30713
TES
  • Maximus4
    Olvass lejjebb kettővel:)
    Akkor ezek szerint +1,hogy maradhat?
  • steweee
    wóóóóóóó !!! kinek köszönjük a stílusváltást ? :)
  • Zozo0122 #21077
    Köszi így már érthető.

Malakai: arról nem én tehetek, hogy pontatlanul fogalmaztál. Mert úgylátszik vannak akik kimennek a barlangból mikor megvan a karom, mert nem tudják hogy ez a melékküldetés a főküldetés része. Ennek a főküldetésnek az a vége mikor odaadod a mágusnak a követ - de még ezek előtt vissza lehet menni a boltoshoz és odaadni a karmot.
  • Maximus4
    Tisztelt topiklakók!

A házigazda beleegyezésével csináltam egy topik dizájnt.Legyetek szívesek véleményezni,hogy megfelel-e.Ha esetleg sok lesz a negatív vélemény,bármikor visszarakható az eredeti.Amúgy kikapcsolható a design off kapcsolóval:)
    Köszönöm!
  • Fehercsoki
    Jobb klikk -> Kép megnyitása új lapon, aztán kijelölöd az URL-t és entert nyomsz.
  • Zozo0122 #21074
    Nem jeleníti meg a képet mi van ott?
  • Malakai
  • Zozo0122 #21072
    Vissza tudod adni a karmot a boltosnak, ha végigmész a barlangon. Végigmenni is azért kell mert ugyebár kikell vele nyitni az ajtót és ott megkell szerezni a követ, ami később kelleni fog. Ezután már leadhatod a karmot a lényeg, hogy a kő megvan amit majd kérni fognak a főszálban és legalább nemkell mégegyszer visszatérni ide.
  • Malakai
    Addig fel se ajánlja a karom odaadását a boltosnak, amíg a főszálon lévő küldetést be nem fejezed.
    Egyrészt szerintem érthető, ha gátolni akarják, lépj elölre a sztoriban, főleg még így az elején. A Skyrim egyik nagy változtatása, hogy itt már az elejétől te vagy a Dragonborn ugyebár.
    Másrészről kitalálhattak volna valamit ilyen helyzetre, vagy valami indokot, ami miatt a játékos és a karakter is nyomulni akarjon elölre, a csávó hablatyolása a kincsről azért nem túl nyomós bármi karakternek. :)
    Vagy kényszerítsék a játékost történetszerűen, hogy végigmenjen a barlangon, pl beomlik mögötte az út. Csak akkor az meg egyéb problémákat vet fel.
  • Although
    Igen a boss harcok jók lettek csak sajna már nagy adag ügyességet igényelnek többet mint régen a Morroban vagy az oblival az atrtriubtok kiesése abszolult ebbe az irányba tolta és sok old rpgs van akinek ez nem tetszik. Eddig se volt kedvenc sokuknak az elder scroll ezzel meg végleg nem az lesz. Talán majd ha sikerül valami modernek olyan rendszert rakni bele ahol a statok számítanak akkor több érdeklődő lesz.
  • Although
    Hát a harcrendszer az érdekes nem gondoltam volna aperk rendszert meg lehet jól oldani de vannak rá jó megoldások skyre pl. De ez se a bethesdán múlott gyakorlatilag törölte a gyerek az egészet és adott helyette egy újat amibe már hibázni is lehet.
    Néha ránézek a modokra és pl most láttam a requiem for old rpg. vagy mi lehet az is érdekes.
    Ezenfelül van egy két moder aki jó questekkel történetekkel bővíti a játékot. Kb. De persze évek kellenek egy igazán jó mod elkészítéséhez. :)
  • Zozo0122 #21067
    Ha jobban belegondolunk nagyon sok dolog van a Skyrimben (meg már az Oblivionban is)ami visszalépés a Morrowindhez képest.
    -napló(ez a questjelölő nyíl meg ilyesmi),iránytű(honnan a francból tudja a karakter,hogy van tőle 200 méterre jobbra 1 barlang),lineárisabb küldetések(némelyik, de nem mind),és kevesebb titok és a felfedezés öröme.Mert amikor a Morrowindben 1 fatörzsben találtam 1 üvegtőrt...vagy 1 barlangban beleállítva a sziklába 1 daedrikus kétkezes kardot, vagy kereskedtem a beszélő rákkal na mikor ilyen dolgokat találtam akkor ez volt a reakció: MIIIIIVAAAAAAAAAAAANNNN?????:D:D:D Oké a Skyrimben ezt valamelyest visszahozták, ez nagyon jó pont nálam.

Na viszont vannak olyan dolgok amik nagyon nagy előrelépések:
    -Harc! (2kézbe külön mágia, dual wield,nekem ez nagyon tetszik:) Az más dolog, hogy én legszivesebben itt is a Dark Souls szintű szadista harcrendszert látnám, és a stamina SOKKAL nagyobb fontosságát!
    -Karakterek, helyszínek kinézete és kidolgozottsága.
    -Társak(oké ezekkel is vannak gondok)
    -Házak(itt a legjobbak alapból vannak könyvespolcok,fegyvertartók)
    -Grafika, ez nekem nem fontos de sokaknak igen
    -Sárkányok-nagyon jók, csak gyengék szegénykék:(
    -stb.

Van itt még valami, amit eddig nagyon hiányoltam az Elder Scrollsból - epikus bosscsaták. (a Skyrimban erre már vannak próbálkozások Alduin,a 3 draugr fivér, dwemer robotok stb...és jók még a mammutok meg óriások is a lényeg, hogy nagyok!)
  • Zozo0122 #21064
    Épp az Oblival játszok és hát bérgyilkos argóniaival:) Az Oblivion dark brotherhood küldetései nagyon jók lettek.Valamilyen szinten visszalépések a questek, de én azt hangsúlyoztam ki, hogy vannak olyanok amik megállják a helyüket.A Dawnguard még mindig nincs meg:(
  • Although
    Szerintem olvasd el amit írtam, nekem is vannak dolgok amik tetszenek benne. Nekem spec Koldak tetszik főleg meg a companiions questek. Nem is azt írtam hogy rossz az alapjátékra, ha elolvasod azt írtam abba vannak jó storyk de zömmel lineárisak. Leszámítva a mágus céhet ami elég debil lett végiggondolva a dolgot. A többi a gyilkos, a comp. és a tolvaj nem rossz. A vámpíros történetet végignyomtam majdnem, nagyon nem tetszett félbehagytam. Sajna engem az egész az Underwold mozi szintjére emlékezett ettől függetlenül legalább jó a companion meg van két szál. De nem estem hanyatt tőle. De ez már ízlések és pofonok. Amit leírtam hogy a világ nem teszi lehetővé hogy ténylegesen szabadon éljél benne ez ettől függetlenül igaz. Mivel questek 90%-nál ennek semmi jelentősége. És ha jól elolvasod újra pont azt írtam az eredeti alap story nekem jobban tetszik mint a Dawnguard. Egyébként a metacritcen is lehúzták nagyon. Persze ha tovább gondolod akkor esetleg sajna az Oblivion brotherhood questjei jobbak, több kreativitást igényeltek. Tehát visszalépés ahhoz képest is.
  • Zozo0122 #21062
    Ebben igazad van, hát ez 1 ilyen játék.Nekem is voltak ilyen dolgok(companions vérfarkas szál), de elnéztem a játéknak a többi jó dologért.Sosem kapunk már még 1 Morrowind szintű Elder Scrollst:(
    DE ez is nagyon jó játék a hibák ellenére is.
    Csak gondoltam elég elhamarkodott dolog 1 ilyen dolog miatt törölni a játékot ennyire az elején.
  • Zozo0122 #21061
    Na kedves Although kezdem érteni miért nem kedvel téged néhány arc errefelé pedig még csak néhány hónapja regisztráltam...pedig én az észrevételeid 1 részével még egyet is értek. IGAZ, hogy ez a játék nem a storyra meg a questekre koncentrál,de attól még vannak emlékezetes és nagyon jó questek, vannak gyengébbek, vannak unalmasak és vannak átlagosak.Nincs ezzel baj ez ilyen...DE némelyik quest annyira jó lett, hogy bárhol megállja a helyét.Igen az ősvámpíros nagyon tetszett, de tudok még ilyeneket.Pl: Hircine küldetése,Windhelmi sorozatgyilkos,Sanguine küldije(most őszintén ezt megcsináltad?- hát MEKKORA poén már),a főszálban!!!(igen itt a főszálban ami szerinted szar,egyébként tényleg nem a legerősebb storyvonal de nemrossz)Sovngarde,a Markarthi összeesküvés stb. (nyugi van még)
    Na ezek közül bármelyikre mondanád, hogy nemlett jó?

• mantequilla
    Én igazából nagyon untam azt a barlangot és úgy voltam vele, hogy csak szerezzem meg a karmot és elhúzok innen hiszen a boltosnak csak arra van szüksége. Nem értem, hogy miért ennyire fontos, hogy megmentsem azt a banditát mikor egy tök jelentéktelen karakter, 15 perc múlva nekem kellene megölnöm. Engem az bánt, hogyha már ekkora szabadságot nyújt a játék, hogy az egész világot bejárhatod, bármit csinálhatsz akkor a történeten belül egy ilyen apróságot miért nem dönthetek el? A boltosnak csak a karom kell tök logikus ha megvan akkor akár egyből odavihetem az meg legyen az én bajom hogy nem fedeztem fel hogy mik vannak még a barlangban. De ne értsetek félre nem azt mondom, hogy rossz játék, csak nem erre számítottam.
  • Although
    Azért tudom mert ezt párszor én is éreztem amit a srác ír. Csak voltam annyira kíváncsi a storykra meg persze az oblivion után tudtam milyen történeteket csinál a Bethesda. De párszor kinyílt a bicska a zsebembe nekem. Miért kell nekem azt csinálni amit a quest ír miért nem lophatom el csak vagy másképp miért nem lehet? Ezt pl a Fallou nv vegas jól reagálja le mert ha ellopod az infot vagy megölöd a tagot az is aktiválja a questet. Vagy miért kell nekem mindenképp bemenni a Whiterunba ha sárkányt akarok látni? Miért nincs más módja ha pl egy gonosz nekrot akarsz játszani nincs ár lehetőséged. Vagy itt a vámpíros téma állítólag ilyen volt az Elder scroll 2-ben is na mindegy. De pl kipróbáltam tudod milyen érdekesség van próbáld meglátogatni a helyeket ahol a dawnguard játszodik mielőtt beszélsz az első főszereplővel. Ott sincsenek a helyek. Az egész történet csak akkor aktiválódik ha beszélsz a főüldözővel. EEz sajna mindenben ilyen. És ha figyelsz erre akkor ez bizony idegesítő. Hiszen szerintem egy open world világban a questnek akkor is aktiválódnia kellene ha véletlenül betévedsz egy vámpíros barlangba ami a dawnguard storyhoz tartozik. De a bethesda úgy védte ki hogy meg se jelenik a dungeon átalakítás addig míg...na nem is folytattom. Sajna ezaz egész játékra igaz....
  • yesname #21056
    Ebben speciel Although-nak most igaza van. Nem abban, hogy szar a játék, mert kib...tt jó hanem, hogy a srác valóban azt írta, nem tudja eladni amíg nem csinálja meg a questet. Pedig ugye megtehetné, hiszen a kereskedő a karmot akarja, nem azt, hogy nyisd ki azajtót vele.
  • PiszkosFred
    Csak a poen kedveert, mester(!), ha egy hullabol eloszedsz egy arany karmot egy barlang melyen, honnan tudnad, te, a nagy te szerepjatekos, hogy az kihez tartozik? Sokadik vegigjatszas eseten persze, hogy tudod, a kocsmarostol loptak, de alap esetben honnan a francbol tudnad, hogy epp, hogy kerult a tolvajhoz. Vagy neked az eletszerubb, hogy egy aranykarmot talalva vegigkerdezel minden npc-t a vilagban, "tied? tied? tied?"...

Meg szep, hogy ha hamarabb megszerzed, csak azutan adod le, ahogy a kocsmaros megemliti, hogy tole elloptak. "Hopp, figyu, van nalam egy ilyen a hatizsakban, ez az?". Es akkor te irsz kisregenyeket szerepjatekokrol.
  • Although
    Nos az a gond a történetben nem lesz több választási lehetőség nem tudod a karakteredel megvalósítani azt amit szeretnél mert a questek és a történet zömében teljesen lineáris. Emberünk erről beszél. Ezt csak a Bethesda tudja, tudta volna megcsinálni. De nem ez volt a cél, cél egy relatív jó történetekkel is rendelkező hack and slash gamet akartak amit nagyon-nagyon sok ember tud élvezni. De ettől ez még nem egy szuper rpg. És ez már nem is lesz. Legfeljebb pár év múlva ha lesz csapat aki pakol bele olyan dolgokat amik mondjuk már lehetővé teszik hogy beleéld magad a történetbe neadj isten ténylegesen questeknél tudjál választani az oldalak között. Sőt szerintem egy open world világban akár questek során össze vissza is dönthetsz. Ez nagyrészt a Fallout NV-ben meg van valósítva. De a skyrimbe pár főb döntést kivéve nincs megvalósítva olyan szinten nincs hogy a questek 90% szájbarágos. Amit emberünk leírt az csak egy példa a rendszer nem engedi leadni a karmot míg nem csinálod végig a questet. És ezért vannak benne a megölhetetlen npc-k is. Mert A bethesda evvel nem akart időt tölteni. Baromi sok idő ám megcsinálni egy olyat amibe nem kell örökéletű npc. MErt akkor a questnek reagálni kell arra hogy meghalt valaki olyan akihez quest tartozik. Ezt az FNV-ben egyszeröüen oldották meg. Kiesik a quest csak ott mindenre van 3-4 quest több irányból itt viszont csak egy irányú történet van.
  • Fehercsoki
    Valaki nemrég összeírt pár jó kis modot(bannerben is ott van), szerintem ha valaki azokat felrakja akkor igazán jó RPG-t kap.
  • Although
    Ez most komolya vámpírostól ennyire hasra ettél? Szerintem az még az eredetihez képest is szarabb lett. Ez a játék nem a story minőségéről és a jó questekről szól vagy a választási lehetőségekről, mert az szinte nincs is benne. Valamennyi van több mitn az Obliba az biztos. A harcrendszerre meg szót se vesztegetnék. Modok nélkül élvezhetetlen. Tipikus mai játék, de az a lényeg neked tetszik!
  • Although
    Jó az észrevételed, sajna ez tényleg ilyen, a boltos tudja hogy nem csináltad végig a küldit és így nem fogadja el töled a tárgyat :) Igaz hogy neki csak a karom kellene de sajna... :) Egyébként szinte 99%-an ennyire bugyuta a rendszer sajna jól látod :) De hát ilyen időket élünk :)
  • Zozo0122 #21036
    Tedd vissza szerintem ezt nagyon elhamarkodtad...ez tényleg maximum bug lehet hát amíg kinem vágod a hálóból addig a hálót vágod és nem a banditát.Tedd fel a patcheket is! Egyébként tényleg van néha 1-2 idegesítő dolog, hogy nem választhatsz magadnak utat...pl a companions ugye de attól még JÓ és nagyon magával tud ragadni a játék:) Viszont vannak olyan küldetések is, hogy csak néztem hogy azta ezt nagyon eltalálták! Egy ilyen kaliberű játéknál elkerülhetetlen, hogy az ember 1-2 bugba beleszaladjon, de nekem pl. 300 játékóra alatt (mindezt 1 karakterrel)nem jelentkeztek súlyosabb hibák csak könnyen javíthatók:)A lényeg az igazi Elder Scrolls hangulat tökéletesen megvan:) A tájtól pedig garantáltan leesik majd néha az állad!Hát úgytűnik te még Whiterunig sem jutottál el...ott kapásból van 1 küldetés amiben te döntesz 1 szökevény nő sorsáról:)Sőt elkezdhetsz nyomozni 1 eltűnt srác után...ilyesmik.Mondok mást is: a lore olyan szinten királyság, hogy az már nemis igaz:) Van 1 küldetés a játékban amiben 1 olyan több száz éves ősvámpírt kell levadásznod amiről már az egyik Oblivionban lévő könyvben is írtak.A lényeg sok dolog egyszerűbb lett az előző részekhez képest, sok dolog meg összetettebb de nagyon jól megállja ez a játék a helyét.

HA érzel még magadban 1 kevés kedvet a játékhoz akkor vágj bele ismét és majd várjuk az élménybeszámolókat:) Abból bőven lesz:D Ha pedig van vmi hiba vagy bug akkor írd le nekünk valószínűleg lesz rá segítség!
  • Tom6
    Szia köszi a tanácsot de nem vált be leszedtem az összes módot újraraktam a skyrimet és a diret x-et de semmi. Az egész úgy indult hogy egyszer csak világosabb lett a játék speciel havas tájon nem látam semmit behoztam régebbi mentést akkor jó let csak akkor ez jött elő de ez már az összes mentésen elő jön.
  • bega82
    Így van, mert ha elkezdjük ütni, akkor azáltal vágjuk ki a pókhálóból.
  • PiszkosFred
    Bug. Ennyi. Van ilyen.

Arvelt mindenkeppen ki kell vagnod a halobol, aztan vagy te olod meg mikozben kergeted, vagy a kripta lenyeibe fut bele, es azok verik agyon. Vagy igy, vagy ugy, a GC ha nalad van, leadhato minden tovabbi nelkul. Nalad bugos volt a cucc, vagy a modjaid okoztak, vagy a visszatoltott mentesed volt szar. Meg akkor is leadhatod a GC-t, ha korabban nem beszeltel a kocsmarossal. Ugyanis a GC elsosorban egy kulcs a melyebbi termek fele vezeto utat lezaro biztonsagi szerkezethez, es csak masodsorban ellopott "csaladi ereklye". Ezt a kocsmaros nem tudta, de a banditak, akik lenyultak tole, igen.

Es bar nem volta arra mostansag, de szerintem Arvelt meg sem lehet olni mindaddig, amig nem vagod ki a pokhalobol. Beszelni lehet vele, de szerintem nem sebzodik, csak akkor, ha szabad.
  • Maximus4
    Már törölte:)
  • benőmenő
    Azzal a karommal még ki kellett volna nyitnod egy bazinagy kőkaput, amit jelez is egy fehér nyíl mind a térképen, mind az iránytűdön. Az megvolt?
    Ha nem tudod nézd meg a magic->shouts menüben van-e unretelling force.
  • mantequilla
    Én ma próbáltam ki a skyrim-et eleinte egész jól elvoltam vele töltöttem hozzá modokat minden szuperül ment aztán eljutottam az első küldetésig amiben megkér a boltos hogy szerezzek vissza a banditákból valami arany karmot. Megöltem a pókot, kivágtam a srácot a hálóból erre elszalad. Na gondoltam nincs kedvem utána rohangálni úgyhogy visszatöltöttem és kapásból megöltem, meg is kaptam a szükséges tárgyat. Még kicsit vándoroltam a templomban aztán visszamentem a boltoshoz de nem tudtam neki leadni a küldit. Nézem ez mi? Megnéztem a journal-t és akkor derült ki, hogy a banditát MUSZÁJ kivágni a hálóból különben nem tudod befejezni a küldetést.
    Ez lenne a legjobb rpg? Rákényszerít, hogy mentsem meg a banditát? Hol maradnak az egyéni döntések? Én gonosz vagyok és nem akarom megmenteni, hogy utána még fél óráig futkározzak utána. Már a 3 éves Risen olyat is tudott akár, hogyha nem vetted fel a küldit de valami olyat csináltál ami egyébként küldetés lett volna akkor is elfogadta és megadta rá az xp-t, de az ultimate sandbox rpg meg rákényszerít, hogy hogyan csináljad. Olvastam, hogy mások 100+ órát beletettek ebbe a játékba, hát én olyan 2 után csalódottan töröltem.
  • genndy
    ENB kimondottan grafikát csinosító mod (szebb színek, jobb kontraszt, ilyesmi), de babrál a directx-el is, azért gyanakodtam arra.
    Ha nem is ismered, akkor nem az lesz, akkor a 2. és 3. pontomat nézd meg, gondold végig.
  • Tom6
    Szia elöször is mi az a ENB?(bocsi analfa béta vagyok e téren)
    módokat raktam fel de ha mindet le szedem akkor is fent van a probléma
  • Maximus4
    Csinálj egy rendszer visszaállítást azelőttre,mielőtt belenyúltál a directxbe.Ha nem tudod,hogy kell,akkor keresd meg az erre megfelelő topikot.Ez már szoftveres kérdés,semmi köze a játékhoz!
  • Skyrim
    Mit csináljak ha ugyan azt írja ki ?
  • genndy
    Akkor Maximusnak lesz igaza, tedd újra a Directx-et (lehetőleg a legfrissebbet).
    Tessék link nehogy ez legyen a gond.
  • Skyrim
    Igazából nem a Skyrimmel van a gond hanem más játékkal vagyis játékokkal ugyan azt jelzi ki mind kettő,és nem tudom mit kéne csinálnom hogy rendben legyen.
  • Maximus4
    Fogadjunk,hogy a directx-el szarakodtál.
  • genndy
    Szerintem hiányzik az msvcrt.dll, vagy rossz verziójú.
    A c:\Windows\System32\ könyvtárban kellene lennie. Lehet hogy feltettél valamit, ami lecserélte, és így a Skyrimnek már nem jó.
    Próbáld újratenni a Skyrimet, hátha visszateszi magának a jót, de több ötletem nincs.
  • Skyrim
    tudsz segíteni a problémámon lécives a (Az eljárás belépési pontja(_extept_handelr4_common)nem található a DLL-ben (msvcrt.dll)
    ??