30713
TES
-
Although #28819 Te meg 100szora is kiforgatod a szavaimat. :) Mint játék? Nem írtam. A karakterek és a sztorik benne, igen az a véleményem köze nincs a morrwind szinthez. Mint játék lehet beleölni 100 órákat mert a szabad világ még létezik, Olyanok mint Zozo meg mindig képesek lesznek odaképzelni a saját képzeletüket és játszani vele. Az újak meg te is olvasod, egy se a karakterekről meg a sztoriról beszél. Én már nem akarok odaképzelni semmit. Igen csalódtam, mert azt vártam mára életre kell ami a 2000-es évek elején technikailag lehetetlen volt. De ez nem így lesz. Ez van. :) Élvezem a Fallout 4-et mert nem elitista vagyok akinek képzelsz. De ez igen ez szar hollywoodi színvonal karakterekben és sztoriban. :) De te írd le szívüket lelküket beleadták. Holott szerintem te is tudod itt a profizmus van, aki tudja mire figyeljen. Nem pedig amit te írsz. -
#28818 Tudod mi a baj? Az, hogy akarki akarmit is csinal, szivvel, lelekkel, az neked/nektek sosem lesz eleg. Hiaba tesz meg mindent az ember, hiaba buszke arra, amit csinal, hiaba valoban jo is az, amit csinal, mindig van egy kis (de annal elkeseredettebb, kiegettebb) reteg, akik kiszurjak a hibakat (na persze mert direkt keresik, ez elteti oket), majd azzal szpemelik tele a forumokat, a komment szekciokat, egyb kommunikacios feluleteket. Hiaba talalnak mellette legalabb 9 fasza es kiraly dolgot a jatekban, ha talalnak 1 darab olyat, ami nem tetszik nekik, a kovetkezo idoszakban csak arrol az 1 dologrol sirnak, mint egy furdos kurva, amikor....
Neked is lehetetlen barmit is mondani. Hiaba irja barki, hogy a Skyrim egy jo jatek, hogy 100+ orakat lehet vele szorakozni, hogy mekkora szabadsagot kapunk, hogy mekkora a vilag, stb. Te ezekre meg csak nem is figyelsz, konkretan leszarod. Neked az a fontos, hogy elmondd ezredjere is, hogy a vampirok szarok, a sarkanyok gagyik, az "oreg" meg forog a sirjaban (barki is legyen az) a tortenetek lattan. Akkor meg oszinten, mi a szar ertelme a kommunikacionak?
Hozzad hasonlo egy rozsaszin alomvilagban ragadt emberek mennek neki GRR Martinnak, hogy mekkora fasz, amiert az irta, amit irt a SAJAT konyveben. Emberek pofaznak evek ota a BGS alkotoi stabjanak, hogy miert ugy alakultak a dolgok, ahogy a SAJAT maguk altal kitalalt vilagban. Emberek fenyegetik Lucast bomakkal meg fegyverrel a sajat Ranchan, mert miert azt csinalta, miert azt irta, amit es ahogy tette, a szinten SAJAT maga altal kitalalt meseben. Habzo szajjal vertek a billentyut emberek, mert kiderult, valamelyik szereplo meleg lesz a Star Trekben. Es akkor lehetne sorolni az osszes nagyobb vilagot, mozit, tevet, jatekot, stb.
De am legyen, csinaljak, ha ettol lesznek boldogok es emiatt nem fognak agyonloni valakit tehetetlen duhukben, akkor legyen. Az internet sok szarsagot elbir. Addig a tobbiek nagyon jol elvannak az aktualis TES reszekkel, Witcherekkel, SW filmekkel, ST sorozatokkal es tovabbra is orulnek, ha vegre valamelyik Stark epp nem szopoalarcban paradezik a hatodik evadban (mert mar ez is baj, hogy nem szoptak iden eleget... istenem...) -
Although #28817 Mi is tulajdonképpen a Morrowind és a Tribunal. Emberek lázadása isteneik ellen. Ki volt a jó oldal, vagy a rossz? Ki volt Azura ki volt Almalexia és Sotha Sil :) Ki volt a főhős? :) Kísértetiesen olyan volt a munka, mintha a Bio csinálta volna? Csak mindez egy újszerű, nehezebb, nyitottabb világban. Ezért volt számomra is a 2002-es év győztese a Beth és nem a Bio. Mert ezt nehezebb volt megcsinálni mint egy Neverwintert.
-
Although #28816 Lehet :) Végül is ugyanazt mondtam. Arról az 1 vagy 5%-ról beszéltem. A tömeg nem várja, ezt írtam én is. De látom abban az 5% vannak akik ezt hiszik. Majd ez újra olyan lesz. Te se hiszed ezt meg én sem, ennyi.
Edit: Pont tegnap beszéltem a két sráccal akivel játszok, pont ilyenek, na most újra életre kell. Nem akartam mondani csak nevek meg a környezet lesz ugyanaz. Minek vegyem el az örömüket, hátha.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.07.16. 16:30:04 -
#28815 Lofaszt varjak a szinvonal miatt, nem tudom mar megint honnan veszed ezeket a baromsagokat. Azert varjak az emberek Vvardenfellt (mert ugyebar Morrowind egesze jatszhato az ESO-ban, a szigetet leszamitva) mert ismeros a videk es mert kivancsiak a teruletre. Van osszehasonlitasi alapjuk, ahogy fasza volt Riften, Kwatch vagy Anvil eseteben is megnezni, hogy nez ki a jovoben,e s hogy nez ki most. Az ESO jatekosok 99%-a pont leszarja a loret es a tortenetet. A maradek 1% meg egyfolytaban sir, panaszkodik, nyoszorog, soha semmi nem jo nekik (nem csak a TES-nel detto ez megy a SW, ST es egyeb ismert vilagokban, ha nem hiszed, akkor nezz onmagadba), igy nekik meg aztan felesleges ido es energia raforditas barmit is csinalni. Ha ugysem jo semmi, akkor egyszerubb ha van szarva.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.07.16. 16:20:02 -
Although #28814 Látom a TESO-nál sokan várják visszatér ez, várják a morrowind kiegészítőt, mintha visszajöhetne ez a színvonal bármilyen játékban is. Az mmok is kommerszek lettek. Nem fog ez már visszajönni egyhamar. Nem ringatom magam illúziókba majd a TESO visszahozza ezt a szintet. Hiszen ha tömegjáték van a többséget nem az érdekli milyen színvonalasak a karakterek vagy a történet. Bár el kell ismerni a TESO köröket ver a skyrimre történet színvonalon. De itt még valódi verseny volt ki tud jobbat csinálni. -
Although #28813 Mindig is a legjobbak között lesz ahogy a Gamebanshee listán is előkellő helyen van.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.07.16. 15:57:43 -
Although #28812 Visszanézve milyen filmet fognak készíteni majd a skyrimről? Ha egy nap visszanéznek így rá ahogy most én a Tribunalra? Mit fognak beletenni? Hollywoodi pátoszi szövegeket? gagyi vámpír sztorit? Hiszen ha egymás mellé vágom így ahogy ez készült az egyik minőség lesz mindig a másik meg egy nevetséges valami Todéknak jobban kellett volna becsülnie a saját világukat. Hogy ha visszanézzenek ne azt mondják ja a kor amikor csak az számított mennyit adunk el és a kor amikor minőséget is le tudtunk tenni az asztalra. Még a fénykorában levő Bionak is versenytársai lehettünk. -
Although #28811 Ha nem emlékeznél, de tudom, jobban is mint én. :) Hiszen nagyobb TES fan vagy. És a filmet is ismered talán.
Legyen ez is emlék egy szebb korszaknak mint ami most van. :)
Hol van ehhez képest bármi a skyrimbe ?:( Csak momentumok. ( A morrowind ez a szint volt!)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.07.16. 15:41:05 -
#28810 Igen mert sokan azt hiszik a skyrim csak annyi hogy végigtolom 30 óra alatt a főszálat "oszt jónapot", 356 óra játékommal még mindig a kispályások közé tartozom, láttam olyan steam accot amelyen közel 1500 óra volt csak skyrimből! Beszippant a világ, nos akit meg nem, az hanyagolja és hagyja meg nekünk ennyi :) -
#28809 Nagyon nagy igazságot mondtál. Steamen 140~ órával csücsül a játék és még nem fejeztem be a sztorit. Egyszerűen magával ragad a világ. -
Zozo0122 #28808 A TES loret én is imádom, jobban mint a Witcherét. Imádom a skillbookokat, főleg a kis egyéni történeteket, pl. a mesterzáras ajtó és a vámpír sztorija még mindig a fejemben van :) Hangulatbomba, amikor komplett könyvespolcaid vannak a játékon belüli házadban, ráadásul el is olvastad azokat a könyveket :D
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.07.16. 09:25:41 -
Although #28807 Ennyi erővel nem sok eredeti van. Igen felismerhetők a népek, de egyedülálló módon játékba beépített könyvekkel, tekercsekkel, a Witcher is csak alapszint ehhez képest. Az sokkal inkább gond mindebből napjaink kommersz tartalma lett akár a sárkány szintjén vagy főleg, bár sztori szinten kidolgozottabb mármint legalább választás van benne, ha az nem is igazi, a dawnguard. Annyira gagyi lett, hogy majdnem sírtam rajta idézőjelesen. Egyetlen pozitívum, ehhez képest az F4 előrelépés lett. Lehet azért mert témájánál fogva 18 éven felüliekre szabott. Ha belegondolsz, milyen volt a Tribunal sztori, persze akkor még rétegjáték volt a műfaj. Bár ma is az lenne. -
Although #28806 Ken Rolston -
#28805 Ez eddig igaz, de a TES világa hiába áll közelebb a mainstream fantasyhoz, azért a komplett könyvtárnyi lore itt is meg van teremtés mítosszal, meg mindennel.
Innentől már inkább szubjektív ízlés kérdése. A Witchert is le lehet szólni, hogy népmese gyűjtemény, csak értelme nincs.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.07.15. 17:16:14 -
#28804 Számomra a Witcherben világkép szórakoztatóbb. Pl a szférák együttálásával tök jópofán van az elmagyarázva, hogy az emberek mágia és szörnyek nélküli világába hogyan kerültek át szörnyek és a mágia és miért utálják a mágia használókat. Ez magyarázza a Witcherek megalkotását is. A W. egész világa sokkal kevésbé kontrasztos és tipizált. -
#28803 Legyedibb? Hat, egyedinek egyedi, de lassuk be, Tamriel a vilagtortenelem es a "hiresebb" nemzetekbol osszeallo masolata, kezdve a franciakkal/angolokkal, folytatva az eszaki nepekkel, egeszen a okori romai birodalomig es az arab, illetve maja/inka kulturaig. Meg a borszinek is stimmelnek. Mindez megspekelve a kotelezo standard elf tipusokkal, es nemely felegyenesedett beast fajjal, amelybol szinten lattuk mar rengeteget. Az egymas ellen harcolo istensegekrol, akik feszt kibasznak az emberekkel (vagy epp segitik) nem is beszelve.
Ami persze nem jelenti azt, hogy ez a katyvasz nem all ossze egy fasza es kelloen szorakoztato TES vilagga, mert osszeall. De ez a "bele minden vackot" tenyleg a legegyedibbe is teszi? Szamomra nem. Egyedul talan a Tekercsek mukodese es a vilagra hato szerepe az, ami egyedi a tobbi univerzumhoz/vilaghoz kepest, szamomra minden mas copypaste.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.07.15. 15:32:51 -
#28802 Ki az az örgeúr? -
Although #28801 Fagyhullás
A morrowind könyvei közül, szépen lefordítva. Régebben már betettem, azért érdemes elolvasni, mert mutatja milyen világot álmodott meg az öregúr. A történetekből megismerted a fajokat a szokásaikat, gondolkodásukat. A nagy családokat, nem nagyon van még egy ennyire felépített világ mint ez volt. És mire a technika elhozta a lehetőséget, hogy tényleg életre keljen, már csak nyomaiban emlékeztet arra ami volt. Ilyen Sárkányos meg vámpíros teljesen sablonos debilség maradt az egyik legegyedibb világból amit kitaláltak.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.07.15. 15:11:25 -
#28800 Ha olyan szinten menne az angol, akkor nekem is bejönne. A W3 is egyébként azért emelt a nyelvezet szintjén a 2. részhez képest. Azért viszonylag gyakran lepillantok a magyar feliratra vagy ha lenne, akkor angol, mert nem hallom, hogy mit mond vagy nem értem elsőre. -
#28799 Én most jutottam el oda, hogy első napos vásárlást nagyon kevés kiadótól fogok megejteni. A TR Rise of TR nem volt rossz, de a RTR biztosan nem ért meg 16k HUF-ot. Lényegében egy ráncfellvart TR. Igen,brutálisan szép, de kb. itt véget is ért a tudománya. Hosszabb és nagyobb volt mint az 2013-as eresztés, de nem volt ötletesebb. A sztorija még gyengébb is volt. Sokkal. -
#28798 Én ezeket szeretem a legjobban :D
DB -
#28797 A játékiparnak ennél sokkal nagyobb gondja is van sajnos. Régen a pénztárcámért a steam harcolt és a helyi szoftverbolt. Aztán harcolni kezdett érte a PSN is. De ma már az Android play és az Amazon is harcol érte.
Miközben alapvetően megvan a keret, amit játékra szánok, a hordozható eszközökkel bejöttek olyan kiadások is, amik ugyanerre a keretre hajtanak.
Ezért a Day1 játékvásárlásról kezdek leszokni, és már tényleg csak az ilyen TES, W3, UC4 gyöngyszemekre áldozok a megjelenéskor. A játékipar viszont akkor érzi jól magát, ha megjelenéskor, teljes áron vásárolok.
A nehézséggel nekem azért nincs gondom, mert kevés az időm, nem szeretek túl sokat szenvedni. Kivétel a FROM Software, azzal kompenzálok.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.07.15. 15:01:18 -
#28796 A Tides of Numenera biztos jó lesz, de native english tudás nélkül kb. játszhatatlan lesz... Szerintem a PE is azon szint közelében van. Mivel nincs voice acting sokszor és arcmimika ezért minden érzést és arcrándulást körülír és olyan szavakkal mutat be, ami messze nem a köznapi angol, inkább mintha egy szépirodalmi angol könyvet tolna az ember. -
#28795 Nincs a Kickstarterrel semmi baj, egyelőre a Wasteland 2, a Divinity:OS is bőven leköt,bele sem tudtam kezdeni még a Pillars of Eternity-be, és jön a Tides of Numenera meg a Bard's tale IV. Na meg a Divinity OS2.
De pl. a Shenmue 3 is érdekelne.
HA lenne időm. De a tizedükre sincs...
DB -
#28794 Az a baj, hogy a komment példájából semmit sem értek. :)
A W1 harcrendszere borzalmas volt. A W3-é sem extrém sem túl jó, sőt faék egyszerűségű, de a W3 minden hibája ellenére azért lett no1, mert
ad1. Érdekesek a karakterek.
ad2. Vocie acting
ad3. Grafika.
ad4. Sztori.
A skillfája egy katasztrófa, nem igazán van értelme a képességek nagy részének.
A fegyverek szinthez igazítottak, ami ökörség az én szemben.
A craft rendszerne NULLA értelme van. Ha lekorlátozom magam és csak a vadonban és elhagyatott helyen lootok és max. nehézségen tolom, akkor sincs semmi értelme. Soha nem kell szétszedni semmit. A pénznek nincs értéke.
És ennek ellenére mégis ez adta nekem a legteljesebb RPG élményt.
A Skyrimhoz is vannak olyan HC modok, amit talán kipróbáltam vonla. A survivalist és egyéb valósg felé toló és nehezítő modok. Ha így adnák ki a játékosok hány százaléka játszana vele?
A baj kettős.
1. A tömegnek ilyenekre nincs igénye.
2. Sajnos a legalapvetőbb fejlesztések is néha elmaradnak. a W3 most már jó UI-val bír. De ehhez miétr kellett 1 év? Elképesztő, hogy a fenti 4 pont csodálatossáa ellenére egy kibaszott UI-t nem tudtak összerakni? Koncpecióban 5 perc összerakni egy jót... A TES V UI is egy rakás szar volt...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.07.15. 14:31:45 -
#28793 Igazatok van, de ezzel egy baj van. Közben felnőtt egy generáció, akiknek az autós játék egy Assetto Corsánál kezdődne, (fizikáját tekintve) de igénye lenne, mondjuk egy TDU-s játékrendszerre, és egy CREW-s térképre. (Bocs, autós példa jutott csak eszembe) Egyben a három összegyúrva? Szerintem sosem lesz, hacsak nem indítok egy kickstarter kampányt... Ugyan ez van RPG vonalon is. A fejlesztők elmennek a casual irányába. Még ha tényleg figyelik is a játékosokat, akkor sem érnek semmit. Ugyanis az a játékos, aki még az Enterprise 128-as Batman-en nőtt fel, nem is fogja telepíteni a mai játékok 99,9%-át. Megnéz egy youtube videót, szörnyülködik egyet, szidja a játékfejlesztőt, és az egységsugarú, 12 éves Janikát, akinek ma fejlesztenek. Közben pénze van játékra, időt is szívesen szakítana rá... de minek?
Mert jó játék a Skyrim, nagyszerű a W3, (Nekem az 1 harcrendszerével, képességfájával jobban tetszene) de... azért nem egy hardcore játék, egyik sem. (Mert azért ne felejtsük el, butítani mindig lehet egy játékot, le lehet venni a nehézséget, de sajnos, ma már a legtöbb játék is annyira nehéz extrém fokozaton, mint 10-15 éve volt normal-on...) Szóval, ezzel a nagy figyeléssel, nem vesznek figyelembe egy csomó, egyenlőre csak potenciális játékost. -
#28792 Ha a játékok evolúcióját figyeljük, szerintem inkább arról van szó, hogy a fejlesztők jobban rálátnak, mit csinál a nép a játékaikkal. Láttunk az elmúlt években rengeteg infografikát - hány kézigránátot dobtak a CoD-ban, hány versenyt indítottak a Rocket League-ben, stb. Ma már online trackelik, mit csinálsz a játékkal - ha máshogy nem, a beépített achievement-ek révén.
Szóval szerintem a legtöbb fejlesztő pontosan látja, milyen nehézségi fokozatokban indítják el a játékokat az emberek, vagy akár azt is, hogy átlagban hány elhalálozás után tesznek félre egy játékot. Nem hiszek a szándékos butításban, inkább abban, hogy próbálják a kedvünket keresni - de az átlag szokásai felé mennek, ami nem feltétlenül egyezik meg azoknak az igényeivel, akik a keményebb kihívást szeretik.
Azoknál a játékoknál, ahol az egyes fejezetek teljesítésére is van achievement, világosan látszik, hogyan morzsolódnak le a %-ok a kezdeti 80-90-ről a végére 20-40 % közé. Egy fejezd be a játékot hard-on meg alig pár % sokszor...
És meg is értem, imádom a DS3-at és a Bloodborne-t, de azért ha egy átlag játék nagyon szivat, akkor otthon dühöngök az asszony előtt, hogy a szemét fejlesztők ezzel akarják kitolni a játékidőt, hogy tízszer neki kell mennem az adott feladatnak. :-) -
Although #28791 Ez igaz, nem is vitatom. Ami inkább szomorú elvileg egy fejlődő világban, mégis debilebb lesz minden, a sztori a harcrendszer stb. stb. Pár hónapja elővettem a morrowindet és összehasonlíthatatlanul nehezebb mint bármi amivel manapság játszok. Leszámítva a kickstarter cuccokat. És ez nem életkor függő. Sztori és karakter szint is lapos leszámítva lengyeleket. Meg a Biot ebből a szempontból. De szerintem ott is dolgoznak rajta.
Nem tudom ez tudatos tevékenység e az embereket egyre alacsonyabb szintű fogyasztókká tenni vagy sem.
De ez szerintem egy folyamat.
Vagy egyszerűen a tömeggyártás, tömegjáték velejárója. De nem késztet gondolkodásra, és élvezeti értékük is alacsony. Hacsak nem beéred a látvánnyal. Ez is egy szempont de az rpg nem ilyen kellene legyen. Arra ott vannak az akciójátékok. A lengyelekben az a jó bemutatták lehet ezt jól csinálni, még akkor is ha tömegjátékként akarod eladni.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.07.15. 12:56:51 -
Although #28790 Sztori szinten össze se lehet hasonlítani az utánuk jövőkkel. Különösen a Tribunal volt fantasztikus. Az új korszak a Bloodmoon-al kezdődött. Az volt a mostani író első munkája. A másik kettőt azt még az öregúr írta. -
#28789 A Gothic szériában a Lore minimális, de el voltam nélküle. A TES-ben nem fogott meg. A Witcherben valahogy jobb volt. Ott imádtam olvasgatni a könyveket. -
#28788 Értettem :)
De a többi részt is teljesen hasonlóan gondolom én is.
Az Elder Scrolls világának a lényege a Lore. Próbáltam úgy játszani többször is, hogy elolvasok minden könyvet, emlékszem, hogy a sorozatokat a balmorai könyvárus padlóján, szépen egymásra polcolva gyűjtöttem. Volt, ami nem lett meg mind :)
De játék közben sajnáltam rá az időt, néha innen olvasgattam szabadidőmben: http://www.imperial-library.info/
Fred: ezt én így ismerem:
Fiatalkor Középkor Időskor
Energia + + -
Idő + - +
Pénz - + +
A három sose jön össze együtt... :(
Szerk: a spaceeket kiveszi a hülye motor, de talán érthető így is...
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.07.15. 12:15:21 -
#28787 Sajnos az elet egyik igazsagtalansaga ez :D Amikor fiatal vagy, mindenre lenne idod es energiad, csak penzed es/vagy lehetoseged nincs. Amikor idosebb leszel, mindenre lenne lehetoseged es/vagy penzed, csak mar idod es energiad nincs annyi.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.07.15. 12:11:49 -
#28786 Szájbarágtam, így sem értetted. Hagyjuk...
Amúgy használd ki a tengernyi idődet - egy párkapcsolat, főleg az elején az minimális időelvonás.
Ha majd gyerek is lesz, na akkor minden borul.... de nyilván bőven megéri :)
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.07.15. 12:04:57 -
#28785 +1
Morrowind / Oblivion / Skyrim ugyanannak a koncepciónak a termékei. Megjelenésekor mindegyik az adott technológiai csúcsot jelentette. A játékmenet lehet, hogy nem mindenkinek jött be, de nem véletlenül készült már a Fallout 3 is ennek a vonalnak a koncepciója alapján (megtartva a V.A.T.S.-t és a Fallout ikonikus fejlődésrendszerét).
Mint fantasy FPS-ekért, hálásak lehetünk az Elder Scrolls játékokért. Más kérdés, hogy el lehet veszni bennük, és ez tényleg unalmas lehet annak, aki a lineárisabb jáékmenetet preferálja. A magam részéről minden részt imádtam, a Skyrim-ben képes voltam percekig csak az északi fényt nézni, ahogy a Morrowind-ben is a csillagos eget. Ezek a játékok a felfedezésről és a sztoriról szólnak.
A Gothic 2-t is nagyon szerettem, ott az NPC-k napi tevékenysége volt elképesztően jól megcsinálva és ebben egyértelműen jobb is a hasonló játékoknál. Ott viszont az irányítással nem tudtam kibékülni, és ezért számomra a játékban mindig volt egy kis szenvedés is.
Tény, hogy a TES-nek van hová fejlődnie, de egyik résznek sincs szégyellnivalója, koruk elképesztően színvonalas (és híresen bugos) alkotásai.
Amúgy egy kis off, de nemrég mi is belenéztünk a Szomszédok első évadába a FireFly és a Dollhouse után. Most pedig az Elementary 4. évadját toljuk. Na és? Ki-ki úgy osztja be az idejét, és arra, ahogyan/amire akarja.
DB, ebből a kommentből igazából a +1 lett neked címezve, a többi csak úgy. :-D
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.07.15. 12:03:14 -
#28784 OFF
Nekem jelenleg kb. fél tucat sorozat és tucanyi mozifilm vár a sorára. (Pedig elég kevés filmet és sorozatot nézek A Witcher III két kiegjéhez majd hónapok múlva talán eljutok, mert most az alapot tolom végig másképpen, ahogy elsőre. Meg most fullra van húzva, nem kell kompromisszim, van hozzá vasam.
A Baldur's Gate szériára sosem volt időm. Még 2003-ban a II. részt megszereztem, de sose volt rá időm. Aztán a gépen sem futott már. Van EE, azt iknább meg sem vettem... A GoG-on old RPG során bevásároltam egy csomagban szitne az összes régit. IWD, BG, stb. Aztán ott a Pillar of Eternyity és tengap 60%-os leárazáos megvettem a Dragon Age Originas fullos teljes kiadását. Most jön az Enderal.
A BG-hez jó lenne magyarítás. Általáan nem fanyagoldok rá, de azért annak az angolja a PE-vel elég durva.
Emlett röpizek, bringázok és könyv hosszúságú cikkeket írok, fórumozok, stb. És mindenz úgy, hogy hosszú idő után újra van valamiféle tartós párkapcsolatom még kevesebb időm van. Egyszerűen fel nem fogom, hogy hogyan lehet valaki annyira egydült, hogy a Szomszédok szintig zuhanjon...
ON
A Skyrimet anno végigtoltam, soha többé nem vettem elő... -
#28783 Mégegyszer elolvas, értelmez.
(Már régen volt. És de, eljuthat az ember olyan szintre, hogy nosztalgiázik a saját gyerekkorával. Főleg, ha külföldön él, egyedül.)
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.07.15. 11:40:21 -
#28782 Ennyi sok szabad ideje nem lehet senkinek. Szomédokat nézni? Mindig, mindig lenne valami más, amit csinálnék, ha időm lene rá.. -
#28781 Ez egy nagyon jó komment, jó meglátás.
Jómagam 40 felett nagyon élvezem még mindig a játékokat, főleg mivel heti 2-5 órám jut rájuk, gyerek és család mellett.
Ennyi idő pont elég, hogy fenntartsa a bizsergést :D. Ha ma is napi 4-5 órám lenne rájuk, tuti megcsömörlenék. Mikor 5-6 éve tök egyedül éltem, már az MMORPG-ket is untam, és azt vettem észre, hogy sorozatokat nézek, de nem akármilyet hanem pl. Szomszédok első évadai (!!!)
Ma az egyetlen bánatom, hogy szinte semmit nem tudok végignyomni, mert hónapokig tart ebben a tempóban. Még 4-5 éve is elképzelhetetlen lett volna, hogy a Fallout 4, a GTA5, a W3 még teljesen érintetlenek általam. Most már bőven gyorsabban jönnek ki még a szívemnek legkedvesebb játékok is, mint ami a kapacitás...
Várom a nyugdíjas éveket :D .D
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.07.15. 11:19:55 -
#28780 +sokezer.
G2-t és Morrowindet is egyformán imádtam, sosem fogom megérteni az embereket akik mindig mindenből "győztest" akarnak kihozni.
Valszeg ők lehetnek az elvakult balosok vagy jobbosok, ami tetszik :)
Vagyis :(
DB