30713
TES
  • benőmenő
  • Mr_no_NaMe
    Köszönöm!
  • benőmenő
    Lejátszási lista
    Neki még van több hasonló videója.
  • Mr_no_NaMe
    Esetleg ha van valakinek egy részletesebb, több oldalas szájbarágós leírása a Wyre Bashról, Lootról, Mod Organizerről, TES5Editről, akkor azt én is szívesen olvasnám!

Bármit próbálkoztam ezekkel, bárhogy a leírás szerint haladtam 1 héten keresztül, mindig elbasztam valamit, és mindig crashelt a játék olyan 70 mod után. Ezért nem tudom elképzelni, hogy volt képes valaki több mint 400 modot egymásra pakolni crash nélkül :/
  • Trucker01
    Sziasztok!

Van valaki aki otthon van Wyre Bash használatban?
  • PiszkosFred
    64 bites lesz a jatek, ami picit stabilabba teszi, illetve lesz par extra effekt. Semmi olyan, amelyet ne tudnal mar most reprodukalni modokkal+enbvel, viszont pont ezert nem is a PC-seknek keszul a SE, hanem a next gen tulajoknak.
  • steweee
    a special edition ami készül lesz bármi hatással a PC változatra ? vagy modolva amúgy is jobb lesz mint a gyári felújitott ? mondjuk jobb ha már az eredeti játék telepitésekor a javitott textúrákat ENB és egyebeket telepiti, de ugye a modolás csak a konzolosoknak újdonság....
  • Mr_no_NaMe
    Én eddig kb 7szer töröltem le mindent, és tettem újra az egészet...csak mindig valamit kicsit máshogy csinálok :D Az a baj, hogy ha a pakk meg van bolygatva, akkor nagyon könnyen crashelhet a játék. Ha már csak a texture optimizert lefuttatod, ami elvileg csak a textúrákat kicsinyíti le, már attól is eltűnnek nekem a töltőképek...wtf? No mind1. Most meló, aztán jövő héten kezdek ezzel valamit.
  • benőmenő
    Én legutóbb addig szórakoztam a Reshade-del, hogy a végén letöröltem a fenébe az egészet. :D
  • Mr_no_NaMe
    Szarakszom ezzel az enb dologgal, de csak nem akar összejönni...az összes preset amit letöltök, az MIND rosszabb, mint ami a Journey csomagba van építve. a 20-30 fpst nem tudom átlépni. Egyszer sikerült, amikor cserélgettem a skyrim és a skyrimprefs ini-t, akkor enbvel is 60 fps volt és minőségromlást se nagyon láttam. Csak azt már fingom nincs hogy csináltam :D Konkrétan tele van a gépem ezekkel a szarokkal már azt se tudom hol áll a fejem. Ha megcsinálom közzé teszem, rohadjak meg.
  • sadface #28729
    Igen ez meg is lett erősítve a /r/skyrim-en. Pont azért, hogy akinek nincs bika gépe, vagy nem lenne élvezhető az SE megmaradjon neki a régi.
  • PiszkosFred
    PC-n azt hasznalsz es ugy, amit es ahogy akarod, NEM NEKIK keszult az SSE. Sot, az az idiota, aki a beepitett bethesda.net mod valasztot hasznalja (lasd Fallout 4), az meg is erdemli - jelenleg nagyon kezdetleges, fapados :) Nexus ezerszer atlathatobb, reszletesebb stb.
    Konzolon viszont csak a bethesda.net-rol tudsz modot aktivalni, igy ott muszaj lesz a fapadost megszokni.

Lesz egy uj CK, amin keresztul fel lehet tolteni a modokat a bethesda.net-re, ugyanugy, mint a Fallout 4 esetben (roppant egyszeru, semmi ordongoseg), viszont a limitek miatt a XB1-re valoszinuleg max 2giga, PS4-re max 700mb lehet a modok merete (a pontos ertekekre mar nem emlekszem, valamelyik limlom E3-as panelen mondta el Hines vagy Todd). Dolgoznak rajta - ertsd, targyalnak a Sonyval es a Mikrofossal, nem a Bethesdan mulik a limit -, hogy meg legyen novelve mind a ketto eseteben a limit.

Emellett, tanulva a sok mod tolvaj szarhazi esetebol, modokat most mar csak linkelt steam (es rajta meglevo SSE-vel) es bethesda.net accounttal lehet majd feltolteni, nevtelenul nem.

Ami a kompatibilitas illeti, az SSE 64bites lesz, a mostani modokhoz hasznalt keretrendszerek (Script Extender, pl) viszont 32 bitesek, vagyis ezert mondta Hines twitteren, hogy a legtobb mod hasznalhato lesz, a komolyabb modoknal viszont egy picit frissiteni kell majd 1-2 dolgot. Amely nem hasznal semmi kulso libraryt vagy scriptet, csak a CK-val elerheto tarttalmat, illetve texturakat es testeket, azoknal nem lesz gond, a 0day lehet oket hasznalni, ha feltolti a keszito. (valoszinuleg igy is, ugy is fel fogja tolteni valaki a modokat, akar a keszito maga teszi meg, akar mas). Ezt a Skywindes sracok irtak, en nem ertek a lovakhoz, de hiszek nekik. Keszulnek ok is az SSE-re, szerencsere a 64 bites kliens miatt meg stabilabb lesz majd minden nagyobb projekt es maga az alapjatek is.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.06.17. 13:49:56
  • benőmenő
    Mert még 4 hónap, mire elérhető lesz.
    Ez alapján remélhetőleg külön install lesz a hagyományos mellett.

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.06.17. 13:30:29
  • RoboKutya78
    steamen még nem látom a dlck mellett
  • benőmenő
    Még több infó a Special Edition-ről
    -64 bites lesz, szóval a játék képes lesz több RAM-ot kezelni
    -a játék mentések átvihetőek a simából
    -nem zárták ki, hogy a mostani modok működni fognak továbbra is, viszont nagyon nyomják a bnetet (remélem azért továbbra sem lesz kötelező a bnet/workshop, hanem maradhat a nexus és a modmanager, mint forrás)
  • steweee
    pedig megvan a maga feelingje. nem azt mondom, hogy úgy kelljen végigbotorkálni a játékot, de én az oblivionban imádtam, amikor az alacsony szintú karakterrel fáklyával a kézben kellett szarakodni az elején egy egy koromsötét helyen. mondjuk az modolva volt hogy olyan sötétség legyen. sztem élethú. később meg úgyis használsz mágiát hogy láss
  • Madi92
    Az enhanced lights az egyik legjobb számomra, belterületeken nagyon hangulatos.
  • genndy
    ENB-jében kotorássz (biztosan használ) és állítsd be úgy ahogy neked jó (Shift+Enter elvileg a menüje, totálisan testreszabható).
  • Dante73
    No, nem a legdrágább, de egy 1 éves, (Tavaly májusban vettem) LG fHD ips monitorom van. Sokáig próbálgattam, állítgattam a profilokat rajta, hogy tökéletes legyen. Minden más játékban látok, ebben nem. De, ez legyen a legnagyobb baj. Ha erre van példa, akkor behúzódok valahová, míg elmúlik. Azt a néhány percet meg kibírom, míg sikerül.
  • Mr_no_NaMe
    Én istentelenül gyűlölöm azt amikor vakstötét van. Nem attól lesz élethű egy játék, hogy az orrodig sem látsz. Nekem nemrég végre sikerült beújítanom egy 1920x1080-as tv-t amin csodálatosan gyönyörűen kihozza a színeket és a kontrasztot, de a gépnél viszont egy 20 ezer forintos samsung lapos monitor van, ami hozzáteszem még mindig nem nevezhető csúnyának.

Nos a TVn még éjszaka is meglehetősen jól látok a játékokban, de a kismonitoron alig bírok kivenni valamit. Egyszerűen nem bírja lekezelni azokat a kontraszt / gamma / fényerő kombókat a színekkel együtt. Nagyon kijelző függő ez is. Főleg, hogy ezeket a modokat high end gépekre és high end kijelzőkre tervezik fasza beállításokkal...
  • Mr_no_NaMe
    Ha nem is ez a mod, de hasonlóak vannak a csomagban. Elvileg olyan 20 mod szabályozza az enb-t és a fényeket, de én csak ezeket ragadtam ki:

Immersive Spells and Light - Spells emit light
    Unofficial Enhanced Lights and FX ELFX SMIM ENB fps performance patch
    Enhanced Lights and FX
    Enhanced Lighting for ENB (ELE)

Gondolom azért így lett összerakva mert így a legoptimálisabb. Gondolom én.
  • Dante73
    Én most a Kull2-vel tolom. Egyszerűen idegbajt kapok, mikor fényes nappal elered az eső, (inkább vihar) és az orromig nem látok. Ha napközben játszok, akkor pause, spaletta be. ajtó be, és ülhetek a vaksötét szobában, hogy VALAMIT lássak... No, nem sokat! Este ugyan ez, csak villannyal... Értem én, hogy legyen értelme a sötétnek, de azért ez csak egy játék, abban meg látni nem árt, még ha éjszaka van, és vihar is...
  • benőmenő
    Én Realistic Lighting Overhaul-t szoktam használni, és így bizony szükség van a fáklyafényre.
  • Mr_no_NaMe
    Igen, igen, ezen az egy képen tényleg jól néz ki ENB nélkül. Az a baj, hogy ENB nélkül MINDIG így néz ki. Bármilyen időjárás van, stabilan ezt fogod látni, este egyszerűen kicsit sötétebb lesz.

Ez az egyik.

A másik probléma, ami nálam érvágás, hogy outdoor területeken fedett részeken IS ugyan így néz ki pl egy kő erőd belső része. Semmi fényválasz, semmi fátyolosság, vagy valami, amitől úgy érzed, hogy most behúzódtál valahova, a fáklya a falon csak ott van, de nem világít, csak egy textúra. Az a baj, hogy szükség van az ENBre a maximális élményhez. Este például másmilyen a sötétség. Nagyjából ugyan úgy látod a sziluetteket, de még sem tudod kivenni a legtöbb formát, mint a valóságban. Nem látod a színeket stb.
  • Dante73
    Nem.
  • Madi92
    Csak szerintem néz ki ENB nélkül jobban? :D
  • sadface #28712
    Nagyon szép
  • Prttp
    Én is azok közé tartozok, akik magyarul szeretnek játszani, igaz nem minden áron, de a szerepjátékok pont abba a csoportba tartoznak. Azt viszont bővebben kifejthetnéd, hogy mi hiányzott a KMP2-ből, ami a ruszkiban benne van? :) Hátha lehet az ügyben tenni valamit.
  • Mr_no_NaMe
    ENB - stabil 30 fps, de nem is ugrál...szerintem egy beállítás van ami problémás, de azt még keresem.

Nagykép!

ENB nélkül, stabil 60 fps

És természetesen a 450+ mod. Egyelőre keresem a beállítást, hogy mi húzza le ennyire az fpst.
  • Mr_no_NaMe
    Felraktam a csomagot. Tökéletesen működik azzal az egy problémával, hogy stabil 20-25 fpsem van xD Sajna a lájtosabb verziót kell használnom...de annyi baj legyen.
  • joceruza
    Viszont arra tudja valaki a választ hogy mennyi a minimum timescale ami még nem okoz gondot?
  • joceruza
    Lehet hogy luxus,de sokkal jobb érzés magyarul nyomni.
  • joceruza
    Még nem próbáltam ilyen nagy mod csomagot.
  • Mr_no_NaMe
    Nézd meg a 450 modot és rá fogsz jönni, hogy mindegyik kell. Nem véletlenül akarnak egy új feltuningolt Skyrimet hivatalosan újra-eladni...

Ezek közül vannak pár Kb nagyságúak, de vannak több száz megásak is. Amúgy ez a pakk amit linkeltem, tényleg pöccre indul. Nem tudom mennyit baszott vele a srác, de ez hibátlanul működik, és csak azt veszed észre, hogy szebb, több és jobb a Skyrim.

szerk.: talán egyetlen egy hibára emlékszem, és az az intro. Érdekes utat jár be a szekér...de pont ezért lett kivéve az a rész, és ezért kezdesz egy kis viskóban. De sztem ez nem egy nagy áldozat egy ezerszer jobb játékért :D
    Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2016.06.15. 18:27:59
  • benőmenő
    Mi a jó égnek 80-90 mod? Nem, hogy 450?!! :D
    Nem csoda, hogy rémálom hiba nélkül indítani.
    Nekem most az Obliviont kevesebb mint 10 moddal is sikerült úgy elcseszni az ini tweakkel, hogy az eredeti oblivion.ini visszamásolása után is összeomlott a játék indításkor.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.06.15. 18:07:02
  • Mr_no_NaMe
    Az a baj, hogy kb 100ból 1 mod van lemagyarítva. Akár mennyire is sajnálom én is, de kurva nagy luxus manapság csak azért nem játszani valamivel, mert az nem magyar. A Kull srác is próbálkozik, tisztelem emiatt, de múltkor kipróbáltam a csomagját, és tömegével jöttek elő a bugok, hibák. Meg aztán az a 80-90 mod amivel ő operál az édes kevés a 450hez képest (ami mellesleg HIBA NÉLKÜL futott nekem régen...és ha updatelve lett a csomag, akkor meg pláne)
  • genndy
    Arra meg akkor ott a Kull2.
  • joceruza
    Ez a mod csomag nagyon jól hangzik,de én eddig csak olyan modokat használok amik magyarítva vannak. Pedig biztos tuti összeállítás.
  • Mr_no_NaMe
    Igazából kicsit utánaolvastam ennek a dolognak és ELVILEG van frissített változata, ennek a 450+ modos "The Journey" elnevezésű bitang csomagnak.

1. The Journey modcsomag torrent file. Nyugodtan szedjétek nem vírusos.
    2. Hotfix
    3. Itt beszélnek a témáról, ebből + 1-2 másból azt szűrtem le, hogy frissített a dolog. Ráadásul a letöltött file sem régebbi 2016nál.

Az a baj, hogy megint bele fogok esni abba a hibába, hogy felszenvedjem a gépre...de megöl a kíváncsiság, mert lehet tényleg frissítve van :D
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok!

Keletkezett már esetleg egy kiforrott, jól összerakott és működőképes modpack, ami MINDENT magába foglal ami esetleg kellhetne? Régen beleütköztem abba a hibába, hogy megpróbáltam 100-120 modot összeegyeztetni, de totális káosz lett a vége mindig.

Az én legutolsó infóm szerint EZ a pack létezik csak, de ezt ugye nem fejlesztették azóta. Természetesen a modokat fejlesztik, úgyhogy már a fejlesztett fileokat kéne összeegyeztetni a többivel. Káosz.

Néztem ezt a KULL packot is, de azt nagyon kevésnek tartom, nem túl hozzáértő bíbelődéssel.