30713
TES
  • kastil
    már csak azért mert kb 971 féle enb-t találok skyrimhez ilyen olyan amolyan néven
  • kastil
    esetleg link pls?
  • wesker24
    Használd a legújabb ENb series-t a Skyrimhez nekem a Skyrimhez való Enbseries 0.19-es van bőven elég !
  • genndy
    Ezekkel a linkekkel azt szeretnéd, hogy valaki kipróbálja, és véleményt mondjon róla, vagy te akarod őket kipróbálni?
    Mert az előbb pont azt írtad, hogy kipróbált overhauolokról lenne érdemes véleményt írni. Ezzel egyet is értek, de akkor mi is ez a rengeteg link? (no offense, csak nem értem)
    (bár a kipróbáló nem én leszek, nekem jó az alap rendszer)
  • kastil
    a legfőbb gondom a skyrim fakósága, ha van vmi más mod, az is jöhet
  • kastil
    Nekem valaki egy normális ENB-t mondjon pls ami nem eszi szét fps-t, régebben tlaáltam egyet ami nem nagyon húzta le mégis jól nézett ki.
  • steweee
    na EZ jó :

http://skyrim.nexusmods.com/mods/19887

a SkyRe csak különálló részekben létezik, nincs ilyen egybegyúrt mindent bele verzió ?
  • steweee
    ez is jó, nem tudom tartalmazza e vmelyik nagyobb :

http://skyrim.nexusmods.com/mods/21490
  • steweee
    nevétől eltérően nem annyira nagy, de nem is tűnik túl jónak sem, bár nem rossz sztem :

http://skyrim.nexusmods.com/mods/22982
  • steweee
    ez is egy jó összeállítás, overhaul jellegű

http://skyrim.nexusmods.com/mods/26217

ERSO
  • steweee
    hát amik a top fájlos kategóriában vannak, azok mind nagyon jók. igazából azt lehetne/kellene kitárgyalni, hogy az overhaulok közül aki próbálta már vmelyiket, kinek mi a véleménye, benyomása, mi a jó és mi a rossz benne, stb...
  • kastil
    Na kipróbálgatom őket, remélem nem cincálják szét a már amúgy is romos gépem :D
  • PiszkosFred
    Tetszik a listad. :) Mindig elhatarozom, hogy belefogok es osszeirok egy hasonlot idorol-idore a HQ-ra, de mindig elmarad idohiany miatt, es leragad terv szintjen a dolog.
  • steweee
    igenigenigen ! nagyon nagyon köszi mindenki nevében is ! én még nem kezdtem el a játékot, csak figyelemmel kísérem a megjelenése óta, de azt hiszem majdnem tökéletes az összeállításod.

én vmi nyilas dobófegyveres modot raknék még hozzá, illetve vmelyik sárkány erősítőset. abból is láttam legalább 3 félét. arról írhatna vki melyik a legoptimálisabb. mondjuk olvastam anno a tűzokádó sárkány c. könyvet, és itt ki is tárgyaltuk még a fantasy alapjait a játéknak megjelenése után.

ha emléxik vki, hogy wyvernek e vagy sárkányok amik skyrimben ólálkodnak :)
  • genndy
    Új karakterem: indítottam egy Waldora nevű Nord leányzót, aki kétkezes cséphadarókkal fog Skyrim szabadságáért harcolni!
    Még éppen csak kiért Helgen romjai közül, most a köveknél tanakodik hogy melyiket is válassza:

A kövek közül a folyóra lát...:

és róla van szó:
  • Szaruman
    Project Reality - Climates Of Tamriel - Weather - Lighting
    Az egyik legjobb mod a témában, nagyban növei a játék 'realitásfaktorát'. Éjjel sötét lesz (de kurvára :D), és sokkal szebbek az éjjeli fények.
  • Zozo0122 #20826
    Nagyon jó ismertető jó modokkal! Akinek van még kedve leírhatná milyen modokat használ és mit tudnak, hátha rátalálunk így 1-2 különlegességre:)
  • genndy
    Jó ötlet, abba én is írnék akkor!
    A FAQ-ra is ránézhetek, aztán ha tudom, bővítem.
  • MaRee
    Na jah, 1 éves már. Ha valaki segít megint összegyűjtögetni az újabb kérdéseket én szívesen segítek benne, csak rég néztem már a topikot, nem tudom miket nem tudnak mostanság az emberek.
  • Kly
    Ha már itt tartunk, a GYIK-re is ráférne egy kis update :)Elképzelhető, hogy azt is megcsinálom akkor.
  • MaRee
    Felőlem úgy is jó, meg úgy is oda linkelve mint a GYIK, mindegy.
  • Kly
    Irományod kapcsán azt találtam ki, hogy berakok egy google doc linket a bannerbe, amit bárki az általa játszott modok ismertetőjével feltölthet. Vélemény?
  • genndy
    Hasznos modok, nagyon jó ismertetők!
  • benőmenő
    Én régebben használtam és 1 modult nem raktam csak be, mert el sem indult tőle a játék. Ha már játszottál vele akkor leírhatnád, hogy a wayfarer perk még mindig indokolatlanul gyorsan fejlődik-e.
  • MaRee
    Sok szó esik a modokról, ezért unalmamban leírkálom, én melyik modokat használom és mit csinálnak. Teljesen új játékot kaptam ezáltal, nagyon meghozza az ember kedvét az újabb karakterekhez :)

Lehet válogatni, aki nem nagyon ért angolul, vagy csak nem tudja mit töltsön le. Ezek a legjobbra értékelt modok a Skyrim Nexus oldalán, érdemes a Nexus Mod Manager nevű programot használni a telepítéshez, így egy-két gombnyomás csak. Az összes kompatibilis egymással, tehát ezek közül mindegyik használható egyszere.

A modokhoz szükséges még a Skyrim Script Extender nevű program is, a nagy részük anélkül nem fog működni!

Adventurers and travelers:

Ez több mint 40 különböző utazót és kalandozót ad hozzá a játékhoz, amik random jelennek meg az út mentén, hangulatos kis táborokban vagy csak úgy magukban sétálgatva, ezen kívül minden városban és néhány rom körül találkozhatunk kalandozó csapatokkal, amik banditákra vadásznak, nem érdemes beléjük kötni :) Legtöbb beszél is hozzád, kis sztorijuk is van, plusz van egy-kettő amelyik egyszerűbb küldit is ad.

Live another life:

Ez a játék alap kezdése helyett egy alternatív kezdést iktat be, egy fa kunyhóban ébred a karakter, ott pedig ki lehet választani, hogy milyen életúttal szeretne kezdeni. Zsoldostól kezdve vadászon át a nekromantáig elég sok mindent lehet választani.

Ambience music overhaul:

Ez a játék zenéihez ad hozzá sokféle epikus nótát, aki már nagyon unná az eredeti zenéket.

Better vampires:

Ez egy vámpír overhaul mod, az egész vámpírizmust lecseréli, rengeteg új spell és képesség, szintlépés vámpírként, új képzettség-fák, stb. Aki szeret vámpírkodni annak kötelező

Better villages:

Jócskán átalakítja a településeket. Több a fa és a növényzet, átalakított házak és terep, cölöpfal a nagyobb falvak körül, őrtornyok, új npc-k, különböző effektek(füst, por), stb.

Duel - Combat Realism:

Valósághűbbé teszi a harcot, sokfajta új mozdulat, nehezíti kicsit a harcokat, és az ellenfelek is jobbak lesznek. Harcos karakterhez kötelező :)

Dynavision - Dynamic depth of field:

Nos ezt magyarul nehéz elmagyarázni, a depht of fieldet változtatja, nagyjából olyasmi, mintha valóban te lennél a karakter, tehát amerre a célkereszttel nézel, oda fókuszál a játék, és nem lesz minden ugyan olyan éles. Meg kell nézni, kicsit így érthetetlen tudom :D

Economics of Skyrim:

Teljesen átgondolt gazdaság, új árusok(sok új portékával), nem mindegyik ugyan azt árulja már, és területenként be van osztva a természeti erőforrások alapján, hogy hol mit lehet venni, és nem mindegyik árul minden félét. Külön van hal árus, fegyver kovács, könyvárus, stb. Emellett nem a karakter szintje szerint árulnak már dolgokat, tehát pl az a kovács aki lvl 5-ön acélt árult, 20 szint múlva nem fog ebony páncélt eladni neked. Craftereknek jó kis mod, plusz kicsit reálisabb lesz tőle a játék szerintem.

Elaborate Textiles:

Az npc-ken új, szebb, magasabb felbontású ruhák a régiek helyett.

Enhanced blood textures:

Jobb, több és szebb a vér :)

Frostfall:

A karakter fázik, nem lehet már csak úgy átgázolni a jeges folyókon, meg éjszaka kint járkálni a hóviharban, különben megfagy. Jól fel kell öltözni, le kell táborozni, tüzet kell gyújtani, meleg ételt enni, vagy behúzódni egy meleg fogadóba.

FSS Better Bards:

Javítja a bárdokat, jobb minőségű lesz az énekük és a zenéjük, plusz kijavítja az idegesítő bugot, hogy néha leáll a zene és csak tátognak.

Immersive armors:

Másik kedvencem, több mint 20 új, nagyon menő páncél szettet rak a játékba, plusz lecseréli az eredeti páncél textúrákat sokkal szebbekre. Must have!

Imps more complex needs:

A fentebb említett Frostfall mellé szinte kötelező. Ennek segítségével a karakterünk már nem csak fázni fog, hanem elfárad, éhes és szomjas lesz. Több értelme van a főzőcskézésnek és az ételeknek így.

Jobs of skyrim:

Ez 16 új szakmát rak a játékba, a karakter mostantól lehet szakács, postás, adó begyűjtő, pincér, nekromanta, bérgyilkos, drogdíler.. Rengeteg egyszerű küldetést ad a játékhoz, és sok új NPC-t.

Lively inns and taverns:

Másik kedvenc. A fogadókat alakítja át, most már nem csak pár vendég lézeng bent, hanem bizonyos időszakonként este megtelik a fogadó, valóságos vendégsereg van bent. Táncolnak, hánynak, verekednek, beszélgetnek, és sok nagyon jó új zenét rak be ami területenként változik.

Non-Essential killable children:

Gonosz kis mod, mostantól a gyerekek is ölhetőek.

Populated cities:

Az eddig kicsit üres városok mostantól jobban megtelnek élettel, sok új NPC-t kapunk, minden napszakra különbözőeket, amik nem csak állnak, hanem mászkálnak, kocsmáznak, beszélgetnek, stb.

PsiKotics Necromancy Mod:

Nekromanta overhaul, rengeteg új varázslat, képesség, idézhető lény, lich-form, új perkek, képesség-fa, miegymás. Nem egyszerű mindent "kimaxolni", de magas szinten már tényleg valóságos csontváz és zombi seregeket irányíthatunk, kisebb falvakat igázhatunk le.

Realistic ragdolls and force:

A játék fizikáját alakítja át kissé, sokkal valóságosabb lesz. Például egy nyíllövéstől nem fog elrepülni senki 10 méterre, egy óriás ha megcsap nem repülünk fel az égbe, stb.

Skybirds:

Sok új madár, madáretetők, a fákon madárfészkek, sokféle különböző madár csicsergés/ének. Az erdős és külterületek sokkal valósághűbbek lesznek.

Skyrim Redone:

A játékmenet majdnem teljes átalakítása, sok lenne leírni, a mod oldalán minden megtalálható róla. Szintén kötelező :)

SkyRealism - Time and travel:

Lassítja az idő folyását a játékban, most már nem lesz vége egy teljes napnak egy óra alatt, a fast travelezésnél pedig több idő fog a játékban eltelni, kevésbé lesz teleport szerű. Ez sok npc-re is hatással van.

SkyUI:

Egyik legalapvetőbb mod, a hülye konzolos menü átláthatóbb, lista szerűbb lesz.

Solitude docks district:

Solutide városában kompletten átalakítja a kikötőt, sok új hajó, mólók, npc-k.

Unofficial Skyrim és Dawnguard patch:

Rengeteg hibát javít ki a játékban amit a fejlesztők a hivatalos patchekben nem tettek meg, érdemes leszedni.

Winter is Coming - Cloaks:

Nagyon sok új köpenyt és csuklyát ad hozzá a játékhoz, ezek craftolhatóak is, plusz az npc-k nagy részéről is leszedhetőek. A Frostfall modhoz érdemes, mert a prémes köpenyek jó melegek :)

Ennyi lenne, én ezeket használom. A további kérdéseket elkerülendő szerintem berakható a fenti GYIK-hoz a másik hozzászólásom mellé valahogy, vagy külön, ha a házigazda úgy gondolja.

• steweee
    emlékeim szerint sokan azon fanyalogtak a megjelenés után, hogy bár szépnek szép, de milyen szarul lettek kitalálva a perkek meg a játék felépítése, és hogy sokat fagy.

na azóta azt hiszem fullosan szép lett, csak legyen elég erős a gép meg egy nagy LED tv se árt a maximum látványhoz, és a program is minden porcikájában át lett dolgozva, előnyére

most már csak válogatni kell a modok közt és jáccani :)
  • wesker24
    Egyébként néztem a SkyRe-t az Overhaul kategóriában volt és olvastam hogy teljesen alapjaiban megváltoztatja a játékot szinte mind ami a Skyrimben volt kuka és lecserélte módosította az egész játékot !

Habár én Adepton toltam azzal nem volt gond de melyik SkyRe Module-okat érdemes használni ugy hogy nem vagyok gyakorlott Hardcore Gamer ! :D
  • genndy
    Jelenlegi árán szerintem nem
    Nyílpuskákon kívül még vámpirizmus/farkasemberizmust de engem ez is inkább idegesített, mert
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    támadják a városokat, és gyilkolják az npc-ket, meghal a kovács, az árus...(
  • kastil
    Ja egyébként ez a dawnguard megéri a pénzét? 1-2száz órát csaptam eddig skyrimbe, de még végig sem vittem, dob valami globális plussz tartalmat a xbowon kívül?
  • zorrobomber
    Azt én is. Na de az hogy a csajra még rá van applikálva egy gőzgép(?), amivel minden ugrást szaltózva nyom, és természetesen minden kard(?)csapása killmove, ez meggyalázása az alapjátéknak. És még finoman fogalmaztam :)
  • kastil
    mér, tirexiből kinézem, hogy feji rá
  • zorrobomber
    édes istenem hogy néz ki az a szegény karakter??
  • MaRee
    Videó description.
  • steweee
    ehhez vajon milyen modok kellenek? :

http://www.youtube.com/watch?v=iDybddrZyWM&feature=relmfu
  • Party Hard
    Valaki próbálta a Whiterun Rebuilt modot?
    Minden dolog visszaáll arégi kerékvágásba? Megmarad az összes ncp, trainer stb.?
  • genndy
    Gvik uninstallos kérdésére válaszoltam az OFFtopikban!
  • rosti
    Házikót? Csak a szomszédos malom meg a háza van a környéken.
    A tervrajz asztalon átalakítani lehet a házaz valalmi szögletesről kerekre,de a satupadon már nincs semmilyen MISK amit lehetne tákolni.
  • Party Hard
    hát már elég régi a mod úgyhogy nem hiszem.
    Általában a warpaint os hajszínes, borszínes módokból csak 1 et fogad el.
    A sorrendet már végigpróbáltam.
    Tehát akkor vagy ez vagy az.
  • genndy
    Betöltési sorrenddel próbálj játszani.
    Ez az ESC elég komplettnek néz ki, azon sem csodálkoznék ha nem menne mással. Modder nem írt listát, mivel kompatibilis? Lehet hogy egy későbbi verzióban valamelyikkel azzá teszi.
  • Skyrim
    Akit érdekell itt van egy pénz szépítő mod :) http://skyrim.nexusmods.com/mods/362