The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
nem kérdeztél nehezet, csak megakadtunk a "milyen" szócskán.
tudtommal MINDEN buff stackel, szóval 125% magicka regenre jön ki.
egyedül annyi van, h pár dolognak van limitje: resistek nem mehetnek 80-85% fölé, nem tudom pontos értéket.

"The trees move. Do you not see it?"

Összeadódnak. Magicka regennél +125% lesz a hatás, Destruction spell costnál 60%. Ezt ki is lehet használni, korábban írtam: ha összehozol egy összességében -100% destruction spell costot, annyit varázsolsz destróból, amennyit nem szégyellsz 😊 És magicka sem kell hozzá.

Limit más területen van, pl. a magic resistance és a páncél (physical resistance) esetében. Mindkettõ max. 80%-os, hiába van többed. Páncélzatnál a 80%-ot az 567-es armor rating éri el, tehát hiába van 1000 armorod, az ugyanolyan, mintha 567 lenne.
Carmang
Ezek szerint nehezet kérdeztem 😊
Akkor máshogy: ha van egy cuccom mondjuk Magicka Regen 50%-kal, meg egy másik Magicka Regen 75%-kal, akkor most 75% a hatás, vagy 125% ?
És ugyan ez mondjuk Desctruction Spalls Cost 10% / 50% less?

van nyílkészítõ mod, aminél mûködik a better sorting?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Jaja!

Számomra a GT8800 volt nagyon jó vétel, sok évvel ezelõtt, amikor a komplett gépet is megrendeltem netrõl a kártyával együtt. (Máig ugyanez a gépem van, a kártyát kivéve.) Sokáig mûködött, anno 20 ezerért vettem mint a középkategória csúcsát és mikor kb. két éve elromlott, még akkor is közepesnek-jónak számított. Az elromlásra találtam félig-meddig gyógyírt, jelesül a megsütést (szó szerint), ezzel mûködött egy újabb hónapig, újabb sütés, újabb 3 hét, aztán a tizedik "javítás" után már lusta voltam hetente cseszekedni vele, kiszedni-szétszedni-megsütni-összeszerelni-visszarakni 😄

OFF:

Nyugi én is nagyot néztem 😊 mert nem gondoltam volna hogy egy 35.000 forintos procival (E7600 C2D és amúgy 3MB cache van benne nem 4 😊 ) egy szinten lesz ez a 20.000 forintos kis proci... 😊

Szerintem ár/teljesítményben nagyon jó vétel volt karácsonykor
Persze, nem mondtam én, hogy ne lenne így is jó a játék 😊
Az elírással kapcsolatban én kérek elnézést, azt hittem, véletlenül írtál 7600-at 6700 helyett, de most nézem, hogy nem <#fejvakaras><#vigyor3>
Igazából nekem ez így is teljesen megfelel 😄 Amúgy nem írtam el semmit 😊 A Core2Dou-t írtam el mert DUO 😄
Magyarán a kártyával és a rammal nincs bajod, a korlátot a procid (plusz esetleg az alaplap) jelenti.
És igen, a neten legalábbis megnéztem az E6550-et, azt írják, 4 mega cache van (a "rendszer" pont alatt nem találtam meg). Akkor ez lehet a "bajod".
Lehet. De a tied E6700 (gondolom elírtad, no problem), enyém E6550, ebbõl is meg a procisebességbõl is gondoltam, hogy a tied fejlettebb, jobb, gyorsabb, szebb 😊 Bár a késõbbi típusok persze nem feltétlenül jobbak a régebbieknél - ahogy írtam, a sokéves GT8800-as vidikártyámmal jobban meg voltam elégedve, mint ezzel az új ati6570-nel.
Az igaz de az a +2MB cache sztem sokat jelent ilyenkor, mivel az enyém nem Core2Dou csak sima Dual-Core 😊 ebben csak 2MB cache van, nálad ha jól tudom 4MB...

Mondjuk teljesítménytesztek szerint kb az E7600-as C2D szintjén van (3.06GHz-es 4MB cache-es) az új gyártástechnológia miatt de ki tudja na 😊
Looooser
a busz sebességek és a belsõ feszültség teljesítményben sokat nyomhat a latban

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Enyém core2 2,33 GHz, mégsincs okom panaszra, 26 körüli általában az fps, és gyakorlatilag mindenütt 20 fölötti, nagy tereknél, városoknál is. A tied 3,2 GHz-es, ergo gyorsabb.
sztem inkább CPU lesz kevéske 😊 nagy terek vannak ebben a játékban amik a procit fektetik meg
Pedig ár alapján a te kártyád jobb, mint az enyém... Ráadásul alacsonyabb felbontással játszol. Simán kéne vinnie.
Hogy ne fikázzak értelmetlenül, hozzátenném, hogy ez a kártya DDR3-as változata. A DDR5-ös gondolom sokkal gyorsabb, jobb.
Looooser
a terrianból túl sok töltõdik be, így a környezõ vízbõl is, hiszen lépten nyomon víz van a játékban, plusz amit tudok javasolni hogy a fákon levõ árnyékolást kapcsold ki,

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

nekem az a gépem ami az aláírásomban van, 1024x768-ban játszom, belsõ területeken nagyon szépen folyamatosan fut, meg se reccen, külsõ terek nagy részén is viszont van 1-2 hely ahol érzem hogy leesik az FPS picit, nem tudom mi okozza

Alapbeállításokkal játszom amit a launcher belõtt neki, 16xAF-el és AA nélkül
Looooser
jah és az 1.42-es update

Nekem az 1.5-ös patch óta a modokkal iszonyatosan sokáig tart a "gyorsmentés", és két hely közötti töltési idõ is igen hosszú lett. Nincs valami lehetõség ennek kiküszöbölésére, a modok kikapcsolása nélkül?

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Nekem egyébként közepes-gyenge kategóriájú gépem van: 4 giga ram, dualcore, ati 6570 vidikályha. (Ezt a kártyát amúgy nem ajánlom senkinek, nem játékokra találták ki. Azt hittem, jobb lesz, mint a meghibásodott nvidia 8800 GT-m, de tévedtem.) AA-val és árnyékokkal szaggat 1280x1024-ben, de ha kikapcsolom az AA-t és közepesre veszem le az árnyékokat, tökéletesen megy. Minden mást maxra toltam, anizotrópot, látótávot stb., és nincs vele gond. A játék így is nagyon szép, talán az árnyékokat leszámítva, amik közelrõl hülyén néznek ki, de ugye valamit valamiért.
Ha minden kötél szakad, vedd lejjebb vagy kapcsold ki teljesen az antialiasingot illetve az árnyékokat, ezek rontanak a legtöbbet a sebességen.
Looooser
próbáld meg ezt

a víz lesz a baj elsõ körben
x:/y/The Elder Srolls V: SKYRIM/SKYRIM mappában van egy SkyrimPrefs.ini fájl mielõtt szerkesztenéd csinálj róla biztonsági másolatot. majd nyisd meg jegyzet tömbbel

ebben keresd meg az
iWaterReflectHeight
iWaterReflectWidth
az értéket írd át 128-128 ra
----
az egér görgetés:
bMouseAcceleration=1 állítsd át 0-ra
----
a részt egészítsd ki egy sorral:
iPresentInterval=0 (ha már van ilyen sorod akkor az értéket írd át 0-ra)
----
bTreesReceiveShadows=0 <-- legyen nulla az érték, ez kapcsolja ki a fákon levõ árnyékot erre nincs szükség, úgyse ezt figyeled mikor egy frost troll elõl menekülsz 😄
----
bForceHighDetailReflections=1 <--- az érték legyen 0 ezzel a hd tükrözõdéseket tiltod
---

Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám ,hogy a játék néha el kezd akadni,fõképp mikor szabad területen vagyok,pedig szerintem megfelelek a gépigénynek.Ez miért van?
PiszkosFred
Vard meg az elso DLC-t, azt a kis idot mar kibirod.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Calver

nos? <#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"

az icenahncer mod..ha lesz valaha kész😊
Morrowind, Oblivion megvolt már egyébként? Mert ha nem akkor máris mondtam valami még jobbat.
Mondjatok már valamit, amiért érdemes lehet újra nekikezdeni a játéknak! <#idiota>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Carmang
Van korrekt lista arról, hogy milyen buffok stackolódnak, vagy éppen csak a legnagyobb számít? Tehát pl Magicka Regen, Spell cost, ilyesmi.

Köszi 😊
Sziasztok. Lehet, hogy hülye kérdés, de nem tud valaki olyan mod-ot, ami eltünteti a szarvas acél sisak tetejérõl azt a hegyes csúcsot?

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Egy kis keresés kellett tehát patch a megoldás, állítólag.
If Viola has died for some reason the quest may not start or will be impossible to finish.
This bug is fixed by version 1.5 of the Official Skyrim Patch.
Helló! Nem tudja esetleg valaki, hogy van e mód elindítani a blood on ice küldetést miután végignyomtam a dark brotherhood-os küldetéseket? Próbálkoztam már egy rakás konzolkóddal, de nem tudtam rávenni a játékot, hogy beindítsa a küldetéssorozatot.

Violet meghalt. A bûntény helyszíne tiszta, nincs semmi a temetõben, és nem tudom megvenni a házat.
Pici csibe 😊
<#nyes>
Mi ez, KFC reklám? <#nevetes1>
0Fritz0

Még valami? 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

És akkor most térjünk át a csirkék megvitatására!
<#eplus2>
Valahogy így lehet 😊
Tehát foglaljuk össze(magamat okítva elsõsorban):
Létezik egy magyar népmesei sárkány kép.
Létezik egy angol dragon kép.
Létezik még ezenkívül rengeteg más sárkány kép. Kínai pl, megint tökmás.
De ami a legfontosabb számunkra, hogy mindezektõl "függetlenül" létezik egy tamrieli kép is a sárkányokról, ami teljesen jogosult és valós Tamriel világán belül.
na elolvasom ezügyben a Draconomicont 😊 vagy megkérem dr. Schmidt urat, hogy szerezzen sárkányokból egy doktori desszertációs munkát nekem áttanulmányozás céljából 😊)

Az az igazság hogy a magyar sárkány és az angol dragon az közel sem azonos. Ezzel már a legtöbb ember már nincs tisztában de a sárkány az ember formájú és 3-7-9 fejû gonosz lény a magyar hagyományban míg a dragon ( draco a latinban ) az gyíkformájú és egyfejû, gyakran tüzet is okád. Mára valahogy sikerült összemosni kettõt ezért szerepelnek a magyar mesefilmekben gyíkformájú többfejû sárkányok.

És a hidrának általában nincsen szárnya.
(A linken a legfelsõ kép inkább egy sokfejû sárkányt ábrázol.)
http://www.hotdog.hu/mistycworld/misztikus-allatok/lernei-hidra
A hidra is egy sárkányféle lehet, ahogyan a wyvern. Keverednek a köréjük épült mítoszok, de a sárkányoknak többnyire egy fejük van és négy lábuk, kivéve Süsüt, aki inkább sárkány-ember hibrid <#vigyor3> A hidrának több feje van, és 2, 4 vagy 6 lába. A wyvernnek meg egy feje és két lába. 😊

Más különbségek is vannak:
http://sarkanyok858.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=857329
csak az érdekesség kedvéért :

http://digital-art-gallery.com/picture/1723

http://members.fortunecity.com/aespaar/dragon-pictures-07.html

http://members.fortunecity.com/aespaar/

bár én itt kevés csökevényes mellsõ lábú sárkányt láttam, viszont több fejûbõl többet is 😊 (dragon-hydra hibrid ? 😊

Az emberiségre leselkedõ legnagyobb veszélyt viszont nem a sárkányok jelentik, hanem természetesen a MEDVEDISZNÓEMBER! <#ijedt><#eplus2> Nem is értem, a Skyrimbe miért nem rakták bele ezt a fenevadat... Talán majd egy mod segít a realizmuson! <#nevetes1>
Hasonló, de nem ugyanaz a két faj. A wyvern inkább a dinoszaurusz/madár vonalhoz tartozik (hasonló sémájú lény tényleg létezett az õskorban, bár csak távolról emlékeztet a wyvernre: pl. a pterosaurus), a sárkány pedig egy teljes mértékben kitalált lény, ragadozó-hüllõ négy lábbal és két szárnnyal. (Süsü esetén két láb, két kar és két szárny 😄 ) Ha "fantasy-logikában" gondolkodunk is, a wyvern és a sárkány csak távoli rokonai lehetnek egymásnak, VAGY erõs mágikus hatás miatt (mert az fantasyban mindent megmagyaráz! 😊) jött létre egyik a másikból.

Wyvern

Sárkány

...és Süsü, a sárkány-evolúció csúcsa! 😄
PiszkosFred
Regi dilemma ez, foleg amikor egy kisebb nyulbol kiesik egy full plate armor, amely csak laza becsles szerint is legalabb 10x akkora mint az egesz nyul. Ez minden jatekban megfigyelheto, koszonhetoen a random faktornak, olyan dolgokat "esznek" meg az allatok, hogy az ember csak pislog.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

végigolvastam, de nem igazán látom a különbséget a két "faj" között a mellsõ lábak meg- vagy nemlétének a különbségével. én meglehetõsen nagy fantasy/sci-fi rajongó voltam korábban, nagyon sok könyvet olvastam amiben szerepeltek sárkányok meg hasonlók.

bennem mindig az élt, hogy a wyvern-ek azok "lesser dragonok", melyek bár termetileg lehetnek akár nagyok is, sárkányméretûek, de csak fizikai erejükre és fizikai képességeikre hagyatkoznak "életük" során, míg az igazi sárkányok mágikus teremtmények, melyek "fajuktól függõen" emberré változni, beszélni, varázsolni is képesek, nem kicsit, nagyon...

természetesen itt magához a játékhoz szabták sztem a "sárkányokat", de azért lenne mit finomhangolni rajta, pláne ennyi idõ meg rajongói mod után

az én fantáziámban kissé hiányos, hogy nincsenek zöld sárkányok, vagy vmi ilyesmi, ami mérget vagy savat fúj, illetve feltûnõ hogy "elektromos" sárkányok sincsenek. remélem vmi mod ezt késõbb javítja