30713
TES
  • whisper
    Ok ,de az előbb meg valaki azt írta ,hogy melee karakterrel meg sárkányt meg ilyen nagyobb lényeket nem lehet megölni. szóval akkor ha jól értem akkor a magel jól lehet sárkányokat ölni ,de más nem a harcossal meg jól lehet ölni mást ,de sárkányokat és nagyobbakat nem? Csak azért kérdezem mert harcost szeretnék és jó tudni mire számítsak 8)
  • JethroHUN
    Ebben van igazság, nekem is ez a bajom, sárkányt könnyű leverni, experten kezdtem, de amikor jön két 2H kardos bandita akkor már annyi, 1 hit... az idézés sem véd, még csak fire atronach-om van de 2 ütésből leverik.
    Sztem baj van a balanceszal, Adepten, ami a normal szint, ott pedig már rettenetesen gyengék az alap ellenfelek, expterten pedig a magasabb rangúak (pl bandit outlaw, chief) azokat nem tudom leverni. Vagy csak szint kérdése? de ahgy nő a szintem úgy kerülnek elő magasabb szintű ellenfelek pl bandit thug

Vkinek van ötlete h akkor mien nehézségen játszak? hogy ne csak hent legyen :D
  • Sir Quno Jedi
    Mán írtam, hogy ezért kellenek varázsbotok. Egyik kézbe, vagy mindkét kézbe, vész esetén. DE kiegészítésnek is jó.
  • Palinko
    nah úgy néz ki a 2 egykezes fegyó kategóriában a buzogány lesz a nyerő a végén. van 2 ebony 110 sebzés, karddal csak 88 lenne :( jobban örülnék ha ebony karddal szaladgálhatnék, nem takarja ki 3/4ed képernyőt :D
  • JethroHUN
    Én örülök neki, az kéne h még a javításhoz is külön skill és perk :S
  • lalakov
    Köszönöm.
  • whisper
    Lehet mágikus a vérted meg a fegyvered 8)
  • Chris
    Ebben nem értünk egyet, lehet kicsit félreértetted amit írtam. Ha jól látom még nem próbáltad a játékot, azt meg nem tudom mennyire ismered ezt a sorozatot, tehát gondolom elvi szinten írod. Úgy meg is állná a dolog a helyét, de a gyakorlatban nem így van.
    A védelem itt teljesen passzív dolog, fejlődik ahogy tud, de egy mágusnál kb. a summoning jelenti azt a fajta védelmet, ami a közelharcosoknál a block. De sajnos míg egy közelharcos vagy íjász tud stamina nélkül is sebezni, addig egy varázsló csak néz bután. Egyszerűen túl gyorsan fogy a magicka vagy túl kicsit sebeznek a spellek és bizonyos helyzetek emiatt borulnak, lásd az összehasonlításomat pl. ahol egy sárkányt iszonyat könynű legyőzni, míg 3 zombit nehéz.
  • ratgab
    Kissé fura számomra is, hogy addig ütnek egy páncélt, amig csak akarnak anélkül, hogy az sérülne. Ugyanígy addig csapkodsz egy karddal, amíg akarsz anélkül, hogy csorbulna. Legalábbis Oblivion után ez igencsak fucsa.
  • ratgab
    Úgy van.
  • ratgab
    Lehet, hogy az nem is eldobható! Egyébként meg kellett volna keresned, mert mint mondtam kelleni fog.

Az a haszna, hogy ha pl.: lecseréled az iron armor-t, steel armorra (ugye több védelmet ad utóbbi, meg jobban is néz ki), akkor az iron armor mágikus bónuszait át tudod rakni a steelre.

Persze ahhoz, hogy egy talált tárgy (amit nem te bűvöltél, hanem mágikusként találtad) össze bónuszát átrakhasd magas képzettség kell az enchantolásban.

Általad bűvölt tárgyat tudod ugyanolyan erősre bűvölni (erősség függ az enchant képességedtől, a lélekkő erejétől) természetesen.

De vigyázz, ha kiszeded a tárgyból a varázslatot, az adott tárgy elpusztul a folyamat közben.
  • Sir Quno Jedi
    És? A sárkicsont+pikkely is 15+10kg és halomszámra kell eltenni.
  • MaRee
    Basszus ti aztán termékenyek vagytok, 200+ hsz tegnap este óta :) Tessék szépen dolgozni! :D :D

Amúgy elismerésem a játék szinkronszínészeinek is, hihetetlen jó munkát végeztek. Főleg az őrült Cicero és Sheograth, a Daedra Prince tetszett, nagyon nagy átéléssel csinálják amit csinálnak :)

És még egy fasza momentum, nem mondom melyik városba, de van egy Butcher nevű sorozatgyilkos, aki csak nőket gyilkol, a'la Hasfelmetsző Jack Indulhat a nyomozás! :DD
  • lalakov
    Köszönöm, megnyugodtam.

© Nagydög: Így már jobb egy fokkal.
  • Sir Quno Jedi
    Mindenre lehet gombot beállítani, igaz alapban asszem csak a számgombokat. Én így használom. Varázslatokra és fegyókra + kiáltásokra és scrollokra is. ez nyolc gomb, írja is a játék.
  • JethroHUN
    Quest itemnek súlya se kéne h legyen, nem hogy 25 kg

kb 20 óra után nagy hülyeség lenne újra kezdeni?
  • Although
    Egy nagyon nagy hiba van eddig szerintem kivették hogy a kovácsnál fizetés ellenében javításokat rendeljek. Az enchant oké hogy ki lett véve mivel ahhoz gyűjteni kell egy lelket. de ez a kovácsos dolog erős. Ezt egész biztos az első moddal visszateszem. Ne így oldják már meg hogy az is elég a játékhoz ha két skillt fejlesztek.
  • Sir Quno Jedi
    Quest tárgyakat NEM lehet eldboni, sőt akkor is az inventoryban maradnak, ha egy másik quest miatt mindent elvesznek tőled.
  • Although
    nos igen értem. :( Manapság én sem költök semmire.
  • JethroHUN
    Jah a destructon mágia nem az igazi, egyedül sárkány ellen, 1v1ben experten is le lehet verni könnyen, ugyan úgy lehet impacttel, staggeté tenni a sárkány, még a levegőben is.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy nálam 2560*1440-ben minden fullon amit csak lehet, kivétel AA, azzal nem élek abszolájte játszható, én így tolom elejétől.
  • Molnibalage
    A víz nálam nagyon nem így néz ki. Hoppá!
  • Nagydög
    Ha jol ertem, amikor szetbontasz egy varazstargyat, megtanulod, hogy lehet ilyen varazstargyat csinalni, aztan mar annyit es olyan eroset csinalsz belole, amire csak kepes vagy.
  • Molnibalage
    Az első város központi tornyából nézz el több irányba. Én gyak csak kopasz sziklákat láttam mindenütt. A város képe is nagyon "steril" volt távolról.
  • Although
    igen ebben a verzióban kicsit közeledtek a hagyományos rpghez mint a Dragon Age Origins de a morrowind is ilyesmi volt ha jól emlékszem csak ott még xp-s rendszer volt.
  • Chris
    Ohh köszi, kb. csak ott nem próbáltam ezt a megoldást, így ez dob rajta vmelyest.
    Akkor már csak a lejjebb írt varázshasználó szenvedése az egyetlen problémám.
  • lalakov
    Köszi.
    És mi lett volna, ha eldobom? Elakadtam volna később?

És abban mi a jó, hogy át tudom rakni egyikről a másikra? Mi a haszna? Kár azt hittem megtanulom és nem kell többet foglalkoznom vele.
  • whisper
    Tényleg légyszíves ne kapd fel a vizet,de egy wowba vagy ilyesmiben elmegy a csak dps ág ,de most gondolj bele ez egy színes világ színes karival érted ez kb olyan mintha te csak számolni tudnál de írni olvasni nem! most a karid sz.tem destro ágra gyúrod akkor kell egy kicsi másik ,hogy teljes életképes karaktered legyen. Mivel Te se tudnál érvényesülni ha csak számolni tudnál ,de azt profi módon viszont nem tudnál alap szinten írni olvasni! Fogd fel így ,hogy a Te varázslód nagyon nagy pusztító ,de valami kell. Pl a harcosnak is hiába jól forgatja kell vért szóval van valami ami a védelem miatt is kell! --Nekem nincs még meg ,de már nagyon várom!-- 8) Még1x sorry nem kioktatni akartalak csak hátha másik szemszögből nézed akkor másképp látod
  • Nagydög
    A kedvencekben tudsz hozzajuk szamokat rendelni, es kozvetlen azokkal elohivni. Igy kicsit gordulekenyebb.
  • Although
    igen mert ott veled együtt fejlődtek a dolgok ott lv15 körül kezdődtek a gondok magasabb fokozatokon már a glassba szaladgáló bandita is könnyen agyonütőt sokszor.
  • ratgab
    1. Szerintem a lakhelyén kéne szétnézni, hátha van valami naplója vagy ilyesmi, ami elárulja a valódi kilétét.

2. Én meg úgy jártam, hogy pont ugyanannál a helynél jelent meg 2-jára is egy sárkányt, ahol az elsővel összeakasztjuk a bajuszt
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Nyugati toronynál lévőre gondolok, nem a tutorialban lévőre
  • Chris
    Természetesen, írtam is, hogy a "kedvencek" menüből váltogatok. De pont így, ezzel, rettentesen szaggatott a játékmenet.
  • Nagydög
    A kuldetesben biztos le van irva, hova kell vinned az informaciot. A ficko aki adja a kuldetest elmondja, hogy hol talalhatod meg oket, de csak mar nem emlekszem ra.
  • ratgab
    Sárkánykövet őrizd meg! Kelleni fog
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    főszálban ráadásul. Ha a fővonalon indulsz tovább hamarosan megszabadítanak, attól a nehéz valamitől.

Ha megsemmisíted a tárgyat, akkor a varázslatot ezután tudod majd korlátlanul más ruhadarabokra rábűvölni (enchantolni).
  • JethroHUN
    Üdv,
    1. Whiterunban, hogy kell megcsinálni azt a küldetés amiben meg kell keresni a redguard nőt? Azthiszem megtaláltam, meg is lehet kérdezni tőle h ismer-e egy Aik (vagy Air.. mind1) nevű csávót, de azt mondja h nem stb. Sarif-nak, v Safir-nak hívják.
    2. Az amúgy tök természetes, h éppen kijöttem egy várból és leszállt az udvarra egy alap sárkány és megtámad? o.O :)
  • ratgab
    Elfutás nekem sem volt taktika... Skyrim-ig. 9-es szinten, amikor mentem fel az egyik hegyre, ahova menni kellett ugye , akkor bizony én mindkét troll elől elfutottam, mert csak karcolgattam, ráadásul még regenerálódtak is a rohadékok.

Ugyanígy egy legyengült mamut is megfingatott Whiterun (azthiszem így írják) mellett. Ilyen az oblivionban nem volt, újabb + pont.
  • Although
    Könnyű páncéllal nem az a cél hogy beleállj minden ütésbe..Egyébként a conanba ezt is jól megoldották de a DA2-ben is van evades érték és akkor speed nélkül is jól működik. Magam részéről ezt javasolnám a modereknek erre a rendszerre sajna már nagyon nehéz lenne visszatenni az attribokat. De az evades mindenképp fontos mint
  • lalakov
    Találtam egy Sárkánykövet, 25kg és nincs értéke. Jó ez valamire?

Egy Enchanter asztalon meg tudnék semmisíteni egy varázslattal átitatott ruhát. Ez azt jelenti, hogy ezután a varázslatot megkapom a ruha nélkül?
  • BongoBácsi
    Tanulni mikor érdemes egy skillt ?
  • ratgab
    Most is 17-es van (5 éves), akkor már inkább 21,5-est vennék, de most nincs rá keret. De ha megelőlegezed, akkor már szaladok is a boltba...

Addig meg marad a Fov állítgatás.