The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ellenségen itt persze valami kisbosst értek
Csak azért érdekelt a dolog, mert itt az elején is már eléggé nehéznek érzem, hogy odaszaladok 2db 1kezessel az ellenséghez és vagy épp õ üt le vagy én õt. Nagyon gondolkozok a shielden mert így eléggé 2esélyes. Késõbb erõsebb lesz így vagy az ellenségek még jobban fölé kerekednek?
Fantusz
A harcosoknak a Companions tagság a "testhez álló", valószínûleg Whiterun mellett az egyik farmnál összefutottál Aelaval, Farkassal, és Riaval, akik egy giantot aprítottak.
Csatlakozhatsz hozzájuk, a küldetések altt lesznek alkalmi kisérõid (Farkas, Aela, Vilkas), de õk még nem társak - a küldetéssor teljesítése után mág választhaszt közülük kisérõt, aki ingyér oktathat is.

Az semmiképpen nem javasolnám, hogy szétaprózd a képességeidet.
A választott fegyverednek, páncélodnak (esetleg block) kell minél erõsebbnek lenni, sok középszerû, gyenge képességgel nem leszel erõs.
Késõbb majd lesz alkalmad erõsíteni pl. az íjászatot is, amikor már a közelharcban legalább expert szinten vagy, s a szintlépésekhez 15 skill kell összekaparnod, de úgyis az lesz a döntõ, hogy miben vagy igazán erõs.
Egy jó védelem mellett 1-2 csapással képes leszel lecsapni bárkit, akkor nem kezdesz tucatnyi nyílvesszõvel szurkálódni.
Az íjászathoz hozzá tartozik a sneak, plusz ezek perkjei, egy harcosnak erre nincs "kerete", a mágiába meg azért nem érdemes belemerülni, mert a közelharchoz erõ kell, a varázsláshoz mana, a köztes út nem feltétlenül jó.
Volt egy idézésre specializált orkom, aki kétkezes csatabárdot lóbált, de elsõsorban akkor is mágus volt, nem pedig harcos - ugyanezt meg lehet csinálni egy íjászatra+lopkodásra fejlesztett orkkal, de akkor az sem egy tank lesz, hanem egy settenkedõ, sunyi orvlövész.

Õ az elsõ városba van ugye? Csináltam 1 bs-es küldit és utána már jött is velem. Akkor õt megtartsam? Egyébként én arra gondoltam, hogy saját magamnak offskill rangedre. pl bow vagy mágia
Fantusz
Ork harcos mellé talán a legjobb kisérõ Alea the Huntress.
Nem lábatlankodik elõtted, lemaradva követ, s mestzerien bánik az íjjal.
Egy bibi van, ahhoz, hogy õ segédkezzen a kaladozásaid során, végig kell pörgetni a Companions küldetéssort.
Ez viszont úgyis a legfontosabb egy harcosnak, hisz így elérheted, hogy a céhtársak díjmentesen oktassanak.
Expert, és mester szintû trénerek vannak a Companions tagok között, tõlük lehet tanulni block, egykezes, íjász (õk az expert szintûek, az íjász Aela), nehézpáncél, kétkezes (mesterek) képzést

Fantusz
3 pont karcsú a deadric kovácsoláshoz, ugyanis a skillfa nem úgy mûködik, hogy a csúcsra minden elõzmény nélkül tehetsz pontot.
Steel - dwarwen - orchish - ebony - daedric... ez 5 pont
A dragon könnyûpáncélosnak jó, heavy armorból a daedric szebb is, jobb is.
Mágikus páncélok, fegyverek kovácsolásához az Arcane Blacksmith perk szükséges.

Gyakorlatilag megoldható. A sárkányok ellen egy darabig nehézkes tud lenni a harc, amíg nem szállnak le... de csak egy darabig! 😄
Elkezdtem Ork-al és nagyon tetszik. Még egy olyan tanácsot szeretnék kérni, hogy érdemes valami ranged dmg-et is keresnem vagy megoldható lesz akárhol a kétkezes hentelés? 😊
Viszont ha valaki az enchant-ot is akarja húzni (márpedig az a legerõsebb skillfa az egész játékban), akkor mégiscsak érdemesebb a vastõr... mert azzal meg lehet gazdagodni. 😄
Az összes legyártott tõrt enchantolni kell, majd eladni. És jóval több pénzért lehet eladni, mint a bõr kesztyûket.
A leather bracers ha jól emlékszem 1 bõrbe és 2 szíjba kerül.Ez jóval olcsóbb megoldás.Plusz ha van nálad bõr és ha nem voltál lusta megnyúzni a csóró farkasokat,akkor annak feldolgozásával is fejlesztheted a kovácsolást (tudod annak a kifeszített bõrnek a kaparása).
Calver
csinálj pár iron dagger-t. konkrétabban: pár százat.
ennyi.

"The trees move. Do you not see it?"

Hogy tudnám lehetõ leggyorsabban felhúzni a smithing-et 100-ra? Miket kell csinálni hogy minnél többet fejlõdjek? Mmint armor-okat vagy fegyvereket?
Nem szeretnék csak 3 pontot rárakni hogy meglegyen az d.bone,meg a deadric.
amúgy ez elég nagy baj, hogy mindegy. sztem úgy lenne az igazi, ha a kard+pajzs fõleg távharcos ellenfelek elleni küzdelemben (nem csak nyíl, manticore vagy vmi köpetet lövõ lény ellen) a dual wield tömeges kisebb erejû ellenfelek ellen, a nagy kétkezes meg bossok vagy nagy mostrák ellen lenne hatásosabb mint a többi. és akkor már értelme lenne többféle küzdõstílust és fegyverskillt is erõsíteni egy végigjátszás alatt is.

azon kívül kurvára hiányzik, hogy eddig egyetlen általam ismert játékban sem (talán sacred, de az más illetve afallout 3) voltak megcsinálva a kézre szerelhetõ, vagy kesztyûs rövid fegyverek. (boxer, tõrök, szegecses kesztyû stb.) amiknek a harci skillje lehetne a puszta kezes, hiszen szinte öklözve kell használni õket.

Czdano
Igazából mindegyik karakterrel lehet boldogolni..sok féle karaktert elkezdtem már, számomra a mage a legélvezetesebb mivel itt kell a legtöbbet gondolkozni, én ebben találtam meg a kihívást.

Warriorral egy idõ után ugyan az a menetrend, befutsz, szétcsapsz mindenkit..magel nem mindegy kire milyen alapú spellt (fire, shock, ice) lövök, és abból se mindegy hogy melyiket..

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Mind a kettõ nagyon jó közelharcos karakter, az ork a berserk miatt erõsebb, de mondjuk az meg úgyis csak 1x használható egy nap... 😄
Úgyhogy végülis mindegy, amelyik szimpatikusabb.
Az, hogy milyen fegyverhasználat... eltérõ vélemények vannak, meg mindnek van elõnye valamilyen szinten, de én speciel egyértelmûen a dual wield-et favorizálom, igaz ugyan, hogy úgy nem lehet védekezni, de nem is nagyon lesz rá szükség, olyan brutális sebzéseket lehet vele "osztani" 😊
De az egykezes+pajzs kombó is nagyon jó, sõt a nagy kétkezes fegyveres harcnak is meg van a hangulata. Tehát tulajdonképpen itt is leginkább az dönt, hogy melyik tetszik neked legjobban, milyen karaktert képzeltél el, kinek a bõrébe bújnál bele a játék közben gondolatban! 😄DD
Köszi szépen, ezzel sikerült döntést hoznom, mert én mindig is a destruction mágiás lényeket szerettem. nekem az idézgetés az kicsit olyan, mintha nem én játszanék, tudom butaság. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy az Ork kétkezes fegyverrel jobb vagy 1kezessel? Illetve jobb az orc mint a nord? (barbár stílusra) 😄
Nos, a mágiahasználatnak többféle módja van a Skyrimban. Itteni hozzászólások, meg részint saját tapasztalat alapján is elmondható, hogy a destruction nem túl erõsre sikerült, viszont egy idézõs karakter nagyon erõs tud lenni, amikor már olyan fejlett a conjuration, hogy az ember tud dremora lord-ot idézni, onnantól már elégé overpowered.

Szóval ha tetszik az ilyen idézõs karakter, akkor azt simán lehet indítani, de a közelharcos is nagyon jó. Pl. egy általad is említett ork... az õ racialja az egyik legjobb a játékban, nincs olyan boss, amit berserk módban szét ne lehetne csapkodni egy orkkal!!! 😉
Szóval elsõ karinak nyugodt szívvel lehet közelharcos karaktert indítani, azzal el lehet boldogulni simán.
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy elsõ nekifutásra melyik fajta játékmód az élvezetesebb a közelharci vagy a mágia? Sok játékban tapasztaltam, hogy a mágia jóval nehezebb út mint egy jó erõs ork pl. Tudnátok ebben segíteni?
Nem kell amit elképzeltél karaktert az mehet egyedül is. A játék azért ilyen segítõkész hogy az rpgben tapasztalatlan emberkék számára nehogy észrevétlen maradjon valami, egyrészt. És hát elsõsorban az amerikai piacra és konzolra készült. Már 8 éves kortól is játszható. Ezért lett ilyen szerintem. Tehát elsõsorban ez a játék nem a tapasztalt játékosok számára készült. A többi amit írtál az a még megmaradt faji jellemzõkre épül. 😊Javaslom olvasgass kis lorét a játékhoz.
Ez egy kicsit régi de szerintem a legjobb.😊
http://www.uesp.net/wiki/Lore:Nord

BBird
Köszönöm a tanácsokat Nektek! Igazából elég érdekes egyveleg a karakterem: Thief játék fanja vagyok, ezért adta nekem, hogy lopakodó-nyíllal lövölde karakter leszek. Viszont összesen eddig max. 2 házba törtem be, s max. 1 embert loptam meg eddig, küldetés miatt tettem ilyen galádságot. Ártatlanokat nem öltem, csak gonosz rossz embereket. :-) Így akartam kicsit kívülálló vándorként menni erre-arra, segíteni a népeknek. De a játék ahogy érzem, tényleg egyre jobban nyomja nekem, hogy "álljál már az egyik oldalra, ott baromi változatos küldetések lesznek, város bevétele, stb." Ahogy a Dark Brotherhood -nál is hallottam, hogy mily csodás-változatos-kidolgozott küldetések várnak. Viszont ha Imperial, akkor Dark Brotherhood-ba sem érdemes csatlakozni. Szóval teljes a káosz a fejemben.
Imperial tényleg kis "gecó" volt az elején, de azóta meg állandóan tök rendesek, normálisan szólítanak meg, Solitude-ban sem ugattak le a Barrakban, amikor bementem hozzájuk. Bezzeg Windhelmben a mackós vén betyár addig nem vesz be, amíg nem teszem le a jégkocka fogait az asztalára. Túl nyers nekem, beképzelt, orrfennhordósak. :-)

Fred: Sajnos az sem segít a döntésemben, amit tanácsoltál... rég volt az már, amikor az elején voltam. Már nem tudom kivel mentem végig a "tutorial" részen. Tudom-tudom... pusztuljak el egy skeever fogai által. :-)
PiszkosFred
Hja, keszul a Skyrim tortenetet feldolgozo telefonos kis mini akcio-rpg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Prince23
Fehercsoki
Sok féle ENB van hozzá, folyamatosan csinálják, most épp mindenki az új már kiadott verzióra ülteti át a sajátját. Én ezt használom. 0 fps drop, és benne van minden ami a többiben, és a színek szebbek szerintem.

még semmi hír az icenhancer graf.tupírozásról,vagy abba islett hagyva,mint a black mesa project?😊
Na,végre sikerült!
Csak a data fájlokat kellett engedélyezni a launcherben.Obliban a kedvencem volt,bár a köpeny hiányzik és a buzogány is,de majd még utánanézek.
Én csak pár napja játszom de eddig jobban tetszik mint az Oblivion. Mondjuk Oblivionnál jobban tetszett a világ, Skyrim egy kicsit túl zord😊.

Most egy mágussal próbálkozom ami eddig elég jó. Valaki tud valami jó mage build-et mondani?

Fehercsoki
Ja és ezt természetesen a konzolba kell beírni...

Fehercsoki
"help" sauron

Ott kilistázza az összes olyan dolgot aminek a nevében benne van, hogy sauron, ha megvan az armor, akkor player.additem armorkódja

Az lenne a problémám, hogy a menü fele ilyen full piros, meg a játék is tele van ilyen textúrahibásnak tûnõ piros kockákkal. Ati 6870-em van, a játék hibája lehet ez, vagy driver-t kellene frissítenem a kártyához? Találkozott már valaki ilyennel?
A Sauron armor modot próbálta már valaki?
Bemásoltam mindent a data mappába,ahogy kell,de nem találom.Azt írják a Breezhome mögött kell lennie egy hordóban.Körülnéztem mindenhol,a házban is megnéztem,de sehol semmi.
JethroHUN
Akkor volt értelme telerakni annyi szeméttel...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Ez is egy megközelítés 😊

Hát nekem pl. az elején mikor beér a szekér a faluba és megy a kivégzés, az Imperialos nõ nekem nagyon elvette a kedvem hogy melléjük álljak... 😄 Szerintem inkább õ volt ott a megszállott és kegyetlen 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Forget the list..."
"I said, next prisoner..."
ugye 😄
Calver
mindkét csoport idióták gyülekezete. a legjobb választás az lenne, h kiirthatnád mindkettõt, de sajnos erre a játék nem ad lehetõséget... na majd talán modok.
jelen pillanatban ellenben úgy jársz a legjobban, ha tojsz rájuk, és hagyod a kisfiúkat hadd tépjék egymást.

"The trees move. Do you not see it?"

PiszkosFred
Ha Flora altal kifejtett tokeletes valasz sem tud dontesre birni, akkor pofon egyszeru a dolog: valaszd azt ezzel a karakterrel, akit "kovettel" a prologusban menekules kozben 😊 Es akkor elmondhatod, hogy a kezdetektol fogva tudtad, erezted.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szaruman
A stabilitás valid indok lenne, az obli átlag 5-7 percenként crashelt nálam (~100 moddal).

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Nincs olyan, hogy a jó meg a rossz. Érdekek mozgatnak mindenkit. Ezért tartom csodálatosnak és nagyon felnõtteknek valónak a Bethesda rpg-felfogását, ettõl lesz nem gyermeteg - ez tényleg nagyon erõsen kijött a Fallout New Vegasban. Amit az érdekeid vagy érzelmeid (régi sérelmeid, stb.) diktálnak, azok mellé állsz, azt a csoportot ideologizálod meg magadban "jó-nak", és minél több dolgot követsz el az õ oldalukon, annál erõsebben hiszel abban, hogy a jó oldalon állsz, ez a kognitív disszonancia - ha belegondolsz, ez a való életben is pontosan így mûködik... legalábbis én így látom a valóságot is...

Ez ad pl. lehetõséget hogy a következõ karaktered más legyen. A Skyrim nagyon alapszintû rpg ebbõl a szempontból de arra jó hogy bevezessen az rpg világába. Persze az a gyanúm nem nagyon lesz már az fnv-hez hasonló komplex rpg. Legalábbis én nem hiszek benne.

Az rpgben általában az a lényeg. Vannak olyanok pont a Bethesda által korábban kiadott FNV ahol 3 fõ és 4-5 minors faction közül tudsz választani. Általában senki nem tud segíteni neked ebben a kérdésben. Neked kell tudni milyen karaktert képzeltél el olyat aki hû a birodalomhoz vagy olyat aki gyûlöli pl ez egy szempont.

BBird
Üdv,

Már jómagam is hosszú ideje játszom, megjelenés napján beszereztem, s egy karakterrel játszom, s ahhoz képest szándékosan kerültem a "végigjátszom a fõküldetést" menetrendet. De most már szép lassan, miután több száz hely kijárva és "klíredelve", komoly döntés elé fogok állni: Ki mellé álljak: Imperials VS Stormcloaks?
Úgy érzem, hogy a játék szándékosan akarja rád bízni a döntést, nem akarja egyiket sem elõtérbe helyezni, hiszen mindkettõben megvan a jó és a rossz. Na de mégis... döntésképtelen vagyok. Úgy érzem, hogy Stormcloak felé akar mégis húzni a vonal, de közben kicsit megszállottnak érzem õket, beképzeltnek, túl agresszív bandának. Imperial meg ugye mégiscsak valahol betolakodók, rendõrségesdit játszanak, de mégis normálisabban viselkednek. Meg aztán rendet akarnak, békét, stb. Vagy mindezeket rosszul látom?
Most akkor mégis... hol az igazság? :-)
cool
http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=9494

Hali!
hogy hivják azt a modot, ami begenerál a térképre csatákat?
Giskard-ra emléxem, tényleg kurva nagy név. viszont a skyrim oly hatalmas, jön a kiegje és a késõbbi dlc-k, hogy az életben nem viszem végig az alapjágékot sem egészen biztosan. megveszem ha kijött a kieg, akkorra már az kijavítja a játék hibáit, nem egyenként kell majd összefércelni. hozzádobok egykét grafikai tuningot amit esetleg nem tartalmaz, pár balaszolós csillagjegyes ruházati fegyverzeti modot, és vagy két évig el is leszek vele mindenféle modok nélkül.

mire oda jutnék mint az oblival hogy kellenének az ilyen nagy overhaulok, addigra jön az újabb rész...

A mod az nem a sok koreai lecseérlõ dolog meg egyebek. A mod az amit Giskard is megnevezet pl egy Lost Spires. Egyébként komoly nagy modot eddig talán ha ötöt láttam a steam workshopban. Kettõ új területet ad hozzá egy egy nagy dungeont a öreg dwemer város alá a többi nem ugrik be.
Én se teljesen értem ezt, talán a stabilitás miatt nem engednek annyi mindenhez hozzá nyúlni, vagy nem tudom. De arra meg ellenpélda hogy már modders resourceként kint van az a mod ami attributokat épít be. Én is azt várom hogy rendesen integrálni tudják és akkor utána talán fel rakom újra. De ebben a témába ryder és a többi moder aki a fallout nv oldalon írogat általában talán õk tudják miért írta ezt Giskard. Mert emberünk bizony az egyik legkomolyabb moder aki létezik szóval érdemes odafigyelni amit ír.

ööööö, tõled ilyet ? skyrimnexus.....

Fehercsoki
Miért ne lenne mod barát? Ott a CK, azzal bármit meg lehet csinálni, nézd csak meg a MERP-et, ha nem lenne a Skyrim mod barát, akkor egy ilyen szintû modot nem lehetne létrehozni.

Fact is Skyrim does not support Kvatch Aftermath, Origin of the Mages Guild, Elder Scrolls style mods anymore. The days when we could make mods like Lost Spires for an Elder Scrolls game are over. What Skyrim does support is the humble overhaul. One of the most simple mods to make, the skill with these is in planning and ballancing rather than modding skill. In fact they are very dull and boring to make for that reason.

Sadly this is one thing Skyrim badly needs because there is less of everything in Skyrim than in Oblivion and bugs prevent us from doing much with the game other than simple stuff. Of course simple is relative, for a guy like me this is simple, for the average player it may be very hard.

Skyrim lacks a lot of stuff because it has....

Less Creatures
Less ingredients
Less dialog
Less Bad Guys
Less Replay Value.
Less RPG features.
Less Spells

Ez igaz? Giskard blogot olvastam éppen. Tényleg ennyire nem mod barát már a skyrim?

a DLC-rõl vmi hír ? mikor jelenik meg? én akkor fogom megvenni az alapjátékot is, amikor kijött a kieg. és a második peccs hozzá.... 😊

Metalmilitiakid
Oké, akkor úgy látszik ház lesz belõle. Köszi.
Most már csak az audio problémát kellene leküzdeni...

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417