30713
TES
  • PiszkosFred
    Ha nem tudsz uszni, az nem biztos, hogy a viz a hibaja. :)
  • molnibalage83
    De mitől ütött? Semmire sem emlékszem a sztoriból 16 óra után. A Gothic szotriját és szerpelő neveire még 10+ év után is emlékszem.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.07.15. 10:39:50
  • benőmenő
    Just some On topic passing by.
  • Amiga
    A Morrowind színvonala jó volt, a megjelenésekor ütött rendesen. Az mindegy, hogy te untad. Még nem született olyan játék, ami mindenkinek egyaránt tetszett volna.
  • molnibalage83
    A Morrowind színvonala jó volt? 16 óra szenvedés után feladtam annyira unalmas volt A Gothic 2-höz képest...
  • Nos
    Kedves Although, ne sértődj meg, de szerintem itt a válasz az, hogy inkább mi öregszünk, ráadásul a számtalan játék miatt az ingerküszöbünk is máshová kerül, nem adja ugyanazt az érzést ugyanaz a komolyságú játék. Az jut most az eszembe, amikor nagyon régi, fekete-fehér némafilmen mutatják, ahogy egy század eleji moziban a nézők rohannak a vásznon feléjük száguldó vonat elől. Mi már a hd tv előtt sem vetődünk félre, ha szembe jön a vonat :) Aki meg igen, az legalább jobban élvezi. Szóval szerintem nem a morrowind volt jobb ebből a szempontból, csak akkor jobban bele tudtuk élni magunkat. És a fiatalabbak pedig azért szerencsések, mert ők még jobban bele tudják élni magukat. Szóval szerintem a titok nyitja az, hogy felül kell kerekedni pár dolgon, és meg kell próbálni újra 12 évesnek lenni. Ha már úgyis játszani akarsz, jobban jársz, hidd el :)
  • molnibalage83
    Úgy látom egyesek fejében az RPG összemosódott azzal, hogy stat alapú egy játék vagy sem. Az R szót tessék már értelmezni légyszíves...
  • Amiga
    Én: " A W3 számomra mindig is színes mesevilág marad a komoly, felnőtt tartalom ellenére is."
    Te: "Hát változik a világ ha a skyrimet komoly felnőtt tartalomnak tartod "

Esetleg olvasd el újra, amit írtam...

A másik:
    Mind a W3, mind a Skyrim akció-rpg amúgy, Sőt, már a Witcher első része is akció-szerepjáték, ahol a harcban a te skilljeid ugyanúgy számítanak, mint a karakter harci értékei. Ha klasszikus rpg-t akarsz, azt a Baldur's Gate-vonalon találod, vagy az új Wasteland- és Divinity-játékban, hogy újakat is említsek.
  • Although
    Hát változik a világ ha a skyrimet komoly felnőtt tartalomnak tartod :) 12 éves kor felett a sztori szigorúan illuminált állapotban javasolt. Zord északi világ? Igen momentumokban tényleg jelen van a cég amit régen szerettem. Eldobott levelek tartalma. Halott utas mellett búcsúlevél. De ebből te a fő sztoriba semmit nem érzékelsz csak debil tartalmat. Nyoma nincs a morrowind színvonalának. Tökéletes iparos munka a nagy számok behúzására.

Ja végtelenségig követ? Mondjuk időnként lerázható időnként nem a skyrimben. Az rpg nem akciójáték amit te írsz az az akciójáték. Mellesleg megjegyzem már a Withcer 2 és Witcher 3 is láthatóan az eladásra ment mert az akció rendszer az tisztán akciójáték főleg a 3-ba. Csak amit ha jól emlékszem Mateusz Tomaszkiewicz mondott. Mi mindig a sztorira és karakterekre építjük a játékot. Ez az amiért ők agyonverik a Bethet jelenleg. Meglátjuk a Fallout 4 után tud e feljebb jönni a csapat. Vagy ennyi maradt. Mellesleg nekem az is megfelel. A skyrim? Felejtős.

Utoljára szerkesztette: Although, 2016.07.14. 21:32:53
  • Amiga
    Amúgy emlékszem, a Skyrim-ben egy hegytetőn néhány óriáspók rám támadt, és annyira gyenge voltam még, hogy menekülnöm kellett. A közeli faluig futottam, de jöttek utánam. A faluőrség megtámadta őket, meg én is beszálltam, de így is kemény csata volt.

A W3-ban viszont sokszor éltem át olyat, hogy a nehéz csatából elszaladtam kb. 50 méterrel arrébb és ott lepihentem, amíg visszatöltődtek az értékeim, a szörny meg engedelmesen várt. Szóval azért az etalonnak is van gyenge pontja.
  • Amiga
    CDP valóban más dimenzió, és a W3 valóban a legnagyszerűbb RPG a piacon, ez vitathatatlan.

A Skyrim hangulata viszont sokkal dark-osabb, ami nyilván a zord skandináv-típusú helyszínből adódik. A W3 számomra mindig is színes mesevilág marad a komoly, felnőtt tartalom ellenére is.
  • Although
    Mondjuk a Fallout 4 jó pár szempontból jobb lett mint a skyrim, mind grafikailag, 2048k, és tartalom szinten is jobb, mégis, esélyük sincs a lengyelekkel szemben.
  • Although
    Igen nem volt rossz grafikailag, hihetetlen mit kihoztak az 512K-ból. Jó grafikusaik voltak a látvány és a vizualitás erre építettek valamint a sárkány feelingre. Zseniálisan. Lehetek volna nagyobbacskák is a városok, meg még sok tartalom is belefért volna. De csapat nem ok nélkül az átlátható ellenőrizhető tartalomra ment rá. Anyagilag jól döntöttek. Nem láthatták, sejthették jön a CD-Projekt és új dimenziót nyit az AA kategóriás rpg szintjén.

Más július végén jön az Enderal angol verzió.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.07.14. 15:28:57
  • Amiga
    Nem a városok kiterjedésére gondoltam, hanem arra az aprólékos kidolgozottságra, amiről üvöltött, hogy építészmérnökök keze nyomát is viseli, nem csak programozókét.

Amikor odaértem Markarth-ba, csak néztem, mint a moziban, annyira lenyűgözött a komplexitása és a kreativitás, amivel tervezték.

Nyilván lehet mondani, hogy 2015 Év játéka még nagyszerűbb városokat kínál, de a több nem mindig jobb is. Én mindenesetre nem éreztem azt a WTF-et a Witcher városaiban, mint amit a Skyrim településein. Persze talán pont azért, mert a Skyrim-ben hozzászoktam a jóhoz.
  • molnibalage83
    Én egyáltalán nem éreztem akkora durranásnak. Egyáltalán nem voltak nagyok a városok. A Gothic III 5 évvel korábban tudta majdnem ugyanazt és mai szemmel sem csúnya, ha fehúzod a grafikát.

A Witcher III meg teljesen más ligában focizik. Most tolom másodjára és a városok és minden atmoszférája egyszerűen leírhatatlan.
  • benőmenő
    Én is keresgéltem anno, e felől kétség sem férhet. ^^
  • genndy
    De az 4 évvel a Skyrim után is jött ki. A maga korában a Skyrim is ugyanolyan nagy durranás volt, mint 2015-ben a W3. Tényleg sokat dolgoztak a motoron, látszott az innováció, mindenki az állát keresgélte.
  • benőmenő
    Szegény embernek egyszer megmutatják Novigradot és elviszi a szívroham.
  • Amiga
    Ez mekkora szöveg. :-D

Én várom PS4-re az SSE-t. PC-n és PS3-on is játszottam sokat vele (szerk.: a Skyrim-mel :-)), noha a PS3-as változat óránként egyszer biztosan összeomlott. Kevés játékba öltem ennyi időt. Olyan grandiózus... egyszer mutattam a városokat a feleségemnek, mennyire komplexek. Ez a játék megelőzte a korát, és a játékipar jelenlegi állapotát elnézve nem is kevéssel.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.07.14. 14:23:45
  • PiszkosFred
    Igen.
  • molnibalage83
    Teljesen más világ tudtommal.
  • Zozo0122 #28758
    Várom az angolt. Amúgy ez a Nehrim egyenes agú folytatása?
  • benőmenő
    Egyelőre én is az angol kiadásra várok.
  • molnibalage83
    Leszedte már valaki az Enderalt, hogy csak külcsínre megnézze? Én sajnos nem tudok németül...
  • Dante73
    Vannak bajok, amik nem azonnal, hanem szép lassan, napok alatt gyógyulnak. Vagy lehet bug.
  • cikasz
    Imádkoztam több féle oltárnál.
    Fizettem is a betegség kigyógyításáért, de nem tünt el :(
  • benőmenő
    Imádkozz valami templomban, vagy guríts le egy cure disease potit.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.07.08. 20:08:49
  • cikasz
    Sziasztok.
    Gyomorsorvadása van a karakteremnek. Nem tudjátok , hogy lehetne kigyógyulni belőle?
  • Although
    Remélem, újra fel kell tennem ezt a közepes szart de az Enderal miatt megéri :) láttam pár előzetest és a questek felvétele messze nem olyan gagyi mint a skyrimbe amennyire értettem a srácokat akik csinálták. Megpróbálták a Dragon age-t ötvözni a TES-el. Meglátjuk :)
  • DonnieBrasco
    Beltérben sokkal szebb ENB-vel.

De tény, hogy ENB-vel max 30 FPS, nélküle meg fix 60. Nem igazán értem, mivel fogja meg ennyire a gépet...

DB
  • genndy
    Skyrim Special Edition. A felújított remaster
  • molnibalage83
    SSE?
  • PiszkosFred
    Hat az nem az en dontesem, bar szerintem felesleges. Boven elfer az a 3-4 ember Enderalos beszelgetese itt is. Majd oktoberben tuleljuk az SSE megjeleneset koveto ket hetben erkezo egybitesek anyazasat es agyatlan frocsogeset, aztan megint kihal a topik a Skyblivion vagy Skywind megjeleneseig :)
  • molnibalage83
    Legyen külön Enderal topik, ahogy volt a Nehrimnek?
  • PiszkosFred
    Igen, 3-4 het es jon az angol verzio is, nem csak felirattal, hanem angol szinkronnal, stb.
    Illetve a nemethez jon a heten is egy patch, mert hat kell :)
  • molnibalage83
    Mármint 5-6 hét múlva biztos az angol?
  • PiszkosFred
    Gyakorlatilag is.
  • molnibalage83
    Akkor ezek szerint kijött a német? Az angol 5-6 hét múlva jön. Elvileg....
  • bazsidiver
    Én belekezdtem a modba és a story jobbnak tűnik mint az alapjátéké, meg a grafika is nagyon szép. Csak a német tudásom nem megfelelő, sok szöveg van amit nem értek, jól jönne az angol lokalizáció későbbb gondolom úgy is jön.
  • molnibalage83
    Várós.