The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Lydia úgy viselkedik, ahogy az egy tanktól elvárható, és a játék motorja nem annyira okos-ügyes, hogy Lidike a csapdákat is figyelembe véve mérlegelje a taktikai lehetõségeket.
Lydia népszerûségének fõleg az lehet az oka, hogy viszonylag hamar, és könnyen lehet a kisérõ, és alapvetõen nem is gyenge hõs.
Karakterfüggõ is, hogy melyik kisérõ van igazán hasznára a hõsünknek, illetve egyeltalán ildomos-e segéddel mászkálni.
Tolvaj, bérgyilkos mellett elég hülyén néz ki egy "felügyelõ", de akit ez nem zavar, nyugodtan alkalmazza.
Sok a variációs lehetõség, többségükkel nem is foglalkoztam, Aela the Huntress volt a leginkább szimpatikus, soha nem volt útban, a harcos mögött lemaradva követett (íjász).
Mjoll the Lion soha nem volt segéderõ nálam, de állítólag õ sem rossz választás, fõleg egy bugnak köszönhetõen, ami halhatatlanná tette.

Érdekes, nálam elég jól bírja. Jó páncélt és jó fegyvereket adok neki. Csak akkor szokott elhalálozni, mikor beleszalad az én csapásomba. Ilyenkor pedig, mivel gyakran csinálok gyorsmentést csak visszatöltöm, és no problem. Bár elég gyakran görnyed térdre, de ilyenkor már az ellen nem foglalkozik vele, hanem rám vetik magukat. Az is egy kicsit idegesít, hogy mindig fejjel rohan a falnak, és a sárkánynak is csak úgy neki ront. Bátor csajszi az biztos.(vagy ostoba<#nevetes1>)Azért, meg enyje-benje hogy nem tudod a társad nevét.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Carmang
Az elõzõ karival a Blackreach-ben szétszedték Lydiát a trollok. És akkor már elég sokat bolyongtam ott, természetesen csak a belépéskori autosave volt meg, és nagyon nem volt kedvem visszatölteni. Utána felvettem valamelyik kocsmában a Dark Elf csajt. Nem tudom mi a neve, de light armorban, meg tõrrel (aztán adtam neki 2 karodt) zúzta, valamiféle bérgyilkos alaptermészete volt.

Bár az is jó lenne, ha az utazásaink során AZT is lehetne vele csinálni. Persze nem kell Sims, de azért egy kis életet vihettek volna bele, ha már házasodni lehet. Számomra ez az egyetlen pozitívum a Witcher 2 javára a Skyrimmel szemben.<#nevetes1>

Én sem a harci tudása miatt viszem magammal. Málhás szamár mindig kell.<#eplus2>

Sosem használtam még követõt, jó hogy eszembe juttatjátok mert így unarmedként nem fenékig tejfel az élet 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

wesker24
Ö igen én egy társat se vittem magammal egyedül szoktam harcolni mindig ! xD
Mekkora marhaságokkal foglalkoztok. Van aki nem Lydiát viszi?<#nevetes1>

Carmang
Nem tudom, hogy számolja, de egyszer megnéztem Lydia képességeit (Ask Follower Skills), és igen magasak voltak, pedig már régóta követõm.
Ha esetleg megunod, hogy folyton meghal egy keményebb csatában, pedig te túlélnéd, akkor az Essential Followers-t ajánlom.

Fantusz
Azt nem tudom pontosan hogy is oldották meg a követõk statjainak beállítását, de arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy a követõk maximális szintje mennyi is lehet.
Riverwoodban már lehet követõket szerezni, de Sven (bárd) szintje max 20-as, Faendal (tolvaj-íjász) max 25-ös lehet.
A többi "mezei" követõ is 25-30 maximált szinttel rendelkezik.
Ezek az NPC-k kezdetben lehetnek igen erõsek (pl. Uthger the Unbroken), késõbb érezhetõen gyengébbek, kevésbé strapabírók lesznek a harcokban.
Érdemes 50-es limitû követõt választani (house carl-ok, "farkas testvérek", de van néhány "kívülálló" is)

Skyrim Followers

Újrakezdtem a játékot, most használok majd elõször követõt, egy zsoldost bérelnék, valamelyik fogadóból. Ezzel kapcsolatban segítsen valaki, akinek van tapasztalata, az uesp.net azt írja, hogy a követõ skilljei és statjai a karakter elsõ létrehozásakor inicializálódnak, után nem változnak. Igaz ez??

Looooser
õk mindig ilyen vidiket csinálnak persze mindnek más a sztorija

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

gecc ez mekkora ! hol leget lájkolni, hogy még csináljanak ilyen vidit többet is ? 😊

Carmang
Ez nagyon jól meg van csinálva! <#hawaii>

Sir Quno Jedi
Indíccsá pacifistát, vagy mégjobb a sákányvédõ sötétzöld, aki mindenkit legyilkol, aki beleköt a sárkányokba és gyógyítja a sárkikat, meg visz nekik áldozatot stb.!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Köszi! Redguardot indítottam végül, nem tetszett sosem a cica 😄

Hrisskar
A nehéz páncélnak van egy perk-je(Fists of Steel) ami hozzá adja a kesztyû alapvédelmét a támadáshoz.

uespwikin most olvasom hogy a szintfejlõdés nem befolyásolja az unarmed sebzést, meg hogy alapból 10 a sebzése és ehez jön még hozzá egy 12 es sebzés claes passive valami és így lesz 22 a total sebzés... de a claes passive nem biztos hogy mindíg aktív lehet aktiválni, de azt már nem találtam meg hogy mi ez...

unarmed harcra legjobb a khajiit, a karmai miatt még level 1. en is 22-es a sebzése, azt nem tudom hogy unarmed harcnál pl one handed skill mennyire tolja fel a segbzést ha egyáltalán fegyver nélkül is növeli a sebzést a magasabb skill de szerintem el lehet vele szórakozni így is... ha már a többit meguntad akkor megér egy próbát 😄

Unarmed karakter mennyire életképes szerintetek? Nem sárkányokat akarok vele csépelni, a fõszálat nem csinálom, csak kalandozgatok a világban térkép és map markerek nélkül, igazi hc rpg fíling 😄 Volt már íjászom, harcosom, mágusom, mást már nem tudok kitalálni.

gyurma78
szöszmötölni- kimaradt az utolsó mondatból
köszi Flora,köszi Fantusz

"sajnos", de persze nem, sõt remek, hogy mikor kijövök egy városból, vagy épp odaérek egyhez, sasolok mindenfelé, tele a gatya, mikor bõdül fel egy sárkány (bár így mage level 13-al már pofánverem a sárkányt appertience nehézségen 😊...szóval nem bántam meg hogy leadtam a sárkánykövet( persze véletlenül már nálam volt ), így én sokkal jobban bele tudom élni magam a játékba, frenetkikus az élmény, órákra bele tudok süllyedni😊

annyi egyébként a mellékküldetésem mint a szemét, pedig 3 várost, pár dungeon-t, cavern-t, és pár fortress-t pucoltam ki, csak skyrim keleti csücskét fedezgetem fel, így is hatalmas a felfedezésére váró világ...

Flora: pedig órákat vagyok képes egy kereskedõnél,vagy saját invertorimban, ez a csomominta elkerülte a figyelmem, köszi <#eljen>
Egyébként amikor megnézed a Journal-ban, hogy milyen aktuális küldetéseid vannak, a quest címe melletti "csomóminta" jelzi, hogy melyik küldetéssorozatról van szó. A fõküldetés az, ahol a csomóminta sárkányfejet formáz, a tolvajcéhes kézfejben végzõdik, a harcoscéhes küldik farkasfejjel vannak jelezve, stb. stb. Ahol a csomó nem ad ki semmilyen jelzést, az sima mellékküldetés.
Skyrim quest-ek csomómintái (Knotwork, a lap alján)

Fantusz
Fõküldetés a sárkányokkal kapcsolatos feladatsor.
A sárkányok csak azt követõen kezdenek rajzani, ha Farengarnak visszaviszed a sárkánykövet (Bleak Falls Barrow)
Végülis az nem gond, ha a sárkányok megjelennek, úgy lesz sárkánylélek a kiáltások aktiválásához, de ha nem szeretne sárkányok között kalandozni a játékos, egyszerûen nem kell elmennni Bleak Falls Barrow-ba.
A fõküldetés további feladatai is sárkányokkal kapcsolatosak, nem tudnám most mindet felsorolni, de a lényeg, hogy egymásra épülõ feladatsor, amíg az aktuálisat nem csinálod meg a fõküldetés áll.
Mellékküldetésekben is lehet találni sárkányokkal kapcsolatosakat, mint pl. a Dragon Cultist, vagy a maszkok összegyûjtése (bár utóbbi nem is küldetés, csak kalandorkodás eredménye)

pompásan hangzik,köszi...bizonyos dolgokat én sem teszek, pl tolvajlás, de már a 2. nagyobb városkában mire észbekaptam, már a tolvaj ceh küldetés rajtam volt..a kérdésem csak annyi,hogy melyik küldetés a fõszál, azt egyelõre hanyagolni szeretném
Fantusz
Ezt a játékot nem lehet kivégezni, nincs "game ower" a fõküldetés végigjátszása után, és a guildos küldetések is végtelenítve lettek, de azt nem árt tudni, hogy ezzel elég félszeg lett a játék: céhtagok a guildmesternek adnak csicska feladatokat (küldetés, de elég unalmassá, ellaposodottá válik ezekkel a játék, ergo ezeknek már nem sok értelme van hosszú távon)

Amire érdemes figyelni: a hírek szerint a guildos küldetések között néhány hajlamos a bebugosodásra, ha a fõküldetés végigjátszása után próbálod megcsinálni.
Nem vagyok híve a mindent-játszó karaktereknek, általában a karakterhez passzoló guildban kezdtem a küldetéseket csinálni, minden céhbe nem léptem be, és volt, amikor a fõküldetést lényegében el sem kezdtem, a polgárháború meg soha nem érdekelt
Lehetsz minden céhben tag, ha neked úgy tetszik, a Skyrim a végtelenített küldetésekkel "kijátszhatatlan".

Calver
találni lehet, de nagyon ritkán. nagyon, nagyon ritkán. és feltápolt smithing perk nélkül nem tudod tovább erõsíteni.

viszont jobban jársz, ha hanyagolod sárkánycsontot - nehézpáncélok közül Daedric jobb, és egyel kevesebb pont kell hozzá. plusz nem néz ki annyira retardáltan sem.

"The trees move. Do you not see it?"

sárkánycsontból páncélt lehet venni vagy fell kell húzni a smithing-et hogy én tudjak csinálni?
ugye a perkeket nem lehet ujra osztani ?

es sräcok, nem szeretnem hamar kivegzeni a jätekot, leirnätok nekem melyik küldetest ne csinäljam, vagyishogy csak kesöbb, elöbb a mellekküldiket szeretnem, abbol meg van mär most kismillio..

köszi
Fantusz
100-as speech, master trader perk.
Minimum 6 pontot kell tenned a speech-re, hogy elérd a master trader-t (döntsd el, hogy megéri-e)

skymannn
Valaki megtudja nekem mondani mit kell tennem ahhoz, hogy a Thief Guild-os Tonilia-nak 4000 goldja legyen? Pontosan mit is kell teljesíteni hozzá?

Ha fura, hogy valami megjelenik valahol, ami elõtte nem volt ott akkor dolgozz még a conjuration skilleden.<#taps> Hozzá fogsz szokni.
Köszönöm most már értem,mégis fura,hogy feltételekhez van szabva van e kapcsoló a falon,hisz valami vagy ott van vagy nem.
Üdv!
Egy Hags End nevû helyen vagyok.Elvileg a trónszék mögötti falon kellene lennie egy kapcsolónak,mi a relytekajtót nyitja.Néztem videóban is,de nálam nincs ott semmi csak az üres fal.Ez bug vagy én csinálok valamit rosszul?
Wreck86
Király! Én egy 2kezes kardot csinálnák meg.😄

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Kly
Tetszik ez a kard, szép munka.

Scientia potentia est.

Looooser
egy kis röhögni való 😄

és ha craftolni támad kedvetek

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

köszi szépen<#eljen>
Folyamatosan csinálni kell majd Vilkas és Farkas által adott küldiket.Néhény után a saját gondjával jön neked, hogy gyógyulni akar. Azt nem tudom, hogy ehez meg kell-e csinálni Aela totem küldetései elõbbb. Én megcsináltam. Vilkas és farkas már tiszták, akárcsak én.

ez egy fasza bug, mondjuk tetemeknél még nem találkoztam vele, de az asztalon, földön, itt ott már volt hogy a szemem láttára eltûntek a tárgyak, de ugyanúgy ott voltak csak valami textúra bug miatt láthatatlanok lesznek
Looooser
most egy pöppetnyit ideges vagyok.... hagyott már el valaki egy teljes Sárkány tetemet????? Winterholdi vér sárkány megölve a kollégium tetején, földszintrõl felfutottam, nincs ott gondoltam leesett a szakadékba lemegyek megkaptam a soult de nem láttam honnan jött, mert épp healeltem végig úsztam a folyón oda vissza a szurdok mindkét oldalát végig jártam.... kicsit ciki hogy egy ekkora tetem eltûmnik......

Looooser
ez igaz de már megtaláltam a darabokra szedõt 😊😊😊

Carmang
Nem egy nagy dolog beregisztrálni a Nexusra, és onnan letölteni. Nem kell óckodni tõle 😊

Fantusz
Companions küldetéssor, utolsó felvonás: Ysgamor sírja.
Ott megszabadulhatsz a farkasember formától örökre (feltéve, ha nem csak egyetlen boszorkányfejet vittél magaddal)
Amit viszont én sem tudok, hogy a társakat hogyen lehet kigyógyítani a kórból? - erre egyszerûen nem volt opció több végigjátszás alkalmával sem.
A hivatalos leírásban olvastam, hogy Farkas és Vilkas hajlandó levetni a farkasbõrt, Aela viszont mindenképpen "farkaslány" marad - nálam maradt mind a három farkas, mert semmiféle opció nem volt a gyógyításukra.

A vérfarkas forma mellesleg nem annyira rossz, a rested bónusz hiánya nem egy nagy büntetés, a 100% resist disease hasznos módosító, különösen, ha vámpírvadász a karid, akinek nem áll szándékában élõholttá válni.

Looooser
van rá egy mod is amitõl ragyognak a bányászható helyek, nem egy rossz mod, mert számomra kicsit nehéz észre venni csak nem tudom hogy lehetne meg szerezni....
meg van egy másik mod is amivel a kovács mûhelyekben szét lehet szedni a kész tárgyakat....
Nexusosdi nélkül hogy lehet megszerezni ezt a kettõt??? 😊😊😊😊

Bányában és elszórva találhatsz külterületen is, például sziklákon. Érdemes jól körülnézni mindenfelé 😊
Czdano
Akármelyik bányában, csak pickaxet kell keresned (amit szintén ott találhatsz meg)

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX