The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én személy szerint az egyik dibella papnőt vettem el ( neve már nem ugrik be) NPC editorral az ízlésemre pofoztam, majd a heartfire-os lakásba raktam a gyerekkel. Majd az összes housecarlt nővé editáltam és azokat meg beraktam az adott városban megvehető lakásokba. Így minden városban volt egy kurvám, a tó melletti pecóban meg az asszony 😊
<#eljen>
Savaran

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Savaran
Én a nexus mod community oldaláról töltöttem le egy asszonyt 😊 Bár a karakterem is nő volt OMG 😊

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Szeretnék érdeklődni, hogy mi alapján választottatok magatoknak feleséget, férjet, illetve "mire" használtátok?
Érdekel az is, hogy pl. a hangjuk mennyire számított Nektek?

Vagy már túlságosan beleélem magam?
:-)
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet, tényleg jó dolog. Köszönöm a leírást is... :-)
Aborg
Azokat a szetteket ugy szoktam elkesziteni hogy: kinyitom a kellektarat, kedvencnek kell jelolni a targyakat F-el. Azutan becsukom a kellektarat, es Q-vel kinyitom a kedvencek listajat. Ott kivalasztom a targyat, ujrajelolom F-el, azutan az ablak aljan levo szamozott mezo valamelyikebe klikkelek es jovahagyom azt hiszem E-vel. Igy egyenkent hozzaadogathato egy csomo targy az adott szamu mezohoz.

Azutan barmikor eleg elohivni Q-vel a kedvencek menut, es beleklikkelni a kivant szamu mezobe az ablak aljan es nyomni egy R-t a gyors atoltozeshez. Ja, a mezokhoz ikon is rendelheto, de fejbol nem emlekszek ra erre melyik gomb valo. De segitsegkeppen mindent ir a program.
Ok, azért köszönöm! <#smile>

( így már nyugodtabb vagyok, hogy Te is azt mondod, hogy ez egy gyilkos szerelem.... )
genndy
Olvastam, nem tudok megoldást. A scripjébe kellene belenyúlni, hogy ne legyen feltétel a gyilkosság, az meg már túlmutat a sima konzolozáson.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Akkor a #28211-es problémámra nincs megoldás, ugye? <#wilting>
( értek én a hallgatásból, de abban bíztam, hogy esetleg csak nem olvasta Genndy a problémámat... <#smile> )

Aborg, ezt a szett dolgot én nem ismertem, vagy csak átfutottam felette. Rá is kukkantok most...

Aborg
Igen, olvastam 😊 Csak a 8 szam nem tul sok (rengeteg cucc van a kellektarban), bar tobbet meg mar nehezebb megjegyezni... Raadasul a SkyUI gyorsmenubol is keszithetoek remek szettek, peldaul csinaltam egy ijasz-szerkot (mindenfele ijaszatot segito oltozekekkel es amulettekkel), van egy magus-szerkom is, fozetkesziteshez is egy stb. Igy egyetlen klikkelessel atoltozhetek, orasi segitseg, azt hiszem ezt az alapjatek nem is tudja, bar lehet hogy tevedek.
genndy
Gyorsmenü és számgombok? Van ám, használható, nem kell inventoryba lépegetni. Helpben szépen le van írva.

Aborg
Telik az ido a jatekkal rendesen. A konyveket is olvasgatom. Remek jatek, de nekem a harcrendszere eleg korulmenyesnek tunik. A Fallout 3-nal tetszett a korokre osztott harc, bar miutan elfogytak a pontok sajnos ott is sima valosidejure valtott.
A Skyrim sajnos nem korokre osztott, de igy is allandoan meg kell szakitani a jatekot hogy belephessek a kellektarba, megkenjem mereggel az egyetlen betarazott nyilvesszot, igyak valami fozetet, gyogyitalt, mannaitalt stb, ugyhogy egy parharc alatt egy csomo alkalommal kell megszakitani a "valosideju" harcot. Nalam ez a harcrendszer a jatek Achilles-ina.
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.06.15. 16:39:03
Házasodáshoz fontos tudnivaló: Több Mara amulet is található a játékban, de a házasodáshoz pont az a példány kell, amit megvehetsz a paptól, a többi nem jó.
Lepakolni nem túl biztonságos. A ládák tartalma időnként frissül és olyankor elveszhet ami benne van. A saját házadban lerakott cuccok nem tűnnek el, de máshol igen.
Vannak modok, amikkel saját tárolókat (hátizsák, tarisznya, láda) tudsz készíteni és azokba pakolgatni, ezek nem tűnnek el. Jó lehet még a Frostfall mod, abban tudsz saját táborhelyet csinálni, ahová szintén biztonságosan pakolászhatsz...
Cserébe meg lehet fagyni, éhen lehet halni, egy fejsze nélkül ki se menj a terepre, mert kell a favágáshoz, stb...

Lehet, persze! Sőt, a Skyrim világa lehetőségez ad a korlátlan szabadságra.... már akinek szüksége illetve igénye van rá... <#buck> Ugyanis, lehet azonos neműek között házasodni... Kicsit kiábrándító, amikor egy kőkemény harcosként lehet ajánlatot tenni az öreg kovácsnak... <#ejnye1>
De azért imádom ezt a játékot! <#email>
Egyébként Riftenben kell a Mara papjainak megcsinálni egy küldetéssort, és utána ajánlják fel megvételre Mara amulettjét, amit viselve lehetőséget kapsz új párbeszéd opciókra a lehetséges jelöltekkel - férfivel és nővel egyaránt.

A jelöltek listája.

Más: A 100 órát látom rendesen kitöltötted! <#eljen>
Én 130-nál járok, de vagyok 42-es, pedig esténként még alszok is...

A kiegészítőhöz még nem nyúltam, így nem tudok sajnos segíteni ebben a szigetes témában. Javaslom pakolj le valahová, ahol gyakran megfordulsz, és bízz abban, hogy nem tűnnek el a cuccaid... <#awink>
Aborg
Hazasodni is lehet? Nem semmi 😊 En eddig ilyen lehetoseggel nem talalkoztam, 100 oran lehetek tul, 27-es szinten vagyok.

Most nekem is akadt egy kis gondom: elvitettem magam Solsthein szigetere, talaltam csomo jo cuccot, igy tul vagyok terhelve. Eladni nem nagyon van kinek, nehanyat meg szivesen hazavinnek a gyujtemenyembe. De nem tudok hazamenni: ha megkerem a hajost, azt mondja szivesen elvisz, 250 aranyert. Kifizetem, erre kozli hogy indulunk is, elsotetedik a kep, de mire visszajon a kep meg mindig a szigeten vagyok. Az aranyaim persze levonva, a hajos meg ugy viselkedik mint ha mi sem tortent volna, ujra felajanlja az utat, 250 aranyert.
Segítsetek kérlek!

A helyzet az, hogy első látásra beleszerettem Muiri-be, és szeretnék vele összeházasodni. Csakhogy, előtte meg kellene csinálnom egy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sötét testvériséges
küldetést, amit én elvi okokból nem szeretnék. És arra konzol parancsot meg nem szeretnék használni, hogy "kész legyen" a küldetés. Találtam egy olyan parancsot, ami a házasulandók táborához teszi a kiválasztott karaktert, de ez ugye nem hatásos, mert Ő bele tartozik ebbe a körbe, de feltétel van hozzá.

És megnéztem az összes lehetséges hölgyet a wikin, de még mindig érte vagyok oda! <#szeret> Olyan helyes a tetoválása, mellette breton is ( nem szeretem a magas lányokat ), és a hangja is kedves. Ráadásul, még főzni is tud! ( alkimista boltban tanonc... <#buck> )

Ötlet?
molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

<#eljen>
Savaran
Életforma!? <#eljen>

Aborg
Kis jubileum: mogottem az elso 100 ora jatek <#circling>. Bar a Skyrim talan nem is jatek. Inkabb eletstilus 😊
Üdv!

Még mindig nagyszerű ez a játék! Most támadott meg két nekromanta, akiket arra buzdított valaki, hogy öljenek meg! És mindez azért, mert megcsináltam egy küldetést...
Egyébként Azura csillagáról van szó, és Malyn Varen miatt kellett volna meghalnom... csak nem írta alá a megbízó, így egyelőre nem tudom ki kívánja a halá(oma)t.

Bár nem vagyok otthon a játékok terén, de szerintem a Bethesda ezzel a játékkal ismét olyat alkotott, ami nem csak egy a játékok közül, hanem az akkori játékok között maga az A JÁTÉK!

Bocsi az ömlengésért, de muszáj egy kicsit rajonganom érte, és ezt ki is kell adnom magamból...<#buck> Illetve fontos megjegyeznem, mielőtt bárki vitába szállna ezzel az előbbi kijelentésemmel, ez szigorúan magánvélemény, hogy egy kedves és önzetlen pécsi harcost idézzek.

Bár még nem néztem meg a wikin, hogy miért, de azt tudtátok, hogy a csucsorból sokkal erősebb mérget lehet kapni, ha bármelyik másik méreganyaggal keverem? Tudjátok esetleg, hogy van ennek valami oka a játék világában? Mert nem ritkább mint a nirn gyökér. Vagyis, majdnem olyan ritka.
Malakai
SkyUI-ban az a "mod menü", lehet csak azt is használni a többi UI módosítás nélkül, azért írtam így.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Úgy néz ki megoldódott a dolog, újratelepíttem, a sorrend a következő, magyarítás, skse, nexusról az uoffical patch, és a skui, és új játék. Köszönöm a segítséget!
Utoljára szerkesztette: Salako, 2015.06.04. 17:48:04
Mod Configutation Menu...

skui igen, az is a legfrissebb, mcm viszont nem tudom hogy mit takar 😊
Malakai
Skse-t írtad, de skui/mcm is fent van, ugye?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ha jól emlékszem, a mod konfig menü csak a játék elindítása/mentés betöltése után jön elő, nem a kezdő főmenüben. Azaz elindítod, megvárod, míg a kezdeti képsorok után megkapod a vezérlést és úgy lépsz be a menübe. De lehet, hogy keverem valamivel.
Indulás közben kiírta, hogy betöltötte az skse-t?
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.06.04. 17:11:33

azzal csinállom
Ne a skyrim indítójával indítsd el, hanem az skse_launcher-rel, ha jól emlékszem a nevére...

Sziasztok, újra fel telepítettem a játékot, és hozzá pár alap modot, semmi extrát, pl a dance of death, immersive armors, de nem tudom őket működésre bírni. A menünél nem adja be a mod konfiguráció menüt. a legújabb skes-t, van fent. nexus manegerrel vagy nélküle ugyan ez. Valaki tud valami megoldást rá?
Utoljára szerkesztette: Salako, 2015.06.04. 14:17:58
Aborg
Talaltam remek terkepeket! A "Geography & History" menu alatt a "Cartography" alatt meg reszletesebb terkepek vannak.
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.05.12. 09:41:03
Aborg
Koszi, ertem! Erre voltam kivancsi. Most mar vilagos, valami elony mindenhol van (varazslatnal mannasporolas, fegyvereknel nagyobb sebzes stb.) <#eljen>
De, a kijelzett sebzés is változni fog. Mindig annyit ír ki a játék, ami saját magadra érvényes. Tehát az íj nálad 15 sebzésű, de később nagyobb lesz, ahogy fejlődik a skill.
A nyílvesszők plusz sebzését nem tudom, hogyan számolja a játék, mert szerintem arra mindig ugyanannyi sebzést ír.
Palinko
íjászat nagyon op, még a Shadowmeret is agyon tudtam lőni már a végén simán 😄
Aborg
Vegyuk peldaul az ijaszatot: az aktualisan hasznalt ij 15-os sebzesu, a nyilvesszo meg 10, akkor fegyversebzesnek 25-ot ir (ehhez hasonlitja a tobbi fegyversebzest ha keresgelek a kellektarban). A jelenlegi ijaszkepessegi szintem 30. Gondolom akkor ez a 25-os sebzes-ertek nem valtozik meg akkor se ha mar 80-as ijaszkepessegi szinten leszek. De mivel magasabb lesz a szint, megis nagyobbat tudok majd sebezni? De azt nem tudom meg mennyivel?
De van, de van!! 😊
benőmenő
"ha sokaig nem jelentkezek egy missziora akkor elevul es mar nem lehet megcsinalni"
Én ilyennel nem találkoztam. Talán, ha közben csinálsz valami olyat, ami kizáró ok a küldi felvételére. Pl. az egyik céhnél megölsz valaki, és kicsapnak, akkor tőlük értelemszerűen nem vehetsz fel küldiket.
most ez hányas, vagy hányás?
Ok, troll, jöhetne már az Enderal 😊
coolpet
Talaltam egy verses kotetet Fehervagtaban a holtak csarnokaban, ahol a fordito beleforditott 😊 pink floydot hallgat, meg ilyenek vannak beleirva. Oke hogy regi egyuttes, de nem ennyire 😊

Battletag: coolpet#2467

Totál nem mindegy, hogy hanyas szintűek a skilljeid. 😊
A varázslatoknál speciel nem változik velük a sebzés, de csökken a manaigény, ami nem elhanyagolható előny.
Meg úgy egyáltalán, értelemszerűen minden skill hatékonyabb, ha magasabb szintű. Fegyveres skillekkel pl. nagyobbat ütsz. De keress rá netes forrásokra, sok helyen le vannak ezek írva.
Megvárnak a küldetések...

Aborg
Koszi. Csak erdekelt hogy altalanossagban hogy mukodik a jatek rendszere, nem a konkret tuzvarazslatora voltam kivancsi, azt csak peldanak hoztam fel. Szoval akkor a kepessegek szintezodesenek csak annyi az ertelme, hogy ha egy egesz szamot emelkedik a kepessegszint, akkor egy kis reszt emelkedik az aktualis karakterszit-kijelzo is (lassan toltodik, amig tobb kepessegszint emelkedes ki nem ad egy karakterszint emelkedest).

Akkor jol ertem? Teljesen mindegy hogy peldaul ijaszatban 20-as vagyok vagy 80-as? (Marmint persze ha nem osztanak perk-pontokat az ijaszatba).

Meg egy mas jellegu kerdesem lenne... khm... az eszaknyugaton levo varazsloiskola melletti kocsmaban...
alaposan leitatott egy Sam nevu tag. Masnap(osan) a terkep masik vegen tertem magamhoz, egy keleti varosban <#wilting>. Engem meg a varazsloiskola professzora var egy missziora eszaknyugaton. A kerdes az, hogy ebben a jatekban elofordulhat e hogy ha sokaig nem jelentkezek egy missziora akkor elevul es mar nem lehet megcsinalni? Azt hiszem a Fallout3-ban elofordult ilyesmi.

Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.05.10. 18:52:59
genndy
A sebzése nem lesz erősebb, ahhoz új varázslat kell, a manaigénye lesz kevesebb ahogy nő a Destruction skilled.
Olvass játékon belüli Helpet, mert így rengeteg kérdésed lesz.

coolpet
A spell annyit sebez amennyi ra van irva. pl a flames az 8-at masodpercenkent, de a fire bolt mar 25-ot talalatonkent. Vannak perkek, amik adnak pl 25-50% bonuszt bizonyos sebzestipusra(pl tuz) de sem a destruction skillfa pontszama sem a szinted nem befolyasoljak.

Ha nagyobb spellt akarsz akkor talalnod/venned kell egy olyan tomot, pl fireball.
A tuz agon ezek vannak:
flames, firebolt, fire rune, fireball, incinerate, es ezen kibul meg vedo tuzvarazslatok is.

Itt talalhatsz roluk infot: Destruction

Battletag: coolpet#2467

Aborg
Koszonom, most mar ertem miert valtozott meg idonkent a sotetkek vonal hossza.

Meg a szintekrol szeretnek kerdezni: peldaul a destrukcio kepesseg 20-as szinten van, es egy tuzlabda varazslatnal azt irja hogy a talalat mondjuk 8 szebzest okoz. Ez a 8-as ertek a destrukcios szint novekedesevel emelkedni fog? Vagy fixen 8 marad, es a megemelesehez kell talalnom egy erosebb tuzlabda-varazskonyvet?
Nem, az is hasonló, de itt Prttp-nek van igaza: a sötétebb csík egy használat "költsége". Ha jól tudom, nem azon múlik a csökkenés, hogy milyen skilljeid voltak a tárgy elkészítésénél, hanem hogy a tárgy használatakor milyen adott mágikus skilljeid vannak. Pl. a plusz tűzsebzéshez destruction kell, minél magasabb a destruction, annál többször tudsz használni egy tűzsebzéssel enchantolt fegyvert. Maga a hatás mértéke (pl. a tűz sebzése) viszont ettől független, az még az enchantolásnál dől el, vagy talált tárgyaknál eleve adott.
Ez azt mutatja, hogy az aktuális lélekkővel mennyit töltesz rajta. Ez csak akkor jelenik meg elvileg, amikor töltöd a fegyvert. Alapból talán a "w" betü A fegyveren a menüben, és egy külön ablakban jelenìti meg a nálad lévő töltött lélekkő fajtákat.
Prttp
Tudtommal a rövid sötétkék csík az egy használat utáni töltöttség csökkenést jelenti, de emlékeim szerint a bűvöléseknél mikor beállítod az erejét, akkor ki is írja, hogy hány használat után merül le.

http://garasu-re.gportal.hu/ Garasu;Re anime részleg meghívó: https://discord.gg/UySaEz5 Garasu;Re játékfordítói részleg meghívó: https://discord.gg/jcyu6qA

Aborg
Sikerult berakni a kepet: itt az a magikus fegyvertoltottseget jelzo csik, a vilagoskektol jobbra egy rovid sotetkek resz is lathato.

Koszonom a lelekko-tippeket! Az eldobas/ujrafelveves dolog (ko kiurites) kulonosen hasznos tipp.
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.05.10. 10:20:29