The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Franc! Tényleg utolsó mentsvárként telepítem a windows updatet, újra telepítem a legújabb Nvidia drivert, directx-et is telepítek. Aztán, ha nem válik be, feladom. Eddig csak ennél a videónál láttam hasonló problémát.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Pretorian
Wirágbolti verzióval lehet ezt megtenni. A Steam mindig a legfrissebb update-et teszi fel.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Hogy kell egyesével felrakni a patcheket? Nekem a steam egybe töltötte le. Hátha az én gondomat is megoldja.

és ezt láttad már ? sztem kezd kicsit arra hasonlítani, amit leírtam a 18.390-ben

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=JblXIFWLxFg

<#vigyor5>

Na! Megvan. Harmadszori újratelepítés után úgy csináltam hogy egyesével raktam fel a patcheket sorba, és mindegyik után elindítottam a játékot. Az 5. patch volt az, ami után nem szaggatott. Úgyh nem is raktam tovább. Megnéztem egy moddal, kettõvel, mostmár a régen bevált modok mind fent vannak, meg egy két új is. Semmi gáz, megy faszául. Nem tudom mi baja lehetett, vga driver legfrissebb. Jaaa, meg annyi h a rendszer-meghajtóra raktam, de nem hiszem h ez sokat számított volna. Annyi h gyorsabban tölt be a játék. Szóval nord one-handed csávókám végre szaggatás nélkül szaladgál skyrim háború dúlta földjein 😄 😄
Fehercsoki
Próbálj meg régebbi drivert leszedni, elvileg az új ati driverek okozhatnak ilyen gondokat.(nem tudom hogy igaz-e, én ezt hallottam)

Pretorian
Ha nem tévedek ez input lag lesz. Szerintem ez alapján keress rá, van megoldás.

Segítségre lenne szükségem. Az a problémám, hogy a játék közben percenként, gyakran annál is rövidebb idõközönként kimerevedik a kép, megfagy, majd pár másodperc múlva fut tovább, mintha mi sem történt volna. Nincs semmi FPS probléma ezt leszámítva rendesen megy. Már mindent megpróbáltam. Teljesen levettem a grafikát, még a felbontást is le vettem 800*600-ra, ugyan ugy csinálja. Úgy emlékeztem, hogy az 1.5-ös patch után kezdte el csinálni. Vissza másoltam az 1.4-es exet, nem vált be. A modokat is kikapcsoltam( bár azt nem tudom, hogy a modokkal miért olyan hosszú a töltési idõ, mivel nincs grafikai modom),ez sem vált be. még a játékot is újra telepítettem, majd a steam letöltötte a patcheket, semmi. A legújabb VGA driver van fennt, de úgy is kipróbáltam, hogy visszatelepítettem az elõzõ verziót, semmi változás. Utolsó ments várként új játékot indítottam, így sokkal hosszabb idõ után, de elõjön a probléma. Megnéztem más játékokat, és rendesen futnak. Már a hajamat tépem. Valaki legyen szíves segítsen!

Carmang
Amikor beraktad az új VGA-t, akkor drivert frissítettél?

Maradjunk a témánál; mibe fogadjunk, hogy csoki89 gépét megizzasztaná a Daggerfall? Tekintve, hogy DOS-Emuban kell futtatni, és ha nincs jól konfigurálva bármin szaggat<#mf1>
Szaruman
Ha valami el van baszva, akkor bármit megizzaszt. Én 2 perc alatt összedobok neked olyan progit, ami megizzasztja a géped.
Az obli neke néha szaggat, simán szarul van optimalizálva (de pl a diablo2 is tud szaggatni). Nézz szét a modok között, ottl esz vmi hiba.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Persze h van, tudom én is, oda is írtam zárójelben. Érdekességképpen a rohadt szarul optimalizált, híres nevezetes metro 2033 is elég faszául ment a régi konfigomon, ezen az újon még nem próbáltam. Csak arra mondom h megizzasztja ugye a komoly gépeket. Sõt, még talán a 8800 GT-m volt amikor kipróbáltam. Na m1, a lényeg h rajta vagyok, próbálgatom a dolgokat, aztán majd lesz valami. Egyszer már újraraktam, már próbáltam mentett játékot berakni és azzal, patch nélkül, összes patchel, grafikát levéve, kisebb felbontáson stb, de eddig semmi.
Pretorian
Hidd el hogy van olyan program a piacon (pont az ARMA 3 topikban került elõ a téma a múltkor), ami az 5 giga fölé húzott Core i7-et és a 4GB-os 6990-et is megfingatja, ha úgy alakul. Ez lehet egy mod is akár.
Ha más játékkal nincs problémád csak a Skyrim-el, akkor valami olyasmi lesz a megoldás amit már írtam. Érdemes végigcsinálni, hidd el.
Az én fele akkora konfigomon full hd-ben, teljesen fullra húzva is repül a játék, szénné modolva.

Köszi h mellettem állsz, de tényleg le kell írni a konfigom. Mivel úgy gondolom, hogy ha csak nem 6 monitoron futtatnám a dolgokat, nincs létezõ dolog ami megakasztja a gépet (jó biztos van persze), de lévén h 1 milla felett volt a végsõ összeállítás, elgondolkodtató. Még mielõtt hurrogna akárki, még 1x jelzem h családilag, és egy év alatt raktuk össze az árát! Szóval a konfig java: Sandy 2700K 4.5-ig felhúzva természetesen, sapphire 7970 3Gb (ezt vettem utoljára, 10 napja kb, friss ropogós) addig a régi kártya volt, Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1866MHz, és 7200-as vinyóról mennek a játékok, samu 27" full hd led monitor, nyilván 1080-ban is játszok! A maradék elemeket is sorolhatnám, de játék szempontjából ezek a lényeges paraméterek. És dögöljek meg, nem kenyerem nagyképûsködni, de ennyit errõl! Ilyen gépen valószínûnek tartja valaki h nem fog menni egy skyrim fullon? Szóval kezdjük elõlrõl a beszélgetést.
Pretorian
* Utána egyenként kezdd el felpakolni és tesztelni a modokat hogy lásd melyik zabálja meg a gépet.

Pretorian
Nekem egy X2 7550, 4850 512MB, 3GB DDR2 800 ram-ból álló konfigon 1280x1024-ben simán 30+ fps-el ment a játék 4xAA, 8xAF mellett.
A distant object detail volt egyedül high-ra állítva ultra helyett, az összes többi opció vagy ultra volt, illetve ahol a high volt a legmagasabb minõség, ott az. FXAA is be volt kapcsolva. Object detail fade nem volt bepipálva, és az összes fade csúszka fullra volt tolva. Tehát lényegében szinte maximális beállításokkal futtattam a játékot. Volt még fent egy rakás mod nekem is, a HD 2K is többek között, szóval nem lehetetlen amit ír. Tény hogy a Crysis 2-höz köze nincs a témának, de
egy olyan konfigon amit leírt valóban elfut szinte maximális beállításokkal a játék, alacsonyabb felbontásokon, modokkal megtuningolva is.

Szerintem vagy fent van egy olyan texture pack ami megzabálja a vga-t, vagy egy olyan mod ami a meshes mappába piszkált bele, vagy valamilyen post-processingbe belebuzeráló modot tettél fel.

Uninstall/reinstall/patchelés driverfrissítés a szokásos eljárás.

Fehercsoki
Crysis 2 mindenkinek megy 50 fpsel, az a baj hogy össze-vissza beszélsz, látszik hogy azt sem tudod mi az a vga, de azért egy ki tudja milyen géptõl elvárod hogy fusson rajta a Skyrim csak azért mert új, inkább írd le a konfigod és hogy most milyen grafikai beállításokkal próbálsz játszani. Egyébként meg ha még nem tetted meg rakd fel a Skyrim patcheket, valamelyik patchben nagyon sokat optimalizáltak rajta és kb. dupla annyi fps is lehet bizonyos helyeken.

Hát biztos hazudok akkor... Fölösleges leírni, crysis 2 upgrdae-del min 50 fps nem elég? Nem a konfiggal lesz a baj hidd el 😉 Szóval olyan írjon inkább akinek hasonló problémája van/volt, okoskodással nem haladok elõrébb.
Fehercsoki
Egy részt a régi gépeden biztosan nem ment full grafon, másrészt meg vedd lentebb a grafikát és akkor nem fog akadozni, egyébként leírhatnád az új konfigodat is, mert a régi alapján nem nagyon lehet mit mondani.

Ha az segít valamit, nord one-handed csávóval kezdtem 😄 Csak viccelek, tudom h nincs köze, vagyis remélem 😄
Sziasztok! Rég írtam már ide. Most kezdtem újból játszani a gamemel, és súlyos, idegesítõ problémám van. Kb 3 hónapja fejeztem be, és idõ közben összepakoltunk családilag egy új gépet. A régi gép úgy nézett ki hogy: 4830 512 Mb, 2 Gb RAM, 2.66 Ghz ccore proci. És kurva szépen ment, a nem tom melyik patch után szaggatás mentesen, pár grafika javító moddal, mindent fullra véve, kivétel persze az élsimítás. Most egy évnyi gyûjtögetés után megérett az új gép, és már alig vártam h kipróbáljak végre 1-2 játékot az új rendszerrel, köztük ezt is. És nem kicsit durrant el az agyam, h öcsém már több mint másfél hónapja kitolt már csomó mindent, nem nagyon volt gond, én felrakom ezt, és akadozik!!!! Patchelve, driver frissítve... Ötlet??? Volt már vkinek ilyen? Crysis 2 az upgrade-del együtt nem igen szokott 50 alá menni. A fifával volt ilyesmi gondom még a régebbi gépen, amikor mennie kellett volna. Segítsetek pls.
vki látta már ezt ?

* http://www.moddb.com/mods/morrowind-total-war

A videókártyám Ati Radeon HD5550,a memória 4 GB RAM.
benőmenő
Master fokozatot ajánlom mindenkinek! Eddig adept-en mentem, de most újra kezd izgibb lenni, hogy a 38-as mage-em full ebonyban bele tud halni 1 nyílba (bár ez csak eddig draugr overlordnál volt ironflesh buff nélkül).
Viszont indítottam egy harcos khajiitot, és így a companion-ök elsõ küldijében léptem 3 szintet <#alien>
Carmang
Én meg továbbra is hanyagolom 😊 Még a kürtért sem voltam.

Kly
Elhatároztam, ma kivégzem a fõszálat, ami már régóta esedékes 😊

Scientia potentia est.

http://forums.bethsoft.com/topic/1364672-relz-unofficial-skyrim-patch-thread-5/

Jó nem filozófiailag akartam feszegetni..😊 Tehát a mûszaki megvalósíthatóság jelen szintjére céloztam a Beth egyszerûen nem erre fókuszált. Nagyrészt más útra ment mint az Obsidian az FNV-vel. Persze igazolható mert vásárlóerõben nagyobb réteget fed, le és itt visszaértünk oda hogy viszont mint rpg meg lehetett volna jobban csinálni. Tehát tisztán mûszakilag kivitelezhetõ lenne. Erre soroltam példákat. Persze lehet több idõ kellett volna mint 3 év de nem hiszem. Ahogy elnézem legalább 1 évet a kontrolba fektettek. hogy minél inkább hibamentesen jöjjön ki. Ez sikerült is. Aki tudja milyen nehéz egy ilyen világot megcsinálni az nem írt hülyeséget a metacriticre hogy bugos meg minden...

A Skyrim + a stílus fanatikusainak!!!

Pretorian
Ez igaz, de ez olyan messze esik az open world fogalmától, mint Makó Jeruzsálemtõl. Semmilyen számítógép nem képes reprodukálni a klasszikus rpg által nyújtott szabadságot. Éppen ezért meddõ minden vita, ami a crpg-k rpg-voltával/nemvoltával foglalkozik. A Baldur's Gate idejében kezdõdtek ezek a viták, azóta is nyomatják az rpg-sznobok.
Persze sokan közülük sosem játszottak igazi szerepjátékkal.
Aki viszont igen, az úgyis érti mirõl beszélek. 😊
De a lényeget elkaptad, a választás az. Illetve a választás szabadsága, nem a döntés szabadsága. CRPG-ben csak dönteni lehet, választani nem.

Szaruman
Azért 6870nel menjen is. Néznék is ki a fejembõl, ha nem menne (nekem is olyan van egyébként).

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=20544&searchtext=
Ez talán érdekel majd valakit.
Ez a steam workshop tényleg nem rossz.

Ha mást nem a faction részt meg lehetett volna úgy csinálni hogy nem lineáris. Már az nagyot dobna a játékon ez egyszerûen megvalósítható lett volna. De nem akarták mert nem ez volt a cél. A cél egy egyszerû hentelõs játék volt és valahol igazuk is volt. Ezen is volt olyan játékos aki megkérdezte melyiket kell választani a polgárháborús oldalak közül . Ez az ami igazolja a Bethesdát. De pont ez az amiért vicc ezt a játékot a legjobb rpgnek nevezni. 😊

Ez egyébként egyetlen példa erejére a Skyrimba is bekerült a polgárháborús résznél, tudsz így választani aztán kaput..

Magyarul kinyitotta a quest rendszert, nem ilyen idióta módszert használ mint a bethesda hogy be kell menni whiterun goréhoz beszélni hogy a sárkányok megjelenjenek. Ha az FNV-be beesel egy területre ami lehet egy factions célterület is a quest úgy is aktív lesz ha nem voltál az érintett factionál elõzõleg . Arról nem is beszélve ezáltal minimum 3-4 különbözõ befejezés is lehetséges.

Tehát az FNV megvalósította relativ magas szinten már kezdésnél választhatsz a falusiak meg powders között. És a sztori úgy épül fel hogy gyakorlatilag vannak a factionsok de akár dönthetsz úgy is hogy egyedül saját szakáladra cselekedsz és veszed fel a questeket, ha kizáró feltétel lép fel befejezed a questet egy másik factionnal vagy egyszerûen saját szakálladra megcsináltad, akkor törli azokat amik már kizárásra kerültek ezáltal ha ugyanarra ellentétes quest is volt. Tehát egyidejûleg mindent felvehettél és amikor valamelyiket befejezted akkor kieset a többi. Mindezt két év alatt. Egy story ahol gyakorlatilag a questek 50%-nál te döntöd el mit akarsz csinálni. És így tökéletesen végig tudod vinni az általad elképzelt karaktert. Ez a skyrimban max 5%-ot jelent. Így tehát már nem igaz amit írsz.

Nekem 6870-sel a Beth HDpack higon szépen szinte szaggatás nélkül megy..

Pretorian
Jóval részletesebb. Én is bánom már kicsit hogy nem a 2GB-os 6850-et vettem, bár a GTA IV-en és néhány szénné modolt játékon kívül nem igazán kell ennél több vram más játéknak, az a tapasztalatom.

Carmang
Az a lényeg, hogy mennyi VRAM-od van. A részletesebb textúra több helyet foglal el a vinyódon, és a memóriában is. Ha nem fér bele a memóriába minden szükséges textúra, akkor a Windows kirakja a swap-be. De az meg lassú, és szaggatni fog a játék. A Skyrim HD FULL textúrái 1,2GB, nálam néhány óra játék után (huzamosabb ideig, egyfolytában) elkezdett szaggatni (HD 5770, 1G😎. Kénytelen voltam a LITE verzióra váltani. A készítõ szerint a LITE még így is részletesebb, mint a Bethesda féle HD.

Pretorian
Egy "open world" crpg szerintem csak statikus és repetitív elemekbõl épülhet fel, mert kb. ott jönnek be a kötöttségek ahol megjelenik egy szövevényesebb sztori, és onnantól fogva már kénytelen vagy a kijelölt úton haladni. A full open world számítógépes crpg szvsz csak illúzió, kizárólag a cselekvések sorrendje az ami képes életben tartani ezt.
A választási lehetõségek, és a döntések következményei is véges számúak.
Klaszzikus kocka/papír rpg-nél beszélhetünk csak ilyesmirõl szeritem.

Továbbra is sajnálom hogy nem a Fallout new vegas irányába ment el a skyrim vagy legalább a story felépítés, zavaró hogy egy open world világban pont a questekkel csinálnak zárt szisztémát, szerepjáték élménybe iszonyúan visszavesz hiába képzeled el a karit valamilyenek a történet nem engedi, pl nincs is értelme High elf karit csinálni jelenleg... Ebben az FNV nagyon magasra tette a lécet.
És nyilván el lehet elvárni jobbat is és sajna én is láttam a Beth HD pack egy HD4870-es kártyával már nem ment el jól. Tehát valószínû tényleg a hardver fejlesztés támogatása van mögötte...De az is lehet hogy a HD pack már normálon is jobb mint az alap highon.

Pretorian
A tányérszemû manga bjuti baromságokat én is messzen elkerülöm, de azért ha van egy tisztességesnek nevezhetõ pc-m ami sokkal szebb és részletesebb játékokat is elvisz magas minõségben, akkor szerintem joggal szeretnék csodát látni.
Egyébként tök igazad van az alapjáték/dlc dologra vonatkozóan, és abban is hogy ez szándékosan van így.
Emlékezzünk csak vissza a Shivering Isles-re vagy pl. a Fallout 3 utolsó 3 dlc-jére. Thalmornak én is örülnék, illetve lehetne itt sok apróbb játékmenetbeli változás is eszközölni, amelyek alapjaiban változtatnák meg a játékélményt, ahogy történt ez pl. a Mass Effect 3-ban is. Az ME3 ugye annyiban különbözik a második résztõl, hogy van benne egy teljesen új melee system, komolyabbak a fegyver modolási lehetõségek és átdolgozták a teljes erõforrás managementet, és alig érdekel valakit hogy csont úgy néz ki mint a 2.
Az Oblivion és a Skyrim között viszont nincs ekkora különbség a játékmenetet nézve, és a sztori sem akkora durranás hogy elvigye a hátán a játékot. Mindettõl eltekintve azért még mûködik a régi recept, szeretem a játékot, és az eladásokat látva nem csak én vagyok így ezzel.

Én HD texutrát használom. Nekem megfelel. Alapvetõen a karakterek apró hibái is javításra kerültek magyarul az npc és a fõhõs is tökéletes most már, tehát nem csak a környezet javított. Ízlések és pofonok. Magam részérõl rühelem a koreai meg egyéb bugyuta csinibaba módokat. Így nekem a Beth HD textura módja már olyan amilyenek lennie kell ennek. Nem mintha az alap rossz lett volna. Megjelenítésben körítésben a Beth tökéletesen hozza a világot. Talán az elfek kicsit érdekesek lettek de nekem tetszik. Szerintem ez maximális pont. Amibe több munka kellett volna az hogy ne legyen ennyire lineáris a játék, bár vannak jó sztorik benne ha a fõsztori gyerekes is, meg persze a harcrendszer de ezt már a megjelenés elõtt, ha valaki követte a hivatalos forumot, az sejthette hogy ilyesmi lesz nem ez lesz az erõs oldala. Ezzel együtt ha végre kicsit több munkát tennének a történetekbe a a dlc-be pl lehessen választani a Thalmort is ne csak egy oldalon monoton módon végigmenni akkor ez már egy jónak nevezhetõ rpg lehet. Sok függ a dlcktõl most szerintem. Bár nekem a megérzéseim általában sose tévednek. És azt érzem merõ fölöslegesség reménykedni hogy a Bethesda változtat a filozófiáján aminek a központjában a maximálisan elérhetõ ropogós dollárok vannak, és így a legegyszerûbb gondolkodású réteg a célcsoport,úgy néz ki az EA-t is túlszárnyalják már ezen a téren.

Pretorian
Találtam jónéhány topicot témában a neten bóklászva, ez nem user error. Még videó is van róla. A legtöbben csak néznek értetlenül hogy "wazawat?". Az igencsak komoly ráncfelvarrásról azért postolhatnál 1-2 képet, mert nekem pl. csak akkor sikerült bármiféle ráncfelvarrásra bukkannom, ha utánaolvastam hogy tulajdonképpen mit is csinál ez a hdtp, és hol is kell keresnem a minõségjavulást.
És még akkor is nehezen találtam meg, de az igencsak komolytól fényévekre volt a változás.
A hd 2k mint írtam olyan minõségbeli javulást hoz, ami tényleg azonnal szemet szúr az embernek, mindössze 400 megabájt méretben (lite).
Ez meg valószínûleg az a textúra pakk, ami alapból benne lett volna a játékban, csak a Bethesda valamilyen komolyabb tömörítési eljárással összezsugorította, azért lett relatíve kis méretû az alapjáték.
Ergo a textúrák felbontása csak minimálisan javul ettõl a cucctól, viszont +3 giga hely az kell neki.

qwertrt
Nem, véletlen volt. Lehet jelezni valami adminisztrátornak, hogy törölje?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Ezt most viccnek szántad?<#fejvakaras>

PiszkosFred
Az, hogy semmilyen lathato kulonbseget nem eszlelsz a HRTP es a Vanilla kozott, az vagy a geped hibaja lehet, vagy olyan helyen nezed, ami nem valtozott, mert a fak, falak, gerendak, fu stb. texturaja igencsak komoly rancfelvarrason esett at. Vagy siman user error.

Az viszont igaz, hogy az altalad is emlitett HD2K boven eleg, en is hanyagoltam a HRTP-t egy par oras teszt utan.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

csodálkozol ezen ? a hardwarét fejleszteni kell mindig, nehogy már jobbat kapjál gyárilag ua. konfigon 😊) tudod, ez üzlet, legalábbis azt hiszem...

Pretorian
Felraktam az official high res texture packot. Ez most valami vicc?
3 giga, semmilyen látható különbség nincs a vanilla és a hd textúrák között, és megzabálja a gépemet.
A HD 2K bezzeg faszául néz ki, és semmilyen framedropot nem produkál, és a lite verzió csak 400 mega.

Looooser
kikészít ez a játék, tegnap bementem egy kis silverhand tanyára, minden faszán megy mindenkit 1-2 csapásra kivégzek erre a legutolsó 2 embert nem tudom megölni, Lydia folyton meghal (amit nem értek hogy, mert olyan csatabárdot kapott ami vissza tölti az életét) utána halok én is..... a flame anti is szinte hatástalan.... bwáááááá

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék