30713
TES
-
#28939 Annyira nem vagyok otthon a játékok kategorizálásában, annak ellenére hogy több műfajt is szeretek, és nagy vonalakban a főbb típusokkal tisztában vagyok pl RTS, de én mindig keményvonalas rpg-nek gondoltam a Skyrimet, mondjuk messzemenően túl sok félével nem is játszottam, és lehet ezért nem tudom. -
#28938 Én csak azt nem értem, hogy mi értelme állandóan bemenni és kommentelni olyan játékok topikjába, amikről pontosan lehet tudni, hogy NEM keményvonalas rpg-k (hiszen már az elődjük sem volt az (Oblivion FO3)), és hőbörögni ezen, meg szidni a játékot, hogy nem keményvonalas rpg Ettől még nem lesz az. Csak magára haragítja a topik összes tagját, aki viszont szereti a könnyedebb, nyílt világú, nem sztoriorientált, NEM keményvonalas, nem szigorúan papíros szabályok alapján készült rpg-ket (is). Akkor annak a játéknak a topikjába kell menni örömködni, amire Kickstarteren a keményvonalas rpg-k rajongói összekalapozták a pénzt. A Beth meg vígan megél a Skyrimből és klónjaiból (és akiknek örömmel tolom az arcába a pénzemet, mert adnak nekem 200-250 óra szórakozást. Ja, hogy nem keményvonalas rpg-t? Hát nem. De nem baj, mert én ezt nem is várom el).
"Beth példát vehetne róluk" meg hasonló baromságok (igen, rád nézek Although) - nem, nem fog példát venni róluk, mert ebből tud pénzt csinálni amit most csinál. Miért kell egy szerencsétlen susztertől elvárni, hogy kabátot gyártson? Kabátért a szabóhoz kell menni. Vagy fizetni a Kickstarter kampányáért, hogy gyártson kabátot)
(hányszor fogjuk még lefutni ezeket a köröket ) -
Nos #28937 Nekem is tetszik, bar azert engem nem szippantott be annyira. Szerintem nem volt rossz a Skyrim sem, csak konnyu volt elvesziten a fokuszt, mert tul sok szal volt, es nem minden guildhez illet minden karakter. En harom kulonbozo karakterrel vittem vegig a kulonbozo guildeket anno, csak azt csinaltam, ami illett a karakterhez. Az Enderalnal konnyebb szerepjatszani, mert csak egy fo szal van, es nincs annyi mellekuldi sem. -
#28936 Váááááááááááááz, de várom akkor már, hogy befejezzem a W3-at- -
#28935 Szamodra semmikeppen sem. De a tobbseg szamara viszont igen. Nekem sem tetszik, hogy agyatlan, gondolkodas helyett guglit nyustolo biorobotok gigatarsadalmava valt a vilag, de ez van. Abban a keves idoben, amit az ember jatekra szan jatsszon azzal, ami szorakoztatja. Vagy ha nagyon ostoba, akkor jatsszon olyannal, ami nem. En speciel sajnalom az idomet arra, hogy valami szarral jatszak. Meg akkor is, ha masnak az a jatek az elete legnagyobb szorakozasa. Ezert jo, hogy rengeteg kis fuggetlen vagy kickstarteres jatek van, ami potolja azt, amit a tobbi nagy nev elfelejtett az evek soran.
De a vicc az, hogy a Bethesda (kiado) fejese konkretan megmondta, szemelyesen, hogy nem tudnak mit csinalni, ha nem tetszik az altaluk kiadott jatek (jelen esetben a FO4-gyel kapcsolatban twittelte), akkor ne jatssz vele, nem kotelezo, jatssz massal! -
#28934 Csak azért, mert az "erre van igény" és "ezzel keresik gennyesre magukat" jelmondatok mögé bújtatjuk, még nem lesz jó az amit csinálnak.
-
#28933 Erre van igeny (oke, nem a te igenyed, de attol meg a tobbsegnek ez kell), ezzel keresik magukat gennyesre, ezzel tudnak megint baromi sokat keresni ha kiadjak remasteredkent, es meg lehetne sorolni. Most oszinten, miert valtoztatnanak? Minden tokeletes szamukra. Akinek nem tetszik, ahogy te is irtad, jatszik massal, mert szerencsere vannak kurva jo kis szerepjatekok is, mindenki megtalalja a kedvencet, legyen az openworld, taktikai, dungeoncrawl, barmilyen.
A kovetkezo TES es FO jatek is ilyen lesz, sot, valoszinuleg eloterbe fog kerulni a Rust/DayZ/Ark/stb. tipusu sandbox survival gameplay, minimlais sztorival es teljesen szabad kezet ado jatekstilussal. Most erre van igeny. A FO4-ben mar elkezdodott egy ilyesmi, a TES VI-ban ez lesz a fo csapasirany.
A sztorit es parbeszedeket, foleg azokat, amik 2-3 mondatnal hosszabbak az emberek 90%-a nem olvassa el, atugorja, leszarja. Ha egy fasza cinematic kereteben van az olvasnivalo, akkor is. A maradek 10% is kap majd egy kis csontot, nemi olvasnivalot, egy kis tortenetet, de ennyi. Ez kell manapsag a nepnek, ebbol lehet dollar szazmilliokat csinalni. Minden masra ott a kickstarter :) -
#28932 Szerintem az utóbbi években sok jó példa volt arra, hogy van igény a keményvonalas rpg-re is.
Azt viszont badarság várni nagy studióktól, hogy a legkisebb mértékben is fordítsanak a tendencián.
Vannak kivételek még szerencsére, de a Bethesdáttól kár bármit is várni a f4 után.
Már a skyrim is sejtette annó, de ezek után értelmetlen olyat várni tőlük amit a SureAI megcsinált sufniba. -
Although #28931 Ez az ahogy ma el lehet adni az rp-t a mobsból kiválni akaróknak. Mikor beleízlelsz beleszagolsz. Milyen az amikor nem kis köpenyben szaladgálsz az udvaron. :) Hiszem ez az út ahogy lehet új híveket szerezni ez meg a Witcher széria. :) Nekem meg még ott a PoE is. :) -
Although #28930 Tömegével alkalmazzák a scriptelt részeket amit a Beth sajna nagyon mellőzött mikor szemlélője vagy az eseményeknek. Jópár órája játszok vele de még nem tudom mire megy ki a játék :) Mint a kisgyerek várod mire megy ki ez az egész, sejtéseid vannak, de várod a következő etapot. Az obsidian pillarsa volt az utolsó witcheren kívül :) Te is tudod, tudnak mesélni és már ez nem az első munkájuk. Jobbak és jobbak lesznek. -
Although #28929 Vannak és van sztori is. Nem csak mászkálsz meg ölöd a lényeket. :) Még nem látom a fő sztori végét de ez az év rpg jelöltjeinek egyike. Úgy beszippant mint a Witcher 3 :) -
Zozo0122 #28928 Jobb lett, mint a Nehrim? Nekem az is bejött, csak kifulladt, viszont van néhány elem ami nagyon bejött, mint pl. dungeonok végén a bossok. Itt is vannak? -
Although #28927 A Dragon Age-től a witcherig érződik a hatás. :) Beértem a városba és, a sztori vezet előre, egy pillanatra se zökken ki az ember időnként megáll már ennyi az idő. Ez az amiről beszélek benne élsz a történetbe mert magába szippant. Hihetetlenek ezek a srácok Tod elgondolkodhat rajta alkalmazza a következő részbe őket :D.
Az oblivionnál is szakadék volt a javukra, itt már fekvő nyolcas a különbség :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.20. 14:10:27 -
Although #28926 Lehet egyedül vagyok vele de witcher hatása is érződik rajta. Eldobom az agyam ezek a kis srácok maguk módján tisztelegnek minden előtt amit tisztelnek és szeretnek. Mindezt egy nem leírható történetben ahol csak ámulok és bámulok. :) Remélem a Beth megnézi mi az az esély amit kihagyott! Persze tudják ők ezt nagyon is jól. -
#28925 Tölthető ez máshonnan is? 13,9-ig jutok, aztán ismeretlen hálózati hibával kivág. Letöltésvezérlőkkel is próbáltam, nagyon nem jó megoldás egyben drive-ra feltenni, akkor legalább fel lenne darabolva 3-4 részre.... -
#28924 Ugy nez ki hogy az SKSE + Windowed mod + SKSE borderless windows + SKSE double cursor patch megoldotta a video kartya signal out problemat. :) -
#28923 Belefutottam egy bugba, mivel Temptress race modot használok, és vámpírnagyúr akartam lenni, és lettem is, az első missziónál bebugosodott mert a küldetésadó karakter, nem ismert fel vámpírként, pedig már az voltam és nem állt velem szóba mondván hogy halandó vagyok, találtam rá megoldást, ezt kellett beírnom a konzolba: "player.setrace nordracevampire" és ezután már elfogadta a dolgot! Azt szeretném kérdezni hogy ha így játszok tovább lesz-e valami negatív hatása a játékra? Tehát újabb hasonló bugok elő jöhetnek-e?
(A dark brotherhoodnál is volt egy ilyen de azt is meg lehet oldani) -
#28922 Remek, köszönöm! -
#28921 Nem. Dawnguardban vámpír lord leszel (ha elfogadod, de nyilván akkor már érdemes), ami sokkal erősebb a sima vámpírnál. Napon vannak negatív hatások, de nem halsz meg tőle soha. -
#28920 Eddig mindig vérfarkas voltam a bajtársak céh tagság miatt, és nem gyógyítottam ki magam mert végülis tetszett, mivel most nem harcos vagyok, kihagyom a vérfarkas dolgot, és a dawnguard küldetéseknél vámpír akarok lenni! Egy kérdés: ugyanúgy megfogok pirulni a napon vámpírként, mint anno az oblivionban, mert attól a falra másztam :)
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.08.18. 19:19:36 -
#28919 A Skyrim eseteben a hivatalos HRT pack annyira azert nem "high" :), 1 GB-s kartyanak tudnia kellene kezelni, de ketsegtelen, hogy manapsag mar 1GB szinte semmire sem eleg, maximum egy low/medium textura reszletessegu beallitasokhoz. De ettol maximum lassunak, alacsony FPS-nek kellene lennie, a rendszer meg kuzdene vele ahogy csak tud, de nem kellene teljesen elszallnia, mint nalad.
Nalam hasonlo dolog akkor jott elo (bar ugy nem fagyott sosem, semmi Win7/10 alatt ugy, hogy resetelni kelljen, a desktopra mindig visszajuttatott a rendszer) par jateknal, amikor uj videokartyat vettem par eve, es bar a tapom megvolt hozza (650W Chieftech), de az akkori alaplapom viszont nem birta kakaoval ellatni a kartyat. Fullon, gyonyoruen futott minden jatek, de random idokozonkent (10 perctol akar 2-3 oras problemamentes idoszakig bezarolag) fogta magat es megadta magat a rendszer. A jatek/szoftver leallt, a win meg szolt, hogy "akkor most leallt az XY driver mukodese, de sebaj, mert visszaallitottam alaphelyzetbe".
A Skyrim eseteben a gamebryo motor (vagy Creation Engine, egyik kutya, masik eb) hiresen erzekeny pl. a codecekre is. En a helyedben kiprobalnam, hogy letiltom eszkozbol/rendszerbol/hardwerbol a hangot teljesen, es ugy mennek egy teszt jatekot a Skyrimmal.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.08.18. 09:29:51 -
#28918 Nincs fenn semmilyen extra dolog, csak a CCC, meg avira antivirus free.
Nem hasznalok ilyenen egyeb dolgokat, es huzni sem huzok semmit.
Azon filoztam meg, hogy lehet az Unofficial high resultion texture patch miatt keves a vidkarin levo 1GB Ram.
Regebben nem emlexem, hogy hasznaltam volna a 2 Legendary Edition unofficial patchet, viszon ezeket kikapcsolva is ugyanugy jelentkezik a hiba. -
#28917 Most feltettem steamrol az SKSE-t, meg a borderless Window + Double cousor fix poluginokat az SKSE-hez.
De mar 1 ora volt, szoval nem probaltam ki.
Tobben irtak, hogy Ati kartyakkal, foleg 6870-el voltak ilyen problemak, es nehol megoldotta az ablakban futtatas.
Ezt a memory editort is megnezem majd, ha nem lesz igy jo.
Enderal franko? Mert meg az alapjatekot sem toltam vegig, bar szerintem amikor a ligetben megoltem a fosarkanyt, meg a hegyteton a masikat akkor valoszinuleg az egyik kieg vagy a fojatek kesz volt. nemtudom.
Meglesem, koszi a tippeket. -
#28916 1. Van fönt valamilyen monitorozó (MSI Afterburner, Fraps, tökömtudja). Kapcsold ki.
2. Tedd föl a SSME-t. Vagy a legfrissebb SKSE-t, amiben benne van. Persze azért olvasd el mi is ez, milyen beállítások kellenek neki konfigtól függően, stb. -
Nos #28915 es ki ne hagyd az enderalt -
#28914 Varj egy picit, hamarosan itt a Skyrim Spec kiadas, talan az uj 64 bites klienst jobban szereti majd a win10. -
#28913 Meg annyit megneztem, hogy futtattam egy 8 szalas Prime95-ot, es vele parhuzamosan egy Furmarkot.
CPU Max 60C, GPU Max 83C 10 perc utan, minden 100% terheltsegen.
Tap: XFX Core Edition 550W
Nincs fagyas.
CPU Venti 45%-on porgott, a Videokartya venti pedig 34%-on a Catalist Control center es Furmark szerint is.
Lehet meg kell varnom a javitott valtozatot belole.
-
#28912 Sziasztok,
Egy kis helpet kernek.
Win10 X64 friss.
Skyrim LE ujrarakva, betoltott modulok:
Alapjatek + 3 kieg + 3 High Res texure pack
Unofficial patch + unofficial High Res patch.
Semmi egyeb.
Nem tudok jatszani, mert random, de legfokepp sarkanyoles kozben/utan black screen, es unreszponziv lesz a PC.
Csak reset segit.
Konfig:
I7-2600K alaporajel, Tuning hutes
8gb Kingston Hyper-x Blue
Asus p8-z68-V
HD6870 1GB
Sehol mashol nincs problemam, semelyik mas jatek nem fagy/laggol/dob ki, csak ez.
Legfrisebb Win10, es az AMD updater szerint a legfrisebb 6870 driver is van fenn.
Masoknal is elojottek ilyen signal out fagyasok ati kartyaval foleg a HD6xxx szeriaval.
Regebben win7 alatt nem fordult elo.
Van valamilyen 5let, tapasztalat?
Koszi -
#28911 Jaja igen így már értem, próbáltam is ilyen varázslatot, a gyengébbiket vettem meg a fehérvágtai varázslótól, igazából az volt vele a gondom hogy olyan mintha nem is lett volna, ugyanúgy kinyírtak :D De gondolom a perkek hiánya miatt, mindegy amúgy nincs baj kitartó vagyok fejlesztem a karakterem rendületlenül, a mágikus kard idézésben meg a tűzvarázslatban már nagyon durva vagyok, leszámítva azt hogy ha varázsló gúnyában(boszorkány ruha XD) vagyok akkor három ütéssel egy komolyabb bandita hazavág :D
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.08.17. 21:40:04 -
pjboy091 #28910 Fallout 3-4,
a Gothic játékok,
esetleg a Two World 2 -
#28909 alteration a skillfa neve, rosszul írtam:)(csak most magyarul játszok így nem annyira ugranak be az angol nevei a dolgoknak:D)
Ott van az egyik 30-as szintű között.(kettő van, az egyik 10% mágia védelmet ad a másik pedig ez ami azoknak a varázslatoknak duplzázza meg első szinten a hatását, amik mágikus páncélt adnak a karakternek(az novice varázslat 40-et ad 1 percig a haladó pedig 60-at.)
-
#28908 Az micsoda is és merre van? Bocs de mágikus dolgokban még bot vagyok :) -
sznek1975 #28907 A skyrim - hez van hasonló rpg ? nem számítva bele a a korábbi verzióit Morrowind , Oblivion de hasonló szabadsággal jár. előre is köszönöm a válaszokat -
#28906 Transmutation fába ott a mage armor vagy micsoda ami már 25-ös szintnél elérhető.
-
#28905 Értem már, köszönöm szépen a gyors és kielégítő válaszodat! Szerintem társnak Lídia jó lesz whiterunból. (amúgy mindig egyedül kószálok) -
#28904 Vigyél társat, könnyebb lesz.
1. 25, 50, 75, 100 értékeknél van a váltás. Szinted alapján találhatsz majd jobb tekercseket, vagy az Egyetemen vehetsz a tanároktól. Használni használhatod a nehezebbeket is ha valahogy megtanultad, csak zabálja majd a manát (viszont jobban fejlődsz).
2. Igen, idézett fegyverekre is hat a perk.
3. Találsz, vagy veszel a sárgaruhás kopaszodó fickótól az Egyetemen. Boundok közül asszem az íj a legmagasabb szintű, úgyhogy lehet hogy azért nem találsz még az elején. -
#28903 Elkezdtem a mágus karaktert, hát mit ne mondjak szörnyű számomra, páncél nélkül életet nem fejlesztve csak manán alapuló harccal ill védekező varázslatokkal nem boldogultam, úgyhogy átértékeltem a helyzetet, viselek neházpáncélt viszont idézett kardokkal harcolok ami nagyon bejött, úgyhogy lenne pár kérdésem:
1, a varázslatoknál írja a szintet hogy újonc, tanítvány, mester stb stb azokat hogyan tuningolhatom fel?
2, az egykezes idézett kardok, azok az egykezes fegyverek képességet is fejlesztik ha harcolok velük azt észrevettem, tehát ha perket rakok az egykezes fegyverre, akkor az érvényes az egykezes idézett fegyverre is?
3, hol lehet olyan varázslatot venni/szerezni ami idéz íjat? -
#28902 De én konkrétan rpg-be gondoltam.
A puzzlek alatt sem a klasszikus point & click félékre gondolok. -
#28901 Okas. -
Although #28900 Nem a skyrim az steames fent kell lennie. Utána leszeded a modot torrentről meg a letöltésvezérlőt. A letöltésvezérlő megtalálja a tömörített állományt és telepíti majd utána a patcheket is. Utána be tudod állítani a játékot milyen konfiggal akarod nyomni utána meg hajrá :) Persze ha megjelenik új patch azt az online launcher látni fogja.