The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

benőmenő
Ha questek, meg mobok nélkül akarod húzni a házad melegében, akkor idézz valamit, üsd meg, majd válts heal-re, és egyszerre nõ a restoration meg a conjuration. Ismételd, amíg el nem unod az életed, vagy el nem érte a 100-at valamelyik skill.
Fantusz
Olyan formában semmit nem fejlõdik a conjuration, ha csak idézgetel ellenség nélkül.
Viszont, ha ellenség van a közelben, nem kell újra idézgetni a lényt-fegyvert szépen kúszik fel a skill, ha aktív valamelyik idézésed.

Powertrénelni a soultrap varázslattal lehet a conjurationt, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá.
Ebben az az érdekes, hogy nem kell élõ ellenség hozzá, elegendõ egy hullára castolni a soultrap spell-t, és iszonyat gyorsan húzza a skillt.
Arra szerintem nem érdemes rámenni, hogy 100as conjurationig powertréneld a karaktered, de ha úgy érzed, hogy gyenge a karid, néhány perc alatt ki lehet kupálni az idézés erõsítésével, megszerzel egy szükséges perket, vagy erõsebb lény idézés lehetõségét, a többi aktív játékból is meglesz.
Rengeteg olyan helyzet volt, amikor az idézett karddal, summonnal csak a közelébe értünk valami "haragosunknak", s a conjuration már ugrott is feljebb.
A taktika annyi volt, hogy egyik kézben az idézett fegyver (kard), másikon készenlétben a summon, és ha gáz volt, egy pillanat alatt ledobtam magam elé az oblivionlakót, ami így pajzsként is funkcionált.
Necromanciával nem foglalkoztam, de az sem lehet rossz, bár, ha jól értelmeztem, ott van jelentõsége, kit-mit "éleszt" az idézõ.

Carmang
Hogyan fejleszted könnyen a Conjurationt? Kiállsz a placc közepére oszt idézel? Pont erre akarok most gyúrni.

Looooser
very thank you my good sir!

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Fantusz
Conjuration perkek között van olyan, amelyik erõsíti az oblivionlakókat, több HP-t ad az élõholtaknak - nem kell mind a két vonal, csak amelyiket használod.
Ezzel együtt is, törekedni az idézett lényeket magasabb szintûekre cserélni.
A flame atronach novice szintû summon, alacsony szinten kellemes segéd, mert ekkor még igen erõs, de késõbb már könnyen leverik.
A conjuration az egyik leggyorsabban-legkönnyebben fejleszthetõ képesség, már akár 20-as szint elõtt lehet dremora lordokat idézni, s onnantól gyakorlatilag bárki ellen harcolhatsz (pontosabban a summonok harcolnak, neked azért taktikázni kell, nem elsõvonalas tankot játszani)
Winterholdban Phinis Gastortól lehet megvásárolni az idézés-könyveket, de ezek skillhez kötötten jelennek meg nála.
kb. 40-es conjuration skill fölött már megvásárolható a conjure frost atronach, valamikor 60 fölött jelenik meg nála a storm atronach, és a dremora lord idézõ könyv (persze ezekhez elegendõ mana is kell)
Ez a két utóbbi summon legmagasabb szinten is versenyképes, a Thrallokkal nem is érdemes foglalkozni.

Looooser
hmmm interesting, viszont lusta vagyok utána olvasni, az általam megidézett lények, pl zombi vagy flame atnorach is az én sziontemhez, erõmhöz igazodnak? ha nem hogy lehet erõsíteni õket

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Fantusz
Alapvetõen attól nem leszel erõsebb, ha lépsz X szintet, sõt, ez akár még hátrányodra is válhat.
Az ellenséges lények többsége a szintedhez igazodik, de a harci tudásuk is szinthez igazodik, nem a te harci képességeidhez.
Sokan lépnek abba a csapdába, hogy elkezdik húzni a kovácsolást, enchantot, esetleg kevésbé fontos mágikus skiellekkel lépnek jónéhány szintet, és rácsodálkoznak, hogy egy pofontól padlót fog a karakterük.
A játék elején nagyon gyorsan lehet lépni a szinteket, mindössze 5 skillnövelés szükséges hozzá.
Nem szabad kisértésbe esni, ilyenkor a fontos harci képességeket kell fejleszteni.
Íjászoknak könnyû a dolguk Feandel feltornázza a skillt 50-ig, úgy, hogy a faluból sem kell kilépni, a többi kasztnak már "akciózni" kell.
10-es szintre ajánlott az elsõdleges harci, és védelmi képességet legalább 50-ig feltornázni, és megfellõen perkelni - aztán jöhet a kovácsolás, enchant.

Pretorian
Elezdheted elsõ szinten is a Companion questeket, sõt levelup nélkül is végignyomhatod az egész játékot (bár nem sok értelme lenne).
lvl 40 felett már masteren sem sok kihívás van a játékban ha jól építetted fel a karaktert, és jól ki is tudod játszani.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Pretorian
"The actual level of the monsters inside those dungeons is determined by your first entry into the dungeon. When you first enter the dungeon, the level of all monsters inside it is "locked" to your level. For example, if you enter a dungeon of difficulty "10-20" with level 14, all enemies will be set to level 14 and will be locked there, so that if you find it too hard when you first enter it, you can come back later and try again with level 18, at which point they will still be level 14.

The difficulties in that case are clamped, which means that if you enter a 10-20 dungeon with level 5, all enemies will be set to level 10, and if you enter it with level 25, all enemies will be set to 20."

Csak picit olvasnod kellett volna.

Azt értem hogy hozzám igazodnak de nincs valahol valami oldal ahol leírják hogy melyik szörny hányas szintû?
A companion questeket hányas szinttõl érdemes elkezdeni?
Röviden: a te szintedhez "igazodnak"
Hosszabban...
Tudnátok segíteni nekem abban hogy hol és milyen szintûek a szörnyek?Mivel elég sok helyen a szembe ugráló nyuszi is felnégyel a tekintetével.
Milyen op.rendszert használsz?Ugyanez a gépem felépítése,sõt a videókártyám gyengébb is,de mikor elõszõr játszottam 64-es Windowst használtam és gond nélkül futott.Azonban kipróbáltam 32-es rendszeren is és ott akad.
Carmang
Elõbb szedd le a nexusról a Nexos Mod Managert, azzal le tudod tölteni, és már csak aktiválni kell a modot. És ennyi.

ok,köszi, egyszerü a telepitése ?
Fehercsoki
Skyrimnexuson keress rá a 2k HD textúra packra, az jóval szebb.

srácok

valaki itt azt irta hogy az eredeti 3-4 gb-os grafikai csomagnál (pár hete adták ki utolag), van szebb is ami letölthetö...esetleg ha valaki linkelne a letöltését megköszönnem
Nem tom az írtak alapján a csatamágus is belefér bár az nem használ kardod annyira. 😊

Én is szeretem a kasztokat. De valahogy sohasem találtam meg a legmegfelelõbbet. Valami paladin féleség. Lovag, nehéz páncélban, kard/pajzs kombó, pusztító(fõként tûz) varázslatokkal. Az Obli rendszerében jó volt, hogy saját kasztot is rétre hozhattunk. Kiválasztottuk az atribútumainkat, és el is nevezhettük. Az Oblivionban a crusader kaszt állt a legközelebb az elképzeléseimhez, de még sem a legjobb

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Nos igen én a régi iskola híve vagyok 😊 És ha valami nem illik a képbe akkor elvettem és nem gyártók új filozófiát hozzá 😊 Ettõl függetlenül persze ízlések pofonok. 😊 Nagyjából ebbe benne van minden ami kell http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Classes
Persze nyilván sok mindent töröltek a skyrimba ettõl függetlenül ez egy mankó ha elképzelek valami karaktert mivel ezt a TES világhoz készítették, talán a necro hiányzik belõle. 😊 És ebbe a mindentudó nord nincs benne 😊

Találtam is ilyen modot. Szerintem is kellenek azért korlátozások hozzá. De hasznos mod lehet, ha szeretnél egy perket, de egy vagy két pontal kevesebbed van. Ilyenkor nem kell keresgélni ellenfelet, hanem neki állsz csapkodni egy bábut.<#nevetes1> Az én Nordom, meg elég polihisztor lett. A kard/pajzs kombó a fõ fegyvere, de ha kedve tartja, sündisznót csinál az íjával a rossz fiúból, vagy hozzávág a egy-két tûzlabdát. Már csak az általam kitalált háttértörténete miatt is. Anyai ágon(aki gyógyító volt Brumában)vannak breton felmenõi, és megtanította azt a két varázslatot, amit a kezdésnél is megkaptam.A mesterségét tekintve kovács volt Brumában, és az anyja halála után eladta a mûhelyt, és hazatért Skyrimba, ahonnan tíz éves korában menekültek el, egy bandita támadás miatt, akik megölték az apját.Apai ágon örökölte a sárkányszülöttséget. A szülei persze tudtak a vérvonalukról, így Dovahkiin-nak nevezték el. Még a többi népet sem utálja. Szóval ilyen különc Nord, de azért csatlakoztam a viharköpenyesekhez, hogy a csúnya birodalmat kiûzzék. Bár azt már bánom, hogy csatlakoztam a Winterholdi kollégiumhoz, és meg is csináltam a fõküldetéseit. A késõbbiekben határoztam csak el, hogy egy breton varázslót is indítani fogok.

Carmang
Igen, pont ezt csináltam délelõtt 😊 Mondjuk elég unalmas. És nekem csak arra jó, hogy a One Hand fejlõdjön, a Conjuration, Alteration, Restoration elég magas már, és lassan fejlõdnek.

Volt az obliba is ilyen mod szerintem itt is lesz. De ez egy nehéz kérdés mert ha feltuningolod a karid elveszik a játék adta fejlõdésben rejlõ örömök hogy úgy mondjam. Másrészt komoly szinten hátrány lehet a felszerelés hiánya meg egyebek. Bár mondjuk ez inkább az oblira volt igaz. Ráadásul ha az ember elképzel egy karaktert akkor nem csinál ilyet mint amit írsz különösen nem egy nord harcossal akik lenézik a varázslókat. 😊

Lehet gyakorolni. Kell hozzá egy erõsebb idézés varázslat, mondjuk a flame Atronach, azt megtámadod, visszatámad, és így bármilyen skillt fejlesztheted. A hátránya, hogy aki egyáltalán nem használ varázslatot, annak ez kilõve. Mondjuk én a Nord harcosommal csinálom ezt, és direkt e célból tanultam meg ezt a varázslatot. De például mágus számára tökéletes ez a gyakorlási módszer. Azt mondjuk igazán betehették volna, hogy ha már vannak gyakorló bábuk, fejleszthetnénk rajtuk a harci skilljeinket. Nem tudom van-e ilyen mod hozzá.

Értem nem mélyedtem bele a Enchant perk ágba még. Gondolhattam volna persze. A jó öreg perkek mindent megoldanak 😊 Valahogy nem tetszik ez a perkes dolog a mágus részére, itt meg kifejezetten nem tetszik egy nagyon jó körítés volt hozzá az Obliba kár volt elrontani.
Van amit jól megoldottak pl a Dark Brotherhood más jelegét jól magyarázzák a karakterek aki tud egy kicsit angolul az megérti miért ilyen. De ez a black soul ez sima konzolos megoldás.

wesker24
A Skyrimban is van Black Soul Gem ! Erre való a Conjuration ág egyik skillje a Mystic Bind és az Unbound Gems ! Persze ehhez kell egy rakás üres lélek kõ is !

Megidéz egy kardot és ha 10 secen belül megölsz valakit akkor csapdába ejti a lelkét és ugye az NPC-k Black Soul Gemet adnak !

Vagy ott van az Azura Star csillaga amit ha a darkosabb módszer szerint csinálsz akkor megkapod a Black Start !
Nem véletlen írtam alteration spellt tehát amikor a páncélt magadra teszed az a használat nem amikor megütik és nem is kell megütnie az ellenfélnek egyszerûen megjelenik a piros pont a mapon és megvan a két szint ugrás amit menet közben fejlesztettem.
A skyrim wiki szerint van black gem a skyrimba is.

Carmang
Csak valódi használatban fejlõdnek a varázslós skillek, csak úgy nem tudsz kiállni valami placc közepére, hogy "na akkor most gyakorlok". Mondjuk ez Obliban is így volt Destruction-nál. Conjuration-t most akarom kipróbálni, de Obliban tudom, hogy ott simán idézgettem kardot a kezembe, és fejlõdött.
Black Soul Gem készítési lehetõséggel nem találkoztam.

Nem hiszem nem láttam necro oltárokat....

Másik kérdés ugyanaz a metodika a black soul gem készítésnek mint az Obliba?

Tegnap haladtam egy mágus karakterrel az elsõ amit hosszabb ideig húztam. Ez alapján talán ez az a karakter aminél a legjobban érezhetõ a visszalépés az Oblivionhoz fõleg a morrowindhez képest ezzel az új perk rendszerrel. Szegényes nagyon szegényes ez de talán a spellcaster asztal hiányzik a legjobban.
Más: nem tudom feltûnt e valakinek normál fegyverrel is lehet ghostot irtani, ez szerintem egy bug van ami javítja? Vagy az unofficial javítja? Most tettem fel a mágus karakter elõtt tehát nem tudom. A másik ami bugnak tûnik ha menet közben használom a alteration páncélt nem növekszik a skill amíg ellenfél nem jön a látótérben, akkor akár kettõt is ugrik. Van valami ami ezt a bugot javítja? Bár általánosan is úgy tûnik a skillek ellenfél közelében ugranak.

Fehercsoki
Kevés a (vga)memória.

Szaruman
Erre csak 1 szó van: beteg 😄

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Hát, ez gyomorforgató!<#vomit><#nevetes1>

SZEG007

A pontos paraméterei a gépemnek:
Ati Radeon HD550
Intel Celeron E3400 2.60Ghz
3.43 Gb RAM

A furcsa az hogy a játék engedi hogy tejesen felvigyem a grafikát és ilyenkor is az van,hogy nem akad folyamatosan.Egyszerûen néha megakad a kép és pár pillanatig megmerevedik a kép.
tényleg jó, köszönjük

Csak vicceltem. Nekem nevetõgörcsöm van amikor ilyen ugrabugráló embereket láttok és egy forintot se adnék érte. De nyilván van aki szereti 😊 Has mozogni akarok akkor terem vagy más kerékpár. Nem ilyen bugyuta készülék.

Pretorian
Ez fasza csak kurva drága a Kinect. Ha lenne mondjuk 10 rongy, akkor még vennék is egyet. De nem annyi.

Gyorsan megnéztem és nem jelenik meg az installált progik között, ami persze logikus csak nem gondoltam végig. Másként nem futna op rendszer újratelepítés után sem meg etc,etc.

Azóta felraktam az 1.5-t s az sem használt 😞
Carmang
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Wreck86
Megoldottam,köszönöm,csak átsiklottam felette. :S

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Calver
virágboltinak nincs, steam-esnek pedig steam belül.

"The trees move. Do you not see it?"

Juj de fincsi lesz 😊
http://www.bethblog.com/

Minden programot tudsz uninnstalni a programok telepítése részbõl a vezérlõpulton belül.

Wreck86
Hali!
Skyrimnak van uninstall-ja? Mert a mappáján belül nem találtam, illetve a vezérlõpultban sem jelenik meg az uninstall. (win7 64 bit)

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

<#nevetes2> <#taps>

Tsá! Találtam egy csúnya bugot. Aki még nagyon a fõküldi elején vagy közepén jár, ne olvassa tovább😊 Amikor le kéne gyõznöm Alduint, nem száll le. Olyan pózban lebeg fent az égen, mintha a földön lenne. Hiába üvöltözök rá a Dragonreddel, hiába pörköltem, meg nyilasztam le a hp-ját nem történik semmi. Kínomban megnéztem egy végigjátszás videót, pedig nem szoktam ilyet csinálni, s valóban le kéne szállni a dögnek. 'Szal kéne egy patch vagy vmi bugfix, mert én így nem tudok tovább lépni. Az 1.1.21.0 verzió van fent egyébként. Elõre is köszi a segítséget.
Nem vagyok már túl nagy játékos, kinõttem. Nagy ritkán ha kijön valami, megnézem de legtöbbször csak grafika miatt. Nem tudnak lekötni már, a skyrim egy nagy kivétel. Szóval nem igen költök ilyesmire, beérem az ncore-ral 😄 A patcheket pedig eredetivel nem tudod tetszés szerint felrakni. Szívhatnám is a fogam akkor