástalanítani a mágust).
  • JethroHUN
    Akkor tudkó hogy a sárkány miatt pikkel, el csortam a kiljét
  • bega82
    Rád akar verni valami balhét, és ezért be akar feketíteni... gondolom én. :)
    Nekem is volt egy ugyanilyen, csak valaki mással, nem Farengar volt. De még egyelőre nem foglalkoztam vele, más quest-eket toltam.
  • JethroHUN
    Az az elf íj az pont egy expert záras display casebne volt, és az pont piros
  • JethroHUN
    Jah erről jut eszembe, megtámadott 3 Hired Thug nevezetű npc, csak úgy a puszta közepén, volt náluk egy contact nevű parír: Farengar (a Whiterunbeli mágus csóka) megbízásából öljenek meg mert tolvaj vagyok?! De kérem egyszer sem kaptak el lopásért... meg sztem nem is loptam semmit Még bountym sincs Whiterunban, se Farengar nem ellenséges, szal nem értem...
  • yesname #4869
    Még mindig ugyanott tartunk: egy pluszt adó dolgot hogy váltasz ki? Ha adsz a társnak fegyvert, akkor az a plusz nem létezik nálad vagy mi? Na mind1.
    Ne mondja már azt nekem senki, hogy a +100% sebzés az nem előny LOL
    Nem beszélve pl. a sneak attack többszörös sebzéséről vagy arról, hogy egy elkészített heal potion 5x annyit gyógyít, vagy egy méreg 5x tovább tart/hatásosabb.
    Mellékesen kicsit át kéne nézned a perkeket és használnod őket expert/master fokozaton, mert normálon elhiszem hogy nincs olyan jelentősége.
  • MaRee
    Ha el akarsz venni egy tárgyat és nincs pirossal oda írva felé hogy Steal, akkor nem fognak miatta bántani.

Guilden belül pedig azért vannak kipakolva a cuccok, hogy el lehessen venni ingyen.
  • SaGa
    Azért kíváncsi leszek, hogy a vérfarkasok mikor küldenek rám valakit, mert az elf íjamat tőlük emeltem el. Igaz, náluk nem lehet kereskedni, így nem tűnik fel talán...
  • JethroHUN
    Azért lehet ezt-azt elvenni, mert kis írja a játék betöltéskor a tippeknél, ha megkedvelnek az emberek akkor megengedik h elvegyél pár dolgot, ugyan így ha követőd is megengedi h elszedj tőle kisebb értékű dolgokat.
  • SaGa
    Több is van. Legalább 5, de lehet, hogy több. Az egyiket megtaláltam, egy másiknál (az ötös) nem tudom, merre van a cucc.
  • Molnibalage
    Nálam minden RPG, amire X órát írtak mindig volt vagy 2-3-szor annyi alsó hangon. Nem vagyok kapkodós.
  • JethroHUN
    A 3X sneak dmg-t a Sneak skill fában találod, elég a végén van.

De sztem a késes rugó kari sem lehet rossz, már ahogy ellenfeleknél tapasztaltam, skill fában +30% crit chance-t lehet kihozni pl, sneak attakhoz meg 6xosat. Az én karimmal történ már olyan h több mint 50% hp-val azonnal leszúrt kis késsel
  • SaGa
    Pár élmény két nap után:
    Többféle karaktert indítottam, részben próbából, részben mert a másodiknál (sötételf, akit kardos mágiás karakterre akartam gyúrni, de aztán elcsábított az íjászat, és egy idő után kényelmetlenné vált a karakter) elszúrtam a fejelődési irányt. Közben rájöttem, hogy már a kezdést is kétféleképp lehet megcsinálni, ami hosszú távon ugyan nem sok eltérést hoz, de mégis más a feelingje a két módnak.

Valahogy ki kellene kapcsolni az elején a szekerezést...

Utoljára egy tolvaj macsekot indítottam. Emiatt pl a mammutagyart a high jarl hálószobája környékén szereztem be. Érdekes ódon ezt el kellett lopni, míg a pénzes zacsikat simán el lehetett tenni.
    Innen-onnan összeszedegettem a flelszerelést. Pl a fegyverboltos házát éjjel feltörtem, elemeltem egy acél tőrt a pultról. Nem vette észre senki. Pár nap múlva a nyakamba esett 3 baromi erős (ennek a karakternek legalábbis) felbérelt thug. Érdekes, hogy az őrség egyáltalán nem foglalkozott azzal, hogy egy békés járókelőt 3 rosszarcú ki akar nyírni a város közepén. Nagynehezen, rengeteg futkosással meg létyóval sikerült elrendezni őket és kiderült, hogy a fegyverboltos bérelte fel őket, mert valahogy kiszúrta, hogy tőle loptam a tőrömet. Azért gondolom így, mert mást nem nyúltam le tőle, és nem is buktam le.

Amúgy sok újítás, ami az Oblivionhoz képest bekerült (favágás, bányászat, fegyver és páncél gyártás) a COBL modból való. Meg még jópár mod visszaköszön, látszik, hogy figyelték a tesnexust a fejlesztők.

A grafikával csak annyi bajom van, hogy míg az Oblivionban a tereptárgyak (konkrétan a fák, fű, bokrok) 3 dimenziósak voltak, itt most papírlapokból kivágott levelekből vannak összerakva. A távoli tájaknak sincs mélysége, olyan, mint egy nagyméretű festmény. Nem nagy baj, de visszalépés.

Pár óra játék után elfogy a memória, vagy nem tudom, de nagyon belassul. Kilép, újraindít és minden visszaáll a normál tempóra.

Amúgy a kivégzést vezénylő imperial parancsnok simán lemacskázott: No macsek, most te jössz...
  • bega82
  • haxoror
    illusion
  • JethroHUN
    Én pont ezért akartam battlemage stílusú karit, heavy armor + kar + spell. Lesebem spellel majd lecsapom karddal, nem működik, csakis a dual castingnak van tényleg nagy sebzése. De szerintem a heavy armor az a mana regen-t is vissza fogja. (csak tipp)
  • deniro2
    Morrowindben sem volt xp.
  • Molnibalage
    Hogyan?
  • Flora2
    Szerintem kezdő karakternek érdemes, mivel - eddig úgy látom - a térképes kincsesládát nem őrzi semmi. De egyébként nem kiemelkedő a kincs, csak nem kell harcolni érte.
  • Flora2
    Attól függ, melyikkel, nekem eddig kettő volt, de biztos van több is.
  • Chris
    Én is ezt vettem észre, hogy kidobott pont volt a dual casting. Viszont a varázsbotos dolog nekem abszolút nem tetszik, egy hosszabb dungeonba a folyamatos haladás érdekében vigyek magammal 3-4 varázsbotot, hogy biztos elég legyen bennük a töltet? Az olyan mintha dönteném magamba a véges számú potikat, vhogy nem az én játékstílusom.

• JethroHUN
    Jobb egér gomb, védekezni nem tudsz de ütni igen.
  • MaRee
    Szerintem semmi gond nincs a sárkány öléssel, én kard + íj kombóval simán aprítottam eddig mindegyiket, írtam is, hogy szerintem kicsit illúzióromboló, hogy ilyen könnyű megölni egy sárkányt. Egyszer sem haltam meg, még csak meg sem sebeztek.
  • bega82
    Na, ezt az íjjal ütni dolgot nem is tudtam! :)
  • JethroHUN
    a-a íjász 3x sneak dmg na az erős :) meg tudsz íjjal ütni, az 1-2 secre stunolja az ellent
  • mike01010101
    köszi, akkor félreteszem, jó lesz később.
    Ebben a játékban látom a többszáz órát, 20 óránal még sehol sem vagyok, csak nehogy unalmas legyen a végére.
  • Sir Quno Jedi
    Van egy rakat kincses térkép ám. Nekem már asszem 3 megvan, de a számozás alapján négy tuti van, vagy több.
  • JethroHUN
    Hegenben találtam egyet, el is vezetett jó erős ellenfelekhez, de kincset nem találtam, talán nem lv 15ön kellet volna kinyitni a master lockos ládát :/
  • Chris
    Pont ugyanez a bajom nekem is.
    Ráadásul sokszor a summon vagy nem kezd el egyből lőni, vagy nem sebez eleget, ergo engem üldöznek, így megy egy lövöldözős fogócska, míg kínkeservesen leverjük a delikvenst. Csak hát ez nem adja azt a varázslós élményt, amit kellene.
    Szívesen játszanék amúgy lopakodós thief-szerűséget is, de ezek után félek, hogy abban is erősen korlátozva leszek és ebben a játékban csak a harcos-varázslók vagy a harcos-harcosok az életképesek.
  • mike01010101
    A kincses térképpel nem boldogulok. Sikerült valakinek megtalálni? Érdemes?
  • Sir Quno Jedi
    A dual cast néha gyengébb, mint két külön nomrál vari. Próbáld meg két különböző variból külön-külön kínálni őket ésszel. Sok mozgás. Meg a varázsbotok manakímélésnek. Nálam bejött. Dual casting csak 1vs1-ben biztonságos soxor.
  • whisper
    Akkor megnyugodtam ,hogy harcosom lesz! Remélem itt is sikerül paladin félét össze hozni 8) vagy valami jó kis Sötét lovagot 8)
  • Sir Quno Jedi
    A legtöbb ellenfél ilyen. HA durvább kicsit is, akkor odajön és egy vágás a karim (vagy egy harapás, vagy egy durvább varázslat). Ez azért is van, mert az életerőm az első szint óta nem változott... :D
  • bega82
    Én dual-os norddal viszonylag simán levertem egy sárkányt egyedül. Jópárszor el kellett mennem a kőfal rejtekébe miután rámfújt, és potikat innom, de figyeltem a mozgását, és amint leszállt, kőkeményen csápoltam! :D
  • Although
    Az expert az már nem hent nyiván felette még jobb. Az adept az a "konzolosoknak" van meg az alatta levő is. Igen ezzel már a Dragon Age 2 nél is baj volt. Mivel nehéz összehangolni a "konzol szintet" a hard fokozattal. itt nagyon jól sikerült szerintem a sárkányok sajna mesterségesen le vannak véve mivel a tömeg aki megveszi elsősroban a sárkányra megy. Ez ezért van. ezt egy mód javítani foja hamarosan van egy ilyen érzésem. Így viszont még rosszabb lesz a szűkített terület miatt a sárkány ölés nélkül nem lesz amit sokáig lehet ütni fegyver fejlesztés céljából, mivel vannak akik egy ütésesek és vannak akiknek te vagy egy ütés experten. A banditák gyilkolása jó megoldás lehet de kevés van. Ha túl sok mindent fejlesztesz akkor experten egész bizots úgyanúgy gondba leszel magasabb szinten mint az Obliba. Tehát jól végig kell gondolni a dolgokat fontos legyen egy fegyver vagy valami ami lv75 körül van...gondolom.
  • JethroHUN
    Leszállnak a földre, akkor fújnak tüzet, vagy jeget. Amúgy érzékenyek az ellentétes elemre. Nem nagyon lehet sztem kardal levágni, a farkával ellök, ha meg alá mész akkor is staggert. De próba szerencse :D
  • Chris
    Na látom, hogy akkor nem csak én jutottam erre a következtetésre. Most vagy elölről kezdem új karival, kidobva az ablakon a belefeccölt jópár órát, mert a "nyúlcipős varázslóval" kicsit tele a tököm. :D
    Vagy annak reményében, hogy ez változni fog, megyek tovább, de erre nem látok túl sok esélyt... Konkrétan 3-4 dual castingos, féláras lightning bolt megeszi az összes magickámat, amiből még lightning sebzésre perkelve is 2-3 kell egy komolyabb ellenfélbe, akik hármasával szoktak jönni.
    Tartálykocsit kéne kötni magam mögé tele potion of magickával?
  • wesker24
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez azért elég durva egy harc volt ! A Companions adott egy küldit hogy szerezzek vissza egy Iron Daggert és el is kellett menni a barlangba el is jutottam a végére ahol a tör volt igen ám csak egy bazi erős varázsló állta az utamat hát nagy nehezen kinyírtam súlyos életerő vesztességgel utána gyógyítottam magam heal varázslattal erre jött még egy brutál nagy boss egy Dwemmer Centurion mondanom se kell közel harc esélytelen mert egy csapással kinyír mágiát meg se érzi ezért maradt a leijazás persze mivel túl nagy volt már nem tudott tovább jönni a barlang bejáratához igy megtorpant nekem meg csak le kellett ijaznom és arra vigyázni nehogy bekapjak egy ütést !